💠«اصلاح تغذیه» اولین پیشنهاد برای رفع بسیاری از مشکلات روحی و اخلاقی است
💠بسیاری از افراد شهوتران با اصلاح تغذیه، تعادل پیدا میکنند
#همایش_اطبای_طب_سنتی(۱)
🔹اگر کسی بگوید: «من برای نماز صبح، دیر بیدار میشوم، حالِ عبادت ندارم، عصبیمزاج هستم، به همسرم بدبین هستم، شهوتران هستم، منفیباف هستم، دوزِ حسادت در وجودم بالا رفته و...» اولین پیشنهادی که میتوان به او داد، اصلاح تغذیه است.
🔹خیلی از مشکلات روحی و اخلاقیِ افراد با اصلاح تغذیه، میتواند برطرف شود. مثلاً بسیاری از کسانی که گناهان شهوانی زیاد دارند، اگر تغذیۀ آنها اصلاح شود، تعادل پیدا میکنند.
🔹رابطۀ بسیار محکم و پیچیدهای بین جسم و روح انسان وجود دارد؛ هم روحیّات انسان بر وضعیّت جسمی او تأثیر دارد، هم وضعیّت جسمی و تغذیۀ انسان، بر وضعیّت روحی او بسیار تأثیرگذار است.
🔹بهعنوان مثال؛ علی(ع) میفرماید: اگر عدس بخورید، رقّت قلب و اشک شما زیاد میشود (کافی/۶/۳۴۳) همچنین، شستن لباس، باعث میشود اندوه و دلگرفتگی برطرف شود (تحفالعقول/۱۰۲) این حرفها را حتماً باید دانشمندان از آن طرفِ دنیا، بگویند تا ما باور کنیم؟! مثلاً بگویند که «انرژی منفی وارد لباس میشود و اگر لباستان را بشویید، اثرِ انرژیهای منفی برطرف میشود...»
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد انصارالمهدی - ۹۵.۱۰.۱۵
👈🏻متن کامل:
Panahian.ir/post/5358
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 با مخالفتهای غیرمنطقی پدر و مادرم چه کنم؟
#تصویری
@Panahian_ir
💠چرا یک عالِم اخلاق باید مزاجها را بشناسد؟
💠چرا بعضیها یک گناه را دوست دارند و گناه دیگر را دوست ندارند؟
همایش_اطبای_طب_سنتی(۲)
🔹چرا بعضیها یک گناه را دوست دارند و گناه دیگر را دوست ندارند؟ بعضی وقتها این مسئله به فیزیک آدم، صفاتِ ژنتیک یا مزاج او ربط دارد که تغذیه هم در آن مؤثر است.
🔹جسم و روح انسان بر یکدیگر تأثیر دارند و ما طلبهها باید به این تأثیرات، در مخاطبان خود توجه داشته باشیم. مثلاً اگر کسی عصبانی شد و چند تا فحش داد، به او نگوییم: «تو اصلاً دین نداری! برو به جهنّم!» در حالیکه ممکن است دینِ او از فرد دیگری که فحش نداده، بیشتر هم باشد!
🔹شاید یک فردی که نمازش را اوّل وقت نمیخوانَد، بهخاطر وضعیت بدنش، کلاً آدمِ بیقراری است و هیچکاری را نمیتواند سرِ وقت انجام دهد. لذا چنین کسی اگر گاهی اوقات هم اوّل وقت نماز بخواند، نمرۀ خوبی میگیرد!
🔹اگر یک عالِم اخلاق از مزاجها و تأثیر وضعیت جسم بر روح انسان، خبر نداشته باشد خیلی از اوقات دربارۀ آدمها، اشتباه قضاوت میکند. لذا بچۀ خودتان را پیش چنین کسی نفرستید!
🔹مثلاً یک بچهای ممکن است بچههای دیگر را بزند، درحالیکه اصلاً بیادب نیست بلکه بیقرار است و این بیقراری بهخاطر وضع جسمی اوست که باید اصلاح شود. اگر چنین بچهای را پیش آن عالم اخلاق بفرستید، میگوید: «این بچه آدمشدنی نیست!»
🔹یا ممکن است از بچۀ بیحالِ شما-که از سرِ بیعرضگی، گناه نمیکند- آنقدر تعریف کند و بگوید «بَهبَه! چه بچۀ خوبی!» که این بچه خراب و فاسد بشود و فکر کند، خیلی بچۀ خوبی است!
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد انصارالمهدی - ۹۵.۱۰.۱۵
👈🏻متن کامل:
Panahian.ir/post/5358
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ریشه احساس تنهایی در انسانها
#تصویری
@Panahian_ir
🇮🇷 جمهوری اسلامی، شاخۀ ایرانی «انقلاب جهانی اسلام»
✍️ یادداشت علیرضا پناهیان به مناسبت ۱۲فرودین روز جمهوری اسلامی
🔸سالروز نهادینه شدن نهالی از انقلاب جهانی اسلام در ایران مبارک باد. نهال «جمهوری اسلامی» شاخۀ ایرانی شجرۀ طیبۀ انقلاب جهانی اسلام است که تاریخی به قدمت و عظمت اسلام دارد. انقلابی که سرآغازش از مکۀ مکرمه بود و مقدماتش را تمام انبیاء فراهم کرده بودند. بذر شجرۀ طیبۀ «انقلاب اسلامی» در کنار چشمۀ زمزم به دستان پاک پیامبر اکرم(ص) کاشته شد. در مکه آن را سرکوب کردند، از مدینه سربرآورد. در مدینه مظلوم واقع شد و در کوفه به اقتدار رسید. در کوفه با ناجوانمردی خواستند آن را به خاک بسپارند، در کربلا قیام کرد. در عاشورا آن را به خاک و خون کشاندند تا نابودش کنند، ریشههای خود را در دل زمین گستراند و جاودانه شد؛ تا در زمان ما جلوهگر گشت و ۲۲بهمن ۵۷ سرزمین ما را رویاند. ما از این شجرۀ تنومند طیبه که در جان جامعۀ ما سر از خاک تاریخ بیرون زده بود، شاخهای با نام «جمهوری اسلامی ایران» دریافت کردیم و آن را به مثابه نهالی نهادینه کردیم که زیر سایۀ آن زندگی کنیم. پس اولا ...
👈🏻ادامه متن:
📎 panahian.ir/post/2035
@Panahian_ir
🔰آیا در فضای غیردینی به «حق انتخاب انسان» بیشتر بها میدهند؟!
🔰تمدن غرب، چگونه حق انتخاب را از بشریت میگیرد؟
#ارزش_حق_انتخاب (ج۱) - ۱
🔻برخی میپرسند: «مگر دین هم به حق انتخاب بها میدهد؟!» درحالیکه اساساً حق انتخاب را خدا به انسان داده و بهخاطر همین حق انتخاب، انسان را بر بقیۀ موجودات عالم، فضیلت داده است.
🔻این اشتباه است که تصور کنیم در فضای غیردینی به حق انتخاب انسانها بیشتر بها داده میشود! اصلاً فلسفۀ ارسال رسولان و ولایت اوصیاء و ظهور چیست؟ چون در فضای خارج از دین، به حق انتخاب انسان، ارزش داده نمیشود، دین آمده است تا حق انتخاب آدمها را حفظ کند.
🔻اگر کمی در فرهنگ و تمدن غرب دقت کنی، میبینی که واقعاً برای انسانها حق انتخاب قائل نیست، بلکه با عوامل روانیِ مختلف، مردم را به یک سبک زندگی خاص وادار میکند؛ یکی از این عوامل روانی «تمسخر و سرزنش» است.
🔻چرا تمسخر و سرزنش در دین-حتی برای وادارکردنِ افراد، به کارهای خوب- ممنوع است، اما در فرهنگ غرب اینقدر رواج دارد؟ اگر افراد را با تمسخر و سرزنش، تحت تأثیر روانی قرار بدهید، آنها نمیتوانند از حق انتخابشان، درست استفاده کنند.
🔻مردم غرب کمکم دارند میفهمند که حق انتخاب در آنجا یک فریب است! در غرب، حق انتخاب را بهصورت بسیار پیچیده و زیرکانهای از افراد سلب میکنند؛ با روشهایی مثل تبلیغات، جنگ روانی و ساختارهای حقوقی و نظامات اجتماعی که طراحی میکنند.
🔻برخی از اندیشمندان فرانسه میگویند «ما برای انتخاب سبک زندگیمان آزاد نیستیم» لذا آنها در حال مبارزه با فشارهای روانی و قانونی در کشورشان هستند؛ فشارهایی که دارد یک سبکزندگی خاص را به مردم تحمیل میکند.
🔻در عرصۀ جهانی هم حیات تمدن غرب به سلب آزادی انسانهاست و الا چرا اینقدر جنگ راه میاندازند؟ اینها اگر یکروز دست از غارتگری منابع جهانسوم بردارند، سرنگون میشوند! وجودشان و بقاءشان وابسته به سلب حق انتخاب انسانهاست.
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد سیدالشهداء - ۹۷.۱۰.۲۷
👈🏻متن کامل:
Panahian.ir/post/5359
@Panahian_ir
🔰مظلومیت ولیّ خدا بهخاطر حق انتخابی است که به مردم میدهد
🔰تنها عامل تضمینکنندۀ حق انتخاب، ولایت است
#ارزش_حق_انتخاب (ج۱) - ۲
🔻بسیاری از تعلیمات دین و زیباییهای اخلاق اسلامی مثل «تقوا» از حق انتخابِ انسانها صیانت میکند. در عرصۀ اجتماع هم ولایت، عامل صیانت از حق انتخاب مردم است.
🔻مظلومیت ولیّ خدا بهخاطر حق انتخابی است که به مردم میدهد. نمونهاش امیرالمؤمنین(ع) است؛ و الا مگر کسی میتوانست زیر سایۀ شمشیر علیبنابیطالب(ع) به حضرت زهرا(س) صدمه بزند؟!
🔻ما در فاطمیه، ناله میزنیم که چرا بعضیها از حق انتخابشان سوءاستفاده کردند و ظلم کردند و بعضیها هم از حق انتخاب خودشان برای دفاع از حق، استفاده نکردند و گذاشتند به آنها ظلم بشود؟! چون أمیرالمؤمنین(ع) نمیخواست آن مردم را به زور، نجات بدهد!
🔻مردم با استفاده از حق انتخابشان، طبیعتاً باید سراغ ولیّ خدا بروند. برای تضمین حق انتخاب و استفاده از آن هم، باز باید سراغ ولایت برویم؛ بهدلیل اینکه ولایت تنها راه تضمین حق انتخاب است.
🔻اگر راههای دیگر، مثل سیستم غربیها جواب میداد، امروز جایتکاران سیاسی در کشورهای غربی بر مردم حاکم نمیشدند که اینهمه کشتار و غارت در جهان راه بیندازند!
🔻وقتی مردم متوجه بشوند که تنها عامل تضمینکنندۀ حق انتخاب «ولایت» است، آنوقت آمادگی برای پذیرش ولایت ولیاللهالأعظم(عج) پدید خواهد آمد.
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد سیدالشهداء - ۹۷.۱۰.۲۷
👈🏻متن کامل:
Panahian.ir/post/5359
@Panahian_ir
Panahian-Clip-PasikHameNiyazHayeMa.mp3
2.22M
🎵پاسخ همۀ نیازهای ما
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 من که خوبم، چرا دیندار بشم؟
#تصویری
@Panahian_ir
🔰«حق انتخاب» فقط در عرصۀ سیاسی نیست؛ در تربیت خانوادگی هم باید لحاظ شود
#ارزش_حق_انتخاب (ج۱) - ۳
🔻در خانواده و مدرسه باید کاری کنیم بچهها ارزش حق انتخابِ خودشان را درک کنند و بهسادگی تحت تأثیر کسی قرار نگیرند؛ نه تحت تأثیر تشویقِ دیگران، نه تحت تأثیر تنبیه دیگران. اکثر بچههای ما اگر متوجه ارزش حق انتخابشان بشوند، خوب انتخاب میکنند.
🔻اگر بچه تحت فشار روانی قرار بگیرد؛ مثلاً اگر در خانه با فشار تمسخر بزرگ شود، پسفردا در جامعه ممکن است تحت تأثیر تمسخرِ رفقایش، دست به هر رفتاری بزند، چون شما در خانواده، به استقلالش لطمه زدهای.
🔻اگر مدام بچهات را بترسانی، پسفردا ممکن است در اثر ترس از فقر، در کارش به حرام بیافتد. اگر بچهات را زیادی تشویق کنی یا زیادی لوس و اسیر محبت بار بیاوری، پسفردا با چهارتا تشویق که از دیگران ببیند، ممکن است دچار رفتارهای خلاف بشود.
🔻امام باقر(ع) فرمود: اگر مردمِ شهر تو بگویند «تو آدم خوبی هستی» و خوشحال بشوی و اگر مردم شهر بگویند «تو آدم بدی هستی» و ناراحت بشوی، آنوقت تو از دوستان ما نخواهی بود (تحفالعقول/ص۲۸۴)
🔻اگر مردم بتوانند با چهار کلمه، رفتارت را تغییر بدهند، پس آدم ضعیفی هستی و از حق انتخابت نمیتوانی درست بهرهبرداری کنی. خودت باید راه درست را تشخیص بدهی. قدرت تشخیص و قدرت روحی از لوازم حق انتخاب است؛ تا آدم تحت تأثیر کسی قرار نگیرد.
🔻دین، در تربیت روحی و اخلاقی و در امور اجتماعی، در دو مرحله با آدم کار میکند:
۱- ضعفهای انسان را برطرف میکند و عوامل فشار را کنار میزند تا حق انتخاب انسان را احیاء کند.
۲-در مقام انتخاب، راهنماییات میکند تا خوب انتخاب کنی، و بعد، پاداش هم به تو میدهد.
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد سیدالشهداء - ۹۷.۱۰.۲۷
👈🏻متن کامل:
Panahian.ir/post/5359
@Panahian_ir
✍ یادداشت علیرضا پناهیان پس از سیلهای اخیر
📌بار دیگر قدرت طبیعت قهر خود را نشان داد و سیل ویرانگر، ضعفهای مدیریتی و کاستیهای سبک زندگی ما را به نمایش گذاشت.
📌هماکنون سیلِ مشکلات آسیبدیدگان، همه ملت را به زندگی جهادی و همه دولت را به مدیریت جهادی دعوت میکند. همان مدیریت جهادی که اگر همیشه بود، الان صدمات کمتری داشتیم. ولی امید واثق داریم قدرت جهاد ملت بر قدرت طبیعت غلبه خواهد کرد.
📌جهاد، مخصوص دفاع مقدس در برابر دشمنان نیست، جهاد برای نجات دوستان هموطن نیز، مقدس است. همانطور که در سوره مائده "أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِين قبل از أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِين" آمدهاست.
📌درود بر جهادگران پیشتاز که غم از دلهای هموطنان مومن برمیدارند و بر زخمها مرهم میگذارند. سلام بر مجاهدان ایثارگری که تعطیلات خود را صرف شاد کردن مردم کردند و امکانات خود را در اختیار مردمان عزتمند وطن قرار میدهند.
📌امیدواریم این ناآرامیهای طبیعت، همچنانکه در علائم ظهور آمده است، از مقدمات فرج و حضور موعود جهان و آرامبخش جانها باشد و این مصائب آخرین صدماتی باشد که مردم مومن ما تحمل میکنند و پس از این، سختیهای زندگی تنها شامل سبک زندگی مجاهدانه باشد که خود از شهد عسل شیرینتر است.
👤علیرضا پناهیان
🔻۱۴ فروردین ۹۸
@Panahian_ir
📌ابتلائات فراگیر پیش از ظهور
🔸کمال الدین - به نقل از محمّد بن مسلم-: از امام صادق علیه السلام شنیدم که میفرماید: «پیش از [ظهور] قائم، نشانههایى از جانب خداوند عز و جل براى مؤمنان پدید میآید».
گفتم: آن نشانهها چیست، قربانت گردم؟
🔸فرمود: «سخن خداى عز و جل که: «بى گمان، شما را میآزماییم» یعنى مؤمنان را پیش از ظهور قائم، «به چیزى از ترس و گرسنگى و کاهش در مالها و جانها و محصولات، و شکیبایان را مژده ده»» و فرمود: «آنان را به اندکى ترس از پادشاهان بنى فلان در آخر سلطنتشان، و گرسنگى با گرانى قیمتها، و کاهش در اموال، میآزماید» و فرمود: «کساد کسب و کار و اندک شدن برکت و کاهش در جانها و فرمود: «مرگ فراگیر (سریع) و کاهشى در میوهها و فرمود: «یعنى کاستى در محصولات زراعى. [و افزود:] «شکیبایان را در این هنگام، به نزدیک شدن ظهور قائم علیه السلام مژده ده».
🔸ایشان سپس به من فرمود: «اى محمّد! این است تأویل آیه. خداى متعال میفرماید: «و تأویل آن را جز خدا و راسخان در علم، کسى نمیداند»».
🔻منبع: الغیبة، نعمانى: ص۲۵۰، ح۵
👈🏻متن عربی:
panahian.ir/post/5366
#مستندات
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 قرار است با امتحانات الهی به چه چیز دست پیدا کنیم؟
#تصویری
@Panahian_ir
📌همراه با نظرات شما
🔻نظرات ارسالی ذیل کلیپ های کانال یوتیوب انگلیسی
👤Gulam Hussain
💬By God, if this sermon even reaches the ear of non-Muslims, they'd start following these universally accepted truth. Wretched is the one the curtains of whose hearts don't draw!! Please post more such videos, of this kind!!
💬به خدا قسم این سخن حتی اگر به گوش غیرمسلمانان هم برسد آنها هم شروع میکنند به پیروی کردن از این حقایق مورد اتفاق جهانی. بدبخت کسی است که پردههای قلبش کنار نمی روند!
👤Muzakkir Hussain
💬Thank you for putting these beautiful videos up with subtitles, as I don't understand Farsi. I am a Sunni Muslim but listening to this man does not require any specific religion as he speaks and explains things so beautifully which makes sense
💬بابت انتشار این ویدیوهای زیبا به همراه زیرنویس ممنونم؛ زیرا که من فارسی بلد نیستم. من یک مسلمان سنی هستم. اما گوش دادن به این مرد نیاز به دین خاصی ندارد؛ زیرا او به زیبایی مفاهیم را توضیح میدهد به نحوی که منطقی به نظر میرسد.
👤Khalid
💬U are my great personality. I am a Sunni Muslim. Your message to peace, unity, to purify human souls, to learn Ashura is actually great.
💬شما شخصیت بزرگی برای من هستید. من یک مسلمان سنی هستم. پیامهای شما درباره ی صلح، وحدت، چگونه پاک کردن روح انسانها و یادگرفتن دربارهی عاشورا عالیاند.
__________________
👈🏻نظرات ارسال شده ذیل کلیپ های "چرا هنوز با زندگی عشق نمیکنم؟" و "رسم رفاقت"
🔗 panahian.ir/post/4262
🔗 panahian.ir/post/2154
👈🏻شما میتوانید نظرات خود در مورد هر کدام از مباحث علیرضا پناهیان را به صورت متن، صوت یا فیلم برای ما ارسال کنید.
🔻پیامگیر: @Admin_Panahian
@Panahian_ir
🔰چرا خیلیها تصور میکنند دین به آدم زور میگوید؟
🔰دین، اول میگوید «خودت باش»، بعد میگوید «خوب باش»
#ارزش_حق_انتخاب (ج۲) - ۱
🔻خیلیها تصور میکنند که دین فقط به آدم توصیه میکند «خوب باش» اما این تصور غلطی است! دین در دو مرحله انسان را به سعادت میرساند: در مرحلۀ اول میگوید «خودت باش» و در مرحلۀ دوم میگوید «خوب باش»!
🔻«خودِ» تو برای خدا ارزشمند است؛ خدا در قرآن به جان تو و آنکه جان تو را اینقدر در اوج زیبایی آفریده، قسم میخورد «وَ نَفسٍ و ما سَوّایها» (شمس/۷)
🔻اگر کسی «خودش» نباشد، «خوب» هم نمیتواند باشد، یا اگر خوب هم باشد بعداً بد میشود؛ چنین کسی نه به خوبشدن شوق پیدا میکند، نه وقتی خوب رفتار کند از خوببودن لذت میبرد. اما کسی که خودش باشد، میتواند پیام «خوب باش» را بشنود.
🔻«خودت باش» یعنی مستقل باش، آزاد باش و حق انتخاب خودت را فراموش نکن. زندگی انسان بلکه انسانیتِ او، با بررسی و انتخاب آغاز میشود. «خودت باش» یعنی برای خوبشدن آمادگی پیدا کن؛ یعنی اول عشق خودت را به خوبیها پیدا کن!
🔻اگر روی «خودت باش» تأکید نکنیم، خیلیها از دین فراری میشوند و تصور میکنند که دین دارد به آدم زور میگوید! درحالیکه برعکس است؛ دین میگوید: مواظب باش کسی به تو زور نگوید! حتی نگذار دیگران با تمسخر و تحقیر، تو را تحت تأثیر روانی قرار دهند و چیزی را به تو تحمیل کنند.
🔻اینکه تو با اراده و انتخاب خودت نماز بخوانی، برای خدا دوستداشتنی است؛ نه اینکه چون همه دارند نماز میخوانند تو هم بخوانی! در روایت هست: کسی که به ذکر میپردازد درحالیکه اطرافیانش در غفلت هستند، مثل کسی است که وقتی همه دارند فرار میکنند، تنهایی بایستد و بجنگد. (کافی/۴/۳۷۳)
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد سیدالشهداء - ۹۷.۱۰.۲۸
👈🏻متن کامل:
Panahian.ir/post/5368
@Panahian_ir