✅پرسش:
وقت هایمان را به چه چیزهایی باید اختصاص بدهیم؟
🌺پاسخ:
👈از آنجا که انسان از دو بعد جسمي و روحي تشکيل شده و داراي نيازها و اميال متعدد مادي و معنوي است،برنامه ريزي ما هم بايد جوابگوي اين نيازها باشد.
📌بخش اول : امور معنوي و عبادي (خودسازي)
لازم به توضيح است که لازم نيست يک انسان 8 ساعت مشغول عبادت شود، بلکه اين بخش داراي راهبردي است که شامل کسب علم, تزکيه نفس, اصلاح اخلاق و عبادت مي شود.
البته مي توان گفت: چون علم و تزکيه نفس و اخلاق همه در راستاي خدايي شدن و قرب به خداوند است, عبادت محسوب مي شود و حضرت (علیه السلام) نيز که فرموده اند: بخش اول عبادت, شامل تمامي فرايند خودسازي مي شود.
روزي اميرالمؤمنين عليه السلام از بازار بصره مي گذشت فرمود: اي دنيا پرستان روزها قسم ياد مي کنيد و شب ها در بسترهاي خود به خواب مي رويد و ... پس چه زماني زاد و توشه کسب خواهيد کرد. مردي از حضرت پرسيد: يا اميرالمؤمنين! اينان بايد کسب معاش کنند. چه کنيم؟ حضرت فرمود: طلب معيشت از راه حلال، انسان را از عمل آخرت باز نمي دارد. (زهد اسلامي، سيد محمد شفيعي مازندراني ص68
✍️اگر انسان در چارچوب شريعت حرکت کند، حتي کار او هم عبادت محسوب مي شود. مهم اين است که جايگاه خود را گم نکنيم. طبق اين روايت حضرت علي عليه السلام اعتراض به غفلت آنان دارد که دائماً قسم ياد مي کنند و فراموش کرده اند کجا هستند.
💥بنابراين عبادت معناي وسيعي دارد و هر فردي در هر جايي که باشد مي تواند مشغول عبادت و حرکت به سمت خداوند باشد. برطرف کردن نيازهاي مردم در محل کار نيز از بالاترين عبادات است.
علاوه بر برنامه هاي ثابت عبادي يک مؤمن مانند نماز ، روزه و...(انجام عبادات و ترک محرمات)، از برنامه هايي که بايد در بخش اول قرار داده شود، ارتباط با قرآن و اهل بيت (ع) به صورت روزانه است. اين ارتباط به صورت هاي مختلف مي تواند باشد. حداقل آن خواندن چند آيه و تفکر در آن و سخنان ائمه اطهار (ع) است.حتي قرائت تنهاي قرآن هم برکت آفرين است زيرا قرآن تماماً نور است .
🔹از ديگر برنامه هاي عبادي که بايد حداقل در برنامه هفتگي خود قرار دهيم ارتباط با دعاهاي مذهبي است. دعاي کميل، ندبه ،زيارت عاشورا و... .اين دعاها با مضامين و معاني بلندي که دارند، تاثير به سزايي در سازندگي انسان دارند.
البته توجه به امور سياسي جامعه مانند دشمن شناسي و جهاد و دفاع از دين و خدا و مبارزه با دشمنان و مقاومت در برابر آنان و تبعيت از رهبري ديني نيز از واجباتي است که مومن نبايد از آن غفلت کند.
📌بخش دوم:کسب معيشت
بخشي از روز هم مخصوص کسب معيشت صحيح و حلال است که در صورت نياز خانواده و فرزندان از نظر شرعي واجب نيز مي باشد.
📌بخش سوم: استراحت و تفريح و لذت مجاز
اين بخش، بسيار مهم و متأسفانه در ميان برخي مؤمنان، فراموش شده است. تفريح، استراحت و لذت مجاز، انسان را شاداب و روح او را سالم نگه مي دارد تا بهتر به دو بخش ديگر, يعني عبادت و کسب معيشت بپردازد.
🌟اگر انسان با نيت خالص و براي بهبود کيفيت عبادت و کسب معيشت به استراحت و تفريح بپردازد، حتي اين تفريح و استراحت هم عبادت محسوب مي شود زيرا در جهتِ رسيدن به معبود است.
🍀ورزش نيز در همين بخش مي گنجد و براي همه مخصوصاً انسان مؤمن لازم و ضروري است. عقل سالم در بدن سالم است. ما بايد هميشه خود را سرباز اسلام و ولايت بدانيم و از آمادگي بدني خوبي برخوردار باشيم.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#برنامه_ریزی
✅پرسش:
قبلا خیلی می تونستم با خدا راز و نیاز کنم. درسم را بخوانم و کارهایم خیلی خوب بود. الان هر چه می کنم این طور نمی شود. وسط عبادت فکر درس در ذهنم می آید. جور نمی شود بتوانم تلاوت کنم و .. انگار وقت کم می آورم. چه باید کرد؟ مشکل چیست؟
🌺پاسخ:
از اينکه تا اين اندازه دغدغه مسائل معنوي خود را داريد خوشحاليم. به نظر مي رسد که مشکل شما بيشتر به برنامه ريزي باز مي گردد و به دليل نداشتن يک برنامه مناسب، از برنامه هاي معنوي محروم شده ايد.
✍️توصيه ما به شما اين است که با توجه به مطالبي که در زمينه برنامه ريزي خدمتتان ارائه مي شود، يک برنامه کامل براي خود آماده کنيد و تلاش کنيد که همواره به آن پايبند باشيد.
طبيعتا در روزهاي اول ممکن است عمل به اين برنامه براي شما سخت باشد ولي در صورت مداومت مي تواند تا حدود زيادي مشکل شما را حل کند.
👈از آنجا که انسان از دو بعد جسمي و روحي تشکيل شده و داراي نيازها و اميال متعدد مادي و معنوي است،برنامه ريزي ما هم بايد جوابگوي اين نيازها باشد.
برنامه ريزي غالباً به صورت شخصي است چون هر فردي در هر زماني نيازهاي خاصي دارد.حتي برنامه جوان ، ميانسال و پير،با هم تفاوت دارند.با اين حال کلياتي وجود دارد که هر فرد مؤمني بايد در برنامه خود آن را بگنجاند.
🌸امير المؤمنين عليه السلام فرمودند:انسان با ايمان، شبانه روز خود را سه بخش مي کند، در بخشي به امور معنوي و عبادت خدا مي پردازد، در بخشي به امور معيشتي همت مي گمارد و در بخشي هم به استراحت و لذت مجاز و دلپسند خود روي مي آورد. (نهج البلاغه حکمت 390)
اين سخن حضرت ناظر به ابعاد مختلف وجودي انسان بوده و چارت کلي برنامه را مشخص مي سازد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#برنامه_ریزی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا دینداران که معتقدند همه امور دست خداست بوقت بیماری سراغ بهترین پزشکان می روند؟
✍️پاسخ:
✅عوام اگر پای منبر علما، دین شان را آموخته باشند، حتما بارها این جمله را شنیده اند که : از تو حرکت، از خدا برکت.
👈در نگاه صحیح دینی که عالمان دینی به مردم آموزش می دهند، این نکته مورد تاکید قرار می گیرد که، خدای متعال عالم را از طریق اسباب اداره می کند. و هیچ مطلبی دال بر تشویق به بی توجهی به اسباب و علل مادی وجود ندارد. حتی خود ائمه نیز برای درمان به طبیب مراجعه می کردند، اگر چه طبیب مسلمان نیز نبود. قرآن شریف نیز آنجا که سخن از توکل می گوید، می فرماید:
🍀فإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ (۱۶۰ آل عمران) و آنگاه که تصمیم گرفتی بر خدا توکل کن، زیرا که خداوند توکل کنندگان را دوست می دارد.
👈یعنی توکل پس از عزم و اراده برای انجام کار است. آنچه افراد ناآشنا با معارف دینی، در آن دچار خطا می شوند، این است که تصور می کنند، اعتقاد به عالم غیب و اسباب معنوی، با توجه به اسباب مادی متعارض است.
👈حال آنکه در منظر مومنان باید دو چشم برای عالم غیب و شهود داشت. و توجه صرف به یک عالم، نوعی لوچی و احولی است. از همین رو مومن در فعالیت عادی و روزمره از جهت ظاهری با کفار، فرقی ندارد. مومنان نیز به کسب و کار می پردازند. بیمار می شوند و به طبیب مراجعه می کنند و ...
👈فرق مومن و کافر در اینجاست که مومن علاوه بر بهره گیری از اسباب مادی، به اسباب معنوی نیز توجه دارد. از همین رو جایی که بنابر محاسبه اسباب عادی، امیدی باقی نمی ماند، مومن همچنان امیدوار است. چون او عوامل دیگری را هم می شناسد که ممکن است تاثیر عوامل مادی را به هم بریزد. کما اینکه اگر بنابر محاسبه اسباب مادی، همه چیز رو به راه باشد، او باز محاسبه عوامل دیگری را می کند. از همین رو توکل می نماید.
🔹چرا که تعارض اسباب بسیار است. و چه بسا پنبه ای که با اندک شعله ای باید مشتعل شود، به دلیل خیسی آتش نگیرد. تفاوت نگاه مومن و کافر در اینجا معلوم می شود که کافر دائم به شانس و تصادف و ... پناه می برد و جهل خود برای شناخت عوامل هستی را درمان نمی کند. اما مومن با دو چشم بینا، می فهمد آنچه شانس و تصادف نامیده اند، همه معلول نظامی دقیق و متقن است و امر بی حساب و کتاب نداریم.
👈در کنار شناخت فرق مومن و کافر، به بطلان تصور مطرح شده نیز می رسیم که بین عالمان دینی و مردم مقلد نیز تفاوتی وجود ندارد. هر دو هم به اسباب عادی و طبابت معتقدند و هم به شفاء دهنده واقعی توجه دارد. ولی افراد بهانه جو و شبهه پراکن، به خاطر شراکت با شیطان، هر کدام از عالم و مقلد را با یک چشم می بینند. عالم را به گونه ای می بینند که توسل و دعایش را انکار کنند. و مقلد را به گونه ای می بینند که رجوع به طبیب او را انکار کنند.
👈گویی لوچی و احولی سرنوشت محتوم و همه جایی کفاری است که شیطان را بر خود سوار کرده اند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
نظم و برنامه ريزي صحيح چگونه است؟ من برنامه ریزی می کنم اما آن طور که باید بشود نمی شود.
قسمت دوم
🌺پاسخ:
ادامه راهکارهایی برای مدیریت زمان:
5.📌 برنامههاي زماني در خانواده تا حدودي به برنامههاي زماني يکايک اعضاي خانواده بستگي دارد. اگر برنامهريزي و هدفي براي زندگي شخصي و خانوادگي خود داريد، اين کار مستلزم همکاري و ياري تمام اعضاي خانواده است.
6.📌 اگر هدفي را داريد که گروهي است و لازمه آن تلاش تمام اعضاي گروه است ، متناسب با توان خود و اعضاي گروه گام برداريد ، نه خيلي سريع، نه کند.
7.📌 اولويتها در يک زمان تغيير پذيرند، ولي لازم است در هر زماني اولويتها را بازنگري کنيد و تغيير دهيد. گاهي تلاشهاي شما فراتر از آن که پيش بيني ميکرديد ميرود .پس در اين جا و در اين مرحله بايد تغييري دراهداف خود ايجاد کنيد. و يا بر عکس متوجه ميشويد که قادر به تلاش در اين حد نيستيد .پس در اهداف خود يک باز نگري داشته باشيد.
8 . 📌از همسرتان و يا والدين خود انتظارات افراطي نداشته باشيد. به طور کلي افراد کمال طلب آماده مسامحه و اتلاف وقت هستند. اين گونه از افراد با ادعاي اين که کسي به آن ها کمک نکرده و زمينه موفقيت آن ها را فراهم نکرده است، کارهاي خود را توجيه ميکنند. درسته که کمک و مساعدت ديگران در موفقيتهاي ما نقش دارد اما اين نقش تا حدودي اهميت دارد و بيش تر درصد موفقيت به تلاشهاي خود فرد بستگي دارد.
9 .📌 براي برنامهريزي بهتر اوقات خود نياز به توجه به خود، همسر و يا افرادي که ميتوانند به شما کمک کنند داريد. زيرا تشويق و دلداري و مساعدت ديگران نقش به سزايي در پيشرفت سريع تر شما دارد .
10 .📌 سعي کنيد بعضي از باورهاي نادرست درباره مديريت ناکارآمد زمان را در ذهن خود از بين ببريد. مثلاً خيلي از افراد ميگويند از فلان روز يا از فلان تاريخ شروع ميکنم به درس خواندن، شروع ميکنم به کار کردن يا.. نه اين ها همه باورهاي غلط است. از همين امروز تصميم بگيريد و تلاش خود را شروع کنيد .به اميد آيندهاي واهي نباشيد. چون اگر منتظر چنين روزي باشيد ، هيچ وقت، چنين روزي فرا نميرسد.
11 .📌 در گذشته توقف نکنيد و افقهاي زيبايي را براي خود ترسيم کنيد. تنها از گذشته خود درس بگيريد و به عنوان موتوري براي حرکت به جلو از آن استفاده کنيد، نه براي حرکت به عقب.
12.📌 اين باور را درخود ايجاد کنيد که مسئول زندگي و اعمال شخصي خود و خانواده تان هستيد. بعضي از افراد عادت دارند هميشه مشکلات و سختيهايي که براي شان در جريان زندگي پيش ميآيد ، به گردن ديگري مياندازند براي اينکه خود را تبرئه کنند. راهي بهتري از اين را نميشناسند. اگر متاهل باشند، تقصيرات را به گردن همسر خود مياندازند، اگر مجرد باشند، پدر و مادر خود را مسئول تمامي اين مشکلات ميدانند. اما اين موضوع ا را باور کنيد که 👈تنها شما هستيد که مسئول تمامي مصائب و مشکلات زندگي خود هستيد. پس براي حل آن ها بايد خودتان به تنهايي گام برداريد
🌸مطالعه سيره زندگي بزرگان و انسان هاي موفق و کميت و کيفيت برنامه ريزي روزانه آنان نقش مهمي مي تواند در داشتن برنامه دقيق براي شما داشته باشد
مي توانيد از برخي كتاب ها كه در زمينه مديريت زمان نگارش يافته است استفاده نماييد.
🔉جهت مطالعه بيشتر:http://www.pasokhgoo.ir/node/17005
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#برنامه_ریزی
#مدیریت_زمان
✅پرسش:
لطفا یک برنامه عبادی پیشنهاد بدهید؟
🌺پاسخ:
براي داشتن يك برنامه عبادي روزانه، بهترين كار پيروي از سيرة امامان معصوم و تقليد از برنامة زندگي بزرگان دين چون امام خميني مي باشد.
به طور خلاصه مي توان گفت كه در يك برنامه روزانه رعايت موارد زير لازم است.
1-📌 انجام واجبات ديني و ترك محرّمات که از همه مهمتر است.
2-📌 عمل به مستحبّات (تا حدّ امكان و با شادابي(
3-📌 در صورت امكان هميشه با وضو بودن.
4-📌 استغفار دائمي داشتن يا لااقل روزي صد يا هفتاد بار استغفار كردن براي كوتاهي هاي خود در بندگي خدا، يا ابراز بيزاري از گناه ديگران (بهترين عبادات براي استغفار از نظر اهل عرفان گفتن ذكر شريف يونسيّه صد مرتبه، پس از نماز صبح در حالت سجده مي باشد : "لا اله الا انت سبحانك انّي كنت من الظالمين : نيست خدايي جز تو، پاكي تو، همانا من از ظلم كنندگان و كوتاهي كنندگان هستم."
5-📌 خواندن مداوم قرآن در هر روز، حداقل به اندازه يك يا پنج صفحه، و تا حدّ امكان به اندازة يك جزء و دقت در معاني آن كه بسيار راهگشا مي باشد.
6- 📌خواندن دعاهاي هر روز و زيارات مربوط به امامان معصوم در هر روز مخصوصاً دعاي صباح، عهد، كميل و ندبه( البته در صورت داشتن حوصله و حال لازم (
7- 📌بجا آوردن نماز در اول وقت و تا حد امكان بجا آوردن نمازهاي نافله و نمار جماعت
8-📌 خواندن نماز شب يا قضا كردن آن در روز.
9-📌 انجام صله رحم و مقيد بودن به آن
10-📌 كسب علم و مطالعه روزانه در حد امكان
11-📌 همنشيني با خانواده و دلجويي از ايشان (پدر، مادر، همسر، فرزندان و .(
12- 📌خواستن توفيق از خداوند در تمامي مراحل زندگي و هميشه به ياد خدا بودن و همنشيني با اهل علم و تقوي
13- 📌تفكر در احوالات امام زمان و اينكه آن عزيز هميشه ناظر بر اعمال ماست و توسل نمودن به حضرتش كه بسيار مورد سفارش بزرگان دين بوده است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#برنامه_ریزی
👇👇👇
🌷با حضرت زینب سلام الله علیها بیشتر آشنا شویم
🍃🌸حضرت زینب كبرى علیها السلام در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرى قمرى در شهر مدینه منوّره متولّد گردیده و جهان را به قدوم خویش مزین فرمودند.
🍃🌸نام مبارك آن بزرگوار زینب، و كنیه گرامیشان ام الحسن و ام كلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدّیقة الصغرى، عصمة الصغرى، ولیة اللّه العظمى، ناموس الكبرى، شریكة الحسین علیهالسّلام و عالمه غیر معلّمه، فاضله، كامله و ... پدر بزرگوار آن حضرت، اوّلین پیشواى شیعیان حضرت امیرالمؤمنین على بن ابیطالب علیهماالسّلام، و مادر گرامى آن بزرگوار، حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها می باشد.
🍃🌸در آن زمان که صدیقه کبری (علیها السلام) به این گوهر دریای عصمت و طهارت باردار بود، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در مدینه حضور نداشتند و به سفری رهسپار بودند. هنگامی که وجود مقدس زینب کبری (سلام الله علیها) متولد گشت، صدیقه طاهره (علیها السلام) به امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود که چون پدرم در سفر است و در مدینه حضور ندارد، شما این دختر را نام بگذارید. آن حضرت فرمود: من بر پدر شما سبقت نمی گیرم، صبر نما که به این زودی رسول خدا باز خواهد گشت و هر نامی که صلاح داند بر این کودک می نهد.
🍃🌸هنگامی که سه روز گذشت، رسول خدا (صلی الله علیه و آله) مراجعت نمود و و همانگونه که رسم و سیره رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) بود، نخست، به منزل حضرت زهرا (علیها سلام ) وارد گشتند.
🍃🌸امام علی (علیه السلام) خدمت آن حضرت عرض کرد: یا رسول الله! خداوند متعال دختری به دخترت عطا فرموده است، نامش را معین فرمایید. فرمود: اگر چه فرزندان فاطمه اولاد من می باشند، لکن امر ایشان با پروردگار عالم است و من منتظر وحی میباشم. در این حال جبرییل نازل شد عرض کرد: یا رسول الله! حق تو را سلام می رساند و می فرماید: نام این مولود را " زینب " بگذار، چرا که این را در لوح محفوظ نوشته ایم.
🍃🌸رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) قنداقه آن مولود گرامی را طلبید و به سینه چسبانید، ببوسید و نامش را زینب نهاد و فرمود: به حاضرین و غایبین امت، وصیت می نمایم که حرمت این دختر را پاس بدارند. همانا که او به خدیجه کبری (علیها سلام) شبیه است.
💐 #میلاد_حضرت_زینب_کبری (س) مبارک باد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#بےبےجان_یا_زینب💫🍃
🌸آمدے و مے رسد بانگ مبارڪ بادها
✨بے معلم مےشوے فرزانہے استادها
🌸اے علمدار حقیقٺ بانےِ فریادها
✨اے دلیل ڪاف وها و یا وعین وصادها
🌸هرچہ دارد ڪربلا در اختیار جبر توسٺ
✨پرچم شاهِشهیدان هم بہسوے قبر توسٺ
#میلاد_حضرت_زینب_کبری(س)💞
#تبریڪ_و_تهنیٺ_باد💖
🔹 @pasokhgoo1 👈
🌺 مهم ترین کار برای اعتلای معنوی
🍀مهمترین کار برای اعتلای معنوی و روحی، پرهیز از گناه است؛ این مهمترین کار است. سعی کنید از گناه پرهیز کنید.
💥گناهها هم مختلفند؛ هم گناه زبان هست، هم گناههای مربوط به چشم هست، هم گناههای مربوط به دست هست، انواع گناهان هست؛
💥گناهها را بشناسید، خودتان را مراقبت کنید. تقوا! تقوا یعنی همین؛ تقوا یعنی مراقبت. در یک جادّهی خطرناک وقتی دارید حرکت میکنید، دقیق مراقبید، این تقوا است؛ مراقبت کنید، از گناه پرهیز کنید؛ این مهمترین راه اعتلای معنوی است."
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در دیدار جمعى از دانشجویان در تاریخ ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#خامنه_ای
#تقوا
#معنویت
#اخلاقی
✅پرسش:
چرا به حضرت زينب مي گويند عقيله بني هاشم و عالمه غير معلمه ؟
🌺پاسخ:
علامة قزويني در بيان عقيله بودن زينب در كتاب « زينب من المهد الي اللحد» مينويسد: عقل و درايتي كه زينب داشت حادثه كربلا را رهبري و از فرزندان امام چنان آبرومندانه سرپرستي نمود و جان امام زين العابدين ـ عليه السّلام ـ را از مرگ حتمي نجات داد. و كاخ يزيد را به لرزه در آورد.[1] و نهضت حسيني را تا به امروز زنده و پاينده نمود.
🌸بنابراين عقيله بودن حضرت زينب ـ سلام الله عليها ـ و ملقب شدنش به اين لقب قبل از حادثه كربلا در سال 61 هجري قمري بود. و در منابع به طور دقيق مشخص نشده است كه اين لقب از طرف چه كسي به آن حضرت براي اولين بار داده شده است، ولي آن چه كه قطعي است، اين لقب همواره به حضرت از طرف بزرگان داده شده.
🍃حتي امام زين العابدين ـ عليه السّلام ـ نيز از او بسيار تجليل و احترام نموده است. براي نمونه وقتي يزيد بعد از اين كه آنها را مخير نمود به ماندن در شام و يا عودت به مدينه، امام سجاد ـ عليه السّلام ـ مسئله را موكول به رأي حضرت زينب نمود.
🍀چنان كه امام سجاد ـ عليه السّلام ـ در مقام علمي آن حضرت چنين فرموده است: «اَنتِ بحمدالله عالمة بلا معلمة، فهمة غير مفهمه،[2] شكر خدا اي عمه كه دانشمندي هستي بدون اين كه از كسي تعليم ببيني و فهيم هستي بدون اين كه كسي آن را به تو ياد بدهد». يعني آن چه داري در تو ذاتي است نه اكتسابي، اينها حقايقي است كه علماي بزرگ اهل سنت بدان معترفند.
🌟چنان كه سيوطي ميگويد: «و كانت لبيبة جَزُلة و عاقلةُ لها قُوه جنانٍ»[3]. بنابراين بعيد نيست كه اين لقب به آن حضرت در دوران خردسالي توسط پدرش امير المؤمنين به خاطر ذكاوت و تيزهوشي كه داشت داده شده باشد[4] (و الله العالم).
------------------------
پي نوشت:
1. قزويني، زينب من المهد الي اللحد، قم، چاپ و نشر، چاپ اول، 1423، ص 40.
2. قائمي، علي، زندگاني حضرت زينب، تهران، اميري، 72، ص 123.
3. همان، به نقل از رساله زينبيه سيوطي.
4 . همان ص 39
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#حضرت_زینب
✅پرسش:
مثل قبل روی نمازم حساس نیستم و سست شده ام و اول وقت نمی خوانم. لطفا راهنمایی بفرمایید
قسمت اول
🌺پاسخ:
به نظر مي رسد مراد شما از سستي در نماز صرفا نماز اول وقت نخواندن است و الحمدلله شما هيچگاه اجازه نمي دهيد که نماز را ترک کنيد. دليل آن نيز احتمالا به گرفتاري ها و خستگي هاي ناشي از تولد فرزندتان است که باعث شده است نتوانيد هميشه نمازتان را اول وقت بخوانيد. بهرحال همينکه چنين دغدغه اي داريد بسيار خوشحال کننده است و اميدواريم که با عمل به توصيه هاي ارائه شده، دومرتبه بر نماز اول وقت خود مداومت کنيد:
🍀تلاش در جهت خواندن نماز در اول وقت، امري پسنديده و قابل تشويق است و در اين زمينه ميتوان به راهکارهاي زير توجه کرد:
1-📌 باور کردن اهميت نماز اول وقت:
گاهي انسان به مطلبي اعتقاد دارد اما باور و ايمان ندارد. مثلا" مي داند مرده ترسي ندارد, اما باز مي ترسد. وجود ترس در انسان دليل است که آن اعتقاد، تبديل به باور دل و ايمان قلبي نشده است. چه بسا اعتقاد به اهميت نماز اول وقت باشد. اما باور و ايمان به آن نباشد.
🌸براي به دست آوردن اين باور مي توان از اسباب باوربخش استفاده کرد, مثل مطالعه کردن کتاب هايي که در موضوع نماز اول وقت نگاشته شده است. مطالعه بايد پياپي و پيوسته باشد, سپس به فکر کردن بپردازد که با نخواندن نماز اول وقت مشمول چه زيان ها و سرزنش هايي مي شود و با خواندن آن مشمول چه سود ها و پاداش ها مي گردد. رواياتي که در اين باب وارد شده بسيار مفيد و باوربخش است به شرط اين که مطالعه آنها استمرار داشته و فکر کردن در آنها نيز هر روز باشد، هر چند مختصر و کم.
☘️امام صادق (ع)فرمود که رسول الله (ص )فرمود: «ليس مني من استخف بالصلوه لايرد علي الحوض لا والله ;
به خدا قسم !از من نيست کسي که نماز را سبک بشمارد و کنار حوض کوثر بر من وارد نمي شود» (سفينه البحار, شيخ عباس قمي , ماده صلاه).تأخير انداختن نماز مصداق بارز سبک شمردن نماز است .
🍀پيامبر فرمود:«ما من عبد اهتم بمواقيت الصلوه و مواضع الشمس الا ضمنت له الروح عند الموت وانقطاع الهموم والاحزان والنجاه من النار; هيچ بنده اي نيست که به وقت هاي نماز (اول وقت ) و ... اهتمام ورزد مگر اين که سه چيز را برايش ضمانت مي کنم:
- نشاطي آرامش بخش هنگام مردن,
- جدايي از ناراحتي ها و اندوه ها,
_ نجات از آتش ». در اين باب پيوسته بايد بخواند, بگويد, بشنود و بينديشد تا رفته رفته اعتقاد به باور بدل گردد.(1)
🍃مولاي متقيان علي(ع)ميفرمايد: امور دنيا، شما را از خواندن نماز در اولت وقت باز ندارد; زيرا خداوند قومي را نکوهش کرده و فرموده: «واي بر نمازگزاراني که از نمازشان غفلت ورزند»; يعني، واي بر نمازگزاراني که ازاوقات نماز غفلت کنند و در انجام دادن نماز در اول وقت غفلت کنند.(2)
2- 📌اراده و تصميم :
باور کردن اهميت نماز اول وقت زمينه ساز اراده و تصميم مي شود. اما با اراده و تصميم فاصله دارد. زيرا ممکن است مطلبي باور قلبي باشد. ولي اراده و تصميم انسان به آن تعلق نگيرد مثلا" روزه دار تشنه باور قلبي دارد که آب او را از تشنگي مي رهاند. ولي هرگز آب نمي آشامد تا روزه اش باطل نشود. اين جا اراده و تصميم بر آشاميدن آب تعلق نگرفته، گرچه باور قلبي هست که آب رفع تشنگي مي کند. اگر کسي نسبت به اهميت نماز اول وقت باور قلبي پيدا کرد ،ممکن است به خاطر موانعي اراده و تصميمش به خواندن نماز اول وقت تعلق نگيرد, هر چند موانع، غيرموجه باشد, بنابراين بعد از باور قلبي بايد اراده و تصميم بگيرد و تمامي موانع خواندن نماز اول وقت را کنار بزند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#نماز_اول_وقت
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد برگزاری اجتماع ۱۵ هزار نفری رزمندگان خمینیشهر:
👈 روحیه دفاع از حق و مجاهدت در راه خدا را در خود حفظ کنید
🔻 بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد برگزاری اجتماع ۱۵ هزار نفری رزمندگان خمینیشهر که در تاریخ ۲۵ آذر ۹۸ برگزار شده بود، امشب (چهارشنبه) در محل این همایش در خمینیشهرِ اصفهان منتشر شد.
🔍 متن بیانات را بخوانید:
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=44517
هدایت شده از KHAMENEI.IR
سردار بزرگ و پرافتخار اسلام آسمانی شد
👈 انتقام سختی در انتظار جنایتکاران است
در پی شهادت سردار پرافتخار اسلام حاج قاسم سلیمانی و شهدای همراه او بویژه مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس رهبر انقلاب پیامی صادر کردند.
پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای KHAMENEI.IR متن پیام را به شرح زیر منتشر میکند:
بسم الله الرحمن الرحیم
ملت عزیز ایران!
سردار بزرگ و پرافتخار اسلام آسمانی شد. دیشب ارواح طیبهی شهیدان، روح مطهر قاسم سلیمانی را در آغوش گرفتند. سالها مجاهدت مخلصانه و شجاعانه در میدانهای مبارزه با شیاطین و اشرار عالم، و سالها آرزوی شهادت در راه خدا، سرانجام سلیمانی عزیز را به این مقام والا رسانید و خون پاک او به دست شقیترین آحاد بشر بر زمین ریخت. این شهادت بزرگ را به پیشگاه حضرت بقیةاللهارواحناهفداه و به روح مطهر خود او تبریک و به ملت ایران تسلیت عرض میکنم. او نمونهی برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود، او همهی عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید. شهادت پاداش تلاش بیوقفهی او در همهی این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوهی الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثهی دیشب آلودند. شهید سلیمانی چهرهی بینالمللی مقاومت است و همهی دلبستگان مقاومت خونخواه اویند. همهی دوستان - و نیز همهی دشمنان - بدانند خط جهاد مقاومت با انگیزهی مضاعف ادامه خواهد یافت و پیروزی قطعی در انتظار مجاهدان این راه مبارک است، فقدان سردار فداکار و عزیز ما تلخ است ولی ادامه مبارزه و دست یافتن به پیروزی نهایی کام قاتلان و جنایتکاران را تلختر خواهد کرد.
ملت ایران یاد و نام شهید عالیمقام سردار سپهبد قاسم سلیمانی و شهدای همراه او بویژه مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس را بزرگ خواهد داشت و اینجانب سه روز عزای عمومی در کشور اعلام میکنم و به همسر گرامی و فرزندان عزیز و دیگر بستگان ایشان تبریک و تسلیت میگویم.
سیدعلی خامنهای
۱۳دیماه ۱۳۹۸
💻 @Khamenei_ir
☘️نماز را اول وقت بخوانید
🌸"بلافاصله بعد از این [پرهیز از گناه]، انجام فرائض است؛ در میان فرائض هم از همه مهمتر نماز است؛ نماز اوّل وقت، با حضور قلب.
👈حضور قلب یعنی اینکه شما وقتی نماز میخوانید، بدانید دارید با کسی حرف میزنید، مخاطب دارید. توجّه به این داشته باشید. گاهی هم حواس انسان پرت میشود؛ عیبی ندارد، بهمجرّد اینکه باز حواس انسان جمع شد، همان حالت و احساسِ داشتن مخاطب را در خودش احیاء کند و زنده نگه دارد؛
✨ این حضور قلب است. نماز با حضور قلب، نماز اوّل وقت، حتّیالمقدور نماز به جماعت، این چیزها را رعایت کنید، شما اعتلای روحی پیدا خواهید کرد، فرشته خواهید شد، از فرشته بالاتر خواهید شد؛ این را شما بدانید."
📚بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در دیدار جمعى از دانشجویان در تاریخ ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#خامنه_ای
#اخلاقی
#نماز_اول_وقت
#خامنه_ای
✅پرسش:
خانم ها که نمی توانند مدافع حرم بشوند چه کنند؟ من و دیگر دوستانم هم دوست داریم در این راه شهید شویم
🌺پاسخ:
ازاين که مخاطب ما فردي متدين و عاشق جهاد و شهادت است بسيار خرسنديم .
✍️ هر چند امکان رفتن به جهاد و جهت دفاع از حرم معصومين براي زنان فراهم نيست اما بايد بگويم راه هايي وجود دارد که زنان و همه افرادي که از اين فيض بزرگ محروم هستند مي توانند با انجام انها نامشان جزء مدافعان حرم و حريم ولايت ثبت گردد.
🌟 اين گونه افراد با مطالعه دقيق سيره اهل بيت و ترويج انان در ميان ديگران و زنده نگه داستن نام و خاطره اهل بيت و معصومين و ... مي توانند گام بزرگي در اين مسير بردارند .
🌸 اگر زنان جامعه با تهاجمات فرهنگي مختلف بخوبي مبارزه کنند و با رعايت حجاب و عفاف و حيا مي توانند گام موثري در اين زمينه بردارند. همانطور که مستحضريد حضرت زينب در بحبوحه حملات دشمنان به خيام يکي از مهمترين اموري که توجه داشتند رعايت حجاب در مقابل نامحرمان بود با آنکه مصيبت هاي متعددي ديدند و تحت فشار روجي و جسمي توسط دشمنان بودند اما چادر و معجر از سرشان نيافتاد.
🍃کار ديگري که زنان جامعه مي توانند انجام دهند همسرداري و تربيت فرزندان است. هر چه تربيت و پرورش فرزندان بهتر انجام شود نسل هاي آينده نيز همچون دهه شصت و هفتاد عاشق اهل بيت و جنگ و شهادت خواهند بود و اين از مهمترين وظايف زنان در جامعه اسلامي است.
✨ حفظ و نشر آثار شهدا و ترويج تز فکري شهيد و شهادت با نوشتن آثار مختلف از قبيل مقالات و کتاب و ...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#مدافع_حرم
#شهادت
✅پرسش:
چگونه با مرگ عزيزانمان به خداوند نزديک شويم؟
🌺پاسخ:
قرآن کريم پاسخ سوال شما را به صراحت بيان مي فرمايد:
وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرين
و به تحقيق ما شما را با چيز هايي از ترس و گرسنگي و نقص در اموال و جانها و درآمد هايتان آزمايش مي کنيم پس به صابران بشارت بده (بقره 155)
☘️الَّذينَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصيبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ کساني که هنگامي که به آنها مصيبتي مي رسد مي گويند : ما از خدا هستيم و ما به سوي او باز مي گرديم (بقره 156)
🍀اين آيات مي فرمايد وقتي مصيبتي به ما مي رسد بهترين کار صبر و ذکر خداست و اين که به ياد اين مساله بيافتيم و به خود ياد آوري کنيم که هر چه داريم از خداست و بازگشت همه دارايي هاي ما به سوي خداست.
🔸آنگاه آيه بعد اين دو آيه به ما مي گويد اگر کسي بر مصائب روزگار صبر کرد خدا فوائدي به او مي رساند: أُولئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ (157 بقره)
اگر کسي صبر بر مصيبت کرد صلوات و رحمت خدا بر او خواهد بود و اين افراد در حقيقت از هدايت يافتگان خواهد بود.
▪️هيچ بندهاي به مصيبتى گرفتار نشود كه هنگام به ياد آوردن آن مصيبت«إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيهِ راجِعُونَ» گويد و هنگام وقوع آن صبر کرده باشد، جز اين كه پروردگار گناهان گذشته او را خواهد بخشيد. و هر گاه ياد آن مصيبت افتد و اين كلام را بر زبان جارى سازد، خداوند گناهانى را كه در ميان اين دو استرجاع(يعني خواندن اين آيه) از او سر زده، ميآمرزد [کافي، ج3، ص 224]
▪️پس بهترين کار براي تقرب به خدا در مصيبت ها صبر است و اين که انسان جزء و فزع نکند.
🔸اميرالمؤمنين عليه السلام در تسليت به «اشعث ابن قيس» در مرگ فرزندش چنين فرمود:
اى اشعث اگر براي پسرت اندوهناکي، چون پدر هستي اين اندوه شايسته است؛ امّا اگر شكيبا باشى هر مصيبتى را نزد خدا پاداشى است.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#صبر
#مصیبت
✅پرسش:
آیا امکان این هست که بعد از ازدواج، فردی که از برادران اهل تسنن است، به شیعه روی بیاورد؟ در این راستا باید چه کارهایی صورت گیرد؟
🌺پاسخ:
لطيفه مشهوري مي گويد كشيشي روي ذهن مسلماني كار كرد تا او مسيحي شد وقتي روز يك شنبه مشغول دعا بودند در كليسا، برق رفت. وقتي برق آمد فرد تازه مسيحي شده بلند صلوات فرستاد.
🔹بزرگوار باورهاي مذهبي و اعتقادي عميق است. ممكن است فردي به خاطر عشق هيجاني و احساسي از آن چشم پوشي كند ولي وقتي از الهتاب عشق كم مي شود و انتظارات و مسؤوليت هاي اصلي زندگي رو مي شود باورهاي اصلي برمي گردد. در مشاوره هايم داشتم مواردي را كه مثلا دو معلم شيعه و سني با هم ازدواج كردند. مرد قول داده بود كه شيعه شود. بعد از ازدواج گفته بود كه احساس گناه دارم و نمي توانم سني نباشم.
☘️بنابراين نمي توان براي امر مهم ازدواج ريسك كرد و روي تغيير مذهب تكيه كرد.
👈تناسب در باورهاي مذهبي يكي از عوامل ازدواج موفق است. اولسون روي 12 هزار نفر تحقيق كرد و به دست آورد كه باورهاي مذهبي مشترك هر قدر بيشتر و عميق تر باشد اثرات زير را دارد:
💥شادكامي و صميميت بيشتر،
🍀اختلاف كمتر،
💥معنا و ارزش زندگي قوي تر،
🍀مديريت اقتصادي بهتر،
💥رضايت بيشتر در روابط زناشويي.
🍀 از مشكلاتي كه زن و شوهر با باورهاي مذهبي دوگانه با آن روبه رو مي شوند دخالت هاي خانواده و تربيت فرزند است. هركدام تلاش مي كنند فرزند خود را طبق باورهاي خود تربيت كنند و اين سبب تعارض و اضطراب كودك مي شود.
📞اگر باز هم در اين رابطه سؤالي باقي مانده از مشاوره حضوري كمك بگيريد يا حداقل با بخش تلفني يا آنلاين اين مركز در ميان گذاريد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
#مشاوره
✅پرسش:
توريه چيست؟با دروغ چه فرقي دارد؟
🌺پاسخ:
توريه، ( بر وزن توصيه ) اصطلاحي در متون ديني است، بدين معنا که متکلم معنايي از کلام خود را که مرادش نيست به مخاطب منتقل کند. توريه در لغت به معناي پنهان کردن پوشانيدن و افشا نکردن راز است و دراصطلاح متون ديني و فقها توريه آن است که متکلم از سخن خود معنايي را جز آنچه مخاطب مي فهمد (يعني معنايي خلاف ظاهر) اراده کند .
🔻مثلا: كسى از ما بپرسد آيا فلان كس درباره من چنين حرف بدى زده؟ ما در جواب مى گوييم: «اي واي.. چطور ممکن است کسي در مورد شما چنين چيزي بگويد!؟» در اين جمله ما دروغي نگفته و نه نگفته ايم؛ اما شنونده چنين مى پندارد كه اصلا آن حرف درباره او گفته نشده است
☘️توریه در برخی خصوصیت ها مانند دروغ است و در برخی مصداق راستگویی. با توجه به منظوری که گوینده دارد حرف او دروغ نیست اما با توجه به معنایی که شنونده برداشت میکند دروغ است.
👈 بنابراین توصیه میشود جز در موارد ضرورت از توریه کردن خودداری شود چون باعث میشود دیگران به اشتباه بیفتند و چیزی بر خلاف واقعیت را برداشت کنند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
🌺امام علی (علیه السلام) هنگام فرستادن مالک اشتر به مصر:
🍀من بنده ای از بندگان خدا را به سوی شما فرستاده ام كه در ایام ترس چشم بر هم نمینهد و از بیم مصائب، از دشمن نمیهراسد و بر تبهكاران از آتش سختتر است
📚نامه 38 نهج البلاغه
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
✅پرسش:
چرا اسم خطبه 91نهج البلاغه را خطبه اشباح گذاشتند؟
🌺پاسخ:
شَبَح به معنای شخص و چیزی است که از دور دیده شود و مشخص نباشد و چون در این خطبه امام(علیه السلام) از آفرینش آسمان، زمین، فرشتگان و آدم(علیه السلام) تا آنجا که در اندازه دریافتِ شنونده بود، سخن فرمود به «اشباح» معروف شده است.
🔹 وجه دیگری که برای این نامگذاری ذکر شده است این است که اشباح به معنای ملائکه به کار رفته است و از آنجا که حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام) در قسمتی از این خطبه در مورد خلقت ملائکه سخن می فرمایند از باب نامگذاری جزء بر کلّ ، این خطبه را این گونه نامگذاری نمودهاند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#نهج_البلاغه
📹اللهم لانعلم منهم الا خیرا...
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بر پیکر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهان شهیدش اقامه نماز کردند.
🔹 اللّهُمَّ انّ هولاء المُسَجّون قُدّامَنٰا عبادک وَابْنُ عبادک وَابْنُ امائک نَزَلَوا بِکَ وَاَنْتَ خَیْرُ مَنْزُولٍ بِهِ
[خداوندا این کفنشدگان که در پیش پای ما قرار دارند، بندگان تو اند و فرزند بندگان تو و فرزند کنیزان تو اند. نزد تو فرود آمده و تو بهترین کسی هستی که نزد او فرود میآیند.]
🔹اللهُمَ انهم مُحتاجون اِلی رَحمَتک و انتَ غَنی عَن تعذیب عِبادُک
[خداوندا آنها، محتاج رحمت تواند و تو از عذاب بندگانت بینیاز هستی.]
🔹اللّٰهُمَّ إِنْ كانَوا مُحْسِنین فَزِدْ فِي إِحْسانِهِم وَ إِنْ كانَوا مُسِيئین فَتَجَاوَزْ عَنْهُم.
[خداوندا اگر اینان، نیکوکار بودند، بر نیکوکاریشان بیفزا و اگر گناهکار بودند، از گناهشان درگذر.]
🔹اللّٰهُمَّ إِنَّا لَانَعْلَمُ مِنْهم إِلّا خَيْراً وَأَنْتَ أَعْلَمُ بِهم مِنَّا
[خداوندا ما جز نیکی از آنها چیزی نمیدانیم و تو نسبت به آنها داناتری]
🔹اللُهم صَلِّ عَلی مُحمد و آل مُحمدِ اللهُم ادخلهُم فی رَحمتک و رِضوانک
[خداوندا بر محمد و آل محمد درورد فرست و آنها را در رحمت و بهشت رضوانت وارد کن.]
🔹 اللهُم اِنک توفیتهُم مُتلطخین بِدمائهم فِی سَبیل رضاک مُستشَهدین بَینَ ایدیهِم مُخلصین فِی ذلک لوَجهکَ الکَریم
[خداوندا تو در حالی آنها را قبض روح کردی که در راه رضایت تو در خون خود غلتیده بودند و در برابر تو به شهادت رسیده و برای تو، ای پروردگار کریم، در این راه با اخلاص بودند.]
🔹 اللهُم فاعلِ دَرجاتِهم و احشُرهُم مَعَ مُحمدِ و آله الطاهرینَ و الحقنا بِهم و ارزُقنا الشَهادة فی سَبیلک یا مولای
[خداوندا پس بر درجات آنها بیفزا و آنها را با محمد و خاندان پاک و مطهرش محشور کن و ما را به آنها ملحق کن و شهادت در راهت را ای مولای من (پروردگار من) روزی ما گردان.]
🔹الحَمدُ اللهِ الذی اکرم المُستشهدینَ فی سَبیله . اَلحمدُ لله الذی رزقنا الشهادة فی سَبیله. اَلحمدُ للهِ الذی رزقنا الجَهاد فی سَبیلِ الاِسلام.
[سپاس خداوندی را که شهیدان در راهش را کرامت نهاد؛ سپاس خداوندی را که شهادت در راهش را روزی ما گرداند و سپاس خداوندی را که جهاد در راه اسلام را روزی ما کرد.]
@pasokhgoo1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹اللهم لانعلم منهم الا خیرا...
🍀حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بر پیکر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهان شهیدش اقامه نماز کردند.
🔹اللّٰهُمَّ إِنَّا لَانَعْلَمُ مِنْهم إِلّا خَيْراً وَأَنْتَ أَعْلَمُ بِهم مِنَّا
[خداوندا ما جز نیکی از آنها چیزی نمیدانیم و تو نسبت به آنها داناتری]
🔹اللُهم صَلِّ عَلی مُحمد و آل مُحمدِ اللهُم ادخلهُم فی رَحمتک و رِضوانک
[خداوندا بر محمد و آل محمد درورد فرست و آنها را در رحمت و بهشت رضوانت وارد کن.]
🔹 اللهُم اِنک توفیتهُم مُتلطخین بِدمائهم فِی سَبیل رضاک مُستشَهدین بَینَ ایدیهِم مُخلصین فِی ذلک لوَجهکَ الکَریم
[خداوندا تو در حالی آنها را قبض روح کردی که در راه رضایت تو در خون خود غلتیده بودند و در برابر تو به شهادت رسیده و برای تو، ای پروردگار کریم، در این راه با اخلاص بودند.]
🔹 اللهُم فاعلِ دَرجاتِهم و احشُرهُم مَعَ مُحمدِ و آله الطاهرینَ و الحقنا بِهم و ارزُقنا الشَهادة فی سَبیلک یا مولای
[خداوندا پس بر درجات آنها بیفزا و آنها را با محمد و خاندان پاک و مطهرش محشور کن و ما را به آنها ملحق کن و شهادت در راهت را ای مولای من (پروردگار من) روزی ما گردان.]
🔹الحَمدُ اللهِ الذی اکرم المُستشهدینَ فی سَبیله . اَلحمدُ لله الذی رزقنا الشهادة فی سَبیله. اَلحمدُ للهِ الذی رزقنا الجَهاد فی سَبیلِ الاِسلام.
[سپاس خداوندی را که شهیدان در راهش را کرامت نهاد؛ سپاس خداوندی را که شهادت در راهش را روزی ما گرداند و سپاس خداوندی را که جهاد در راه اسلام را روزی ما کرد.]
@pasokhgoo1
✅پرسش:
موقع بردن نام قایم، از جا بلند می شویم. در روایتی که خوانده ام از امام رضا، این طور بود که حضرت سرشان را بالا آوردند. توصیه به بلندشدن از جایمان شده است؟
🌺پاسخ:
برخاستن هنگام شنیدن نام قائم یک نوع عمل مستحبى است و در زمان امام صادق (علیه السلام) در میان شیعیان معمول بوده است. مرحوم محدث نوری رحمت الله علیه درباره قیام و دست گذاردن بر سر مینویسد: این نوع قیام تعظیم در هنگام ذکر لقب مخصوص حضرت حجت(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، از قدیم الأیام در میان تمام شیعیان؛ اعم از عرب و عجم و ترک و دیلم، در تمام شهرها و کشورها؛ ب مرسوم بوده است.
💥امام صادق (علیه السلام) در حکمت این امر فرموده اند: «غیبت ایشان طولانی است و چون رأفت امام به کسانی که دوستش دارند، زیاد است، هرکس او را به این لقب ـ که اشاره به دولت ایشان دارد و حسرت بر غربت ایشان را میرساند ـ یاد کند، امام به او نظر میکند و از جمله چیزهایی که نشان تعظیم است، برخاستن بنده هنگام نگاه کردن مولا به او است.1
☘️در روایتی که مربوط به امام رضا علیه السلام است، عبارت رفع راسه برای نام قائم نیست بلکه وقتی شاعری نزد امام شعر خواند حضرت سرش پایین بود وقتی شعرش نزد امام تمام شد ، حضرت سرش را بالا گرفت و برای او دعا کرد.
🍀ولی در جایی دیگر نقل شده است که امام رضا (علیه السلام) وقتی نام مقدس حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را شنیدند؛ قیام نمودند و دست بر سر نهاده و فرمودند: «اللهم عجّل فرجه و سهّل مخرجه»2
پی نوشت ها:
1 منتخب الاثر، ص۶۴۱٫
2 الزام الناصب ، ج1، ص: 249
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
👇👇👇
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#مهدویت
#حدیث
🌺پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
🍀منِ استَشارَهُ أخُوهُ المؤمنُ فلَم يَمحَضْهُ النَّصيحَةَ سَلَبَهُ اللّهُ لُبَّهُ
🌸هركه برادر مؤمنش با او مشورت كند و او صادقانه راهنماييش نكند، خداوند عقلش را از او بگيرد
📚ميزان الحكمه جلد6 صفحه 94
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
✅پرسش:
چرا کوفيان در آغاز اسلام اينقدر خيانت مي کردند ؟
چرا کوفيان به امام علي خيانت کردند؟
چراکوفيان به امام حسن خيانت کردند؟
چرا کوفيان به مسلم و امام حسين خيانت کردند؟
چرا کوفيان به مختار خيانت کردند؟
🌺پاسخ:
کوفیان در طول تاریخ به بی وفایی و عهد شکنی بخصوص نسبت به اهل بیت(علیهم السلام) شناخته می شوند و در موارد متعددی در میانه راه عهدی که با رهبران خود بسته بودند را شکستند و زمینه شکست قیامهای متعددی را فراهم کردند که این مواردی که شما ذکر کردید چند نمونه از عهدشکنی ها و بی وفایی های کوفیان است.
✔️البته نفی مطلق مردم کوفه و نادیده گرفتن خوبیها و رشادتهای آنان کم لطفی و غیر منصفانه است.
✍️اما اینکه چرا کوفیان چنین ویژگی منفی ای داشتند،دلایل متعددی قابل طرح می باشد:
1️⃣اولا کوفع جمعیت یکدست و دارای انسجام قومی و قبیلگی نداشت.چرا که کوفه در جریان فتح ایران به دستور خلیفه دوم ساخته شد و گروههای مختلفی از مردم چه عرب و چه غیر عرب در آن ساکن شدند و این ناهمگونی جمعیتی در حوادث مختلف برای بر هم زدن وحدیت رویه مردم کوفه مشکل ساز می شد.
2️⃣ علاوه بر این بخش قابل توجهی از مردم کوفه بدنبال درآمدی برای تأمین زندگی خود بودند و هر جایی که هدف مالی آنها را تأمین می کرد در آن حاضر می شدند.لذا در میدان نبرد و در جریان قیامها با اینکه در ابتدا با شور و شوق وعده یاری به رهبران قیام می دادند،به محض احساس این مطلب که این قیام شکست خواهد خورد،صحنه را خالی می کردند.
3️⃣ضمن آنکه خود زندگی قبیله ای شرایط را سخت می کند.چرا که افراد عادی که بخش اعظم نیروهای نظامی را تشکیل می دادند،مطیع و گوش به فرمان روسای قبایل بودند،لذا هر گاه ریئس قبیله بنابردلایل مختلفی همچون تهدید یا تطمیع از همراهی قیام بر علیه طاغوتیان کنار می کشید،اکثریت قریب به اتفاق افراد آن قبیله هم صحنه را ترک می کردند.
🔷برای مطالعه بیشتر در این زمینه می توانید از طریق لینک زیر مقاله رفتارشناسى مردم كوفه در نهضت حسينى،نوشته على شيخيان را مطالعه کنید:
http://www.majlesekhobregan.ir/fa/publications/mags/is_gv/magazines/026/19.htm
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
🌺امیرالمؤمنین علیه السلام:
🍀لا تُمَكِّنِ الغُواةَ مِن سَمعِكَ
🌸گمراهان را بر گوش خود مسلّط مكن
📚نهج البلاغه، از نامه 10
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
#نهج_البلاغه
▪️همزمان با سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره، فاطمه الزهرا سلام الله علیها
و بمناسبت هفتمین روز شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و جمعی از شهدای مقاومت 🇮🇷🇮🇶
مراسم پر فیض زیارت عاشورا
با نوای کربلای محمود خزلی
🗓پنچ شنبه 98/10/19 ساعت 7 صبح
تقاطع سالاریه، نماز خانه مرکز ملی پاسخگویی
مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@pasokhgoo1