پارتیزان
● ۳ شلیک، ۳ اصابت! • ویدئویی دیدهنشده از آزمایش یک تلار سامانه سومخرداد در برابر ۳ هدف همزمان! •
است، شلیک میشود و نهایتا آن را در برد ۳۱ کیلومتری سرنگون میکند
• موشک سوم بهسمت هدف سوم (پهپادِ هدفِ شاهد-۱۶۱، هدف ارتفاع پست) که با سرعت ۴۰ متربرثانیه و در برد ۱۴ کیلومتر و ارتفاع حدود ۱۰۰ متر در حال پرواز است، شلیک میشود و درنهایت آن را در برد ۱۳ کیلومتری سرنگون میکند.
• در نهایت شاهد هستیم که هر ۳ هدف سرنگونشده و لاشه پهپادهای هدف در زمان 0:23 ویدئو مشاهده میشوند.
■ پینوشت ۱: در زمان 0:27 ویدئو شاهد برخی مشخصات اعلامی سامانه سومخرداد از جمله برد راداری ۲۶۰ کیلومتر و ردگیری هدف با سطح مقطع ۲ مترمربع در برد ۱۶۰ کیلومتر هستیم.
■ پینوشت ۲: در همین جدول و مشخصات، شاهد اعلامِ نام "طائر-۳" برای موشک ۲۰۰ کیلومتری سامانه سومخرداد هستیم که پیشتر در کانال نامبرده شده بود.
■ پینوشت ۳: درباره موشکهایی که امکان بهکارگیری آنها برروی سامانه سومخرداد وجود دارد، نام موشک صیاد-۳ نیز دیده میشود که هرچند تاکنون برروی این سامانه مشاهده نشده، اما بیانِ امکان بهکارگیری آن برروی این سامانه جالبتوجه است.
■ پینوشت ۴: هر ۳ هدفِ سرنگونشده (بهخصوص پهپادهای هدفِ شاهد-۱۶۱ و ابابیل-۲) سطح مقطع بسیار پایینی دارند و در کل، سرنگونی همزمان هر ۳ این اهداف با ۳ موشک شلیکشده از یکتلار سامانه سومخرداد، بسیار جالبتوجه است.
@iranian_defensive_power
🔷️ نبرد علیه ریزپرندهها
🔹️با گذشت حدودا دو سال و نیم از آغاز جنگ روسیه-اوکراین، شاهد ورود جدی روشهای جدید نبرد به عرصه بودهایم، شاید بتوان گفت اولین استفادهکننده مولتیروتورها در میدانهای نبرد، گروههای تروریستی در سوریه و عراق بودهاند اما اکنون بهنظر میرسد این تجهیزات به جزو جداییناپذیر جنگها در اقصی نقاط جهان تبدیل شدهاند. حتی اگر اخیرا و بهتازگی نیز اخبار میدانی جنگهای حالحاضر جهان، بهویژه جنگ روسیه-اوکراین را دنبال کرده باشید، بهوضوح مشاهده کردهاید که میزان استفاده از مولتیروتورها چقدر است. بهآسانی میتوان گفت روزی نیست که چندین ویدئو از عملیات انواع ریزپرندهها مانند FPVها و مولتیروتورهای حامل مهمات و... منتشر نشود.
🔹️سادگی تهیه و تولید این پرندهها، بهعلاوه قیمت پایینشان و تواناییهایی که برای انجام انواع ماموریتها به کاربر میدهند، از عملیات شناسایی و تصحیح آتشتوپخانه گرفته تا حملات انتحاری علیه نفرات و تجمعات و حتی ضدزره و...، مولتیروتورها را به یکسلاح ایدئال و مهلک در میادین نبرد تبدیل کرده است.
🔹️اما طرف مدافع چهکار باید بکند؟ چه روشهایی جهت مقابله با این پدیده بهکار گرفته میشوند؟ اینها سوالاتی هستند که باتوجه به مشاهدات از میدانهای نبرد باید پاسخ داده شوند؛ چرا که فارغ از ارتشهای کلاسیک کشورها، چنین تسلیحاتی به آسانی در دسترس گروههای تروریستی نیز قرار دارند و بالتبع هرچه آمادگی جهت مقابله با این نوع تهدیدات بیشتر باشد، آسیبهای احتمالی کمتر خواهد بود.
#ریزپرندهها
NPC
@Partisan2015
🔷️ مقابله با ریزپرنده به روش سخت
🔹️منظور از مقابله به روش سخت، استفاده از مهمات جهت هدف قراردادن ریزپرنده است؛ که خود این روش را نیز میتوان به دودسته مکانیزه و انفرادی تقسیم نمود. در دسته مکانیزه، سامانههای پدافندی کوتاهبرد مبتنی بر مسلسلها قرار میگیرند. سامانههای با تحرک بالا که از الکترواپتیک و رادارهایی جهت کشف ریزپرنده و سایر اهداف هوایی بهره میبرند و پس از کشف، به سمت آنها تیراندازی میکنند. حال چرا مسلسلها؟ درحالحاضر، موشکهای پدافندی مرسومی که درخدمت هستند، جهت مقابله با اهداف بزرگتر با اثرات بیشتر، مانند بالگردها، پهپادها و موشکها و... توسعه یافتهاند و توانایی مناسب برای رهگیری ریزپرندهها را ندارند (البته در این زمینه نیز پروژههایی در کشورهای مختلف در دست تحقیق و توسعه هستند).
🔹️در این میان استفاده از مهمات ترکششونده و بهویژه مهماتی مانند سری AHEAD راینمتال، درصد موفقیت را بسیار افزایش خواهد داد. از این سامانهها میتوان گپارد، اسکایرنجر، اسکاینکس و... را نامبرد. همچنین سامانههای استفاده از انرژی مستقیم، مانند لیزر و... نیز اندکاندک درحال توسعه و ورود بهخدمت میباشند ولی درحالحاضر چیزی که در جبهههای جنگ استفاده میشود همان سیستمهای مبتنی بر مسلسلها هستند.
🔹️اما در میدانهای نبرد، بهطور قطع همیشه چنین امکاناتی در دسترس نخواهند بود. در اینجاست که بحث مقابله انفرادی با ریزپرندهها پیش میآید. در میان مهماتی که برعلیه ریزپرندهها به کارگرفته شدهاند، به آسانی میتوان گفت مهمات ساچمهای شلیک شونده از شاتگانها، موثرترین نوع...
پارتیزان
🔷️ مقابله با ریزپرنده به روش سخت 🔹️منظور از مقابله به روش سخت، استفاده از مهمات جهت هدف قراردادن ری
مهمات برعلیه ریزپرندهها بودهاند، بهشکلی که روسها برای ایجاد امکان استفاده بیشتر از مهمات ساچمهای، مبدلهایی را طراحی کردهاند که نارنجکانداز اسلحهها را به بستر شلیک این فشنگها تبدیل میکند. پیشتر در این پست بهطور مفصل به این مبدلها پرداخته شدهاست.
🔹️همچنین اخیرا روسها مهمات جدیدی به نام پرخوات (Perekhvat) توسعه دادهاند که از همان کالیبر و پیکربندی فشنگهای ساچمهای استفاده میکند اما بهجای ساچمه، حاوی ۶ عدد منشور قائده مثلثی از جنس سرب است که بهوسیله نخهای کولار به یکدیگر متصل شدهاند. این قطعات باتوجه به طول نخ کولار میتوانند حداکثر در شعاع یکمتری در فضا باز شوند. براساس گفته سازنده، برد موثر این نوع مهمات صد متر است. البته مشخص نیست میزان مزیت این نوع مهمات به مهمات معمول ساچمهای چقدر باشد.
▪️پن: تصویر نشاندهنده فشنگ پرخوات و نحوه عملکرد آن.
#نبرد_با_ریزپرندهها
NPC
@Partisan2015
🔷میراژ ۲۰۰۰ در راه اوکراین
🔹طبق اخبار منتشر شده، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، با انتقال تعدادی نامشخص از جنگندههای چندمنظوره فرانسوی Mirage 2000-5F به اوکراین موافقت کرده است.
🔹فرانسه زمان و تعداد دقیقی از میراژهای تحویلی به اوکراین اعلام نکرده است ولی مکرون در مصاحبه خود اعلام کرده است که فرانسه معادل آنچه دیگر کشورها به اوکراین میدهند، به اوکراین میراژ ۲۰۰۰ ارائه خواهد کرد؛ یعنی احتمالاً ۲ اسکادران از جنگندههای میراژ ۲۰۰۰ به اوکراین تحویل داده خواهد شد.
🔹مکرون همچنین اعلام کرده است که اوکراین مجوز انجام حملات به خاک روسیه با سلاحهای فرانسوی را دارد. بدین ترتیب در حال حاضر با جنگندههای موجود و در آینده نیز اگر میراژ ۲۰۰۰ به اوکراین تحویل داده شود، این کشور میتواند با موشکهای کروز اسکالپ-EG و بمبهای هدایت دقیق AASM-250 به خاک روسیه حمله کند.
#Mirage2000
Tomcat
@Partisan2015
🔷اولین F-35B ژاپن 🇯🇵
🔹تصاویری از خط تولید جنگنده F-35B در تاسیسات لاکهیدمارتین منتشرشده که در آن، بدنه نخستین جنگنده F-35B ژاپن نیز در آن دیده میشود.
🔹ژاپن ۴۲ فروند F-35B سفارشداده که از این بین، ۲۴ فروند از این جنگندهها برروی ناوهای کلاس ایزومو (ایزومو و کاگا، هر کدام ۱۲ فروند جنگنده) بهکارگیری خواهند شد.
▪︎درباره تغییرات اعمالشده برروی ناوهای کلاس ایزومو برای پذیرایی از جنگندههای F-35B بخوانید: لینک | لینک
#ژاپن
#F35
Fatherland
@Partisan2015