🔰 چرا امام گفت جمهوری اسلامی؟!
✅ #امام، پس از زنداني شدن در 15 خرداد 42، حق داشتن #كتاب در سلول را نداشت. بعد از مدتي كه به ايشان اجازه مطالعه میدهند، ايشان دو كتاب را پيغام میدهند كه برايشان بفرستند. يكي #مستدرك_الوسايل است و دومی #تاريخ_مشروطه كسروي، كه امام بعدها نيز از اين كتاب ذكري ميكند.
✅ امام با آسيبشناسی نهضتهای ديني و نوع رهبري ديني قيامهای قبلي؛ به اينجا رسید كه برای حفظ و استمرار پیروزیها باید یک رابطه دو طرفه، مستمر و رسمی بین نظام دینی و حضور مردم تعریف شود.
*
✅ در طي دو دهه گذشته، غلبه بحثهای صرفاً فلسفی و نظری، در تبيين يا دفاع از حكومت دينی، باعث لاغر شدن رويكرد تاريخي در فهم و تبيين جمهوري اسلامي شده است.
*
✅ در قرن نوزده میلادی در #سودان، #نهضت_متمهدین با نیروهایی مخلص، فداکار و متدین به رهبری #مهدی_سودانی وارد صحنه میشوند. بعضی گفتند او خودش را به عنوان زمينهساز #نهضت_حضرت_مهدی(عج) معرفی کرد و بعضی گفتهاند كه خودش را مهدی موعود معرفی كرد. شعارها کاملاً دینی بود، در یک روز چند هزار #انگلیسی را میکشند و حكومت ديني تأسيس ميكنند ولي بعد از گذشت چند سال، انگلیسیها دوباره برمیگردند.
✅ در #ليبي يك نهضت كاملاً دينی به رهبری #سنوسیها شكل میگيرد و به تأسيس حكومت ديني به رهبري يك عالم دينی میانجامد اما فرجام خوشی پيدا نمیكند و از سازش با غربیها سر در میآورد.
✅در #مصر، کودتایی میشود که اسم آن را انقلاب گذاشتند. #نجيب و بعد #ناصر، زمام امور را دست میگیرند. ناصر، علمدار مبارزه با #اسرائیل میشود و بسيار هم محبوب است. ناصر میمیرد و نفر بعدی #انورسادات است، درست 180 درجه برعکس ناصر. او کسی است که با اسرائیلیها ائتلاف میکند، در حالي كه مردم همان مردماند اما حق قانوني براي مشاركت ندارند!
*
✅ امام اين #تجربيات_تاريخی را مد نظر داشت و در تأسيس #جمهوری_اسلامی صرفاً نگاه فلسفی و نظری نداشت و بياعتنايی به تجربيات تاريخی امت اسلامي و غرق شدن در مباحث انتزاعی و نظری را افتخار نمیدانست.
*
✅ از همان روزهای اول نهضت، امام تجربه عميقي نسبت به رفتارهای #توده و #نخبگان پيدا كرد. امام میديد بسياری نخبگانِ عالم و فاضلي كه بايد عليالقاعده حرف و آرمان امام را بهتر از ديگران میفهميدند چگونه او را تنها گذاشتند و حتي به مقابله و مانعتراشی در راه نهضت او پرداختند و به قول #شهيد_آيت_الله_سعيدي، آن جماعت نخبگاني همه "بلا استثناء!" او را تنها گذاشتند و در همان حال تودههايی كه شايد با نظر استخفاف به آنها نگاه ميشد، مردانه تا پاي جان به ميدان آمدند و از كارگران فصلي آذربايجاني در #پيشوای_ورامين تا #طيب_حاج_رضايی در ميدان بار تهران خود را فداي امام كردند.
امام؛ زخمِ خنجر نخبگان و طعم شيرين خلوص و وفاداري تودهها و جمهور مردم را در عمق جان خود داشت و جمهوريت را تثبيت كرد تا پاسخی درخور به وفاداري اثبات شده اين ملت كه آنها را بهتر از امت اسلامی در دوره پيامبر و اميرالمؤمنين میدانست داده باشد.
✅ #ولایت_فقیه، در تثبیت خود، مدیون جمهوریت نظام است. در واقع خدمتی که جمهوریت و رویکرد حکیمانه امام در انتخاب دقیق یک چنین نظامی برای ساختار نظام اسلامی انجام داد، به تثبیت رهبری دینی در جامعه انجامیده است. امام با آن نگاه تاریخیاش به اینجا رسیده بود که اگر انقلابها بخواهند ادامه پیدا کنند، لازمهاش حضور واقعی مردم در صحنه و ارتباط تنگاتنگ و همیشگی آنها با رهبری دینی در اداره نظام است.
برنامه نداشتن براي حفظ #حضور منظم و قانوني #مردم در صحنه و واگذاري تمام مسئوليت و اختيارات حكومت به #رهبري و اتكاي صرف به محبوبيت و مشروعيت دينی يا انقلابی او، فرجامهای تلخی را برای بعضي از قيامهای اسلامی معاصر رقم زده بود .
✅ بايد مشاركت واقعی مردم در انجام تكليف #امر_به_معروف و #نهي_از_منكر و دخالت در سرنوشت جامعه اسلامي نهادينه و تثبيت میشد و تضمينهای قانوني لازم را پيدا میكرد تا با بالا گرفتن رقابتهایِ خواص براي امتيازگيري از رهبری؛ ظرفيتهای ديگري برای مقابله با زيادهخواهیهای خواص و انحرافات و ترفندهايشان در اختيار رهبری باشد، وگرنه نخبگان و خواصِ اهل حق در همين انقلاب هم نشان دادند كه براي منحرف كردن نظام و تغيير ماهيتش و تنها گذاشتن و زير فشار قرار دادن رهبری، استعداد و آمادگی بسيار شگرفی دارند.
🔻 برشهایی از جزوه 《مهجوریت جمهوریت نظام》
برای دانلود جزوه به لینک زیر مراجعه کنید:
http://jalili-vahid.ir/?p=798
🍃🍃🍃🍃🍃
#کانال_رصد
@salehinrasad
🔹آیت الله حائری شیرازی:
🔸امام راحل؛ پیراهن یوسف🔸
چه جاذبهای جوانان را به سمت جبهه میکشید؟ چه اتفاقی افتاده که در صد سال پیش یک شهید نداشتیم، حالا بیش از دویست هزار شهید داریم؟
هزار سال شهرهایمان بدون شهید بود، حالا نگاه به بهشتزهرای خودتان کنید!
اینها از محبت بود که اتفاق افتاد.
اینها عاشق امام شدند. وقتی امام میگفت بروید جبهه، سر از پا نمیشناختند.
شما میگویی فرق امام با مراجع تقلید قبل از خودش چه بود؟ جاذبهای که در امام بود چرا در بقیه نبود؟
یک اتفاقی افتاد. یعقوب(ع) از دوری یوسف(ع) کور شده بود. از بس غصه خورده بود و گریه کرده بود چشمانش سفید شده بود.
یوسف(ع) میخواست که یعقوب(ع) به مصر بیاید. چه کرد؟ یعقوب(ع) با چشم نابینا که نمیتوانست به سمت مصرِ یوسف برود؟
یوسف(ع) لباس و پیراهنش را به برادرانش داد که به پدر بدهند و بعد دست جمعی پیشاش بازگردند.
در این جا امام زمان(عج)، یوسف(ع) است. امت که عاشق امام است، یعقوب(ع) است. همانها که هزار سال گریه کردهاند و میخواهند چشمانشان بینا شود و سراغ امام زمانشان بروند.
خُب، امام زمان(عج) چکار میکند؟
امام راحل را کرد پیراهن خودش، فرستاد برای امت! امام خمینی(ره) پیراهن امام زمان(عج) بود. به چشم هرکه افتاد بینا شد. وقتی امت بینا شدند، به سمت امام زمان(عج) حرکت میکنند.
امام زمان آمد به سمت مردم یا مردم میروند به سمت امام زمان(عج)؟
مردم میروند.
اما چگونه؟ اول بصیر میشوند بعد میروند.
این پیراهن میافتد روی چشمهایشان و بینا میشوند و میروند سمت امام زمان خودشان.
محبت یعنی همین!
🍃🍃🍃🍃🍃
#کانال_رصد
@salehinrasad
23 نسیم ربانی ٢٣ - حقیقت شب قدر، تنزل تمام امر و جریان قرآن بر قلب امام عصر که قطب قرآن است - ٢٨ اردیبهشت ٩٩ .mp3
2.81M
🔸برنامه #نسیم_ربانی (٢۳)👆
سخنان قرآنی #استاد_عابدینی
🌟 حقیقت شب قدر، تنزل تمام امر و جریان قرآن بر قلب امام عصر که قطب قرآن است
🔻 پخش شبکه قرآن سیما، یکشنبه ٢٨ اردیبهشت ٩٩
✅ کانال استاد عابدینی
🍃🍃🍃🍃🍃
#کانال_رصد
@salehinrasad
هدایت شده از KHAMENEI.IR
11.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 #نشان؛ روایت رهبری
🔻 ویژه نامه انتخاب حضرت آیتالله خامنهای به رهبری انقلاب اسلامی
🔸 ناگفتههای آیتالله ریشهری وزیر اطلاعات وقت، از مسائل پیرامون انتخاب رهبری
.
🔹️روایت سید یاسر جبرائیلی از نگارش کتاب روایت رهبری
➕ به همراه انتشار فایل صوتی تاریخی روایت رهبر انقلاب از جلسه با حضرت امام خمینی (ره) درباره رهبری آینده نظام؛ برای نخستینبار
🔸 چهارشنبه؛ ۱۴ خرداد ماه؛ شبکه ۳ سیما و سایت KHAMENEI.IR
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 امام فرمود: شما رهبر بشوید
🔻رهبر انقلاب: در یک جلسهی دیگر باز امام [عدم صلاحیّت آیتالله منتظری برای رهبری آینده] را مطرح کردند. من به ایشان گفتم: «آقا! ما در این مجموعه دوستان کس دیگری غیر از ایشان نداریم.»؛ ایشان گفتند: «نه، اینجور نیست! شما رهبر بشوید.»؛ من اصلاً این حرف را جدّی نگرفتم؛ چند لحظهای گذشت. حاج احمد آقا [خطاب به من] گفت: «بله، چطور شما میگویید کسی نیست؟ شما هستید، آقای موسوی اردبیلی هست.»؛ دوباره امام گفت: «نخیر، ایشان رهبر بشوند.»
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰منبعی که تاریخنگاری انقلاب را متحول خواهد کرد
🔹درباره یادداشتهای روزانه رهبر انقلاب
🔹 در آستانهی سالروز ارتحال امام خمینی رحمهالله، یکی از روزنوشتهای حضرت آیتالله خامنهای که به روایت عیادتشان از امام راحل در فروردین سال ۶۵ اختصاص دارد برای نخستین بار منتشر شده است. بخش «درس و عبرت» پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در یادداشت زیر از زاویهای متفاوت به بحث «یادداشتهای روزانهی رهبر انقلاب» میپردازد.
▫️ متن كامل اين يادداشت را از اینجا بخوانید:
https://bit.ly/2yVPPrM
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 لوح | رُهبانُ اللّیل و اسد النهار
🔻رهبر انقلاب: امام خمینی، این روح بزرگ، این انسان فوقالعاده، این دل مطمئن و متوکّل و این عقل قوی و راسخ در همهی حالات خود حتی در هنگامیکه نیمی از قلب او از کار افتاده، با همهی شخصیّتش زندگی میکند: «رُهبانُ اللّیل و اسد النهار». ۶۵/۱/۱۲
💻 @Khamenei_ir
* #امام_خمینی #انقلاب
💠 برکت انقلاب و امام در آزادی ارائه معارف
🔻هميشه جَوّ و فضا طوری بوده که علماي وارستهي مهذّب و صاحب نفوس نقيّه، در فشار و شدّت باشند و مورد آزار و اذيت دیگران باشند تا اخيراً به بركت انقلاب و حضرت امام (رضوان الله تعالي عليه) ارائه و بیان برخی از مطالب اخلاقی و معنوی آزاد شد؛ خود مرحوم قاضي (قدس سره) یا خود علامهي طباطبايي (رضوان الله تعالي عليه) و دیگر بزرگان خيلي در فشار بودهاند؛ بخصوص این فشار در نجف خيلي خیلی شديدتر بوده است...
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🍃🍃🍃🍃🍃
#کانال_رصد
@salehinrasad