💠 پس از انتشار کلیپی از پزشکیان در دفاع از #تاجگردون و انتقاد از نمایندگان مجلس در رد اعتبارنامه وی یکی از نمایندگان ادوار مجلس به اظهارات پزشکیان پاسخ داد.
🔻وی اینگونه عنوان کرد:
🔹۱-دفاع آقای پزشکیان از مفسدان در مجلس مسبوق به سابقه است.
➕ در مجلس هشتم که مرحومه خانم فاطمه رهبر به صلاحیت سلمان خدادادی نماینده ملکان معترض بود به خاطر تعرضی که خدادادی به خانمی کرده بود و آن خانم به دفتر خانم رهبر پناه برده بود و…
🔸آقای پزشکیان به خاطر ترک (آذری زبان) بودن با همین لفاظیها و سوءاستفاده از سخنان امیرالمومنین به دفاع از ایشان پرداخت و عده ای از نمایندگان را با خود همراه کرد و روز سیاهی را در عملکرد مجلس هشتم رقم زد.
👈 بعضی از نمایندگان آن روز آرزو کردندکه کاش هرگز در چنین مجلسی حضور نداشتند.
🔸البته بعدها هم تقش درآمد و موضوع خودکشی دختری…و که در فضای مجازی داخل و خارج انعکاس وسیعی داشت..
حتماً آقای پزشکیان مدعی اخلاق و قانون باید پاسخگوی خون و آبروی آن فرد و خانواده اش و کسان دیگری که مانمی شناسیم باشند.
➕ این بارهم در جلسه غیر علنی مجلس بخشی از وقت آقای تاجگردون را به ایشان داده برای دفاع؛ ولی ظاهراً لفاظی ها این بار بی اثر بوده که به فضای مجازی رو آورده است.
🔸۲-در همه مجالس تا مجلس هفتم رویه همین بود که وقتی درصحن علنی اعتبارنامه کسی مورد اعتراض قرار میگرفت به کمیسیون تحقیق ارجاع می شد.
➕ظاهراً آقای پزشکیان یادشان رفته که با همین رویه اعتبارنامه دکتر حدادعادل را به مدت شش ماه و اعتبارنامه مرحوم نبی زاده نماینده اصولگرای گچساران را به مدت چهارماه در مجلس ششم که اکثریت با دوستان و همفکران آقای پزشکیان بود، تصویب نکردند.
ولی از مجلس هفتم به دلیل خاصی که فعلا مجال ذکر آن نیست رویه غلطی که البته برای آن مصوبه گذاشتند توسط آقای باهنر و تاحدودی دکتر حداد به خاطر تجربه تلخ خودشان در مجلس ششم گذاشته شد. به همین دلیل میبینید که ازمجلس اول تا ششم رد اعتبارنامه در مجلس داریم ولی به یک باره ازمجلس هفتم تا دهم هیچ اعتبارنامه ای رد نمی شود.
👈بنابراین مجلس یازدهم به حق به رویه صحیح مجالس اول تا ششم بازگشت.
🔹۳-اگر رأی شعبه و کمیسیون تحقیق کفایت می کند چرا قانون گفته در صحن علنی مطرح شود؟
➕قانونگذار که فعل لغو را تجویز نمی کند، در مورد گزارش کمیسیون تحقیق آیین نامه تصریح دارد که مجلس تصمیم می گیرد.
👈آقای پزشکیان که نایب رئیس مجلس بوده چگونه از آیین نامه بی خبر است؟
🔸۴-آقای پزشکیان گفته در محکمه ای مطرح شود….خیلی عجیب و البته تأسفبار مگر مجلس دادگاه است و نماینده متهم که اصل را بر برائت بگذاریم؟ مگراینکه خلاف آن اثبات شود.
اینجا عرصه مسئولیت سپاری است که عقلاً و شرعاً باید به صورت قطعی صلاحیت فرد اثبات شود و الاخیانت در امانت است کمترین شائبه یاشک و تردید درمورد صلاحیت افراد مانع تأیید است…
🔹۵- آقای پزشکیان احتمالا تجاهل میفرماید، ایشان می داند که منابع چهارگانه آقای تاجگردون را تأیید نکرده اند؛ حتی وزارت اطلاعات دولت هم فکرش نامه عدم تأیید ارسال نموده است.
➕هیأت نظارت شهرستان و استان رد صلاحیت زده اند.
👈صحت انتخابات حوزه انتخابیه گچساران و باشت را هیأت های نظارت شهرستان و استان تأیید نکرده اند.
حال باید ازایشان پرسید؛
❓چرا با وجود مخالفت منابع چهارگانه و مخالفت هیأتهای شهرستان و استان در مراحل مختلف باز ایشان تأیید شده اند؟
🔸۶… نکات دیگری هم هست که به خاطر پرهیز از اطاله میگذرم. ولی آقای پزشکیان اگر فقط یک دهم مدارک و اسناد موجود علیه فردی غیر از همفکران و هم زبانان ایشان موجود بود ده هامطلب غرا از امیرالمؤمنین در مورد سپردن مسئولیت ها به اهلش با لحاظ صلاحیت ها و شایستگی های متعدد نقل می کرد.
👈فقط به یک توصیه امیرالمومنین به مالک اشتر نخعی بسنده می کنم بقیه پیش کش: منظور از «اهل بیوتات صالحه » مباشر خان و ساواکی و عضو حزب رستاخیز بودن است؟!
⬅️کمی انصاف آقای حافظ نهجالبلاغه!
بله آقا ی پزشکیان در قیامت باید هم پاسخگوی حمایت از مفسدان بود و هم پاسخگوی سپردن مسئولیت ها به نااهلان!
والسلام
#سرطان_اصلاحات
لینک شرکت در نظر سنجی #محاکمه_تاجگردون ⬇️
🗳 EitaaBot.ir/poll/x20hd
🗳 EitaaBot.ir/poll/x20hd?eitaafly
@paidarialborz
🔴صدور کیفرخواست «شهیندخت مولاوردی» با ۳ عنوان اتهامی
🔹«شهیندخت مولاوردی»، معاون جنجالی، پرحاشیه و سابق رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با شکایت دستگاه امنیتی و انتظامی کشور با سه عنوان اتهامی در دادسرای فرهنگ و رسانه مجرم شناخته شد و کیفرخواست نامبرده صادر و جهت رسیدگی به دادگاه ارسال شد.
🔹مولاوردی با اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی(ماده ۵۰۰)، تشویق به فساد و فحشا و فراهم نمودن موجبات آن(ماده ۶۳۹) و در اختیار قرار دادن اطلاعات و اسناد طبقه بندی شده با هدف بر هم زدن امنیت کشور(ماده ۵۰۵ قانون مجازات اسلامی) مجرم شناخته شد.
🔹مجازات مرتکبین جرائم مندرج در مواد ۵۰۵ و ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی تا ۱۰ سال حبس در نظر گرفته شده است.
@paidarialborz
🔴۵ بار درخواست ملاقات با روحانی داشتیم به جایی نرسید، اما دیدار با رئیسی با سهولت انجام شد
🔹طیبه سیاووشی، نماینده اصلاحطلب مجلس دهم:
🔻در حوزه سیاست مرسوم است که تلاش میشود از پایگاه رأی گروههای مانند زنان و کارگران استفاده شود.
🔻دولت دوازدهم برای به دست آوردن قدرت، از رأی زنان استفاده کرد، اما در عین حال برای اینکه بتواند آن موانعی را که در راه کسب قدرت برای زنان وجود دارد کاهش دهدتلاشی نکرد.
🔻ما در دولت احمدینژاد وزیر زن داشتیم که دستاورد بسیار بزرگی بود اتفاقا آن وزیر بهداشت بسیار زن موفقی بودند و متأسفیم که فرصت برای زنان تکرار نشد.
🔻تلاشمان برای اینکه یک وزیر زن در راس آموزش و پرورش قرار بگیرد هم به جایی نرسید، همچنین در مورد استانداران زن، متاسفانه همراهی وجود نداشت و موانع جدی بود.
🔻بیش از ۵ بار درخواست دیدار با روحانی را دادیم و به اشکال مختلف این خواسته خود را پیگیری کردیم، اما نتوانستیم با ایشان دیدار کنیم در حالی که ملاقات با آقای رئیسی به سهولت دنبال شد و دستاورد خوبی داشت
@paidarialborz
.
همچنان ایستاده... جام به دست!
🔹اغلب روزنامه ها، سایتها و کانال های برجامی، رویشان را سمت دیگری گرفته اند. انگار نه انگار که امروز پنجمین سالگرد توافق است. چرا کشور را گرفتار توافقی کردند که خجالت می کشند در سالگردش حتی یادی از آن بکنند؟ آمریکا واروپا را نمی شاختند؟ یا ماموریت داشتند؟
♦️آنها که توافق را نوشتند در چه حالی بودند که این کلاه بزرگ سرشان رفت. نه تضمین گرفتند؛ نه نحوه جبران خسارت در صورت عهدشکنی معلوم شد؛ و نه این که شکایت به کدام محکمه معتبر باید برد! در توافقی چنین بی در و پیکر، چرا همه امتیازات را نقد دادند و بعد با گردن کج و دست دراز ایستادند؟!
🔹پنج سال است ایستاده اند. این هم یک مدل ایستادگی است! با گردن کج و دست دراز. بعدش هم به خودت روحیه بدهی که "اگر سرت کلاه رفت، غمی نیست. تو لایق کاپ اخلاقی، که یک تنه پای قولت ماندی". در چه حالی بودند که چنان قول وقراری را به جان خریدند و حالا هم نمی توانند دست بکشند؟
♦️وعده"برداشتن همه تحریم های مالی و بانکی و نفتی در روز اجرای توافق" چه می شود؟ مهم نیست. این شکست عاطفی، چیزی از ارزش های تیم روحانی و مدعیان اعتدال و اصلاحات کم نمی کند!
#محمد_ایمانی
@paidarialborz
⭕ سخنان رهبری بدون روتوش
🔸چند نکته ای را در ارتباط با سخنان دیروز آقا بیان میدارم.
🔸اولا؛در کل صحبت های رهبری هیچ کجا اشاره ای به نام رئیس جمهور نمیشود و هیچ گونه تایید و حمایتی از حسن روحانی نمی بینید. در هیچ جای سخنرانی منعی از استیضاح روحانی بیان نمیشود و مثلا تعابیری چون «نمایندگان حق ندارند» یا « به صلاح نیست استیضاح» استفاده نمیشود.بلکه بر عکس رهبری به صراحت اذعان میدارند که تفحص و سوال و امثال اینها (مطابق اصل 89 قانون اساسی؛استیضاح و عدم کفایت) حق مجلس است و #بایستی_انجام_دهند.
🔸درست در همین سال پایانی دولت روحانی،آقا در پیام خود به مجلس یازدهم، بخشی از حقوق و وظایف مجلس را چنین بر شمردند:« حق تحقیق و تفحص،حق #رد و قبول مدیران #ارشد_قوه_مجریه، حق تذکر و سؤال و استیضاح،از آن جمله است،پس اگر قانون،درست و بسنده و قابل اجرا باشد و از ضمانتهای اجرای آن بهدرستی استفاده شود، کشور به هدفهای والای خود دست مییابد،این است شأن والای مجلس و این است #تکلیف_حیاتی و مهم آن.»
🔶یعنی رهبری نظام،رد یا قبول مدیران ارشد قوه مجریه و استیضاح آنان را جزو حقوق بدیهی نمایندگان برشمرده و به آن تصریح نموده اند.اگر قرار بود ایشان با استیضاح مدیران ارشد قوه مجریه مخالف باشند،قاعدتاً نباید در پیام خود به آن اشاره میکردند.
🔸ثانیا؛آقا فرمودند دولت ها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و تلاش کنند و بعد از پایان دوره قانونی خود امانت را به دولت بعدی تحویل دهند.این نکته ای است که در مورد همه دولت ها صدق میکند.
آقا معمولا به همه دولتها در سال پایانی این توصیه را داشته اند.زیرا که معمولا دولتها در سال آخر خود چون رفتنی هستند مسائل را محکم دنبال نمی کنند.از کجای این مطلب؛در می آید که دولت تا آخرین روز خود باید «بماند» و هیچ کس هم حق برخورد با دولت را ندارد؟ جمله تا آخر باید بماند را دوستان از کجا خلق میکنند؟
🔸جای دیگر فرمودند که در شرایط حساس سال آخر دولت؛ باید دولت و مجلس فضا را به گونه ای مدیریت کنند که به کار مهم کشور هیچ گونه لطمه ای وارد نشود. سوال؛ کار مهم امروز کشور چیست؟ جز اقتصاد؟ خب حال اگر دولتی عزم اصلاح ندارد و اقتصاد کشور را به پرتگاه سقوط کشانده و حرف مجلس را هم گوش نمی کند و کار مهم کشور دارد لطمه می خورد چه باید کرد؟ یکی از ابراز های نظارتی استیضاح است. عامل بحران دولت است. برای رفع بحران لاجرم باید عاملش را کنار زد. واضح است.
🔸رهبری یکسری از مشکلات را ذکر کردند در این دیدار؛ کلیه این مشکلات با وجود این دولت حل نمی شود. اساسا خود این دولت عامل این مشکلات است.«امید های واهی به بیرون از مرزها» « شرطی کردن اقتصاد کشور» «وابستگی به نفت و تورم و اشتغال و سیاست های غلط فرزند آوری و مدیریت فضای مجازی و..» این دولت آیا رفع کننده این مشکلات است یا عامل؟ چه کسی نگاهش به بیرون از مرزهاست؟ چه کسانی اقتصاد کشور را شرطی کردند؟ چه کسانی سیاست های غلط جمعیتی را وضع کردند و..؟؟
🔸ثالثا؛ آقا گفتند که دستگاه اجرایی باید مصوبات مجلس را دقیق اجرا کند و هیچ گونه #تعللی جایز نیست. آیا این سخن با رویه هفت ساله روحانی تناسبی دارد؟ اگر کسی در اجرای قانون تعلل و دهن کجی کند باید چه کنیم؟ نگاهش کنیم؟! آیا دولت به مصوبات مجلس عامل بوده است؟ گزارش تفریغ بودجه 96 و 97 و عدم اجرای 80 درصدی احکام بودجه را که یادتان هست؟ این یک نمونه است. تا این دولت بر سرکار است این مصوبات اجرا نخواهد شد.
🔸رهبری بعد از بیان مشکلات کشور فرمودند که اینها ناشی از #کار_نکردن است.چه کسی باید کار و اجرا میکرد؟ چه کسی کار نکرد؟جز دولت؟با دولتی که کار نمیکند باید چه کرد؟احتمالا تعامل!
🔸بیان داشتند که مردم از مجلس انتظار بیان حق و #پیگیری آن را دارند.آیا وقتی مسئولی بی کفایتیش محرز شده و حقی ضایع شده است؛مجلس نباید آن را دنبال کند؟یکی از ابزار های این پیگیری سوال و استیضاح نیست؟ اگر نیست پس اساسا ابزار مجلس برای پیگیری چیست؟مصادیق بیان حق چیست؟جز ابزار های نظارتی؟آیا عمل به قانون و اجرای قانون به معنای گریبان گیری است؟به معنای تشنج و مجادله است؟ آقا هیچ وقت با ساز و کار های قانونی مخالفت نکرده اند و نمیکنند.
🔸 آیا دوستان انتظار دارند که رهبری خود بگوید که روحانی را استیضاح کنید؟ زهی حماقت! یک صحبت از حضرت امام بیان بفرمایید که ایشان توصیه به استیضاح بنی صدر کرده باشند؟ اتفاقا برعکسش روایت شده است. بارها به امام اسناد خیانت بنی صدر را نشان دادند. امام چه کرد؟ جز سکوت؟ داستان ارائه اسناد لانه را که خوانده اید.
🔸 مشی رهبری نشان از آن دارد که اگر ایشان مخالفتی داشته باشند به صراحت آن را بیان میدارند.مگر ماجرای استیضاح احمدی نژاد را یادتان رفته است؟ صریحا گفتند که ماجرای استیضاح باید خاتمه یابد.اما حال هیچ اشاره ای نداشتند.
✍️#علی_ریاحی_پور
@paidarialborz
✍️آیاتی و روایاتی عبرت آموز از قرآن و نهج البلاغه در سالگرد #برجام
بعید می دانم آیات و روایات زیر نیاز به تفسیر و توضیح خاصی داشته باشند. کافی است این توصیه ها و دستورات قرآن و نهج البلاغه را نه فقط برای 1400 سال قبل، بلکه راه حلی برای مسائل امروزمان هم بدانیم.
🔰عدم #خوش_بینی به اظهار دوستی و لبخند دشمن
🔸امیرالمؤمنین(ع): «فَإِنَّ الْعَدُوَّ رُبَّمَا قَارَبَ لِيَتَغَفَّلَ فَخُذْ بِالْحَزْمِ وَ اتَّهِمْ فِي ذَلِكَ حُسْنَ الظَّنِّ؛ گاه دشمن نزديك مىشود تا غافلگير كند؛ پس دورانديش باش و خوشبينى خود را متّهم كن.» (نهج البلاغه؛ نامه53)
🔰#هسته_ای_بهانه_است
🔸«وَ لَنْ تَرْضى عَنْكَ الْيَهُودُ وَ لا النَّصارى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ؛ هرگز (دشمنان) يهود و نصارى از تو راضى نخواهند شد، (تا به طور كامل، تسليم خواسته هاى آنها شوى، و) از آيين آنان پيروى كنى.»(بقره/120)
🔰چه کسانی در #دوستی_با_دشمن اشتیاق دارند؟
🔸«فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يُسارِعُونَ فِيهِمْ؛ پس #مریض_دلان را مى بينى كه در (دوستى با آنان)، بر يكديگر پيشى مى گيرند.» (مائده: 52)
🔰#ترس، اصلی ترین عامل برای اظهار دوستی و مذاکره با دشمن
🔸(ادامه آیه قبل) «يَقُولُونَ نَخْشى أَنْ تُصِيبَنا دائِرَةٌ؛ (مریض دلان) مى گويند: مى ترسيم حادثهاى براى ما اتفاق بيفتد (و نياز به كمك آنها داشته باشيم!)» (مائده: 52)
🔰فرصت دادن ولیّ مسلمین به مردم و خواصّ، برای پی بردن به اشتباهشان در اعتماد به دشمن
🔸امیرالمؤمنین (ع): «فَإِنَّمَا فَعَلْتُ ذَلِكَ لِيَتَبَيَّنَ الْجَاهِلُ وَ يَتَثَبَّتَ الْعَالِمُ؛ من اين كار (پذیرش اجباری حکمیّت و تعیین مدّت زمانی برای آن) را كردم تا نادان خطاى خود را (در اعتماد به دشمن) بشناسد، و دانا بر عقيده خود استوار بماند.» (نهج البلاغه؛ خطبه125)
🔰درصورت انجام توافق، متن پیمان نباید #تفسیر_پذیر باشد
🔸امیرالمؤمنین(ع): «وَ لَا تَعْقِدْ عَقْداً تُجَوِّزُ فِيهِ الْعِلَلَ وَ لَا تُعَوِّلَنَّ عَلَى لَحْنِ قَوْلٍ بَعْدَ التَّأْكِيدِ وَ التَّوْثِقَةِ؛ هرگز (با دشمن) پيمانى را مبند كه در تعبيرات آن جاى گفتگو و بهانه جویی باقى بماند، و بعد از تأكيد و عبارات محكم، عبارات سست و قابل توجيه بكار مبر (كه اثر آن را خنثى مي كند).» (نهج البلاغه؛ نامه53)
🔰#بد_عهدی همیشگی دشمن
🔸«كَيْفَ وَ إِنْ يَظْهَرُوا عَلَيْكُمْ لا يَرْقُبُوا فِيكُمْ إِلاًّ وَ لا ذِمَّةً يُرْضُونَكُمْ بِأَفْواهِهِمْ وَ تَأْبى قُلُوبُهُمْ وَ أَكْثَرُهُمْ فاسِقُونَ؛ چگونه (پيمان مشركان ارزش دارد)، در حالى كه اگر بر شما غالب شوند، نه ملاحظه خويشاوندى با شما را مى كنند، و نه پيمان را؟! شما را با زبان خود خشنود مى كنند، ولى دلهايشان ابا دارد؛ و بيشتر آنها فرمانبردار نيستند!» (توبه: 8)
🔸«وَ إِنْ نَكَثُوا أَيْمانَهُمْ مِنْ بَعْدِ عَهْدِهِمْ وَ طَعَنُوا فِي دِينِكُمْ فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ إِنَّهُمْ لا أَيْمانَ لَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَنْتَهُونَ؛ و اگر پيمانهاى خود را پس از عهد خويش بشكنند، و آيين شما را مورد طعن قرار دهند، با پيشوايان كفر پيكار كنيد؛ كه آنها پای بند هیچ پيمانى نیستند؛ شايد (با شدّت عمل) دست بردارند!» (توبه: 12)
🔰با بدعهدی دشمن چه باید کرد؟
🔸«فَمَا اسْتَقامُوا لَكُمْ فَاسْتَقِيمُوا لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ؛ تا زمانى كه در برابر شما (به پیمانشان) وفادار باشند، شما نيز وفادارى كنيد، كه خداوند پرهيزگاران را دوست دارد!» (توبه: 7)
🔸«وَ إِمَّا تَخافَنَّ مِنْ قَوْمٍ خِيانَةً فَانْبِذْ إِلَيْهِمْ عَلى سَواءٍ إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ الْخائِنِينَ؛ و هرگاه (با ظهور نشانههايى،) از خيانت گروهى بيم داشته باشى (كه عهد خود را شكسته، حمله غافلگيرانه كنند)، بطور عادلانه به آنها اعلام كن كه پيمانشان لغو شده است؛ زيرا خداوند، خائنان را دوست نمى دارد!» (انفال: 58)
#بصائر
@paidarialborz
🖊آقایی دلار، مدیون انحراف روزولت از لیبرالیسم
▫️میلتون فریدمن در فصل چهارم کتاب "سرمایهداری و آزادی"، اقدامات فرانکلین روزولت سیودومین رئیس جمهور آمریکا را در سالهای ۱۹۳۳ و ۱۹۳۴ مصداق "انحراف بنیادی از اصول لیبرالیستی" میداند و به آن اقدامات حمله میکند.
اما آنچه فریدمن "انحراف از لیبرالیسم" میخواند، سیاستهایی بود که باعث شد دلار تبدیل به ارز مرجع جهانی شود. سال ۱۹۳۳ و اوایل ۱۹۳۴، دولت آمریکا مالکیت خصوصی طلا را منع و ذخیره طلا را ملی کرد. مالکان خصوصی طلا با الزام قانونی مکلف به تحویل طلای خود به دولت شدند. دولت نیز قیمت خرید طلا را هر اونس ۳۵ دلار تعیین کرد که بسیار بالاتر از قیمت بازار بود تا مشوقی برای تحویل طلا به خزانهداری آمریکا باشد. در دیگر سو، به خزانهداری نیز مجوز داده شد خارج از ساز و کار بودجه، بابت خرید طلا هر میزان نیاز باشد، دلار چاپ کند. نتیجه این سیاست این بود که سیل طلا از سراسر جهان به آمریکا سرازیر شد و ظرف شش سال، ذخایر طلای آمریکا سه برابر شد؛ به گونهای که اینک بیش از نیمی از طلای جهان(یا به روایتی دو سوم) در مالکیت دولت آمریکا بود.
▪️چند سال بعد، در سال ۱۹۴۴ در کنفرانس برتون وودز، آمریکا با تکیه بر همین ذخایر طلایی، موفق شد دلار را جایگزین استاندارد طلا کرده و پول ملیاش را تبدیل به ارز مرجع بینالمللی کند.
#سید_یاسر_جبرائیلی
@paidarialborz
🔴مقام معظم رهبری از کدام کج سلیقگی سخن گفتند؟
🔺مقام معظم رهبری در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس یازدهم در ذکر وظایف نمایندگان مجلس به مساله مهم فرزند آوری و جمعیت اشاره کردند و از دو چیز گله کردند؛
🔹ابتدا فرمودند: «مسئلهی فرزندآوری و مسئلهی نسل بسیار مهم است؛ این موضوعی است که بنده بارها در این چند سال اخیر تکیه کردهام و تأکید کردهام، [ولی] متأسّفانه حالا که انسان نتایج را نگاه میکند، معلوم میشود که خیلی این تأکیدها تأثیر زیادی نداشته. اینها احتیاج دارد به قانون، احتیاج دارد به دنبالگیری جدّی دستگاههای اجرائی و بایستی بِجِدْ مسئلهی فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیّت ترسید.»
🔹گله ی بعدی معظمله به بعضی مطالب منتشر شده در این موضوع بود که آن را کج سلیقگی نامیدند و فرمودند: «حالا خارجیها را کار نداریم؛ دشمن، دشمن است؛ امّا بعضی کجسلیقگیها را متأسّفانه آدم در داخل مشاهده میکند -یک جایی خواندم- که میگویند «آقا! پیری جمعیّت اشکالی ندارد»! چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پُرفایدهترین ثروتهای یک کشور، جمعیّت جوان در یک کشور است که ما بحمدالله از اوایل انقلاب تا امروز برخوردار بودهایم و اگر بنا باشد بعداً برخوردار نباشیم، یقیناً عقب خواهیم ماند.»
🔹اشاره ایشان به تیتر سرمقاله اخیر روزنامه شرق با عنوان «سالمندی جمعیت عیب نیست» بود که توسط محمد میرزایی یکی از اساتید جمعیت شناسی دانشگاه تهران نوشته شده بود و با استدلال های بی مایه که از یک متخصص جمعیت شناسی بعید بود، سعی داشت اثبات کند نگرانی ها در این باره بی اساس است. شبیه این مقاله چند روز بعد در روزنامه ایران با عنوان «پیری جمعیّت؛ راه حل چیست؟» به قلم عباس عبدی منتشر شد که اصرار داشت دلیل پیری جمعیّت ارتقای شاخص های سلامت و توسعه یافتگی ست و نباید نگران بود!
جالب تر اینکه خیلی اتفاقی ماه گذشته بی بی سی فارسی مقاله ای با عنوان «چرا نگرانی از کاهش جمعیت ایران بی مورد است؟» با استدلال هایی بسیار شبیه به مقالات فوق منتشر می کند و نگرانی از پیری جمعیّت را بی اساس می خواند!
🔹وقتی بدانیم سازمان ملل متحد در گزارش سال 2015 خود اعلام کرده با ادامه روند کاهش نرخ باروری، جمعیت ایران در سال 1480، به 39 میلیون نفر خواهد رسید؛ وقتی بدانیم تا سی سال آینده یک چهارم جمعیت ایران بالای 65 سال خواهد بود؛ اینکه نرخ رشد جمعیت در سال 98 رکورد اسف بار زیر یک درصد را ثبت کرده؛ اینکه سال گذشته با کاهش 30 درصدی ازدواج ها روبرو بوده ایم... تاکیدات مقام معظم رهبری و دلسوزان آینده ی جمعیتی ایران ملموس تر می شود و «کج سلیقگی ها» عجیب تر به نظر می آید.
🔻این کج سلیقگی های هماهنگ در تلاش برای ایجاد خطای محاسباتی و از بین بردن نگرانی های به حقی که نشانه های تبدیل شدنش به تغییر سیاست گذاری های جمعیتی در مجلس جدید مشاهده می شود و امید است روند معیوب گذشته را اصلاح کند، عجیب به نظر رسیده و می تواند خبر از فعال شدن جبهه ای برای کارشکنی در مسیر این اصلاح بدهد.
https://www.dana.ir/1626510
📝 #رها_عبداللهی
@paidarialborz
🔹بیایید تغییر رویه دهیم
✍️معصومه نصیری
▫️این روزها در لابهلای اخبار و محتواهای رسانهای سکه ارزش خبری «#تضاد_و_درگیری» پررونقتر از سایر ارزشهای خبری است. تضاد و درگیری یعنی خبرهای قتل، کودتا، تظاهرات، اولتیماتومها، دعواها سیاسی و غیرسیاسی و ... این اخبار ضمن اینکه بههرحال بخشی از اتفاقات دنیا را تشکیل میدهند، قابلیت جلبتوجه مخاطب و کسب کلیک بیشتر را هم دارند.
▫️اما اثرات ثانویه این دست از اخبار بر افکار عمومی دنیا چیزی جز تنشآفرینی، القای حس ناامنی، بدبینی، ترس و ناامیدی از آینده نیست. بشر از این حجم از اخبار بد و نگرانکننده که سایه سنگین تباهی را با خود حمل کرده و ابرهای سیاه نابسامانی را بارورتر میکنند، دلزده شده است و شاید گرایش به مدلهای سطحی سرگرمی و گذران اوقات فراغت برای فرار از این حجم از بیچارگی باشد.
▫️اما اگر بهطور ویژه به اخبار ایران عزیزمان نگاهی بیندازیم این پمپاژ تأسفبار اخبار تلخ بدون محاسبه اثرات روانی آن بر مخاطب، مسئله مهمی است که بهسادگی نمیتوان از آن گذشت. سؤال اینجاست که آیا در این کشور هیچ اتفاق خوب یا دستاورد قابلارائهای رخ نمیدهد که رسانهها بخواهند به آن بپردازند؟ قطعاً دستاوردهای علمی، پژوهشی، عمرانی، پزشکی و .... در این کشور رخ میدهد اما در بین اخبار با سویه بد گم میشوند. الحق که درست گفتهاند امروز دیگر #سانسور با گرفتن گلوگاه ارائه اطلاعات رخ نمیدهد بلکه با نشر گسترده اطلاعات رخ میدهد و این انبوهی اطلاعات به مخاطبان و حتی خود رسانهها مجال تمرکز بر برخی محتواها را نمیدهد.
▫️نکته اینجاست که افکار عمومی اگر به آینده امیدی نداشته باشد بخشی به عملکرد مسئولان مربوط و بخشی به بازنمایی و انعکاس رسانهای شرایط بازمیگردد. میزان و ضریب پرداخت به اخبار نکتهای است که نباید از آن غافل شویم. روح حاکم بر بیانیه گام دوم امید به آینده و رسیدن به ایرانی مقتدر و سربلند است. آیا با این مدل از خبررسانی به مردمی که در عصر اشباع رسانهای و محتوایی قرار دارند و خبرخوان شدهاند، میتوانیم روح جمعی خواهان پیشرفت، آبادانی و ساخت ایران قوی را انتظار داشته باشیم. البته که پرواضح است که بخشی از تصویر ذهنی مردم متأثر از جریان سازی رسانههای خارج از ایران است اما در میانهی جنگ رسانهای ما باید خنثیکننده این اثرات باشیم نه تکمیلکننده آن.
▫️نباید فراموش کنیم تکرار بهعنوان یکی از روشهای رسانهای میتواند در یک ملت احساس و #باور_عزتمندی_ملی ایجاد کرده یا برعکس، آن را از بین ببرد. برچسبزنی، جهتدهی به کلمات، تصاویر، بزرگنماییها، سوژه پردازیها و ... همه و همه باید ضمن توجه بهضرورت شفافیت و اطلاعرسانی به هنگام به افکار عمومی، بر داشتهها و دستاوردها نیز تأکید داشته باشد.
▫️اخبار «خوب»، «مفید» و «امیدبخش» سه مؤلفه اساسی برای حوزه اطلاعرسانی است. این تصور که خبر خوب، خبر بد است نیاز به بازنگری دارد. اگر احساس عزت ملی از کشوری گرفته شود احساس همبستگی و مشارکت نیز از آن گرفته میشود و این یعنی میزان آسیبپذیری آن سرزمین بالاتر میرود.
✍ #معصومه_نصیری
@paidarialborz
⭕️ سازمان اطلاعات سپاه در صدای فارسی آمریکا چقدر نفوذ دارد؟!
✍️ برایان هوک، به عنوان یکی از اصلی ترین تصمیم گیران و آگاهترین افراد در دولت آمریکا درباره آخرین روندهای امنیتی و سیاسی درباره ایران، چندی قبل در یادداشتی مهم که در «نیویورک پست» نوشته می آورد: «من به عنوان نماینده ویژه درامور ایران، مرتباً شکایتهایی پیرامون برنامههای بخش فارسی صدای آمریکا دریافت میکنم. مردم می گویند که برنامه های آن اغلب بیشتر به «صدای آخوندها» شباهت دارد تا «صدای آمریکا». برایان هوک در ادامه با صراحت بیشتری تاکید می کند این شبکه «صدای آمریکا» نیست و «صدای ایران» است!
🔻این در حالیست که دولت آمریکا در چند سال گذشته و طی چند مرحله بودجه صدای آمریکا را کاهش داده، و دلیل آن را هم انتشار عجیب برخی مواضع موافقان نظام جمهوری اسلامی در این شبکه دولتی بوده است.
🔻نکته قابل تامل در مواضع برایان هوک این است که تمرکز عمده او بر نفوذ نظام جمهوری اسلامی در بین اعضای ایرانی صدای آمریکا بوده است. به تعبییر دیگر نوشته تلویحی برایان هوک از نوعی نفوذ اطلاعاتی ایران در صدای فارسی آمریکا حکایت میکند. موضوعی که نه تنها دیگر پنهان نمانده بلکه ابعاد قابل توجهی نیز دارد.
🔻یکی از مراکز تحقیقاتی مهم آمریکا نیز چندی قبل به این مطلب به نوعی دیگر اعتراف کرده است. آنچه از این گزارش میتوان برداشت کرد این است که نفوذ اطلاعاتی ایران در صدای آمریکا بقدری قابل توجه بوده که حذف برخی برنامههای ساخته شده در یک قدمی انتشار عمومی، تعیین پخش برخی برنامههای جایگزین، دعوت از برخی میهمانان و حتی منتقدین با هدایت سرویس اطلاعاتی ایران صورت میگرفته است!
🔻جالبتر آنکه هم این مرکز تحقیقاتی مستقل و هم دولت آمریکا معتقدند از چند سال قبل عملا میزان نفوذ راهبردی در صدای آمریکا بقدری بوده که می توان گفت این تلویزیون در راستای سیاست خارجه آمریکا عمل قابل توجهی نداشته است.
1️⃣ نفوذ اطلاعاتی ایران در میان فعالین ضدانقلاب و همچنین برخی رسانههای مخالف جمهوری اسلامی در سالیان گذشته بارها خبرساز شده است. نفوذ عمیقی که علی رغم اخراجهای متعدد برخی چهره های مشکوک از رسانه های همچون بیبیسی فارسی و صدای فارسی آمریکا و... نه تنها سبب بسته شدن رخنه نفوذ در این رسانهها نشده بلکه هر روز ابعاد تازهتری نیز به خود گرفته است. مهمترین شاهد این مساله نیز این است که هر چند سال یکبار تعدادی از مدیران و کارکنان رسانههای همچون صدای آمریکا یا بیبیسی فارسی از کار به علت هم راستایی با جمهوری اسلامی از کار برکنار میشوند!
2️⃣ بر اساس گزارشهای منتشر شده در چند سال اخیر یکی از ضعفهای عمده صدای آمریکا استفاده از یک طیف از اصلاحطلبان هست که روزگاری در ایران بوده و اینک در آمریکا زندگی میکنند. موضوعی که ظن امنیتی را به این نقطه میرساند که برخی از اصلاحطلبان فراری از ایران در واقع همکار و یا مورد نفوذ سازمان اطلاعاتی ایران قرار داشتهاند.
3️⃣ شاید بخشی از سرنخ نفوذ اطلاعاتی ایران در صدای آمریکا را باید در پرونده روح الله زم که چندی قبل توسط سازمان اطلاعات سپاه دستگیر شد، جستجو کرد. او در گفتگوی اخیر با صدا و سیما گفته است: «بیشتر اوایل با صدای آمریکا و مشخصا با آقای فلاحتی کار می کردم.» این در حالیست که روح الله زم از مدت قابل توجهی قبل از دستگیری تحت نفوذ اطلاعاتی ایران قرار داشته است.
4️⃣ اینکه پس از دستگیری شاه مهرهای همچون روح الله زم با آنهم ارتباط گسترده در خارج از کشور، سازمان اطلاعات سپاه تا چه میزان توانسته نفوذ پنهان خود را در میان فعالین سیاسی و رسانه ای ضدانقلاب گسترش دهد، یک موضوع کاملا سری است ولی رمزگشایی از اظهارات برایان هوک نشان میدهد که آنها برای مقابله با نفوذ اطلاعاتی سپاه پاکسازی کم سابقهای از صدای فارسی آمریکا را در دستور کار قرار دادهاند.
#مهدی_جهان_تیغی
@paidarialborz
⭕️ سردار قاآنی: روزهای بسیار سختی در انتظار آمریکا و رژیم صهیونیستی است
فرمانده نیروی قدس سپاه در جمع فرماندهان مقاومت:
💢 حادثه ناو پاسخی به جنایتهای آمریکا است که توسط عناصر آمریکایی انجام شده است.
💢 فرماندهان نیروی دریایی ارتش آمریکا میگویند این ناوها آهن پاره هایی بیش نیستند
پ.ن؛ تامل
@paidarialborz
🚫 فرافڪنی برخی جریانات سیاسی
🔰واڪنش #مرتضی_آقاتهرانی به نامه های اعتراضی به رهبر انقلاب.
✅امروز بعضی از جریانات سیاسی تلاش می ڪنند با برخی ڪلید واژه ها از جمله«مجلس اقلیت»جایگاه #مجلس_یازدهم را در افڪار عمومی خراب ڪنند.
✅انگار یادشان رفته ڪه ڪاهش ارقام مشارڪت در #انتخابات مجلس،نتیجه ناڪارآمدی #دولت و مجلسی بود ڪه با حمایت آنها سرڪار آمد وڪشور را به این وضعیت دشوار ڪشاند.
✅نمی شود ڪہ هروقت اوضاع گل و بلبل است در رسانه هایشان از خویش«سوپرمن»بسازند وخود و رفقایشان را #منجی_انقلاب و ملت معرفی ڪنند وهر گاه دیدند از اداره امور عاجزند،«نامه و بیانیه های طلبڪارنه»بنویسند و پنجه در صورت #رهبری بڪشند.
#مرتضی_آقاتهرانی
@paidarialborz