🔴 مکافات عمل
✍ مرحوم آیت الله حق شناس نقل می کرد: یکی از خوبان تهران شب دیروقت به منزل رفت و از قبل هم به خانواده اش خبر نداده بود که من دیر می آیم. آن بندگان خدا هم نگران شده بودند که چرا آقا امشب نیامده و شاید برایش اتفاقی افتاده باشد، با همین نگرانی و دلواپسی هم هیچ کدام نخوابیده بودند و تا دیروقت بیدار بودند. این آقا که ظاهرا جلسه ای داشته و همین علت تأخیرش بوده، وقتی بعد نیمه شب به خانه آمد و دید همه نگران شده بودند و نخوابیده بودند، عذرخواهی درستی هم نکرد و خوابید. آقای حق شناس می فرمود: تا مدت ها چشم درد داشت.
عده ای را چشم به راه گذاشتی و ظلمی کردی ، مدتی چشم درد گرفتی.
🔸آن قدر گرم است بازار مکافات عمل
🔸گر تو نیکو بنگری هر روز روز محشرست
به هر حال سختی امتحانات الهی به خاطر پنهان بودن حکمت و اسرار آن است و هنر انسان ها هم در همین عرصه هایی که پشت پرده ها پنهان است، معلوم می شود. این جا اگر کسی به خدا و اولیای خدا اعتماد کرد و خودش، میل و خواست خودش، حتى فهم خودش را کنار گذاشت و در مقابل خدا و ولی خدا خضوع داشت و تسلیم بود، ارزش دارد.
📚 کتاب دوران حیرت، استاد عالی
🔰 @p_eteghadi 🔰
✍️امام باقر عليه السلام:
خداوند تبارک و تعالی چون بندهای را دوست دارد در بلا و مصیبتش غرقه سازد و باران گرفتاری بر سرش فرود آرد و آنگاه که این بنده خدا را بخواند فرماید: لبیک بنده من! بی شک اگر بخواهم خواستهات را زود اجابت کنم میتوانم اما اگر بخواهم آن را برایت اندوخته سازم این برای تو بهتر است.
📚اصول کافی(ط-الاسلامیه)
ما بدین در نه پی حشمت و جاه آمدهایم
از بد حادثه این جا به پناه آمدهایم
ره رو منزل عشقیم و ز سرحد عدم
تا به اقلیم وجود این همه راه آمدهایم
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌼چهار چیز در چهار چیز
✍پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) فرمودند : خداوند چهار چیز را در چهار چیز قرار داده است :
🔻 اول ، برکت علم را در تعظیم استاد قرار داده است. شاگرد باید استادش را تعظیم کند و به او احترام بگذارد. ...من هرشب برای آشیخ مرتضی زاهد (ره) یک سوره قرآن می خوانم. اینها در برکت علم تاثیر دارد.
🔻دوم : بقای ایمان در تعظیم خداست. اگر خدا را بزرگ بشماری ایمانت باقی می ماند. خواندن نماز در اول وقت تعظیم الله است.
🔻سوم: اگر کسی می خواهد در دنیا شاد باشد و دست به هر چه می زند طلا بشود می بایست به پدر و مادرش نیکی کند.
🔻چهارم : اگر می خواهی که از آتش دوزخ رهایی یابی ، مردم را از خود نرنجان و آنها را اذیت نکن.
📚از فرمایشات آیت الله مجتهدی تهرانی
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه آیت الله بهجت به آیت الله شوشتری!
❤️#عاشق_شوید!
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
📌 به ادعا نتوان شیعه بود
✍ پرسید: «میثم تمّار کیست؟» گفتم: «میثم آن است که در عصر سکوت، یاعلی گفت و سرش بَر دار رفت.» گفت: «از او بیشتر برایم بگو!»
گفتم: «میثم، رفیق بیرقیب امیرِ مومنان و در دلدادگی نسبت به ایشان مایهٔ اعجاب همگان بود. وقتی به جُرم عشق به خاندان ولایت، دست و پایش بریده شد، از عمق جان، با نطقی فصیح و آمیخته با حلاوت قرآن، زبان به مدح اهلِ بیت گشود و آنچنان از خیانتهای بنیامیه پرده برداشت که طاقت از کف دادند و بر دهانِ حقگویش لجام زدند. او اولین کسی بود که در راه دفاع از حریم ولایت و پاسداشت مقام امامت، دست، پا و زبانش بریده شد.»
جملاتم پایان یافت. چشمانش منقلب و بارانی بود. شبنمِ اشک، آرام بر گونههایش نشست. با آرامشی لبریز از نور معرفت و ایمان، در گوشهای از دفترش که مزیّن به نام امام زمان بود، نوشت:
«میثم تمّارها برای من حجتند تا از یاد نبرم که به ادعا نتوان شیعه بود…»
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا از بعضی ثواب ها غافلیم؟!
🎙#استاد_رفیعی
🔰 @p_eteghadi 🔰
66K
🔴 سؤال: برای مرده که دفن شده چقدر باید مراسم گرفت از لحاظ اسلام؟
🎙#استاد_محمدی
🔰 @p_eteghadi 🔰
☀️ #حدیث
✅ امام علی علیهالسلام:
هرکس با کتابها آرام گیرد، هیج آرامشی را از دست نداده است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔵 صراط و گونه های عبور از آن
✍ صراط مستقیم هم یکی بیشتر نیست. و هیچ راهی غیر آن، انسان را به خدا نمی رساند. ما صراط های مستقیم نداریم. فقط یکی راه است و بقیه بیراهه و چاه است. آن یک راه هم راه بندگی و دین و عمل به دستورات الهی است. همان که در روز دست کم ده بار از خدا می خواهیم که ما را بر آن هدایت نماید.
به میزان استقامت بر این صراط یا عدول از آن، انسانها بر صراط آخرت می مانند، یا سریع، یا کند می روند و یا حتی می لغزند. امام صادق علیه السلام فرمود:
مردم به طور مختلف بر صراط می گذرند. صراطی که از مو باریک تر و از شمشیر برنده تر است. برخی همچون برق از آن می گذرند و برخی مثل اسب تندرو و بعضی مثل دونده و برخی به صورت پیاده و برخی دیگر آویزان اند؛ در حالی که آتش برخی از اندام هایشان را گرفته و برخی را رها کرده است.
📚 کتاب قیامت و حشر
🔰 @p_eteghadi 🔰
﷽؛
🌷 شأن نزول آیات (1 ـ 3) سوره «کوثر»
#پرسش
شان نزول آیات (1 ـ 3) سوره«کوثر» چه می باشد؟
#پاسخ_اجمالی
پیامبر(ص) به هنگام خارج شدن از مسجد الحرام با عاص بن وائل گفتگو نمود. گروهى از سران قریش که در مسجد نشسته بودند هنگامى که عاص بن وائل وارد مسجد شد به او گفتند: با کی صحبت مى کردى؟ گفت: با این مرد ابتر. این آیات نازل شد و پاسخ کوبنده ای به آنها داد.
#پاسخ_تفصیلی
در آیات (1 ـ 3) سوره «کوثر» می خوانیم :
« اِنّا اَعْطَیْناکَ الْکَوْثَرَ * فصَلِّ لِرَبِّکَ وَ انْحَرْ * اِنَّ شانِئَکَ هُوَ الاَْبْتَرُ »؛
(ما به تو کوثر [خیر و برکت فراوان] عطا کردیم ! * پس براى پروردگارت نمازبخوان و قربانى کن ! * [و بدان] دشمن تو قطعاً بریده نسل و بى عقب است).
✨ شان نزول :
در شان نزول این سوره، مى خوانیم:
« عاص بن وائل » که از سران مشرکان بود، پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) را به هنگام خارج شدن از مسجد الحرام ملاقات کرد و مدتى با حضرت گفتگو نمود، گروهى از سران «قریش» در مسجد نشسته بودند، این منظره را از دور مشاهده کردند.
هنگامى که « عاص بن وائل » وارد مسجد شد به او گفتند :
با که صحبت مى کردى؟
گفت:
با این مرد « ابتر » !
این تعبیر را به خاطر این انتخاب کرد که «عبداللّه» پسر پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) از دنیا رفته بود، و عرب کسى را که پسر نداشت « ابتر » (یعنى بلا عقب) مى نامید و لذا «قریش» این نام را بعد از فوت پسر پیغمبر براى حضرت انتخاب کرده بود (سوره فوق نازل شد و پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) را به نعمت هاى بسیار و کوثر بشارت داد و دشمنان او را ابتر خواند). (1)
توضیح این که :
پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) دو فرزند پسر از بانوى اسلام «خدیجه» داشت :
یکى «قاسم» و دیگرى «طاهر» که او را «عبداللّه» نیز مى نامیدند و هر دو در «مکّه» از دنیا رفتند و پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) فاقد فرزند پسر شد، این موضوع زبان بدخواهان «قریش» را گشود و کلمه «ابتر» را براى حضرتش انتخاب کردند. (2)
آنها طبق سنت خود، براى فرزند پسر اهمیت فوق العاده اى قائل بودند، او را تداوم بخش برنامه هاى پدر مى شمردند، بعد از این ماجرا، آنها فکر مى کردند با رحلت پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) برنامه هاى او به خاطر نداشتن فرزند ذکور، تعطیل خواهد شد و خوشحال بودند.
قرآن مجید نازل شد و به طرز اعجازآمیزى در این سوره به آنها پاسخ گفت و خبرداد :
دشمنان او ابتر خواهند بود و برنامه اسلام و قرآن هرگز قطع نخواهد شد، بشارتى که در این سوره داده شده از یکسو ضربه اى بود بر امیدهاى دشمنان اسلام و از سوى دیگر تسلّى خاطرى بود به رسول اللّه(صلى الله علیه وآله) که بعد از شنیدن این لقب زشت و توطئه دشمنان، قلب پاکش غمگین و مکدّر شده بود. (3)
✍ پی نوشت:
(1). «مجمع البیان»، ذیل آیات مورد بحث؛ «بحار الانوار»، ج 17، ص 203.
(2). پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) صاحب فرزند ذکور دیگرى به نام «ابراهیم» از «ماریه قبطیه» در «مدینه» در سال هشتم هجرت شد، ولى اتفاقاً او نیز قبل از آن که به دو سالگى برسد چشم از دنیا پوشید و وفات او قلب پیامبر(صلى الله علیه وآله) را آزرد.
(3). گردآوري از کتاب: شان نزول آیات قرآن(برگرفته از تفسیر نمونه)، محمد جعفر امامی، مدرسه الامام علی بن ابی طالب(ع)، چاپ اول ، ص 518.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 گرمای محشر
✍ در روایات ما از گرمای صحرای محشر زیاد سخن گفته شده است.
امام صادق (ع) فرمود: «زمین قیامت آتش است، به جز سایه مؤمن و محلی که مؤمن ایستاده است.»
هم در اثر گرما و هم ازدحام جمعیت که به تعبیر امام صادق مثل تیر های در ترکش به هم چسبیدهاند، عرق راه نفس کشیدن را میگیرد.
بعد حضرت فرمودند: «میدانید آن سایهای که مؤمن در قیامت در پناه آن از گرما محفوظ است چیست؟ آن صدقهای که در دنیا داده بود، بر سر تو سایه میافکند.»
یعنی همان صدقهای که در این دنیا سایهای بر سر کسی شد، در آن عالم سایهای بر سر خودش میشود...
📚 کتاب قیامت و حشر
🔰 @p_eteghadi 🔰
﷽؛
🌷 حضرت فاطمه(س)، مصداق کوثر
#پرسش
مصداق کوثر در آیه1 سوره«کوثر» کیست؟
#پاسخ_اجمالی
«کوثر» به معنی خیر کثیر و فراوان است و روشن ترین مصداق آن وجود مبارک «فاطمه زهراء»(س) می باشد؛ چرا که طبق شأن نزول آیه 1 سوره کوثر، نسل و ذریه پیامبر(ص) به وسیله همین دختر گرامى در جهان انتشار یافت، و در میان آنها علماى بزرگی بودند، که با ایثار و فداکارى، در حفظ آئین اسلام کوشیدند.
#پاسخ_تفصیلی
«کوثر» یک معنى جامع و وسیع دارد، و آن، «خیر کثیر و فراوان» است و مصادیق آن زیاد مى باشد ولى بسیارى از بزرگان علماى شیعه، یکى از روشن ترین مصداق هاى آن را وجود مبارک «فاطمه زهراء»(علیها السلام) دانسته اند؛ چرا که شان نزول آیه مى گوید:
آنها پیغمبر اکرم (صلى الله علیه وآله) را متهم مى کردند که بلا عقب است، قرآن ضمن نفى سخن آنها مى گوید:
«ما به تو کوثر دادیم». (1)
از این تعبیر، استنباط مى شود:
این «خیر کثیر» همان فاطمه زهراء(علیها السلام) است؛ زیرا نسل و ذریه پیامبر(صلى الله علیه وآله) به وسیله همین دختر گرامى در جهان انتشار یافت، نسلى که نه تنها فرزندان جسمانى پیغمبر بودند، بلکه آئین او و تمام ارزش هاى اسلام را حفظ کردند و به آیندگان ابلاغ نمودند، نه تنها امامان معصوم اهل بیت(علیهم السلام) که آنها حساب مخصوص به خود دارند، بلکه هزاران، هزار از فرزندان فاطمه(علیها السلام) در سراسر جهان پخش شدند، که در میان آنها علماى بزرگ، نویسندگان، فقهاء، محدثان و مفسران والا مقام و فرماندهان عظیم بودند، که با ایثار و فداکارى در حفظ آئین اسلام کوشیدند.
در اینجا به بحث جالبى از «فخر رازى» برخورد مى کنیم، که در ضمن تفسیرهاى مختلف «کوثر» مى گوید:
قول سوم این است که: این سوره به عنوان ردّ بر کسانى نازل شده که عدم وجود اولاد را بر پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) خرده مى گرفتند، بنابراین معنى سوره این است که:
خداوند به او نسلى مى دهد که در طول زمان باقى مى ماند، ببین چه اندازه از اهل بیت را شهید کردند در عین حال جهان مملو از آنها است، این در حالى است که از «بنى امیه» (که دشمنان اسلام بودند) شخص قابل ذکرى در دنیا باقى نمانده، سپس بنگر و ببین چقدر از علماى بزرگ در میان آنها است، مانند:
باقر، صادق، رضا و نفس زکیه. (2)؛ (3)؛ (4)
✍ پی نوشت :
(1). سوره کوثر، آیه 1.
(2). «نفس زكيه» لقبى است براى«محمّد بن عبداللَّه» فرزند«امام حسن مجتبى» عليه السلام كه به دست منصور دوانقى در سال 145 هجرى به شهادت رسيد.
(3). تفسير«فخر رازى»، جلد 32، صفحه 124.
(4). گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دارالکتب الإسلامیه، چاپ سی و ششم، ج 27، ص 4.3.
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
| #زلال_معرفت |
💢 توفان هوس، مانع نور علم!
✍️ ظلم، كفر، اسراف و فسق و آنچه در اسلام به عنوان گناه شناخته مىشود، موانع نور علم اند.
با ريشه يابى دقيق، به اين نتيجه مىرسيم كه همه موانع نور دانش به يك ريشه اصلى مىرسد و آن، غلبه يافتن هوس است. از اين رو، هوس در صدر موانع معرفت شمرده می شود.
▫️ هوس، توفانى است كه غبارهايى به رنگ انواع ناشايستگىها ايجاد مىكند. اين غبارها آينه دل را تيره و انسان را از نور دانش، بىبهره مىكند و با آن كه مىداند، گم راه مىشود، همان طور كه خداوند عز و جل فرموده است :
⚜️ «أَ فَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلٰهَهُ هَوٰاهُ وَ أَضَلَّهُ اللّٰهُ عَلىٰ عِلْمٍ وَ خَتَمَ عَلىٰ سَمْعِهِ وَ قَلْبِهِ وَ جَعَلَ عَلىٰ بَصَرِهِ غِشٰاوَةً فَمَنْ يَهْدِيهِ مِنْ بَعْدِ اللّٰهِ أَ فَلاٰ تَذَكَّرُونَ .
▫️ آيا آن كس را ديده اى كه هواى نفسش را خداى خود گرفت و خداوند، او را با وجود آگاهىاش، بىراه گذاشت وبر گوش ودل او مُهر نهاد وبر چشمش پرده كشيد. پس چه كسى پس از خداوند، او را هدايت مىكند؟ آيا پند نمىگيريد؟» .
جاثية : آيه ۲۳
🚩 بنا بر اين، براى مبارزه اساسى با موانع نور دانش، قطع كردن ريشه هوس، ضرورى است .
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
▫️ آفت خرد، هوس است .
غرر الحكم : ح ۳۹۲۵
▫️ آن كه در پىِ هوسش رفت، كور و كَر و خوار و گم راهش ساخت .
غرر الحكم : ح ۹۱۶۸
📚 دانش نامه عقايد اسلامی ج ۲ ، ص ۵۷۱
🌐 بیشتر بخوانید
🔰 @p_eteghadi 🔰
﷽؛
#سوال
چه کسانی بدن حضرت زهرا (سلام الله علیها) را غسل دادند ؟
#جواب
بر پایه روایات ؛ امام علی (علیه السلام) ، حضرت فاطمه (سلام الله علیها) را غسل دادند .
از امام جعفر صادق (علیه السلام) پرسیدند :
چه کسى فاطمه (سلام الله علیها) را غسل داد ؟
ایشان در پاسخ فرمود :
«حضرت علی (علیه السلام) ! ؛ زیرا حضرت فاطمه ، صدیقه بود و غیر از شخص صدیق کسى حق نداشت وى را غسل بدهد .
البته در برخی از روایات آمده که اسماء بنت عمیس نیز در غسل حضرت زهرا (سلام الله علیها) به حضرت علی (علیه السلام) کمک میرسانده و از او نقل است که میگفت :
« فاطمه (سلام الله علیها) به من وصیت کرد که مرا فردی جز تو و علی نباید غسل دهد، به دنبال چنین وصیتی بود که من و علی (علیه السلام) او را غسل دادیم .
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
✍آیت الله حائری شیرازی نقل میکنند:
برای خرید نان در نانوایی سنگکی ایستاده بودم. نوبتم که شد، یکی دیگر آمد و نانوا هم به او زودتر داد. من به او اعتراض کردم، اعتراض محترمانهای هم کردم، اما یک جواب سربالا و تندی به من داد. دلم از او رنجید. نان نگرفتم و از مغازه بیرون آمدم. در راه که میآمدم، دلم از دست او آتش گرفته بود.
در همین آشفتگی میخواستم نفرینی به او کنم. یک دفعه سرم را بلند کردم و چشمم افتاد به گنبد طلایی حضرت معصومه سلاماللهعلیها. گفتم نانوا از شیعیان حضرت است. من اگر نفرین کنم، از چشم اینها میافتد. اهل بیت خوششان میآید که من دعایش کنم. دعایش کردم و گفتم: «خدایا این آدم را صالح کن».
وقتی دعا کردم، آتشی که در دلم بود خنک شد. خدا را شکر کردم. بعد دیدم هر وقت کسی اذیتم میکند، اگر دعایش کنم دلم خنک میشود. به شما هم توصیه میکنم هر وقت کسی اذیتتان کرد، به او دعا کنید.اینها شیعه هستند. چقدر «یا حسین» «یا علی» میگویند. به تمام کسانی که به شما ظلم کردند دعا کنید؛ فقط به خاطر اینکه شیعه هستند.
مثل مادری که به بچهاش دعا میکند و از حقش میگذرد. وقتی شما از این طرف بخشیدی و سختگیری نکردی، دل دیگران به شما نرم میشود و آنها هم برای شما طلب مغفرت میکنند؛ دل به دل راه دارد. حق دارانِ شما هم از شما صرف نظر میکنند. وقتی حق داران صرف نظر کردند راهت باز میشود.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 #توبه
✍ (قسمت یک) :
كسانى كه از مردن مى ترسند بدانند كه راه توبه باز و خداوند بسيار بخشنده است. در قرآن حدود سيصد مرتبه خود را با صفات رحمان، رحيم، غفّار، غفور، ودود ستوده است.
آنان با يك اراده وتصميم وبازگشت به خدا، مى توانند تمام خلافكارى هاى خود را جبران كنند وبدانند كه خداوند نيز آنان را مى پذيرد؛ زيرا خودش فرموده است: توبهها را قبول مى كند، قابِلُ التَّوبِ و توبه كننده را نيز دوست دارد. اِنّ اللّه يُحِبُّ التّوّابِين
📚 کتاب معاد، استاد قرائتی
🔰 @p_eteghadi 🔰
1_950859261.Mp3.mp3
335.7K
🔴 #زندگی_برزخی
سوال: 👇
برادر من تازه مرحوم شده دوست دارم بدونم که الان اوضاع او در جهان آخرت چگونه است؟
🎙#استاد_محمدی
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 صدای نعره جنازهای که شنیده شد...
✍ ثقه الاسلام محدث نوری استاد شیخ عباس قمی نقل میکند:
◀️ روزی در وادی السّلام نجف برای زيارت اهل قبور رفته بودم که ناگهان صدای شتری که ميخواهند او را داغ كنند را شنیدم.
با صدای بلند صيحه و فریاد ميكشيد و ناله ميكرد؛ بطوريكه گوئی تمام زمين وادی السّلام از صدای نعره او میلرزید.
من با سرعت برای نجات آن شتر به طرف صدا رفتم.
اما وقتی نزديك شدم ديدم شتری در کار نيست،
بلكه جنازه فرد معصیت کاری رو برای دفن آوردند و اين نعره و فریاد از اين جنازه بلند است؛
جالب اینکه افراديكه متصدّی دفن او بودند با كمال خونسردی و آرامش مشغول امور کفن و دفن بودند.
📕 معادشناسی ج 1 ص 141
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠حدیث
رسول خدا (ص) می فرمایند:
کسی که یک شبانه روز از بیماری پرستاری کند، خداوند او را با ابراهیم خلیل علیه السلام محشور خواهد کرد و او همانند برق خیره کننده و درخشان از صراط عبور می کند
وسائل شیعه،ج۱۶.ص۳۴۴
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨ فرارسیدن سالروز ولادت با سعادت گوهر پرفروغ کوثر ولایت، طوبای طیبه حجاب و عفت، تجسم عینی علم و فصاحت و مظهر صبر و شکیبایی خاندان رسالت، حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها بر شما اعضای محترم کانال تبریک و تهنیت باد .
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
#خدمتی_که_حضرت_زینب_به_شیعه_کرد
👈 زینب کبری سلام الله علیها ، ضامن بقای نهضت عاشورا
👈 چرا حضرت ابی عبدالله علیه السلام زنان و دختران و کودکان را با خود به کربلا برد ؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
﷽؛
#یا_زینب_کبریٰ (سلام الله علیها)
📝 زینب سلام الله علیها دختر على و زهرا علیهماالسلام در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرت در مدینه منوره دیده به جهان گشود ، در پنج سالگى مادر خود را از دست داد و ازهمان دوران طفولیت با مصیبت آشنا گردید . در دوران عمر با بركت خویش ، مشكلات و رنج هاى زیادى را متحمل شد ، از شهادت پدر و مادر گرفته تا شهادت برادران و فرزندان ، و حوادث تلخى چون اسارت و ... را تحمل كرد . این سختى ها از او فردى صبور و بردبار ساخته بود .
📝 او را ام كلثوم كبرى ، و صدیقه صغرى مى نامیدند . از القاب آن حضرت ، محدثه ، عالمه و فهیمه بود . او زنى عابده ، زاهده ، عارفه ، خطیبه و عفیفه بود . نسب نبوى ، تربیت علوى ، و لطف خداوندى از او فردى با خصوصیات و صفات برجسته ساخته بود ، طورى كه او را «عقیله بنى هاشم » مى گفتند . با پسرعموى خود «عبدالله بن جعفر» ازدواج كرد و ثمره این ازدواج فرزندانى بود كه دو تن از آن ها (محمد و عون) در كربلا ، در ركاب ابا عبدالله الحسین علیه السلام شربت شهادت نوشیدند .
📝 آن بانوى بزرگوار سرانجام در پانزدهم رجب سال 62 هجرت ، با كوله بارى از اندوه و غم و محنت و رنج دار فانى را وداع گفت .
#زینت_پدر
📝 معمولا پدر و مادر نام فرزند را انتخاب مى كنند ، ولى در جریان ولادت حضرت زینب سلام الله علیها والدین او این كار را به پیامبراسلام جد بزرگوار آن بانو ، واگذار نمودند . پیامبر صلى الله علیه وآله كه در سفر بود ، بعد از بازگشت از سفر ، به محض شنیدن خبر تولد ، سراسیمه به خانه على علیه السلام رفت ، نوزاد را در بغل گرفت و بوسید ، آن گاه نام زینب (زین + اب) را كه به معناى «زینت پدر» است براى این دختر انتخاب نمود .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
🔰 @p_eteghadi 🔰
﷽؛
❤️ تربیت #زینب سلاماللهعلیها #تربیت_علوی است ؛ او بانویی باعظمت و باکرامت است که در دامان عصمتِ #صدیقهی_طاهره و #امیرالمومنین علیهماالسلام پرورش یافته است . او #عقیلهی_بنی_هاشم و #عقیلة_الطالبین است .
🔆 این بانوی باجلالت همچون خورشیدی است که نه فقط در آسمان کربلا درخشید و شام ظلمانی دوران امویان را روشن کرد ، بلکه سراسر تاریخ تشیع را از درخشش #ایمان و #ولایت و #ایثار خود نورانی ساخته است ...
#برگرفته از بیانات آیت الله العظمی وحید خراسانی
🔰 @p_eteghadi 🔰