183 📌
❓سوال:
سلام . آیا این عبارت و ترجمه آن صحیح است و سندیت دارد؟
♂تغییر ژنتیکی موجب جهش ژنتیکی است!♀
🔰قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم
🔵اعُوذُ بِالله مِن شَرِّ کُلِّ عِرقِِ نَعّار
به خدا پناه میبرم از «ژن جهش یافته»!
#تراریخته
👈فروریخته
#جهش_ژنتیکی
✅پاسخ:
سلام
این عبارت بخشی از یک دعا است برای رهایی از تب و سردرد! که ترجمه آن به غلط انجام شده است.
عرق نعار یعنی رگی که خون از آن می خواهد بیرون بزند.
🔸نکته اول:
کلمه نعار، در اینجا در معنای مجازی به کار رفته است. در اصل در «بلند کردن صدا» به کار می رود. که شدت خروج خون از رگ (عرق) به صدای بلند تشبیه شده است که انگار خون نعره زنان بیرون می آید! (المجازات النبوية ؛ ؛ ص123)
🔸نکته دوم:
متن و ترجمه اصلی بدین شرح است:
مكارم الأخلاق ؛ ؛ ص401
عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ قَالَ كَانَ النَّبِيُّ ص يُعَلِّمُنَا مِنَ الْأَوْجَاعِ كُلِّهَا وَ الْحُمَّى وَ الصُّدَاعِ بِسْمِ اللَّهِ الْكَبِيرِ أَعُوذُ بِاللَّهِ الْعَظِيمِ مِنْ شَرِّ كُلِّ عِرْقٍ نَعَّارٍ وَ مِنْ شَرِّ حَرِّ النَّارِ وَ إِذَا رَفَعْتَ يَدَكَ فَقُلْ بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ أَعُوذُ بِاللَّهِ وَ قُدْرَتِهِ عَلَى مَا يَشَاءُ مِنْ شَرِّ مَا أَجِد:
ابن عباس نقل میکن که پیامبر اکرم (ص) برای رهایی از درد ها و تب این دعا را به ما تعلیم داد:
بِسْمِ اللَّهِ الْكَبِيرِ أَعُوذُ بِاللَّهِ الْعَظِيمِ مِنْ شَرِّ كُلِّ عِرْقٍ نَعَّارٍ وَ مِنْ شَرِّ حَرِّ النَّارِ وَ إِذَا رَفَعْتَ يَدَكَ فَقُلْ بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ أَعُوذُ بِاللَّهِ وَ قُدْرَتِهِ عَلَى مَا يَشَاءُ مِنْ شَرِّ مَا أَجِد:
یعنی:
به نام خداوند بلند مرتبه و بزرگ. پناه میبرم به خداوند عظیم الشان از شر هر رگی که خونش زیاد باشد و بیرون بزند! (کنایه از تب و بیرون زدن خون از بدن) و از شر داغی آتش .
و بعد دستانت رابلند کن و بگو: به نام خدا و به خدا ، حضرت محمد رسول خداست. پناه میبرم به خدا و قدرت او بر هر چیزی که بخواهد، از شر آنچه در من ایجاد شده است (مریضی و تب و ..).
مرکز پاسخگویی موعظه | @pasokhha
حوای آدم | @havayeadam
امام علی ع | @yaaliheydar
احیاء موعظه حسنه | @mawezah_ir
184 📌
❓سوال:
سلام ببخشید زکات گندمو چجور حساب میکنن؟
مرجع: آیت الله مکارم
✅پاسخ: سلام
تعیین مقدار زکاتِ غلّات، متناسب با نوع آبياري [زکات غلّات ]
پرسش :مقدار زکات غلّات برای پرداخت چگونه محاسبه می شود؟
پاسخ :
برای این که مقدار زکات غلّات مشخص شود باید نوع آبیاری محصولات را ملاحظه نمود،
بنابراین :
الف : مقدار زکات گندم و جو و خرما و انگور در صورتى که از آب باران، یا قنات و نهر و سدّ و یا رطوبت زمین مشروب شود، یک دهم است.
ب : مقدار زکات گندم و جو و خرما و انگور در صورتى که با آب چاه هاى عمیق و نیمه عمیق و کم عمق، یا به وسیله دلو و دست و حیوان از چاه یا رودخانه آب بکشد و آن را آبیاری سازد زکات آن یک بیستم است.
ج : اگر زراعتى با هر دو نوع مذکور آبیارى شود در حالی که زمین نیازی به آبیاری نوع دیگر نداشته یا اینکه آبیاری نوع دیگر به قدرى کم باشد که به حساب نیاید یا اصلاً این کار تاثیرى در محصول نداشته باشد باید مطابق آنکه غالباً آبیاری شده زکات بدهد،
ولى اگر از هر دو به مقدار قابل توجهى آبیاری شده است، مثلًا نصف یا ثلث(یک سوم) مدّت با آب باران و بقیّه با آب چاه مشروب (آبیاری) شده، باید زکات آن را نیمى به حساب یک دهم و نیمى به حساب یک بیستم بدهد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی .
مرکز پاسخگویی موعظه | @pasokhha
حوای آدم | @havayeadam
امام علی ع | @yaaliheydar
احیاء موعظه حسنه | @mawezah_ir
185 📌
❓در استحاضه (متوسطه و کثیره) بايد اول وضو گرفت يا غسل كرد؟
سلام، آیا قبل از غسل استحاضه متوسطه میشه وضو گرفت بعد غسل کرد؟ به خاطر مشکل خشک شدن مو پرسیدن.
آیت الله سیستانی
✅پاسخ:
سلام
همه مراجع (به جز سيستانى و صافى):
هر كدام را اول به جا آورد صحيح است؛ ولى بهتر است اول وضو بگيرد.
آيه اللّه سيستانى:
در استحاضه متوسطه، بايد غسل پيش از وضو باشد
و در استحاضه كثيره اگر بخواهد وضو بگيرد بايد قبل از غسل وضو بگيرد.[۲]
آيه اللّه صافى:
در استحاضه متوسطه هر كدام را اول به جا آورد صحيح است؛
ولى بهتر است اول وضو بگيرد؛
ولى در استحاصه كثيره احتياط آن است كه پيش از غسل وضو بگيرد.[۳]
تبصره . آيات عظام تبريزى، سيستانى، مكارم، نورى و وحيد، در استحاضه كثيره گفته اند: با آن غسل مى توان نماز خواند و نياز به وضو نيست.
📚منابع:
[۱]. توضيح المسائل مراجع، م ۳۹۸ و وحيد، توضيح المسائل، م ۴۰۴ و دفتر: خامنه اى.
[۲]. توضيح المسائل مراجع، م ۳۹۸.
[۳]. توضيح المسائل مراجع، م ۳۹۸.احكام بانوان، پرسمان .
مرکز پاسخگویی موعظه | @pasokhha
حوای آدم | @havayeadam
امام علی ع | @yaaliheydar
احیاء موعظه حسنه | @mawezah_ir
186 📌
#کثیر_السفر
❓سلام.
خانه ای بیرون از تهران داریم که فقط تابستون معمولا رفت و آمد داریم. در این ماه( ذی القعده ) که امروز ۱۴ روزش رفته ما ۸ روز ناپیوسته اونجا بودیم، احتمال زیاد داره که تا آخر ماه دو روز دیگه هم بریم، میخواستم بدونم تکلیف نمازم توو این ماه چیه، کامل یا شکسته؟ و این که ماه قمری باشه یا شمسی؟ چون اگر شمسی باشه توو این ماه ده روز رو موندیم ناپیوسته.
ممنون میشم واضح راهنمایی کنید.
آیت الله سیستانی.
✅پاسخ:
سلام علیکم
پاسخ شما رو به صورت شیوا توضیح میدم بعد متن رساله آیت الله سیستانی رو هم می گذارم تا روشن شود.
مورد سوال شما از نظر شرعی جزء این گروه است:
کسانی که بخاطر غیر شغل مسافرت می رود.
شرط تمام بودن نماز (و صحت روزه) در این گروه این است:
1. اگر فقط یک سال این مسافرت انجام می شود، حداقل شش ماه ادامه پیدا کند. یعنی قصد این را داشته باشد که 6 ماه در سفر باشد.
و اگر سالهای متوالی این مسافرت انجام می شود، حداقل هر سال سه ماه در این مسافرت باشد.
2. (در آن شش ماه یا سه ماهی که ذکر شد) در هر ماه حداقل ده روز در مسافرت باشد (پیوسته و یا ناپیوسته)
یا اینکه ده بار این سفر را در طول ماه انجام دهد.
3. این شرایط را محقق کند. یعنی در نیت داشته باشد که این شرایط را به انجام برساند. ( یعنی به فعلیت برسد)
حکم چنین کسی:
دو هفته اول : شکسته و تمام (چون شرایط به صورت کامل محقق نشده است)
بعد از آن: تمام (چون به فعلیت رسیده است)
❇️ پس اگر شما شش ماه در یک سال ، یا سه ماه در هر سال با شرایط فوق سفر میروید نمازتان کامل است. و الا شکسته است.
ملاک ماه هم 30 روز است.
📚متن رساله آیت الله سیستانی:
مسأله ۱۵۸۳. در صدق عنوان کثیرالسّفر در مورد کسی که مقدمه شغلش، مسافرت است یا برای غیر شغلش زیاد سفر میرود (مورد 2 و 3 و در مسأله ۱۵۸۱) سه امر معتبر است و با وجود این سه شرط نماز فرد تمام است:
1. قصد ادامه این کار را برای مدّت قابل توجّهی داشته باشد؛ مثل مدّت شش ماه از یک سال یا اینکه در زمان دو سال یا بیشتر، هر سال مدّت سه ماه.
2. حداقلّ ده روز در هر ماه، در حال سفر باشد (هرچند این ده روز در ضمن دو یا سه سفر باشد) یا ده بار در هر ماه (در ده روز مختلف) سفر برود (هرچند زمان سفرهای او به حد مسافت شرعی، چند ساعت باشد) امّا اگر عدد سفرها یا روزهای مسافرت او 8 یا 9 باشد، بنابر احتیاط واجب در همه سفرها نمازش را هم شکسته و هم تمام بخواند و اگر عدد سفرها یا روزهای مسافرت او در ماه (7) یا کمتر باشد نمازش شکسته است.
3. کثرت سفر (زیاد سفر کردن) به فعلیت برسد و قبل از آن بنابر احتیاط واجب نمازش را هم تمام و هم شکسته بخواند.
بنابراین کسی که مقدّمه کارش، سفر است (مثل معلّمی که برای تدریس به حدّ مسافت شرعی میرود) یا فردی که برای غیر شغل مسافرت میرود (مثل فردی که نذر زیارت دارد و برای ادای نذر، مسافرت مینماید) و قصد دارد سه بار یا سه روز در هفته در مسافرت باشد و این کار را برای مدّت شش ماه از یک سال یا برای مدّت دو سال یا بیشتر، سالی سه ماه ادامه دهد، چنین فردی دو هفته اول، بنابر احتیاط واجب، نمازش را هم شکسته و هم تمام بخواند و بعد از آن نمازش تمام است.
لینک صفحه و جدول توضیحات سایت معظم له:
yon.ir/zfVzz
#پاسخگویی
#احکام
#موعظه
مرکز پاسخگویی موعظه | @pasokhha
حوای آدم | @havayeadam
امام علی ع | @yaaliheydar
احیاء موعظه حسنه | @mawezah_ir
187 📌
چرا باید #حج برویم؟
❓سلام.
خسته نباشید
میخواستم خواهش کنم کمی درباره حج رفتن توضیح بدید در این شرایط
اینکه چه توضیحی باید بدیم به کسایی که نعتقدن در شرایط فعلی نباید حج رفت
من مخالف این حرفم اما خب میخوام بلد باشم چه حوابی بدم بهشون
پیشاپیش ممنون از راهنماییوتون🌹
✅پاسخ:
سلام علیکم
❇️ پاسخ اجمالی:
1. حج یکی از واجبات و عبادات است که بر هر شخصی در صورت استطاعت (قدرت مالی و وجود سایر شرایط) در طول عمرش فقط یک بار واجب می شود حتی اگر در طول زندگی استطاعت برای 40 بار حج رفتن را نیز داشته باشد. و به جز آن یک بار ، سایر سفرهای حج مستحب می باشد.
حج یکی از شعائر الهی است که تعطیل بردار نیست و باید همواره آن را بر پا داشت .
2. هیچ عملی جای حجِ واجب را نمی گیرد و کسی که یک بار استطاعت پیدا کند، خودش و در صورت ناتوانی کسی را باید اجیر کند تا حج را برایش انجام بدهد.
3. کسی که میخواهد حج برود باید تمام دیون شرعی خود را پرداخت کرده باشد. یعنی باید خمس و زکات و ... را پرداخت کرده باشد که این ها به فقرا می رسد. از طرفی تمام قربانی هایی که در حج انجام می شود لزوما برای فقرا استفاده می شود.
4. شخصی که حج بر او واجب می شود و باید دیون خود را پرداخت کند ، یعنی قبل از حج سهم فقرا را از مال خویش پرداخت کرده است. و در خود حج هم به فقرا کمک می کند.
5. کسانی که حج مستحبی انجام می دهند آنان لزومی برای حج رفتن نداشته و بهتر است در فامیل بعد محله و بعد منطقه خود به فقرا کمک رسانی کنند.
❇️پاسخ تفصیلی
سفر حج مقدماتی دارد و یکی از این مقدمات پرداخت وجوهات کامل و رفع شبهات احتمالی مال با پرداخت خمس است و نباید فراموش کرد که این مبالغ هم برای مستضعفان و در راه اعتلای دین هزینه میشود. همچنین قربانی از دیگر واجبات حج است که این قربانیها هم بین فقرا توزیع خواهد شد.
بسیار جالب است که در روایات مختلف یکی از فوائد مهم فریضه حج، رفع گرفتاری و فقر از جامعه و همچنین توانگری افراد معرفی شده که از جمله این روایات، دو روایت زیبا و شنیدنی از امام صادق علیه السلام است که میفرماید:«ندیدهام که چیزی همانند مداومت بر زیارت این خانه چنان سریع توانگری بیاورد و فقر بزداید» (امالی طوسی/۶۹۴/۱۴۷۸)
همچنین امام صادق علیهالسلام در پاسخ به عمار که عرض کرد من خودم را آماده کردهام که هرساله به حج بروم یا مردی از افراد خانوادهام را با هزینه خود به حج بفرستم، فرمودند: آیا بر این کار مصمم هستی؟ عرض کردم آری، فرمود: اگر چنین است یقین داشته باش که ثروتت زیاد خواهد شد و تو را نوید توانگری میدهم» (ثواب الاعمال/۷۰/۴۰)
پیامبر اسلام(ص) به على (ع) فرمود: هر توانمندى که حج را انکار و ترک کند، کافر است و کسى که امروز و فردا کند تا بمیرد، گویا یهودى و نصرانى از دنیا رفته است. (من لایحضره الفقیه، ج۴، ص۳۶۸) و (کافى، ج۴، ص. ۲۶۵)
همچنین امیرالمؤمنین علی (ع) در وصیت خود به امام حسن (ع) میفرمایند: خدا را! درباره خانه پروردگارتان در نظر داشته باشید تا هستید، آن را خالی نگذارید. زیرا اگر حج متروک شود نظر رحمت خدا از شما قطع خواهد شد. (اصول کافى، ج. ۷، ص. ۵۱؛) (نهج البلاغه، نامه ۴۷)
سؤالی که باید از مطرحکنندگان این شبهه که «پول حج را به فقرا بدهید» پرسید این است که چطور میتوان باور کرد کسی که برای سفر حج وجوهات پرداخت میکند و با دادن خمس شبهات احتمالی مالش را برطرف میکند و خود را برای این سفر مستطیع میداند به فکر فقرا نباشد؟ چطور میتوان پذیرفت مسلمانی تکلیف اموالش را روشن کند، از دوستان و اقوام حلالیت بطلبد و درواقع به نوعی برای مرگ خود را آماده کند و پا به سرزمینی بگذارد که او را به یاد محشر و قیامت میاندازد، اما با دستگیری از نیازمندان برای آخرت خود زاد و توشه برندارد.
اصلاً چنین فردی چرا باید به سفر حج با سختیها و مشقتهای فراوان برود؟
فراموش نکنیم براساس آمار رسمی تنها در یکسال یعنی در سال ۲۰۱۱، یک میلیون و ۵۰۰ هزار ایرانی به ترکیه سفر کردهاند و براساس این آمار ایران رتبه چهارم ورود گردشگر به ترکیه را داراست که درآمد حاصل از حضور گردشگران ایرانی برای ترکیه در سال ۲۰۱۱ رقمی معادل یک میلیارد دلار اعلام شده است.
حال سؤال اصلی این است که چرا هیچ فرد و یا گروهی خواستار تعطیلی این سفرها و صرف هزینههای کلان آن برای رفع محرومیت از جامعه نمیشود؟
از بیان این نکات که بگذریم موضوع حج دستور صریح خداوند است که آن را برای افراد مستطیع واجب کرده است.
#پاسخگویی
#احکام
#موعظه
مرکز پاسخگویی موعظه | @pasokhha
حوای آدم | @havayeadam
امام علی ع | @yaaliheydar
احیاء موعظه حسنه | @mawezah_ir
188 📌
⭕️ پاسخ به شایعه
متن #شایعه :
▫️ امام سجاد فرمود:
هرکس سه صلوات برای مادرم حضرت فاطمه(س) بفرستد تمامی گناهانش بخشیده میشود .
✅پاسخ:
🔸 چنین روایتی را نیافتیم اما روایاتی با مضمون مشابه موجود است، مانند:
▫️پیامبر اکرم(ص): «ای فاطمه! هرکس بر تو درود و صلوات بفرستد، خداوند او را میآمرزد و در هر جای بهشت که باشم وی را به من ملحق سازد».
«یَا فَاطِمَةُ مَنْ صَلَّى عَلَیْکِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ وَ أَلْحَقَهُ بِی حَیْثُ کُنْتَ مِنَ الْجَنَّة»؛ اربلی، علی بن عیسی، کشف الغمة فی معرفة الأئمة، محقق و مصحح: رسولی محلاتی، هاشم، ج 1، ص 472، نشر بنی هاشمی، تبریز، چاپ اول، 1381ق؛
▫️يزيد بن عبد الملك نوفلى -به نقل از پدرش مىگويد كه جدّش گفته است: بر فاطمه (سلام اللّه عليها) دختر پيامبر خدا (صلّى اللّه عليه و آله) وارد شدم و او در سلام بر من پيشدستى كرد و گفت: پدرم در زمان حياتش فرمود: هر كه بر من و بر تو [فاطمه] سه روز سلام كند، بهشت از آن اوست. راوى مىگويد: به او گفتم: اين در زمان حيات او و توست يا پس از مرگ او و تو؟ گفت: در زمان حيات و پس از مرگمان.
(کشف اليقين في فضائل أمير المؤمنين علیه السلام , جلد 1 , صفحه 354)
🔸البته چنانکه از روایات استفاده می شود، برای بهره بردن از فیض کامل این اعمال، ندامت و پشیمانی واقعی از گناهان و عزم بر ترک دائمی و عدم بازگشت به آنها و جبران کاستی های گذشته، مثل قضای نماز و روزه های ترک شده و پرداخت حق الناسی که بر گردن شخص آمده ضروریست.
#پاسخگویی
#احکام
#موعظه
مرکز پاسخگویی موعظه | @pasokhha
همسرداری | @havayeadam
امام علی ع | @yaaliheydar
احیاء موعظه حسنه | @mawezah_ir
189 📌
#ساقط_شدن_اذن_پدر
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
ساقط شدن اجازه پدر در ازدواج [ اجازه پدر در عقد دائم]
❓پرسش :
اگر دخترى با پسر هم شأن شرعى و عرفى خود قصد ازدواج داشته باشد، آیا اذن پدر ساقط است؟
✅پاسخ:
در فرض مساله اگر پدر مخالفت کند اذن او ساقط مى شود.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی .
#پاسخگویی
#احکام
#موعظه
مرکز پاسخگویی موعظه | @pasokhha
همسرداری | @havayeadam
امام علی ع | @yaaliheydar
احیاء موعظه حسنه | @mawezah_ir
190 📌
شوخی جلوی نامحرم
❓سلام خدا قوت
دو خانم که همکار هستند اگر در حضور همکار نامحرم با هم شوخی کلامی کنند، چه حکمی دارد؟
تشکر
✅ پاسخ :
سلام
اگر موجب جلب توجه بشود و یا احتمال مفسده باشد اشکال داره و جایز نیست.
#احکام
#پاسخگویی
#موعظه_حسنه
مرکز پاسخگویی موعظه | @pasokhha
همسردای | @havayeadam
امام علی ع| @yaaliheydar
احیاء موعظه حسنه | @mawezah_ir
191 📌
#کثیر_الشک
❓سلام خدا قوت
من تو نماز هام خیلی شک میکنم.. طوری که مجبور میشم از رکعت شمار استفاده کنم چیکار کنم که شک هام کمتر بشه؟
مرجع آیتالله شبیری زنجانی
✅پاسخ:
سلام وقت بخیر
قبل از هر چیز باید احکام کثیرالشک رو انجام بدید:
طبق فتوای آیت الله شبیری زنجانی
کثیرالشک کیست؟
مسأله ۱۱۸۴ اگر کسی در یک نماز سه مرتبه شک کند، یا در سه نماز پشت سر هم مثلًا در نماز صبح و ظهر و عصر شک کند، کثیر الشک است و چنانچه زیاد شک کردن او از غضب یا ترس یا پریشانی حواس نباشد، به شک خود اعتنا نکند.
حکم کثیر الشک:
مسأله ۱۱۸۵ کثیر الشک اگر در به جا آوردن چیزی شک کند، چنانچه به جا آوردن آن نماز را باطل نمی کند باید بنا بگذارد که آن را به جا آورده مثلًا اگر شک کند که رکوع کرده یا نه باید بنا بگذارد که رکوع کرده است و اگر در به جا آوردن چیزی شک کند که نماز را باطل می کند، مثل این که شک کند که نماز صبح را دو رکعت خوانده یا سه رکعت، بنا را بر صحّت می گذارد.
کسی که زیاد شک می کند، اگر شک کند دو سجده را انجام داده یا نه، و اعتنا نکند و بعد یادش بیاید که آنها را انجام نداده، چنانچه مشغول رکوع رکعت بعد نشده باید آنها را به جا آورد و چنانچه مشغول رکوع شده نمازش باطل است، و اگر شک کند که رکوع را انجام داده یا نه، و اعتنا نکند و بعد یادش بیاید که آن را انجام نداده، چنانچه قبل از سر گذاشتن به زمین برای سجده دوّم یادش بیاید باید برگردد و آن را انجام دهد و اگر پس از سر گذاشتن به زمین برای سجده دوم یادش بیاید، به احتیاط واجب دو سجده را نادیده گرفته و پس از انجام رکوع و سجود نماز را تمام کند و پس از آن نماز را دوباره به جا آورد.
🔸منظور از اعتنا نکردن به شک توسط کثیر الشک این است که آن طرف را که به نفع اوست بگیرد، مثلًا اگر شک کند سجده یا رکوع را به جا آورده؛ بنا بگذارد که به جا آورده است، هر چند از محل ّ آن نگذشته است، یا اگر شک ّ کند نماز صبح را دو رکعت خوانده یا سه رکعت، بنا بگذارد که دو رکعت خوانده است.
✅ تا جایی که میتوانید در محیط آرام نماز بخوانید. برای چند بار هم که شده شخصی رو بگذارید تا نماز شما رو مشاهده کند حتی در اوقاتی که شما حواستان نیست و به شما بگوید که چند رکعت خوانده اید تا کمک شود که به شک هایی که برای شما ایجاد می شود اعتنا نکنید. زیاد ذکر شریف صلوات را تلاوت کنید.
#احکام
#پاسخگویی
#موعظه_حسنه
مرکز پاسخگویی موعظه | @pasokhha
همسردای | @havayeadam
امام علی ع| @yaaliheydar
احیاء موعظه حسنه | @mawezah_ir
شماره تلفن و آدرس پایگاه اینترنتی دفاتر مراجع عظام تقلید را در ذیل برایتان معرفی میکنیم تا شما با تماس یا ارسال سؤال به دفتر مرجع تقلیدتان، کسب تکلیف کنید.
دفتر حضرت آیةالله العظمی امام خامنه ای در قم.
(کد: 025 و شماره: 37746666).
پایگاه اینترنتی: http://www.leader.ir/
دفتر حضرت آیةالله العظمی سیستانی در قم.
(کد: 025 و شماره 37741415).
پایگاه اینترنتی: http://www.sistani.org/
دفتر حضرت آیةالله العظمی مکارم شیرازی در قم.
(کد: 025 و شماره: 37473).
پایگاه اینترنتی: http://makarem.ir/
دفتر حضرت آیةالله العظمی نوری همدانی در قم.
(کد: 025 و شماره: 37741850).
پایگاه اینترنتی: http://www.noorihamedani.com/
دفتر حضرت آیةالله العظمی صافی گلپایگانی در قم.
(کد: 025 و شماره: 37479).
پایگاه اینترنتی: http://saafi.com/
دفتر حضرت آیةالله العظمی شبیری زنجانی در قم.
(کد: 025 و شماره: 37740321).
پایگاه اینترنتی: http://www.zanjani.ir/
دفتر حضرت آیةالله العظمی سبحانی در قم.
(کد: 025 و شماره: 37743151).
پایگاه اینترنتی: http://tohid.ir/fa/persian
دفتر حضرت آیةالله العظمی وحید خراسانی در قم.
(کد: 025 و شماره: 37740611).
پایگاه اینترنتی: http://wahidkhorasani.com
دفتر حضرت آیةالله العظمی مظاهری در اصفهان.
(کد: 031 و شماره: 34494691).
پایگاه اینترنتی: http://www.almazaheri.org/
#احکام
#پاسخگویی
#موعظه_حسنه
مرکز پاسخگویی موعظه | @pasokhha
همسردای | @havayeadam
امام علی ع| @sireyeakavi
احیاء موعظه حسنه | @mawezah_ir
192 📌
❓سلام
آیا دانلود کردن فیلمها بدون پرداخت هیچ هزینه ای از اینترنت حق الناس بر گردن داره.. مثلا من فیلم یتیم خانه ایران که مدتها پیش رو پرده سینما بوده رو بدون پرداخت هیچ هزینه ایی از یه سایت دانلود کنم حق الناس بر گردن داره؟
مرجع آیتالله شبیری زنجانی
✅پاسخ:
سلام علیکم
مبنای آیت الله شبیری زنجانی برای استفاده بدون اجازه (مثل کپی، دانلود و ..) این است که :
🔸اگرعقلا برای مؤلف یا ناشر حقی قائل باشند ... و یا این کار خلاف قانون باشد، بنابر احتیاط باید رعایت شود و بدون اجازه آنها کپی نشود. (استفتائات از معظم له)
لذا نظر ایشان این است که احتیاطا رعایت شود.
❇️ در جایی که یک مرجع احتیاط کرده است، میتوان به مرجعی که در همان موضوع فتوا دارد مراجعه کرد.
آیت الله سیستانی حفظه الله در این موضوع فتوا به جواز دادن که میشه به ایشون مراجعه کرد.
#احکام
#پاسخگویی
#موعظه_حسنه
مرکز پاسخگویی موعظه | @pasokhha
همسردای | @havayeadam
امام علی ع| @yaaliheydar
احیاء موعظه حسنه | @mawezah_ir