سرطان بیدردی.mp3
10.72M
✔️ چرا خیلیها احساس نیاز به امام زمان علیهالسلام
و دعا و استغاثهی جدی برای ظهور امام، نمیکنند، حتی بسیاری از علمای دینی !
#پادکست_روز
#استاد_شجاعی | #رهبری
منبع : جلسه ۸ از مبحث استغاثه
@ostad_shojae | esteghase.com
#اطلاعیه | #قرار_جمعه_ها
✔️ جدول نهایی مراسم دعا و استغاثه به امام زمان علیهالسلام (بمنظور تعجیل در امر فرج) جمعه ها دو ساعت قبل از اذان مغرب همزمان در سراسر کشور
اجتماع مرکزی طرح سراسری استغاثه در تهران تاریخ جمعه ۵ مرداد :
۱ـ مراسم استغاثه با سخنرانی استاد محمد شجاعی
• با نوای : حاج محمد نیک آریا
• تهران، چیتگر، بلوار کوهک، نسیم ۱۶ غربی، مجتمع امام رضا علیهالسلام | ساعت ۱۷:۴۵
★★★★★
۲ـ مراسم استغاثه با سخنرانی استاد حیدری کاشانی
• با نوای : محمد علی بیابانی
تهران، بهشت زهرا، قطعه ۴۰ شهدای گمنام (فانوس) | ساعت ۱۸:۰۰
✘ برای اطلاع از نزدیکترین مراسم استغاثه به محل سکونت خود در سراسر کشور، به سایت استغاثه مراجعه فرمایید:
🌐 esteghase.com
#قرب_به_اهل_بیت۱۸
✓بالاترین مومنان، مومنان زمان غیبتند،
که غیبت امامشان با حضور امامشان فرقی ندارد.
روحشان به ارتباط خصوصی با امام و انتظار برای فرج امام رسیده است.
@ostad_shojae | montazer.ir
قرب به اهل بیت ۱۸.mp3
12.22M
✘ منتظران فرج، همان مقربان به امامند!
اگر ادعای انتظار دارید، ولی رابطه خصوصی میان شما و امامتان شکل نگرفته این پادکست را گوش کنید!
مجموعه #قرب_به_اهل_بیت (علیهماالسلام) ۱۸
#استاد_شجاعی | #استاد_انصاریان
@ostad_shojae | montazer.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✘ آیا میشه ما هم مثل حضرت موسی علیهالسلام، صدای خدا رو بشنویم و «کلیمالله» بشیم ؟
#کلیپ | #استاد_شجاعی
منبع: جلسه ۱۶ از مبحث فکر و ذکر ۳
@ostad_shojae |montazer.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✘ بعد از ظهور امام «رحمت واسعه» همه به یک میزان از این منبع رحمت بهرهمند نمیشوند!
سهم بعضیها فوقالعاده است!
منبع : جلسه ۱۸ از مبحث شرح زیارت ال یاسین
#استاد_شجاعی
بامن همراه باش👇
https://eitaa.com/kulbeye_aramesh
سرطان بیدردی.mp3
10.72M
✔️ چرا خیلیها احساس نیاز به امام زمان علیهالسلام
و دعا و استغاثهی جدی برای ظهور امام، نمیکنند، حتی بسیاری از علمای دینی !
#پادکست_روز
#استاد_شجاعی
#رهبری
منبع : جلسه ۸ از مبحث استغاثه
بامن همراه باش👇
https://eitaa.com/kulbeye_aramesh
دومین حدیث از احادیث باب «عقل و جهل» در کتاب اصول کافی؛ روایتی است که در سؤال بدان اشاره شده است. در این روایت که اصبغ بن نباته از امام على(عليهالسلام) روایت میکند چنین آمده است:
«جبرئیل بر آدم نازل شد و گفت: اى آدم! من مأمور شدهام که تو را در انتخاب یکى از سه چیز مخیّر سازم؛ پس یکى را برگزین و دوتا را واگذار. آدم گفت: آن سه چیز چیست؟ گفت: عقل، حیاء و دین. آدم گفت: عقل را برگزیدم، جبرئیل به حیاء و دین گفت: شما بازگردید و او را واگذارید، آن دو گفتند: اى جبرئیل! ما مأموریم هرجا که عقل باشد با او باشیم. جبرئیل گفت: خود دانید و بالا رفت».
این انتخاب ب ای تک تک انسان های صاحب عقل و اختیار هست.
کدام یک
دین
یا عقل
یا حیا⁉️
بله
حضرت آدم به حضرت جبرئیل گفت:
من عقل را برگزیدم.
جبرئیل به حیاء و دین گفت: شما بازگردید و او را واگذارید
دین و حیا گفتند: اى جبرئیل! ما مأموریم هرجا که عقل باشد با او باشیم.
حضرت آدم صاحب عقل و دین و حیا با هم شد.
اما در زمان ما و بین ما که ذريۀ حضرت آدم هستیم، درصد کمی هستند که با انتخاب عقل هر سه را داشته باشند.
بعضی انسانها حیای تنها را انتخاب کردند حیا و ادب جذابیت خاصی را برای این افراد در دنیا ایجاد می کند و مورد احترام دیگران هستند، چون احترام دیگران را حفظ می کنند. اما در آخرت می بینند که به هدف خلقت نرسیدند و ضرر کردند.
بعضی انسانها دین تنها را انتخاب کردند دین هم جذابیت خاصی را برای این افراد در دنیا ایجاد می کند و مورد احترام دیگران هستند، چون سعی می کنند عبادت خدا را انجام دهند. اما در آخرت می بینند که به هدف خلقت نرسیدند و ضرر کردند.
آنچه که انسانها با استفاده از آن به هدف خلقت می رسند عقل است و عقل انسان را پیروی از ولی خدا و معصومین علیهمالسلام الزام می کند.
عقل در لغت به معنای امساک و نگاهداری، بند کردن، باز ایستادن و منع چیزی است. واژه عقل از «عقال» گرفته شده است؛ و «عقال» به معنای طنابی است که به وسیله آن زانوی شتر سرکش را میبندند و به این دلیل به عقل، عقل میگویند که این نیروی باطنی، شهوات و هواها و خواستههای شیطانی درون انسان را به بند میکشد. همچنین واژه عقل و مشتقات آن در لغت به معنای فهمیدن و دریافت کردن است.
در قرآن کریم نیز، عقل به معنای فهم و ادراک آمده است. عقل به معنی اسمی در قرآن نیامده و فقط به صورت فعل؛ مانند: عَقَلُوهُ، یَعْقِلُونَ، تَعْقِلُونَ و نَعْقِلُ به کار رفته است که مراد از آن، ظاهراً همان نیروی فهم و درک انسانی است؛ (قرشی، قاموس قرآن، تهران، ۱۳۷۸، ۵، ۲۹). در کتاب التحقیق درباره «عقل» آمده شده است: «عقل نیرویی است که با آن خیر و صلاح مادی و معنوی تشخیص داده میشود… و عقل قویترین وسیلهای است برای تحصیل سعادت و رسیدن به کمال؛ به گونهای که با نبود آن هیچ عبادت و ریاضت و زهدی فایده و منفعت نخواهد داشت»؛ (مصطفوی، التحقیق فی کلمات القرآن الکریم، تهران، ۱۳۶۸، ۸، ۱۹۷).
کلمه «عقل» ۴۹ بار در قرآن تکرار شده است. در قرآن بر عقل و تعقل تأکید فراوان شده است. در آیه ۲۴۲ سوره بقره آمده است: {کَذَٰلِکَ یُبَیِّنُ ٱللَّهُ لَکُمۡ ءَایَٰتِهِۦ لَعَلَّکُمۡ تَعۡقِلُونَ}، «بدینسان خداوند آیاتش را برای شما روشن میگرداند، تا اندیشه کنید». و در آیه ۲۲ سوره انفال، بدترین جنبندگان از نظر خداوند، ناشنوایان گنگ [از شنیدن حق] هستند که درنمییابند. در آیه ۱۹۰ سوره آل عمران آمده است که: «در آفرینش زمین و آسمان و اختلاف شب و روز، نشانهها و آیاتی برای صاحبان عقل و خرد است و جز خردمندان کسی پند نمیگیرد»؛ (بقره/ ۲۶۹). مشتقات ماده عقل بارها در قرآن بهکار رفته است و خداوند متعال در آیاتی از سورههای مبارکه بقره، آل عمران، انعام، اعراف، یونس، هود، یوسف، انبیاء، مومنون، نور، شعراء، قصص، یس، صافات، غافر، زخرف، حدید، ملک، عنکبوت، مائده، انفال، رعد، نحل، حج، فرقان، روم، زمر، جاثیه، حجرات، حشر از عقل سخن گفته است. در قرآن مجید، «عقل» به صورت اسم و یا حتی به صورت مصدر نیامده است. استعمالات عقل در قرآن، به صورتِ «تعقلون» ۲۴ بار، «یعقلون» ۲۲ بار، «یعقلها» ۱ بار، «نعقل» ۱ بار، و «عقلوه» ۱ بار میباشد. عقل که در قرآن کریم، فقط به صورت فعلی استعمال شده، مراد از آن «نوعی فهم خاص است که به ظواهر اکتفا نمیکند و حقیقت معنا را درمییابد. همچنین عقل در قرآن کریم، به معنای فهمی است که حق را تشخیص داده و راه درست را نشان میدهد، به گونهای که اگر انسان ملتزم به این فهم شود، نجات مییابد: {وَقَالُواْ لَوۡ کُنَّا نَسۡمَعُ أَوۡ نَعۡقِلُ مَا کُنَّا فِیٓ أَصۡحَٰبِ ٱلسَّعِیرِ}، «و گویند: اگر شنیده [و پذیرفته] بودیم یا تعقل کرده بودیم در [میان] دوزخیان نبودیم»؛ (ملک/۱۰).
عقل در قرآن با تدبر، فکر، فهم، علم، لبّ، ایمان، تقوا، نفس، روح و قلب ارتباط بامعنایی دارد. ایمان بدون عقل، ایمان کوری است که به دگماتیسم منجر میشود. فهم، فکر و علم زیر مجموعه عقل است.
نشانههای عاقل در قرآن چیست⁉️
✅آخرتطلبی؛ (انعام/۳۲)،
✅خداجویی؛ (بقره/۱۶۴)،
✅تصدیق قرآن به عنوان کتاب وحیانی؛ (انبیاء/ ۱۰)،
✅تقواپیشگی؛ (طلاق/ ۸ و ۱۰)،
✅رعایت ادب و نزاکت؛ (حجرات/ ۴)،
✅دوزخگریزی؛ (ملک/ ۹، ۱۰)،
✅پندگیری از آیات آفاقی و انفسی؛ (آل عمران/ ۸۱۱)،
✅وحدتگرایی؛ (حشر/ ۱۴)،
✅اجتناب و پرهیز از گناه و پلیدی؛ (مائده/ ۱۰۰)
✅و پرهیز از دروغ و هواپرستی؛ (فرقان/ ۳۴ و ۴۴)
از نشانههای انسان عاقل است.
عقل در روایات به معانی گوناگونی استعمال شده است که یکی از معانی آن، قوۀ تشخیص و ادراک و وادار کننده انسان به نیکی و صلاح و بازدارندۀ وی از شر و فساد است؛ (الکافی، ۱، ۱۱).
بعضی نشانههای کمال عقل در روایات عبارتند از:
✅پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمودند:
«أَعْقَلُ النَّاسِ أَشَدُّهُمْ مُدَارَاهً لِلنَّاس»؛ «عاقلترین مردم کسی است که بیشتر با مردم مدارا کند»؛ (غرر الحکم، ۱۹۹، ح ۲۷۷).
✅امیرمؤمنان امام علی(عليهالسلام) فرمودند:
«أَعْقَلُ النَّاسِ مَنْ کَانَ بِعَیْبِهِ بَصِیراً وَ عَنْ عَیْبِ غَیْرِهِ ضَرِیرا»، «عاقلترین مردم کسی است که به عیبهای خویش بینا و از عیوب دیگران، نابینا باشد»؛ (غرر الحکم، ۲۰۷، ح ۴۱۰).
✅امیرمؤمنان سلام الله علیه میفرماید:
«کُلُ شَیْءٍ یَحْتَاجُ إِلَی الْعَقْلِ وَ الْعَقْلُ یَحْتَاجُ إِلَی الْأَدَب»، «هر چیزی به عقل نیاز دارد و عقل به ادب نیازمند است»؛ (همان، ۵۱۰، ح۸۶).
✅امام صادق(عليهالسلام) نیز، میفرماید: «أَکْمَلُ النَّاسِ عَقْلًا أَحْسَنُهُمْ خُلُقاً»، «عاقلترین مردم خوش خلقترین آنها است»؛ (الکافی، ۱، ۲۳).
✅از امام کاظم(علیهالسلام) روایت شده که فرمود:
«التَّوَدُّدُ إِلَی النَّاسِ نِصْفُ الْعَقْلِ»؛ «مهرورزی با مردم نیمی از عقل است»؛ (تحف العقول، ۴۰۳).
✅امام رضا(عليهالسلام) از پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) روایت میکند: «رَأْسُ الْعَقْلِ بَعْدَ الْإِیمَانِ بِاللَّهِ التَّوَدُّدُ إِلَی النَّاسِ وَ اصْطِنَاعُ الْخَیْرِ إِلَی کُلِّ بَرٍّ وَ فَاجِرٍ»، «بالاترین درجه عقل پس از ایمان به خدا، ابراز دوستی به مردم و نیکی به هر نیکوکار و بدکاری است»؛ (عیون اخبار الرضا، ۲، ۳۵).
در روایات مذکور حوزه رفتارهای اجتماعی به عنوان نشانه عقل مورد توجه قرار گرفته است. از این رو، روایات بسیاری درباره این که مودّت و محبت به مردم، نشانهای از خردورزی است وارد شده است.
آیا می دانید که
خدا و پیامبران الهی از انسان انتظار دارند از نیروی عقل خویش استفاده کند و راه زندگی بهتر را بجوید. فعالیتهای خویش را با دستورهای آسمانی هماهنگ سازد، و از جاده سعادت نلغزد، و در بیراهه گام برندارد. و سلامت و سعادت خویش را با خطر مواجه نسازد. نردههای عقل و وحی در دو سوی صراط مستقیم نصب شده است. بشر با تعطیل و تخریب عقل و تکذیب وحى، جهنم را به روی خویش میگشاید. عقل و وحی دو گوهر آسمانی است که آفاق زندگی انسان را روشن میکند.
از حضرت موسی بن جعفر عليهالسلام نقل شده که به هشامبن حکم فرمود:
یا هشامُ! إنَّ لله علیالنّاس حجّتین، حجّةً ظاهرةً و حجّةً باطنةً؛ فامّا الظّاهرةُ فالرّسلُ والأنبیاءُ والائمةُ: و أمَّا الباطِنةُ، فَالعقولُ؛ ای هشام خدای را بر مردم دو حجّت و راهنماست. حجتی آشکار و حجتی پنهان؛ حجّت آشکار الهی رسولان، انبیا و ائمّه: هستند، و حجّت پنهان عقلهاست.