حجاب و نقش آن در سلامت روان
یکی از نتایج مهم حجاب و پوشیدگی که در سلامت روانی زن تأثیر مستقیم دارد، بلوغ و تکامل روانی و شخصیتی زن است.
یکی از روانشناسان بین نتایج حجاب و عوامل بلوغ روانی در زن مقیاس هایی انجام داده و به نتایج جالبی رسیده است. او در کتاب خود می نویسد که بیشتر روانشناسان مانند فروید، اریک فروم، پیاژه، کولبرگ، اریکسون و غیره مراحل و ادوار تکامل روانی انسان را به پنج دوره تقسیم کردهاند این مراحل عبارت اند از 1. مرحله گیرندگی غیرفعّال 2. مرحله گیرندگی فعّال یا رشد احساس های بچه گانه3. مرحله رشد عضلانی4. مرحله تحرّک و آغاز تشخیص هویت یا دوران نهان تناسلی 5. مرحله کمال هویت زنان یا مردان.
نویسنده، در مورد نتایج اختلال در مرحله چهارم می گوید: در مرحله چهارم، ممکن است دو نوع اختلال به وجود آید. نخست، عوض شدن نقش پسر و دختر که خطر همجنس خواهی از همین جا به وجود می آید، و دوم؛ تثبیت در این مرحله و متوقف شدن رشد شخصیت است که باعث می شود پسران همیشه تشنه قدرت و خواهان تسلط بر دیگران بوده و دختران به موجوداتی کاملاً گیرنده تبدیل شده، همیشه اسیر توجه دیگران باشند. اینان همواره مجبورند پذیرش خود را به خویشتن و دیگران اثبات کنند؛ از این روی چنین زنانی از سازندگی و به ویژه استقلال شخصیت باز می مانند.
متأسفانه امروز در بیشتر جوامع بشری، این توقف شخصیت به عناوین مختلف تشویق و تبلیغ می شود. عرضه کردن زنان بی بند و بار و عشوه فروش بر پرده سینما یا تلویزیون و امثال آن و الگو کردن آنان، یا نمایش شخصیت های کاذبی که به سرعت آدم می کشند و بر تصاحب زنان بسیار و نداشتن همسر و ویرانگری میب الند، از بدترین نمونه هایی هستند که دختران و پسران را از رشد و رسیدن به مرحله بلوغ روانی باز می دارد.
نویسنده در ادامه، به بیان بعضی از نتایج فردی و اجتماعی فرهنگ ابتذال می پردازد و می گوید: زنان و مردانی که از چنین فرهنگی تأثیر می پذیرند، همیشه از زوال قدرتِ جلب و نفوذ، نگران و ناراضی اند، به شدت از روزگار پیری می هراسند و عطش رنج آور آنها برای پیروزی خاموش شدنی نیست. چنین زنان و مردانی، به طور طبیعی طعم محبت واقعی را نچشیده اند و مجالی برای مهرورزی، عشق و قبول مسئولیت ندارند. شاید به همین دلیل است که اکنون بیش از 63 درصد خانواده های آمریکایی تک والدی هستند؛ زیرا لازمه زندگی مشترک گذشت، قبول مسؤولیت، مهرورزی و محبت انسانی است و چنین ویژگی هایی با ایده آل ها و نمونه های عرض شده در آن جامعه که هنری جز نفوذ بر دیگران و جلب توجه آنها ندارند، در تعارض است. زندگی خانوادگی، نه مکانی است برای تصاحب همه زنان، و نه مجالی برای جلب توجه همه مردان.
در مقابل، زنانی که به مرحله تکامل و بلوغ روانی رسیده اند، زنانی سازنده، دانشمند، ایثارگر و خدمتگزارند و در تمام جوامع از این سبک سری ها به دور بوده، در زندگی و سلوک اجتماعی به مراتب از دیگر زنان، ساده تر زیسته و شخصیت بالغ آنها اسیر جلب کردن دیگران نیست. آنها لباس های جلف نمی پوشند، کمتر از دیگران در انظار آرایش می کنند و عموماً در زندگی خانوادگی موفق اند.
بنابراین، فاصله گرفتن جامعه از فرهنگ حجاب و رعایت نکردن حریم بین زن و مرد، عامل بسیاری از مشکلات روانی و اجتماعی برای افراد، به ویژه زنان است؛ چنان که نویسنده در ادامه می گوید: «هر چه زنان و دختران در استفاده از وسائل آرایش و زیبایی بیشتر افراط کنند، عطش آنها در خودنمایی و جلب توجه دیگران بیشتر می شود، و وابستگی و بی ارادگی شان شدیدتر می گردد. روشن است که این روند به خودی خود نفاق، کرنش، قبول اسارت، سبک سری، از خود بیگانگی، بی تفاوتی به دیگر مسائل انسانی، سطحی بودن در اندیشه و عمل، احساس دلتنگی و بالاخره در روزگار میانسالی و پیری، اندوه و رنج پایان پذیری را به ارمغان خواهد آورد و با سپید شدن هر تار مو و آشکار شدن هر خطی بر چهره، گویی ذخیره حیاتی این گونه زنان پایان می پذیرد؛ زیرا از تنها وسیله دلگرمی و امید برای زندگی، چیزی باقی نمانده است.»
این نویسنده سپس به تأثیر رعایت حجاب در رشد و تکامل شخصیت زن پرداخته و می گوید: «در برابر این توصیه ها، ادیان توحیدی نیز شیوه ای توصیه کرده اند. یکی از مؤثرترین روشها برای رشد شخصیت زن و آزادی از قید وابستگی به جلب توجه و خودنمایی، پوشیدگی و مستوری است. پوشیدگی برای دختران از زمره نیازهای اساسی برای رشد و بلوغ روانی در این مرحله است که باید در دوران نوجوانی تأمین شود. دختران با مستور نگه داشتن خویش به غیر از محدوده خانواده، در حقیقت اختصاصی بودن جلب توجه دیگران را می آموزند تا بعدها نیز از این گیرندگی و جذابیت در محدوده خانواده به طور سازنده استفاده کنند و این نهاد مقدس را تحکیم بخشند. این تمرین (حجاب) در حقیقت تعدیلی است در برابر خواست طبیعی.
نویسنده در پایان، زنان و دختران را متوجه ارزش های واقعی خود کرده و می گوید: «مواهب خداوند به زنان تنها زیبایی ظاهری نیست که با پایان یافتن آن، زن به پایان نقش خود در حیات اجتماعی نزدیک شود؛ ارزش زنان به کسب کمالات و فضیلت های اخلاقی و انسانی و جلب رضای خداوند متعال است، نه اصرار بیهوده بر جلب توجه دیگران. متأسفانه بزرگترین بازنده این بازی، زنان خواهند بود.»
تهیه و تنظیم : سرهنگ "علیرضا ملایی" - مدیر مرکز مشاوره معاونت فرهنگی و اجتماعی پلیس فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 خطر بزرگ برای ایران از زبان پدر جامعهشناسی کشور
#حجاب_بالندگی
#رادان
💢 اولین تصویر از شهید مدافع وطن سجاد قدمی منتشر گردید
🔹شهید قدمی از مرزبانان کردستان یکم اردیبهشت ۱۴۰۲ حین پایش نوار مرزی به درجه رفیع شهادت نائل گردید
#شهدای_مرزبانی
#پلیس_تراز_انقلاب
#پلیس_فارس
18.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
طرح جدید مقابله با بدپوششی و بدحجابی
زیباترین هدیه ...
#رادان
#حجاب_بالندگی
#پلیس_فارس
#اقتدار_امنیت
#امنیت_سلامت
#پلیس_خدمتگزار
کشف 765 کیلوگرم مواد مخدر در فارس
فرمانده انتظامی استان از کشف 765 کیلوگرم مواد مخدر از نوع تریاک و حشیش طی 48 ساعت گذشته خبر داد.
سردار "رهام بخش حبیبی" در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری پلیس، اظهار داشت: مأموران انتظامی شهرستان "داراب" هنگام گشت زنی در محورهای خاکی و فرعی پشت روستای "قلاتویه"، به یک دستگاه خودرو پراید مشکوک و دستور ایست دادند که راننده آن بدون توجه اقدام به فرار کرد.
وی ادامه داد: در این راستا مأموران انتظامی به تعقیب خودرو پرداخته و پس از طی مسافتی، با رعایت قانون بکارگیری سلاح به سمت خودرو تیراندازی و آن را متوقف کردند.
فرمانده انتظامی استان فارس تصریح کرد: در بازرسی از این خودرو، 192 کیلو و 300 گرم حشیش و 5 کیلو و 700 گرم تریاک کشف و یک قاچاقچی مواد مخدر دستگیر شد.
سردار حبیبی ادامه داد: در یک عملیات دیگر، مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان فارس مطلع شدند قاچاقچیان قصد دارند مقادیری مواد مخدر را از محورهای مواصلاتی انتقال دهند.
وی با بیان اینکه در این راستا مأموران با اقدامات اطلاعاتی و پلیسی، یک دستگاه خودرو سمند را در محور "شیراز- زرقان" شناسایی و آن را توقیف کردند، افزود: در بازرسی از این خودرو، 327 کیلوگرم تریاک کشف و در این خصوص 2 متهم دستگیر شدند.
فرمانده انتظامی استان فارس ادامه داد: همچنین مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان از خبری مبنی بر انتقال مقادیری مواد مخدر توسط قاچاقچیان با استفاده از دو دستگاه خودرو سواری مطلع و موضوع را به صورت ویژه در دستور کار خود قرار دادند.
سردار حبیبی گفت: در این خصوص مأموران به محور ورودی شیراز از سمت روستای "بیدزرد" اعزام و دو دستگاه خودرو پژو پارس و سمند را شناسایی و دستور ایست دادند که از صحنه متواری شدند.
وی با اشاره به اینکه پس از طی مسافتی تعقیب و گریز، رانندگان خودروها که عرصه را بر خود تنگ می دیدند، خودروها را رها و با استفاده از موقعیت جغرافیایی منطقه متواری شدند، گفت: در بازرسی از خودرو پژو پارس، 240 کیلوگرم تریاک کشف و خودرو سمند نیز که به عنوان اسکورت عمل می کرد، توقیف شد.
فرمانده انتظامی استان فارس با اشاره به اینکه دستگیری متهمان به صورت ویژه در دستور کار قرار دارد، تأکید کرد: مبارزه بی امان با مواد مخدر یکی از اولویت های اصلی این فرماندهی در سال جاری می باشد.
کشف 361 ميليارد کالای قاچاق در فارس
جانشین فرمانده انتظامي استان از کشف 361 میلیارد و 890 میلیون ریال انواع کالای قاچاق خبر داد.
سردار "یوسف ملک زاده" در گفت و گو با خبرنگار پايگاه خبري پليس، اظهار داشت: ماموران پلیس امنیت اقتصادی در اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا ضمن هماهنگی با سایر عوامل انتظامی، طی 72 ساعت گذشته 66 دستگاه خودرو سبک و سنگين حامل کالاي قاچاق را شناسايي و توقيف کردند.
وي افزود: در بازرسی مأموران انتظامی از این خودروها، مقادیر زیادی انواع کالای قاچاق و فاقد مدارک قانونی شامل پوشاک، پارچه، تجهیزات الکترونیکی، لوازم یدکی و سایر اقلام کشف شد.
جانشین فرمانده انتظامی استان فارس با بيان اينکه ارزش کالاهاي قاچاق بنا به اظهار نظر کارشناسان مربوطه 361 میلیارد و 890 میلیون ریال برآورد شده است،اظهار داشت: در اين رابطه 73 فقره پرونده تشکیل و 75 متهم نیز دستگير شدند.
سردار ملک زاده تأکید کرد: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به عنوان سال "مهار تورم، رشد تولید" نامگذاری شده است، مبارزه بی امان با کالای قاچاق در راستای تحقق منویات ایشان یکی از اولویت های اصلی فرماندهی انتظامی استان فارس می باشد.