تاریخ پهلوی
سخنی با این هموطن عزیز .
.
وقتی این کلیپ را در بی بیسیدیدم پیرمرد عزیز خوزستانی راست می گفت آن زمان نان در حد طلا با ارزش بود وشاه مملکت ارزش این مردم را در همین حد می دانست، می دانست نان برای آن ها در حکم طلاست گرچه این پیرمرد عزیز نمیداند که نیمی از جمعیت کشور در فقر زندگی میکردند، اما جمهوری اسلامی برای این مردم که نان را طلا می پنداشتند آب وبرق اورد، گاز اورد ،بهداشت اورد ،خدمات درمانی آورد،آن ها را مجبور به اموختن علم کرد ،برایشان جاده، پل و بزرگراه و خدمات رفاهی ساخت ،زندگی سخت و طاقت فرسای آن هارا تبدیل به زندگی متوسط رو به رشد کرد و سطح توقع مردم را افزایش داد ومزدش را امروز گرفت،گرچه این عزیز خوزستانی خواسته به حقی دارد و آن تامین مایحتاج خود بعد از سیل میباشد ولی این نوع نگاه به آن زمان هم هیچگاه درست نمیباشد و ناشی از فشاری که بر روی وی است، زمانی که کادری نظامی رده بالا ارتش برای کمک به مردم سیل زده شتافته این بزرگوار و با بی ادبی برشانه های او می کوبد و نانی را که برای ان ها چهل سال پیش غذایی لاکچری به حساب می امد به رخ این نظامی ارتشی می کشد اما در زمان همین شاهی که تعریفش را می کند کسی جرات نداشت به سرباز مملکت چپ نگاه کند
به راستی شاه می دانست که حق این مردم چیست؟ وقتی ارزو ها وسطح توقع یک جامعه محدود به نان خالی است نباید سطح توقع ان ها را بالا برد به راستی دنیای ناحقی است که خادم مورد نکوهش ودزد مورد ستایش قرار میگیرد .سطح توقع مردم در آن زمان چه بود و چه شد ؟
➖➖➖➖➖➖➖➖
🚩لطفا ببینید و انتشار دهید .
📚تهیه شده در کانال تاریخ پهلوی
📱@pahlaviiran
📱instagram.com/pahlavi.iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استوری به مناسبت شکست حمله نظامی امریکا به ایران (واقعه ی طبس)
@pahlaviiran
🔹خدا، شاه، میهن
📙شعار اصلی رژیم بر کوهها، سر در پادگانها و ادارات جملۀ «خدا، شاه، میهن» بود. او تلاش میکرد تا جایگاه شاه را در ردیف خدا و کشور قرار دهد و این شعار را به صورت آئین و کیش مردم درآورد. شاه در اواخر عمر تلاش میکرد تا با تبلیغات گستردهای ضرورت عشق به شاه را فراگیر کند «یکی از تصاویر، او را در حالی نشان میداد که گویی خداوندگار در مقابل بندگان خود مشغول اظهار تفقد است» ساواک نیز تلاش میکرد تا «شاه را به صورت یک موجود فوق بشر جلوه دهد تا جایی که در یکی از پوسترهای مربوط به شعار خدا، شاه، میهن، عمداً لغت شاه را بزرگتر و بالاتر از خدا نوشته بودند.
📚مینو صمیمی، پشت پرده تخت طاووس، ترجمۀ دکتر حسین ابوترابیان، اطلاعات، تهران، 1370، ص51
تاریخ پهلوی
🔹خدا، شاه، میهن 📙شعار اصلی رژیم بر کوهها، سر در پادگانها و ادارات جملۀ «خدا، شاه، میهن» بود. او تل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استوری سگ آزاری نور پهلوی دختر رضاپهلوی (نوه محمدرضاشاه)
@pahlaviiran
⛔شاه لرزید، علم به وُدکا پناه برد
✳️ افتضاح عجیب نیروی دریایی ارتش شاه که باعث لرزش پهلوی و پناه گرفتن اسدالله علم به مشروب شد!
یکشنبه، 14 آبان 1351
«شب هوا طوفانی شد. صبح از مؤسسات گوناگون بازدید به عمل آوردیم و به موقع برای رژه در ساعت 10 رسیدیم. به دلیل هوای بد، برای ما امکان نداشت که از کشتی سلطنتی که در #کیش لنگر انداخته بود مانور را تماشا کنیم، در عوض از یک برج مراقبت دریایی بالا رفتیم. در میان میهمانان نوه امپراطور اتیوپی هم حضور داشت که فرمانده نیروی دریایی کشور خودش است. 29 کشتی و یک ناوگان کامل قایقهای اژدرافکن رژه رفتند و به هنگام عبور از جلوی جایگاه ما توپهایی به علامت احترام شلیک کردند. در پشت آنها تعدادی هلیکوپتر و 16 هاورکرافت رد شدند. در همان لحظه شاه درخواست کرد که چند تا از کشتیهای مجهز به موشک، به هدفی که دیروز هلیکوپترها با آن دقت هدفگیری کرده بودند، تیراندازی کنند. دو تا از کشتیها برای این منظور انتخاب شدند. اولی به کلی هدف را ندید، و دومی حتی نتوانست #موشک را از سکوی پرتاب شلیک کند. افتضاح غریبی بود، و بیشتر به خاطر حضور میهمان اتیوپی ناراحت کنندهتر بود. از شدت عصبانیت دچار چنان سردردی شدم که لاجرم به بیش از یک لیوان ودکا متوسل شدم. شاه از خشم میلرزید، ولی آرامش ظاهریاش را حفظ کرده بود. ناهار، در حال و هوایی پر تنش و عصبی صرف شد. آهسته به وزیر دارایی که در کنارم نشسته بود اشاره کردم، اگر هدفگیریها بر طبق برنامه پیش رفته بود، حالا چه مدح و ستایشی درباره نیروی دریایی میشنیدیم، و چه صحبتهایی در مورد تسلط بر خلیج فارس و تمام اقیانوس هند گفته میشد.»
📚منبع: #اسدالله_علم ، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج1، تهران، طرح نو، چاپ اول، بهار 1371، ص395.