فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 گریه خواص
👈 سنگینترین مصیبتی که خواص در فاطمیه برای آن گریه میکنند ...
#تصویری #فاطمیه
@Panahian_ir
📌برای اینکه لذتِ معنوی ببریم، باید چهکار کنیم؟
📌دو اقدام اساسی برای لذتبردنِ معنوی
💎 #لذتهای_معنوی (۳)
🔸لذتِ معنوی در چیست؟ یک نمونهاش لذتِ گوشکردن به تلاوت قرآن است؛ همچنین لذتِ علم و حکمت، لذتِ مطالعۀ زندگی شهدا، لذت مطالعۀ احادیث، لذت خواندنِ تاریخ! (مخصوصاً آنچه مربوط به زندگی رسولخدا(ص) و امیرالمؤمنین(ع) است)
🔸برخی دیگر از لذتهای معنوی موجود در عالم، اینهاست: لذت معنوی در اثر ذکر خدا و اهلبیت(ع)، لذت زیارت(که خودش یک جلوۀ ذکر است)، لذت قُرب (تقرب به خدا)، لذتِ کارهای خوب و ایثارگرانه، لذت انجام طاعت و ترکِ گناه.
🔸در روایت هست: کسی که از نگاه حرام، چشمپوشی کند، خدا یک لذتِ معنوی به او میچشاند که حلاوتش را در قلبش حس میکند (جامعالاخبار/145) و هرکسی از یک حرام صرف نظر کند، خدا به او توفیق میدهد، عبادتی بکند که لذت ببرد (امالیطوسی/182) و قطعاً این لذت خیلی بیشتر از آن لذت حرام است.
🔸اساساً دو اقدام عمده و کلیدی برای لذتبردنِ معنوی وجود دارد: یکی «ترک لذتهای کمتر» و دیگری «تحمل برخی از تلخیها». مراقب باشید؛ اگر سراغ لذتهای دیگر بروید، شاید از لذتهای معنویتان کم کنند! اگر صبرِ در طاعت و عبادت، بهخرج دهید، کمکم میتوانید لذتهای معنوی را تجربه کنید.
🔸یک اقدام مؤثر دیگر این است که «تواضع خودتان را به خدا، زیاد کنید» مثلاً سجدههای خودتان را طولانی کنید(این یکی از آن فنهای مخصوص است!) تمنای خودتان را از خدا، زیاد کنید؛ بدون اینکه اضطرار خاصی در زندگیتان داشته باشید، مضطرّانه ناله بزنید. عبد با مولا، چگونه باید صحبت کند؟ این را یاد بگیرید تا از مناجات با خدا، لذت ببرید.
👤علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه امامصادق(ع)- ۹۷.۱۰.۱۸
👈🏻متن کامل:
panahian.ir/post/5242
@Panahian_ir
Panahian-Clip-CheraNarahati.mp3
1.29M
🎵چرا ناراحتی؟
🔻خدا هنوز زندهست؛ حواسش بهت هست!
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
🌀دنبال رقمزدن «اتفاقهای خوب» در ذهنت باش!
🌀یکی از آثار قرآنخواندن این است که اتفاقهای خوبی در ذهنت میافتد
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۷) – قسمت اول - ۱
🔹 گاهی در ذهن انسان، اتفاقهای خوبی میافتد که موجب سعادت میشود؛ مثل یک آرزوی خوب که در ذهن مرور شود. اینها برای خدا ارزش دارد و گاهی مقدّرات ما را بر اساس همین خطورات مثبت ذهنی تنظیم میکند. مثلاً آدم پیش خود میگوید «خدا هوای مرا دارد» و قبلاً بنا بوده یک بلایی بر سرش بیاید، اما خدا بهخاطر همین حسنظنِ او، آن بلا را برمیدارد.
🔹 مادرِ حضرت مریم گفت: خدایا، نذر میکنم این فرزندی که دارم حمل میکنم، برای تو باشد. (رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ ما في بَطْني مُحَرَّراً؛ آلعمران/۳۵) بچهاش شد حضرت مریم! بهخاطر اینکه به ذهنش خطور کرد: «خدایا این بچۀ من، صرف تو بشود.»
🔹 یکی از اتفاقهای خوبِ ذهن «حسرتِ درست» یا «مذمّتِ نفس» است که از ۴۰سال عبادت بهتر است (ذَمُّكَ لِنَفْسِكَ أَفْضَلُ مِنْ عِبَادَتِكَ أَرْبَعِينَ سَنَةً؛ کافی/۲/۷۳) مثلاً میگویی: «ای وای! چقدر از خدا دور بودم!» یعنی به نفسِ خودت نهیب میزنی. بهظاهر کار خاصی نکردهای، فقط یکسری افکار خوب را در ذهن خودت مرور کردهای.
🔹 دنبال اتفاقهای خوب در ذهن خودمان باشیم. یکی از آثار قرآنخواندن این است که اتفاقهای خوبی در ذهنت میافتد. اول بگو «أعوذُ بالله مِنَ الشیطانِ الرّجیم» به خدا پناه ببر، تا پای آیههای قرآن، چیزهای خوب به ذهنت برسد.
🔹 امیرالمؤمنین(ع) فرمود: مؤمن وقتی قرآن میخواند، به پاداشهای خدا شوق پیدا میکند (نهجالبلاغه/خطبه۱۹۳) خدا به این خطورات ذهنیِ ما بها میدهد. اصلاً قرآن بخوان برای اینکه حرفهای خوب، به ذهنت برسد.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۶
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
📌سلسله جلسات تعیین کننده ترین عامل در مقدّرات بشر | صوت، متن و کلیپ
🔰کلیپهای تصویری
🎞 از کجا بفهمم خدا من رو بخشیده و از من راضی است؟
🎞 چرا رهبری اینقدر به آینده امیدوارند؟
🎞 غصه نخور! اینجا همه چی دست گرمیه!
🎞 قدرت عجیب زن! | این حرفارو به جوون ها یاد بدید، بعد بفرستیدشون خونه بخت!
🎞دستان خدا کجای زندگی ماست؟
🎞دوربرگردانهای اتوبان زندگی کجاست؟
🎞تو آدم موفقی هستی؟
🎞و ...
➕ به همراه:
🔊خلاصه صوتی تمام جلسات
🎙فایل صوتی تمام جلسات با سه کیفیت
📄 متن و فایل pdf تمام جلسات
👈برای مشاهده و دریافت مطالب این پرونده به لینک زیر مراجعه کنید:
🔗 Panahian.ir/post/4951
@Panahian_ir
🌀 کسی که دچار ضعف کنترل ذهن است، حتماً گناهان ذهنی زیاد مرتکب شده است!
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۷) – قسمت اول - ۲
🔹 برخی از معصیتهای نابودکننده، مثل «ریا» و «عُجب»-که موجب حبط عمل میشود- در واقع یک اتفاق ذهنی است. اگر به ذهن کسی خطور کند که «من آدم خوبی هستم» همۀ اعمالش به فنا میرود.
🔹 یکی دیگر از گناهان ذهنی، سوءظنّ به خداست، یعنی انسان در ذهن خودش به خدا شک کند؛ البته نه شکِ اعتقادی، بلکه شکهای اخلاقی! مثلاً اینکه خدا را زیاد به «مهربانبودن» قبول نداشته باشد و با تردید بگوید: «یعنی خدا واقعاً هوای من را دارد؟!»
🔹 کسی که دچار «ضعف کنترل ذهن» است، حتماً گناهانی که در ذهن اتفاق میافتد، زیاد مرتکب شده است. وسوسۀ ابلیس هم که روی ذهن انسان کار میکند؛ لذا کسی که در مقابل ابلیس، قدرت کنترل ذهن ندارد (و عادت به استعاذه هم ندارد) افکار بد و منفی به ذهنش خطور میکند.
🔹 خیلی از نیتها و افکار بد تا وقتی به عمل نرسد، گناه محسوب نمیشود اما در همان مرحلۀ ذهن، تأثیر روحیِ مخرّب دارد و روحیۀ آدم را خراب میکند. لذا باید بهطور خاص برای گناهان ذهنی استغفار کنیم؛ چون امام باقر(ع) میفرماید: بهخدا سوگند، از گناه نجات پیدا نمیکند مگر کسی که به آن اقرار کند (...إِلَّا مَنْ أَقَرَّ بِه؛ کافی/۲/۴۲۶)
🔹 باید بگویی «خدایا من این نقطهضعف را در ذهنم دارم؛ این را ببخش!» البته خدا کریم و بخشنده است، اما ضرورتِ اعتراف در این است که «باید خودت بفهمی، این عیب را داری» لذا باید پیش خدا به این عیب و گناه خودت اقرار کنی.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۶
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
12.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 دلم رفت...
⚠️ این فرهنگ را نداریم!
#تصویری
@Panahian_ir
🌀 چشمت را به دنیای دیگران ندوز و به آن فکر نکن
🌀 کسی که مدام به نعمتهای دیگران فکر کند، دچار حسادت و ناشکری میشود
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۷) – قسمت دوم
🔹 برای فاصلهگرفتن از دنیا از کنترل ذهن شروع کن! قرآن میفرماید: «لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلى ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ» (طه/۱۳۱) چشمت را به دنیای دیگران ندوز! یعنی به نعمتهایی که به دیگران دادهام، فکر نکن. چرا ذهنت را درگیر میکنی؟! تو چهکار داری من به کی، چی دادهام؟! این واقعاً اخلاق آدم را فاسد میکند.
🔹 اگر آدم مدام دربارۀ نعمتهای دنیایی دیگران فکر کند، دچار حسادت و ناشکری میشود. میدانید ناشکری چقدر بد است! قرآن میفرماید: «هَلْ نُجازي إِلاَّ الْكَفُورَ» (سبأ/۱۷) آیا ما جز افراد ناسپاس(کفرانکننده) کسی را مجازات میکنیم؟!
🔹 امامصادق(ع) میفرماید: وقتی یک چیزِ دنیایی را دوست داری، زیاد در ذهنت، از آن یاد نکن، داغونت میکند! «إِذَا أَحْبَبْتَ شَيْئاً فَلَا تُكْثِرْ مِنْ ذِكْرِهِ فَإِنَّ ذَلِكَ مِمَّا يَهُدُّك» (کافی/۶/۴۵۹) اگر ذهنت، غرق این مسائل بشود، خیلی صدمه میخوری. کنترل ذهن برای این جاها لازم است.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۶
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir