✅پاسخ:
سحر و جادو و بستن بخت از امورى است كه واقعیت دارد البته یادگیرى و یاد دادن آن حرام است. وجود چنین نیروها به مقتضاى نظام دنیا مى باشد كه تزاحم میان زشتى ها و پلیدى ها وجود دارد و همچنان كه انسان هاى شیطان صفت و زشت كار وجود دارد جن هاى پلید و آزاردهنده نیز وجود دارد.
شایان ذكر است: گرچه سحر و جادو واقعیت دارد ولى نیامدن خواستگار براى دختر اصلا دلیل بسته شدن بخت نمى باشد و غالب آنچه امروزه در میان مردم در این باره شایع است بىاساس مىباشد و اكثر كسانى كه به این امور مىپردازند كلاه بردارانى هستند كه از این طریق قصد اخاذى و پر كردن جیب خود را دارند. ولى اگر بر فرض موردى پیدا شد كه سحرى در كار بود راههایى براى بطلان آن وجود دارد:
۱- استعاذه به خداوند و خواندن سوره هاى فلق و ناس.
۲- خواندن و نوشتن آیات ۷۵ تا ۸۲ سوره یونس.
۳- دعا وتضرع به درگاه خداوند.
۴- درخواست دعا از اولیاى واقعى خداوند.
۵- صدقه دادن.
در مورد دعا نویسى برخى از مدعیان آن افراد حرفهاى هستند كه چندان اعتمادى به گفته هایشان نیست. اگر كسى خواهان دعاست باید با زبان خویش و با كمال توجه به مفاهیم و مضامین آن به درگاه خداوند دعا كند و از او حوائج خویش را طلب نماید یا از اهل دانش و بصیرت در دین دعاها و اذكارى را بپرسد.
آگاهى به غیب- در مرحله اول- اختصاص به خداوند عالم دارد و در مرحله دوم، از آن انبیا و ائمه و اولیاى اوست كه آنها از خودشان استقلالا چیزى ندارند، بلكه خداوند عالم طبق مصالح، به اندازه اى كه صلاح مى داند، آگاهى از غیب را در اختیار آنها قرار مى دهد. لذا فالگیرى و كف بینى و طالع شمارى كه نوعا كار افراد شیاد است، هیچ مستند شرعى ندارد و اعتقاد به آن صحیح نیست. این گونه كارها علم شمرده نمى شود البته سحر و ارتباط با اجنه علمى است كه از گذشته تاكنون بوده والان هم كسانى داراى این علم هستند، ولى شرعا یادگرفتن سحر و استعمال آن حرام است. البته یادگرفتن این علوم براى كسانى كه هدفشان ابطال سحر و یا مبارزه با مدعیان دروغین نبوت است، اشكال ندارد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
پاسخ:
تعارف و یا به قول معروف رودرواسی با دیگران یکی از مشکلاتی است که معمولا ریشه در یادگیری های اولیه و الگوهای ارتباطی دوران کودکی و نحوه فرزند پروری دارد. والدینی که اجازه ابراز هیجان و احساس کودکانشان را نمی دهند یا اجازه تصمیم گیری براساس میل شخصی در فرزندان را نوعی سرپیچی تفسیر می کنند، کودکانی را تربیت می کنند که از نظر تعامل اجتماعی ضعیف بوده و توانایی نه گفتن را ندارند و در بعضی مواقع از خواست خود می گذرند و عل رغم میل قلبی خواسته دیگران را پاسخ می دهند. افرادی کمرو و خجالتی معمولا توان نه گفتن را ندارند و همیشه از اینکه طرف مقابلشان را راضی نگه دارند خود را به دردسر می اندازند و درصورت تعلل و یا حل نشدن مشکل طرف مقابل دچار افکار منفی و احساس گنه کار می شوند و خود را گنه کار می دانند. این افراد نه تنها خود به دلیل عدم صراحت کلامی احساس فشار و استرس دارند بلکه دیگران به گمان اینکه این فرد می تواند مشکلشان را حل کند ولی نمی خواهد نگرش منفی نسبت به او پیدا می کنند.
راهکارها
مجموعه راهکارهای زیر خلاصه از مهارت های جرأت ورزی و ابراز وجود است که می توانید با این موضوعات کلی مطالبی را در کتاب ها و سایت های مختلف پیداکنید:
۱- احترام به خود و پرهیز از سرزنش به خاطر مشکل به وجود آمده؛
۲- دیدن نقاط مثبت و توانایی های دیگر خود در زندگی؛
۳- تصویر سازی ذهنی از یک موقعیتی بیرونی که دچار استرس می شوید و تمرین جملاتی ببخشید من نمی تونم ، میشه کمکم کنید؟ من الان وقتم پره ، ببخشید من الان وقت ندارم و... شما می توانید با توجه به ایفای نقش طرف مقابل با خود تمرین کنید مثلاً ابتدا خودتان را به جای فردی قرار بدهید که با او تعارف و رودرواسی دارید و هرچه می خواهید بگویید و بعد با جرأت جواب بدهید. اینکار باعث می شود که انرژی و انگیزه شما برای مقابله با واقعیت ها بیشتر شود؛
۴- هنگامی که می خواهید حرف های جرأت مندانه را تجربه کنید با افکار منفی تان(ترک کردن دوست تان، ضایع شدن، ناراحت شدن طرف مقابل...) را با افکار مثبت جابجا کنید و با شل کردن عضلات و کشیدن نفس عمیق صحبتتان را شروع کنید؛
۵- هیچ گاه پیش بینی منفی نسبت به آینده روابط اجتماعی نکنيد؛
۶- شما با صراحت کلامی به طرف مقابلتان کمک می کنید و ایشان را به درد سرنمی اندازید؛
۷- با صراحت کلام و رک گویی افراد روابطشان را بهتر و واقعی تنظیم میکنند؛
۸- برای مطالعه بیشتر به کتاب روانشناسی ابراز وجود (ابراز وجود کنید و حق خود را بستانید ) ترجمه مهدی قراجه داغی انتشارات علمی رجوع کنید.
🔰 @p_eteghadi 🔰
87.5K
⭕️ سوال
❓عمل به وصیت میت واجب است؟اگرعمل نکنیم چه عواقبی دارد؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #امام_زمان
📎 #لبیک_یا_خامنه_ای
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 #پادکست_اعتقادی
⁉️ انتقام خدا از ظالم برای کسی که مظلوم بوده چه فایدهای داره؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #عدالت
📎 #امام_زمان
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 #حدیث_روز
🔸امام کاظم علیه السلام : اِجعَلوا لِأَنفُسِكُم حَظّا مِنَ الدُّنيا بِإِعطائِها ما تَشتَهي مِنَ الحَلالِ و ما لا يَثلِمُ المُرُوَّةَ و ما لا سَرَفَ فيهِ. وَ استَعينوا بِذلِكَ عَلى اُمورِ الدّينِ؛ فَإِنَّهُ رُوِيَ : لَيسَ مِنّا مَن تَرَكَ دُنياهُ لِدينِهِ، أو تَرَكَ دينَهُ لِدُنياهُ .
🔹براى جان هاى خويش، بهره اى از دنيا برگيريد، بدين سان كه به هر چه از حلال ميل دارند ـ چندان كه با جوان مردى بسازد و زياده روى در آن نباشد ـ، كاميابشان كنيد و از اين كاميابى، براى كار دين، يارى بجوييد؛ كه همانا روايت شده است: «از ما نيست آن كه دنيايش را براى دينش رها كند، يا دينش را براى دنيايش واگذارَد» .
📚تحف العقول : ص ۴۱۰
🔰 @p_eteghadi 🔰
#روز_دانشجو
┅═🌟🍀🌟═┅
از یاد نبردهایم روزی را که پرچم عزت و استقلال را بالا بردی و فریاد ذلتناپذیری سر دادی.
وقتی انقلاب خمینی را بر سر چشم گذاشتی و در مکتب علم، کلمه کلمه آموختی، واژه به واژه، معادله به معادله، فرمول به فرمول،
علم را رشد دادی و خودت قد کشیدی.
وقتی کشورت زیر بمباران و موشکباران رفت و اسلحه به دوش، از مرزهای کشورت و ناموست دفاع کردی؛
وقتی در تمام روزهای پر تلاطم بعد از انقلاب، به دفاع از وطن زبان باز کردی و زبان دشمن را بریدی؛
هرجا توطئهای بود، تو فریاد بصیرت سر دادی
هرجا ابهامی بود تو کرسی مناظره راه انداختی؛
هر جا غفلتی بود تو بساط مطالبهگری چیدی و عالمانه و جسورانه، نقد کردی و راه حل دادی...
#دانشجو!
فرزند رشید ایران!
تمام دوران، دوران تو بوده است.
و باز هم اکنون، بعد از چهل سال، تمام دوران به تو افتخار میکند.
سالی که رهبر با عظمت این انقلاب، به صراحت اعلام میکند که امروز تو، فقط تو، آبروی نظام اسلامی را با شأن نخبگیات خریدهای و کار را به جایی رساندهای که بدخواهان به جای گزینه چیدن روی میز و تهدید، دور هم مینشینند و ماهواره و پهباد و موشک ما را بالا و پایین میکنند و گیج میشوند.
تو مردانه زیر این سقف ماندی و خانه را آباد کردی. 👏👌
خانهات آباد!
فرزند رشید ایران
و روزت مبارک!
🔰 @p_eteghadi 🔰
معرفی کتاب" فاطمه سلام الله علیها اسوه بشر" برگرفته از آثار حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
«از جمله نوادر هستی و یگانه بانوی عالم هستی، حقیقت والای زهرای مرضیه (سلام الله علیها) است. تا جایی که خداوند او را با عنوان کوثر ستود و وجود او را همراه با خیر فراوان دانست. همچنین به پدر گرامیاش صلی الله علیه و آله و سلم خطاب کرد که به شکرانه این نعمت نماز به جای آورد و قربانی نماید. بنابراین در عظمت و عصمت این بانوی بزرگوار هیچ شکی وجود ندارد، از همین رو سخن گفتن از شخصیت و ابعاد مختلف زندگانی آن حضرت، امری به غایت سترگ است. حضرت آیت الله جوادی آملی در مقاطع مختلفی از آثار بیانی و بنانی خویش، به تبیین برخی از ویژگیهای شخصیتی و اخلاقی این بانوی گرانقدر پرداخته اند. این بیانات اکنون در کتابی با عنوان «فاطمه (سلام الله علیها ) اسوه بشر» جمع آوری و تدوین شده است.»
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 تلاقی وحی و فطرت
🔹 گرچه هر موجودی به نوبه خود در صدد وصال كوی خداست؛ ﴿أَلَا إِلَى اللَّهِ تَصِیرُ الْأُمُورُ﴾ و این سیر جوهری با صیرورت گوهر هستی او همراه می باشد، لیكن در این راه انسان سالك، به ویژه جوان صالح، كامیاب تر از دیگر پویندگان راه الهی است؛ زیرا صبغه ی: ﴿أَحْسَنِ تَقْوِیم﴾ را او در بر دارد و نغمه ی: ﴿فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ﴾ با آفرینش او شنیده شده است، لیكن برای رهایی از رهزنِ درون و بیرون، باید ره نوردان درون و بیرون را پالایش كند و آنان را با سِلاحِ صَلاح و فلاح مجهّز نماید تا در مصاف اهریمنان داخلی و خارجی پیروز گردد و فاتح فتوحات سه گانه «فَتحِ قریبْ» و «فتحِ مبین» و سرانجام «فتحِ مطلق» شود.
برای چنین پیروزی، دو بال نیرومند به انسان داده شد كه یكی از درون آوای فطرت را بشنود و با او هماهنگ گردد و دیگری از بیرون ندای پیك حقیقت را استماع نماید و با او هم آوا گردد: ﴿إِنَّ فِی ذلِكَ لَذِكْرى لِمَنْ كانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَ هُوَ شَهِیدٌ﴾.
🔹 البته جمع بین جوششِ دل و كوشش گوش مطلوب برین است كه جوان #دانشجو بر اثر #قرب_عهد_الهی خویش توان چنین جمع مباركی را دارد كه هم نغمه دل انگیز فطرت را بشنود، هم آهنگ دلنواز وحی خدا را استماع كند. در كنار قلبِ فطری، تسویل و تأمیر نَفْسِ مُسَوّله و امّاره بالسوء رهزنی درون و در قبالِ گوش شنوای پیام وحی، وسوسه شیاطینِ جن و انس از بیرون هماره انسان سالك را به همایش و چالش فرا می خوانند.
اگر شعار مشئوم و گوش خراشِ: ﴿أَنَا خَیرٌ مِنْهُ﴾ شنیده شود، یا عمل طالح و تباه با اتكا به قدرت موهوم خویش، فرعون گونه به صورتِ: ﴿فَتَوَلّٰى بِرُكْنِهِ﴾ مشاهده گردد، معلوم خواهد شد كه در این مصاف، دیو خشم بر فرشته مهر پیروز آمد و اهرمن جهل بر مَلَك عقل فاتح شد و گوهر ایمان به غارت رفت و نَقْد عمر به غرامت گرفته شد و جز خسران چیزی نماند.
🔹 ولی اگر در پرتو عنایت ازلی و ظلّ لطف ابدی حضرت دوست صدای دلاویز: «سُبوُحٌقُدّوس» شنیده شد و غبار اغیار زدوده گشت و سرّ سویدای دل، حَرَم امن توحید ناب شد و نه در مرحله نظر و نه در مقام عمل، چیزی جز خواسته خدا از جان سالك بر نخاست و لعل ملكوت را به نَعل مُلك معامله نكند، معلوم خواهد شد كه در این پیكار فرشته مِهر و عقل بردیو قَهْر و جهل فائق آمد، گوهر دین مغتنَم شد، نَقْد عمر بهای وصال محبوب گشت، تجارت رابِح و بَیعِ رَبیحْ بهره چنین سالكِ نوسال و شابِّ خاشع و جوانِ متعبّد و خردپیشه شد.
#روز_دانشجو
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 پیام به چهارمین اردوی آموزشی فرهنگی دانشجویی مشهد مقدس
تاریخ : تابستان 1377
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
| #شرح_حدیث |
💢 دنیا، تجارت خانهے اولیاے خداست.
🔅#امام_کاظم_علیه_السلام :
🔸برای خودتان بهره ای از دنیا قرار دهید، به این که خواسته های دل را از حلال برآورده سازید تا حدّی که مروّت را از بین نبرد و اسراف در آن نباشد.
اِجعَلوا لِأَنفُسِكُم حَظّا مِنَ الدُّنيا بِإِعطائِها ما تَشتَهي مِنَ الحَلالِ و ما لا يَثلِمُ المُرُوَّةَ و ما لا سَرَفَ فيهِ. وَ استَعينوا بِذلِكَ عَلى اُمورِ الدّينِ.
▫️ تحف العقول : ص ٤١٠
✍🏻 در تجارت خانه باید سود برد. سود این تجارت آن است که از دنیا و مال و امکانات دنیوی بهره بگیریم و آخرت خویش را آباد کنیم.
به این صورت، دنیا را تبدیل به آخرت و مادیّات را تبدیل به معنویات کرده ایم.
در سخنی از #امام_علی_علیه_السلام آمده است:
🔅«مال و فرزندان، کِشتِ دنیایند و عمل صالح، کِشت آخرت است و گاهی خداوند، هر دو را برای برخی جمع می کند».(۱)
این همان دعای قرآنی است که حسنه ی دنیا و حسنه ی آخرت را از خدا می طلبیم.(۲)
پس هم باید از دنیا بهره گرفت، در حدّی که مروّت از بین نرود و به اسراف و گناه کشیده نشود، هم به فکر خانهی آخرت بود و با عمل صالح آن را آباد کرد.
🚩 سرکوب کردن امیال نفسانی و ترک دنیا در آموزه های دینی نیست، بلکه استفادهی صحیح از دنیا، و دنیا را وسیله آبادی دین و آخرت قرار دادن، توصیهی پیشوایان دینی است.
▫️ #امام_کاظم_علیه_السلام فرموده است:
🔅بکوشید که زمان شما چهار قسمت باشد:
. ساعتی برای مناجات با خدا
. ساعتی برای امور زندگی و تأمین معاش
. ساعتی برای معاشرت با برادران خوب و مطمئن
. ساعتی هم برای لّذت حلال.
آن گاه فرمود: به وسیلهی این، میتوانید آن سه تای دیگر را هم به دست آورید(۳).
ا - - - - -
۱. میزان الحکمه، حدیث ۵۹۹۲.
۲. بقره (۲)، آیه ۲۰۱.
۳. بحارالانوار، ج ۷۵، ص ۳۲۱.
📚حکمت های رضوی، #جواد_محدثی .
🔰 @p_eteghadi 🔰
156.9K
⭕️ سوال
⁉️ اگر بند پ و پارتی بازی قبیح هست،آیا خدا با بعضی ها پارتی بازی نکرده؟؟! خمس رو داده به اهل بیت،سادات فقیر؟!!
🔰 پاسخ
بِسماللّهالرَّحمنِالرّحیم
💢 نه اینکه برعکس است که!
[خداوند] ایشان را از زکات که بیتالمال است...عرض کنم که بیتالمال عمومی است و خیلی هم زیاد است، محرومشان کرده است!
📌 این کار را کرده خداوند، که اقوام پیامبر و نزدیکان او، دستشان از خزانهی مملکت و بیتالمال کوتاه باشد. خمس را حلال قرار داده اما زکات را برایشان حرام کرده.
اگر هم زکات بگیرند و هم خمس، خب حق با شما بود! اما وقتی که[ فقط حق دریافت خمس را دارند، پس اینطور که میگویید نیست]
[خداوند شرایطی را برای ایشان جهت دریافت خمس قرار داده مثلا اینکه]:
1️⃣ یک؛ باید فقیر باشد. [چون اگر] فقیر نباشد خمس به او نمیرسد.
2️⃣ دو؛ زکات برایش حرام است.
خب وقتی فقیر هم هست، گرسنه هم هست، زکات هم برایش حرام است... خب باید از گرسنگی بمیرد؟! چون از اقوام پیامبر بوده! یا نه باید یک راهی برایش باشد؟
💢 همانطوری که برای فقرای دیگر زکات هست، برای این فقیر هم خمس هست.
🔰 پس با ایشان نه تنها پارتی بازی نشده بلکه برعکس! ایشان تحت فشار قرار گرفتهاند که دستشان از بیتالمال مردم کوتاه باشد.
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #اعتقادات
📎 #امام_زمان
📎 #فاطمیه
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ یکی از اشکالات مهمی که توسط علمای شیعه، به اهل سنت در باب امامت وارد شده، این است که چرا به اعتقاد شما، پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) برای خود جانشین تعیین نکرد، ولی خليفه اول این کار را کرد، آیا عمل پیامبر اعظم(صلیاللهعلیهوآله) درست بود یا خليفه اول؟
🔰 اهل سنت معتقدند: پیامبر اكرم(صلیاللهعلیهوآله) با آن همه دلسوزی و عطوفت نسبت به جامعه اسلام و مسلمین و اهتمام ایشان به حفظ این جامعه نوپا، برای خود جانشین تعیین نکرد و امت را به حال خود رها کرد، حال جای این سوال وجود دارد که به راستی آیا چنین چیزی صادق است و اگر صادق است چرا باید پیامبری با این همه عظمت و درایت امت را بدون جانشین ترک کند.
✅ شیعه معتقد است تعیین جانشین و رها نکردن امت به حال خود، عملی حکیمانه و عاقلانه و صحیح است، لذا اشکال متوجه خداوند متعال و پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) است که چرا (نعوذبالله) حکیمانه و عاقلانه عمل نکردند و برای امت جانشین تعیین نکردند، لذا در این سوال، حکمت الهی زیر سوال میرود.
🔶 آیا پیامبری چنین حکیم، با درایت، دلسوز امّت که قرآن درباه او میفرماید: «لَقَدْ جاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ ما عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُفٌ رَحِيم [توبه/ 128] رسولى از خود شما به سويتان آمد كه رنجهاى شما بر او سخت است و اصرار به هدايت شما دارد و نسبت به مؤمنان رئوف و مهربان است» باید امّت را در این سفر مهم، بدون رهبر و رهنما رها کند؟
💢 این درحالیست که اگر نگاهی گذرا به تاریخ صدر اسلام داشته باشیم به راحتی حکم خواهیم کرد که بر پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) لازم بود که برای خود جانشین تعیین کند؛ زیرا منافقین داخلی از یک سو آماده بودند تا به محض رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) اغتشاش کرده و جامعه را به التهاب بکشانند، از سوی دیگر رومیان و ایرانیان در بیرون مرزهای عربستان آماده نبرد بودند، برخی از مردم هنوز ایمان درستی نداشتند و بر کفر خود باقی بودند؛ با این توصیف آیا پیامبری با این عظمت، میتواند جامعه نو پای اسلام را که به خاطر وجود این سه گروه، بسیار آسیبپذیر بود را رها کند؟
💠 سوال این است که خليفه اول تشخیص داد که جامعه را نباید همینطور رها کند، حتی خود خليفه دوم هم این مطلب را فهمید و ضرورت آن را درک کرد و برای تعیین خلیفه، شوری تشکیل داد، امّا پیامبر این درک و این تیزبینی را نداشت؟ این چه ظلمی است که در حق اوّل مخلوق عالم خلقت میکنند؟
_________
📎 #اعتقادات
📎 #فاطمیه
📎 #امام_زمان
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دلیل پنهان بودن قبر حضرت فاطمه زهرا (س)
🔹حجت الاسلام محمود ابوالقاسمی با مطرح کردن دلایلی؛ از مخفی بودن قبر حضرت فاطمه زهرا (س) میگوید.
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سوال
❓همه افراد شب اول قبر، نکیر و منکر را می بینند؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #امام_زمان
📎 #حجاب
📎 #فاطمیه
🔰 @p_eteghadi 🔰
چرا امام زمان نباشد زمین اهلش را می بلعد؟.mp3
940.4K
⭕️ سوال
❓چرا می گویند اگر امام زمان نباشد، زمین اهل خود را می بلعد؟
🔰پاسخ
✍️ چون امام واسطه فیض خداوند است، واسطه که نبود فیض نمیرسد.
👈 فیض که نرسید عالمی هم نمیماند. چون عالم لحظه به لحظه آفریده میشود، بنابراین وقتی واسطه فیض قطع شد، دیگر فیض هم قطع میشود و فیض نرسید عالم محو میشود، نابود میشود.
💢 دوم که در نقلها هم داریم: «بِیُمنِهِ رُزِقَ الوَریٰ وَ بِوُجودِهِ ثَبَتَتِ الاَرضُ وَ السَّماء» به یُمْنِ وجود امامزمان علیهالسلام همه عالم روزی میخورند، بهخاطر وجود او زمین و اسمان برپاست، چنانکه واسطه فیض خداست.
📚 بیانات استاد محمدی شاهرودی
📎 #اعتقادات
📎 #فاطمیه
🔰 @p_eteghadi 🔰
14.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دیشب تا صبح گریه کردی
🏴 مداحی حاج محمود کریمی بمناسبت شهادت حضرت زهرا (س)
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️سوال
❓آیا اثبات وجود خدا در قرآن آمده و به صورت صریح بیان شده است؟
🔹وجود خدا مهمترین موضوع در مباحث اعتقادی است که براهین متعددی برای اثبات وجود خداوند در کتب کلامی و فلسفی طرح و بحث شده است.
🔷از نکات قابلتوجه اینکه با مراجعه به قرآن مشاهده میکنیم پیرامون این موضوع، مباحث مستقل و جداگانهای مطرح نشده و درواقع به نظر میرسد بهصورت مستقیم به اثبات وجود خدا پرداخته نشده است و نسبت به مسئله توحید، تعداد کمتری از آیات به آن پرداختهاند.
🔸راز نپرداختن به اثبات وجود خدا در قرآن
🔹سوالی که به ذهن میرسد و جا دارد موردتوجه واقع شود، راز نپرداختن به این مسئله بسیار مهم در قرآن کریم است. به نظر میرسد قـرآن، مسئله وجـود خداوند را اصل مسلم و قطعی دانسته و به تعبیری پیشفرض گرفته و اصلاً در اين مقام برنيامده که بهصورت استدلال، با مقدمات روشن و جداگانه، ادلهای برای اثبات وجود خداوند بیاورد، بلکه در مواردی در ضمن مباحث دیگر به اثبات وجود خداونـد پرداختـه است.
🔹علامه مصباح يزدی رضوانالله علیه، فیلسوف و اندیشمند قرآنی ضمن اشاره به اثبات غیرمستقیم خداوند در قرآن میفرمایند: «ممكن است قرآن كريم مستقيماً درصدد اثبات وجود خداوند برنیامده باشد يا به اين جهت كه وجود خدا را قريب به بديهی و بینیازی از استدلال دانسته، يا به اين جهت كه با منكر قابلتوجهی مواجه نبوده و طرح آن را كه ممكن است موجب وسوسه شود، خلاف حكمت دانسته است؛ ولی بههرحال میتوان از بيانات قرآن، استدلالی را برای اين مطلب به دست آورد و حتی بعيد نيست كه خود قرآن هم بهطور غيرمستقيم به اين استدلالات توجه داشته باشد».[1]
🔹دیگر اندیشمند بزرگ قرآنی، آیتالله جوادی آملی نیز میفرمایند: «تمامی مباحثی كه در قرآن كريم درباره خداوند سبحان مطرح شده است، درباره اسماء حسنی و صفات عليای حضرت حق است».[2]
🔸البته باید توجه نمود که توجه به صفات و اسمای الهی سبب نشده قرآن بهصورت غیرمستقیم نیز به اثبات خدا توجهی نشده باشد؛ «گرچه هستی اصل مبدأ در بسياری از آيات قرآنی، مفروغ عنه و مسلّم گرفتهشده، لكن چنين نيست كه قرآن هیچگاه به آن نپرداخته باشد؛ بلكه در برخی از آيات به اين اصل توجه شده است؛ بنابراين، در قرآن كمتر بهطور مستقيم به مسئله اثبات صانع پرداختهشده است».[3]
📝پی نوشت:
[1]. علامه مصباح یزدی، محمدتقی، خداشناسی (معارف قرآن1)، نشر موسسه آموزشی و پژوهشی امامخمینی ره، ص34.
[2]. استاد جوادی آملی، عبدالله، شناختشناسی در قرآن، انتشارات اسلامی، ص136.
[3]. همو، تفسیر موضوعی، نشر اسراء، ج2، ص126.
📎 #مباحث_خداشناسی
📎 #خداشناسی_هجده
📎 #علامه_مصباح
🔰 @p_eteghadi 🔰
⚫️الإمام الحسن(ع): رَأَیتُ اُمّی فاطِمَةَ(ع) قامَت فی مِحرابِها لَیلَةَ جُمعَتِها، فَلَم تَزَل راکعَةً ساجِدَةً حَتَّی اتَّضَحَ عَمودُ الصُّبحِ، وسَمِعتُها تَدعو لِلمُؤمِنینَ والمُؤمِناتِ وتُسَمّیهِم وتُکثِرُ الدُّعاءَ لَهُم ولا تَدعو لِنَفسِها بِشَیءٍ، فَقُلتُ لَها: یا اُمّاه، لِمَ لا تَدعینَ لِنَفسِک کما تَدعینَ لِغَیرِک؟ فَقالَت: یا بُنَی، الجارَ ثُمَّ الدّارَ.
▪️امام حسن(ع): مادرم فاطمه(ع) را در شب جمعه در محراب دیدم که به عبادت ایستاده بود. او همچنان در رکوع بود تا روشنی بامداد بر آمد. شنیدم که او به مردان و زنان مؤمن دعا می کرد و آنها را نام می بُرد و برای آنها فراوان دعا می کرد، در حالی که برای خود دعایی نمی کرد. به ایشان گفتم: مادر! چرا همان گونه که برای دیگران دعا می کنی، برای خود دعا نمی کنی؟
فرمود: «فرزندم! نخست همسایه و سپس [ اهل] خانه».
منبع :دانشنامه قرآن و حدیث، ج 10، ص 170
🔰 @p_eteghadi 🔰
#سلامبرمادرخوبےها
هرگاه به هر امامی سلام دهيد
خود آن امام جواب سلامتان را ميدهد
ولی اگر کسی بگويد:
السلام عليک يا فاطمه الزهرا🥀°
همهی امامان جواب ميدهند.💔
#صلےاللھعلیڪیابنتنبےالرحمة
#السلامعلیڪیافاطمھالزهرا﴿س﴾
شهادت بانوی دو عالم، امّ ابیها حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها را به محضر مولایمان #امام_زمان و شیعیان و دوستداران حضرتش تسلیت می گوییم.🥀
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ ایام فاطمیه از چه تاریخی شروع و در چه تاریخی تمام میشود؟
🔰 درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) روایات مختلفی وجود دارد و از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) بیان شده است؛ اما میان علمای شیعه، دو احتمال معتبر است: هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) یا نود و پنج روز بعد از رحلت ایشان؛ بنابراین با توجه به رحلت پیامبر اسلام(صلیاللهعلیهوآله) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل، شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) اتفاق افتاده است و این ایام را فاطمیّه اوّل میخوانند؛ اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(سلاماللهعلیها) در سوم تا پنجم جمادی الثانی اتفاق افتاده و این ایام را فاطمیّه دوم میخوانند.
👈 بنابراین؛ ایام فاطمیه جمعا 6 روز است، 3 روز در ماه جمادی الاول و 3 روز در ماه جمادی الثانی؛ فاطمیه اول از 13 تا 15 جمادی الاول و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی میباشد.
❇️ شاید علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان ایام شهادت آن حضرت(سلاماللهعلیها) معرفی شده به این دلیل باشد که این احتمال وجود دارد ماههای قمری از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) تا شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) 29 روزه بوده باشند، حال آنکه در صورت کامل بودن ماههای قبل، روز شهادت 13جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود؛ چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری 29 روزه و حداکثر 4 ماه قمری 30 روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.
🔶 اما در عرف، به دهه دوم جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنا بر قول 75 روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول 95 روز، شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها در آن واقع شده است، دهه فاطمیّه دوم گفته میشود.
___________
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #امامت
📎 #فاطمیه
📎 #ایام_فاطمیه
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚 #معرفی_کتاب
🏴 به مناسبت ایام شهادت بانوی دو عالم، حضرت فاطه زهرا سلام الله علیها 🏴
📚مجموعۀ #ریحانه_خدا ، اتّفاقی نو، در میان کتابهایی با موضوع حضرت زهرا علیهاالسلام، نوشتۀ استاد#محسن_عباسی_ولدی.
1⃣«منبع نور بهشت، خندۀ تو فاطمه» اوّلین کتاب از مجموعۀ «ریحانۀ خدا» است که دوست داره مقام ملکوتی حضرت زهرا سلام الله علیها رو به تصویر بکشه .
2⃣«بانو! اجازه»، کتاب دوم از مجموعۀ «ریحانۀ خدا»، چهارده تا درس کلیدی از سبک زندگی حضرت زهرا سلام الله علیهاست که دنیای جدیدی رو در مقابلمون به نمایش میذاره.
3⃣چه قدر به این جمله فکر کردیم که امام زمان علیه السلام فرمودن: «همانا در دختر رسول خدا صلی الله علیه و آله برای من الگوی نیکویی است»؟
«فاطمهای که تو یادمان دادی» کتاب سوم از مجموعۀ «ریحانه خدا»، دلنوشتههای مهدوی با رنگ و بوی فاطمیهست.
4⃣همۀ ما به روضههای بانو حسّاسیم.
کتاب چهارم این مجموعه سری زده به محلّۀ واژهها و چهارده مجلس، روضه به پا کرده. «واژههای خیس» رو میشه خوند و یه دل سیر گریه کرد.
🔸 لینک تهیه کتاب🔻
🌐 http://ketabefetrat.com
🔰 @p_eteghadi 🔰
زن در آینه جلال و جمال
#فصل_اول
💠 زن در قرآن
▫️ از آن جهت كه قرآن از عترت جدا نیست و عترت هم از قرآن منفك نیست، قهراً آن موضوع از نظر قرآن و عترت مطرح خواهد بود، و چون اسلام به صورت قرآن و عترت ظهور می كند، لذا بحثی را كه قرآن و عترت ارائه می دهد، در واقع اسلام ارائه داده است. بنابراین «زن در قرآن» یعنی زن در پیشگاه قرآن و عترت، و به عبارتی #زن_در_اسلام.
▫️ قرآن می فرماید: نبی اكرم ـ علیه آلاف التحیة و الثناء ـ #معلم_انسان_ها است، و به انسان ها حكمت می آموزد، كتاب آسمانی یاد می دهد، نفوس آنان را تزكیه می كند و... اساساً راهی را كه هر معلّمی می رود، نشان دیگران نیز می دهد تا آنان هم راه را بشناسند و طی كنند. اما راهی را كه رسول اكرم و انبیاء مرسلین علیهم السلام رفته اند راهی نیست كه دیگران توان شناختن و رفتن آن را داشته باشند! بلكه آن اندازه كه مقدور دیگران است، به آنها نشان می دهند، تا همان اندازه مقدور را بشناسند و طی كنند. لذا تعلیم پیامبران غیر از تعلیم دیگران است.
▫️ علم پیامبر، #علم_شهودی_و_قلبی است. در مقام تعلیم نیز، همان را از سه راه یاد دیگران می دهد: هم از راه «تجربه» به دیگران یاد داد، به عنوان «جدال احسن» نه به عنوان «سند تعلیم» به طوری كه خود از راه تجربه حسّی آموخته باشد. هم به عنوان «برهان» یاد حكیمان داد نه به طوری كه خود از مدرسه فرا گرفته باشد، و هم به عنوان «ارائه» در منظر قلب شاگردان شاهد و عارف قرار داد.
▫️ و امّا، آن راهی كه مخصوص نبی اكرم (صلی الله علیه وآله و سلم) است، راهی نیست كه كسی با تهذیب نفس و تزكیه به آن برسد، چه رسد با برهان های عقلی یا با علوم حسّی.
او یك هبه خاصّه است كه با كسب، تهذیب، تزكیه و مانند آن فراهم نخواهد شد، یك ربط خاصّی است بین انسان كامل و ذات اقدس اله، كه ﴿اللَّهُ أَعْلَمُ حَیثُ یجْعَلُ رِسَالَتَهُ﴾، آن هم فوق بحث ما است، یعنی یك انسان متعارف در آن زمینه سخنی ندارد، چرا كه هیچ سهمی ندارد.
▫️ پس تعلیم قرآن كریم از سه راه است، چون با ما به زبان ما، سخن میگوید، این كه می فرماید: ﴿ما أَرْسَلْنا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا بِلِسانِ قَوْمِهِ﴾ پیامبری را نفرستادیم مگر به زبان خویشانش. و با توجه به این كه رسالت وجود مبارك نبی اكرم جهان شمول است، و تمام جوامع بشری قوم او هستند، باید او به زبان همه حرف بزند، هم به زبان صاحبان علوم حسّی و از تجارب، سخن گوید، و هم به زبان صاحبان علوم عقلی صرف، و از برهان حكایت كند، و هم به زبان شاهدان عارف، و از وجدان سخن گوید.
#قرآن نیز وقتی موضوع زن را مطرح می كند از همین سه راه وارد می شود، یعنی هم از راه تجربی سخن می گوید، و هم راه عقلی را طی می كند، و هم راه عرفان و شهود را می پیماید، و عظمت زن را با همه این راه های مختلف به ما می آموزد.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#کتابخوانی
#زن_در_آینه_جلال_و_جمال
📚 زن در آینه جلال و جمال، ص63 و 68
🔰 @p_eteghadi 🔰
26.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید
💢 دوقطبی سازی؛ بدترین نوع نفاق
🎙حجةالاسلام پناهیان
📎 #فاطمیه
📎 #پست_ویژه
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢سوال از فلسفه احکام💢
ما حق سوال از فلسفه احکام را داریم؟
اگرمعنای این سوال این است که ما حق داریم که سوال بکنیم و اگر علت قانع کننده ای از نظر درک و عقل خود نیافتیم آنوقت حق داریم قبول ننماییم؟.....
پاسخ این سوال نه خواهد بود...
برای تبیین و تفصیل مطلب باید چند مقدمه ذکر نماییم
1⃣اولا
همه انسانها باید عقاید خود را در اصول ، از روی دلیل و برهان قطعی بنا نهاده و از تقلید در این مورد بپرهیزند.
در واقع تقلید در اصول دین حرام می باشد.
باید هر کس با دلیل و برهان خدای خود را ثابت کند و ضرورت نیاز به نبوت و اینکه قرآن کلام خداست را با اعجاز آن برای خود ثابت کند.
پس قدم اول اینست که اصل پذیرش اصول دین ،محل چون و چرا و کنگاش و سوال و پرسش و بکارگیری عقل و خرد است...
2⃣ثانیا
ما معتقدیم که خدای ما عالم و حکیم و علیم و خبیر و بصیر و سمیع و قادراست و با توجه به این اعتقاد بالطبع دستورات این خدا از روی حکمت و علت و مصلحت می باشد .وگرنه خلف وتناقض پیش می آید
همانطور که اهل بیت ع فرموده اند:
فَإِنَّهُ لَمْ يَأْمُرْكَ إِلَّا بِحَسَنٍ وَ لَمْ يَنْهَكَ إِلَّا عَنْ قَبِيحٍ
خدا تو را جز به نيكوكارى فرمان نداده، و جز از زشتىها نهى نفرموده است.
📘نهج البلاغة (للصبحي صالح) / 396
و با مضامین دیگر همین اصل کلی در روایات دیگر ذکر شده است
📚علل الشرایع ج2ص317
📕بحارالانوارج65ص166
3⃣ثالثا
همه انسانها اعتراف و اقرار دارند که علم محدود است و یافته های بشر در برابر مجهولاتش قطره ای در برابر دریاست و با این همه پیشرفت معلوم نیست که انتهای علم و دانش کجاست و چه غایت بی نهایتی برای علم وجود دارد.
دل گرچه در این وادیه بسیارشتافت
یک موی ندانست ولی مویی شکافت
اگر از غرور و عجب و تکبر علم سر بلند نماییم کثرت علوم و فنون را دیده و پی میبریم که واقعا علم بی نهایت است و اندیشمندان و فلاسفه و متفکران ما ذره ای نیافته اند چه رسد به مدعیان بی علم وبی هنر...
وهمه اندیشمندان حداقل این احتمال را در مرود یافته های خود دارند که جهل مرکب باشد و در حد یک نظریه ای باشد که فردا روز نقض و نسخ شود.همانطور که در قرنهای قبل تصور مسطح بودن زمین و شکل خاص طبقات زمین و...با پیشرفت علم نقض و نسخ شد.
و هر عالمی وقتی نظری می دهد می داند که صدرصد نیست و احتمال خلاف و نقض وجود دارد.
با این وجود پای استدلال چوبین بوده و اعتمادی به آن نیست چرا که همیشه در حال آزمون و خطا می باشد.
ولی در کنار این آموزه های دینی از اتقان برخوردار بوده حکم الله بوده و هیچ خطا و نقض و نسخی در آن نیست .
پس نمیتوان این حکم قطعی بلاخلاف را با یک تئوری و نظریه بشری خطاپذیر تقید و تخصیص زد...یا تغییرونسخ نمود...
پس عقل و علم انسان در این مساله فوق عقل ،ساکت است و درحیطه بررسی و تجربه و حکم عقل نیست لذا عقل ورود پیدا نمیکند.ومجالی برای عرض اندام او نیست...
👌در نتیجه
وقتی ثابت شد که احکام تقلیدی است و مجالی برای عرض اندام و درک و تشخیص و نظر برای عقل و علم بشردر آن نیست . و از طرفی با دلیل قطعی علمی برهانی ؛ علم و حکمت خدا ثابت شده است
؛ مجالی برای چون و چرا در فلسفه احکام نیست وگرچه قطعا احکام علت دارند ولی ما دسترسی به آن نداریم و هرچه در برخی روایات ذکر شده پاسخ اقناعی نه برهانی بوده و حکمت احکام(جزء العله) می باشد نه علت تامه آن....
لذا هیچ مجالی برای پرسش و چون چرا از علت وجوب نماز صبح، دو رکعت بودن آن ونجاست سگ و حرام بوده موسیقی و رقص ووجوب عده نگه داشتن برای زن و....وجود ندارد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
فاطمیه ۱۶-۹-۱۴۰۱.m4a
16.22M
💢 #سخنرانی
🔰 #ویژه_شهادت حضرت فاطمه سلاماللهعلیها
💢 شرح خطبه فدکیه
📌 قسمت اول
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #فاطمیه
📎 #شهادت_حضرت_فاطمه سلاماللهعلیها
📎 #حجاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
20.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
لااکراه فی الدین به چه معناست؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #امام_زمان
📎 #فاطمیه
🔰 @p_eteghadi 🔰