فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
💐جناب آقای بخشدار،
⬛️⬛️⬛️ از وضعیت آبگیری سد گروه راین با ارتفاع سی متر که روز سیزده نوروز سال 1391{در گوگل با نام سد گروه راین جستجو بفرمائید} پس از افتتاح شکست هم توضیح دهید،که در چه حال و وضعیتی میباشد؟ موفق باشید
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
yun.ir/pllx0b
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
⬛️⬛️⬛️روایت حفاری تا عمق 350 متری برای «آبِ شور»+ فیلم و عکس | خبرگزاری فارس
http://yun.ir/ca8heg
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیل در شهرستان کوهبنان جنب دادگستری
@ABkerman
💐جناب آقای دکتر فداکار:
استاندار محترم استان کرمان:
باسلام و عرض ادب
🌲با توجه به سوابق اجرائی مسئله دار پروژههای سدخاکی جور کوهبنان و گیتری کاروانگاه دستور فرمائید،
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
⬛️پردهبرداری از واقعیت نحوه ساخت سد خاکی جور کوهبنان
yun.ir/d6xu76
⬛️کارآیی پروژههای سد خاکی جور و گیتری کوهبنان چگونه است؟
yun.ir/ymzeba
⬛️پروژه پرشبهه سد خاکی گیتری در هالهای از ابهام مانده است
yun.ir/8wf0qa
🌴 در شرایط بارندگیها و سیلابهای حساس کنونی کوهبنان ،
🌳برای امنیت روستاهای پائین دست آنها با دقت و بصورت مستمر وضعیت این دو طرح را کنترل نمایند.
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
{گزارش از آقای موسویان، قضاوت با جنابعالی}
عرض سلام خدمت آقای مهندس اشرف گنجویی
با تشکر و احترام متقابل
در پاسختان پاسخ سوالاتم را علیرغم اینکه فرمودید جامع ترین پاسخ را دادید حقیر ناتوان از دیدن بودم ولی پاسخم را یافتم و قصدی بر ادامه مطلب نبود که احتمالا بحث دوطرفه مقبول دوستانِ دیگرِ گروه نباشد.
اما فرمودید که جامع ترین پاسخ را داده اید لذا با اجازه تان پاسخ را مجددا در گروه گذاشتم که شامل موارد زیر است:
۱- پشتوانه مطالب درج شده رزومه کاریتان است.
۲- بیش از بیست سال روی این موارد کار شده.
۳- جواب سوالات این حقیر صدها بار به مسئولین آب استان داده شده و در رسانه های محلی که ذکر فرمودید درج شده است و حواله به مراجعه به آنها دادید.
در پاسخ جناب آقای سلطانی تکلیف فرمودید که باید وقت بگذارم و ابتدای آن آگاه شدن از گزارشات و وقایع زیر حوضه آبریز است (با پوزش، در مورد آب حوضه و در مورد تشکیلات اداری حوزه صحیح است، مثل حوزه نظام وظیفه). خوشحال می شوم گزارشات فنی و علمی که در این مورد تهیه فرموده اید را در گروه بگذارید تا هم حقیر و هم بلکه علاقه مندان دیگر آگاه شویم.
شاید رفتن به محل باتفاق همه دوستان پیگیر، عملی نشود ولی در ذیل رزومه تان بعنوان معرّف اسامی تعدادی از بزرگواران، مسئولین لشکری و کشوری و فنی را درج نموده بودید که البته بعدا حذف فرمودید و حقیر شناختی نسبت به تخصص علمی و فنی آنها ندارم ولی یکی از این بزرگواران مهندس طیبیان را می شناسم، اگر گزارشی که می فرمائید را در گروه بگذارید و ایشان تائید نمایند که با توسعه، تا پانصد لیتر بر ثانیه و حتی بیشتر (در پاسخ اخیرتان حتی بیشتر نیز فرموده اید) امکان آبدهی برای قنوات حسین آباد است و عملی می باشد از نظر حقیر نیاز به رفتن به محل هم نمی باشد.
{پاسخ گزارش آقای موسویان ، قضاوت با حضرتعالی}
سلام و عرض ادب محضر آقای موسویان
پیگیری مستمر و منطقی حضرتعالی مرا به وجد و خوشحالی آورد، که سرانجام یکنفر به مسائل تامین آب شرب آنهم از دره مورگن، توجه ویژه نموده.در این رابطه به عرض می سانم که دره مورگن یا یکی از زیر حوزه های آبریز رودخانه شور که مجموعا به باتلاق بافق منتهی میشده، از منطقه کوهستانی فوق العاده گسترده جفتان آغاز میگردد. در درون این دره ، دره مورگن خود مشتمل بر دو زیر حوزه است ، که به مورگن تر و مورگن خشک معروفند، در حالیکه مورگن خشک صرفا به علت نداشتن و یا صعب العبور بودن، کسی به آن توجه نکرده است. تمرکز کاری در حال حاضر در مورگن تره. مورگن تر همچون مورگن خشک نعل اسبی و اطراف آنرا کوهستانهای مرتفع احاطه نموده اند.ریزشهای جوی عمدتا بصورت برف و گاها در برفچالها سالیان متمادی برف ماندگاری پیدا میکند. جنس کوهها از نوع رسوبی و ممتد تا گردنه هائی که مرز زیر حوزه های آبریز آنها به سمت کشیتوئیه، چهار فرسخ و یا رودخانه درختنگوئیه و تکاب شهداد تغییر میابد. در چنین منطقه ای، با گستردگی بیست کیلومتر در بیست کیلومتر ، و ارتفاع میانگین بیش از هشتصد متر، یعنی این حجم کوهستانهای رسوبی، درز و شکافدار، ترکدار،گسله، نیاکانمان در حد وسع توان علمی و ابزار کارشان شش رشته قنات در آورده اند،و قرنها حسین آباد خان از برکت آب قنوات رونق کشت و کار آن تا خیابان شهاب میرسیده، در باغکاری هم علاوه بر تامین شهر کرمان به سایر شهرها منتقل مینمودند.کنترل سطح زیر کشت ، قطر کوره قنات بخش خشکان که آب شش رشته قنات را به حسین آباد منتقل مینموده، داغ آبها، اظهار نظر حق آبه بران، همه و همه موید آبدهی بیش از سیصد لیتر در ثانیه آب بوده است ، همچون قنوات چاری باغین. تحقیقات کارشناسی و میدانی انجام گرفته از دره مورگن و قنوات و کل چشمه سارهای موجود، اثبات مینماید ، که اولا میتوان با احیاء و بازسازی قنوات تخریب شده(که آثاری از مادر چاهها و چاههای میله ای آنها در زمینهای ملی وجود ندارد، آبدهی قنوات را به حالت اول بازگردانید. و ثانیا با تمهیدات و پیشرفتهای ناشی از فن و تکنولوژی موجود و پیاده نمودن طرح نوین تامین آب شرب به روش قنات کوه (بیدانجیر) و توسعه همه قنوات ششگانه، آبدهی استحصالی از مورگن تر و خشک را به منظور تامین آب شرب شهر کرمان تا پانصد لیتر در ثانیه بصورت پایدار و ماندگار افزایش داد. باز هم توصیه میشود که با ورود به ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات اطلاعات بیشتری دریافت فرمائید. موفق باشید
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
{ادامه پاسخ به آقای موسویان}
۱-بله، پشتوانه تمامی نظرات کارشناسیم، ریزومه کاریم بوده و هست،و به آن افتخار میکنم، حضرتعالی بفرمائید پشتوانه پیگیریتان برای چیست؟
۲- بله بیش از بیست سال برای تضمین دادن به نظراتم روی دره مورگن کار کردم، همانطوری که با همین دقت و پشتوانه سد خاکی کریم آباد ماهان را در دهه هفتاد،شناسائی و بر تمامی امور اجرائی آن نظارت داشتم، از بعد از اتمام ساختمان که بعنوان اولین سد خاکی الگوئی استان کرمانه تا این تاریخ به بهترین وجهی کار کرده.
۳- بله جواب سئوالات حضرتعالی صدها بار مطرح و پاسخ داده ام تا آنجائیکه آنها را رسانه ای نمودم، ولی به من حق بدهید، که قضاوت کنم,( همین سوالات که پایانی هم ندارند! کار پیگیری تامین آب شرب پایدار و ماندگار شهر کرمان را به طرف چنین بحرانی سوق داده است) امثال حضرتعالی قبل از طرح آنها بصورت چهره به چهره همراه با بازدید محلی،تا این تاریخ همچون ترمزی از پیشرفت طرح جلوگیری نموده اید.
بله در پاسخ آقای دکتر سلطانی درست گفتم، یک دانشجو به محض انتخاب رشته برای رفع ابهامات علمی یکشبه مهندس آن رشته نمیشود.
+در مورد حوزه هم استادم این کلمه را بیشتر تجویز نموده.حضرتعالی رشته تحصیلی اتان چه هست؟
+بدون بازدید محلی و پیدا کردن شناخت از مفاهیم علمی و کارشناسی تامین آب در صحرا قضاوت کردن هم میسر نمی باشد.
موفق باشید 1402/3/21
+🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
{از استاد قاسمی}
🌊آب در دل کوه ها است!
امام علي(علیه السلام) در بخشی از خطبه 91 «نهج البلاغه» اشاره به مسئله پيدايش چشمه ها و آثار مهم كوه ها در آرامش زمين و زمينيان كرده است و در واقع مهم ترين اسباب حيات و زندگى را در زمين بر شمرده كه اوّل «آب» است و دوم «آرامش». حضرت مى فرمايد: (هنگامى كه هيجان آب در اطراف زمين فرو نشست و زمين كوه هاى سخت و مرتفع را بر دوش خود حمل كرد، چشمه هاى آب را از بينى كوه ها جارى ساخت؛ و آن را در دشت هاى گسترده و گودال ها [و بستر رودخانه ها] پراكنده و جارى نمود)؛ «فَلَمَّا سَكَنَ هَيْجُ الْمَاءِ مِنْ تَحْتِ أَكْنَافِهَا، وَ حَمْلِ شَوَاهِقِ(1) الْجِبَالِ الشُّمَّخِ(2) الْبُذَّخِ(3) عَلَى أَكْتَافِهَا، فَجَّرَ يَنَابِيعَ الْعُيُونِ مِنْ عَرَانِينِ(4) أُنُوفِهَا، وَ فَرَّقَهَا فِي سُهُوبِ(5) بِيدِهَا(6) وَ أَخَادِيدِهَا(7)».
😳چرا در ایران احداث قنات را بخاطر تبعیت از پروتکل های سازمان صهیونیستی فائو ممنوع کرده اند؟!
👌کمبود آب، دروغ بزرگ
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات کشور
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
{از جناب آقای سلطانی مدیر گروه یاریگران همدل}
جناب آقای مهندس اشرف گنجویی
سلام علیکم
پاسخ صریح و متنی که جنابعالی در گروه به اشتراک گذاشتید نشان از تسلط جنابعالی به آب این حوزه آبریز و قنات مورگن می باشد برای تکمیل مطالب تان اگر مقدور است نقشه ها، اسناد و عکسها و فیلم هایی که در بایگانی اسناد جنابعالی است در گروه به اشتراک بگذارید. متاسفانه با توجه به نقشه ی قنوات استان و شهرستان کرمان و خارج نمودن تعداد زیادی از آنها از بهره برداری و پر نمودن میله چاههای آن در بسیاری از مناطق صدای مرگ قنات این میراث نیاکان در استان کرمان سالهاست به گوش می رسد. اگرچه اینجانب حدود ده سال در تامین آب آشامیدنی روستاها مشغول بوده و هم اکنون هم دانشجوی مدیریت منابع آب هستم بر خود لازم می دانم در راستای احیای قنوات همکاری خود را اعلام نمایم. 🌹
به نظر این حقیر هم جناب آقای مهندس موسویان هم که سالها در بحث مدیریت منابع آب استان مشغول بوده و هستند سوالات بسیار خوبی را مطرح نمودند که نشان از دید فنی ایشان در مسائل آب است از ایشان هم خواهشمندم در صورت امکان رزومه کاری خود را در گروه به اشتراک بگذارند
با تشکر از همه ی عزیزان که مطالب درج شده در گروه با دقت مطالعه و اظهار نظر می فرمایید🌹
{ازآقای مهندس موسویان}
عرض سلام و احترام خدمت جناب آقای دکتر سلطاني
فرمودید رزومه کاری ام را عرضه بدارم.
مختصر اينکه رشته تحصیلی ام سازه های هیدرولیکی و بازنشسته شرکت آب منطقه ای کرمان هستم.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
سلام و عرض ادب: بفرمائید:
۱- در چه بخشی از آب منطقهای کار میکردید؟
۲-مسئولیتهای حضرتعالی چه بوده؟
۳-مسئله قنات و قنات داری در حریم کاریتان بوده؟
۴-شناخت حضرتعالی از قنوات استان ، شهرستان ،مورگن تا چه حد بوده؟
۵-با مسئله چاه بجای قنات وزارت نیرو موافق بودید؟
۶-نظرتان در خصوص مهار آبهای سطحی و عملکرد وزارت نیرو در استان کرمان چیست؟
۷-از بند انحرافی بتنی اندوهجرد بعنوان تیپیک ترین سازه ابی وزارت نیرو در اندوهجرد اطلاع دارید؟چگونه این طرح سبب خانمانسوزی مردم اندوهجرد و فرار آنها گردید؟
۸-از عملکرد وزارت نیرو در رودخانه درختنگوئیه شهداد، و سیستم پخش سیلاب ناکارآمد آن که اخیرا طرح تکمیلی نامتناسب با چگونگی بهره برداری از رودخانه مزبور(هم برای آب پایه و هم برای سیلابها)طراحی وقصد به اجرا گذاشتن آنرا با اعتبارات صدها میلیاردی دارند، خبر دارید؟
۹-اصلا در تمامی دوران خدمت در آب منطقهای استان کرمان ، بعنوان مهندس سازه های هیدرولیکی اثری که بر جا گذاشته اید، چیست؟
و...و....و....
موفق باشید
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
{ ازجناب آقای سلطانی مدیر گروه یاریگران همدل}
سلام خدا قوت می گویم خدمت دو بزرگوار جناب آقای مهندس اشرف گنجویی و جناب آقای مهندس موسویان عزیز که دلسوزانه برای تامین آب استان قلم می فرسایند. اگر موافق باشید برای به ثمر نشستن مباحثی که در این گروه مطرح شد بحث قنوات مورگن و عباس آباد را تا به نتیجه رسیدن ادامه دهیم و برای این امر لازم می بینم جلسه ای رو با حضور شما بزرگواران و دیگر عزیزان گروه که دستی بر صنعت آب داشته و دارند تشکیل دهیم و در آن جلسه بحث این دو قنات پیگیری نماییم 🌹
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
🌲پاسخ :::سلام و عرض ادب:: حتی جلساتی که حضوری با مدیرعامل محترم آب منطقهای و معاونان و مدیران وی که با پیگیری آقای دکتر شاکری مدیر بازرسی وزارت نیرو در سفر ریاست جمهوری و آقای علیدادی مسئول بازرسی آب منطقهای کرمان در دفتر کار مدیر عامل برگزار گردید، تا امروز بدون پاسخ ماندند.
⬛️ نهایتاً در پیگیریهای بیشتر اعلام نمودند که آقای مدیر عامل در شرف باز نشستگی است و قصد دارد که اینمدت بدون تنش سپری شود. و به این ترتیب تمامی بازدیدهای صحرائی را که در جلسات حضوری از عملکردهای ناهنجار آب منطقهای در استان کرمان داده بودند، بصورت قاطع لغو نمودند.
موفق باشید ۱۴۰۲/۳/۲۲
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آبخوان داری چیست؟
#علم_نیاکان
@keshavarzi_313
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
_🗣️نامه ی مسیولان منطقه تشنه بیرم خطاب به وزیر نیرو_
*🔴💧حق آبه دریا به بیرم اختصاص فرمایید/طرح ملی انتقال آب دریا از بیرم تشنه میگذرد*
*📍مردم بیرم بعلت نیترات بالای آب از بین رفتند / بیمارهای گوارشی و سرطانی شایع شده*
🔵مسئولین منطقه تنشه بیرم طی نامه ای خطاب به وزیر نیرو و رونوشت به دکتر حسین زاده نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و دکتر ایمانیه استاندار فارس باتوجه به عبور خط انتقال آب دریا از بیرم خواستار حق آبه دریا به این منطقه تنش شدن که در ادامه متن نامه میخوانیم:
🟠احتراماً با توجه به مشکل ۲۰ ساله آب شرب منطقه بیرم و غیر قابل استفاده بوده آن وجود نیترات بالا که باعث بروز بیماریهای گوارشی روده ای شایع شدن سرطان و از بین رفتن شهروندان گردیده است و علیرغم پیگیری های مکرر در خصوص تامین آب سالم از سد سلمان فارسی و آب به دریا تاکنون هیچگونه اعتباری جهت طرح مذکور افتاد نیافته با عنایت به تامین آب دریا جهت شمال استان فارس و استانهای یزد و اصفهان به منظور استفاده صنعت و شرب و عبور خط انتقال از مسیر بیرم مستدعی است دستور فرمایید نسبت به اختصاص تامین آب شرب از محل ده درصد توافق فیمابین با شرکت فراسان جهت منطقه بیرم لارستان اقدام لازم مبذول فرمایید
🔶لازم به ذکر است که شهر تنشه بیرم قریب ۲۰ سال است مشکل آب شرب دارد و مردم با این موضوع دست و پنجه نرم می کنند
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
هدایت شده از ABKerman
🔴تاکید مخبر بر تامین منابع و سرعتبخشی به اجرای طرحهای اضطراری
⏹جلسه بررسی طرحهای اولویتدار و اضطراری وزارت نیرو با بررسی ۲۴۰ طرح جهت تصمیمگیری برای رفع موانع اجرایی آنها، برگزار شد.
⏹به گزارش ایسنا، محمد مخبر در این نشست رصد مستمر وضعیت شهرها و استانهای مواجه با تنش آبی شدید و پیشبینی اقدامات لازم برای رفع مشکلات احتمالی را ضروری دانست و از وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه خواست با توجه به شروع فصل تابستان در جهت تامین منابع مالی و سرعت بخشی برای اجرای طرحهای اضطراری اقدام کند.
⏹در این جلسه که با حضور وزیر نیرو و نمایندگان دستگاههای اجرایی همراه بود، گزارشی از روند اجرای ۲۴۰ طرح و پروژه اولویتدار وزارت نیرو از جمله ۵۲ طرح در حوزه سد، ۲۸ طرح در بخش شبکه آبیاری و زهکشی، ۱۰۰طرح آبرسانی شهری، یک طرح آبرسانی به ۱۰ هزار روستا و ۵۹ طرح در بخش فاضلاب ارائه شد.
⏹در این نشست طرحهای اضطراری آبرسانی وزارت نیرو به استانهای مختلف کشور و بهویژه استانهای مواجه با تنش آبی همچون سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، گلستان و تهران مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم برای مدیریت تامین و مصرف آب در این نواحی گرفته شد.
⏹در این جلسه گزارشی از وضعیت طرحهای آبرسانی در استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، یزد و خوزستان نیز ارائه و راهکارهای لازم جهت رفع موانع پیشروی اجرای این طرحها بررسی شد.
join👉 @ABKerman
حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان در برنامه گفت و گوی ویژه خبری امشب (۲۲ خرداد) ساعت ۲۲:۲۰ از شبکه کرمان
@ABkerman
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
💐جناب آقای مهندس رشیدی در گفتگوی ویژه خبری به این سئوالات پاسخ فرمائید:
🌲۱-آخرین پیش بینی حضرتعالی از پروژه انتقال آب شرب از سرشاخه های هلیل به شهر کرمان را بصورت شفاف بیان فرمائید.
🌿۲-با توجه به مسائل مطروحه انتقال آب از سرشاخه های هلیل چه تضمینی برای انتقال آب از دریا بعنوان آب شرب میدهید؟
⬛️۳-دلیل اینکه مجوز چاه به جای قنات میدهید،و قنوات و چشمه سارها در عملکرد وزارت نیرو جایگاهی برای تامین آب شرب ندارند و تلاشی هم در این زمینه (درست در شرایطی که چاه و چاه زنی جواب کرده) ندارید، چیست؟
⬛️⬛️۴-عدم توجه به طرحهای بندانحرافی بتنی مسئله دار اندوهجرد، بندانحرافی بتنی و سنگ و سیمانی درختنگوئیه چیست؟
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
حضور کارشناسان دفتر مهندسی رودخانه ای شرکت آب منطقه ای کرمان در کوهبنان
صبح امروز جلسه بررسی پهنه سیلابی منطقه کوهبنان با حضور رئیس اداره منابع آب شهرستان و کارشناسان دفتر مهندسی رودخانه ای شرکت آب منطقه ای کرمان در دفتر فرمانداری کوهبنان برگزار شد
در این جلسه که به ریاست مجید توکلی فرماندار کوهبنان و با حضور رئیس اداره منابع آب منطقه ای شهرستان و کارشناسان دفتر مهندسی رودخانه ای شرکت منطقه ای استان برگزار شد موضوعاتی از قبیل بررسی احداث کانال هدایت آب رودخانه به سمت دریاچه، مطالعه و بررسی جهت احداث سیل بند بالادست شهرک های شهید سلیمانی و امام رضا علیه السلام و بند میرزای فارسی که بالا دست روستای جور قرار دارد بحث و گفتگو شد.
پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی امور منابع آب شهرستان کوهبنان
۱۴۰۲/۰۳/۲۱
@ABKerman
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
🌲🌿در این بازدیدهای صحرائی از پروژه سد خاکی گیتری(کاروانگاه کوهبنان) و پروژه سد خاکی جور کوهبنان هم بازدید ، و وضعیت آنها ارزیابی کارشناسی شد؟
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
هدایت شده از Venous
سلام خدمت همه دوستان
آیا اگر کد روستایی یک روستا آماده باشد
حق انشعاب آب و برق را اهالی روستا باید بدهند یا دولت ؟
☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️
⬛️خسارت سیل اخیر به 21 رشته قنات روستای نهوج اردستان- اخبار کاشان - اخبار استانها تسنیم | Tasnim
http://yun.ir/ktzhs8
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
وزیر محترم نیرو
باسلام و عرض ادب:
🌲این خشکسالیها و کاهش بارندگیها، نبودند که قنوات را خشکاندند و از مدار خارج نمودند،
⬛️ این عدم توجه در بکار گیری فن و تکنولوژی برای مهار و یا انحراف سیلابها بود، که قنوات را از مدار خارج نمودند،
⬛️نیز سایه سیاه چاه بجای قنات نیز پارامتری مشوق برای خشکاندن قنوات بوده و هست، پاسخگو کیست؟ مدیریت منابع آب کشور با کیست؟
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
هدایت شده از Mansour Karimdadi
جناب مهندس اشرف گنجویی سلام و شب شما به خیر.
قبل از هر چی قدر دان زحمات مجدانه شما جهت احیای قنوات و آبادانی استان هستیم ، هر چند که این راه بدون پشتوانه بخش دولتی خیلی سخته ، ولی پافشاری شما امیدوار کننده ، بماند
یه سوال فنی داشتم در رابطه با احداث قنات ،، اگر بزرگواری بفرمائین ممنون میشم. ضمن اینکه حقیر هیچ اطلاعی در رابطه با آب و قنات ندارم
در زمانهای قدیم که نه دوربین تئودولید ،و یا نیوو بوده و نه جی پی اس و تکنولوژی امروزی و ماهواره
هنگام حفر قنات چاه مادر + چاههای دیگر روی زمین در یه مسیر مستقیم مکان یابی و چاهها حفر میشده ،،
سوال من اینه که در زیر زمین وقتی میخواستند چاه مادر به چاه بعدی ، و چاه بعدی به چاه بعدی و الا آخر انجام بدن ،، چگونه مسیر یابی میکردند
یعنی چگونه مقنی بدون انحراف حتی یک درجه ،، چاهی به چاه دیگه تو فاصله حداقل ۶۰ متری به هم وصل میکرد؟ اونم زیر زمین که جهت یابی سخته ، در صورتیکه حتی اگر یک درجه اشتباه میکرد اصلا به چاه بعدی نمیرسید.
و یا اگه تو مسیر به یه تخته سنگ غیرقابل عبور میرسید چه جوری این سنگ دور میزد و به چاه بعدی میرسید؟؟؟
حقیقت یه روز رفتم کتابخونه وزارت نیرو ، از یه کتاب یه مطالبی خوندم ولی متوجه نشدم. مقنی در عین سادگی و فقط با استفاده از نور شمع و ۲ تا صفحه مسیر مستقیم مشخص و حفاری میکرد.
شما بزرگواری و توضیحاتی بفرمایین چند سالی میشه که این سوال برام پیش اومده و همکاران عاجز از جواب
مهندسان و معماران ایران از جمله شیخ بهایی ، و یا در دوران شاه عباس ، شاه اسماعبل صفوی ، قاجار و نصرالدین شاه واقعا بادرایت ، باسواد و خبره بودند و افسوس که تجربیات ایشان به صورت یه بانک اطلاعاتی در دسترس نیست.
جناب مهندس سلطانی مدیریت محترم گروه ، پیشنهاد میدم این سوالها و جوابها و تجربیات دوستان مثل یه بانک جامع اطلاعاتی یه جا تو یه کامپیوتر ذخیره و نگهداری کنین ،
نمیدونم این سوال تا بحال برای هیچکس پیش اومده یا نه ، ولی یه شاهکار مهندسی هست و باید طریقه احداث قنات حفظ و نگهداری به صورت نوشتاری جایی ذخیره شود.
🙏🙏🙏
هدایت شده از حسن اشرف گنجوئی
{سلام و عرض ادب محضر جناب آقای کریمدادی}
💐🌹سپاسگزارم ، وظیفه خودم میدانم که دانستنیهای تخصصی ام رو در ارتباط با آب مطرح نمایم، آنجا که شرایط فراهم باشد،کار میکنم و آنجائیکه محدودیت وجود داشته باشد ، مقاومت و مطالبم رو مینویسم ، تا قطعا در گذر زمان طالبی پیدا کنند.
و اما در خصوص سئوال حضرتعالی ، مکانیزم کار احداث قنات از اینجا شروع میشده که نیاکانمان پس از ارزیابی های ویژهای که بتدریج تجربه کرده بودند، در مجاورت مناطق کوهستانی گسترده، نقاطی که درز و شکافدار و هدایت کننده زه آبهای درون کوهستان و یا چشمه سارها بودند یا در مجاورت مسیر سیلابها و یا پایانه های سیلابهائیکه به تشکیلات زمین شناسی کنگلومرائی برجسته ختم میشدند، چاهی تحت عنوان چاه گمانه و یا چاه مشاهده ای حفر مینمودند. مشاهده آب و نیز ورود زه آبهای جریان یافته از شیبهای دامنه و یا درز شکافها ،اطمینان احداث قنات را تایید و تضمین مینموده است. از اینجا کار برنامهریزی برای طول قنات، مظهر قنات، تعداد چاههای میله ای ، تعداد نخها(انشعابات) قنات، تعداد دستکها، چگونگی حفاری کوره قنات برای طولانی شدن و تولید زه آب بیشتر در دستور کار قرار میگرفته است. نقاط کلیدی و تعیین کننده برای کار قنات، عمق مادر چاه و شیب زمین یا دامنه ای بوده که مسیر قنات را از خود عبور میداده است. عمق مادر چاه که قبلاً معین شده است، برای کنترل شیب با استفاده از مکانیزم تراز و ترازیابی با ابزارهای بسیار ساده ولی با کارآئی مهندسی(مشابه شمشه تراز) اختلاف ارتفاع را برای مستهلک شدن یا به صفر رسیدن عمق چاه گمانه در سطح زمین مشخص و با احتساب شیبی که به بستر کوره قنات میدهند، مظهر قنات معین و علامتگذاری میشده است. از اینجا با داشتن پارامترهای مظهر قنات و مادر چاه قنات، طول قنات معین ، تعداد چاهای میله ای و فواصل آنها را استادانه طراحی و علامتگذاری مینمودند. بر حسب اینکه زهدار بودن مادر چاه و بخشی که به بخش تران قنات تبدیل میشده بالا و یا پایین باشد ،برای در آوردن کوره قنات کار را آغاز میکردند. با بالا بودن میزان زه آب ناگزیر به انجام کار و در آوردن کوره قنات از مظهر میشدند.در اینصورت با در دست داشتن نقطه مظهر قنات و موقعیت چاه میله ای ، در راستای تمرکز نور از پشت و بر روی نخهای تعبیه شده بر روی دو قطر عمود بر هم کوره با مقطع دایره ای شکل قنات مرتبا سینه کار را کنترل و به سمت چاه میله ای بالا دست کار را ادامه میدادند. نیز در صورت پائین بودن زه آب در بخش تران و امکان کار کردن در کوره قنات از محل مادر چاه کار شروع مینمودند. با بیان چگونگی انجام کار و در آوردن کوره قنات از مظهر در مادر چاه و یا هر چاه میله ای قادر به در آوردن کوره قنات بطوریکه پیوستگی خود را حفظ نماید، بودند. در خصوص وجود تخته سنگها ناگزیر به دور زدن آنها بودند، کاری بسیار سخت و صرفا با آزمون و خطا توسط استاد کاران کار آزموده صورت میگرفته است.
عذرخواهی میکنم از اینکه مجبور شدم تجربیات و تحولات احداث قنات در طول بیش از هزار سال را خیلی فشرده و خلاصه این مطلب را تنظیم نمایم، انشاالله در تماسهای تلفنی و یا ملاقاتهای حضوری و در صورت امکان بازدید از قنوات ،بیشتر در خدمت حضرتعالی خواهم بود. نیز سئوال را با استادان اهل فن گروه ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران قنوات هم در میان گذاشتم، جوابهای آنها را به استحضار میرسانم. عمرتان با عزت.
حسن اشرف گنجوئی 1402/3/23
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
هدایت شده از حسن اشرف گنجوئی
🌴🌷جناب آقای کریمدادی، با سلام و عرض ادب::
سوال حضرتعالی را از استاد مرتضائی فرد که استادم در بخش قنوات هست و در گروه ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات حضور دارند مطرح و پاسخ ذیل را ارائه فرمودند.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
اما بعد سوال حضرت عالی با زبان الکنم
درمناطق عمق بالا غالبا چاه به صورت مستطیلی حفر می شد.
که بسیاری از اساتید یکی از اضلاع را در امتداد وموازی ریسمان کاری که در سطح زمین از این چاه به چاه بعدی بود را بادقت حفر می کردند.
ان چیزی که من از مرحوم پدرم دیدم.
خیلی راحت دسته بیل خود را موازی ریسمان کاری که دایره چاه قبلی را تقسیم می کرد.یا به قول ما قطر داریره چاه حفر شده بود را میاوردندند سر چاه جدید.میخ کوبی می کردند گم نشود خط ریسمان کار ودسته بیل را سر چاه گذاشته واز اول دسته بیل ریسمان کاری که سنگی به ان می بستند را ته چاه می فرستادند واز ته دسته بیل هم طناب دیگر که در ته چاه جهت دسته بیل که جهت ریسمان کار روی زمین بود مشخص می شد.
البته توضیح این روشها نیازمند نقشه کشی وطراح متحرک سازیست.
کسانی که دنبال مستند سازیند داشتن تیم متحرک سازی از اهم واجباط است.
این تیم را محیا کند دولت تا هم نشان بدیم گذشتگان چه کردند وهم دنیا طبیعی بودن وکارامدتر بودن راهکارهارا بفهمند
با دست بسته ونداشتن هیچ امکان زبان رسانه که نمی شود گفت برتری کجا بود.
چرا راه بهتری بود.
باید دولت را مکلف کنیم تیمهای متحرک سازی جهادی در صدا وسیما که تمام امکانات انجا جمع شده را به صورت جهادی بفرستند داخل وب.
تا راه کار گذشتگان را مستند قابل درک وفهم همگانی کنیم.
این که من نتوانم توضیه بدم ومخاطب نتواند بفهمد مشکلی حل نمی شود متحرک سازی وموشن راه نجات وعلاج است.
دوربین همراه شما معادل ساعت ها سخنرانی کار انجام می دهد.
این یعنی تجهیز.دولت مردان ما امکان بهرمندی از دوربین را هم فراهم نکردند.
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کرمان _ رودبار جنوب _ بخش جازموریان _زهکلوت _ هشت کیلومتری بعد از زهکلوت به طرف ایرانشهر _روبروی روستای نازدشت
*روستای ریگ آباد*
کد روستایی نیز بعد از ۲ سال پیگیری به تازگی آمده است
🌐 ستاد مردمی تامین آب شرب و احیاگران چشمه سارها و قنوات استان کرمان.
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/236650844Cc0e9b58cf0