✅چرا عربستان و امارات در جنوب یمن درگیر شدند؟
✍محمدرضا فرهادی
⏺امارات در یک اقدام کم سابقه از طریق شورشیان جنوبی، عدن در جنوب یمن را به تصرف درآورد.
این اقدام امارات با توجه به ائتلاف دو کشور در جنگ یمن معقول به نظر نمی رسد. در رابطه با اختلاف فعلی باید به چند نکته اشاره کرد:
۱. امارات در جنوب یمن به دنبال تصرف مناطق سوق الجیشی و استراتژیک همچون بنادر جنوبی است. مثلا جزیره سوقطری و خلیج عدن.
۲. این مناطق می توانند به عنوان مکمل هایی برای بندرگاه های امارات همچون ولی عمل کنند. به هرحال امارات به دنبال تثبیت هژمونی خود در حاشیه جنوبی خلیج فارس است.
۳. دولت مستقر هادی در عدن دست نشانده عربستان سعودی بود و این دولت در راستای سیاست های عربستان گام بر می داشت.
۴. نگاه امارات به شاخ آفریقا از طریق تصرف بندرگاه های مهم جنوب یمن است. به همین دلیل است نگاه امارات به کشورهای شمال آفریقا همچون لیبی است.
۵. عربستان در جنوب یمن با توجه به دوری سرزمینی دارای منافع خاصی نیست و امارات دارای منافع گسترده تری است. حمایت از دولت مستعفی تنها عامل و برگ برنده عربستان در جنوب یمن بود که علنا با عملیات اخیر باید عربستان را بازنده تحولات جنوبی دانست.
۶. امارات به دنبال تشکیل همان یمن جنوبی است و به همینمنظور به تربیت نیروهای شبه نظامی اقدام کرده است.
به ما در ایتا و سروش بپیوندید:
http://eitaa.com/salehinrasad
http://sapp.ir/salehinrasad
👇❎✅کودتای عدن به نفع یا ضرر انصارالله؟
پس از شلکیک موفق انصارالله به پادگان الجلا، درگیری های نهان میان طرفداران منصور هادی و نیروهای شورای انتقالی تحت حمایت امارات، شعله ور شد.
پس از چهار روز درگیری نیروهای جدایی طلب معروف به کمربند امنیتی بر عدن مسلط شدند و وزرای دولت مستعفی منصور هادی به ریاض گریختند.
هر چند عربستان سعودی و بخشی از جامعه بین الملل از منصور هادی حمایت می کردند، ولی در این درگیری ها، طرفداران منصور هادی را پشتیبانی نکردند.
عربستان سعودی با کنار کشیدن تانک ها از جلو قصر معاشیق عملا مسیر را برای کودتاچیان باز کرد.
احمد المیسری وزیر کشور دولت منصور هادی گفته است عربستان سعودی که دوست ما بود با سکوتش سر ما را گوش تا گوش برید.
این پرسش مطرح است که این وضعیت به سود انصارالله است یا خیر؟ پاسخ به این پرسش در بررسی احتمالات زیر نهفته است.
۱. اولین پیامد این درگیری ها ادراک این نکته به یمنی ها است که نباید به طرف های خارجی اعتماد کرد. بنابراین تا حدودی این حوادث باعث شده است عربستان سعودی و امارات پشتوانه مردمی را از دست بدهند.
۲. وجود دو گروه در عدن که با هم مخالف بودند مبارزه را برای انصارالله راحتر کرده بود تا متشکل شدن نیروها که مبارزه نظامی را سخت می کند.
۳.حضور منصور هادی در راس دولت و القای مشروعیت وی از سوی جامعه بین الملل قدرت دیپلماسی بین المللی را از انصارالله گرفته بود. با کنار زده شدن منصور هادی و مشروعیت مردمی نداشتن سایر گروها در جنوب یمن قدرت چانه زنی سیاسی انصارالله افزایش می یابد.
۴. وجود نشانه هایی از تغییر راهبرد امارات از جنگ به صلح و مذاکرات پنهانی امارات با انصارالله و ایران آینده روشنی را برای انصارالله و عدن نشان می دهد.
البخیتی عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن،، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره، پس از در گیری ها گفته است:
"شاهد تحولاتی در یمن هستیم که باید به سود ما یمنی ها باشد. امارات می گوید به صلح بر راه حل نظامی اولویت می دهد. خبرهایی درز کرده است که می شنویم که ممکن است تغییراتی در موضع عربستان ایجاد شود، اما این تغییر رسمی نیست"
✅✴️❎موسی سلیمانی
🇮🇷 بهترین اخبار و تحلیل روز؛
http://eitaa.com/salehinrasad
http://sapp.ir/salehinrasad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓بهتر نیست به جای رفتن به حج و زیارت هزینه آن را در امور خیریه و کمک به مستمندان خرج کنیم؟
#شهید_مطهری
KayhanNews75979710412150535087261.pdf
10.48M
بسم الله الرحمن الرحیم
تمام صفحات روزنامه کیهان
امروز سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
✔️آموزش شنا نتانیاهو از خلیج فارس آغاز میشود؟
⭕️طعمه جذاب بعدی نیروی دریایی سپاه
✍️ظاهرا تقدیر این است که حماسهآفرینی و تاریخسازی نیروی دریایی سپاه، همچنان بر مدار تنگه هرمز و خلیج فارس ادامه یابد. چند روز قبل یکی از دولتمردان رژیم صهیونیستی از پیوستن به ائتلاف نظامی نیم بند دریایی آمریکایی برای خلیج فارس خبر داد. موضوعی که البته با واکنش صریح و اولیه ایران مواجه شده است.
👈به صورت اجمالی میتوان اهداف استراتژیک ذیل را درباره اشتیاق رژیم صهیونیستی برای حضور در خلیج فارس را بیان کرد:
🔻الف: بسط قدرت دریایی و گسترش حضور نظامی از طریق حضور در مناطق استراتژیکی همچون خلیج فارس و در ادامه تنگه باب المندب
🔻ب: عادی سازی همکاریهای نظامی با برخی کشورهای عربی
🔻ج: تحریک آمریکا به درگیریهای ناخواسته نظامی در خلیج فارس
🔻د: تمرکز بیشتر بر جاسوسی و اطلاعاتی از ایران از طریق زیردریاییهای دلفین (با هدف پایش مرتب قدرت دریایی و لو دادن محموله های نفتی و نظامی ایران)
🔻ه: جبران موازنه نظامی نزدیکی ایران به مرزهای اسرائیل در سوریه
👈اما سوال اساسی این است که در صورت چنین جسارتی از طرف صهیونیستها، نیروی دریایی سپاه چه خواهد کرد؟ زیرا به نظر نمی رسد که نیروی دریایی سپاه فرصت ضربه به اسرائیل را از دست بدهد. در اینباره نکات ذیل را بخوانید:
1️⃣: در نگاه اول، ایران حضور اسرائیل را کاملا در تضاد با امنیت ملی خود تلقی کرده و حتی برخلاف گذشته، اینبار فقط آبهای سرزمینی ایران خط قرمز نخواهد بود، بلکه نیروهای رژیم صهیونیستی در کل خلیج فارس تحمل نمیشود. ضمن اینکه حضور رژیم صهیونیستی در خلیج فارس، معادل این خواهد بود که ایران بر اساس حق قانونی میتواند، در دریا مدیترانه نیز نیروهای اسرائیلی را مورد هدف قرار بدهد.
2️⃣: نیروی دریایی اسرائیل بسیار ضعیف است. آنها قبلا در مواجه با حزب الله لبنان و حتی نیروهای دریایی سوری نیز، ضربات قابل تاملی دریافت کردهاند. بنابراین، طعمه به شدت آسیبپذیری در برابر نیروی دریایی سپاه خواهند بود. به همین دلیل قابل پیشبینی است که ضربه احتمالی نیروی دریایی سپاه، میتواند آنقدر سهمیگن باشد که شامل عقبه نیروی دریایی رژیم صهونیستی در دریای مدیترانه نیز بشود و حتی برای مدتها تشکیل مجدد این بخش نظامی را برای رژیم صهیونیستی غیرممکن کند.
3️⃣: به صورت مشخصتر، به نظر نمیرسد که رژیم صهیونسیتی جرات ارسال ناوچههای کوچک نظامی خود را به خلیج فارس داشته باشد. زیرا در آنصورت تنها سرمایههای دریایی خود را به راحتی از دست خواهد داد. بنابراین احتمالا تمرکز این رژیم بر استفاده از زیردریاییهای کلاس دلفین است که بیشتر جنبه اطلاعاتی و البته با قابلیت پرتاب موشکهای کروز با برد 1500 کیلومتر باشد. در این صورت نیز میتوان از الان امیدوار بود که اینباره به کلکسیون نظامی سپاه، شکار و انهدام زیردریایی نیز اضافه شود.
4️⃣: چند ماه قبل بود که سردار سلامی،خطاب به نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: «شنا کردن در مدیترانه را تمرین کن چرا که به زودی هیچ راهی جز به دریا گریختن ندارید» به نظر می رسد که این وعده سردار سلامی امکان زودتر محقق شدن نیز پیدا کرده است. با این تفاوت که نتانیاهو و دیگر سیاسیون احمق صهیونیستی آموزش شنا کردن را قبل از مدیترانه از خلیج فارس باید آغاز کنند. هرچند به نظر میرسد که بیش از شنا، نتانیاهو و دوستانش نیاز به آشنایی نجات غریق پیدا کنند.
@mahdi_jahantighi
@salehinrasad
"قربان گذشت، غدیر پیش رو و عاشورا در راه"
♻️قربان:تعریف کامل عهد الهی بود. تعریف جامع دل کندن از بهترین ها بود. دل کندنی که کندنش با دست خود نه دیگری بود. این است معنای قربانی.
♻️غدیر پیش رو اعلام عهد الهی است. از علی علیه السلام سوال شد :بهترین لحظه زندگی شما ،کدام لحظه بود؟ امیر مومنان پاسخ داد:لحظه ای که نبی خاتم دستم را گرفت و بالا برد وبه همه عالم اعلام عهد الهی کرد.
♻️عاشورا:امتحان عهد الهی بود. خیلی ها "هل من ناصر" را شنیدند:
خیلی ها اعتنا نکردند!
برخی گفتند "دوست داریم یاریت کنیم اما زن وبچه داریم" لذا نیامدند.
برخی گفتند " تا شما به کربلا برسید ما یک دیداری تازه کنیم و به شما می پیوندیم" این گروه زمانی به عهدشان وفا کردند که اسرا را به شام می بردند از جمله طرماح بن عدی
در این امتحان عهد الهی ،آمار قبولی خیلی پایین است.
👈این پایین بودن آمار به سه دلیل بود:
1)نفهمیدن "عهد" چیست؟!
2)نفهمیدن "عهد "با کیست؟!
3)نفهمیدن این "عهد"را چگونه باید پاس داشت؟!
✅ معنای جامع وکامل" بصیرت" در فهمیدن نفهمیدن های "قربان" ،"غدیر "و "عاشورا"ست.
#حسین_عباسیان
🇮🇷 به ما بپیوندید:
http://eitaa.com/salehinrasad
http://sapp.ir/salehinrasad
📚 #معرفی_كتاب| بازگشت از نیمه راه
🔹 تاریخِ ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مدعیانی به خود دیده است که تمام حیثیت و آبروی خود را وامدار #امام_خمینی (ره) و انقلاب اسلامیاند، ولی هر یک بهدلیلی از آرمان انقلاب برگشتهاند.
🔹 شناختن مخالفان و جنس مخالفتهای آنها با رهبری انقلاب اسلامی و به تبع آن با نظام جمهوری اسلامی ایران یکی از اساسیترین عناصر شکلدهنده نگرشها و دیدگاههای متفاوت در تحلیل و #جریانشناسی تاریخ معاصر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.
🔹 از همين روی کتاب «بازگشت از نيمه راه» علاوه بر شخصیتنگاری ۳۲ تن از بازماندگان راه انقلاب، بیان تاریخ یک انقلاب بعد از وقوع و جریانشناسی سیاسی سه دهه از تاریخ ایران اسلامی است که تاکنون با چنین رویکردی نگاشته نشده است.
🔹 برخی از اين افراد عبارتند از هادی غفاری، حسینعلی منتظری، عبدا… نوری، سیدمحمد خاتمی، عطاءا… مهاجرانی، سیدمصطفی تاج زاده، سعید حجاریان،بهزاد نبوی، جلال الدین طاهری اصفهانی، اکبر گنجی، محسن کدیور، اسدا… #بیات_زنجانی، سیدعلی محمد دستغیب، یوسف #صانعی، علی اکبر محتشمیپور، سیدمحمد #خوئینیها، احمد آذری قمی، مهدی کروبی، میرحسین موسوی، حشمت ا… طبرزدی،محمد نوریزاده.
✍️ علی الفتپور اعتقاد دارد این ۳۲ نفر از اهمیت ویژه ای در تاریخ سیاسی ایران برخوردارند، از این رو تلاش کرده تا به آنها پرداخته شود.
براي اطلاع بيشتر ميتوانيد به لينك زير مراجعه نماييد: 👇
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=3647
🆔 @salehinrasad
🔴 خواب آشفته سعودی و امارات برای یمن‼️
❇️ #سناریوی_دشمن = تجزیه یمن
❇️ #الزامات_پیروزی:
1⃣ شناخت توطئه دشمن و حمایت از یمن یکپارچه
2⃣ تداوم گفتگوهای یمنی _ یمنی
3⃣ ایمان به خدا و وعده الهی
❇️ #آینده_یمن:
1⃣ پیروزی ملت مجاهد و مظلوم یمن
2⃣ تشکیل دولت قوی و پیشرفت
3⃣ ناکامی قطعی سعودی ها و اماراتی ها
🔻حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار سخنگوی جنبش انصارالله:
🔹آنها بهدنبال #تجزیه یمن هستند که باید با قدرت در مقابل این توطئه ایستاد و از یمنِ یکپارچه، متحد و با تمامیت ارضی حمایت کرد.
🔸حفظ یکپارچگی یمن با توجه به عقاید دینی و قومیتهای مختلف این کشور نیازمند گفتگوهای یمنی – یمنی است.
🔹هر ملت مؤمنی که به خدای متعال ایمان و به وعده الهی اعتقاد داشته باشد، قطعاً پیروز خواهد شد و بر همین اساس بدون شک پیروزی با ملت مظلوم و مجاهد یمن خواهد بود.
🔸مردم یمن با تمدن عمیق و تاریخی خود و با روحیه مجاهدت و ایستادگی که در این پنج سال از خود نشان دادهاند، آینده خوبی را در پیش دارند و به لطف خداوند، دولتی قوی را تشکیل خواهند داد و در چارچوب آن دولت، به پیشرفت خواهند رسید.
🔹سعودیها و اماراتیها و حامیان آنها که مرتکب جنایات بزرگی در یمن شدهاند، قطعاً به نتیجه نخواهند رسید.
بهترین اخبار و تحلیل روز:
http://eitaa.com/salehinrasad
http://sapp.ir/salehinrasad
#سوال از محضر حضرت آقا:
اکثر کسانیکه با آنها برخورد دارم، در تقوا و سادهزیستی شما شک ندارند و حرفهای شما، حرفهای دل آنها هم هست؛ ولی میگویند چرا میگذارند اطرافیان اینطور عمل کنند؛ چرا جلوِ آنها را نمیگیرند؟ چرا جلوِ درآمد میلیونی نمایندگان مجلس و آقازادهها را نمیگیرند؟
#پاسخ: نمایندگان مجلس که اطرافیان من نیستند. قانون در اختیار نمایندگان است و برطبق آن عمل میکنند. البته این را به شما عرض کنم: نباید انتظار داشته باشید که ما به دستگاههای دولتی نگاه کنیم، ببینیم چه کسی درآمدش زیاد است و یا سادهزیستی ندارد، فوراً او را از کار برکنار کنیم؛ این اصلاً روش درستی نیست و ممکن هم نیست. آنچه مورد توقّع است، این است که اطرافیان و کسانی که به من نزدیک هستند، باید در زندگی خود سادهزیست باشند. تا آنجایی که من خبر دارم، همینطور است. اشخاص درجه یک دفتر ما با پیکان رفت و آمد میکنند و تشریفاتی هم ندارند. اگر کسی خبر دیگری غیر از این دارد، به ما بگوید تا بدانیم.
من نمیدانم منظور از «آقازادهها» چیست. «آقازادهها» یک عنوان کلّی است. یعنی فرزندان علما؟ فرزندان مسؤولان؟ یا فرزندان هر آقایی؟ بالاخره هر آقایی، فرزندش آقازاده است. آقازاده و غیر آقازاده ندارد؛ باید جلوِ همه را بگیرند و میگیرند؛ اینطور نیست که کسی ملاحظه کسی را بکند. البته گاهی شایعه و حرف و گپ هم درست میکنند؛ همه آنها را باور نکنید؛ خیلی از آنها درست نیست.
۱۳۸۲/۲/۲۲
#پرسش و #پاسخ
@salehinrasad
#تبیین منظومه فکری رهبری