سیّدجواد عبدی
🔴 پاسخ به شبهه:
چرا امام حسین(ع) پس از اطلاع از شهادت مسلم بن عقیل، و احراز عهدشکنی کوفیان، تغییر مسیر ندادند؟
♦️پاسخ:
🔸 از آنجا که شيعيان و دوست داران اهلبيت(ع) در کوفه از حضرت(ع) خواسته بودند که به سمت ايشان برود، حضرت ابتدا عمو زادۀ خود، جناب مسلم بن عقيل(ع) را براي ارزيابي اوضاع کوفه و عراق به سمت ايشان فرستاد.
حضرت مسلم هم بعد از ابلاغ پيام امام حسين(ع) به جمعآوري نيرو و سلاح پرداخت و طي نامهاي اوضاع کوفه را به امام(ع) گزارش داد و نوشت که هيجده هزار نفر براي طرفداري از شما با من بيعت کردهاند.
اين گزارش را 27 روز قبل از شهادتش نوشت.
♦️ به همين جهت بود که مسلم(ع) موقع شهادتش به عمربنسعد وصيت کرد که: چون من به حسين(ع) نامه نوشتم به کوفه بيايد، کسي را بفرستيد که از اين سفر صرفنظر کند.
پس حضرت مسلم(ع) وظیفۀ خودش را بهدرستی انجام داد.
♦️ولي اگر از کوفه هم نامه هايي نميرسيد، امام(ع) سکوت نميکردند بلکه در برابر فجايع و منکرات حکومت ساکت نبود چنانکه ميفرمايند:
من از روي خودپسندي و گردنکشي و فساد و بيدادگري، قيام نکردهام، بلکه براي اصلاح امت جدّم حرکت کردم؛ میخواهم امربهمعروف و نهيازمنکر کنم و به سيره و روش جدّم و پدرم عمل نمایم.
♦️حضرت(ع) هنگام شنیدن خبر شهادت مسلم(ع) اين آيه را تلاوت مينمايند: من المومنين رجال صدقوا ما عاهدوا الله عليه فمنهم من قضي و منهم من ينتظر و ما بدلوا تبديلا؛ از مومنان مرداني هستند که به آنچه با خدا بستند صادقانه وفا کردند، پس برخي از آنها پيمان خود را به انجام رساندند و برخي شان در انتظار و هرگز پيمان خود را تغيير ندادند.
♦️امام نميگويند «پس چون کوفه را گرفتند، مسلم و هاني کشته شدند، ما کارمان تمام شد و شکست خورديم، از همين جا برگرديم» بلکه جملهاي که حضرت بيان داشتند فهماند که مطلب، چيز ديگري است؛ يعني مسلم به وظيفهاش عمل کرد، حالا نوبت ماست.
♦️از طرف ديگر حتي اگر امام حسين(ع) از مسير کوفه بازميگشت، يزيد از بیعتی که از امام(ع) ميخواست، دستبردار نبود. چنانچه امام(ع) در بين راه مکه به عراق به منزلي ميرسند که با فردي سخن از رفتن به سوي کوفه به ميان ميآيد، آن فرد ديدگاه خود را از رفتن به کوفه بيان ميکند و امام را از اين کار منع مينمايد.
حضرت ميفرمايند: اي بندۀ خدا کار بر من مخفي نيست و امر الهي تغيير نميکند. به خدا سوگند، اينان تا خون دل مرا نریزند از من دست نخواهند کشيد.
♦️ شبيه همين جواب را به برادرش محمد حنفيه فرمود: که اگر به هر مخفیگاهی برويم آنها از ما دست برنخواهند داشت.
♦️لذا اگر امام از مسير کوفه هم برميگشتند در جاي ديگر ميبايست با طاغوت به مبارزه برميخواستند.
از اين رو بهترين مکان را که از قبل براي قيام عليه حکومت غاصب و متظاهر به فساد يزيد انتخاب کرده بود در پيش گرفتند و در بين راه که خبر شهادت مسلم رسيد، آن دسته از مردمي که به هواي حکومت و رسيدن به مقام و يا رسيدن به مال و غنيمتي امام را همراهي ميکردند و از درک ماهيت قيام امام(ع) عاجز بودند، آن حضرت را ترک کردند و تنها کساني باقي ماندند که از شهادت و مبارزه عليه ظلم، هراسي در دل نداشتند.
چنانچه همگي گفتند: بعد از شهادت مسلم باز نميگرديم تا انتقام خون او را بگيريم يا آنچه او چشيد، ما هم بچشيم، حضرت نيز فرمودند: «بعد از شهادت مسلم و هاني، خیری در دنيا نيست».
📚 منابع:
- نفس المهموم ص113
- سوگنامۀ آلمحمد(ص)، ص179
- مناقب آل ابيطالب، ج3، ص241
- احزاب، 23
- شهید آگاه (صافيگلپايگاني)، ص34 ـ 37
- الارشارد (شيخ مفيد)، ج2، ص76
- مجمع الزوائد(هيثمي)،ج9، ص406
▫️ eitaa.com/porsesh42
May 11
🎥 دعای عرفه در سرداب مطهّر حرم سیّدالشّهدا(ع) 1397/05/30 (برایر با نهم ذیحجّه 1439)
با نوای حاجمحمّدرضا طاهری
💠 حضور حاجآقاسیدجواد عبدی(ره) در سمت چپ تصویر (5:45)
https://www.aparat.com/v/TJ6jW?t=340
⚜ عرض تبریک به محضر امامان جمعۀ عزیز فقید شهرستان بجستان (صبحگاه عید غدیر ۱۴۰۱ شمسی)
@porsesh42
هدایت شده از فجر صادق
🔺 ذکر و دعای سفارشی #امام_خمینی به شاگردانشان، جهت دفع بلا و مصیبت:
✅ عصر و غروب #جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه بخوانید:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد،
و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان،
همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
🔰 راوی: سیدالعلماء آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی(ره)
@seyedololama
مباهله چیست؟
مباهله به معنای نفرین کردن می باشد.
پیامبر اکرم (ص) به دنبال مکاتبه باسران جهان، نامه ای بهاسقف نصرانیهانوشتندوآنهارا به اسلام دعوت کردند. آنها گفتند: ما قبل ازشمایکتاپرست شده ایم بنابراین مسلمان نمیشویم .
پیامبر(ص) فرمودند: پس چرامیگوییدخداوند پسردارد ، درحالیکه این حرف شرک است؟
آنهاگفتند: اگرعیسی پسرخدانیست پس پسر کیست؟همانجا آیهٔ ۵۹ سوره آل عمران نازل شد: عیسی مانند آدم است. اگر حضرت عیسی پدر ندارد ،حضرت آدم که نه پدر داشت ونه مادر . مسیحیان بازهم قبول نکردندمسلمان بشوند. در نهایت آیه ۶۱ آل عمران نازل شدکه یارسول الله به آنها بگو: شما هم فرزندان وزنان وعزیزانتان را بیاوریدمن هم می آورم ، همه آمدند. اسقف گفت : پیامبر باچه کسانی می آید؟ گفتند: با علی و فاطمه وحسن وحسین . اسقف گفت: ما تسلیم شدیم . پرسیدند چرا ؟ اسقف گفت : اگر پیامبر دعا کند وخانواده اش آمین بگویندریشه نصرانیت برچیده خواهد شد.
پیامبر(ص) برای تبلیغ دین اسلام ، آنگاه که احساس ضرورت کردند خانواده شان را آوردند. امام حسین (ع ) هم درکربلاخانواده شان را برای امردین آوردند. بنابراین امروز ما به این وحدت اجتماعی نیاز داریم ، همانگونه که در روز مباهله، اسلام در مقابل کفر قرار گرفت، این زمان هم جمهوری اسلامی در مقابله کفر قرار گرفته و در جهان از لحاظ اقتدارحرف اول رامیزند، الحمدلله تا کنون دشمن را شکست داده ایم ، ان شاالله درآینده نیز شاهد باشیم دشمنان این انقلاب اسلامی را هم شکست بدهیم .
🎙گزیده ای از سخنان حاج آقای عبدی (ره) ، روز مباهله ۱۴۴۱ _ گلمکان
▫️شادی روح علماء دین صلوات
▫️@porsesh42
▫️اعمال مخصوص روز مباهله👆
بیستوچهارم ذیالحجه روز مباهله نام گرفته است. در این روز که روز نزول آیه «تطهیر» می باشد ، خداوند بر ارزشها و فضیلتهای اهل بیت(ع) و جایگاه راستین آنان در درک و شناخت اسلام راستین مهر تأییدی دیگر زد.
روایات فراوانی در منابع معروف و دست اول اهل سنّت و منابع اهل بیت(ع) آمده است، که با صراحت میگوید: آیه مباهله درباره حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نازل شده است.
◽️ eitaa.com/porsesh42