فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 حمایت از تولید و توسعه فناوریهای انسانی در معاونت علمی
🔹معاون علمی رئیسجمهور در «دهمین گردهمایی موسسههای فعال در آموزش زبان و ادبیات فارسی در جهان»:
ما در برخی از حوزههای علوم انسانی به تولید علم نیاز داریم. حمایت از تولید و توسعه فناوری های انسانی و اجتماعی اثر بخش از برنامههای جدی معاونت علمی است.
🔸این اثربخشی میتواند در تولید علم، تولید فناوری، تولید کاربرد و تجاریسازی باشد.
🔹️گفتنی است امضای توافقنامه همکاری با هدف توسعه زبان و ادبیات فارسی و پیوند این حوزه با فناوریهای روز با تشکیل مرکز رشد و نوآوری، بررسی موضوعات روز آموزش زبان فارسی در جهان و «فناوریهای نوین در آموزش زبان فارسی» از برنامههای این گردهمایی یک روزه بود.
🆔 @pr_isti
🔺 #دستاورد | تجهیز مراکز دیالیز ۴ کشور خارجی به دستگاه همودیالیز ایرانی
🔹بهروز سبک دست، مدیرعامل شرکت دانش بنیان آریا طب فیروز:
دستگاه همودیالیز عمل سم زدایی و آبگیری از خون بیمارانی که کلیه آنها دچار نارسایی شده است را انجام میدهد.
🔸در حال حاضر هزار دستگاه همودیالیز تولیدی این شرکت در ۲۶۰ مرکز دولتی و خصوصی در حال ارائه خدمت به بیماران است.
🔹نخستین محموله صادراتی دستگاه همودیالیز را به کشور افغانستان صادر کردیم و در ادامه به کشورهای سوریه، عراق و اندونزی نیز صادرات انجام شده است.
🔸پیش از تولید این محصول در کشور، همواره نیاز به واردات این دستگاه از خارج بود و با توجه به هزینه قطعات یدکی دستگاههای خارجی سالانه بیش از ۱۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج میشد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 تغییرات جدید در تعاریف و واژههای استاندارد کاربردی فناوری نانو
🔹نشست کمیته ملی استانداردهای فناوری نانو با حضور نمایندگان سازمان استاندارد، احمدوند، دبیر ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو، کارشناسان ستاد نانو و نمایندگانی از دانشگاهها، شرکتها و آزمایشگاهها در محل ستاد نانو برگزار شد.
🔸در این نشست استاندارد “فناوری نانو - واژه نامه - قسمت ۱: اصطلاحات اصلی” با هدف تعریف اصطلاحات در حوزه فناوری نانو و تسهیل ارتباطات بینسازمانی و افراد در صنعت و همه کسانی که با آنها در تعامل هستند، دفاع و مصوب شد.
🔹برای تدوین پیشنویس این استاندارد ملی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲، هشت جلسه کمیسیون فنی به صورت مجازی تشکیل شد و با توجه به اهمیت موضوع، تمامی واژهها و اصطلاحات با دقت بسیار بالا بررسی و به چالش گذاشته شدند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 اجرای پروژه چاههای فوق عمیق در سیستان و بلوچستان به همت دانشبنیانها/ اختصاص یک تا دو همت به توسعه اقتصاد دانشبنیان هر استان
🔹رضا اسدی فرد، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی ریاستجمهوری:
در بعضی از مناطق کشور با کمبود آب شرب مواجه هستیم و در این فضا، شرکتهای دانشبنیان میتوانند تصفیه این آبهای ناسالم را انجامدهند؛ پروژه چاههای فوق عمیق در سیستان و بلوچستان یا پروژه بزرگ شیرینسازی جهاد آبرسانی در وزارت نیرو از جمله این اقدامات است.
🔸برای کرمان، یزد، آذربایجان شرقی، مرکزی و زنجان که در طرح برش استانی قرار گرفتهاند، در مجموع منابع معاونت و منابع استان عددی بین ۱ تا ۲ همت سهم بودجه پیشبینی شده است.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 ایجاد «انجمن طراحان محصولات شناختی»/ حمایت ستاد علوم شناختی از توسعه بازار بینالمللی اسباببازیها و محصولات شناختی
🔹مراسم اختتامیه نخستین بوت کمپ بازی ها، بسته ها و اسباب بازی های شناختی، عصر یکشنبه، پانزدهم بهمن ماه با معرفی و تقدیر از تیمهای برتر این رویداد در محل باغ کتاب تهران برگزار شد.
🔸شقایق حقجوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری: در دنیا مقوله ای با عنوان بازی جدی(serious game) مطرح است که هدفی فراتر از سرگرمی دارد و از آن برای آموزش و تعلیم و تربیت و مداخلات جدی درمانی استفاده میشود.
🔹محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی: از توسعه بازار بینالمللی محصولات و اسباب بازیهای شناختی حمایت میکنیم. در گام اول تلاش داریم زمینه حضور فعالان و محصولات این حوزه در نمایشگاههای خارجی را فراهم کنیم که در این بخش میتوان از همکاری مرکز تعاملات بینالمللی معاونت علمی نیز بهره برد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 آموزش کارشناسان سرمایهگذاری خطرپذیر در دومین دوره طرح «کیمیاپلاس»
🔹دومین دوره از طرح «کیمیاپلاس» با عنوان پرورش کارشناس سرمایهگذاری خطرپذیر با همکاری دفتر توسعه زیرساختهای زیست بوم نوآوری معاونت علمی و پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف آغاز به کار کرد.
🔸طرح کیمیا شامل ۱۰۰ ساعت آموزش تخصصی و ۸۰ ساعت کارآموزی است و افراد شرکتکننده میتوانند از خدمات منتورینگ و مشاوره کارشناسان نیز در طول این دوره بهره ببرند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺️ آغاز نشست دو روزه مدیران کارخانههای نوآوری در زاهدان
🔹نشست دو روزه مدیران کارخانههای نوآوری به منظور هم افزایی، شبکه سازی، انتقال تجربه و تدوین راهبرد ملی کارخانه های نوآوری با حضور دستیار معاون علمی در ساماندهی و توسعه زیرساخت های فناوری و مدیران کارخانه های سراسر کشور در محل کارخانه نوآوری زاهدان در حال برگزاری است.
🔸محمدجواد صدری مهر، دستیار معاون علمی رئیسجمهور در ساماندهی و توسعه زیرساخت های فناوری و نوآوری:
امروزه برای بالا بردن کیفیت نقش آفرینان اکوسیستم نوآوری، نیازمند غنی سازی ورودیهای اکوسیستم هستیم که با توجه به کاهش میانگین سنی موسسان استارتاپهای پذیرفته شده در کارخانههای نوآوری سراسر کشور این مهم با برنامهریزی دقیق و هدفمند دستیافتنیتر خواهد بود.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 چالشها و نیازهای مسیر شتابدهی در زیستبوم نوآوری و فناوری کشور
🔹یازدهمین شماره دوهفته نامه «پیشران»، ضمیمه روزنامه «جام جم» به همت مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی ریاست جمهوری و با رویکرد بازتاب تازهترین تحولات زیستبوم فناوری و نوآوری کشور منتشر شد.
🔸گزارش اصلی شماره جدید «پیشران» با عنوان «با شتاب به سوی توسعه فناوری» به چالشها و نیازهای مسیر شتابدهی در زیستبوم نوآوری و فناوری کشور اختصاص دارد.
🔹پیشران یازدهم را از اینجا دریافت کنید.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 دسترسی شرکتهای دانشبنیان به ابزارهای تأمین مالی و اعتباری صادراتی کوتاهمدت تسهیل شد
🔹توافقنامه حمایت و تقویت توان تولیدی و صادراتی شرکتهای دانشبنیان بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، صندوق توسعه ملی و بانک توسعه صادرات ایران امروز ۱۶ بهمن ماه در محل معاونت علمی امضا شد.
🔸موضوع این توافقنامه تقویت توان تولیدی و صادراتی شرکتهای دانشبنیان از طریق تسهیل دسترسی آنها به ابزارهای تأمین مالی و اعتباری صادراتی کوتاهمدت از طریق همکاری میان معاونت علمی، صندوق و بانک است.
🔹معاونت علمی در این توافقنامه متعهد شد، شرکتهای دانشبنیان و فناور دارای توان صادرات را پس از بررسی تخصصی و اطمینان از توان جذب تسهیلات ارزی و بازپرداخت ارزی اقساط آن در سررسید به بانک عامل معرفی کند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 «هوش مصنوعی»، محور حمایتهای «صندوق توسعه ملی» در سال آینده
🔹دهقانی در آیین امضای توافقنامه معاونت علمی با صندوق توسعه ملی و بانک توسعه صادرات:
متوسط ارزبری محصولات دانش بنیان ۳۰ درصد است و بدین ترتیب هر چه در صادرات دانشبنیانها سرمایهگذاری کنیم، خالص ارزآوری بیشتری برای کشور خواهد بود.
🔸اینکه صندوق توسعه ملی، شعار و برنامه پیش روی خود در سال ۱۴۰۳ را تمرکز بر حوزه هوش مصنوعی قرار داده، امری مغتنم است و نشان میدهد که صندوق به عنوان نهادی ملی در حوزه های سرمایه گذارانه چقدر بر نقش تعیین کنده و شکننده فناوری هوش مصنوعی واقف است.
🔹سال گذشته ۸۵۰ میلیون دلار صادرات داشتیم و پیش بینی شده که امسال این عدد به ۲.۲ میلیارد دلار برسد و رشدی سه برابر داشته باشیم.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
📸 #گزارش_تصویری
🔺 آیین امضای توافقنامه معاونت علمی با صندوق توسعه ملی و بانک توسعه صادرات 🔻
📌 مشاهده گزارش تصویری
🆔 @pr_isti
🔺 حسنلو: توسعه صنایع خلاق در کشور تنها در پیوند با تعریف بازارهای بین المللی جدید میسر است
🔹دبیر ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری:
با توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری در کشور به ویژه طی دو دهه گذشته، زیرساختهای رشد و توسعه صنایع فرهنگی فراهم شده و در محتوا، فرم فناوری و نحوه ارائه تحول ژرف و گسست آفرینی رخ داده است.
🔸با توجه به اهمیت ویژه صادرات در حوزه صنایع خلاق نسبت به حوزههای فناورانه مشابه، توسعه صنایع خلاق در کشور تنها در پیوند با تعریف بازارهای بینالمللی جدید میسر است.
🔹ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم با شأنیت هماهنگی و همراستا سازی کنشگران دولتی و غیردولتی، در راستای سیاستگذاری، تسهیلگری و حمایت از فعالیتهای توسعه و تقویت صادرات محصولات و خدمات حوزه صنایع خلاق را در دستور کار ویژه خود قرار داده است.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #برای_مردم | گزارش دستاوردهای دانشبنیانها در هفتهای که گذشت
🆔 @pr_isti
🔺 احداث دومین مجتمع تولید «گاز طبیعی مایع» با فناوری بومی در کشور
🔹با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و به همت جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف، کلنگ احداث مجتمع تولید «گاز طبیعی مایع» با هدف تامین گاز مصرفی پایگاه های مرزی ارتفاعات شمال غرب کشور در ارومیه به زمین زده شد.
🔸با کلنگ زنی دومین مجتمع تولید ال ان جی بر اساس فناوری داخلی توسط این شرکت در شهرستان ارومیه، تامین سوخت سایر پایگاههای مرزی از طریق این مجتمع انجام خواهد شد.
🔹ال ان جی (گاز طبیعی مایع)، یک راهکار نوین و ایمن جهت گازرسانی به نقاط دوردست و صعبالعبور است.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 رشد یک و نیم برابری صادرات دانشبنیان در هفتماهه نخست امسال/ایجاد دو «خانه نوآوری و فناوری» در خارج کشور در سال جاری
🔹امیرحسین میرآبادی، رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری:
میزان صادرات شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۳۹۸، ۶۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ (به واسطه شیوع ویروس کرونا)، ۳۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ مجددا ۶۰۰ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۱ با یک رشد ۳۰ درصدی ۸۰۰ میلیون دلار شد.
🔸این عدد برای هفتماهه اول سال ۱۴۰۲ بنا به گزارش رسمی گمرک به بیش از ۱.۳ میلیارد دلار رسیده است.
🔹در سال ۱۴۰۲ خانه نوآوری و فناوری ایران در تاشکند (ازبکستان) را افتتاح کردیم و بخش عملیاتی کار آغاز شده و فاز عملیاتی مرکز فناور نوآوری مشترک ایران ونزوئلا را نیز شروع کردیم که در مرحله آماده سازی است و امیدواریم تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 برپایی نمایشگاه استانی آبادیران در یزد
🔹نمایشگاه استانی آبادیران از ۲۵ تا ۲۷ بهمن ماه جاری در محل کارخانه نوآوری درخشان در یزد برگزار میشود.
🔸این برنامه با هدف رفع چالشهای مناطق محروم، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه زنجیره ارزش ظرفیتهای بومی، با مشارکت فعال شرکتهای دانشبنیان و همکاری با ارکان زیست بوم نوآوری و فناوری، به تحقق اهداف توسعه و پیشرفت کشور میپردازد.
🔹اولین دوره نمایشگاه آبادیران، خردادماه سال جاری با حضور بیش از ۳۰۰ شرکت دانشبنیان، خلاق و فناور و ۲۸ دستگاه اجرایی در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 گسترش همکاریها و تعاملات علمی و فناوری ایران و سودان
🔹وزیر خارجه سودان و هیات همراه امروز ۱۷ بهمن ماه از خانه فناوری و نوآوری ایران بازدید و بر گسترش همکاریها و تعاملات علمی و فناوری میان ایران و سودان تاکید کردند.
🔸امیرحسین میرآبادی، رئیس مرکز تعاملات بینالمللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاستجمهوری: ایران و سودان میتوانند در زمینههای مختلفی با هم همکاری کنند و ما علاقهمند هستیم که این همکاری را توسعه دهیم.
🔹علی الصادق علی الحسین، وزیر امور خارجه سودان: برای من جای خوشحالی است که کشورهای اسلامی همچون ایران در حوزه های فناورانه رشد چشمگیر داشتهاند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 تشکیل ۲۰ کنسرسیوم برای رفع مشکلات بزرگ صنعت
🔹معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در بازدید چندی پیش خود از خبرگزاری فارس به سوالات این خبرگزاری در خصوص برنامههای دولت برای رسوخ فناوری در صنایع بزرگ و حل مشکلات آنها توسط نخبگان پاسخ داد.
🔸دهقانی: رویکردی که ما طراحی کردیم این است که معاونت علمی و فناوری با ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان و برنامههای ملی خود به عنوان واسطه قرار گیرد و سعی کند با محوریت یک یا دو شرکت بزرگ دانشبنیان «کنسرسیوم» یا «شرکتگان» بسازد.
🔹پروژه سامانه و ابزار حفاری افقی یا جهتدار (RSS)، پروژه طراحی و تولید دانتراک، پروژه کلان زبالهسوزی و مدیریت پسماند و پروژههای بزرگ از این دست تعریف میشوند و ما شرکتها را در یک هویتی به اسم کنسرسیوم گرد هم میآوریم.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان منصوب شد
🔹معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، طی حکمی، صادق توسلی زاده را به عنوان «رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان» منصوب کرد.
🔸توسلیزاده که دانشآموخته کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی (گرایش انتقال تکنولوژی) است پیش از این در سمتهایی چون مشاور وزیر و مدیرکل دفتر توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی، مدیر بودجه و امور مجلس و دبیر کارگروه امنیت غذایی مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت فعالیت کرده است.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
Nopad11.mp3
3.12M
📌 نوپاد؛ پادکستی برای مرور موضوعات روز دنیای نوآوری در ایران و جهان
💢 #قسمت_یازدهم
🆔 @pr_isti