eitaa logo
آرشیوکنفرانس اتحادیه عماریون
10 دنبال‌کننده
13.3هزار عکس
371 ویدیو
592 فایل
💮در شــــام شــــوم خــــواص کـــــور نــور بصیــــــرت عمـــــــارم آرزوست💮 🌐#مجری_طرح_اتحاد_گروه های_ولایی 🇮🇷#عمــــــاریون_رهبـــــریم 🆔 @ammareyon 🚫#کپی برداری از #طراحی گپشن ها و#تنظیمات کنفرانس ها بدون اجازه مجاز نیست
مشاهده در ایتا
دانلود
🌷🌷🌷🌷🌷 امام صادق(ع) فرمودند: 👈🏻توقعوا الفرج صباحا و مساء؛ 📚الغیبه للنعمانی، ص 165، باب 10، فصل3، ح1. 👈🏻هر صبح و شام منتظر فرج باشید.
🌷🌷🌷🌷🌷دلیل چهارم: ناگهانی بودن ظهور 👈🏻بر اساس تعدادی از روایات، ظهور امام مهدی(عج) به شکل ناگهانی و در زمانی که انتظار آن نمی رود، رخ خواهد داد. روایات مشابهی نیز وجود دارد که طبق آن ها، امر فرج آل محمد(ص) در یک شب اصلاح خواهد شد. این روایات هم مانند روایات دلیل سوم و به همان بیان بر امکان بدا در علایم حتمی دلالت دارند.
🌷🌷🌷🌷🌷امام رضا(ع) از پیامبر(ص) نقل کرده اند که آن حضرت فرمود: 👈🏻مثله کمثل الساعه التی (لا یجلیها لوقتها الا هو...لاتاتیکم الا بغته)؛ 📚کمال الدین،ص373، باب 36، ح1 👈🏻ظهور هم چون قیامت است که «آن را در زمان خودش فقط خداوند ظاهر می سازد... جز این نیست که به طور ناگهانی برایتان رخ خواهد داد.» 🌷🌷🌷🌷🌷حضرت امام جواد(ع) نیز فرمودند: 👈🏻....ان الله تبارک و تعالی لیصلح له امره فی لیله کما اصلح امر کلیمه موسی(ع)؛ 📚کمال الدین،ص 377، باب36، ح1. 👈🏻....خداوند متعال امر فرج او (امام مهدی(عج) را در یک شب اصلاح می کند چنان که امر موسی کلیم الله را در یک شب اصلاح فرمود
🌷🌷🌷🌷🌷نقد و بررسی: 👈🏻در معنای احادیث یاد شده (در دلیل سوم و چهارم) دو احتمال وجود دارد: 👈🏻1. همیشه و در همه حال، احتمال ظهور و قیام جهانی امام مهدی(عج) وجود دارد، و پیوسته باید چشم به راه فرج آل محمد(ص) بود. امر ظهور ممکن است که در یک شب اصلاح و امضا شده و به صورت ناگهانی اتفاق افتاد. 👈🏻2. انتظار همیشگی ظهور و اصلاح امر حضرت در یک شب و ناگهانی بودن قیام جهانی آن حضرت، کنایه از سرعت شکل گرفتن این حادثه است. بر اساس این احتمال، سرعت شکل گرفتن ظهور و تحقق آن در زمانی که انتظار آن نمی رود، به معنای نفی علایم نیست. 👈🏻بلکه علایم حتمی نیز که متصل به ظهورند، به سرعت و در زمانی که انتظارش نمی رود، تحقق می یابند و ظهور، بلافاصله پس از آن، رخ می دهد.
به بیان دیگر، مراد از واژه «امر» و امثال آن که در این روایات آمده (ان الله لیصلح له امره...) 👈🏻خصوص حادثه ظهور و به معنای خاص آن، یعنی اعلان حرکت جهانی حضرت پس از آمدن به مسجد الحرام و تکیه کردن به کعبه نیست، 👈🏻بلکه منظور فرایند ظهور است که شامل علایم حتمی متصل به ظهور نیز می شود. پس بنابر مفهوم روایات، فرایند ظهور شامل حوادث و رخداد های متعددی است، مانند: نشانه های حتمی متصل به آن، سپس حرکت امام مهدی(عج) به سمت مکه، و پس از آن، اعلان جهانی قیام، بیعت با یاران و .... این فرایند که از آن در روایت «امر» یاد شده، در زمانی رخ می دهد که انتظارش نمی رود و مومنان باید پیوسته در انتظار تحقق این مجموعه حوادث باشند.
👈🏻اگر ما از میان دو معنای یاد شده، بپذیریم که ظهور روایات در معنای اول است، ناچاریم از این ظهور دست برداریم و روایات را به معنای دوم بگیریم؛ 👈🏻زیرا بر اساس استدلال گذشته (امکان بدا غیر از وقوع بدا است)، روایات باید به گونه ای معنا شوند که با عدم وقوع بدا نیز سازگار باشند، و تنها معنای دوم با عدم وقوع بدا سازگار است. پس حتی اگر دیدگاه امکان بدا را هم بپذیریم، بار هم روایات را جز به معنای دوم نمی توان حمل کرد.
👈🏻افزون بر آن چه گذشت، به دلیل سوم (توقعوا الفرج صباحا و مساءا) پاسخ دیگری نیز می توان داد، 👈🏻به این توضیح که همیشه در انتظار چیزی بودن، با امکان وقوع آن در هر زمان ملازمت ندارد، بلکه حتی با علم به عدم وقوع آن نیز سازگاری دارد؛ مانند کسی که می داند محبوبش یک سال دیگر از سفر برمی گردد، اما اشتیاق، انتظار، چشم به راهی و رفتارهای متناسب با انتظار او از همین حالا آغاز می شود. به همین دلیل است که منتظران حقیقی امام مهدی(عج) پیشوایان معصوم (ع) بوده اند(39) با این که می دانسته اند این رخداد پر برکت، در زمان حیاتشان اتفاق نمی افتد.
🌷🌷🌷🌷🌷آن چه این احتمال را تقویت و بلکه تثبیت می کند 👈🏻این نکته است که ما حتی اگر در بحث بدا در نشانه های حتمی بتوانیم آن را ثابت کنیم، امکان بدا را می توانیم ثابت کنیم و نه ضرورت بدا را. 👈🏻بنابراین احتمال عدم تحقق بدا در نشانه های حتمی ظهور حتی بر فرض پذیرش امکان بدا، وجود دارد. و اگر احتمال عدم تحقق بدا در نشانه های حتمی وجود داشته باشد، 👈🏻باید روایات مورد نظر هم چون «توقعوا الفرج صباحا و مساء)، «ان الله لیصلح له امره» و ....را به گونه ای تفسیر کنیم که حتی بر فرض عدم وقوع بدا نیز سازگار باشد. آن چه می تواند این سازگاری را به وجود آورد، همان احتمال دوم است؛ یعنی مراد از این سازگاری را به وجود آورد، همان احتمال دوم است؛ یعنی مراد از این روایات این است که ظهور حضرت همراه با علایم قریب آن دفعی و ناگهانی است و هر صبح و شام باید منتظرش بود.
👈🏻در پایان گفتنی است که تقریبا در تمامی موارد اصل حوادثی چون خروج سفیانی و یا کشته شدن نفس زکیه در روایات از حتمیات شمرده شده اند، 👈🏻اما سایر خصوصیات آن ها و از جمله فاصله آن ها تا ظهور، از حتمیات نیست و احتمال تحقق بدا در آن ها می رود. 🌸🌸🌸آن چه گذشت کلیاتی درباره نشانه های ظهور بود در ادامه به ترتیب چهار نشانه از نشانه های حتمی ظهور بررسی می شوند.
🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯 "جناب استاد محمـــــــد " سپاسگزاریم ..خدا قوت اجرتون با امام زمان( عج....) از شما دوستان گروه های ولایی هم بسیار سپاسگزاریم پایان کنفــــرانس التمـــاس دعـــا یا عـــــلی 🗯🗯🗯🗯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا