🔸 یک آیه، یک نکته 5️⃣2️⃣
✳️ شهدا از اعمال ما آگاهند
شهدای ما زنده اند؛ همچنان که خدای متعال خبر داده است: «و لا تحسبنّ الّذین قتلوا فی سبیل اللّه امواتا بل احیاء عند ربّهم یرزقون»؛ پیش خدای متعالند؛ زنده هستند؛ مشرف بر این عالمند؛ حوادث را می بینند؛ سرنوشتها را می بینند؛ اعمال من و شما را می بینند. آن وقتی که پای ما به سنگی بخورد، آن وقتی که نتوانیم خودمان را درست هدایت کنیم، اداره کنیم، زمین بخوریم، آنها نگران می شوند. آن وقتی که می فهمیم، می بینیم، محکم قدم برمی داریم، راه را مستقیم حرکت می کنیم، به هدف نزدیک می شویم، آنها خوشحال می شوند. آن وقتی که ملت ایران در یک عرصه ای پیروز می شود، آن ارواح طیبه به احتظاظ در می آیند. آن وقتی که خدای نکرده بر اثر غفلت ما، کوتاهی ما، ملت عقب بماند، مشکل اساسی و عمومی پیدا کند، آنها نگران می شوند و من به شما عرض کنم؛ در این دورانی که اکنون ما زندگی می کنیم، دشمن در مقابل ما، این جبهه وسیع را به وجود آورده است و پی درپی شکست خورده است، حدس انسان این است که شهدای عزیز ما در حال احتظاظند؛ شادمانند؛ خرسندند. یک ملت با این هماهنگی، با این شکوه، با وجود این همه سختی در راه، در حرکت، با وجود این همه دشمنی های خباثت آلود و عنادآمیز، باز وقتی این جور محکم حرکت می کند، گامها را محکم برمی دارد، به سمت هدف پیش می رود، آنها خوشحال می شوند؛ روح مطهر امام خوشحال می شود؛ ارواح طیبه شهدا خوشحال می شوند. نه اینکه بخواهیم صحنه را برخلاف واقع تصویر کنیم؛ عین واقعیت، همین است که عرض کردم.
◀️ بیانات در دیدار خانواده شهدا، 90/12/10
🔴 امام ذوب در اسلام بود
⭕️ بررسی ویژگی های امام خمینی در گفت وگو با دکتر محسن نصري 1️⃣
⁉️ اگر بخواهيد با دانشجويان در مورد امام صحبت کنيد، اولين چيزي که مي گوييد، چيست؟
✅ اول بايد از اسلام شروع کنيم. اسلام بر مبناي قرآن و عترت عليهم السلام، ديني جامع و کامل است که براي همه ابعاد زندگي انسان، برنامه دارد. نگاه امام به اسلام، بر اساس قرآن و عترت بود و اگر پس از شناخت اسلام، به سراغ امام برويم، مي فهميم که او ذوب در اسلام بود و به همين دليل، محور تمام انديشه هاي امام خميني، توحيد و آموزه هاي اسلام بوده است.
⁉️ بعضي قرائت امام خميني از اسلام را قبول نداشتند؛ منشأ اين تفاوت را چه مي دانيد؟
✅ متأسفانه بعضي اسلام را جامع و کامل نشناختند و از اسلام، عبادات فردي آن را مورد توجه قرار دادند و قيام و شهادت و مبارزه و اقتصاد و سياست اسلام را مورد توجه قرار ندادند. نکته دوم اين که هميشه در طول تاريخ انقلاب کساني بوده اند که از جانب دشمن، مأموريت پيدا کردند و با اين که مي دانستند کلام و قرائت امام از اسلام حق است و مبتني بر آموزه هاي قرآن و عترت است، اما به مخالفت با امام مي پرداختند. دسته اي ديگر از مخالفان امام، مخالفت مبنايي با امام نداشتند؛ اما در نحوه اجرا وتحقق تعاليم ارزشي اسلام، اختلاف سليقه داشتند؛ اما در هدف، با حضرت امام يکي بودند.
نکته آخر اين که برخي کساني که به صورت جدي با امام مخالفت مي کردند، از طرف جريان هاي مخالف سياسي بيروني يا دروني، مطرح مي شدند. اين جريان ها از اين افراد، تبليغ مي کردند و اينها را متخصص و آگاه جلوه مي دادند و در جامعه از اينها چهره پردازي مي کردند؛ تا بتوانند جلوي قرائت ناب اسلام از زبان امام را بگيرند وحرکت انقلاب را متوقف کنند.
⁉️ سيره امام در برخورد با افرادي که در نحوه اجرا با امام اختلاف سليقه داشتند، چگونه بود؟
✅ سيره امام در برخورد با اين گروه، کاملاً اخلاقي بود. امام هيچ گاه غيبت، توهين و تهمت به اينها را جايز نمي دانست و اجازه نمي داد که کسي به آنان توهين کند؛ زيرا اختلاف در روش و سليقه، امري طبيعي است. نکته بعد اين که برخورد امام، برخوردي اقناعي بود. امام در تصميماتش قبل و بعد از انقلاب، برخورد اقناعي داشت و دلايل تصميم را بر اساس دين، عقل و تجربه، بيان مي کرد.
⁉️ آيا نمونه هايي تاريخي از اين سيره امام داريد؟
✅ بله، قبل از انقلاب وقتي امام به نجف تبعيد شد، از آيت الله حکيم خواست که در اين قيام، با وي همکاري و همراهي کند؛ اما آيت الله حکيم مي فرمود: فايده اي ندارد و نمي توانيم به نتيجه برسيم. اين حرف، يعني من نظر شما را قبول دارم؛ اما معتقدم که در عمل، قابل تحقق نيست. اين جا اختلاف سليقه مشهود است؛ اما امام هيچ گاه اجازه نداد که کسي به آيت الله حکيم حرفي بگويد. بعد از انقلاب بعضي مانند آيت الله شريعتمداري با امام مخالف بودند و متأسفانه کار به جايي رسيد که در کودتايي که افراد ضد انقلاب با حمايت غرب قرار بود انجام دهند، آيت الله شريعتمداري را با خودشان همراه کردند؛ اما امام هيچ گاه اجازه توهين به وي را نداد. امام تفکرات وي را نقد کرد؛ اما به او توهيني نکرد. در قضيه آيت الله منتظري، امام وي را توصيه و نصيحت کرد و حتي مسئوليت هاي مختلفي به وي سپرد و در نامه به نمايندگان مجلس سوم در ارديبهشت سال۶٧ فرمود: من چند سال است که براي حفظ آقاي منتظري، تلاش مي کنم؛ اما الآن ديگر به جايي رسيده که مجبورم براي حفظ انقلاب و نظام، وي را عزل کنم.
⁉️ اين روش برخورد امام، ريشه در چه ويژگي شخصيتي او داشت؟
✅ روش و رفتار امام در مقابل دوست و دشمن، منطبق با موازين و آموزه هاي اخلاقي اسلام بوده است. امام براساس آيه ٢9سوره فتح، «أشدّاء علي الکفار و رحماء بينهم» بود و در برخورد با دشمنان اسلام و انقلاب، شدت و قدرت را داشت؛ اما در برخورد با دوستان، رأفت و تواضع و مهرباني را در حدّ اعلي داشت.
#ادامه_دارد
#به_کانال_نشریه_دانشجویی_پرسمان_بپیوندید
https://eitaa.com/porsemanmag/824
•••─━━⊱✦🔹﷽🔹✦⊰━━─•••
✳️ تعادل قوا ✳️
▪️این روزها،
ذهنم مدام میدوَد طرف تو
و هی دارم به این فکر میکنم که الان در چه حالی هستی
و تخیّل ات میکنم که جایی در آن بالاها
به حالتی شبیه همین عکس
بر ارائک بهشتی ِ برزخ تکیه زده ای
و از پشت آن ابروهای پرپشت ات
با لبخندی ملیح داری به نتیجهی دسترنج هایت نگاه میکنی
حالا دیگر آن غیرتی که در رگهایت جوشید
خیلی از جوان های منطقه را هم به خروش درآورده وحتی اگر هنوز خیلی از حقائق را بلد نباشند
بر وحشت از مرگ غلبه کرده اند و یاد گرفته اند که آزادگی و کرامت، از زنده ماندن مهمتر است و دیگر یقین کرده اند که بقول خودت، دوران بن بست و ناامیدی و تنفس در منطقه کفر بسر آمده است
خیالت راحت که آن نظم لعنتی که دائما نگرانش بودی، بدجور بهم ریخته و
نفَست، از دالانهای زمان گذشته و تاریخ را درنوردیده و بعد از سالها، تعادل قوا را در جهان به هم ریخته؛ #خمینی !
▪️ کاش بلد بودم بگویم و لفظها قدرتش را داشتند برسانند که چقدر دلم را ربوده ای...
همیشه پیش خودم میگویم اگر پیرغلام ِاربابم، عظمت غیرتش و پولادین بودن ِ یقینش اینطور معجزه میکند،
پسای دل! دریاب ارباب را!
🔴 گوش جان باز به فتواي تو داريم بگو
🔸 محمدعلی بهمنی
زندهتر از تو كسي نيست چرا گريه كنيم؟
مرگمان باد و مباد آن كه تو را گريه كنيم
هفت پشت عطش از نام زلالت لرزيد
ما كه باشيم كه در سوگ شما گريه كنيم
رفتنت آينه آمدنت بود ببخش
شب ميلاد تو تلخ است كه ما گريه كنيم
ما به جسم شهدا گريه نكرديم مگر
مي توانيم به جان شهدا گريه كنيم؟
گوش جان باز به فتواي تو داريم بگو
با چنين حال بميريم و يا گريه كنيم؟
اي تو با لهجه خورشيد سراينده ما
ما تو را با چه زباني به خدا گريه كنيم؟
آسمانا! همه ابريم گره خورده به هم
سر به دامان كدام عقده گشا گريه كنيم؟
باغبانا! ز تو و چشم تو آموخته ايم
كه به جان تشنگي باغچه ها گريه كنيم
🔴 امام ذوب در اسلام بود
⭕️ بررسی ویژگی های امام خمینی در گفت وگو با دکتر محسن نصري 2️⃣
⁉️ چه ويژگي از امام شما را تحت تأثير قرار داد؟
✅ جامعيت شخصيت حضرت امام، براي من خيلي جذاب بود. امام، هم عالم بود، هم عارف، هم فقيه، هم مفسّر و هم مبارزه و تحول خواه. امام در عرصه سياسي، انقلابي بزرگ به راه انداخت و با اين انقلاب، مخالفان اسلام را در شرق و غرب، شکست داد و اين شکست چنان بر آنان سخت بود که هنوز هم کينه امام را به دل دارند؛ به طوري که در فتنه٨٨، اين دشمنان بودند که با چند واسطه، عکس امام را آتش زدند و اين کينه و عناد، به دليل اين ويژگي بارز امام بود که هرگز اهل تسليم در مقابل دشمنان نبود و اکنون رهبر فرزانه انقلاب، اين ويژگي را داراست.
⁉️ آرمان محوري امام چگونه بود؟
✅ بر اساس صحيفه امام، محور آرمان هاي امام، تحقق اسلام در عصر غيبت است و اساساً انقلاب هم براي همين ايجاد شد و امام براي تحقق اين آرمان، داراي انديشه اي منسجم بود. انديشه امام، هم بعد سلبي دارد و هم بعد ايجابي. تلاش براي تحقق عدالت در جامعه، بعد ايجابي انديشه امام است و مبارزه با تفکرات انحرافي و اسلام آمريکايي، بعد سلبي آن است.
⁉️ کتابي براي آشنايي با انديشه هاي حضرت امام معرفي بفرماييد.
✅ صحيفه نور حضرت امام که مجموعه سخنراني ها وپيام هاي امام است، براي آشنايي با انديشه هاي اين بزرگ مرد تاريخ، بسيار مناسب است؛ به ويژه جلد آخر که سخنان و پيام هاي سال هاي67 و 68 امام در آن است. علاوه بر اين، امروز شخصيت مقام معظم رهبري، بهترين مفسر انديشه هاي امام است. او از نزديک با امام در مبارزات بوده و امام هم توجه ويژه به وي داشته است و اگر اين دو منبع را که يکي صامت و ديگري ناطق و زنده است، داشته باشيم، با انديشه امام، آشنا خواهيم شد.
⁉️ خاطره اي از ١۵ خرداد ۶٨ داريد؟
✅ امام در شامگاه ١٣خرداد، رحلت کرد و خبر آن، صبح ١۴خرداد، اعلام شد. ما و دوستان رزمنده مان، تا صبح بيدار بوديم و تحليلمان اين بود که امکان دارد صدام بعد از شنيدن خبر رحلت امام، بخواهد دوباره از مرزهاي جنوبي، ايران را مورد تهديد قرار دهد. به همين جهت، پيش از ظهر ١۴خرداد از اصفهان به سمت جنوب حرکت کرديم؛ تا اگر صدام بخواهد، تحرک نامناسبي انجام دهد، آماده باشيم. عده اي هم براي تشيع جنازه حضرت امام به سمت تهران رفتند و به همين دليل روز ١۵خرداد که روز تشيع جنازه حضرت امام بود ما در مناطق عملياتي جنوب بوديم و آن صحنه ها را از تلويزيون مي ديديم. واقعاً شرايط بسيار دردناکي بود، ما به گونه اي عاشق امام بوديم که حاضر بوديم جانمان را فداي او کنيم و با وجود اين عشق، شاهد رحلت او بوديم و برايمان بسيار سنگين بود.
⁉️ حرف آخر...؟
✅ ما در عصر غيبت هستيم و بايد برحسب تکليف، زمينه ساز ظهور حضرت حجت(عج) باشيم و اين زمينه سازي، از رهگذر دو چيز به دست مي آيد؛ ولايت و برائت و لازمه هر دو، بصيرت و شناخت است؛ پس بايد بدانيم چه کسي دشمن اسلام است و چه کسي دل سوز و دوست اسلام.
اگر ما مي خواهيم راه امام را طي کنيم، بايد به توصيه هاي او توجه داشته باشيم و مهم ترين توصيه او، بحث ولايت فقيه است. امروزه اطاعت از رهبر انقلاب و رهنمودهاي وي به ما کمک مي کند که راه امام را خوب بشناسيم و در همان راه، حرکت کنيم.
نکته ديگر، اين است که چون انقلاب ما بر اساس اسلام بود، ايراني نيست و جهاني است و امام هم اين را مطرح مي کرد. پس بايد مراقب باشيم که آرمانمان، تقليل پيدا نکند و به درون مرزهاي ايران، محدود نشود و افق ديدمان را جهاني کنيم.
#به_کانال_نشریه_دانشجویی_پرسمان_بپیوندید
https://eitaa.com/porsemanmag/824
🔰 سخننگاشت | تحوّلخواهی یعنی همیشه دنبال قدمی بالاتر باشیم
🔻رهبر انقلاب: تحوّلخواهی لزوماً به معنای اعتراض نیست بلکه به معنای این است: گرایش مستمر به بهتر شدن. یعنی اکتفا نکردن به داشتههای موجود. در موارد زیادی تحوّل به معنای این است که ما آنچه را داریم، به داشتههایمان اکتفا نمیکنیم، یک قدمی بالاتر، یک مرحلهای جلوتر را دنبال میکنیم. ۹۹/۳/۱۴
10.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙🚨شما رهبر بشوید...
🔻صدایی که تا لحظاتی دیگر میشنوید، برای اولین بار منتشر میشود؛
این فایل صوتی، حاوی سخنانی است که حضرت آیتالله خامنهای در یک محفل خصوصی، از دیدار محرمانه با حضرت امام خمینی در سال آخر عمر امام بیان میکنند؛ جایی که امام برای اولین بار در حضور سران قوا به ایشان میگویند «شما رهبر بشوید».
متن این روایت در خلال متون، کتاب روایت رهبری منتشر شده است.
🔻حضرت امام خمینی در مهرماه ۶۷، یعنی قریب به شش ماه مانده به رویدادهای فروردین ۶۸ که به عزل آیتالله منتظری از رهبری آینده نظام و انقلاب انجامید، در جلسهای با سران قوا (آقایان خامنهای، هاشمی، موسوی، موسوی اردبیلی) و حاج سید احمد خمینی، ضمن تاکید مجدد بر کنار گذاشتن آقای منتظری، رهبری آیتالله خامنهای را پیشنهاد داده بودند.
◀️ به مناسبت سالروز انتخاب حضرت آیت الله خامنه ای به رهبری انقلاب اسلامی
🔸 یک آیه، یک نکته 6️⃣2️⃣
✳️ عزّت متعلق به خداست
در منطق قرآن، عزت واقعی و کامل، متعلق به خداوند و متعلق به هر کسی است که در جبهه خدایی قرار می گیرد. در مصاف بین حق و باطل، بین جبهه خدا و جبهه شیطان، عزت، متعلق به کسانی است که در جبهه خدایی قرار می گیرند. این، منطق قرآن است. در سوره فاطر می فرماید: «من کان یرید العزّة فللّه العزّة جمیعا». در سوره منافقون می فرماید: «و للّه العزّة و لرسوله و للمؤمنین و لیکنّ المنافقین لایعلمون». عزت، متعلق به خداست؛ عزت متعلق به پیامبر و مؤمنین است؛ اگرچه منافقان و کافردلان، این را درک نمی کنند؛ نمی فهمند که مرکز عزت واقعی کجاست. در سوره نساء، درباره کسانی که خود را متصل به مراکز قدرتهای شیطانی می کنند، برای اینکه حیثیتی به دست بیاورند، قدرتی به دست بیاورند، می فرماید: «أیبتغون عندهم العزّة فانّ العزّة لله جمیعا»؛ آیا دنبال عزتند این کسانی که به رقبای خدا، به دشمنان خدا، به قدرتهای مادی، پناه می برند؟ عزت نزد خداست. در سوره مبارکه شعراء، گزارشی از مجموعه چالشهای پیامبران بزرگ را مطرح می فرماید؛ درباره حضرت نوح، حضرت ابراهیم، حضرت هود، حضرت صالح، حضرت شعیب، حضرت موسی... در هر مقطعی که می خواهد غلبه جبهه نبوت را بر جبهه کفر، بیان بفرماید، می فرماید: «انّ فی ذلک لایة و ما کان اکثرهم مؤمنین و انّ ربّک لهو العزیز الرّحیم»؛ یعنی با اینکه طرف مقابل، اکثریت داشتند، قدرت دست آنها بود، پول دست آنها بود، سلاح دست آنها بود، اما جبهه توحید، بر آنها پیروز شد؛ در این، یک آیتی است از آیات الهی و خدای تو، عزیز و رحیم است.
◀️ بیانات در سالگرد رحلت امام، 91/3/14