فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جنگ یا اقتصاد؟
پروژهای که در آن، امیر کبیر از انگلیس شکست خورد
🎙استاد رحیمپور ازغدی
#اقتصادمقاومتی
#امنیت_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
آنچه برای مستضعف گران است، برای ثروتمند ارزان است.
گرانی و ارزانی تصوراتی نسبی هستند و به موقعیت ها وابسته اند.
✍ دکتر حمیدرضا مقصودی
#عدالت_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🔅 جمع میان حکومت و شریعت
#قطبالدین_شیرازی، قرن هفتم هجری
بدان که شیطان را در این باب وسوسه بسیار باشد از آن جمله که گوید که شاید که از جهت مصلحتِ مُلک مخالفت شرع بباید کرد بل که گوید که جمع، خود ممکن نیست!
و دفع این وسوسه آن است که مُلک سلیمان عظیمتر از ملک جمله ملوک جهان بود مع هذا هیچ کاری به غیر از شرعگزاردن او را ممکن نبودی زیرا که سلوک غیر طریق شرع منافی منصب نبوت باشد. پس معلوم شد که جمع [بین حکومت و شریعت] ممکن است بلکه واجب.
--------------------------------------------------
میگویم آنچه ما از #اقتصاد_اسلامی مراد میکنیم همانا جمع حکومت و شریعت است و ظاهر است که حکمرانی بر خلاف شرع و مبتنی بر ربا(۱) و قمار(۲) و فریب(۳) و اکل مال بباطل(۴) و تطفیف(۵) و غیر ذلک باعث نابودی حرث(۶) و نسل(۷) و گسترش ظلم(۸) است بدانگونه که در عصر و زمان ما به سبب غلبۀ افکار اهل کفر(۹) و فسق(۱۰) و عصیان(۱۱) دامنگیر بلاد اسلامی گشته و جامعه مسلمین را چه از لحاظ رسوخ این افکار اباطیل(۱۲) و چه از لحاظ عمل بدان توصیات خلاف شرع و عقل(۱۳) دچار بلایای عظما کرده است و امر مسلمین بسامان نگردد مگر با بازگشت به احکام دین و اقامۀ حدود و اتباع ولی امر تماماً و کمالاً
◀️ پینوشت:
۱. #بانکداری_ربوی
۲. #بورس
۳. #تبلیغات_بازرگانی
۴. #بیمه
۵. #تولید_انبوه
۶. #محیط_زیست
۷. #خانواده
۸. #شکاف_طبقاتی
۹. #صهیونیسم
۱۰. #لیبرالیسم
۱۱. #مدرنیته
۱۲. #علم_اقتصاد
۱۳. #صندوق_بینالمللی_پول و #بانک_جهانی و #فائو و #یونیسف و #سازمان_تجارت_جهانی و #سازمان_بهداشت_جهانی و #سازمان_ملل_متحد و #فیفا و امثال ذلک
✍دکتر علی سعیدی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
اگرچه همه مشکلات را نمیشود به گردن آمریکا انداخت اما بسیاری از مشکلات ما از آمریکا است و بقیه مشکلات ما هم به گردن تحصیلکردههای آمریکا، آمریکاگرایان، معقتدین به لیبرالیسم اقتصادی و خودباختههایی است که به درمانهای بانک جهانی و نسخههای صندوق بینالمللی پول اعتماد دارند| برشی از آخرین سخنرانی مرحوم حاج احمد خمینی در نقد سیاستهای اقتصادی دولت آقای هاشمی رفسنجانی، اسفند ۱۳۷۳
#اقتصادمقاومتی
#اقتصاد_اسلامی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📕نشست نقد کتاب نظریه پردازی در اقتصاد اسلامی
🕚چهارشنبه ساعت ۱۳ تا ۱۵
🌐پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
💠حضوری و مجازی 👇
https://skyroom.online/ch/rihu/meeting2
#نشست_علمی_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
✍از زندان آپارتاید به مذبح نئولیبرالیسم
🔸️در آفریقای جنوبی کسی نمیتوانست در انقلابی و مبارز بودن نلسون ماندلا تردیدی ایجاد کند. سوابق درخشان مبارزاتی او چنین اجازهای نمیداد. ماندلا ۲۷ سال را در زندانهای رژیم آپارتاید گذرانده بود و پس از آزادی در تاریخ یازدهم ژانویه ۱۹۹۰، رهبر بلامنازع جنبش استقلال طلب کشورش شد تا ملت خود را از زیر سلطه رژیم آپارتاید رهایی بخشد.
🔸️آزادی ماندلا از زندان، نماد پایان رژیم آپارتاید بود. اما کنگره ملی آفریقا به رهبری ماندلا برای اینکه رژیم حاکم، به شکل مسالمتآمیزی قدرت را واگذار کند، مذاکراتی را با فردریک دکلرک رئیس جمهور رژیم برای انتقال قدرت برگزار کرد. دکلرک در جریان مذاکرات، قدرت سیاسی را به طور کامل واگذار کرد و آپارتاید برچیده شد.
🔸️اما به موازات مذاکرات سیاسی، یک مذاکرات اقتصادی نیز در جریان بود و توجه زیادی هم جلب نمیکرد. دکلرک موفق شد با این عنوان که اقتصاد یک مسئله "فنی" است و تنها یک راه برای اداره اقتصاد وجود دارد و آن سیاستهای نئولیبرالی "اجماع واشنگتن" است، انقلابیون را متقاعد کند که طراحی پایههای اقتصادی نظام جدید را به اقتصاددانان "مستقل" رژیم حاکم، بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول بسپارند.
🔸️اینگونه بود که دولت جدید، در ریل نئولیبرالیسم قرار گرفت: الحاق آفریقای جنوبی به گات و پس از آن به سازمان تجارت جهانی را امضا و موانع واردات را برداشت. با اجرای سیاستهای صندوق بینالمللی پول، کنترل دولت از روی معاملات ارزی و ورود و خرج ارز برداشته شد و راه برای سوداگریهای ارزی و خروج سرمایه از کشور باز شد. دروازهها به روی سرمایههای خارجی گشوده شد تا بلکه خارجیها ثروت بیافرینند و تنگدستان با ریزهخواری از این ثروت، سهمی نصیبشان شود. خدمات دولتی و زیرساختهای کشور خصوصیسازی شد و داراییهای ملی که اقلیت سفید پوست تصاحب کرده بودند، مصادره نشد. آموزش مدیران نظام جدید نیز به تیمهایی از بانک جهانی سپرده شد تا نئولیبرالیسم درونیسازی شود. حتی رئیس بانک مرکزی و وزیر دارایی آپارتاید در مقام خود تثبیت شدند، چون اقتصاد یک مسئله "فنی" بود!
🔸️نتیجه این روند البته روشن بود: سال به سال به میزان فلاکت مردم آفریقای جنوبی افزوده شد. در نظام جدید ضدآپارتاید، نرخ بیکاری سیاهان دو برابر شد، دو میلیون نفر بیخانمان شدند، یک میلیون نفر از مزارع اخراج شدند، تعداد آلونکنشینها پنجاه درصد بیشتر شد، و آفریقای جنوبی به مقام نابرابرترین کشور جهان نائل آمد.
🔸️آیا ماندلا و آزادیخواهان آفریقای جنوبی طالب چنین وضعی بودند؟ هرگز. همه ماجرا این است که ماندلا و یارانش معنی "آزادی سیاسی" را خوب میفهمیدند، اما هیچ فهمی از "آزادسازی اقتصادی" نداشتند. آنها گرگهای نئولیبرال را بیش از پیش "آزاد" کردند تا سیاهان ستمدیده از آپارتاید را که مست رهایی بودند، بدرند.
✍ سید یاسر جبرائیلی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🔴 رشد اقتصادی کشور به هفت درصد رسید
🔹داود منظور در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان مازندران اظهار کرد: میزان رشد اقتصادی کشور در ۶ ماه نخست امسال در حالی به ۷ درصد رسیده که نرخ بیکاری در کشور نیز ۷ درصد کاهش یافته است.
🔹وی افزود: دولت سیزدهم از کارنامه صحبت میکند و هر کارنامه خوبی به برنامه خوب و دقیق نیاز دارد. در همین راستا نیز برای دولت سیزدهم برنامهریزی اساسی بر اساس اولویتها و نظام مسائل مدنظر است.
#خبراقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
اَلَن گروچی (١٩٠۶ - ١٩٩٠) اقتصاددان نهادگرای آمریکایی، در سال ١٩٣١ دکتری خود را از دانشگاه ویرجینیا گرفت و بهمدّت ۵٠ سال در دانشکدۀ اقتصاد مریلند تدریس کرد. گروچی در سال ١٩٧٧ بازنشسته شد و در سن ٨٣ سالگی بر اثر بیماری سرطان درگذشت.
کتاب «تفکّر اقتصادی مدرن» مهمترین اثر گروچی است که اولینبار در سال ١٩۴٧ به چاپ رسید. گروچی هدف از تألیف این کتاب را «بررسی ماهیت و اهمیت جنبش بازسازی علم اقتصاد در آمریکا» میداند. در سه دهۀ ابتدایی قرن بیستم، جنبش آمریکاییِ اصلاح و بازبینی علم اقتصاد، «نهادگرایی» نامیده میشد و اقتصادی که این جنبش قائل به آن است، «اقتصاد نهادی». در واپسین سالهای حرفهای تورستن وبلن (١٨۵٧ - ١٩٢٩) که بسیاری او را پایهگذار مکتب نهادگرایی میدانند، اقتصاددانانِ آمریکاییِ دیگری نیز به عرصه آمدند که عنایت کامل به لزوم بازسازی اقتصاد داشتند. نسل جوانِ دگراندیش اقتصادی وجه مشترک زیادی با وبلن دارند اما تفکر خود را «اقتصاد نهادی» نمینامند و برای توصیف این اقتصاد جدید از واژگانی مانند «اجتماعی»، «تجربی» و «جمعی» استفاده میکنند. لذا گروچی برای توصیف اقتصادِ سدۀ بیست از دید وبلن، کامنز، میچل، جِی. اِمو کلارک و سایر قائلان به دگراندیشی اقتصادی، از اصطلاح «کلنگر» استفاده کرده است.
کتابهای «سیستمهای اقتصاد تطبیقی» منتشرشده در سال ١٩٧٧ و «بازسازی اقتصاد: تحلیلی از مبانی اقتصاد نهادی» منتشرشده در سال ١٩٨٧ از آثار دیگر گروچیاند. او بنیانگذار و برای دورهای رئیسِ انجمن اقتصاد تکاملی بود.
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_سیاسی
#نقد_کاپیتالیسم
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
انحصارگران میگن؛
قیمتگذاری نکنید، حتی با تضمین سود متعارف. نظارت هم که شدنی نیست. بازار را رها کنید، خودش بلد است، تخصیص منابع بدهد.
اینها که او میگوید، فراهم کردن شرایط برای تعیین قیمت عادلانه نیست، ایجاد محیط مناسب او برای دریدن مردم با اشتهای سیری ناپذیرش است.
✍دکتر رضا غلامی
#تحلیل_اقتصادی
#عدالت_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
«فریب برای گرانسازی»!
رییس پژوهشگاه سیاستگذاری شریف میگوید برخلاف بیشتر کشورهای دنیا مثل چین، مصرف مردم ما افزایشی است!
اما طبق گزارش رسمی توانیر،علیرغم رشد تعداد مشترکین خانگی؛ امسال ۲۰۸میلیون کیلووات ساعت #کمتر از پارسال مصرف کردند!
او ادعا میکند رشد اقتصادی ۲درصد اما رشد مصرف انرژی ۷درصد است!
درحالیکه باز هم طبق آمار، رشد اقتصادی در تابستان اخیر به بیش از ۷درصد رسید اما رشد مصرف برق نسبت به پارسال ۳.۳درصد و نسبت به ۱۲سال قبل فقط ۵.۲درصد است!
تازه این رشد هم درحالی بوده است که جمعیت کشور، تعداد مشترکین برق و نیز تولید کشور قابل مقایسه با ۱۲سال پیش نیست.
درباره کشورهای خارجی نیز آمار اشتباه است.
در پایان اما پس از بیان این آمارهای #غلط میگوید این موضوع معلول قیمتهای ارزان انرژی در ایران است!
اما سوال ما این است که هدفتان از بیان این حرفهای از اساس نادرست چیست و دقیقا از جان مردم چه میخواهید؟!!
✍سیدامیرحسین حسینی
#تحلیل_اقتصادی
#عدالت_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🔴 دانشگاه عمومی هم پولی شد!
منطق صداسیما برای پولی کردن تبلیغات انتخابات، این بوده که نامزدهای بیانگیزه، وقت صداسیما را نگیرند.
🔺اولاً ورود تمام نامزدها در دایره تبلیغات سالم، گرم کردن تنور انتخابات است و کمک به مشارکت.
🔺ثانیاً چنانچه برخی افرادی که از سر ماجراجویی وارد انتخابات میشوند مواضع و رفتارهای سبک و نامعقولی هم از خود نشان دهند، به حساب برنامه طنز میتوان گذاشت که آنتن صداسیما مملو از آن است.
🔺ثالثاً برای جلوگیری از تبلیغات مسموم رایج در فضای انتخابات، از جمله توزیع چلوکباب و بنرهای ۴۰ متری و میتینگهای مجلل و ... ، باید هرچه بیشتر رجوع مردم به صداسیما برای شناخت درست و حسابی نامزدها افزایش یابد. و صداسیما بشود مرجع تشخیص و رای آوری، نه لیستبندها.
🔺رابعاً صداسیما دانشگاه عمومی است ولی سهمش از آگاهی بخشی به مردم، در مقایسه با فضای مجازی کم است و باید بدینوسیله جبران شود.
پ.ن.: این انتقاد، منافی عملکرد ارزشمند تیم مدیریت صداسیما در کل نیست.
✍دکتر روح الله ایزدخواه
#تحلیل
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
حمید دباشی, استاد دانشگاه کلمبیا, در مقاله ای که بتازگی در Middle East Eye منتشر کرده، با عنوان: "از نازیسم هایدگری گرفته تا صهیونیسم هابرماسی، همواره رنج «دیگری» اهمیت ناچیزی داشته"، مینویسد:
-- تصور کنید ایران، سوریه، لبنان یا ترکیه با حمایت کامل تسلیحاتی و دیپلماتیک از طرف چین و روسیه، قصد و امکانات لازم برای بمباران تلآویو را بمدت سه ماه بهصورت شبانهروزی و کشتار دهها هزار اسراییلی، معلولیت افراد بیشمار، بیخانمان شدن میلیونها انسان، و تبدیل شهر به تلی از آوار غیر قابلسکونت، مانند غزهی امروز را داشتند. تنها برای چند ثانیه تصور کنید که ایران و متحدانش به عمد بخشهای پرجمعیت تر تلآویو، بیمارستانها، کنیسهها، مدارس، دانشگاهها، کتابخانهها، یا در واقع هر مکان پر تراکم شهری را هدف قرار میدادند تا از حداکثر تلفات غیرنظامی اطمینان حاصل کنند و به دنیا اعلام میکردند که صرفا بدنبال نتانیاهو و کابینهی جنگی او هستند.... سپس از خود بپرسید که ایالاتمتحده، بریتانیا، کانادا، استرالیا، اتحادیه اروپا و بالاخص آلمان، در عرض بیست و چهار ساعت پس از وقوع این سناریوی خیالی، چه میکردند؟
اکنون به واقعیت بازگردید و این حقیقت را موردتوجه قرار دهید که از ۷ اکتبر (و چندین دهه قبل تر از این تاریخ) تاکنون متحدان غربی تلآویو نهتنها شاهد رفتارهای اسراییل با مردم فلسطین بودهاند، بلکه تجهیزات نظامی، بمب، مهمات و پوشش های دیپلماتیک نیز برای آنها فراهم کردهاند، و در عین حال رسانههای آمریکایی توجیهات ایدئولوژیکی برای کشتار و نسلکشی فلسطینیان را ارائه کردهاند.
سناریوی تخیلی ذکر شده، حتی برای یک روز هم توسط نظم موجود جهانی قابلتحمل نخواهد بود. برای اوباشان جنگی ایالاتمتحده، اروپا، استرالیا و کانادا که تماما حامیان اسراییل هستند، ما مردمان بیپناه جهان، درست مانند فلسطینیان، به حساب نمیآییم و بهرسمیت شناخته نمیشویم. این تنها یک واقعیت سیاسی نیست، بلکه مرتبط به فرضیات اخلاقی و جهان فلسفی آنچیزی است که نام «غرب» بر خود نهاده است.
هیچیک از مایی که در بیرون از این دایره فرضیات اخلاقی اروپایی قرار داریم، در درون جهان فلسفی آنها وجود نداریم. اعراب، ایرانیان، مسلمانان، مردم آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین، ما هیچکدام، موجودیت واقعی برای فیلسوفان اروپایی نداریم، جز زمانی که بصورت یک تهدید متافیزیکی دیده میشویم که باید مغلوب و خاموش شود.
از امانوئل کانت و گئورگ ویلهلم فردریش هگل شروع میکنیم و با امانوئل لویناس و اسلاوی ژیژک ادامه میدهیم، ما موجودات عجیب الخلقه، اشیا بی جان و سوژه های قابل بررسی هستیم که وظیفه رمزگشایی از ما بر عهده مستشرقان گذاشته شده، و بدین ترتیب، کشتار دهها هزار نفر از ما توسط اسراییل یا آمریکا و متحدان اروپاییش، لحظهای درنگ و تأمل در ذهن فیلسوفان اروپایی ایجاد نمیکند.
شما مخاطبان اروپایی تبار اگر شک دارید، تنها نگاهی به فیلسوف برجستهی اروپایی یورگن هابرماس و چند تن از همکارانش بیندازید، که در اقدامی حیرتانگیز و با توحشی سنگدلانه، از کشتار فلسطینیان توسط اسراییل حمایت کردند.
پرسش اکنون دیگر این نیست که ما در مورد هابرماس که در حال حاضر 94 ساله است، بهعنوان یک انسان ممکن است چه فکری بکنیم. پرسش اینست که ما دربارهی او بهعنوان یک دانشمند علوم اجتماعی، بعنوان یک فیلسوف و متفکر انتقادی چه فکری میتوانیم داشته باشیم. آیا آنچه او تصور میکند دیگر برای دنیا اهمیتی دارد، اگر که تاکنون داشته است؟
دنیا درباره یکی دیگر از فیلسوفان مشهور آلمانی، مارتین هایدگر، پرسشهای مشابهی را بخاطر وابستگیهای مذموم او به نازیسم مطرح کرده است. به نظر من، اکنون باید چنین سؤالاتی را در باره صهیونیسم گرایی خشن هابرماس و عواقب قابل توجه آن که میتواند بر چگونگی درک مجموعه آثار فلسفی او اثر بگذارد، بپرسیم.
اگر هابرماس ذرهای فضا در فرضیات اخلاقی خود برای مردمانی مانند مردم فلسطین قائل نیست، آیا هیچ دلیلی وجود دارد تا ما ارزش کل پروژه آثار فلسفی او را مرتبط به بقیه بشریت و فراتر از محدوده مخاطبان اروپایی هم تبار خودش، بدانیم؟
آصف بیات، جامعهشناس برجسته ایرانی، در نامهای سرگشاده به هابرماس گفت که سخنان او در مورد وضعیت غزه «با عقایدش در تناقض است». با تمام احترامی که برای آصف بیات قائلم اما نظر من خلاف او است. من معتقدم که بیاعتنایی هابرماس به مرگ و زندگی فلسطینیان کاملاً با حمایت او از صهیونیسم مطابقت دارد.
✍دکتر حمیدرضا مقصودی
#تحلیل
#طوفان_الاقصی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📖 اقتصاد سیاسی کرونا
✍ اساساً نابرابریهای اقتصادی بزرگی که در طول تاریخ بشر ایجاد شده ریشه در عواملی همچون جنگ، استعمار و غارت، پاندمیها و اپیدمیها و... دارد
معتقدیم پاندمی کرونا بازی با ترس و وحشت برای بازتوزیع ثروت و تحول در مدل حکمرانی جهانی بود..محیط اقتصاد سیاسی جهانی بعد از کرونا دستخوش تغییرات جدیدی شد. کتاب "ترس حکم میراند" که به همت پژوهشگران اندیشکده اقتصادی قصد نوشته شده در پی تشریح این نگاه متفاوت به مسئله است.
#کتاب_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
برای چه در خانه گاز مصرف می کنید؟
برای چه در مسجد گاز مصرف می کنید؟
برای چه در هیات گاز مصرف می کنید؟
برای چه ...
خانه، مسجد، هیات و ... همگی در نگاه آماری متعارف، غیر مولد هستند.
پس اقتصاددانان متعارف، مصرف گاز در این نهاد ها را مصرف غیرمولد می دانند.
✍دکتر حمیدرضا مقصودی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت
یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
شما را از کاری که ما نکرده ایم می ترسانند، آنها غارت را تئوریزه می کنند، در لابی های شبانه برای دولت و ملت نقشه می کشند، به عیش و نوش مشغولند و به ریش همه ما می خندند، نه تنها ما، که جهان عاقل امروز هم دنبال تحقق هدف سمت راستی است اما آنها شما را از تصویر سمت چپ می ترسانند.
#دروغ
✍دکتر همت قلی زاده
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
♦️شعار گرانی در برابر منطق تولید
❎نئولیبرال های وطنی میگویند: در مورد بنزین #ناترازی داریم، یعنی مصرف بیشتر از تولید است، پس #گران_کنیم تا #مردم_کمتر_مصرف_کنند.
✅ولی مقام معظم رهبری می فرمایند: #تولید_را_زیاد_کنید که هم #خودکفا شویم (رفع ناترازی) و هم #صادرکننده (ایجاد تراز مثبت)،و مصرف بنزین را هم کنترل کنید با توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
✍دکتر محمد جواد توکلی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
اگر به اقتصاددانان متعارف دنیا بگویید، ما مازاد تراز تجاری داریم ولی نرخ ارز افزایشی است، سریعا شما را به روانپزشک معرفی می کنند.
ولی اگر ادامه بدهید که بیش از 40% واردات رسمی، قاچاق ورودی و 10% آن هم خروج سرمایه داریم، سریعا سیاست گذاران اقتصادی کشور شما را به روانپزشک معرفی می کنند.
✍فکاهیات اقتصادی ایران دکتر رضا غلامی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
آنچه از بیانات دیروز رهبر انقلاب اسلامی نباید نادیده و ناشنیده گرفته شود:
🔸 تنها تأسّفی که من دارم این است که این #پیشرفتها برای مردم توضیح داده نشده و مطمئنّاً اکثر افراد کشورمان از این تلاشهایی که انجام گرفته و توفیقاتی که به دست آمده و ابتکاراتی که از نیروهای انسانی نخبهی ما سر زده، #بیاطّلاعند.
🔸 من دو سه مورد از این درخواستهایی را که آقایان داشتند یادداشت کردم:
۱. مجموعههای صنعتی #چندوجهی که گفته شد، نکتهی مهمّی است؛
۲. مسئله تأمین مالی و پیشنهادهایی که بعد برای #شرکتهای_متوسّط_و_کوچک شد، حرف درستی است و مسئله مهمّی است که باید دنبال بشود؛
۳. موضوع #آبیاری_نوین که برای #کشاورزی گفته شد، هم #صرفهجویی آب است، هم #افزایش_تولید کشاورزی و درآمد کشاورزان است.
۴. یکی از مشکلات کشور رشد نقدینگی است. خب وقتی که ما در این زمینه به سیاستهای انقباضی رو میآوریم، طبیعتاً منابعی که بانکها در اختیار فعّالان اقتصادی میگذارند محدود میشود؛ ما این محدودیّت را چه کار کنیم که به #بنگاههای_کوچک و متوسّط که اساس کار دست اینها است، یعنی #گستردهترین_بخش_فعّالیّت مال بنگاههای متوسّط و کوچک است، ضربه نخورد؟ این مدیریّت لازم دارد؛ این یکی از کارهای مهمّی است.
❗️اینها چیزهایی است که برای ما #حیاتی است؛ اینها یک چیزهایی است که برای ما لازم است.
✍دکتر علی سعیدی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🇮🇷در آغاز ایامالله #دهه_فجر و بهاری دیگر از انقلاب شکوهمند ایران اسلامی،🇮🇷
🌷 ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام شهدا،
🌺فجر پیروزی انقلاب اسلامی را به محضر رهبر فرزانه انقلاب و مردم شریف و همیشه درصحنه میهن عزیزمان تبریک و شادباش عرض مینمایم
✅و از خدای سبحان توفیق احیای همیشگی و پاسداشت #ارزشهای انقلاب اسلامی بخصوص عدالت اسلامی را مسئلت داریم.
🎊ایام مبارک دهه فجر و یومالله ۲۲ بهمن بر همه مردم مسلمان ایران و آزادگان جهان مبارک باد!🎊
#دهه_فجر
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸بررسی اقتصاد سیاسی ایران با دکتر سید مهدی زریباف
چگونه اقتصاد اسلامی به انزوا کشیده شد؟
#اقتصاد_سیاسی
#اقتصاد_اسلامی
#دکتر_زریباف
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
باید در 45 سالگی انقلاب به این بلوغ برسیم در این کشور یا جای بانکهاست یا مردم!
https://virasty.com/dehghani_org/1706905975360046546
تصمیمات مدیران بانکها وضعیت اقتصاد کشور رو به جایی کشانده که دولت یا باید مردم را انتخاب کند یا حفظ شبکه بانکی موجود را و راهی جز این ندارد.
خلق نقدینگی بیضابطه، بنگاه داری و دخالت در بازارهای مختلف از جمله فعالیتهای غیر مرتبط و مخرب شبکه بانکی موجود کشور است.
#یابانک_یامردم
✍محمدحسن دهقانی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🔴بیندیشیم
برنامه های اقتصادی دولت در پندار، گفتار و کردار بزرگان دین
قسمت اول: برنامه های ذکر شده از منظر امام علی ـ علیه السلام ـ
امام علی (ع) برای ازبین بردن ظلم وستم، بهبود شرایط جامعه وبهره مندی ستم دیدگان ودیگر اقشار از امکانات جامعه برنامه های خاصی را در جامعه پیاده نمود:
1️⃣ گسترش عدالت
مهم ترین هدف حکومت از دیدگاه امام علی (ع) احقاق حق، اجرای عدالت واز میان بردن ستم است.زیرا با اجرای عدالت وتقسیم عادلانه ثروت، فشار بر مردمی که در رنج وسختی وشکاف طبقاتی به سر می برند، کمتر می شد. به همین دلیل امام علی (ع) صندوق شکایات را جهت رسیدگی به مشکلات مردم وآگاهی از ظلم وستم های جامعه وبه منظور عدالت گستری ایجاد کرد تا اگر فردی نخواست یا نتوانست به صورت شفاهی، مشکلات وشکایت های خویش را بیان کند ، آن را بنویسد ودر صندوق بیندازد تا از این طریق به گوش مسئولان وفرمان داران برسد تا به شکایت آنها رسیدگی شود.
2️⃣ تقسیم عادلانه بیت المال
امام علی (ع) بیت المال را امانتی می دانست که درآمد های آن به عموم مسلمانان تعلق دارد وبا توزیع مطلوب، افزایش رفاه همگان را فراهم می کرد. ایشان در تقسیم بیت المال بین خواهرش و کنیز او یا بین زن قریش که خود را از اشراف می داند و کنیز عجمی او تفاوتی نمی گذارد و وقتی به وی اعتراض می شود می فرماید:من میان سیاه و سفید و بین فرزندان اسماعیل و اسحاق فرقی نمی گذارم همان طور که در قرآن برتری عرب بر عجم را ندیده ام.
3️⃣ کوشش برای بهبود وضع مردم
امام یکی از وظایف مهم حاکم را بسترسازی مناسب جهت آسایش مردم و تأمین رفاه آنان می داند و در دستوری به مالک اشتر می فرماید: آسان سازی هزینه زندگی مردم به وسیله حاکم به طور مسلم در اجتماع، آثار روحی و روانی زیادی خواهد داشت، پس زمینه باید برای تاجران و صنعتگران به گونه ای آماده شود تا بتوانند نیاز جامعه را به راحتی تأمین کنند و مشکلی نداشته باشند، زیرا استواری همه طبقات جامعه وابسته به بازرگانان و صنعتگران است.
4️⃣مبارزه با مفاسد اقتصادی
در دین اسلام اخلاق و اقتصاد به گونه ای به هم گره خورده اند که قابل جدایی نیست. به گونه ای که در سیره امام علی (ع) ایشان با ثروت اندوزی واحتکار مبارزه می کنند واگر در بازار مسلمانان با کم فروشی و نیرنگ در معامله رو برو می شدند، آنها را تنبیه می کردند.
5️⃣گزینش کارگزاران و نظارت بر عملکرد آنان
امام علی (ع) به مالک فرمود:کارگزاران دولتی را از میان مردمی با تجربه و با حیا، از خاندانی پاکیزه وبا تقوا که در مسلمانی سابقه درخشانی دارند، انتخاب کن زیرا طمع ورزی شان کمتر وآینده نگری آنان بیشتر است ودست به اموال بیت المال نمی زنند.
برای پیشگیری از فساد و ایجاد زمینه های اصلاح، بهره مندی کارگزاران از درآمدی بایسته، ضروری است.در این صورت آنان از یک سوازچنگ اندازی بر بیت المال خود داری خواهند کرد و ازسوی دیگر، درتنبیه سرکشان و خائنان و اصلاح فاسدان، توانمند خواهد بود و متخلفان بهانه ای برای تخلف نخواهند داشت.
هم چنین برای نظارت بیش تر، وجود نظام اطلاعاتی کارآمد که ناظر بر رفتار کارگزاران، نگران لغزش ها، تخلف ها وناهنجاری های اداری باشد، ضروری است.اِیشان تجسس در احوال شخصی را در نظام حکومتی ممنوع کرد اما بر مراقبت از کارمندان نظام اسلامی و نظارت بر رفتار کارگزاران ازطریق تشکیلاتی اطلاعاتی تأکید ورزیدند تا مبادا کارگزاران در انجام دادن وظایف خود کوتاهی کنند و یا با تکیه بر قدرت و مسندی که در اختیار دارند، به حقوق مردم تجاوز روا دارند.
#عدالت_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻از اقتصاد اسرائیل چه میدانید؟
بخش اول
سلسله مباحث جنگ اقتصادی با صهیونیزم، سید محمدرضا رضی
#طوفان_الاقصی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
هر #نسخه_اقتصادی که در آن به سختی انداختن اجباری عموم مردم در تامین معیشتشان باشد نه انقلابی است نه اسلامی.
در هر نسخه گران سازی، یک نسخه تضعیف پول ملی مستتر است.
✍ دکتر حمیدرضا مقصودی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت
یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🖤آجرک الله یا بقیة الله 🖤
🌺 توصیه های امام کاظم علیه السلام
به هشام بن حَکَم :
✅ ای هشام! لقمان به پسرش گفت:
در مقابل حق متواضع باش
تا عاقل ترین مردم باشی.
دنیا دریایی عمیق است که
انسانهای بسیاری در آن غرق شده اند.
پس کشتی نجات تو، در دنیا باید
#تقوای خدا باشد و بار آن ایمان
و بادبانش توکّل و ناخدایش عقل
و راهنمایش علم و لنگرش صبر باشد.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها. این کشتی نجات انسانها است.
📚 تحف العقول جلد۱
صفحه ۳۸۳ به بعد
#شهادت_امام_کاظم_علیه_السلام
بر شما تسلیت باد🙏🖤
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir