🔰اقتصاد مردمی در آینه زمان و مکان اقتصاد اربعین است.
مغالطههای مختلفی در جریان اقتصاد اربعین وجود دارد
برای قضاوت درست، باید به نقش پدیده زیارت اربعین در ارتقای سرمایه انسانی جامعه، تقویت سرمایه اجتماعی اعتماد عمومی و ارتقای سرمایه فرهنگی و اخلاقی جامعه توجه کرد. علاوه بر اینکه باید در ترسیم هدف توسعه و پیشرفت تجدید نظر کرد.
مسافران زیارت اربعین تنها چند هزار دیناری هزینه نمیکنند که از کفشان رفته باشد، آنها روح خودشان را صیقل و جلا میدهند و در واقع سرمایه گذاری میکنند.
در دوره زیارت اربعین خون تازهای به رگهای خشکیده صنعت گردشگری کشور دمیده میشود که آسیبهای جدی از رکود اقتصادی و بروز بیماری کرونا دید.
تقویت تبادلات اقتصادی کشور با عراق هم دستاوردی مادی برای سفر اربعین است، عراقیها متقابلا به ایران سفر خواهند کرد و حتی بیشتر از ما هزینه خواهند کرد.
نهاد زیارت اربعین سرمایه انسانی جامعه را در یک فضای تعاملی بین المللی ارتقا میدهد.
در کارگاه اجتماعی اربعین، مشارکت کنندگان کار گروهی و تعامل دست جمعی را یاد میگیرند و تمرین میکنند. یاد میگیرند که چگونه با هم کار کنند. نتیجه این تعامل گروهی تقویت سرمایه اجتماعی اعتماد است.
نهاد زیارت اربعین فرصتی است برای اصلاح فرهنگ اقتصادی و بهرهگیری از سرمایه فرهنگی و معنوی برای سرعت بخشیدن به آهنگ رشد و توسعه کشور.
از جمله فرایندهایی که باعث تحقق اقتصاد مردمی میگردد استفاده از ظرفیت اربعین میباشد. در مدل اربعین؛ فراگیری مشارکت مردمی در سطح بالایی قرار داشته و نیز تامین مالی، سیاستگذاری، مدیریت، نظارت و اجرای مردمی دارد.
اقتصاد اربعین کلان راهبرد اقتصاد مقاومتی در راستای اخراج آمریکا از منطقه و رمز آزادی اقتصادی منطقه پر ظرفیت غرب آسیاست.
اقتصاد اربعین تامین حقوق و رفع نیاز تا رسیدن به مقصد است.
اقتصاد اربعین، قدرتنمایی اقتصاد مردمی است.
خاطرات خوش این سفرها، میتواند مقدمه گسترش مبادلات تجاری، فنی و اقتصادی میان کشورهای منطقه، به ویژه دو ملت ایران و عراق باشد...!
✍محمدحسن دهقانی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
لیبرالها با شعار "قیمت گذاری نکردن" روی همه چیز #قیمت میگذارند ...
✍دکتر سیدمهدی زری باف
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اقتصاد اربعین
💭 تصور اولیه انسان در مورد اقتصاد این است که اقتصاد یک امر مادی مربوط به این دنیاست.
👈 تصور دیگر ما این است که اربعین یک امر مقدس الهی، انسانی و جمعی در راستای دفاع از امام حسین (ع) و یارانش است.
🤔 اقتصاد اربعین از جنس ایجاد پیوند بین امور مادی با ریشههای معنوی است که باعث ایجاد فرهنگی میشود که در آن طمع نیست بلکه ایثار وجود دارد.
✍ دکتر سید مهدی زریباف
#اربعین #دکتر_زریباف
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
16.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اقتصاد اربعین
🤔 روایت مادیسازی مفاهیم مقدس و تحریف واژگان در ادبیات اقتصادی غرب
😯 نظر پیامبر در مورد اقتصاد بازار همان نظریه آدام اسمیت است‼️
✍ دکتر سید مهدی زریباف
#اربعین #دکتر_زریباف
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اقتصاد اربعین
اساس اقتصاد متعارف بر خودخواهی، منفعتپرستی، لذتجویی، بیتوجهی به منافع دیگران و... است؛ و این نقطه مقابل اقتصاد اربعین است.
✍ دکتر سید مهدی زریباف
#اربعین #دکتر_زریباف
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
13660815_29219_64k_1(1).mp3
4.71M
چهارچوب اقتصاد اسلامی از منظر رهبر معظم انقلاب و تفاوتهای بنیادین با لیبرالیسم و ...
✍رهبر معظم انقلاب
خطبههای نماز جمعه
#نه_به_نئولیبرالیسم
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
#خلاصه_سخنرانی
▪️اربعین و سه گانه؛ جامعه نابازار، انسان یاریگر، اقتصاد تبرعی
📆 قم، ۲۲مرداد۱۴۰۳موسسه فکرت
1⃣اربعین جامعه نابازار
🔻دو نوع ارزش در ادبیات اقتصادسیاسی (مارکس،ریکاردو)
۱:ارزش مصرفی مثل هوا که خرید وفروش نمیشود
۲:مبادله ای مثل کالاهای متداول(مارکس ارزش مبادله ای را اصل میداند چون کالا را کالا میکند)
🔻دو نوع ارزش در احادیث و فقه
۱: ارزش ذاتی
عبادات از آن جهت که قصد قربت لازم است/حرمت اخذ اجرت بر واجبات(اختلاف بین واجبات عبادیه و نظامیه)/ عقود مثل ودیعه و عاریه،قرض و...که ماهیت شان رایگان است. انگیزه مستودع(امانت دار) ارزش اجتماعی بودن امانت داری و انگیزه مودع( امانتگذار) کالا نبودن تمام اشیا هست
۲:ارزش مبادله ای مثل اجاره، تجارت و...
🔻در عصر سرمایه داری دو اتفاق رقم میخورد
۱:مبادله ای شدن همه روابط
۲:کالایی کردن همه اشیا( مقدمه کتاب مایکل سندل"چه چیز را با پول نمیتوان خرید" را بخوانید. چگونه در دنیای سرمایه داری مثل آمریکا حق صف، دانشگاه، درمان حتی مادر به عنوان یک شخصیت مقدس را میشود با پول خرید!)
▪️خروجی این وضعیت "جامعه بازار" است به جای"جامعه دارای بازار" البته تشکیل جامعه بازار در غرب نیجه یک سیر طولانی دارد از عصر شکار، کشاورزی تا عصر تجارت و صنعتی شدن که اقتصادسیاسی متکفل آن است. در این زمینه کتاب "تکامل نهادها و ایدئولوژی ها" هانت پیشنهاد میشود.
🔹توضیح اربعین جامعه نابازار
۱:اربعین فراتر از یک مناسک به یک جامعه مبدل شده؛همه علامات یک جامعه را دارد غیر از زمان طولانی، با اندکی تسامح میشود گفت:ما یک جامعه می نیمال طرفیم.
۲: روابط در یک جامعه سه حالت دارد
الف:رقابت(ویژگی جامعه سرمایه داری)
ب:تسخیرطرفینی(لیتخذ بعضهم بعضا سخریا)
ج:نصرت و تعاون( الذین آوو و نصروا ۷۲ انفال،تعاونوا علی البر و التقوی) روابط در جامعه اربعین از این جنس است. اخوت و برادری جای رقابت و تسخیر را گرفته است.
۳: اربعین یک قدم جلوتر از جامعه معمولی"جامعه دارای بازار" است. در اربعین "جامعه نابازار" شکل گرفته است.مسکن، آب و غذا، درمان، آموزش رایگان شده است که حدود۷۰٪ را شامل میشود. برای ۲۱ میلیون عراقی( ۴۰٪جمعیت عراق)کاملا نابازار است. اربعین نه تنها مانع کالایی شدن شده که آن بخش از جامعه که مبادله ای و کالایی است را هم تبرعی و موقتا برای زائران ناکالا کرده است.
2⃣ انسان یاریگر یا سوداگر؟
🔻سیر شکل گیری انسان سوادگر
در ابتدا ثروت افزایی و همدردی با جامعه( خیر عمومی) دو خط قرمز کلیسا بود که به تدریج کمرنگ شد. فیزیوکراست ها و مرکانتیلیستها با تکیه بر طبیعت گرایی زمینه نظریه های اقتصاد کلاسیک( آدم اسمت را فراهم کرد. مساله لذت گرایی، حسابگر بودن انسان با توجیه عقلانیت ابزاری پررنگ شد. تئورسیون های سرمایه داری توصیف شان از انسان این عصر و توصیه شان به او این جملات است.
بنتهام: ما فقط یک وظیفه داریم و آن جستجوی بالاترین لذت ممکن است و مسئله رفتار انسان، فقط مسئله تعیین این است که چه چیزهایی بیشترین لذت را به انسان میبخشد.
هابز:جز ملاحظه منافع شخصی، چیز دیگری نمیتواند انگیزه رفتار آدمی باشد.
در جامعه ای که همیشه"نفع شخصی" بر "خیرعمومی" ترجیح پیدا میکند بهترین توصیف برای انسان آن جامعه، جمله مشهور هابز است" انسان گرگ انسان است"
🔻انسان اربعینی، انسان یاریگر
۱: روحیه تعاونی در انسان مسلمان و ایرانی نهادینه شده، نمونه اش شرکتهای تعاونی واره، قنات های یزد (کتاب واره دکتر فرهادی)
۲: یاری گری سه ساحت دارد
الف: هم یاری( کار جمعی، تیم بورک)
ب: خود یاری
ج: دگر یاری (یاری یک طرفه بدون توقع کمک) این بالاتری نوع همکاری است که به وضوح ما در اربعین شاهدیم. موکب داران خودشان و مالشان را برای امام حسین ع( للحسین ع) میدانند. انسان اربعینی مصداق بارز "یوثرون علی انفسهم" است. آمارهای اربعینی اگر چه دقیق نیست اما اندکی بازنمایی میکند این واقعیت بزرگ را، اربعین ۱۴۰۱ بیش از ۶۰۰ هزار نفر رایگان پخت و پز کردند. ۵۰۰ هزارتن میوه، ۱۵۰ میلیون لیترآب، ۲۸۹۳ موکب ایرانی و مجموعا بیش از ۱۰۰ هزار موکب خدمت رایگان به مردم داده شد!
3⃣ اربعین و اقتصادتبرعی (رایگان)
در اسلام بخشی ازGdp اقتصاد، اقتصاد تبرعی( رایگان) هست که برای شخص عایدی ندارد. اقتصاد تبرعی موجب تقویت نهاد اجتماعی و خدمات عمومی مثل درمان، آموزش، زیارت( مثل اربعین)و...میشود. امروز متکفل این امور یا دولت است یا به بازار واگذار میشود(نئولیبرالیسم)
🔻اربعین در دولایه با اقتصاد سرمایه داری مبارزه میکند
۱:احیای ظرفیت اقتصاد تبرعی(مانع کالایی شدن خدمات عمومی)
۲: کمک به اقتصاد مبادلهای واقعی که خدمت و کالاست مثل۸هزار اتوبوس و...بجای سفته بازی و بازارهای صوری مبادله ای
✍محمدامین_رضایی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پزشکیان تبعیضها را به نفع مردم بشکند
🔹مردمیسازی اقتصاد شعار نیست بلکه یک راهبرد اساسی و قطعی و راهگشاست.
🔹منابع قفل شده تولید در کشور را به نفع مردم احیا کنید و دست تولید کننده را باز بکنید و دست دلال و قاچاقچی را ببندید و شرکت های شبه دولتی را مهار کنید در این صورت اقتصاد به سمت اصلاح حرکت خواهد کرد.
✍ دکتر روحالله ایزدخواه
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
آمار تولید برق در کشورهای مختلف جهان نشون میده وضعیت ایران در منطقه همتراز با کشورهای عربی و حتی بالاتر از ترکیهست اما اونچیزی که بیشتر باعث ناترازی ۱۰هزار مگاواتی شده بدمصرفی ۲۵درصد از مشترکان پرمصرف هستش همونایی که بیشتر از همه مصرف میکنن و همیشه هم طلبکارن!
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
15.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
همتی اعتقادی به انضباطبخشی نظام بانکی ندارند.
مخالف برنامههای وزیر پیشنهادی اقتصاد:
🔹تورم در سال ۹۶ حدود ۹ درصد، در سال ۹۷ حدود ۲۰ و در اردیبهشت با ۴۶.۵ تحویل نفر بعد دادند.
🔹مسئولیت کنترل تورم بر عهده بانک مرکزی است. اکثر دلایل تورم ما سیاستهای پولی است و رئیس بانک مرکزی وقت نمیتواند از آن شانه خالی کند.
🔹مسئله ما سر میزان نقدینگی نیست سر نرخ رشد نقدینگی است، نرخ رشد نقدینگی جناب همتی ۲۰ درصد تحویل گرفتند و ۴۰ درصد نرخ رشد را تحویل دادند.
🔹آقای همتی اعتقادی به انضباطبخشی نظام بانک ندارند. خود ایشان در سال ۹۹ بانک ملی را با ۷ هزار و ۴۴۵ میلیارد زیان انباشته تحویل میگیرند ۲ سال بعد همین بانک را با ۱۶ هزار و ۹۴۳ میلیارد زیان انباشه تحویل میدهند که این دو برابر است.
✍دکتر محسن زنگنه
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
17.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 کار بانک بنگاه داری نیست
✳️ مستند «کار بانک بنگاه داری نیست!» کاری از #گروه_جهادی قرارگاه محرومیت زدایی جنوب غرب تهران، با کارگردانی حسین کرباسی، به معضلات #بنگاهداری_بانکها میپردازد. این مستند بعد از طوفان الاقصی ساخته شد اما به دلیل اتفاقات مختلف و فضای چالشی خود مستند پخش آن هر بار به تعویق میافتاد. خلاصه اثر این مستند به روایت تناقض در رفتار بانکها و خلق پول توسط آنها و مشکلاتی که برای اقشار محروم جامعه ایجاد میکند، میپردازد.
🔹مستند در ابتدا سعی دارد با حضور در بین اقشار محروم و حضور برخی مسئولان در بین آنها به نقش رفتار بانکها در شرایط امروز جامعه اشاره کند و سپس در حاشیه این گفتگوها در یکی از بانکها حضور پیدا میکند و این رفتارهای دوگانه بانک و بنگاهداری آنها را با مصادیق روشن شفاف میکند.
❇️مشاهده نسخه کامل:
https://telewebion.com/live/ofogh?e=0xe8e306b
#یابانک_یامردم #بانک
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
20.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم کامل نطق امیرحسین ثابتی در صحن علنی در مخالفت با عباس عراقچی (گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه)
#برجام #عراقچی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
✍مردم نوشت:
💠 تاریخ بررسی: ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
دوشنبه ساعت 21:30 به بعد
💢 هشتگ:
#اقتصاد_اربعین
برخی از موضوعات اشاره شده:
_ اقتصاد مردمی در آینه زمان و مکان اقتصاد اربعین است.
_ اساس اقتصاد متعارف بر خودخواهی، منفعتپرستی، لذتجویی، بیتوجهی به منافع دیگران و... است؛ و این نقطه مقابل اقتصاد اربعین است.
_ از جمله فرایندهایی که باعث تحقق اقتصاد مردمی میگردد استفاده از ظرفیت اربعین میباشد. در مدل اربعین؛ فراگیری مشارکت مردمی در سطح بالایی قرار داشته و نیز تامین مالی، سیاستگذاری، مدیریت، نظارت و اجرای مردمی دارد.
_ اقتصاد اربعین تامین حقوق و رفع نیاز تا رسیدن به مقصد است.
_ اقتصاد اربعین، قدرتنمایی اقتصاد مردمی است.
_ اقتصاد اربعین کلان راهبرد اقتصاد مقاومتی در راستای اخراج آمریکا از منطقه و رمز آزادی اقتصادی منطقه پر ظرفیت غرب آسیاست.
و...
شما هم میتوانید محتوای مورد نظر خود را در شبکههای اجتماعی ویراستی و توییتر با هشتگ #اقتصاد_اربعین منتشر کنید.
#جارا #قصد
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
13.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
با این دست فرمان چهار نعل به سمت تمدن غربی میرویم
🔹12 میلیون جمعیت در تهران ساکن هستند و برخی از آنها حتی برای اجاره یک خانه 50 متری مشکل دارند، در حالیکه زمین بسیاری در بخشهای دیگر کشور وجود دارد و امکان تولید هم فراهم است ولی این بستر برای آنها ایجاد نمیشود.
🔹آنچه امروز در ایران اجرا میشود، اقتصاد سرمایهداری است نه اسلامی؛ نمیشود همه چیز غرب را پذیرفت و انتظار داشت انسان مولود این نظامات فکری و تربیتی، اسلاممدار باشند.
✍دکترسید یاسر جبرائیلی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ایزدخواه، مخالف وزیر پیشنهادی صمت: نگران این هستم که آقای اتابک وزیر پوششی باشد و وزیر اصلی افراد دیگری باشند که ایشان را در دقیقۀ ۹۰ معرفی کرده و در لیست گذاشتهاند!
🔹آقای اتابک یک روز در وزارت صمت یا سازمانهای صمت استانی نبوده و بههیچوجه کارشناس حوزۀ سیاست صنعتی نیست. نمیشود که وزیر، تازه روز اول کارش با چالشهای این حوزه آشنا شود!
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
فراخوان پژوهانه پژوهشگاه ار.pdf
109.7K
🔻فراخوان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص بهره مندی از توانمندیهای دانشگاهها
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
اربعین اقتصاد 24مرداد1403.pdf
705.1K
کتاب #اقتصاد_اربعین
نگاهی موشکافانه به همایش عظیم اربعین و رفتار اقتصادی مردم نسبت به یکدیگر
🔸اربعین، بهترین الگوی زندگی
🔹تمدن سازی
🔸رزق لایحتسب
🔹آخرتطلبی
🔸کریمانه و عزتمندانه
🔹مستقل و مردمی
🔸عدالتمحوری
✍سید محسن اسداللهی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
ظرفیت های صنایع خلاق در اربعین
رویداد اربعین با ظرفیتهای بینظیر برای برجستهسازی ارزش های انسانی و الهی میتواند الگویی متفاوت از زندگی را برای بشریت بر پایه #برادری، #ایثار و #محبت خالصانه ارائه دهد.
#صنایع_فرهنگی به عنوان بستر طراحی و خلق ابزارهای متعدد و محتوای متنوع و ارزشمند به منظور صدور #پیام اربعین، میتواند در عرصه *ترویج سبک زندگی اربعینی* پیشران باشد.
جریان اربعین می تواند با *استفاده از صنایع فرهنگی و ابزارهای تولید محتوا، روایتگر مقاومت، ظلمستیزی و آزادگی انسانها* باشد. در حالی که مردم مظلوم فلسطین در میان آتش و خون قرار دارند باید با تکیه بر جریان بیبدیل اربعین، وجدان جهانی را برای حمایت از مظلومان و مقابله با شمرهای زمانه بیدار کنیم.
صنایع فرهنگی با خلق آثار ماندگار و تأثیرگذار، ارزشهای اربعین را به زبان هنر بیان کرده و به عمق جان مخاطبان نفوذ میکنند:
🔸 #مد و پوشش: با طراحی لباسها و اکسسوریهای مرتبط با نمادهای اربعین، میتوان به ترویج فرهنگ و ارزشهای این رویداد در زندگی روزمره افراد کمک کرد.
🔸 #نوشت_افزار : استفاده از شخصیتهای اربعینی در نوشتافزار کودکان و نوجوانان، باعث آشنایی نسل جدید با مفاهیم ارزشمند مانند ایثار و عدالت میشود.
🔸 #سینما : فیلمهایی با مضامین اربعینی میتوانند به ترویج مفاهیم عمیق و معنوی این رویداد و افزایش درک مخاطبان از آن کمک کنند.
🔸 #موسیقی : آهنگها و سرودهای مرتبط با اربعین میتوانند به تقویت روحیه معنوی افراد و ایجاد ارتباط عاطفی با این رویداد کمک کنند.
🔸 #بازی های ویدیویی و موبایلی: این بازیها میتوانند به آموزش مفاهیم اربعینی به صورت جذاب و تعاملی به خصوص برای نسل جوان کمک کنند.
🔸 #انیمیشن و کمیک: این رسانهها میتوانند مفاهیم پیچیده اربعین را به زبانی ساده و جذاب برای کودکان و نوجوانان بیان کنند.
🔸 نرمافزارها و #اپلیکیشن ها: با ارائه اطلاعات جامع و ایجاد بسترهای تعاملی، این ابزارها میتوانند به تسهیل دسترسی به منابع مرتبط با اربعین و افزایش آگاهی عمومی کمک کنند.
🔸 #کتاب و مطبوعات: انتشار کتابها و مقالات تخصصی در مورد اربعین میتواند به افزایش دانش عمومی در این زمینه کمک کند.
🔸 هنرهای تجسمی: نقاشیها، مجسمهها و عکسهای مرتبط با اربعین میتوانند به زیبایی و عمق این رویداد بیافزایند و الهامبخش افراد باشند.
🔸 #گردشگری مذهبی: توسعه زیرساختهای گردشگری مرتبط با اربعین میتواند به جذب گردشگران و ترویج فرهنگ اربعین در سطح جهانی کمک کند.
🔸 #نوآوری_اجتماعی : با استفاده از ایدههای نوآورانه میتوان به ایجاد فرصتهای جدید برای ترویج سبک زندگی اربعینی در جامعه کمک کرد.
🔸 #صنایع_دستی و #هنری : تولید محصولات هنری با نمادهای اربعین میتواند به عنوان سوغات و یادگاری از این رویداد مورد استفاده قرار گیرد.
📣 *ادامه مطلب را در mehrnews.com/x35CYT بخوانید*
#اربعین_حسینی #پیاده_روی_اربعین #سبک_زندگی_اربعینی #تمدن_اسلامی #صنایع_خلاق #ایران_خلاق #اقتصاد_اربعین #اقتصاد_مردمی
✍ دبیر رویداد ایران خلاق
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
برنامهمعیشتیالگویپیشرفتاسلامی۱۰مرداد۱۴۰۳مشهدموزیک.mp3
36.05M
🎙 صوت نشست تخصصی برنامه معیشتی الگوی پیشرفت اسلامی / چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳/ تالار شهر مشهد/ ۱۰۰ دقیقه
❓معرفی اشکالات ۶ گانه بخش خصوصی و بخش دولتی
❓تعریف اقتصاد مردم پایه
❓معرفی ۹ زیر ساخت برای توسعه اقتصاد مردم پایه
#مشاغل_برتر
#برنامه_معیشتی_الگوی_پیشرفت
#کارشناسی_امید_آفرین_الگوی_پیشرفت
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
عدالت یاوران قصد
🎙 صوت نشست تخصصی برنامه معیشتی الگوی پیشرفت اسلامی / چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳/ تالار شهر مشهد/ ۱۰۰ دقی
⚡️موانع فکری و زیرساختی مردمی شدن اقتصاد/ بخش خصوصی الگوی مطلوبی برای اقتصاد محسوب نمیشود!
👌 مکرراً عرض کرده ایم: که مسئله مهم مردمی کردن اقتصاد با دو مانع مهم روبرو است. برای دستیابی به یک اقتصاد مردم پایه باید موانع ذهنی و زیرساختی مرتبط با این موضوع مهم را برطرف ساخت. (بعون الله تعالی)
👌مانع اول مردمی کردن اقتصاد: یکسان انگاری بخش خصوصی و مردمی کردن اقتصاد است. بسیاری از مسئولین به اشتباه به دنبال کاهش تصدی دولت و گسترش اختیارات بخش خصوصی در اقتصاد هستند. بخش خصوصی -بر خلاف اقتصاد مردمی- ۶ عارضه مهم در حوزه های : ۱- بی توجهی به وصف طیبات در تولید کالا، ۲-ایجاد فاصله طبقاتی و عدم توزیع عادلانه سود، ۳- بی توجهی به فاصله مناسب محل کار و محل سکونت، ۴- ایجاد اختلال در تنظیم وقت افراد، ۵- وابستگی تولید صنعتی به تأمین مالی بزرگ و ۶- ایجاد چالش های مختلف زیست محیطی، تحمیل می کند.
👌مانع دوم مردمی کردن اقتصاد: تضعیف زیرساخت های اقتصاد مردم پایه است. برای تحقق اقتصاد مردم پایه برنامه ریزی مردمی و حاکمیتی برای تحقق ۱۰ زیرساخت ِ: ۱- واگذاری زمین رایگان و اجرای قانون مترقی احیای موات طبق ملاحظات ۴ گانه فقهی، ۲- تغییر الگوی ساخت ساختمان از آپارتمان به دار واسعه، ۳- راه اندازی هنرستان های آموزش و تمرین مشاغل برتر (طبق جدول مشاغل برتر)، ۴- مردمی کردن اداره معادن ، ۵- راه اندازی الگوی غیر متمرکز مدیریت آب (۶ اقدام)، ۶- تأمین نهاده های طبیعی تولید در حوزه بذر، مدیریت شئ پایه آفات و دام پزشکی شئ پایه، ۷- ساخت بازارهای رایگان با جانمایی مناسب و تضمین فروش تولیدکنندگان خرد، ۸- برنامه تبلیغات و حمایت از مشاغل برتر در محل مساجد بازار و محله و نماز جمعه، ۹- برنامه ملی کاهش مصرف انرژی ( برنامه کاهش حمل و نقل و برنامه گرمایش و سرمایش طبیعی) و ۱۰- اجرای برنامه ملی افزایش کیفیت؛ ضرورت دارد.
✍ حجتالاسلام علی کشوری
(دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی)
صوت جلسه:
https://eitaa.com/qasd_ir/541
#مشاغل_برتر
#برنامه_معیشتی_الگوی_پیشرفت
#کارشناسی_امید_آفرین_الگوی_پیشرفت
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🏴 رهبر انقلاب در جمع دانشجویان عزادار اربعین:
📌 در زیارت عاشورا به امام حسین علیهالسلام عرض میکنید: انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم؛
کارزار بین جبهه حسینی و جبهه یزیدی تمام نشدنی است.
💠 حرب لمن حاربکم همیشه به معنای تفنگ بدست گرفتن نیست. به معنی درست اندیشیدن، به معنی درست سخن گفتن، درست شناسایی کردن ، دقیق به هدف زدن است...
💠 وظیفه چیست؟ بشناسید راهی که باید بپیمایید. پول، لایق این نیست که هدف زندگی باشد. مقام، قدرت و موقعیت های اجتماعی حقیرتر از آن هستند که هدف زندگی قرار بگیرند. هدف زندگی بندگی است، رسیدن به خداست و راهش هم سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم است...
💠 برای اینکه به هدف برسید، برنامه ریزی کنید و برای اینکه برنامه ریزی شما درست از آب دربیاید، فکر کنید. برای اینکه درست فکر کنید با قرآن آشنا شوید؛ بخوانید و تأمل کنید. از آنهایی که پیش از شما تأمل کردند، یاد بگیرید. یاد گرفتن ننگ نیست، افتخار است. همیشه باید یاد بگیرید.
💠 انقلاب اسلامی این فرصت را به ما داد. شما باید از این فرصت استفاده کنید! اگر استفاده نکردید خسران است و اگر استفاده کردید، فلاح است... قد افلح المومنون...
حسینیه امام خمینی- اربعین حسینی- ۱۴۰۳/۶/۴
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
هدایت شده از مسیرکار
سامانه مسیرکار راه اندازی شد!
سامانه هدایت اشتغال و کارآفرینی مردمی
www.masirkar.ir
ایتا
https://eitaa.com/masirkar_ir
بله
https://ble.ir/masirkar_ir
اینستاگرام
https://www.instagram.com/masirkar_ir?igsh=NTc4MTIwNjQ2YQ==
نسخه های منسوخ اقتصادی.pdf
574.1K
✨کتابچه «نسخه های منسوخ اقتصادی»
⚠توصیه کف میدانی رهبری به سیاستگذاران و اقتصاددان ها؛ نسخه های نسخ شده اقتصادی را کنار بگذارید!
📚مباحثی که در این کتابچه ملاحظه میکنید:
🔸نسخه های اقتصادی منسوخ پنجاه سال پیش دنیا!
🔹اقتصاد آزاد؛ نسخه منسوخ اقتصادی در دنیا!
🔸پیشرفت اقتصادی به همراه فاصله طبقاتی؛ نسخه منسوخ اقتصادی!
🔹مانند استناد به آیات قرآن، به نسخه های اقتصادی منسوخ پنجاه سال پیش استناد می کنند!
🔸اینها همان نظریات اقتصادی منسوخ پنجاه سال پیش را به عنوان یک متن مقدس و یک دین در دست میگیرند!
🔹بعضی میگویند تعبد پیش خدای متعال و پیش دین نداشته باشیم، اما خودشان در مقابل غرب و نسخه های منسوخ اقتصادی تعبد دارند!
🔸علاقه بعضی ها به اجرای نسخه های منسوخ اقتصادی دنیا!
🔹حرف های اقتصادی منسوخ را میآورند در جامعه مطرح میکنند!
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🟦🟨 بنزین؛ اولین عملیات فریب روی ذهن پزشکیان
🚨نفع پالایشگاه ها در کاهش تولید بنزین است!!
🟢خواندن این متن بر پزشکیان و همه ایرانیان واجب است تا بدانند در نفت ایران چه میگذرد!
آقای دکتر پزشکیان رئیسجمهور منتخب گفتهاند: «ما در کشور ناترازی انرژی داریم و در حال حاضر برای خرید بنزین، ۸ میلیارد دلار پول میدهیم یعنی بنزین را مثلاً حدوداً ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخریم، بعد ۱۵۰۰ تومان میفروشیم! خب تا کجا میتوانیم این کار را بکنیم؟»
آنچه از این اظهارات برداشت میشود اینست که در مدتی که دکتر پزشکیان در ساختمان قرمز ریاستجمهوری مستقر شدهاند، در معرض یک عملیات روانی سنگین قرار گرفتهاند تا به گرانسازی بنزین رضایت دهند.
🟨 اما واقعیت چیست؟ آیا این ادعا که دولت بابت خرید بنزین ۸ میلیارد دلار پول میدهد، صحیح است؟ آیا واقعا دولت بنزین را ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخرد و ۱۵۰۰ تومان میفروشد؟
پاسخ، خیر است! من از آقای پزشکیان خواهش میکنم در برابر هر ادعایی از این جنس، سوالات اساسی و راهبردی بپرسند. سوال کنند که این ۸ میلیارد دلار ادعایی دقیقا از چه منبعی تامین شده و از چه مسیری به چه کسی پرداخت شده است؟🤔
واقعیت این است که دولت حتی یک دلار بابت خرید بنزین پرداخت نکرده است!!
🟦 بر اساس گزارش کارشناسان و به استناد مدارک موجود، خدمت رئیس جمهور محترم عارضم که از سال ۱۳۸۶ تا امروز، دولت جمهوری اسلامی نفت خام را با تخفیف ۵ درصد نسبت به قیمت فوب خلیج فارس، به پالایشگاههای داخلی میدهد. اما پالایشگاهها بابت نفت پولی به دولت پرداخت نمیکنند. پالایشگاهها بنزین و ۴ فرآورده اصلی دیگر (گازوئیل، نفت سفید، مازوت و گاز مایع) را به قیمت فوب خلیج فارس با نفت دریافتی از دولت، تهاتر میکنند. به عبارت سادهتر، دولت نفت میدهد، ۵ فرآورده از جمله بنزین میگیرد، بدون اینکه ریالی رد و بدل شود. اما نکته اینجاست که پالایشگاهها علاوه بر ۵ فرآورده اصلی، بیش از ۴۰ فرآورده دیگر نیز از نفت استحصال میکنند(معادل حدودا ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز) و به قیمت فوب به داخل کشور میفروشند.🫨
دقت بفرمایید! نفت را با ۵ درصد تخفیفِ فوب میگیرند، اما بدون تخفیف نسبت به فوب، ۵ فرآورده به دولت تحویل میدهند. ۵ درصد تخفیف از یک سو، و ارزش بیشتر ۵ فرآورده نسبت به نفت خام از سوی دیگر، باعث شده دولت با وجود فروش روزانه ۲.۲ میلیون بشکه نفت به پالایشگاههای داخلی، بیش از ۲ میلیارد دلار به این پالایشگاهها بدهکار شود!🫨
اما آنچه جدیدا اتفاق افتاده، این است که وزیر نفت آقای روحانی معتقد بود پالایشگاهسازی کثافتکاری است و پالایشگاههای کشور را توسعه نداد. با توجه به افزوده شدن سالانه بیش از یک میلیون دستگاه خودرو به ناوگان کشور، تقاضای بنزین بیش از عرضه بنزین رشد کرد.
🟥 اینکه به دلیل عدم توسعه کافی ظرفیت پالایشی کشور، دولت همان رابطه تهاتری را که با پالایشگاههای داخلی داشت، با پالایشگاههای خارجی برقرار کرده است. یعنی به پالایشگاههای خارجی نفت خام میدهد(بدون تخفیف ۵ درصدِ فوب) و بنزینِ باکیفیتتر با قیمت فوب تحویل میگیرد. یعنی معالاسف بر اساس تفکر یارانه پنهان، توجیه اقتصادی واردات بنزین برای دولت بیش از خرید بنزین از پالایشگاههای داخلی است!
🟩 یک نکته جالب دیگر، تغییر ترکیب تولید پالایشگاهها است. گفتیم که پالایشگاهها فرآوردههای نفتی را به قیمت فوب به داخل میفروشند. بنابراین، هرچه بنزین کمتر و فرآورده ویژه بیشتری تولید کنند، سود بیشتری میبرند. بر اساس گزارشهای رسمی، سهم فرآوردههای ویژه از کل تولید، از یک درصد در سال ۸۶ به حدود ۲۰ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.یعنی پالایشگاهها بجای تولید بنزین و عرضه آن به شکل تهاتری با دولت و درگیر شدن با روابط مالی ناشی از هدفمندسازی یارانهها،ترجیح میدهند محصولات دیگری تولید کرده و به نرخ جهانی به مردم بفروشند.به عبارت سادهتر،اگر سهم بنزین از تولیدات پالایشگاهها، مانند دوره پیش از ۱۳۸۶ بود، شاید امروز کمبود بنزین نداشتیم!
دقت بفرمائید که این مطلب نیز مبتنی بر نظرات کارشناسی است. اما کارشناسان متنوعاند و متفاوت میاندیشند. ما هستیم که باید تشخیص دهیم کدام نظر کارشناسی، در جهت منافع ملی است
راهکار روشن است: اولا سیاست غلط جهانیسازی قیمتها و حاکم کردن دلار آمریکا در خاک ایران باید کنار گذاشته شود.ثانیا، اَنفال [معادن]متعلق به دولت اسلامی است.بنگاههایی نظیر پالایشگاهها و پتروشیمیها و شرکتهای بازرگانی نفتی و... صرفا باید حقالعمل ارائه خدمات خود را دریافت نمایند،نه اینکه مالک اَنفال فرآوری شده شوند.
لطفا دقیق بخونید تا به عمق ماجرا پی ببرید!حتی شده دو بار بخونید!
🟧 فوب یعنی قیمت جهانی نفت روی کشتی که پایین ترین قیمت بدون هزینه حمل و بیمه و... محسوب میشود
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📢 عدالت با زبان و خواهش عملی نمیشود، ورود در میدان میخواهد.
✏️ رهبر انقلاب: مسئلهی عدالت مسئلهای است که با زبان و با خواهش و با درخواست و با تکرار و با تهدید و مانند اینها عملی نمیشود. عدالت اجرا میخواهد، انگیزه میخواهد، ورود در میدان میخواهد.
✏️ خوشبختانه انگیزهاش وجود دارد؛ من میبینم ایشان [آقای پزشکیان] انگیزهی این کار را دارند. خیلی خب، راهش را پیدا کنید؛ دنبال این بروید که چه جوری میتوانید عدالت را اجرا کنید. جوری عمل بشود که هیچ مدیری و هیچ مسئولی نتواند تخلّف کند از آن راهی که به عدالت منتهی میشود.
✍بخشی از بیانات رهبر انقلاب در نخستین دیدار هیئت دولت چهاردهم. ۱۴۰۳/۶/۶
🔸متن کامل بیانات:
khl.ink/f/57426
شما میتوانید پیشنهادات خود را در مورد این موضوع به شبکه جامع عدالت یاوران قصد ارسال کنید.
@mhdehghaniiii
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🔴 بانک مرکزی: کارکنان بانکها سال گذشته، ۹۱.۶ هزار میلیارد تومان وام گرفتند!
🔹بررسی اطلاعات مربوط به تسهیلات اعطایی بانکهای کشور به کارمندان، مدیران و اعضای هیات مدیره خودشان نشان میدهد از مجموع ۲۹ بانک و موسسه اعتباری که اطلاعاتشان را به بانک مرکزی اعلام کرده اند، حجم کل تسهیلات به ۹۱ تریلیون و ۵۹۸ میلیارد و ۳۷۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان میرسد.
#یابانک_یامردم
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🔴 فراخوان جذب هیئت علمی و پژوهشگر مرکز علم و فناوری مکتب امام حسین علیهالسلام
💠 دانشگاه جامع امام حسین علیهالسلام در نظر دارد از بین دانشجویان و فارغالتحصیلان دکتری اقدام به جذب هیئت علمی و پژوهشگر نماید
🔶در حوزههای:
🔹مطالعات تاریخ و معارف مکتب امام حسین علیهالسلام
🔹مطالعات تمدنی مکتب امام حسین علیهالسلام
✅ از متقاضیان دعوت بهعمل میآید نسبت به ارسال رزومه و مستندات به آدرس الکترونیک زیر تا پایان شهریورماه۱۴۰۳ اقدام نماید
🌐 cs@ihu.ac.ir
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
فراخوان وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی منتشر شد؛
ارائۀ پیشنهاد برای شیوۀ اجرای #پیوست_عدالت
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با صدور یک فراخوان از تمامی مؤسسات، گروههای مطالعاتی، اندیشکدهها و مراکز تحقیقاتی دعوت کرد که پیشنهادها و مطالعات مدون خود را در مورد چگونگی عملیاتیسازی پیوست عدالت برای تصمیمات و قوانین به وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی ارائه دهند.
خبر کامل
شما میتوانید پیشنهادات خود را در مورد این موضوع به شبکه جامع عدالت یاوران قصد ارسال کنید.
@mhdehghaniiii
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ضرورت مردمیسازی نظام بانکداری
🔸 مردمیسازی نظام بانکی، چه مختصات و ملزوماتی دارد؟
#یابانک_یامردم
#اقتصاد #ویدیو #مردمی_سازی
🎙 پروفسور مسعود درخشان
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
گفتمانسازی تنها بیفایده است.
درمورد موضوع گفتمانسازی باید گفت احساس میشود اذهان عمومی اشباع شده و آن هم به خاطر حجم محتوایی است که در سبک زندگی نوین در طول روز به افراد میرسد، این کار گفتمانی را سخت میکند و نیاز به افزایش جلوههای سمعی- بصری، کیفیت بالای محتوا و ترکیبی بودن محتوا با میدان همچنین خط و ربط قوی با اراده سیاسی را لازمه کار میکند. ضمن اینکه با کارشناسان مختلف که صحبت میکنیم خیلیها کار گفتمانی را راه سوخته تمدنی میدانند. دلایلشان هم قابل تامل است کار گفتمانی صرف، حجم توقعات را از گفتمان بالا میبرد اما عدم میدان داری باعث مضمحل شدن گفتمان میشود، کار گفتمانی افراد زیادی را دور مجموعه جمع میکند که این هم یک فرصت است و هم یک تهدید، آن زمانی که میدانی وجود ندارد یا میدان کوچکتر از آن است که بشود برای همه افراد جذب شده نقش موثر تعریف کرد این موضوع چالشهای بسیاری را به دنبال دارد، عدم اتصال به میدان گاها باعث خلق نظریات و محتوایی میشود که به ظاهر درست است اما در باطن ناکارآمد است.
موضوع بعد این است که بستر این نوع کنش باید ظرفیت کار کلان گفتمانی را داشته باشد.
✍محمدحسن دهقانی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir