🔸️﷽🔸️
◀️#خانواده_قرآنی(۱۵)
♦️سلسله معارف قرآنی با الهام گیری از آیه شریفه:«و الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لنا من ازواَجِنَا وَذُرِّیَّتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا»⚡فرقان:۷۴
👈«حریم و احترام همسر»
🔹️باید دانست؛ میان «رعایت حریم ها» و «حفظ احترام ها» رابطه متقابل و نسبت مستقیم وجود دارد. از نشانه های آشکار احترام به همسر حفظ حریم او و حریم خانواده است.
🔹️در فرهنگ قرآن نیز شکل گیری خانواده در افقی برتر از معیار های مادی و غریزی آغاز و تداوم می یابد و اساسی ترین معیار در انتخاب همسر حفظ حریم ایمان و رعایت حریم پاکی بیان شده است.
☀️در این باره خداوند می فرماید: «وَلَا تَنْكِحُوا الْمُشْرِكَاتِ حَتَّى يُؤْمِنَّ وَلَأَمَةٌ مُؤْمِنَةٌ خَيْرٌ مِنْ مُشْرِكَةٍ وَلَوْ أَعْجَبَتْكُمْ» (بقره/221) « و با زنان مشرك ازدواج مكنيد تا ايمان بياورند قطعا كنيز با ايمان بهتر از زن مشرك است هر چند [زيبايى] او شما را به شگفت آورد.»
🔸️از آیه شریفه به خوبی استفاده می شود؛ اگر چه زیبایی و شرایط دیگر مانند سطح تحصیلات و سطح زندگی خانوادگی موجب گرایش و جذابیت می شود؛ اما همه ویژگی ها با حفظ ایمان به زندگی استحکام و پایداری می بخشد.
🔸️هم چنین ازدواج آغاز زندگی مشترک براساس پاکی و سلامتی و پیمان محبت و وفاداری است و آن چه تداوم زندگی مشترک را با خطر روبرو می کند سابقه دوستی های قبل از ازدواج و عدم و وفاداری بعد از ازدواج است.
☀️قرآن در این مورد می فرماید:
«فَانْكِحُوهُنَّ بِإِذْنِ أَهْلِهِنَّ وَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ مُحْصَنَاتٍ غَيْرَ مُسَافِحَاتٍ وَلَا مُتَّخِذَاتِ أَخْدَانٍ» (نساء/25)
«پس آنان را با اجازه خانواده شان به همسرى [خود] درآوريد و مهرشان را به طور پسنديده به آنان بدهيد [به شرط آنكه] پاكدامن باشند نه زناكار و دوستگيران پنهانى نباشند.»
👈از این آیه شریفه نیز به خوبی استفاده می شود؛ دوستی های پنهانی و خارج از کانون خانوادگی به نوعی حریم-شکنی است و ریشه بی اعتمادی و ناپایداری در زندگی است.
🔹️یکی از مهم ترین راهکارهای مصونیت از حریم شکنی و آلوده نشدن به حرام ها آن است که؛ از چشم دوختن به کامیابی های دیگران خودداری شود . و نگاه خود را به زر و زیور ها دیگران خیره نسازیم.
☀️در این باره خداوند می فرماید: «وَلَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَى مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ وَرِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَأَبْقَى» ﴿طه/131﴾
«و هرگز چشمان خود را به سوى آنچه به گروه هایی [یا زنان و مردانی] از ايشان برخوردار كرديم مدوز اینها [فقط] زيور زندگى دنياست تا ايشان را در آن بيازماييم و [بدان كه] روزى پروردگار تو بهتر و پايدارتر است.»
♦️امروزه با توجه به گستره ارتباطات در فضای مجازی آسیب این گونه خطرها برای خانواده بیش تر است و کسانی که در این شرایط با مراقبت و تلاش بیش تر حریم ها را رعایت می کنند سزاوار ارزشمندی و احترام بیش تر هستند.
┄┅┅🍃✿❀🌺❀🍃✿┅┅┄
☜【کلید های تربیتی】
📚 #معرفی_کتاب
📙 پیشوای صادق
انتشارات انقلاب اسلامی
این کتاب ۱۳۴ صفحهای، مجموعهای از چند یادداشت از آیتالله العظمی خامنهای (مدّظلّهالعالی) درباره سیره فرهنگی سیاسی امام صادق علیه السلام است.
تبیین و تبلیغ مسئله امامت، تبیین احکام به شیوه خاص شیعی و تفسیر قرآن کریم و وجود تشکیلات پنهانی ایدئولوژیک و سیاسی از مهمترین بخشهای این کتاب است.
🔶 این کتاب به صورت صوتی در اینترنت بارگزاری شده است.
باسمه تعالی
باسلام
از تمامی معاونت ها و مدیران محترم مدارس خواسته می شود با توجه به وضعیت جدید در استان خراسان رضوی و شروع موج دوم کرونا نسبت به اجرای موارد ذیل جدیت لازم را داشته باشند:
۱.تمامی برنامه های فرهنگی دسته جمعی شامل اردوها ، نماز های جماعت ، مراسمات و....در خوابگاه ها، مجتمع های مسکونی و مدارس تا اطلاع ثانوی برگزار نشود.
۲. مدیران محترم مدارس، نسبت به اعمال مراقبت های ویژه بهداشتی و رعایت فاصله و توزیع ماسک در جلسات امتحان و نظارت جدی نسبت به افرادی که وارد جلسه می شوند اقدام نمایند.
۳. تمامی طلاب ، کارکنان و مراقبان امتحانی موظف به استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و ضدعفونی دست ها قبل از ورود به جلسات امتحانی می باشند.
۴. درصورتی که فردی ازطلاب دارای علایم بالینی مانند سرماخوردگی، تب یا سرفه است از ورود وی به جلسه جلوگیری شود و در فضای اختصاصی دیگر و یا به صورت غیر حضوری در امتحان شرکت نماید.
۵. از تردد غیر ضروری طلاب به محیط های بیرون از خوابگاه ها جلوگیری و اقدامات مربوط به قرنطینه به صورت جدی اجرا شود.
۶. اقدامات لازم در خصوص رعایت فاصله اجتماعی و ضد عفونی مستمر خوابگاه و جلسات امتحانی با جدیت پیگیری و اجرا شود.
۷. مواد شوینده و ضدعفونی کننده به میزان لازم تهیه و برای استفاده طلاب و کارکنان در دسترس قرار داده شود.
۸. پذیرش میهمان در تمامی اماکن خوابگاهی و سایر فضاهای نمایندگی اکیداً ممنوع است.
۹. در صورت مشاهده هر گونه علائم ابتلا به بیماری کرونا در بین طلاب خوابگاهی (تب، سرفه، تنگی نفس و...) مسئولان خوابگاه موظف هستند بلافاصله با همکاری امور طلاب اقدام کنند و حسب تشخیص بیماری طلبه، هم اتاقی های آنها نیز از لحاظ ابتلا به بیماری مورد بررسی قرار گیرند.
۱۰. رعایت جدی توصیه ها و دستورالعمل های بهداشتی و فاصله اجتماعی برای تمام بخش های اداری ، فرهنگی و آموزشی نمایندگی خصوصا فضاهای عمومی مانند، اتاق های دارای مراجعه زیاد، اتاق های کاری مشترک کارکنان ،نمازخانه ها، اتاق های جلسات، کتابخانه ها، آشپزخانه، سالن های ورزشی مورد تاکید و الزام می باشد .
درپایان از مدیریت محترم امور طلاب در نمایندگی خواسته می شود به سرعت نسبت به بازرسی روزانه از تمامی مکان های نمایندکی به ویژه جلسات امتحانی و گزارش نتیجه به اینجانب اقدام نماید.
با تشکر
محمد رضا صالح
۱۳۹۹/۳/۲۸
#تحقیر_و_تمسخر
شاگـرد از استاد درباره جلب رضـایت خدا و بهترین راهآن پرسید. استاد به او گفت: به #گورستان برو و به مرده ها توهین کن! شاگرد دستور استاد را اجرا کرد و نزد او برگشت.
استاد از او سـوال کـرد جواب دادند؟ شاگرد گفت خیر. استاد گفت پس بار دیگر به آنجا برو وآنها را ستایش کن!
شاگرد اطاعت کـرد و همان روز عصر نزد استاد بـرگشت. استاد بـار دیگر از او پرسید آیا #مرده ها جواب دادند؟ شاگرد گفت خیر جواب ندادند
استاد گفت : برای جلب رضایت خدا، همیـن طور رفتار کـن! نـه به ستایش مـردم توجه کن و نه به #تحقیر ها و تمسخـرهای آنها! در این صورت است کـه می تـوانی راه خـودت را در پیش گیری
به جمع ما بپیوندید در نکته های ناب
🔸﷽🔸
◀️#خانواده_قرآنی(۱۶)
👈تناسب و عدم تلازم خیر و خوشی
☀️« فَإِنْ كَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئاً وَ يَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْراً كَثِيراً» (نساء/19)
« و اگر از همسرانتان خوشتان نيامد چه بسا شما چيزى را خوش نداشته باشيد، ولى خداوند،خير فراوان در آن قرار داده باشد.»
🔹یکی از اصولی که در هندسه فکری و مدیریت زندگی نقش بسیار مهمی دارد؛ اصل «تناسب» و «عدم تلازم» میان «خیر و نفع» و میان «شر وضرر» است. به این معنا که به طور معمول میان خیر با خوشی تناسب هست. اما چه بسا گاهی خداوند در چیزی که به ظاهر ناخوشایند است خیر کثیری قرار بدهد که در ابتدا به آن توجه نداشته باشیم.
🍀جهت توضیح در این باره اشاره به مطالب زیر شایان توجه است؛
🔸- تصور اولیه این است که هر چیزی «نفع» ندارد این «خیر» ندارد یا اگر ضرری پیش آمد فکر می کند شر است. اما با استفاده از فرهنگ قرآن این اصل به دست میآید؛ که «خیر و شر» بیش تر مربوط به دور اندیشی و سرانجام است. «نفع و ضرر» بیش تر مربوط به وضعیت فعلی و ظاهر کار است.
⚡️ به طور مثال در داستان حضرت موسی و خضر (علیهما السلام) و سوراخ کردن کشتی؛ در نگاه اولیه ضرر اتفاق افتاد، اما با دور اندیشی و توجه به سرانجام آنها، سوراخ شدن کشتی موجب شد ماموران حکومتی از تصرف کشتی منصرف شوند و در حقیقت با سوراخ شدن کشتی از ضرر بالاتر جلوگیری شد و در مجموع «خیر» شد.
⚡️پس گاهی مواقع نفع ملازم خیر نیست و گاهی ضرر ملازم با شر نیست اگر ما این اصل را در زندگی توجه داشته باشیم بسیاری از تصمیمات ما با یک مهندسی بهتر، با مدیریت بحران اتفاق میافتد همیشه به دنبال منافع زودگذر نباشیم.
⚡️ نمونه دیگر ضرر ناشی ازجنگ و جهاد است. در این باره نیز خداوند می فرماید:
☀️«كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَ عَسى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئاً وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَ عَسى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ»(بقره/216)
«جهاد بر شما مقرّر شد، در حالى كه براى شما ناخوشايند است و چه بسا چيزى را ناخوش داريد، در حالى كه خير شما در آن است و چه بسا چيزى را دوست داريد، در حالى كه ضرر و شرّ شما در آن است. و خداوند (صلاح شما را) مىداند و شما نمىدانيد.»
⚡️باور به این اصل می تواند دور اندیشی و آستانه تحمل انسان را در پیشآمدهای ناگوار زندگی بالا ببرد و می توانیم بحران ها را مدیریت کنیم، بعضی مواقع ضرر می کنیم اما در طولانی مدت خیر می بینیم.
👈در این باره خداوند می فرماید: «عَسى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ»
💥نکته مهم دیگر که باید توجه داشت؛ خیر ها جنبه های مختلفی مادی معنوی دارند. چه بسا همسری از جهت مالی قوی نباشد اما سطح بالایی از اخلاق و ایمان را داشته باشد و زندگی همراه با احترام و آرامش باشد؛ یا از جهت زیبایی در حد بالایی نباشد، اما از جهت تدبیر منزل و تربیت فرزند بسیار با محبت و توانمند باشد.
♦️گاهی تحمل برخی سختی ها در خانواده چه بسا موجب توفیقات شود. از شیخ عبدالکریم یزدی موسس حوزه علمیه قم نقل شده است؛ همسرش بیمار بود و اضافه بر درسش باید به کارهای خانم میرسید. میگویند توفیقات زیادی به من رسید به خاطر اینکه به ایشون میرسیدم.
┄┅┅🍃✿❀🌺❀🍃✿┅┅┄
☜【کلید های تربیتی】
💦حدیث روز💦
🌷🍃 آقا امیرالمؤمنین حضرت علی بن ابی طالب(علیهالسلام) می فرمایند:
☘️🥀 إنِ استَنَمتَ إِلَى وَدُودِكَ فَأَحرِز لَهُ مِن أَمرِكَ وَ استَبقِ لَهُ مِن سِرِّكَ مَا لَعَلَّكَ أَن تَندِمَ عَلَيهِ وَقتاً مَا .
🌸🍃 اگر یکی از دوستانت مایه آرامش توست و در کنار او آرام میگیرى، همه اسرار خود را برای او نگو، و بعضی از اسرار را پیش خود نگه دار چه بسا روزی پیش آید که پشیمان شوى...
📚 تصنیف غررالحکم /۹۷۴۶...
#نجات_از_هلاکت
مَثَل ما مردم وقتی که بـرای فرج آقا دعا نمی کنیم، مثل کسی است که به خاطر افتادن در قفس درنـدگان ، زار زار گریه میکند و نمی فهمد که درب قفس باز است! دیگر کسی نمانده که نداند هر گوشه جهان چقـدر بدبختی و قتل و گرسنگی و غارت ریخته
بعد از هزاران سال هم ، هنوز مَردُمی خُوشبخت روی زمین نیامـده اند کـه #خوشبختی آن ها دوام داشته باشد و بالاخره از چیزی ننالند. چاره چیه؟ برای آمـدن منجی دعا کنیـم تا نجات پیدا کنیم. از چه؟ از مردن در فقر، از بی اخلاقی، از بی باوری، از فتنههای آخرالزمانی که بیش از دو سوم مردم جهان را می بلعند.
آقا امـام حسن عسکری علیه السـلام، فرمود: به خدا قسم مهدی غایب می شود ، غیبتی که در آن زمان کسی از هلاکت نجات نمی یـابد مگر کسی که خداونـد او را بر #اعتقاد به امامتش ثابت دارد و در دعا برای تعجیل فرج او را توفیـق دهد. اللهـم عجـل لولیک الفـرج و العافیة و النصـر و جعلنا من خیر اعـوانه و انصاره و المستشهدین بین یدیه
به جمع ما بپیوندید در نکته های ناب
🔸﷽🔸
◀️#خانواده_قرآنی(۱۷)
🔵زن مظهر تداوم حیات و زندگی
☀️«فَلَمَّا وَضَعَتْهَا قَالَتْ رَبِّ إِنِّي وَضَعْتُهَا أُنْثَى وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا وَضَعَتْ وَلَيْسَ الذَّكَرُ كَالْأُنْثَى وَإِنِّي سَمَّيْتُهَا مَرْيَمَ وَإِنِّي أُعِيذُهَا بِكَ وَذُرِّيَّتَهَا مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ» ﴿العمران/36﴾
🍀«پس چون فرزندش را بزاد گفت پروردگارا من دختر زاده ام و خدا به آنچه او زاييد داناتر بود و پسر چون دختر نيست و من نامش را مريم نهادم و او و فرزندانش را از شيطان رانده شده به تو پناه مى دهم.»
🔹آیه فوق در مورد فضایل حضرت مریم(سلام الله علیها) و بیانگر جایگاه زن در تداوم حیات، و نقش زن در تولد مرد و تداوم نسل است. جایگاه و نوع تاثیر گذاری زن است که قدر و منزلتش را در جهان هستی به خوبی مشخص می نمایاند و انتظاراتی که از او باید داشت؛ همه به خوبی مشخص می شود؛ در غیر اینصورت موجب افراط و تفریط و ضرر می شود.
🔸در باره جایگاه زن در تداوم حیات و محوریت زن به دو شاهد قرآنی اشاره می شود؛
1- آیاتی که در باره مادر حضرت مریم و نذر او حکایت می کند، این نذرش را به عنوان «محرر» یعنی کسی که از مزاحمت ها و هرچه انسان را به نحوی به بند می کشد و او را مشغول می کند به دور باشد؛ مشخص کرده است. همسر عمران به خاطر وارستگی دعا کرد خداوند به او فرزندی بدهد و این فرزند را به طور کامل در خدمت خداوند قرار دهد. دعایش مستجاب شد ولی دعا همراه با دختر شدن فرزند مستجاب شد. در حالی که آنچه می خواست نشد. ولی آیه می فرماید خداوند بر آنچه قرار داده داناتر است.
⚡️درباره (وَ لَيْسَ الذَّكَرُ كَالْأُنْثَى) برخی گفته اند که این جمله مقول قول مادر حضرت مریم(سلام الله علیها) است که این فرزند پسر نیست و دختر است البته برای تقدم و تاخرش دچار مشکل شدند. اما چه بسا بتوان گفت به جهت شدت توجه و انتظاری که برای پسردار شدن داشت، ابتدا پسر بر زبان او جاری شد. برخی مانند علامه طباطبایی می گویند: مقول قول خداوند متعال است. یعنی چه بسا پسر نتواند این¬چنین مسئولیتی را بپذیرد پس استجاب دعای مادر حضرت مریم را با دادن دختر انجام گرفت.
2- درباره نزول سوره کوثرآمده است عاصم بن وائل 11 فرزند داشت و به پیامبر گفت تو ابتر هستی. در این موقعیت اگر به طور معمول در مقابل عاصم بن وائل باشد؛ باید پیامبر(ص) نیز 11 فرزند پسر باشد که دهان عاصم بن وائل بسته شود؛ ولی نکته جالب این است که خداوند با دادن یک دختر، زمینه تولد 11 پسر و تداوم نسل پیامبر(ص) فراهم آورد و خیر کثیر را به پیامبر(ص) داده است.
💥بنابر آنچه گفته شد؛ زن محور تداوم حیات و زندگی است و اگر زن نباشد زندگی شکل نمی گیرد و اگر مادر نباشد مرد متولد نمی شود و نسل بشر تداوم نخواهد داشت. این ویژگی در آیات قرآن تاکید شده است از این رو از ویژگی های «خانواده قرآنی» باور و احترام به جایگاه زن و مادر است و با این نگاه انتظارات از زن و نقش اول زن و مادر به خوبی مشخص می شود.
┄┅┅🍃✿❀🌺❀🍃✿┅┅┄
☜【کلید های تربیتی】