خردورزی - شماره 14 - کم حجم.pdf
24.76M
🔰 شماره ۱۴ مجله «خردورزی» ویژهنامه «مذهب و جهان معاصر»
✴️ مجله «خردورزی» در این شماره شامل سه پرونده با عناوین و گفتگوهای زیر است:
💢مذهب و جامعه
🔹گفتگو با دکتر سید جواد میری؛ دعوتِ اجباری؟!
🔸گفتگو با دکتر سهیل اسعد؛ انعطافِ شریعت
🔹گفتگو با حجت الاسلام دکتر حبیب الله بابائی؛ الهیاتِ رنج
💢مذهب و شناخت
🔹گفتگو با دکتر محمدامین سرایی؛ ضعف مطالعات شناختی دین در مهد دینداری
🔸گفتگو با دکتر ابوطالب صفدری؛ تکنولوژی هیئت
💢مذهب و سیاست
🔹گفتگو با حجت الاسلام دکتر محمدرضا باقرزاده؛ رستاخیزِ عدل
🔸گفتگو با حجت الاسلام دکتر احمد رهدار؛ کربلا و زمانهی ما
🔹گفتگو با حجت الاسلام دکتر محمدجواد نوروزی؛ الگوی حکمرانی
🔸گفتگو با حجت الاسلام دکتر محمدعلی عبداللهی؛ خدا، در بندِ اخلاق
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
#حمید_پارسانیا از نحو تولید علوم اجتماعی در ایران میگوید...
♦️نیاز نیست علوم اجتماعی متناظر با فرهنگ اسلام تولید شود..!
🔷 مدیریت دانش گرفتن مدیریت از حال تکنوکرات و شتابزده و توجه به مدل های تاریخی و بومی است.
_
#تولید_علم
__
💠 زندگی برای علوم انسانی
✅
🔻
https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef
راهنمای کانال های درسی و علمی و ... :
https://eitaa.com/joinchat/2877816889C2015afa665
حمید پارسانیا
🎙علم دینی #علم_دینی/3 💠 @parsania_net
قابل توجه مخاطبان گرامی
علاوه بر درس اسفار و درس اصول کافی استاد حمید پارسانیا که به صورت زنده و صوت آن در کانال قابل دسترسی است، همچنین صوت و برخی از کلیپهای نشستها و گفتگوهای استاد از جمله جلسات علم دینی در دورههای مختلف به صورت پیوست و سلسلهوار بارگذاری خواهد شد، از انتقاد و پیشنهادهای شما عزیزان استقبال میکنیم، التماس دعا
1_1683606794.pdf
574.3K
🔰 چارچوب نظریه استاد پارسانیا درباره علم دینی
💠 معرفت شناسی های مختلف، تعاریف متفاوتی از علم را به دنبال میآورد و هر تعریف از علم، پیامدها و لوازم فرهنگی، تاریخی، اجتماعی خاصی را به همراه دارد و به همین دلیل فرهنگ و تمدن اسلام، با معنایی خاص از علم سازگاری دارد که از آن با عنوان علم دینی و اسلامی میتوان یاد کرد.
💠 برای علم دینی و یا اسلامی معانی مختلفی بیان شده است؛ برخی از معانی علم دینی به معنای علم نقلی و در مقابل علم عقلی به کار میرود و در برخی از معانی دیگر، علم دینی، محصول مشترک عقل و نقل شمرده میشود.
💠 این مقاله ضمن اشاره به معانی مختلف علم دینی، علم دینی را از منظر حکمت اسلامی اعم از حکمت مشاء، اشراق و متعالیه بررسی و برخی از خصوصیات روششناختی آن را تشریح میکند.
🆔@parsania_net
39.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▶️ خودمختاری تکنولوژی و غفلت از لوازم فرهنگی
🆔@parsania_net
حمید پارسانیا
💠 تبیین وحی از منظر عرفان
🔸چندی پیش میزگرد علمی تبیین وحی از منظر عرفان و برداشتهای ناروا با حضور چند تن از کارشناسان در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد.
🔸استاد پارسانیا در تبیین رابطه میان پیامبر و خداوند، به مبانی هستی شناسی عرفان اشاره کرد و گفت: در هستی شناسی عرفانی، مخلوقات دارای مراتبی هستند که عبارتند از مرتبه ملک و طبیعت، عالم برزخ و عالم عقول و مجردات؛ طرح این مسئله نیز بر انسان شناسی اثرگذار است که براساس آن، انسان موجودی است که به این عالم آمده و سیروسلوکی دارد که برخی در این سیروسلوک به سعادت می رسند و تمام مراحل سلوک را طی کرده و به لقاءاللّه می رسند که همان مقام قرب و ولایت است.
🔸در مسیر ملاقات الهی آن چیزی که در عرفان مطرح است، همین لقاءاللّه است و خصوصیتی که این لقاءاللّه دارد، همان عبور از تعین هستی خود، به ندیدن خود است.
🔸وی ادامه داد: حقیقت روشن است و نرسیدن به حقیقت و ندیدن آن، به خاطر حجابی است که از ناحیه عمل خود انسان ایجاد می شود. لقاءاللّه در سایه ولایت تحقق پیدا می کند و کسانی که اهل این حرکت و سیروسلوک باشند، اهل ولایت هستند.
🔸ولایت عامه عبور از مراحل سیروسلوک است و ولایت خاصه بعد از آن است که به ملاقات الهی نائل می شود و این ولایت جز با فنا و عبور از خود حاصل نمی شود.
🔸این چهار مرحله عبارتند از: سفر از خلق به حق، از حق به حق، از حق به خلق با حق و از خلق به خلق با حق. برخی در این سفرها به مراتب عالی می رسند و کسانی که استعداد، شایستگی و لیاقت رسیدن به مراتب عالی را دارند، کسانی هستند که رسالت ویژه دارند و از وحی رسالی برخوردار می شوند.
🔸در سفر سوم و چهارم که مقام رسالت و نبوت است، ولایت در بطن این اسفار شکل می گیرد و بعد از سفر سوم و چهارم است که انسان در مسیر خود به جایی می رسد که خطاب به آنها گفته می شود: السلام علی الدعاة الی اللّه و الادلاء علی مرضاة اللّه و المستقرین فی امراللّه... و این پیامبران برگزیده الهی هستند که با برخورداری کامل از این اسفار، شایستگی دریافت وحی الهی را برای هدایت انسان ها به کمال نهایی کسب می کنند.
🆔@parsania_net
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا