#سلامبرمادرخوبےها
هرگاه به هر امامی سلام دهيد
خود آن امام جواب سلامتان را ميدهد
ولی اگر کسی بگويد:
السلام عليک يا فاطمه الزهرا🥀°
همهی امامان جواب ميدهند.💔
#صلےاللھعلیڪیابنتنبےالرحمة
#السلامعلیڪیافاطمھالزهرا﴿س﴾
شهادت بانوی دو عالم، امّ ابیها حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها را به محضر مولایمان #امام_زمان و شیعیان و دوستداران حضرتش تسلیت می گوییم.🥀
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ ایام فاطمیه از چه تاریخی شروع و در چه تاریخی تمام میشود؟
🔰 درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) روایات مختلفی وجود دارد و از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) بیان شده است؛ اما میان علمای شیعه، دو احتمال معتبر است: هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) یا نود و پنج روز بعد از رحلت ایشان؛ بنابراین با توجه به رحلت پیامبر اسلام(صلیاللهعلیهوآله) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل، شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) اتفاق افتاده است و این ایام را فاطمیّه اوّل میخوانند؛ اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(سلاماللهعلیها) در سوم تا پنجم جمادی الثانی اتفاق افتاده و این ایام را فاطمیّه دوم میخوانند.
👈 بنابراین؛ ایام فاطمیه جمعا 6 روز است، 3 روز در ماه جمادی الاول و 3 روز در ماه جمادی الثانی؛ فاطمیه اول از 13 تا 15 جمادی الاول و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی میباشد.
❇️ شاید علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان ایام شهادت آن حضرت(سلاماللهعلیها) معرفی شده به این دلیل باشد که این احتمال وجود دارد ماههای قمری از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) تا شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) 29 روزه بوده باشند، حال آنکه در صورت کامل بودن ماههای قبل، روز شهادت 13جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود؛ چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری 29 روزه و حداکثر 4 ماه قمری 30 روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.
🔶 اما در عرف، به دهه دوم جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنا بر قول 75 روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول 95 روز، شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها در آن واقع شده است، دهه فاطمیّه دوم گفته میشود.
___________
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #امامت
📎 #فاطمیه
📎 #ایام_فاطمیه
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚 #معرفی_کتاب
🏴 به مناسبت ایام شهادت بانوی دو عالم، حضرت فاطه زهرا سلام الله علیها 🏴
📚مجموعۀ #ریحانه_خدا ، اتّفاقی نو، در میان کتابهایی با موضوع حضرت زهرا علیهاالسلام، نوشتۀ استاد#محسن_عباسی_ولدی.
1⃣«منبع نور بهشت، خندۀ تو فاطمه» اوّلین کتاب از مجموعۀ «ریحانۀ خدا» است که دوست داره مقام ملکوتی حضرت زهرا سلام الله علیها رو به تصویر بکشه .
2⃣«بانو! اجازه»، کتاب دوم از مجموعۀ «ریحانۀ خدا»، چهارده تا درس کلیدی از سبک زندگی حضرت زهرا سلام الله علیهاست که دنیای جدیدی رو در مقابلمون به نمایش میذاره.
3⃣چه قدر به این جمله فکر کردیم که امام زمان علیه السلام فرمودن: «همانا در دختر رسول خدا صلی الله علیه و آله برای من الگوی نیکویی است»؟
«فاطمهای که تو یادمان دادی» کتاب سوم از مجموعۀ «ریحانه خدا»، دلنوشتههای مهدوی با رنگ و بوی فاطمیهست.
4⃣همۀ ما به روضههای بانو حسّاسیم.
کتاب چهارم این مجموعه سری زده به محلّۀ واژهها و چهارده مجلس، روضه به پا کرده. «واژههای خیس» رو میشه خوند و یه دل سیر گریه کرد.
🔸 لینک تهیه کتاب🔻
🌐 http://ketabefetrat.com
🔰 @p_eteghadi 🔰
زن در آینه جلال و جمال
#فصل_اول
💠 زن در قرآن
▫️ از آن جهت كه قرآن از عترت جدا نیست و عترت هم از قرآن منفك نیست، قهراً آن موضوع از نظر قرآن و عترت مطرح خواهد بود، و چون اسلام به صورت قرآن و عترت ظهور می كند، لذا بحثی را كه قرآن و عترت ارائه می دهد، در واقع اسلام ارائه داده است. بنابراین «زن در قرآن» یعنی زن در پیشگاه قرآن و عترت، و به عبارتی #زن_در_اسلام.
▫️ قرآن می فرماید: نبی اكرم ـ علیه آلاف التحیة و الثناء ـ #معلم_انسان_ها است، و به انسان ها حكمت می آموزد، كتاب آسمانی یاد می دهد، نفوس آنان را تزكیه می كند و... اساساً راهی را كه هر معلّمی می رود، نشان دیگران نیز می دهد تا آنان هم راه را بشناسند و طی كنند. اما راهی را كه رسول اكرم و انبیاء مرسلین علیهم السلام رفته اند راهی نیست كه دیگران توان شناختن و رفتن آن را داشته باشند! بلكه آن اندازه كه مقدور دیگران است، به آنها نشان می دهند، تا همان اندازه مقدور را بشناسند و طی كنند. لذا تعلیم پیامبران غیر از تعلیم دیگران است.
▫️ علم پیامبر، #علم_شهودی_و_قلبی است. در مقام تعلیم نیز، همان را از سه راه یاد دیگران می دهد: هم از راه «تجربه» به دیگران یاد داد، به عنوان «جدال احسن» نه به عنوان «سند تعلیم» به طوری كه خود از راه تجربه حسّی آموخته باشد. هم به عنوان «برهان» یاد حكیمان داد نه به طوری كه خود از مدرسه فرا گرفته باشد، و هم به عنوان «ارائه» در منظر قلب شاگردان شاهد و عارف قرار داد.
▫️ و امّا، آن راهی كه مخصوص نبی اكرم (صلی الله علیه وآله و سلم) است، راهی نیست كه كسی با تهذیب نفس و تزكیه به آن برسد، چه رسد با برهان های عقلی یا با علوم حسّی.
او یك هبه خاصّه است كه با كسب، تهذیب، تزكیه و مانند آن فراهم نخواهد شد، یك ربط خاصّی است بین انسان كامل و ذات اقدس اله، كه ﴿اللَّهُ أَعْلَمُ حَیثُ یجْعَلُ رِسَالَتَهُ﴾، آن هم فوق بحث ما است، یعنی یك انسان متعارف در آن زمینه سخنی ندارد، چرا كه هیچ سهمی ندارد.
▫️ پس تعلیم قرآن كریم از سه راه است، چون با ما به زبان ما، سخن میگوید، این كه می فرماید: ﴿ما أَرْسَلْنا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا بِلِسانِ قَوْمِهِ﴾ پیامبری را نفرستادیم مگر به زبان خویشانش. و با توجه به این كه رسالت وجود مبارك نبی اكرم جهان شمول است، و تمام جوامع بشری قوم او هستند، باید او به زبان همه حرف بزند، هم به زبان صاحبان علوم حسّی و از تجارب، سخن گوید، و هم به زبان صاحبان علوم عقلی صرف، و از برهان حكایت كند، و هم به زبان شاهدان عارف، و از وجدان سخن گوید.
#قرآن نیز وقتی موضوع زن را مطرح می كند از همین سه راه وارد می شود، یعنی هم از راه تجربی سخن می گوید، و هم راه عقلی را طی می كند، و هم راه عرفان و شهود را می پیماید، و عظمت زن را با همه این راه های مختلف به ما می آموزد.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#کتابخوانی
#زن_در_آینه_جلال_و_جمال
📚 زن در آینه جلال و جمال، ص63 و 68
🔰 @p_eteghadi 🔰
26.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید
💢 دوقطبی سازی؛ بدترین نوع نفاق
🎙حجةالاسلام پناهیان
📎 #فاطمیه
📎 #پست_ویژه
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢سوال از فلسفه احکام💢
ما حق سوال از فلسفه احکام را داریم؟
اگرمعنای این سوال این است که ما حق داریم که سوال بکنیم و اگر علت قانع کننده ای از نظر درک و عقل خود نیافتیم آنوقت حق داریم قبول ننماییم؟.....
پاسخ این سوال نه خواهد بود...
برای تبیین و تفصیل مطلب باید چند مقدمه ذکر نماییم
1⃣اولا
همه انسانها باید عقاید خود را در اصول ، از روی دلیل و برهان قطعی بنا نهاده و از تقلید در این مورد بپرهیزند.
در واقع تقلید در اصول دین حرام می باشد.
باید هر کس با دلیل و برهان خدای خود را ثابت کند و ضرورت نیاز به نبوت و اینکه قرآن کلام خداست را با اعجاز آن برای خود ثابت کند.
پس قدم اول اینست که اصل پذیرش اصول دین ،محل چون و چرا و کنگاش و سوال و پرسش و بکارگیری عقل و خرد است...
2⃣ثانیا
ما معتقدیم که خدای ما عالم و حکیم و علیم و خبیر و بصیر و سمیع و قادراست و با توجه به این اعتقاد بالطبع دستورات این خدا از روی حکمت و علت و مصلحت می باشد .وگرنه خلف وتناقض پیش می آید
همانطور که اهل بیت ع فرموده اند:
فَإِنَّهُ لَمْ يَأْمُرْكَ إِلَّا بِحَسَنٍ وَ لَمْ يَنْهَكَ إِلَّا عَنْ قَبِيحٍ
خدا تو را جز به نيكوكارى فرمان نداده، و جز از زشتىها نهى نفرموده است.
📘نهج البلاغة (للصبحي صالح) / 396
و با مضامین دیگر همین اصل کلی در روایات دیگر ذکر شده است
📚علل الشرایع ج2ص317
📕بحارالانوارج65ص166
3⃣ثالثا
همه انسانها اعتراف و اقرار دارند که علم محدود است و یافته های بشر در برابر مجهولاتش قطره ای در برابر دریاست و با این همه پیشرفت معلوم نیست که انتهای علم و دانش کجاست و چه غایت بی نهایتی برای علم وجود دارد.
دل گرچه در این وادیه بسیارشتافت
یک موی ندانست ولی مویی شکافت
اگر از غرور و عجب و تکبر علم سر بلند نماییم کثرت علوم و فنون را دیده و پی میبریم که واقعا علم بی نهایت است و اندیشمندان و فلاسفه و متفکران ما ذره ای نیافته اند چه رسد به مدعیان بی علم وبی هنر...
وهمه اندیشمندان حداقل این احتمال را در مرود یافته های خود دارند که جهل مرکب باشد و در حد یک نظریه ای باشد که فردا روز نقض و نسخ شود.همانطور که در قرنهای قبل تصور مسطح بودن زمین و شکل خاص طبقات زمین و...با پیشرفت علم نقض و نسخ شد.
و هر عالمی وقتی نظری می دهد می داند که صدرصد نیست و احتمال خلاف و نقض وجود دارد.
با این وجود پای استدلال چوبین بوده و اعتمادی به آن نیست چرا که همیشه در حال آزمون و خطا می باشد.
ولی در کنار این آموزه های دینی از اتقان برخوردار بوده حکم الله بوده و هیچ خطا و نقض و نسخی در آن نیست .
پس نمیتوان این حکم قطعی بلاخلاف را با یک تئوری و نظریه بشری خطاپذیر تقید و تخصیص زد...یا تغییرونسخ نمود...
پس عقل و علم انسان در این مساله فوق عقل ،ساکت است و درحیطه بررسی و تجربه و حکم عقل نیست لذا عقل ورود پیدا نمیکند.ومجالی برای عرض اندام او نیست...
👌در نتیجه
وقتی ثابت شد که احکام تقلیدی است و مجالی برای عرض اندام و درک و تشخیص و نظر برای عقل و علم بشردر آن نیست . و از طرفی با دلیل قطعی علمی برهانی ؛ علم و حکمت خدا ثابت شده است
؛ مجالی برای چون و چرا در فلسفه احکام نیست وگرچه قطعا احکام علت دارند ولی ما دسترسی به آن نداریم و هرچه در برخی روایات ذکر شده پاسخ اقناعی نه برهانی بوده و حکمت احکام(جزء العله) می باشد نه علت تامه آن....
لذا هیچ مجالی برای پرسش و چون چرا از علت وجوب نماز صبح، دو رکعت بودن آن ونجاست سگ و حرام بوده موسیقی و رقص ووجوب عده نگه داشتن برای زن و....وجود ندارد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
فاطمیه ۱۶-۹-۱۴۰۱.m4a
16.22M
💢 #سخنرانی
🔰 #ویژه_شهادت حضرت فاطمه سلاماللهعلیها
💢 شرح خطبه فدکیه
📌 قسمت اول
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #فاطمیه
📎 #شهادت_حضرت_فاطمه سلاماللهعلیها
📎 #حجاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
20.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
لااکراه فی الدین به چه معناست؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #امام_زمان
📎 #فاطمیه
🔰 @p_eteghadi 🔰
بسم ربّ المهدی
💠 فرازی حسّاس از زیارت حضرت مهدی «علیه السّلام» در سرداب مقدس :
🔷 فلَوْ تَطَاوَلَتِ الدُّهُورُ وَ تَمَادَتِ الْأَعْمَارُ لَمْ أَزْدَدْ فِیكَ إِلَّا یَقِیناً، وَ لَكَ إِلَّا حُبّاً، وَ عَلَیْكَ إِلَّا مُتَّكَلاً وَ مُعْتَمَداً، وَ لِظُهُورِكَ إِلَّا مُتَوَقَّعاً وَ مُنْتَظَراً، وَ لِجِهَادِی بَیْنَ یَدَیْكَ مُتَرَقَّباً، فَأَبْذُلَ نَفْسِی وَ مَالِی وَ وُلْدِی وَ أَهْلِی وَ جَمِیعَ مَا خَوَّلَنِی رَبِّی بَیْنَ یَدَیْكَ وَ التَّصَرُّفَ بَیْنَ أَمْرِكَ وَ نَهْیِكَ».
🔹 (ای مولای من، یا صاحب الزّمان)، اگر روزگارها به درازا کشد و عمرها طولانی شود، جز یقینم به تو، و محبّتم به تو، و توکّل و اعتمادم بر تو، و جز توقّع ظهورت و انتظار آن دوران، و جهاد در پیشگاهت، چیزی در من فزونی نمی یابد تا سرانجام جانم، مالم، فرزندانم، خانواده ام، و همه ی آن چه را که پروردگارم به من عطا فرموده است، به پیشگاهت تقدیم کنم و تسلیم در مقابل امر و نهیت باشم!
📚 بحار الأنوار، ج ۱۰۲ ص ۱۱۸
🌷براستی آیا ما این چنین هستیم ؟
#امام_زمان
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
❓اهمیت توحید را بیان کنید.
🔷پس از اثبات وجود خدا در مطالب قبلی، توحید مهمترین مسألهای است که باید مورد توجه قرار گیرد. توحید اولین اصل از اصول دین است که اعتقاد به آن برای ورود به اسلام لازم است.
🔸برای پیبردن به اهمیت توحید، کافی است بهدعوت پیامبران الهی توجه کنیم.
🔹پیامبران الهی در مسیر دعوت مردم بهحق، اولین و مهمترین موضوعی را که مطرح میکردند، مسئله توحید بوده است.
🔸در سورهی اعراف و هود از زبان چندین پیامبر بزرگ مثل حضرت نوح، هود و صالح و دیگران، دعوت بهتوحید اینچنین بیان شده است:
🟩«یٰقَومِ اعبُدُوا اللهَ ما لَکُم مِن اِلٰه غَیرُه»؛[1] «ای قوم من! (تنها) خداوند یگانه را پرستش کنید، که معبودی جز او برای شما نیست!».
🔹مولای موحدان عالم امیرالمؤمنین علیهالسلام نیز در ساعتهای پایانی عمر مبارکشان اولین وصیت خود را شهادت بهوحدانیت خدا اعلام کردند:
🟩«أَوَّلُ وَصِيَّتِي أَنِّي أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ»؛[2] اولین وصیت من این است که شهادت میدهم خدایی به جز الله نیست».
📝پینوشت:
[1]. اعراف، آیه59، 65، 73 و 85.
[2]. شیخ مفید، الامالی، ص 221.
📎 #اعتقادات
📎 #خداشناسی
📎 #لبیک_یا_خامنه_ای
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️تهییج به اغتشاش و فساد در زمین
🔹افساد فیالارض در آرای فقها
آیتالله مکارم شیرازی میفرمایند: «مفسد فیالارض کسی است که منشأ فساد گستردهای در محیطی شود؛ هرچند بدون توسل به اسلحه باشد». آیتالله نوری همدانی نیز مفسدفیالارض را اینگونه تعریف میکنند: «کسی که امنیت اجتماعی را به هم بزند؛ هرچند بدون توسل به اسلحه باشد».
🔺باتوجهبه این تعاریف، روشن است که استفاده از اسلحه، دخالتی در اثبات جرم افساد در زمین ندارد؛ ازاینرو، اگر کسی با گفتار یا نوشتارش موجب شود که نظم و امنیت اجتماعی جامعه اسلامی بر هم بریزد و تعدادی از مردم کشته شوند، میتوان او را از مصداق مفسد دانست؛ چهبسا این افراد تأثیری بهمراتب خطرناکتر و گستردهتر از یک محارب اسلحه به دست داشته باشند.
🔹اینگونه افراد درحالیکه در مکان گرمونرم خود نشسته و چهبسا از پول بیتالمال زندگی مرفهی را سپری میکنند، از طریق سخنانشان فکر مردم را آلوده کرده و آنان را بر اغتشاش تهییج میکنند.
🔸این افراد با آنهایی که منتقد برخی از رفتارهای حکومت بوده و حتی با آنانی که مخالف اصل نظام هستند، اما دیدگاهشان را از تریبون رسمی و اجتماعی بیان نمیکنند و نظم عمومی را با تهییج مردم برهم نمیزنند، تفاوت اساسی دارند. اینان در خون تمام شهدا و کشتگان اینگونه حوادث سهیم بوده و علاوه بر جزای اخروی، باید پاسخگوی اعمالشان در دادگاه صالحه باشند.
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #فساد_در_زمین
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️ آیا اغتشاشگر محارب است؟
🔸مفهوم محاربه: ماده «حرب» به معنای جنگ، 6 بار در قرآن کریم به کار رفته است. محاربه در باب مفاعله، از ریشه حرب، به معنای جنگیدن و نزاع است. مشهور فقهای امامیه نیز محارب را اینگونه تعریف کردهاند: «کسی که به قصد ترساندن مردم سلاح بکشد.»
🔹امام خمینی نیز میفرمایند: «محارب کسی است که سلاح خود را برای ترساندن مردم و بهقصد اِفساد در زمین آشکار و یا آماده کند». در ماده 179 قانون مجازات اسلامی، مصوب 1392 آمده است: «محاربه عبارت از کشیدن سلاح بهقصد جان، مال یا ناموس مردم یا ارعاب آنها است؛ بهنحویکه موجب ناامنی در محیط گردد».
🔺با توجه به این تعاریف، روشن میشود که ارکان محاربه عبارتاند از: «ایجاد ناامنی» و «استفاده از سلاح».
🔹مراد از سلاح چیست؟
مراد از سلاح سرد، معنایی عام است؛ به طوریکه تعدادی از فقها، سنگ و عصا را نیز از مصادیق سلاح دانستهاند. بر اساس قانون نیز سلاح در بحث محاربه شامل سلاح گرم و سرد میشود.
🔸محارب بودن اغتشاشگران با توجه به مطالب فوق، به نظر میرسد، اتهام محاربه با رفتار برخی از اغتشاشگران حوادث اخیر تناسب دارد؛ زیرا در موارد متعددی، این افراد با استفاده از سلاح سرد، امنیت اجتماعی و روانی جامعه را برهم زدهاند؛ ازاینرو، ذکر اتهام محاربه در کیفرخواست برخی از دستگیرشدگان هیچ مخالفتی با قانون و شرع ندارد.
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #محاربه
🔰 @p_eteghadi 🔰
⁉منتظر ؛از کدام دسته ای⁉️
🍃 امام صادق(ع) فرمودند:
مردم درباره ما سه گروهند:
🔴گروهی ما را دوست دارند، سخن ما را می گویند و منتظر فرج ما هستند، ولی عمل ما را انجام نمی دهند؛ اینان اهل دوزخند.
🔵 گروه دوم نیز ما را دوست دارند، سخن ما را می گویند، منتظر فرج ما هم هستند، عمل ما را انجام می دهند، اما برای رسیدن به دنیا و دریدن مردمان. اینان نیز جایگاهشان دوزخ است
⚪️ و گروه سوم ما را دوست دارند، سخن ما را گفته، منتظر فرج ما هستند و عمل میکنند (برای خدا) اینان از ما و ما از آنانیم."
📗 تحف العقول؛ص۵۱۳.
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️مادر شاهچراغ الگوی حجاب
🔹جایگاه اماحمد
در این روایت اماحمد در موارد متعددی جدای از باقی همسران حضرت ذکر شدهاند. همچنین امام موسی کاظم علیهالسلام این همسر گرانقدرشان را گواه بر برخی از فرمایشاتشان دانسته و دیگران را به ایشان ارجاع دادهاند. در روایت دیگری این بانو امانتدار حضرت معرفی شدهاند. این مطلب نشانگر جایگاه والای این بانوی وجیهه در نزد امام هفتم شیعیان است.
🔸علامه مجلسی در مورد این بانو میفرمایند: «اماحمد از کنیزان صاحب فرزند حضرت بودند و ایشان عاقلترین، با تقواترین، عزیزترین آنان نزد حضرت و صاحب سر ایشان بودند».
🔹حجاب اماحمد
در قسمتی از این روایت، به ماجرای دادگاهی پس از شهادت امام کاظم علیهالسلام پرداخته شده است. مطابق روایت مادر گرانقدر شاهچراغ علیهالسلام یکی از شاهدانی است که در این دادگاه شهادت دادهاند. در این بخش از روایت میخوانیم: «و چون در مجلس قاضى ادعا كردند كه اين زن، اماحمد نيست روى او را گشودند و شناختند كه خود اوست. آن هنگام اماحمد گفت: بخدا كه آقايم (موسى بن جعفر عليهالسلام) به من فرمود: در آينده تو را بزور میگيرند و به مجالس میكشند».
🔺با توجه به این بخش از روایات میتوان گفت این بانوی بزرگوار نه تنها حجاب شرعی را رعایت میکردند، بلکه از روبند استفاده مینمودند. به صورتی که در دادگاه برخی شک کردند که ایشان اماحمد باشند و نقاب از چهرهاش برداشتند.
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #ام_احمد
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️فتنه مسجد مکی
🔸برادران اهل سنت در ایران اسلامی تنها در بلوچستان و مسجد مکی نیستند و در مناطق مختلفی از استانهای کردستان، گیلان، فارس، گلستان و... اهل سنت در کنار شیعیان همزیستی مسالمتآمیزی دارند. فرقههای اهل سنت نیز تنها معدود حنفیهای طرفدار عبدالحمید نیستند و تعداد حنفیها و شافعیهای مخالف با او کم نیست.
🔸بنا بر نظر اهل سنت غلبه برای حاکم اسلامی ایجاد مشروعیت میکند و اطاعت از ولی امر لازم و واجب است، از آنجا که نظرات عبدالحمید مخالف با شریعت اهل سنت، خلاف وحدت و تفرقهانگیز است، مقابله عالمان اهل سنت با او امری مشروع، منطقی و معقول است و این شخص برخلاف باور متعارف در فقه سیاسی سنی، گام برمیدارد.
🔹احساس ریاست و بزرگی بر تمام اهل سنت ایران و فراموش کردن اصول اولیه فکر سیاسی غالب اهل سنت، عبدالحمید را به ورطه تقابل با نظام اسلامی سوق میدهد. ریاست طلبی آفت عالمان دین است و بر همه ما لازم است، مراقب وسوسه شیاطین باشیم.
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #عبدالحمید
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💡 احضار روح 😱😱😱
🔹 آیا احضار روح واقعیت داره؟
🔹 آیا ارواح به اختیار خودشون میتوانند به دنیا سر بزنند؟
🔸 اگر میگید احضار روح درست نیست پس افرادی که با انجام این کار اطلاعات درستی در مورد فرد فوت شده به ما می دهند چگونه توجیه میشه؟
✅ دکتر #میرباقری در این ویدئوی کوتاه چند نکته شنیدنی درباره این موضوع مطرح می کنند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
15.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #پادکست_اعتقادی
💢 تفاوت اراده بندگان و اراده خداوند
🎙 حجت الاسلام عالی
📎 #مباحث_خداشناسی
📎 #اراده
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
💢 ثواب دینداری در آخرالزمان
📎 #فاطمیه
📎 #اخلاق
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️لباس روحانیت و تشابه آن با لباس اقوام و مذاهب
🔸آیا لباس روحانیت، تقلیدی کورکورانه از لباس خاخامهای یهودی و ترویج فرهنگ بیگانگان است؟ چرا با مقایسه برخی تصاویر با یکدیگر، شباهتهایی بین لباس روحانیت شیعه و دیگر فرقهها و ادیان مشاهده میشود؟
🔸قبا و عبا(شنل) از لباسهای بین المللی و بسیار کهن در جهان هستند و شاید بتوان قبا را یک لباس کهن و رایج میان ایرانیان باستان دانست و شواهد تاریخی بر این مطلب خصوصا در سنگ نگارهها وجود دارد. عمامه یا دستار نیز لباس رایج در آسیا بوده و هست و از این جهت وجود شباهت بین لباس روحانیت و دیگر لباسها امری معقول و عادی است.
🔹صرف شباهت دلیل بر تقلیدی بودن نیست. قبا و عبا در مواردی چون پوشش کامل بدن و حفظ وقار و نیز تعهد به ریشههای کهن ایران زمین و اصالت مورد پسند روحانیت بوده است و علاوه بر آن در پوشیدن عمامه و عبا به روایات و سیره اهل بیت علیهمالسلام توجه شده است.
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #عمامه
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 عوامل پایداری دین و دنیا
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃يا جَابِرُ، قِوَامُ الدِّينِ وَ الدُّنْيَا بِأَرْبَعَةٍ: عَالِمٍ مُسْتَعْمِلٍ عِلْمَهُ، وَ جَاهِلٍ لَا يَسْتَنْكِفُ أَنْ يَتَعَلَّمَ، وَ جَوَادٍ لَا يَبْخَلُ بِمَعْرُوفِهِ، وَ فَقِيرٍ لَا يَبِيعُ آخِرَتَهُ بِدُنْيَاهُ...
🔹اى جابر، قوام دنيا بر چهار كس است: عالمى كه علم خود را به كار دارد. جاهلى كه از فرا گرفتن علم سر بر نتابد، بخشنده اى كه در بخشش بخل نورزد و فقيرى كه دنيا را به آخرتش نفروشد.
هرگاه، عالم، علم خود را به كار ندارد، جاهل از آموختن سر بر تابد و هرگاه، توانگر از بخشيدن مال خود بخل ورزد، فقير آخرتش را به دنيا خواهد فروخت....
📚 حکمت 372 نهج البلاغه
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️سوال
⁉️اختیارات قانونی حکومت اسلامی در مسئله حجاب چیست❓
✅پاسخ:
🔸پوشاندن غیر از صورت و دستها تا مچ، بر زن واجب است، و از نگاه فقهی هیچگونه تردیدی در آن وجود ندارد. این قسمت جزء ضروریات و مسلّمات است. از نظر قرآن و روایات و از نظر فتاوی دراینباره اختلاف و تشکیکی وجود ندارد. ازاینرو هیچ حکومتاسلامی نمیتواند این حکمشرعی را نادیده گرفته ویا در حدود آن تغییر ایجاد کند. اساساً از حیطه اختیارات دولت و مجلس خارج است.
🔸اما از آنجا که حفظ حجاب در جامعه یکی از مصادیق امربهمعروف ونهیازمنکر قرار میگیرد، بر حکومت اسلامی لازم است تا قوانین اجرای این فریضه الهی را مدون کند؛ و نسبت به مصالح و مفاسد اجتماعی و نیز شرایط موجود، میتواند برای عدم رعایت آن، مجازاتهایی را در نظر بگیرد. ازاینرو تنها نحوه قانونگذاری و نوع اجرای آن در حوزه اختیارات حکومت اسلامی است.
📎 #کلام
📎 #امام_زمان
📎 #لبیک_یا_خامنه_ای
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️معنای توحید چیست؟
🔸واژه توحید در هیچ یک از آیات قرآن نیامده است اما آیات متعددی از قرآن بر توحید دلالت دارند. در ذیل برخی از معانی توحید و آیات بیانگر آن را ذکر کردهایم:
1️⃣توحید در ذات: الله یگانه موجودی است که وجودش را کسی نگرفته و به تعبیر فلسفی واجب الوجود است. «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَد»؛ «بگو او خدای یگانه است».
2️⃣توحید در خالقیت: خالق تمام موجودات عالم «الله» است و هیچ موجودی نیست که مخلوق او نباشد. این آموزه رد نظریه ثنویت و جدایی خدای آفریننده خیر و شر است. «قُلِ اللَّهُ خالِقُ كُلِّ شَيْء»؛ «بگو خدا خالق همه چيز است».
3️⃣توحید در ربوبیت تکوینی: تنها «الله» است که جهان را اداره میکند. هیچ کس بدون اجازه او نمیتواند تصرفی در عالم بکند و هیچ اتفاقی در عالم نمیافتد مگر اینکه خداوند نیز آن را اراده کرده باشد. «هُوَ رَبُّ كُلِّ شَيْءٍ»؛ «او پروردگار همه چيز است».
4️⃣توحید در ربوبیت تشریعی: تنها کسی که در عالم حق قانونگذاری دارد الله است و هیچ کس بدون اجازه او نمیتواند مخلوقات خدا را امر و نهی کند. «وَ أَطيعُوا اللَّهَ وَ الرَّسُول»؛ «و خدا و پيامبر را اطاعت كنيد».
5️⃣توحید در الوهیت: تنها کسی که سزاوار پرستش است خداوند متعال میباشد و غیر از او کسی شایسته پرستیده شدن نیست. «وَ إِلهُكُمْ إِلهٌ واحِدٌ لا إِلهَ إِلاَّ هُو»؛ «و خداى شما، خداوند يگانهاى است، كه غير از او معبودى نيست».
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #توحید
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔸نقش مردم در تحول و پیشرفت جامعه
🔹نگاه معیوب به تحول و پیشرفت
اینکه مردم از نقش مهم خود در توسعه اجتماعی شانه خالی کنند و تنها حاکمیت را موظف بدانند که برای آنها رفاه اجتماعی ایجاد کند، امری غیر معقول و غیر قابل قبول است. اساساً باید نگاه طلبکارانه به دولت به سمت عقلانیت اجتماعی جهت پیدا کند. همه مردم باید خودشان را در مقابل تحول و پیشرفت، موظف بدانند.
🔹نقش آفرینی مردم در تحول و پیشرفت
اگر اندکی تامل شود میبینیم که مردم میتوانند خارج از سازوکار سازمانی دولت، کارهایی انجام دهند که نقش بسزایی در تحول جامعه خواهد داشت. تغییر در برنامه غذایی، عدم استفاده از پلاستیک برای حمل و نقل مواد غذایی، پوشیدن لباس مناسب در خانه و کاهش هزینههای سوخت، استفاده درست از ماشین شخصی برای کاهش مصرف بنزین، پرهیز از اسراف، حمایت از تولید داخل، رعایت نظم و حفظ پاکیزگی در محیط شهری ...
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #پیشرفت
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢مقام شهادت💢
✅شهادت مقام بسیار والایی است . و به هیچ وجه نمیتوان منکر آن شد.اینکه در آموزه های دینی یلکه همه ملل جهان ،مطلوب می باشد شکی در آن نیست و کسی نمیتواند منکرش شود.ولی باید دانست که نباید مبتلا به افراط و تفریط در آن شد و باید دانست که این مقام برای اشخاصی قله است و برای اشخاصی یک معروف و قدمی در بین قدمهای بلند سلوک می باشد.
دقت شود شهادت ،هدر نظر اولیاء الهی ؛هدف نیست بلکه وسیله می باشد.وسیله صعود و کمال و پرواز ؛ بال پرواز است و مقدمه رسیدن به کمالات برتر...
لذا با احترام به همه ظرفیتها؛ باید گفت که نباید دچار افراط و تفریط شد بلکه باید دانست که شهادت مقام والایی است و طبق فرمایش معصومین ع با اولین قطره خون همه حق الله ها بخشیده می شوند لیکن باید دانست این همه مطلب نیست و باید حق الناس اداء شود و نمیتوان همه کمالات را در آن خلاصه نمود.
امام باقر(ع) میفرماید:
«شهادت در راه خداوند کفاره هر گناهی میشود مگر بدهی بر مردم که کفارهای بر آن نیست مگر اینکه شخص آنرا ادا کند یا اینکه دیگری از طرف او آنرا بپردازد یا اینکه صاحب حق از آن بگذرد».
📚الکافی، ج 5، ص 94،
همچنین آنحضرت فرمود:
«نخستین قطره از خون شهید، کفاره گناهان او است مگر وام، که کفاره آن پرداختن آن است».
📚من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 183،
🔴ما می بینیم که برخی چنان تشنه شهادت می شوند که از معروف های دیگر جا می مانند و حتی زندگی عادی شان مختل می شود . و در مقابل برخی منکر قله بودن و فضیلت آن هستند.
توصیه میشود نگاه اعتدالی وواقعی بشود و در کنار یکی از قلل کمال دیدن آن؛ متوجه باشیم که همه کمال در آن نیست و نباید همه معروف ها و زندگی خود را متوقف برای آن نمود.
بهترین ملاک و شاخص و الگو برای ما؛ اهل بیت ع می باشند.که در کنار اظهار عطش برای شهادت؛متوقف نبودند و همه معروفها را انجام می دادند.
📚الكافي / ج4 / 74 /
📚مهج الدعوات و منهج العبادات ص 100
📚بحار الأنوار / ج91 / 239 / باب 40
ما مامور به وظیفه هستیم اگر ماموریت و وظیفه ما اقدام به جهاد بود و شهادت تقدیر ما شد،راضی باشیم اگر نشد و به این آرزو نرسیدیم متوقف و ناامید نباشیم. و بدانیم که جبران خواهد شد.
عنه صلى الله عليه و آله : مَن سَألَ اللّه الشهادَةَ بصِدقٍ بَلَّغَهُ اللّه مَنازِلَ الشُّهَداءِ و إن ماتَ على فِراشِهِ .
«هر كه صادقانه از خداوند شهادت را مسئلت كند، خداوند او را به منزل های شهیدان برساند، هر چند در بستر خود بمیرد».
📚بحار الأنوار / ج67 / 201 / باب 53
🔰 @p_eteghadi 🔰
زن در آینه جلال و جمال
#فصل_اول
💠 زن در قرآن
▫️ بالاترین مقام انسانی مقام خلافت یعنی #خلیفة_الله بودن است. اگر انسان در خلافت به مقام والا رسید، در كنار آن مسأله ولایت، رسالت، نبوت و... نیز هست و اگر به مراحل وُسطی یا نازله راه یافت، همان وصول به مراتب ایمان است و ممكن است رسالت یا نبوت را به همراه نداشته باشد. سؤالی كه مطرح است این است كه: آیا خلافت الهی مخصوص مرد است و ذكورت شرط است و انوثت مانع؟ یا این كه خلافت مخصوص مرد نیست ولی مردها توانسته اند موفق به تحصیل خلافت بشوند و زنان موفق نشده اند؟ و یا این كه خلافت نه مشروط به ذكورت است و نه ممنوع به انوثت، آنهایی هم كه موفق شدهاند خلیفة الله بشوند، انسانیت آنها باعث شده است نه مرد بودن، مرد خلیفه نشده، بلكه آن كه خلیفه خدا شده، بدنی دارد كه بدن مرد است.
▫️ توضیح مطلب آن است كه در قرآن كریم می فرماید: ﴿إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً﴾ من در زمین جانشینی قرار دهنده ام.
سپس فرشتگان عرض می كنند: ﴿أَتَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ﴾ آیا كسی را جانشین قرار می دهی كه فساد و خونریزی در زمین می كند در صورتی كه ما تسبیح و تقدیس تو می كنیم؟
▫️ ذات اقدس اله از راه #تعلیم_اسماء به آدم، برای ملائكه روشن كرد كه او معلم شما و خلیفه من است. این نكته هم در بحث های خلافت بیان شده كه آدم به عنوان «قضیه شخصی» و شخص معین خلیفة الله نیست، بلكه #مقام_آدمیت است كه خلیفة الله است. لذا همه انبیا، مخصوصاً خاتمشان ـ علیه آلاف التحیة والثناء ـ خلیفة الله هستند. این چنین نیست كه آدم خلیفة الله باشد، با این كه از انبیای اولوالعزم نیست و انبیای دیگر مخصوصاً انبیای اولوالعزم و بالاخص خاتمشان علیهم السلام خلیفة الله نباشند، پس غرض شخص آدم نیست، بلكه شخصیت انسانی اوست.
در خصوص این مسأله كه خلیفة الله، #مقام_انسانیت است نه مرد بودن، شاهد دیگری هست مبنی بر این كه احراز مقام خلافت به خاطر تعلیم اسماء است.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#کتابخوانی
#زن_در_آینه_جلال_و_جمال
📚 زن در آینه جلال و جمال، ص114
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 مهد انسان
▫️ زن ها و دخترها باید واقعاً #عظمت_مقام_مادری را بدانند. مكرّر خدای سبحان از عظمت خلقت یاد كرد فرمود: ﴿لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ فی أَحْسَنِ تَقْویمٍ﴾ و فرمود: ﴿فَتَبارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقینَ﴾، خب این را كجا انجام داد؟ آیا این نظیر سلول های بنیادی است كه در شیشه یا در ظرف خاصّی كه ادراك ندارد خدا ﴿أَحْسَنُ الْخالِقینَ﴾ می شود, ﴿فَتَبارَكَ اللَّهُ﴾ می گوید, ﴿ثُمَّ أَنْشَأْناهُ خَلْقاً آخَرَ﴾ دارد و ﴿لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ فی أَحْسَنِ تَقْویمٍ﴾ می فرماید؛ یا در حوزه نفسِ مادر این كارها را می كند؟
▫️ اینكه از نشئه ای، حقیقتی را در #مجرای_فیض خالقیت خودش به نام مادر، به كودك می دهد، اگر مادری مثل زهرا (سلام الله علیها) باشد می داند که چه خبر است. همه شئونی كه در كودك انجام می گیرد، نفسِ مادر متوجه است؛ منتها علمِ به علم ندارد. اگر کودک در قرارِ مكین است، اگر «انّا جعلناه نطفة», بعد «جعلناه علقة», بعد «جعلناه مضغة», بعد «جعلناه جنین», بعد ﴿فَكَسَوْنَا الْعِظامَ لَحْماً﴾ همه را مادر می فهمد، از این به بعد كه پَرش ملكوت است که ﴿ثُمَّ أَنْشَأْناهُ خَلْقاً آخَرَ﴾ مادر می فهمد, به وسیله نفسِ مادر این فیوضات به كودك افاضه می شود و در همان مقطع است که ﴿فَتَبارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقینَ﴾ جلوه می كند. «احسن المخلوقین» را مادر تحویل می دهد؛ منتها اگر مادر مثل #زهرا_سلام_الله_علیها باشد، می داند که دارد چه كار می كند، مادرهای دیگر علم دارند ولی علمِ به علم ندارند؛ این مقامِ مادر است، این #مقام_زن است!
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه صافات جلسه 27
تاریخ: 1393/01/30
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
❓اهمیت توحید را بیان کنید.
🔷پس از اثبات وجود خدا در مطالب قبلی، توحید مهمترین مسألهای است که باید مورد توجه قرار گیرد. توحید اولین اصل از اصول دین است که اعتقاد به آن برای ورود به اسلام لازم است.
🔸برای پیبردن به اهمیت توحید، کافی است بهدعوت پیامبران الهی توجه کنیم.
🔹پیامبران الهی در مسیر دعوت مردم بهحق، اولین و مهمترین موضوعی را که مطرح میکردند، مسئله توحید بوده است.
🔸در سورهی اعراف و هود از زبان چندین پیامبر بزرگ مثل حضرت نوح، هود و صالح و دیگران، دعوت بهتوحید اینچنین بیان شده است:
🟩«یٰقَومِ اعبُدُوا اللهَ ما لَکُم مِن اِلٰه غَیرُه»؛[1] «ای قوم من! (تنها) خداوند یگانه را پرستش کنید، که معبودی جز او برای شما نیست!».
🔹مولای موحدان عالم امیرالمؤمنین علیهالسلام نیز در ساعتهای پایانی عمر مبارکشان اولین وصیت خود را شهادت بهوحدانیت خدا اعلام کردند:
🟩«أَوَّلُ وَصِيَّتِي أَنِّي أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ»؛[2] اولین وصیت من این است که شهادت میدهم خدایی به جز الله نیست».
📝پینوشت:
[1]. اعراف، آیه59، 65، 73 و 85.
[2]. شیخ مفید، الامالی، ص 221.
📎 #مباحث_خداشناسی
📎 #توحید
📎 #لبیک_یا_خامنه_ای
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید پست ویژه حوادث اخیر
💢 امتحان ما سختتر است!
🎙 حجت الاسلام پناهیان
📎 #جنگ_نرم
📎 #بصیرت
🔰 @p_eteghadi 🔰