حمید پارسانیا
درس اسفار استاد پارسانیا.mp3
10.61M
🎙 درس اسفار ج 6 - استاد پارسانیا - ۳۰ مهر ۱۴۰۱
#اسفار_ ۳۰ مهر ۱۴۰۱
💠 @parsania_net
💠 تکنولوژی متوقف بر یک عقلانیت ابزاری نیست
🔸حجت الاسلام پارسانیا با اشاره به موضوع «لزوم پرسش و زمینه های پرسش از تکنولوژی در دنیای معاصر» گفت: اولین پرسش نسبت به تکنولوژی پرسش های تکنولوژیکال است، این سطح از پرسش بیشتر در کاربران از تکنیک وجود دارد که در واقع می گویند چه چیزی می خواهند و سفارش کالا می دهند؛ اقتضای اقتصاد و سیاست و... نگاه اینچنینی به تکنیک است.
🔸سطح دوم از پرسش سطح علمی است، یعنی علمی که فراسوی تکنولوژی وجود دارد و عالمانی که آن را تئوریزه می کنند؛ عقلانیتی در آن وجود دارد همان عقلانیت ابزاری است و جامعه علمی عمدتاً با تکنیک از این زاویه مواجه است.
🔸سطح سوم از پرسش مربوط به حوزه فرهنگ است، یعنی انسانی که از این تکنولوژی استفاده می کند و سوال می کند و ارزش هایی که از این تکنیک بهره می برد؛ برخی ممکن است فقط در افق تکنیک و در سطح علم بیاندیشند و به سوالات بالاتر نپردازند و حتی ممکن است سطوح بالاتر را انکار کنند.
🔸ارزش ها بیرون می ایستند و به تکنولوژی نگاه می کنند و به آن سفارش می دهند، برخی هویت تکنولوژی را محدود به همان کار عملی یا نظریه علمی و... نکرده اند و این سطوح را مرتبط با یکدیگر دانسته اند و یک سطح هستی شناسانه را که به حوزه فرهنگ باز می گردد، در تکنولوژی دخیل می دانند؛ ارتباط فرهنگ و تکنولوژی یک ارتباط هویت بخش است، مسئله تکنولوژی متوقف بر یک عقلانیت ابزاری نیست بلکه امر دقیق تری در اینجا نهفته است.
🔸انسان و نسبت آن با جهان تعیین کننده است، اراده معطوف به قدرت انسان است که هم جهان را تصویر خاصی می دهد و هم دانش و علم را؛ و بر آن اساس تصویر از عالم ساخته می شود؛ در اینجا مسئله تنها عقلانیت ابزاری و هستی شناسی نیست، بلکه انسانی است که با این رویکرد، خودش عالم را صورتگری می کند و این ذات انسان است که فراسوی این امر نشسته است؛ در اینجا ارتباط دانش یا تکنولوژی با فرهنگ مورد تامل قرار می گیرد.
🔸پرسش دقیق تر، پرسش متافیزیکی است که به این باز می گردد که نسبت انسان با وجود چیست. ما با انسانی مواجه می شویم که اراده ای به این عالم کرده و به دنبال به خدمت گرفتن جهان است. در حاشیهی این انسان است که این طور تصویری از عالم در حال پدید آمدن است؛ اگر پرسش، نسبت انسان با وجود باشد، آیا در حکمت اسلامی می توان پاسخ به آن داد؟
🔻ادامه متن در سایت استاد پارسانیا
🆔 @parsania_net
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حمید پارسانیا
درس اسفاراستادپارسانیا اول آبان۱۴۰۱.mp3
10.99M
🎙 درس اسفار ج 6 - استاد پارسانیا - اول آبان ماه ۱۴۰۱
#اسفار_ ۱ آبان ۱۴۰۱
💠 @parsania_net
VTS_01_1.mp3
12.29M
🔊#صوت؛ نشست چیستی فلسفه تطبیقی؛ جلسه اول
💢 استاد پارسانیا
🆔@parsania_net
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حمید پارسانیا
درس اسفار ج 6 - استاد پارسانیا - دوم آبان ماه ۱۴۰۱_1.mp3
13.64M
🎙 درس اسفار ج 6 - استاد پارسانیا - دوم آبان ماه ۱۴۰۱
#اسفار_ ۲ آبان ۱۴۰۱
💠 @parsania_net
💠 موانع تاریخی جامعه پذیری
🔸هجوم فرهنگی غرب در برخی از لایه ها به صورت ابتذال و فساد در جامعه ما ظاهر می شود ولیکن لایه های عمیق تر آن، در مراکز علمی شکل می گیرد؛ زیرا این مراکز، انسان شناسی، هستی شناسی و به بیان دیگر علمی را منتقل می کنند که هویتی دینی نداشته و سکولار است.
🔸در هر حال نظام فعلی آموزشی ما، یکی از موانع جدّی برای فرآیند دینی شدن جامعه و یا اجتماعی شدن دیانت است و این مانع به نحوی یکسان بر زنان و مردان اثر می گذارد، هر چند که تأثیر آن در قلمرو زندگی و زیست زنان زودتر و بیشتر آشکار می شود و دلیل این مسأله در تفاوت آشکار نگرش دینی اسلام با نگرش فرهنگ غرب به زن است.
🔸فرهنگ مدرن غرب فرهنگی است که به سوی حذف خانواده در نظام اجتماعی خود گام برداشته است و حال آن که فرهنگ اسلامی آن را به عنوان کانون تکوین انسانیت، محترم داشته و حراست می نماید.
🔸تفاوت نگرش اسلام و غرب در باره نقش اجتماعی زن، در حدی است که مسلمان بودن زنان در فردی ترین حالات زندگی آنان، به سرعت بروز و ظهور اجتماعی می یابد و به همین دلیل در دنیای موجود که تحت استیلا و سیطره فرهنگ غرب است، اسلام حتی هنگامی که به حوزه زندگی خصوصی زنان وارد می شود، چهره اجتماعی پیدا می کند. و به همین دلیل است که مسلمان زیستن در این فرهنگ برای زنان دشوارتر و توان فرساتر از مردان است.
🔸زن مسلمان وقتی که پوشش و حجاب دینی خود را رعایت می کند، تنها به یک مسئله فردی و شخصی زندگی خود نمی پردازد؛ زیرا حجاب او از مصادیق بارز شعائر اسلامی است و او در هنگام رعایت حجاب در زمره کسانی قرار می گیرد که به تفسیر قرآن کریم به تعظیم شعائر دین می پردازند «ذلِکَ وَ مَنْ یُعَظِّمُ شَعائِرَ اللّه ِ فَاِنَّها مِنْ تَقْوی الْقُلُوبِ»
🔸چه این که بی توجهی او به این مسئله تنها به معنای ارتکاب یک گناه فردی و شخصی نیست، بلکه به منزله بی حرمتی به شعائر دینی است و همین امر موجب گردیده تا زن مسلمان در وضعیت فرهنگی دنیای امروز در صف مقدم مواجهه واقع شود.
🔸به همین سبب است که نظام اجتماعی سکولار غرب، مسلمان زیستن زنان را در فردی ترین ابعاد زندگی آنان نیز نمی تواند تحمل کند. بنابراین شاید بتوان گفت فرآیند اجتماعی شدن دین نسبت به زنان، در شرایط تاریخی و اجتماعی فعلی از برخی جهات دشوارتر از این فرایند نسبت به مردان است و البته شکی نیست، هزینه ای که زن مسلمان در رفع این موانع برای مسلمان بودن خود می پردازد، زمینه های بیشتری را برای ارتقای معنوی و دینی او فراهم می رود.
🔻متن تفصیلی در سایت استاد پارسانیا
🆔 @parsania_net
حمید پارسانیا
🔊#صوت؛ نشست چیستی فلسفه تطبیقی؛ جلسه اول 💢 استاد پارسانیا 🆔@parsania_net
VTS_01_2.mp3
14.75M
🔊#صوت؛ نشست چیستی فلسفه تطبیقی؛ جلسه دوم
💢 استاد پارسانیا
🆔@parsania_net