هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«فَرِيقًا هَدَىٰ وَفَرِيقًا حَقَّ عَلَيْهِمُ الضَّلَالَةُ ۗ إِنَّهُمُ اتَّخَذُوا الشَّيَاطِينَ أَوْلِيَاءَ مِن دُونِ اللَّهِ وَيَحْسَبُونَ أَنَّهُم مُّهْتَدُونَ»
جمعى را هدایت کرده و جمعى (که شایستگى نداشته اند،) گمراهى بر آنها مسلّم شده است. آنها (کسانى هستند که) شیاطین را به جاى خداوند، اولیاى خود انتخاب کردند و گمان مى کنند هدایت یافته اند.
(سوره مبارکه اعراف/ آیه ۳۰)
❇تفســــــیر ❇
در آیه بعد، چگونگى عکس العمل هاى مردم در برابر این دعوت (دعوت به سوى نیکى ها و توحید و معاد) را بیان مى کرده و مى فرماید: توفیق خداوند شامل حال گروهى شد و آنها را به راه حق هدایت کرد، در حالى که گروه دیگرى گمراهى بر آنان مسلّم گردید (فَریقاً هَدى وَ فَریقاً حَقَّ عَلَیْهِمُ الضَّلالَةُ).
و براى این که کسى تصور نکند بدون جهت، خداوند، طایفه اى را هدایت مى کند و جمع دیگرى را گمراه، در جمله بعد اضافه مى کند: گروه گمراهان همان ها بودند که شیاطین را اولیاى خود انتخاب کرده بودند، و به جاى ولایت پروردگار ولایت شیطان را پذیرفتند (إِنَّهُمُ اتَّخَذُوا الشَّیاطینَأَوْلِیاءَ مِنْ دُونِ اللّهِ).
🌼🌼🌼
و عجب این که با تمام گمراهى و انحراف چنین مى پنداشتند: هدایت یافتگان واقعى آنها هستند (وَ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ مُهْتَدُونَ).
این حالت، مخصوص کسانى است که در طغیان و گناه فرو روند، و آن چنان غرق فساد، تباهى، انحراف و بت پرستى گردند که حسّ تشخیص آنها به کلى دگرگون شود، زشتى ها را زیبائى، و گمراهى ها را هدایت، پندارند، و در این حال درهاى هدایت به کلى بر روى آنها مسدود خواهد شد، و این همان چیزى است که خودشان براى خویشتن فراهم ساخته اند.
(تفســــــیر نمونه، ذیل آیه ۳۰ سوره مبارکه اعراف)
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«يَا بَنِي آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا ۚ إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ»
اى فرزندان آدم! زینت خود را در هنگام رفتن به هر مسجدى، با خود بردارید
و (از نعمتهاى الهى) بخورید و بیاشامید، ولى اسراف نکنید که خداوند اسراف کاران را دوست نمى دارد.
(سوره مبارکه اعراف/ آیه ۳۱)
❇تفســــــیر ❇
لباس مسجد
در این آیات به تناسب سرگذشت آدم در بهشت، همچنان سخن از مسأله پوشش تن و سایر مواهب زندگى و چگونگى استفاده صحیح از آنها است.
نخست به همه فرزندان آدم به عنوان یک قانون همیشگى که شامل تمام اعصار و قرون مى شود؛ دستور مى دهد و مى فرماید: اى فرزندان آدم! زینت خود را به هنگام رفتن به مسجد با خود بردارید (یا بَنی آدَمَ خُذُوا زینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِد).
🌼🌼🌼
این جمله هم مى تواند اشاره به زینت هاى جسمانى باشد که شامل پوشیدن لباس هاى مرتب و پاک و تمیز، شانه زدن موها، و به کار بردن عطر و مانند آن مى شود،
و هم شامل زینت هاى معنوى، یعنى صفات انسانى، ملکات اخلاقى و پاکى نیّت و اخلاص.
و اگر مى بینیم در بعضى از روایات اسلامى تنها اشاره به لباس خوب یا شانه کردن موها شده;
و یا اگر مى بینیم تنها سخن از مراسم نماز عید و نماز جمعه به میان آمده، دلیل بر انحصار نیست بلکه هدف بیان مصداق هاى روشن است.
همچنین اگر مى بینیم در بعضى دیگر از روایات، زینت به معنى رهبران و پیشوایان شایسته تفسیر شده، دلیل بر وسعت مفهوم آیه است که همه زینت هاى ظاهرى و باطنى را در بر مى گیرد.
گر چه این حکم، مربوط به تمام فرزندان آدم در هر زمان است، ولى ضمناً نکوهشى است از عمل زشت جمعى از اعراب در زمان جاهلیت که به هنگام آمدن به مسجدالحرام و طواف خانه خدا، کاملاً عریان و برهنه مى شدند.
و هم اندرزى است به آنها که به هنگام نماز و یا رفتن به مساجد لباس هاى کثیف، مندرس و یا لباس هاى مخصوص منزل را در تن مى کنند و در مراسم عبادت خدا به همان هیأت شرکت مى نمایند، که متأسفانه هم اکنون نیز در میان جمعى از بى خبران از مسلمانان معمول و متداول است.
در حالى که طبق آیه فوق و روایاتى که در این زمینه وارد شده، دستور داریم بهترین لباس هاى خود را به هنگام شرکت در مساجد بپوشیم.
🌼🌼🌼
در جمله بعد به مواهب دیگرى یعنى خوردنى ها و آشامیدنى هاى پاک و پاکیزه اشاره مى کند و مى فرماید: از آنها بخورید و بنوشید (وَ کُلُوا وَ اشْرَبُوا).
اما چون طبع زیاده طلب انسان، ممکن است از این دو دستور سوء استفاده کند و به جاى استفاده عاقلانه و اعتدال آمیز، از پوشش و تغذیه صحیح، راه تجمل پرستى، اسراف و تبذیر را پیش گیرد، بلافاصله اضافه مى کند: ولى اسراف نکنید که خدا مسرفان را دوست نمى دارد (وَ لاتُسْرِفُوا إِنَّهُ لایُحِبُّ الْمُسْرِفینَ).
إِسْراف کلمه بسیار جامعى است که هر گونه زیاده روى در کمیّت، کیفیت، بیهوده گرائى، اتلاف و مانند آن را شامل مى شود، و این روش قرآن است که به هنگام تشویق به استفاده کردن از مواهب آفرینش، فوراً جلو سوء استفاده را گرفته و به اعتدال توصیه مى کند.
(تفســــــیر نمونه، ذیل آیه ۳۱ سوره مبارکه اعراف)
🔴بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
امت اسلامی دغدار، ملت بزرگ و شهیدپرور ایران اسلامی
زمان تحقق وعده صادق فرارسید و به اذن خداوند متعال بامداد امروز در پاسخ به عملیات جنایتکارانه و تروریستی نیروهای متجاوز آمریکایی و انتقام ترور ناجوانمردانه و شهادت مظلومانه فرمانده قهرمان و فداکار نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سردار پرافتخار سپهبد پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش، رزمندگان شجاع نیروی هوافضای سپاه طی عملیاتی موفق به نام عملیات شهید سلیمانی، با رمز مقدس یا زهرا(س) با شلیک دهها موشک فروند زمین به زمین، پایگاه هوایی اشغالی ارتش تروریستی و متجاوز آمریکا موسوم به عینالاسد را در هم کوبیدند. که جزئیات آن متعاقباً به استحضار ملت شریف ایران و آزادگان جهان اسلام خواهد رسید.
سپاه پاسداران انقلاب اسلام به تبریک این پیروزی بزرگ به امت اسلامی و مردم فداکار و عظیم الشان ایران اسلامی اعلام می دارد
1- به شیطان بزرگ، رژیم صفاک و مستکبر آمریکا هشدار می دهیم هر شرارت مجدد و یا تحرک و تجاوز دیگر با پاسخهای دردناکتر و کوبندهتری مواجه خواهد شد.
ا- به دولتهای متحد آمریکا که پایگاههای خود را در اختیار ارتش تروریستی این کشور قرار دادهاند اخطار داده میشود هر سرزمینی، به هر ترتیب مبدأ اقدامات خصمانه و تجاوزگرانه علیه جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد، هدف قرار خواهد گرفت.
3- به هیچ وجه رژیم صهیونیستی را در این جنایات جدای از رژیم جنایتکار آمریکا نمیدانیم.
4- به مردم آمریکا توصیه میکنیم برای پیشگیری از خسارتهای بیشتر، سربازان آمریکایی را از منطقه فراخوانده و اجازه ندهند با نفرت افزایی روزافزون رژیم ضدمردمی حاکم بر ایالات متحده جان نظامیان آن کشور بیش از این به خطر افتد.
و من نصر الا من عندالله العزیز الحکیم. 18 دی ماه 1398
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🔻 #انتقام_سخت 🔻