#منتظر_فرج_باشیم
وقتی سرما میخوریم نه عطر گل ها را میفهمیم، نه مزه غذاهای خوشمزه را. ویروس گناه هم همینطوره. باعث میشه ما از عطر #انتظار که با ارزش ترین عبادت هست لذت نبـریم و مزه شیرین این عبادت و بقیهی عبادتها را نچشیم. تا دیر نشده به فکر درمان باشیـم ، تا لـذت منتظر مـولا بودن را احساس کنیم
مرحوم آیت الله بهجت میفرمود باید منتظر فرج باشیم ، ولی با مقدماتش و این را هم می دانیـم که ضعیفیم و طاقت ابتلائات سخت را نداریم ؛ لذا از خدا بخـواهیم که شیعه بعد از این دیگر به ابتلائات بیشتر ، مبتلا نشود. و اهمّ مقدمات انتظار فرج راکه توبه و #طهارت از گناهان است ، تحصیل کنیم. در محضر بهجت، جلد٣ ص٢٨٠
به جمع ما بپیوندید در نکته های ناب
⇝✿✵ #حــدیــثروز ✵✿⇜
💠🔹امیرالمؤمنین علی علیـهالسلام⇩
《اِعتبِر بِما مَضى مِنَ الدُّنيا
لِما بَقِیَ مِنها فإنَّ بَعضَها يُشبهُ بَعضا》
↫◄ از گذشتـههای دنیـا
برای باقیمانده آن عبـرت آموز
زیرا پاره های دنیـا شبیه یکدیگرند.
📗نهجالبلاغه، قسمتی از نامه ۶۹
#مهارت_پژوهشی
📖 #روش_صحیح_مطالعه (پیام هشتم)
✳روش های مطالعه صحیح و اصولی
5⃣روش پنجم: روشSQ3R
این روش یکی از مفیدترین روش های مطالعه است که در سال ۱۹۴۱ توسط فرانسیس رابینسون (Francis Robinson) به منظور بهبود یادگیری کارآموزان ارتش طراحی شد. این روش وادارتان میکند دربارهی متنی که میخوانید فکر کنید. برای شروع، قلم و کاغذ بردارید و پنج مرحلهای را که در زیر آوردهایم، حین مطالعه پیاده کنید.
1.نقشهبرداری(S)
ابتدا به طرح کلی متن و شیوهی سازماندهی مطالب نگاه کنید. محتوای متن را خیلی سریع از نظر بگذرانید. به تصاویر، نمودارها، تیترها و زیرتیترها نگاهی بیندازید. در این مرحله، باید بتوانید از طرح کلی متن یک نقشهبرداری ذهنی انجام دهید. این کار کمکتان میکند وقتی به مطالعهی دقیقتر متن مشغول شدید، یادتان بیاید که چه نکاتی در نزد نویسنده مهم و اساسی بودهاند.
2.طرح پرسش(Q)
دربارهی تیترها، زیرتیترها و کلماتی که بولد (پُررنگ) یا ایتالیک (با فونت کج) نوشته شدهاند، پرسش طرح کنید.
مطالعهی کامل متن: در این مرحله باید با مطالعهی کامل متن، پاسخ پرسشهایی را که در مرحلهی قبل ساختهاید از داخل متن پیدا کنید.
3.تمرین و تکرار (2R)
پاسخهایی را که پیدا کردهاید، بازخوانی کنید و از روی همین پاسخها یادداشت بنویسید. سپس از خودتان امتحان بگیرید تا مطمئن شوید که پاسخ همهی پرسشها را میدانید.
4. مرور مطالب(R)
پس از مطالعهی کامل متن، پاسخ هر پرسش را مرور کنید. اگر متوجه شدید پاسخ پرسشی را جا انداختهاید، فورا در داخل متن به دنبال جواب پرسش جامانده بگردید. در آخر، یک بار دیگر پاسخ تمامی پرسشها را مرور کنید.
⬅ادامه دارد.....🔻
🌹 منهدم کننده گناهان
✍آیت الله محمدتقی بهجتـ :
صلوات منهدم ڪننده گناهان اسـت
این روایت در ڪتاب <جامـع الاخـبار>
از رسـول اڪرم نقل شده اسـت :
(( مـَنْ صـَلَّی عَـلَیَّ مـَرَّةً ،
لَمْ یَبْـقِ لَـهُ مِـنْ ذُنُـوبِه ذَرَةَ ))
⚡️هـر ڪـس یـک بـار بـر مـن
صـلوات بـفرسـتد ،یـڪ ذره از
گـناهانـش بـاقـی نـمی ماند .
🔸️﷽🔸️
◀️#خانواده_قرآنی(۵)
♦️سلسله معارف قرآنی با الهام گیری از آیه شریفه:«و الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لنا من ازواَجِنَا وَذُرِّیَّتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا»⚡️فرقان:۷۴
☀️و لا تَتَمَنَّوْا ما فَضَّلَ اللَّهُ بِهِ بَعْضَكُمْ عَلى بَعْضٍ لِلرِّجالِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبُوا وَ لِلنِّساءِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبْنَ وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ إِنَّ اللَّهَ كانَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيماً (سوره نساء؛ آیه 32)
🍀«نسبت به آنچه شما نداريد و خدا به ديگران مرحمت فرموده تمنا مكنيد،- و نگوييد اى كاش من نيز مثل فلان شخص فلان نعمت را مىداشتم،- زيرا اين خدا است كه- به مقتضاى حكمتش- بعضى را بر بعضى برترى داده، هر كسى چه مرد و چه زن بهرمنديش از كار و كسبى است كه دارد،- اگر درخواستى داريد از خدا بخواهيد، فضل او را بخواهيد، كه او به همه چيز دانا است .»
*************************
💥از برکات آشنایی با اصول حاکم بر نظام خانواده مطلوب شناخت واقعیتها و دستیابی به هندسه و مهندسی فکری جهت مدیریت هرچه بهتر زندگی می باشد به گونه ای که آشنایی با این اصول موجب آمادگی ذهنی و تعدیل انتظارات میشود .
💎مهم پذیرش تفاوتها جهت تامین نیازها و تقسیم مسئولیت هاست. آگاهی نسبت به تفاوتهای موجود در میان پدیده های جهان هستی بالعموم و تفاوتهای موجود در میان زن و مرد در نظام خانواده بالخصوص موجب میشود که با واقعیت های هستی آشنا بشویم و در جهت تامین نیازها و تقسیم مسئولیت ها به نحو جامعتر و سودمندتر بهرهمند شویم.
🔸️شناخت واقعیتها و دستیابی به هندسه ومهندسی فکری جهت مدیریت هرچه بهتر زندگی
🔸️بدانیم همه ی تفاوت ها بر اساس حکمت و به معنای تبعیض و نفی ارزش ها نیست.
🔸️آگاهی از واقعیت تفاوت ها موجب تأمین نیازها و تقسیم مسئولیت ها از جهت کمیت و کیفیت
💎آرزو نکنید که خدا آنچه به دیگران داده را به شما هم بدهد.
💥مشکل کجاست؟
1- عدم آگاهی
2- عدم پذیرش
3- عدم رعایت جانمایی
💥باید این واقعیت را بشناسیم و بپذیریم که میان ویژگی های فیزیولوژیک بدن و ویژگیهای روانشناختی زن و مرد تفاوت وجود دارد .
* از جهت فیزیولوژی اسکلت و استخوان بندی مرد به طور عمومی سخت است و ساختار وجودی زن لطیف تر است.با آگاهی و پذیرش این واقعیت نوبت به جانمایی مناسب و متناسب توانمندی می رسد.به گونه ای که برای تأمین نیازها و تقسیم مسئولیت ها کارهای سنگین را بر عهده مرد می گذاریم کارهای ظریف و هنرمندانه را بر عهده زن.
* از جهت روانشناختی اگر میگوییم که عقل معاش مرد قوی تر است و برای پذیرفتن مسئولیت سرپرستی و تامین نیازهای و پرداخت هزینه ها مناسب تر است همانطور عاطفه و محبت در زن زیادتر است و جهت بر پایی و پایداری کانون خانواده و تامین نیاز های عاطفی اعضای خانواده نقش اساسی و تعیین کننده دارد.با جانمایی مناسب توانمندی ها خیلی از مشکلات حل میشود.
💥اگر به ابن واقعیت به درستی آگاهی باشد و این واقعیت پذیرفته شود.به خوبی سازگاری و تناسب مسئولیت ها با وضعیت جسمی و روحی زن و مرد پذیرفته می شود. به گونه ای که مرد آرزو نمی کند وظایف و مسئولیت های زن را انجام دهد و زن آرزو نمی کند وظایف و مسئولیت های مرد را انجام دهد.زیرا با ویژگی های روحی و جسمی او تناسب ندارد. و اگر هر کدام ارزش خود را به خوبی بدانند حتی آرزو نمی کنند تغییر وضعیت جنسیتی بدهند و این آیه معنا دار می شود که به زن و مرد توصیه شده اصلاً آرزو نکنید که خدا آنچه به دیگران داده را به شما هم بدهد.
♦️حکمت و مهندسی این عالم اقتضا دارد که تفاوت ها میان زن و مرد وجود داشته باشد تا مسئولیت ها تقسیم میشود و نیازها تأمین بشود و همگی متناسب با اقتضا و سعه وجودی خود از مواهب مادی و معنوی واز صواب ها و ثواب ها بهره مند باشند.
💐🍃💞💐🍃💞💐🍃💞💐🍃💞💐
☀️کلیدهای تربیتی
#زیبایی_های_حرم
هر جا که نام توست همان جا معطر است
هر جا که ذکر توست همان جا منور است
🔹تصویری زیبا از نقش «یا علی بن موسی الرضا» بر روی دیوار رواق دارالمرحمه
#دعا_برای_امام
دعا کـردن برای امـام زمـان عجل الله تعالی فرجه الشریف گناهان فـرد دعا کننـده را می آمـرزد و او را #مشمول دعای حضرت قرار می دهد، خیلی از این گرفتاری هایی که نوعاً امـروز در جامعه می بینیم بخاطر دور شدن از شریف ترین مَرد کره ی زمین است
یادمون رفته امام زمان ارواحنا فداه همه کاره عالم هستند واصلاً بواسطه وجود شـریف حضـرت تمـام اتفـاقات خیر برایمان رقم می خورد.
از همین حالا امتحان کن! بعد از نماز فقط یک دقیقه برای مولا دعاکن، بعد ببین درمدت کوتاهی چطور زندگیت رنگ و بـوی #بهشت می گیـره ، حاج حسین یکتا میگفت امام زمان عجل الله تعالی فـرجه الشریف نمک زندگی ماست...
هر که بـر دعای برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مـواظبت و مراقبت داشته باشد، سبب مستجاب شدن سایر دعـاهایی است که فرد در #حقّ خود یا دیگران می کند. مکیال المکارم فی فوائد الدعا للقائم ، جلد۱، صفحه ۳۳۲
به جمع ما بپیوندید در نکته های ناب
💎 روایتی خواندنی و کاربردی
🔻امیرالمومنین علیه السلام:
و إِذَا وَجَدْتَ مِنْ أَهْلِ الْفَاقَةِ مَنْ يَحْمِلُ لَكَ زَادَكَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ فَيُوَافِيكَ بِهِ غَداً حَيْثُ تَحْتَاجُ إِلَيْهِ فَاغْتَنِمْهُ وَ حَمِّلْهُ إِيَّاهُ وَ أَكْثِرْ مِنْ تَزْوِيدِهِ وَ أَنْتَ قَادِرٌ عَلَيْهِ فَلَعَلَّكَ تَطْلُبُهُ فَلَا تَجِدُه
🌸 اگر مستمندى را دیدى كه توشهات را تا قیامت مىبرد و فردا كه به آن نياز دارى به تو باز میگرداند، کمک او را غنیمت بشمار، و زاد و توشه را بر دوش او بگذار،
و اگر قدرت مالى دارى بيشتر انفاق کن و همراه او بفرست؛
زیرا ممکن است روزی در رستاخیز در جستجوى چنین فردی باشى و او را نیابی.
📚 نهجالبلاغه، نامه ۳۱
•┈┈••✾••┈┈•
🔸️﷽🔸️
◀️#خانواده_قرآنی(۶)
♦️سلسله معارف قرآنی با الهام گیری از آیه شریفه:«و الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لنا من ازواَجِنَا وَذُرِّیَّتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا»⚡️فرقان:۷۴
☀️و هُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُساقِطْ عَلَيْكِ رُطَباً جَنِيًّا (سوره مریم،آیه 25)
🔹️مهمترین اهدافی که از آیات زن و خانواده پی میگیریم:
🔘 بتوانیم به یک هندسه فکری در خصوص موضوعات زن و خانواده دست بیابیم. به گونه ای که « تعدیل انتظارات » اتفاق بیفتد و از قبل امکان آمادگی ذهنی برای مدیریت زندگی و روابط خانوادگی پیدا کنیم . به گونهای که متانت در زندگی و بالا رفتن «آستانه تحمل» را برای ما به ارمغان بیاورد.
🔸️یکی از اصول مهم شکل گیری خانواده قرآنی که دلایل حکمی شواهد قرآنی و روایی و تاریخی و وجدانی بیانگر این حقیقت است؛ رابطه معنادار و آمیختگی میان « لذت و زحمت » وجود دارد.
🔸️منظور از دلایل حکمی یعنی دلایلی که برخاسته از اصول عقلیه و تجربیات علوم قطعی با رویکرد هستی شناسانه است.
🔸️ یعنی ما میخواهیم هستی را بشناسیم اگر این هستی شناسانه متکی به اصول عقلیه و علوم تجربی قطعی باشد از آن به دلایل حکمی یاد میشود.
🔸️ با نگاهی هستی شناسانه آمیختگی « لذت و زحمت » به خوبی مشهود است . به گونه ای که ما برای دسترسی به هر لذتی قبل از آن و حین آن و بعد از آن، تحمل زحمت، لازم و چه بسا ضروری باشد. یعنی تا زحمتی تحمل نشود فراهم سازی شرایط و امکانات چه بسا برای آن لذت اتفاق نمی افتد. مانند لذت خوردن که قبل از آن زحمت آشپزی و خرید هست.
🔸️هنگام خوردن نیز باید زحمت جویدن غذا و تلاش برای استفاده از امکانات سفره انجام شود. و بعد خوردن غذا هم زحمت دارد مثل جمع کردن، باید سفره را بردارید وظرف ها را بشورید.در تمام لذتهای دیگر نیز قبل و هنگام و بعد از آن زحمت دارد چنان که در نقطه اوج لذت ها که در چهار چوب خانواده مطرح میشود نیز باید قبل و حین و بعد به نوعی زحمت کشیده شود. علاوه بر لذت های شخصی برای لذت های عاطفی مانند فرزند همینطور است. و در هر مرحله ای لازم است قبل و در هنگام و هم بعد زحمت ها را تحمل کرد.
🔵 یک شاهد قرآنی برای اصل آمیختگی « لذت و زحمت » داستان فرزند آوری حضرت مریم (ع) است.
🔹️خداوند متعال برای حضرت مریم( سلام الله علیها)که در هر صورت خانم عابده بود امر می کند در یک محل دوری وبا آن شرایط درختی را تکان بدهد با تحمل این گونه زحمت ها شرایط بهره مندی از لذت فرزندداری وخوردن خرمای تازه فراهم می شود.
🔹️اگر به خوبی باور کردیم این اصل در کل هستی ساری و جاری است . به یک هندسه فکری و مهندسی عملی دست خواهیم یافت. به این معنا که اگر ما فهمیدیم هر لذتی قبل و حین و بعد از آن زحمت دارد از قبل آمادگی ذهنی پیدا میکنیم. توجه به این اصل باعث تعدیل انتظارات خواهد شد. برنامه ریزی خواهیم کرد مثلاً فرض کنید می خواهیم به تفریحگاه برویم. انتطار اولیه از تفریح ، خوشی و لذت و دورهمی است اما واقعیت آن است که این لذت ها بدون زحمت نیست اگر به این اصل توجه داشته باشیم ، تعدیل انتظارات می شود یعنی قبل ازآن باید وسایل برداریم و موقع رسیدن به تفریحگاه و بعد از آن نیز زحمت دارد توجه به این اصل توسط آقایان و خانم ها و اعضای خانواده موجب آمادگی ذهنی برای تحمل سختی حتی در هنگام تفریح وخوشی می شود. در غیر این موجب بی توقعی می شود و تنش ایجاد می شود .پس اگر رفتیم یک جایی امکان دارد محدودیت ها پیش بیاد، سرما و گرما اتفاق بیفتد،کسی ناراحت شود و یا وسیلهای نیاورده باشند، فکر نکند نباید هیچ چیزی اتفاق بیفتد باید بداند دراین هستی هر لذتی همراه با زحمت است. وخودشان را آماده کنند. با توجه به این اصل حتی در شب عروسی هم انتظار ندارد که هیچ گونه زحمتی نیست بلکه در اوج لذت باز زحمت دارد.
🔸️ چرا اولیای خدا زود عصبانی نمی شوند و زود از کوره در نمیروند.؟
چون نگاهشان نسبت به پیرامونشان وزندگیشون این است که حتما زحمت ویکسری مشکلات است. از قبل این را پیش بینی می کنند و از قبل این آمادگی ذهنی را دارند و انتظارات را تعدیل میکنند. اگر کسی قبلا این ذهنیت را داشته باشد، مدیریت میکند ومیداند که این هستی و این دنیا لذتش آمیخته با زحمت است.
🔵 شاهد قرآنی
🔹️همراه با سختی آسانی است و همراه با زحمت لذت است. « معیت »، به نوعی هم بحث تقارن لذت و زحمت را بیان می کند و هم بحث توالی لذت و زحمت را بیان می کند.
💐🍃💞💐🍃💞💐🍃💞💐🍃💞💐
☀️کلیدهای تربیتی