هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«قُلْ أَمَرَ رَبِّي بِالْقِسْطِ ۖ وَأَقِيمُوا وُجُوهَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَادْعُوهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ ۚ كَمَا بَدَأَكُمْ تَعُودُونَ»
بگو: «پروردگارم امر به عدالت کرده است و روى خویش را در هر مسجد (و به هنگام عبادت) به سوى او کنید. و او را بخوانید، و دین (خود) را براى او خالص کنید.(و بدانید) همان گونه که در آغاز شما را آفرید، (بار دیگر در رستاخیز) باز مى گردید».
(سوره مبارکه اعراف/ آیه ۲۹)
❇تفســــــیر ❇
فرمان به عدالت و قسط
از آنجا که در آیه گذشته، سخن از فحشاء ـ که مفهوم آن هر گونه کار زشتى را شامل مى شود ـ در میان بود، و تأکید شده بود که خداوند هرگز به فحشاء دستور نمى دهد، در این آیه، به اصول دستورات پروردگار در زمینه وظائف عملى در یک جمله کوتاه اشاره شده و سپس اصول عقائد دینى یعنى مبدأ و معاد به طور فشرده تشریح شده است.
نخست مى فرماید: اى پیامبر! به آنان بگو پروردگار من به عدالت دستور داده است (قُلْ أَمَرَ رَبِّی بِالْقِسْطِ).
مى دانیم عدالت مفهوم وسیعى دارد که همه اعمال نیک را در بر مى گیرد; زیرا حقیقت عدالت آن است که هر چیز را در مورد خود به کار برند و به جاى خود نهند.
گر چه میان عدالت و قسط تفاوتى وجود دارد:
عدالت آنجا گفته مى شود که انسان حق هر کس را بپردازد، و نقطه مقابلش، آن است که ظلم و ستم کند و حقوق افراد را از آنها دریغ دارد، و به آنها ندهد.
ولى قسط مفهومش آن است که حق کسى را به دیگرى ندهد، و به تعبیر دیگر تبعیض روا ندارد، و نقطه مقابلش آن است که حق کسى را به دیگرى دهد.
در عین حال، مفهوم وسیع این دو کلمه مخصوصاً ـ به هنگامى که جدا از یکدیگر استعمال مى شوند ـ تقریباً مساوى است و به معنى رعایت اعتدال در همه چیز، همه کار و هر چیز را به جاى خویش قرار دادن مى باشد.
🌼🌼🌼
آنگاه دستور به یکتاپرستى و مبارزه با هر گونه شرک داده، مى فرماید: توجه قلب خویش را در هر مسجدى و هر عبادتى به او کنید (وَ أَقیمُوا وُجُوهَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِد) و از ذات پاک او به سوى دیگر منحرف نشوید.
او را بخوانید و دین و آئین خود را خالص و مخصوص او قرار دهید (وَ ادْعُوهُ مُخْلِصینَ لَهُ الدِّینَ).
پس از تحکیم پایه توحید، توجه به مسأله معاد و رستاخیز کرده، مى فرماید: همان گونه که شما را در آغاز آفرید، دگر بار در قیامت باز مى گردید (کَما بَدَأَکُمْ تَعُودُونَ).
(تفســــــیر نمونه، ذیل آیه ۲۹ سوره مبارکه اعراف)
🔮 آدرس کانال در تلگرام 👇👇
t.me/darolquranebasijenahavand1
🔮سروش 👇👇
sapp.ir/darolquranebasijenahavand
🔮 ایتا 👇👇
eitaa.com/darolquranebasijenahavand
🔮اینستاگرام👇👇
http://instagram.com/darolquranebasijenahavand
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«فَرِيقًا هَدَىٰ وَفَرِيقًا حَقَّ عَلَيْهِمُ الضَّلَالَةُ ۗ إِنَّهُمُ اتَّخَذُوا الشَّيَاطِينَ أَوْلِيَاءَ مِن دُونِ اللَّهِ وَيَحْسَبُونَ أَنَّهُم مُّهْتَدُونَ»
جمعى را هدایت کرده و جمعى (که شایستگى نداشته اند،) گمراهى بر آنها مسلّم شده است. آنها (کسانى هستند که) شیاطین را به جاى خداوند، اولیاى خود انتخاب کردند و گمان مى کنند هدایت یافته اند.
(سوره مبارکه اعراف/ آیه ۳۰)
❇تفســــــیر ❇
در آیه بعد، چگونگى عکس العمل هاى مردم در برابر این دعوت (دعوت به سوى نیکى ها و توحید و معاد) را بیان مى کرده و مى فرماید: توفیق خداوند شامل حال گروهى شد و آنها را به راه حق هدایت کرد، در حالى که گروه دیگرى گمراهى بر آنان مسلّم گردید (فَریقاً هَدى وَ فَریقاً حَقَّ عَلَیْهِمُ الضَّلالَةُ).
و براى این که کسى تصور نکند بدون جهت، خداوند، طایفه اى را هدایت مى کند و جمع دیگرى را گمراه، در جمله بعد اضافه مى کند: گروه گمراهان همان ها بودند که شیاطین را اولیاى خود انتخاب کرده بودند، و به جاى ولایت پروردگار ولایت شیطان را پذیرفتند (إِنَّهُمُ اتَّخَذُوا الشَّیاطینَأَوْلِیاءَ مِنْ دُونِ اللّهِ).
🌼🌼🌼
و عجب این که با تمام گمراهى و انحراف چنین مى پنداشتند: هدایت یافتگان واقعى آنها هستند (وَ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ مُهْتَدُونَ).
این حالت، مخصوص کسانى است که در طغیان و گناه فرو روند، و آن چنان غرق فساد، تباهى، انحراف و بت پرستى گردند که حسّ تشخیص آنها به کلى دگرگون شود، زشتى ها را زیبائى، و گمراهى ها را هدایت، پندارند، و در این حال درهاى هدایت به کلى بر روى آنها مسدود خواهد شد، و این همان چیزى است که خودشان براى خویشتن فراهم ساخته اند.
(تفســــــیر نمونه، ذیل آیه ۳۰ سوره مبارکه اعراف)
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«يَا بَنِي آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا ۚ إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ»
اى فرزندان آدم! زینت خود را در هنگام رفتن به هر مسجدى، با خود بردارید
و (از نعمتهاى الهى) بخورید و بیاشامید، ولى اسراف نکنید که خداوند اسراف کاران را دوست نمى دارد.
(سوره مبارکه اعراف/ آیه ۳۱)
❇تفســــــیر ❇
لباس مسجد
در این آیات به تناسب سرگذشت آدم در بهشت، همچنان سخن از مسأله پوشش تن و سایر مواهب زندگى و چگونگى استفاده صحیح از آنها است.
نخست به همه فرزندان آدم به عنوان یک قانون همیشگى که شامل تمام اعصار و قرون مى شود؛ دستور مى دهد و مى فرماید: اى فرزندان آدم! زینت خود را به هنگام رفتن به مسجد با خود بردارید (یا بَنی آدَمَ خُذُوا زینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِد).
🌼🌼🌼
این جمله هم مى تواند اشاره به زینت هاى جسمانى باشد که شامل پوشیدن لباس هاى مرتب و پاک و تمیز، شانه زدن موها، و به کار بردن عطر و مانند آن مى شود،
و هم شامل زینت هاى معنوى، یعنى صفات انسانى، ملکات اخلاقى و پاکى نیّت و اخلاص.
و اگر مى بینیم در بعضى از روایات اسلامى تنها اشاره به لباس خوب یا شانه کردن موها شده;
و یا اگر مى بینیم تنها سخن از مراسم نماز عید و نماز جمعه به میان آمده، دلیل بر انحصار نیست بلکه هدف بیان مصداق هاى روشن است.
همچنین اگر مى بینیم در بعضى دیگر از روایات، زینت به معنى رهبران و پیشوایان شایسته تفسیر شده، دلیل بر وسعت مفهوم آیه است که همه زینت هاى ظاهرى و باطنى را در بر مى گیرد.
گر چه این حکم، مربوط به تمام فرزندان آدم در هر زمان است، ولى ضمناً نکوهشى است از عمل زشت جمعى از اعراب در زمان جاهلیت که به هنگام آمدن به مسجدالحرام و طواف خانه خدا، کاملاً عریان و برهنه مى شدند.
و هم اندرزى است به آنها که به هنگام نماز و یا رفتن به مساجد لباس هاى کثیف، مندرس و یا لباس هاى مخصوص منزل را در تن مى کنند و در مراسم عبادت خدا به همان هیأت شرکت مى نمایند، که متأسفانه هم اکنون نیز در میان جمعى از بى خبران از مسلمانان معمول و متداول است.
در حالى که طبق آیه فوق و روایاتى که در این زمینه وارد شده، دستور داریم بهترین لباس هاى خود را به هنگام شرکت در مساجد بپوشیم.
🌼🌼🌼
در جمله بعد به مواهب دیگرى یعنى خوردنى ها و آشامیدنى هاى پاک و پاکیزه اشاره مى کند و مى فرماید: از آنها بخورید و بنوشید (وَ کُلُوا وَ اشْرَبُوا).
اما چون طبع زیاده طلب انسان، ممکن است از این دو دستور سوء استفاده کند و به جاى استفاده عاقلانه و اعتدال آمیز، از پوشش و تغذیه صحیح، راه تجمل پرستى، اسراف و تبذیر را پیش گیرد، بلافاصله اضافه مى کند: ولى اسراف نکنید که خدا مسرفان را دوست نمى دارد (وَ لاتُسْرِفُوا إِنَّهُ لایُحِبُّ الْمُسْرِفینَ).
إِسْراف کلمه بسیار جامعى است که هر گونه زیاده روى در کمیّت، کیفیت، بیهوده گرائى، اتلاف و مانند آن را شامل مى شود، و این روش قرآن است که به هنگام تشویق به استفاده کردن از مواهب آفرینش، فوراً جلو سوء استفاده را گرفته و به اعتدال توصیه مى کند.
(تفســــــیر نمونه، ذیل آیه ۳۱ سوره مبارکه اعراف)
🔴بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
امت اسلامی دغدار، ملت بزرگ و شهیدپرور ایران اسلامی
زمان تحقق وعده صادق فرارسید و به اذن خداوند متعال بامداد امروز در پاسخ به عملیات جنایتکارانه و تروریستی نیروهای متجاوز آمریکایی و انتقام ترور ناجوانمردانه و شهادت مظلومانه فرمانده قهرمان و فداکار نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سردار پرافتخار سپهبد پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش، رزمندگان شجاع نیروی هوافضای سپاه طی عملیاتی موفق به نام عملیات شهید سلیمانی، با رمز مقدس یا زهرا(س) با شلیک دهها موشک فروند زمین به زمین، پایگاه هوایی اشغالی ارتش تروریستی و متجاوز آمریکا موسوم به عینالاسد را در هم کوبیدند. که جزئیات آن متعاقباً به استحضار ملت شریف ایران و آزادگان جهان اسلام خواهد رسید.
سپاه پاسداران انقلاب اسلام به تبریک این پیروزی بزرگ به امت اسلامی و مردم فداکار و عظیم الشان ایران اسلامی اعلام می دارد
1- به شیطان بزرگ، رژیم صفاک و مستکبر آمریکا هشدار می دهیم هر شرارت مجدد و یا تحرک و تجاوز دیگر با پاسخهای دردناکتر و کوبندهتری مواجه خواهد شد.
ا- به دولتهای متحد آمریکا که پایگاههای خود را در اختیار ارتش تروریستی این کشور قرار دادهاند اخطار داده میشود هر سرزمینی، به هر ترتیب مبدأ اقدامات خصمانه و تجاوزگرانه علیه جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد، هدف قرار خواهد گرفت.
3- به هیچ وجه رژیم صهیونیستی را در این جنایات جدای از رژیم جنایتکار آمریکا نمیدانیم.
4- به مردم آمریکا توصیه میکنیم برای پیشگیری از خسارتهای بیشتر، سربازان آمریکایی را از منطقه فراخوانده و اجازه ندهند با نفرت افزایی روزافزون رژیم ضدمردمی حاکم بر ایالات متحده جان نظامیان آن کشور بیش از این به خطر افتد.
و من نصر الا من عندالله العزیز الحکیم. 18 دی ماه 1398
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
🔻 #انتقام_سخت 🔻
ختم ۳۰ میلیون سوره ی نصر برای پیروزی جمهوری اسلامی مدافع خط مقدم جهان تشیع
سهم شما سه مرتبه و ارسال حداکثری
یا علی
(( *بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ /إِذا جاء نصر الله والفتح ورأيت ألناس يدخلون في دين الله افواجا فسبح بحمد ربك وأستغفره أنه كان توابا* )).
به امید پیروزی و رهایی از مشکلات
حوزه علمیّه خواهران نهاوند/
🚩
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللَّهِ الَّتِي أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ وَالطَّيِّبَاتِ مِنَ الرِّزْقِ ۚ قُلْ هِيَ لِلَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا خَالِصَةً يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۗ كَذَٰلِكَ نُفَصِّلُ الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ»
بگو: «چه کسى زینتهاى الهى را که براى بندگان خود آفریده،
و روزیهاى پاکیزه را حرام کرده است؟!» بگو: «اینهادر زندگى دنیا، براى کسانى است که ایمان آورده اند. (اگر چه دیگران نیز با آنها مشارکت دارند. ولى) در قیامت، فقط براى مؤمنان خواهد بود.» این گونه آیات (خود) را براى کسانى که آگاهند، شرح مى دهیم.
(سوره مبارکه اعراف/ آیه ۳۲)
❇تفســــــیر ❇
در آیه بعد، با لحن تندترى به پاسخ آنها که گمان مى برند، تحریم زینت ها و پرهیز از غذاها و روزى هاى پاک و حلال، نشانه زهد و پارسائى و مایه قرب به پروردگار است، مى پردازد و مى فرماید: اى پیامبر! بگو چه کسى زینت هاى الهى را که براى بندگانش آفریده و همچنین مواهب و روزى هاى پاکیزه را تحریم کرده است؟ (قُلْ مَنْ حَرَّمَ زینَةَ اللّهِ الَّتی أَخْرَجَ لِعِبادِهِ وَ الطَّیِّباتِ مِنَ الرِّزْقِ).
اگر این امور، بد بود، خدا نمى آفرید، و اکنون که براى استفاده بندگانش آفریده است، چگونه ممکن است آنها را تحریم کند؟
مگر میان دستگاه آفرینش و دستورات دینى ممکن است تضاد وجود داشته باشد؟!
آنگاه براى تأکید اضافه مى کند: به آنها بگو این نعمت ها و موهبت ها براى افراد با ایمان در این زندگى دنیا آفریده شده، (اگر چه دیگران نیز بدون داشتن شایستگى از آن استفاده مى کنند، ولى) در روز قیامت و زندگى عالى تر که صفوف کاملاً از هم مشخص مى شوند، اینها همه در اختیار افراد با ایمان و درستکار قرار مى گیرد، و دیگران به کلى از آن محروم مى شوند! (قُلْهِیَ لِلَّذینَ آمَنُوا فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا خالِصَةً یَوْمَ الْقِیامَةِ).
بنابراین، چیزى که در دنیا و آخرت مال آنها است و مخصوصاً در جهان دیگر اختصاص به آنها دارد، چگونه ممکن است تحریم گردد؟
حرام چیزى است که مفسده انگیز باشد، نه نعمت و موهبت.
🌼🌼🌼
این احتمال نیز در تفسیر این جمله داده شده است که این مواهب در دنیا اگر چه آمیخته با گرفتارى ها و گاهى با غم، رنج ها و اندوه ها است، ولى در سراى دیگر، خالص از همه این ناملایمات در اختیار مؤمنان قرار خواهد گرفت (ولى تفسیر اول مناسب تر به نظر مى رسد).
در پایان آیه به عنوان تأکید مى فرماید: ما این چنین آیات و احکام خود را براى جمعیتى که آگاهند و مى فهمند تشریح مى کنیم (کَذلِکَنُفَصِّلُ الآْیاتِ لِقَوْم یَعْلَمُونَ).
(تفســــــیر نمونه، ذیل آیه ۳۲ سوره مبارکه اعراف)
ملت عاشورایی ایران : به یاد نوای زیارت عاشورای سردار شهید همه باهم زیارت عاشورا میخوانیم وهدیه میکنم روح بزرگ سردار سرافراز وطن ویارانش
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«قُلْ إِنَّمَا حَرَّمَ رَبِّيَ الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ وَالْإِثْمَ وَالْبَغْيَ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَأَن تُشْرِكُوا بِاللَّهِ مَا لَمْ يُنَزِّلْ بِهِ سُلْطَانًا وَأَن تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ»
بگو: «خداوند، تنها اعمال زشت را حرام کرده است. چه آشکار باشد
و چه پنهان. و (همچنین) گناه و ستم به ناحق را.و این که چیزى را که خداوند دلیلى براى آن نازل نکرده، همتاى خداوند قرار دهید. و چیزى را که نمى دانید به او نسبت دهید.»
(سوره مبارکه اعراف/ آیه ۳۳)
❇تفســــــیر ❇
بارها دیده ایم قرآن مجید هر گاه سخن از امر مباح یا لازمى به میان مى آورد، بلافاصله از نقطه مقابل آن یعنى زشتى ها و محرمات سخن مى گوید، تا هر دو بحث، یکدیگر را تکمیل کنند.
در اینجا نیز به دنبال اجازه استفاده از مواهب الهى، زینت ها و نفى تحریم آنها، سخن از محرمات به میان آورده و به طور عموم، و سپس به طور خصوص، روى چند نقطه مهم انگشت مى گذارد.
🌼🌼🌼
در آغاز از تحریم فواحش سخن مى گوید و مى فرماید: اى پیامبر! بگو:پروردگار من تنها اعمال زشت و قبیح را حرام کرده است، اعم از این که آشکار باشد یا پنهان (قُلْ إِنَّما حَرَّمَ رَبِّیَ الْفَواحِشَ ما ظَهَرَ مِنْها وَ ما بَطَنَ).
فَواحِش جمع فاحشه به معنى خصوص اعمالى است که فوق العاده زشت و ناپسند است، نه همه گناهان، و شاید تأکید روى این مطلب که خواه پنهان باشد یا آشکار، از این جهت است که عرب هاى جاهلى، عمل زشت منافى عفت را اگر پنهانى انجام مى شد، مجاز مى شمردند، و تنها در صورتى که آشکار بود ممنوع مى دانستند.
پس از آن، موضوع را تعمیم داده و به تمام گناهان اشاره کرده، مى فرماید: و هر نوع گناه (وَ الإِثْمَ).
إِثْم در اصل به معنى هر گونه کارى است که زیانبخش باشد و موجب انحطاط مقام انسان گردد، و او را از رسیدن به ثواب و پاداش نیک باز دارد، بنابراین هر نوع گناهى در مفهوم وسیع اثم داخل است.
🌼🌼🌼
بار دیگر روى چند قسمت از بزرگ ترین گناهان انگشت گذارده، مى فرماید: و هر گونه ستم و تجاوز به ناحق به حقوق دیگران (وَ الْبَغْیَ بِغَیْرِ الْحَقِّ).
بَغْى به معنى کوشش و تلاش براى به دست آوردن چیزى است، ولى غالباً به کوشش هائى گفته مى شود که براى غصب حق دیگران است و لذا مفهوم آن غالباً با مفهوم ظلم و ستم مساوى است.
سپس به مسأله شرک اشاره کرده، مى فرماید: و نیز پروردگار من، حرام کرده که شریکى بى دلیل براى او قائل شوید (وَ أَنْ تُشْرِکُوا بِاللّهِ ما لَمْ یُنَزِّلْ بِهِ سُلْطاناً).
در اینجا نیز روشن است که جمله ما لَمْ یُنَزِّلْ بِهِ سُلْطاناً براى تأکید و توجه به این حقیقت است که مشرکان هیچ گونه دلیل و گواه منطقى و خردپسندى در کار خود ندارند.
کلمه سُلْطان، به معنى هر گونه دلیل و گواهى است که باعث تسلط و پیروزى انسان بر مخالف مى شود.
🌼🌼🌼
آخرین چیزى را که به عنوان محرمات روى آن تکیه مى کند نسبت دادن چیزى به خدا بدون علم و آگاهى است، مى فرماید: و به خدا مطلبى نسبت دهید که نمى دانید (وَ أَنْ تَقُولُواعَلَى اللّهِ ما لا تَعْلَمُونَ).
درباره سخن گفتن بدون علم، ذیل آیه ۲۸ همین سوره نیز بحث کرده ایم.
در آیات قرآن و روایات اسلامى روى این مسأله زیاد تأکید شده و مسلمانان به شدت از گفتن چیزهائى که نمى دانند، ممنوع شده اند، تا آنجا که در حدیثى از پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) نقل شده: مَنْ أَفْتى بِغَیْرِ عِلْم لَعَنَتْهُ مَلائِکَةُ السَّماواتِ وَ الأَرْضِ: آن کس که بدون علم و آگاهى فتوا دهد، فرشتگان آسمان و زمین او را لعنت مى کنند.
و اگر درست در وضع جوامع انسانى و بدبختى هائى که دامن آنها را مى گیرد دقت کنیم، خواهیم دید، قسمت مهمى از این بدبختى ها از شایعه سازى و سخن گفتن بدون اطلاع، و گواهى به ناحق و اظهارنظرهاى بى مدرک سرچشمه مى گیرد.
(تفســــــیر نمونه، ذیل آیه ۳۳ سوره مبارکه اعراف)
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«وَلِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ ۖ فَإِذَا جَاءَ أَجَلُهُمْ لَا يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً ۖ وَلَا يَسْتَقْدِمُونَ»
براى هر قوم و جمعیّتى، زمان و اجل (معیّنى) است. و هنگامى که اجل آنها فرا رسد، نه ساعتى از آن تأخیر مى کنند و نه بر آن پیشى مى گیرند.
(سوره مبارکه اعراف/ آیه ۳۴)
❇تفســــــیر ❇
هر جمعیتى سرانجامى دارد
در این آیه، خداوند به یکى از قوانین آفرینش یعنى فنا و نیستى ملت ها، اشاره مى کند و بحث هاى مربوط به زندگى فرزندان آدم در روى زمین و سرانجام و سرنوشت گنهکاران که در آیات قبل گفته شد، با این بحث روشن تر مى شود.
نخست، مى فرماید: براى هر امتى زمان و مدت معینى وجود دارد (وَ لِکُلِّ أُمَّة أَجَلٌ).
و مى افزاید: و به هنگامى که این اجل فرا رسد، نه لحظه اى تأخیر خواهند کرد و نه لحظه اى بر آن پیشى مى گیرند (فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ لایَسْتَأْخِرُونَ ساعَةً وَ لایَسْتَقْدِمُونَ).
یعنى ملت هاى جهان همانند افراد، داراى مرگ و حیاتند، ملت هائى از صفحه زمین برچیده مى شوند، و به جاى آنها ملت هاى دیگرى قرار مى گیرند، قانون مرگ و حیات مخصوص افراد انسان نیست بلکه اقوام، جمعیت ها و جامعه ها را نیز در بر مى گیرد.
🌼🌼🌼
با این تفاوت که مرگ ملت ها غالباً بر اثر انحراف از مسیر حق و عدالت و روى آوردن به ظلم و ستم و غرق شدن در دریاى شهوات و فرو رفتن در امواج تجمل پرستى و تن پرورى مى باشد.
هنگامى که ملت هاى جهان در چنین مسیرهائى گام بگذارند، و از قوانین مسلّم آفرینش منحرف گردند، سرمایه هاى هستى خود را یکى پس از دیگرى از دست خواهند داد و سرانجام سقوط مى کنند.
بررسى فناى تمدن هائى همچون تمدن بابل، فراعنه مصر، قوم سبأ، کلدانیان، آشوریان، مسلمانان اندلس، و امثال آنها، این حقیقت را نشان مى دهد که در لحظه فرا رسیدن فرمان نابودى که بر اثر اوج گرفتن فساد صادر شده بود، حتى ساعتى نتوانستند پایه هاى لرزان حکومت هاى خویش را نگاه دارند.
باید توجه داشت که ساعة در لغت به معنى کمترین وقت است، گاهى به معنى لحظه و گاهى به معنى مقدار کمى از زمان مى آید اگر چه امروز معنى معروف آن یک بیست و چهارم مدت شبانه روز است...
(تفســــــیر نمونه، ذیل آیه ۳۴ سوره مبارکه اعراف)
🔮 آدرس کانال در تلگرام 👇👇
t.me/darolquranebasijenahavand1
🔮سروش 👇👇
sapp.ir/darolquranebasijenahavand
🔮 ایتا 👇👇
eitaa.com/darolquranebasijenahavand
🔮اینستاگرام👇👇
http://instagram.com/darolquranebasijenahavand