پدرانه:
نهج الفصاحه :
استفت نفسك و إن أفتاك المفتون.
نيكى و بدى چيزها را از دل خويش بپرس، ديگران هر چه ميخواهند بگويند
@pedarraneh
حکمت ۵۷
على (ع) فرمود:
قناعت، ثروتی است که پایان نمیپذیرد.
سید رضی می گوید :
اين كلام از پيغمبر نيز نقل شده است.
الحکمة ۵۷
قال عليه السلام :
الْقَنَاعَةُ مَالٌ لاَ يَنْفَدُ.
قال الرضى :
وَ قَدْ رُوِىَّ هذَا الْكَلامُ عَنِ النَّبىِّ صَلَّى اللّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ.
saying 57
Imam Ali ibn Abu Talib (PBUH) said the following:
Contentment is wealth that does not diminish
Sayyid ar-Radi says the following:
“This saying has also been related from the Prophet (SAAW).”
🍃لطفا مارا به دیگران معرفی ودر ثواب نشر قرآن واحادیث شریک شوید.
🦋
@pedarraneh
💞 زمزمه های عاشقانه :
سلام صاحب من ، مهدی جان
صبح بخیر ، دل انگیزترین ...
انگار این دل با یاد تو همیشه بهاری است .
من با دریای مهر تو با عطش بیگانه ام و در بیکرانگی محبت تو آزاد و دلخوشم ...
من با تو دلشادم ، پرامیدم ، سبزم ، روشنم ...
شکر خدا که قلب من در گرو ارادت توست ...
🌹اللهم عجل لولیک الفرج
🦋
@pedarraneh
✨ آیه ی روز :
لَّقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا
احزاب-21
مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیکویی بود، برای آنها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد میکنند.
🪷🪷🪷
نکته ها:
«اُسوة» در مورد تأسّى و پيروى كردن از ديگران در كارهاى خوب به كار مى رود. در قرآن دوبار اين كلمه درباره ى دو پيامبر عظيم الشّأن آمده است: يكى درباره حضرت ابراهيم عليه السلام و ديگرى درباره پيامبر اسلام صلى الله عليه وآله. جالب آن كه اُسوه بودن حضرت ابراهيم در برائت از شرك و مشركان است و اسوه بودن پيامبر اسلام در آيات مربوط به ايستادگى در برابر دشمن مطرح شده است.
نقش پيامبر در جنگ احزاب، الگوى فرماندهان است: هدايت لشكر، اميد دادن، خندق كندن، شعار حماسى دادن، به دشمن نزديك بودن و استقامت نمودن. حضرت على عليه السلام فرمود: در هنگامه ى نبرد، خود را در پناه پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله قرار مى داديم و آن حضرت از همه ى ما به دشمن نزديك تر بود. «اتّقينا برسول اللّه صلى الله عليه وآله فلم يكن منّا اقرب الى العدوّ منه»(379)
اين آيه در ميان آيات جنگ احزاب است؛ امّا الگو بودن پيامبر، اختصاص به مورد جنگ ندارد و پيامبر در همه ى زمينه ها، بهترين الگو براى مؤمنان است.
379) نهج البلاغه، حكمت 260.
🪷🪷🪷
پیام ها:
- در الگو بودن پيامبر شك نكنيد. «لقد»
- الگو بودن پيامبر، دائمى است. «كان»
- گفتار، رفتار و سكوت معنادار پيامبر حجّت است. «لكم فى رسول اللّه اسوة حسنة»
- معرّفى الگو، يكى از شيوه هاى تربيت است. «لكم - اسوة»
- بايد الگوى خوب معرّفى كنيم، تا مردم به سراغ الگوهاى بَدَلى نروند. «رسول اللّه اسوة»
- بهترين شيوه ى تبليغ، دعوت عملى است. «اُسوة»
- كسانى مى توانند پيامبر اكرم را الگو قرار دهند كه قلبشان سرشار از ايمان و ياد خدا باشد. «لمن كان يرجوا اللّه ...»
- الگوها هر چه عزيز باشند؛ امّا نبايد انسان خدا را فراموش كند. «رسول اللّه اُسوة - ذكر اللّه كثيرا»
🍃لطفا مارا به دیگران معرفی ودر ثواب نشر قرآن واحادیث شریک شوید.
🦋
@pedarraneh
🍃🌾🍃
حکیمانه:
#نهجالبلاغه
💦فَالنَّاظِرُ بِالْقَلْبِ، الْعَامِلُ بِالْبَصَرِ، يَکُونُ مُبْتَدَأُ عَمَلِهِ أَنْ يَعْلَمَ: أَعَمَلُهُ عَلَيْهِ أَمْ لَهُ؟! فَإِنْ کَانَ لَهُ مَضَى فِيهِ، وَ إِنْ کَانَ عَلَيْهِ وَقَفَ عَنْهُ
⭐️آن کس که با چشم دل مى بيند و با بينايى عمل مى کند بايد در آغاز هر کار بينديشد که آيا آن عمل به سود اوست يا به زيان او; اگر به سود اوست ادامه دهد و اگر به زيانش مى باشد از عمل باز ايستد»
💥در واقع، امام(عليه السلام) شرط پيروزى را سه چيز شمرده که هر سه از شاخه هاى علم و دانش است. انديشيدن در ا صل کار و عمل کردن با بصيرت و آگاهى و مطالعه درباره نتيجه آن کار که آيا به سود است يا زيان؟
📚#خطبه_154
🍃🌾🍃
🦋
@pedarraneh
🔔 پندانه :
به نام خدا
❅سلام بر مهدی، منجی انسانها❅
┄┄┅┅┅❅💠❅┅┅┅┄┄
امام شناسی (۸)
🔸در ادامۀ کلام گهربار حضرت رضا علیه السلام (پست «۷») دربارۀ امامت، چنین میخوانیم:
🔹...سپس خداوند با قرار دادن امامت در فرزندان برگزیده و پاک (حضرت ابراهیم)، او را تکریم نمود و فرمود: «و اسحاق و يعقوب را [به عنوان نعمتى] افزون به او بخشوديم و همه را از شايستگان قرار داديم. و آنان را پيشوايانى قرار داديم كه به فرمان ما هدايت مىكردند و به ايشان انجام دادن كارهاى نيک و برپاداشتن نماز و دادن زكات را وحى كرديم و آنان از پیش، پرستندگان ما بودند».(۱)
🔸امامت پيوسته در فرزندان او بود که يكى پس از ديگرى آن را به ارث مىبردند. قرنها گذشت تا به پيامبر صلّیاللهعلیهوآله به ارث رسيد. خداوند عزّوجلّ فرمود: «در حقيقت نزديکترين مردم به ابراهيم، همان كسانى هستند كه او را پيروى كردهاند و [نيز] اين پيامبر و كسانى كه [به آيين او] ايمان آوردهاند و خدا سَرور مؤمنان است.»(۲)
🔹اين مقام، اختصاص به پيامبر داشت. سپس به امر خداوند عزّوجلّ و بنا بر رسمی که لازمش نموده بود، آن را به علی عليهالسّلام سپرد...».(۳)
👈توضیح: (منظور از فرزندان برگزیده و پاک، امامان معصوم علیهمالسلام هستند).
༻⃘⃕࿇○༅•━┅┄
👈 برای شناخت بیشتر امام و حجّت خدا در پستهای بعدی با ما همراه باشید.
┄┄┅┅┅❅💠❅┅┅┅┄┄
📚۱. انبیاء: ۷۲ و ۷۳. ۲. آل عمران: ۶۸.
۳. کافی ۱: ۱۹۹.
«اللَّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیّکَ الفَرَج»
🦋
@pedarraneh
💡 پند شبانه :
🌷 امام صادق (علیه السلام) :
اگر مرد مومنی در قله کوهی هم باشد ، خداوند کسی را می فرستد که او را آزار دهد ، تا بخاطر این کار به او پاداش دهد.
📚 علل الشرايع ، ج۱ ، ص۴۲
☀️ به ما بپیوندید 👇
🦋
@pedarraneh
🍃🌾🍃
#هر_شب_یک_صفحه_با_قرآن
#صفحه_۴۱۸
بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ يا أَيُّهَا النَّبِيُّ اتَّقِ اللَّهَ وَ لا تُطِعِ الْكافِرِينَ وَ الْمُنافِقِينَ إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلِيماً حَكِيماً (۱) وَ اتَّبِعْ ما يُوحى إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ إِنَّ اللَّهَ كانَ بِما تَعْمَلُونَ خَبِيراً (۲) وَ تَوَكَّلْ عَلَى اللَّـهِ وَ كَفى بِاللَّـهِ وَكِيلاً (۳) ما جَعَلَ اللَّـهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَيْنِ فِي جَوْفِهِ وَ ما جَعَلَ أَزْواجَكُمُ اللاَّئِي تُظاهِرُونَ مِنْهُنَّ أُمَّهاتِكُمْ وَ ما جَعَلَ أَدْعِياءَكُمْ أَبْناءَكُمْ ذلِكُمْ قَوْلُكُمْ بِأَفْواهِكُمْ وَ اللَّـهُ يَقُولُ الْحَقَّ وَ هُوَ يَهْدِي السَّبِيلَ (۴) ادْعُوهُمْ لِآبائِهِمْ هُوَ أَقْسَطُ عِنْدَ اللَّـهِ فَإِنْ لَمْ تَعْلَمُوا آباءَهُمْ فَإِخْوانُكُمْ فِي الدِّينِ وَ مَوالِيكُمْ وَ لَيْسَ عَلَيْكُمْ جُناحٌ فِيما أَخْطَأْتُمْ بِهِ وَ لكِنْ ما تَعَمَّدَتْ قُلُوبُكُمْ وَ كانَ اللَّـهُ غَفُوراً رَحِيماً (۵) النَّبِيُّ أَوْلى بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ وَ أَزْواجُهُ أُمَّهاتُهُمْ وَ أُولُوا الْأَرْحامِ بَعْضُهُمْ أَوْلى بِبَعْضٍ فِي كِتابِ اللَّـهِ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُهاجِرِينَ إِلاَّ أَنْ تَفْعَلُوا إِلى أَوْلِيائِكُمْ مَعْرُوفاً كانَ ذلِكَ فِي الْكِتابِ مَسْطُوراً (۶)
ای پیامبر، خود را از (خشم) خدا حفظ کن و از کافران و منافقان اطاعت مکن؛ زیرا خدا همواره بسیار دانا و حکیم است. (۱) و از آنچه از جانب پروردگارت به تو وحی میشود، پیروی کن؛ زیرا خداوند همواره از کارهایتان آگاه است. (۲) و بر خدا توکّل کن؛ و همینکه کار تو به خدا سپرده شود، کافی ست. (۳) خدا در وجود هیچکسی دو قلب (و دو عقیدهی مختلف) قرار نداده است. و همسرانتان را که مورد «ظِهار» قرار میدهید، مادران شما قرار نداده، و فرزندخواندههای شما را پسرانتان قرار نداده است. این (فقط) سخنی (غیرحقیقی) است که شما به زبانتان میرانید. و خدا حق را میگوید، و او به راه (راست) هدایت میکند. (۴) پسرخواندگانتان را (هنگام صدا زدن یا معرفی کردن،) به پدرانشان نسبت دهید؛ که این نزد خدا عادلانهتر است. و اگر پدرانشان را نمیشناسید، (این فرزندان،) برادران و دوستان دینی شما هستند(و آنان را به نام برادر و دوست صدا بزنید).(البته) در آنچه دچار اشتباه شدهاید، گناهی بر شما نیست؛ ولی (در مورد) آنچه دلهایتان تعمّد داشته است(، بازخواست خواهید شد). خداوند همواره بسیار آمرزنده و مهربان است. (۵) پیامبر (در همهی امور)، از خود مؤمنان به آنان سزاوارتر است، و همسرانش (مانند) مادران آنان هستند و در کتاب خدا، خویشاوندان از مؤمنان و مهاجران (برای ارث بردن) سزاوارترند. البته اگر در مورد دوستانتان کار شایستهای کنید (و به آنان کمک مالی کنید، کار پسندیدهای کردهاید). این (حکم) در کتاب (خدا) نوشته شده است. (۶)
أحزاب [۱-۶]
•┈┈••✾•🍃🌼🍃•✾••┈┈•
@pedarraneh
14.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┈•✾◆🍃🥀🍃◆✾•┈
💠 پست آخرهرشب 💠
✔️همه با هم دعای فرج را زمزمه می کنیم:
إِلَهِي عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أُولِي الْأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنَا طَاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عَاجِلاً قَرِيباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَانِ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَانِ يَا مَوْلانَا يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ الْعَجَل َ الْعَجَلَ الْعَجَلَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ🌹
🍃🌸💖🌺🌷🌹💐🍃
┈•✾◆🍃🥀🍃◆✾•┈
@pedarraneh
🌸🍃
🍃
سلام صبح بخیر
روزانه یک آیه از قران کریم به همراه تفسیری مختصر ویک حدیث نبوی ویک حکمت علوی
تقدیم به عزیزان
🍃
🌸🍃
@pedarraneh
پدرانه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«وَأَنزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بِقَدَرٍ فَأَسْكَنَّاهُ فِي الْأَرْضِ وَإِنَّا عَلَىَ ذَهَابٍ بِهِ لَقَادِرُونَ»
و از آسمان، آبی به اندازه معیّن نازل کردیم؛ و آن را در زمین (در جایگاه مخصوصی) ساکن نمودیم؛ و ما بر از بین بردن آن کاملاً قادریم!
(سوره مبارکه مؤمنون، آیه ۱۸)
🦋
@pedarraneh
تفسیر:
آیه بعد، به یکى دیگر از مظاهر قدرت الهى که از برکات آسمان و زمین محسوب مى شود، یعنى باران، اشاره کرده مى گوید: ما از آسمان آبى فرو فرستادیم به اندازه معین (وَ أَنْزَلْنا مِنَ السَّماءِ ماءً بِقَدَر).
نه آن قدر زیاد که زمینها را در خود غرق کند، و نه آن قدر کم که تشنه کامان در جهان گیاهان و حیوانات، سیراب نگردند.
آرى، از آسمان که بگذریم و به زمین بپردازیم یکى از مهمترین مواهب الهى آبى است که مایه حیات همه موجودات زنده است.
سپس، به مسأله مهمترى در همین رابطه که مسأله ذخیره آبها در منابع زیر زمینى است پرداخته مى گوید: ما این آب را در زمین در مخازن مخصوص، ساکن کردیم، در حالى که اگر مى خواستیم آن را از بین ببریم کاملاً قدرت داشتیم (فَأَسْکَنّاهُ فِی الأَرْضِ وَ إِنّا عَلى ذَهاب بِهِ لَقادِرُونَ).
مى دانیم قشر روئین زمین از دو طبقه کاملاً مختلف تشکیل یافته: طبقه نفوذپذیر و طبقه نفوذناپذیر.
اگر تمام قشر زمین نفوذپذیر بود آبهاى باران فوراً در اعماق زمین فرو مى رفتند و بعد از یک باران ممتد و طولانى همه جا خشک مى شد و قطره اى آب پیدا نبود!
و اگر تمام قشر زمین طبقه نفوذ ناپذیر همچون گل رس بود تمام آبهاى باران در سطح زمین مى ماندند، آلوده و متعفن مى شدند و عرصه زمین را بر انسان تنگ مى کردند، و این آبى که مایه حیات است مایه مرگ انسان مى شد.
ولى خداوند بزرگ و منان، قشر بالا را نفوذ پذیر و قشر زیرین را نفوذ ناپذیر قرار داده، تا آب ها در زمین فرو روند و در منطقه نفوذ ناپذیر مهار شوند و ذخیره گردند، و بعداً از طریق چشمه ها، چاه ها و قنات ها مورد استفاده واقع شوند، بى آن که بگندند و تولید مزاحمت، یا آلودگى پیدا کنند.
این آب گوارائى را که ما امروز از چاه عمیق بیرون مى کشیم و با نوشیدن آن، جان تازه پیدا مى کنیم، ممکن است از قطرات بارانى باشد که هزاران سال قبل از ابرها نازل شده، و در اعماق زمین براى امروز ذخیره گشته است، بى آن که فاسد شود.
به هر حال، کسى که انسان را براى زندگى آفرید و مهمترین مایه حیات او را آب قرار داد، منابع بسیار مهمى براى ذخیره این ماده حیاتى قبل از او آفریده و آبها را در آن ذخیره کرده است!.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۸ سوره مبارکه مؤمنون)
@pedarraneh
🍃
🌸🍃
نکات مهم آیه بر اساس تفسیر نور
🍃
🌸🍃
- قدرت خداوند، در دادن و گرفتن نعمت ها يكسان است. «انزلنا - ذهاب»
- قطره هاى باران، حساب و كتاب دارد. «بقدر» (باران يك پديده ى طبيعى بى هدف و بى حساب نيست).
- ذخيره سازى آب از الطاف الهى ونشانه ى غافل نبودن از خلق است. «و ماكنّا عن الخَلقِ غافلين و انزلنا... فاسكناه»
- خداوند بر پديده ها حاكم است. «و اِنّا على ذهاب به»
- فكر نكنيم نعمت ها هميشگى است. «على ذهاب به لَقادرون»
🍃لطفا مارا به دیگران معرفی ودر ثواب نشر قرآن واحادیث شریک شوید.
🦋
@pedarraneh
پدرانه:
نهج الفصاحه :
استعينوا على أموركم بالكتمان فإنّ كلّ ذي نعمة محسود.
بوسيله پرده پوشى بر انجام كارهاى خود يارى جوئيد زيرا هر كه نعمتى دارد محسود كسانست.
@pedarraneh
حکمت ۵۸
على (ع) فرمود: ثروت، اصل و مايه شهوت هاست.
الحکمة ۵۸
قال عليه السلام : الْمَالُ مَادَّةُ الشَّهَوَاتِ.
saying 58
Imam Ali ibn Abu Talib (PBUH) said the following: Wealth is the fountainhead of passions
🍃لطفا مارا به دیگران معرفی ودر ثواب نشر قرآن واحادیث شریک شوید.
🦋
@pedarraneh
💞 زمزمه های عاشقانه :
سلام مولای من ، مهدی جان
در آرامش ناب جمعه های معطر ، وقتی نسیم یادتان ، آستان قلبم را پر از پروانه می کند ، روی فرش انتظار ، کنار گلدان های صورتی محبت نابتان، رو به کوچه ی چشم براهی می نشینم و برای شب پره های بیقرار دلم از آدینه ی سبزی می گویم که شما از راه می آیید ...
... و این لحظه های روشنِ با شما نشستن ، به تمام جهان می ارزد ...
شکر خدا که شما را دارم ...
🌹اللهم عجل لولیک الفرج
🦋
@pedarraneh