🔴 دولت ادای خروج از برجام را درمیآورد!
🔹 دستور اخیر شورای عالی امنیت ملی مبنی بر کاهش تعهداتِ برجامی ایران که در مقابلِ خروج آمریکا از برجام و همچنین سکوت و همراهی اروپاییها با ترامپ، صورت گرفته است، باید یک سال پیش، در 18 اردیبهشت 97 صادر میشد. درست در همان روزی که آمریکاییها اعلام کردند که از این عهد نامه خارج میشوند.
🔺اکنون بیش از یکسال از خروج رسمی آمریکا از برجام و بازگشت مجدد تحریمها میگذرد. در طی این یکسال، از اروپا هم به جز ابراز تاسف از این نقضِ عهد و الزام ایران در ماندن در این عهدنامه، چیز دیگری برنیامده است. در مقابل، دولت روحانی هم بدون هیچ واکنش متقابلانهای، صرفا چشم امید به دستانِ ناتوانِ اروپا دوخت تا با چشمان خود ببیند که کوهِ اروپاییها توان موش زاییدن هم ندارد!
🔹 حالا بعد از ماهها به خود آمدهاند و میخواهند با کاهشِ لاکپشتیِ تعهدات برجامی، پاسخی متقابلانه در برابر اقدام یکسال پیش آمریکا و همراهیِ مداوم اروپاییها با او بدهد. منطقِ کاهش تعهدات برجامی، ارسال پیام قاطع و شوک آمیز به طرف غربی است. اما روندِ قطره چکانیای که دولت در کاهش تعهدات در پیش گرفته است، حاوی پیام انفعال بوده و مصداقِ «با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن است»
🔺دولت میتوانست برنامهی کاهش تعهدات ایران را طوری طرحریزی کند که خروج ایران از برجام با سرعت بیشتری اتفاق بیافتد. اما ترجیح داد کندترین برنامهی زمانبندی ممکن را با فواصل شصت روزه که از سوی سازمان انرژی اتمی تنظیم شده است، اجرا کند! زیرا به هر قیمتی میخواهد حضورِ یکطرفه خود در برجام را ادامه دهد، حتی به قیمتِ #اینستکس
🔹از طرف دیگر هنوز ساعتی از اعلامِ گام دومِ کاهش تعهدات برجامی ایران نگذشته است که ظریف توییت میزند«اروپا به تعهداتش پایبند شود، اقدامات ایران قابل بازگشت است»! تا همین واکنش منفعلانه و لاکپشتی را هم بیاثر کند.
💢 آنچه که از رفتار دولت در کاهش سوریِ تعهدات برجامیاش برمیآید بیشتر شبیه به التماس به اروپاییها برای ماندن در برجام است، تا واکنش متقابل و مقتدرانه! دولت، بعد از مواجه شدن با بیمحلیِ اروپا نسبت به او در پی خروج آمریکا از برجام، حالا میخواهد ادای خروج از برجام را دربیاورد تا شاید به این نحو بتواند توجه اروپاییها را جلب کند!
📝 #سیدجواد_طوسی
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز
@salehinrasad
پیک صبا
📚 کتاب «روایت رهبری» رونمایی و معرفی شد 🔺️ کتاب #روایت_رهبری که از سوی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انق
✨برخی پرسشهایی که در کتاب #روایت_رهبری پاسخ داده شده است.
۱. آیا تجارب تاریخی، الگوی مطلوبی برای تعیین ولی فقیه در نظام اسلامی در اختیار ما میگذارد؟
۲. مجتهد جامعالشرایطی که شایسته زمامداری جامعه اسلامی است، چه ویژگیهایی دارد؟
۳. بر اساس اندیشه امام خمینی(ره)، چه کسی میتواند و باید رهبر نظام اسلامی باشد و چه کسی نمیتواند و نباید رهبر باشد؟ از سیره امام خمینی(ره) پیرامون انتخاب ولی فقیه، چه میتوان آموخت؟
۴. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ولایت فقیه چگونه تبدیل به اصلی از قانون اساسی شد؟
۵.کدام جریانهای فکری در مقابل تاسیس جمهوری اسلامی و تصویب اصل ولایت فقیه ایستادند و چگونه شکست خوردند؟
۶.توطئه انحلال مجلس خبرگان قانون اساسی توسط لیبرالها چگونه خنثی شد؟
۷. چرا مجلس خبرگان رهبری آیتالله منتظری را به رهبری آینده انتخاب کرد؟
۸. در اجلاسیه خبرگان رهبری که آیتالله منتظری به رهبری آینده انتخاب شد، چه گذشت؟
۹. نقش آیتالله خامنهای در انتخاب آیتالله منتظری به رهبری آینده چه بود؟
۱۰. آیا شرط مرجعیت برای رهبری در قانون اساسی یک الزام قطعی بود و در جریان انتخاب آقای منتظری در سال ۶۴، لحاظ شد؟
۱۱. انتخاب آیتالله منتظری در سال ۶۴ یک انتخاب رسمی بود یا یک اقدام داخلی، مقدماتی و قابل تجدید نظر؟
۱۲. چگونه فقدان صلاحیت و مشروعیت آیتالله منتظری برای تصدی مقام رهبری نظام آشکار شد؟
۱۳. نسبت آیتالله منتظری با لیبرالها و منافقین چه بود؟
۱۴. مهمترین اقدامات امام خمینی(ره) در سال پایانی حیات مبارکشان چه بود؟
۱۵. چرا حضرت امام(ره) توصیه کردند آیتالله خامنهای رهبر آینده نظام باشند؟ کدام ویژگیها در شخصیت آیتالله خامنهای باعث شد امام ایشان را شایسته رهبری بدانند؟
۱۶. رویکرد و عملکرد آیتالله خامنهای در ۱۰ سال نخست انقلاب چگونه بود؟
۱۷. در اجلاسیه ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ خبرگان چه گذشت؟
۱۸. آیا آیتالله خامنهای به صورت موقت و به عنوان سرپرست رهبری تعیین شدند یا به عنوان رهبر قطعی؟ ماجرای موقت بودن انتخاب چه بود؟ آیا توقیت انتخاب از مردم پنهان ماند؟
۱۹. چرا خبرگان شرط مرجعیت در قانون اساسی را لحاظ نکردند؟
۲۰. خبرگان چه زمانی از نظر حضرت امام درباره حضرت آیتالله خامنهای مطلع شدند؟
۲۱. اعضای خبرگان درباره دلایل رای به رهبری حضرت آیتالله خامنهای چه گفتهاند؟
۲۲. واکنش مردم، علما، جریانهای سیاسی، شخصیتها و نهادها به انتخاب حضرت آیتالله خامنهای چه بود؟
🔰پرسش یکی از مخاطبین :
✅سلام و عرض ادب
وقتی سخن از پیشرفت میکنیم و میگوییم نظام حمهوری اسلامی استقلال و پیشرفت دارد اما عملا بسیاری از مردم نظام فعلی را با حکومت های حوزه خلیج فارس بعد و پس از انقلاب مقایسه میکنند و زمانی این همه مدرنیته را در دبی می بینیم چگونه پیشرفت در ایران را توجیه کنیم حتی در دوره پهلوی نیز پیشرفت خوبی در صنعت و راه اهن داشتیم؟
✅جواب :
با تشکر از پرسشگر گرامی از طرح پرسشی که متاسفانه امروز در خیلی از اذهان ساده رسوخ نموده است ، اما به نظر قبل از جواب به این سوال بایستی بگویم خود این پرسش دقیق نبوده و دارای نکات انحرافی و غلط اندازی می باشد ۰
یک نکته این است که کسانی که اینگونه به مسائل نگاه میکنند چه" عیاری" و چه خط کشی برای بررسی دارند ؟ اصولا در حرفهای کلی و نقل های بدون عدد و رقم می شود هر چه خواست ، گفت و چون سند و آمار و میزانی نیست ، کسی هم پاسخگو نیست !
کشور عربستان و سایر کشورهای خلیج فارس چه پیشرفت واقعی و دست آورد علمی و دانشگاهی داشته و دارند!! که بخواهند با ایران مقایسه شوند! کدام صنعت مادر و یا زیر ساخت ملی پیشرفته ای داشته اند که بتوان به آنها حسرت خورد ؟!
پیشرفت و توسعه یکی از ابعادش اقتصاد است ولی ابعاد مهمتر توسعه در سیاست و فرهنگ هم متجلی است : حتی برخی صاحب نظران موفقیت در توسعه اقتصادی را معلول توسعه سیاسی و فرهنگی می دانند ؛ کدامیک از این کشورهایی که حسرت مدرنیته شان را می خورند مشارکت سیاسی در حد و اندازه ایران دارند؟ اکثر این کشورها دارای رژیم های پادشاهی و امیر نشین های قرون وسطی هستند و مطبوعات آزاد و یا نهادهای مستقل مدنی که لازمه توسعه است را دارا نمی باشند۰
ایران فعلی علیرغم همه آسیب های مدیریتی و بین المللی و مشکلات عدیده داخلی هنوز هم قدرت اول منطقه است و عربستان و اسرائیل هر زمانی که بخواهند کمی با ایران سرشاخ و یا رویارویی نمایند خیلی زود به دامن بزرگترشان یعنی امریکا فرار میکنند۰ انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرا منطقه ای و یک عامل تاثیر گذار جهانی است و شما این عظمت را در سطح دشمنی با ایران میتوانید مشاهده کنید ۰
🔴البته باز تاکید میکنم عظمت ذاتی و تاریخی انقلاب اسلامی دلیلی بر ضعف مدیران و توحیه برخی سیاست های غلط فعلی نیست و اصولا این خبط ها عرضی بوده و به ذات انقلاب اسلامی مربوط نمیشود ۰ نکته آخر این است که بین پیشرفت و توسعه با تکامل و رشد بایستی تفاوت قائل شد۰
موسی نجفی
@salehinrasad
فهرست فراموش شده
تعهدات اتحادیه اروپا در برجام
✍️ آیا باور می کنید و یادتان می آید که اتحادیه اروپا در برجام متعهد به لغو تحریم ها و همکاری در حوزه های زیر شده است؟
🔹الف- نقل و انتقالات مالی بین اشخاص و نهادهای اروپایی، از جمله موسسات مالی، و اشخاص و نهادهای ایرانی از جمله موسسات مالی؛
♦️ب- فعالیتهای بانکی، شامل ایجاد روابط کارگزاری بانکی جدید و افتتاح شعب و بانکهای تابعه بانکهای ایرانی در قلمرو کشورهای عضو اتحادیه؛
🔹ج- ارائه خدمات بیمه و بیمه اتکائی؛
♦️د- ارائه خدمات پیام رسانی مالی (از جمله سوئیفت) برای بانک مرکزی و موسسات مالی ایران؛
🔹ه- حمایت مالی از تجارت با ایران (اعتبارات صادراتی، تضامین، یا بیمه)؛
♦️و- تعهد به پرداخت وام های بلاعوض، خدمات مالی و وام های ترجیحی به دولت ایران؛
🔹ز- معاملات راجع به اوراق مشارکت دولت ایران و اوراق تضمین شده توسط دولت؛
♦️ح- واردات و حمل نفت، فراورده های نفتی، گاز و فرآورده های پتروشیمی ایران؛
🔹ط- صادرات تجهیزات یا تکنولوژی کلیدی برای بخش های نفت، گاز و پتروشیمی؛
♦️ی- سرمایه گذاری در حوزه های نفت و گاز و پتروشیمی؛
🔹ک- صادرات تجهیزات و تکنولوژی کلیدی صنایع دریایی؛
♦️ل- طراحی و ساخت کشتی های باری و تانکرهای نفتی؛
♦️م- ارائه خدمات پرچم و تعیین وضعیت (classification)؛
🔹و ...
🔸اکنون اروپایی ها همه این تعهدات را دربه وعده اینستکس (مبادله غذا و دارو با پول نفت فروخته شده ایران به کشورهای غیر اروپایی) فروکاسته اند؛ چیزی که به تعبیر آقای روحانی "توخالی است و به هیچ دردی نمی خورد".
محمد ایمانی
@salehinrasad
KayhanNews75979710412149525569208.pdf
10.44M
بسم الله الرحمن الرحیم
تمام صفحات روزنامه کیهان
امروز دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری
▪️۶۲۱ میلیارد دلار #کسری_تجاری آمریکا در سال ۲۰۱۸
🔸بر اساس این گزارش کسری تجاری سال ۲۰۱۸ آمریکا به ۶۲۱ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال ۲۰۱۷، ۷۰ میلیون دلار افزایش داشته است. این در حالیست که بالاترین میزان کسری تجاری کالا در تاریخ آمریکا ۸۹۱/۲ میلیارد دلار بوده است.
♦️با وجود اعمال تعرفه های ۲۵۰ میلیارد دلاری آمریکا علیه کالاهای چینی؛ تراز تجاری کالا با #چین ۲۰۱۸ افزایش داشته است.
🔺این کسری تجاری در حالی افزایش یافته است که رشد اقتصادی ایالات متحده امسال ۲/۹% بوده است و آمریکایی ها کالای خارجی بیشتری خریداری کرده بودند.
🔻ایالات متحده در ۲۰۱۸، ۶/۳% افزایش صادرات در برابر ۷/۵% افزایش واردات داشته است.
📚منبع: مرکز مطالعات راهبردی و بین الملل CSIS
🆔 @salehinrasad
حداقل برای 👆 نفر ارسال کنید.