📌 پیشنهادات پرفسور مسعود درخشان (استاد تمام اقتصاد) به دولت شهید رییسی، بهمن ۱۴٠٠
ایشان معتقدند راهکار اقتصادی کشور فقط در بیانات امامین انقلاب است.
📎 https://atna.atu.ac.ir/fa/news/303422/نقدها-و-توصیههای-کلیدی-مسعود-درخشان-به-تیم-اقتصادی-دولت-سیزدهم
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
يَسأَلونَكَ عَنِ الأَنفالِ ۖ قُلِ الأَنفالُ لِلّهِ وَالرَّسولِ(انفال، ۱)
📌انفال و عدالت اقتصادی
📍انواع مالکیت در اسلام
1⃣ اموال عمومی؛ سرزمینهایی که مسلمین در جهاد فتح کردند (مفتوح العنوه). اینها برای عموم مردم است و تولیت آن دست امام و جانشینی اوست.
2⃣ اموال امام (دولتی) مثل انفال، فی، خمس و... مخصوص شان حاکمیتی امام است.
3⃣ اموال شخصی؛ مساله مهم این است ملکیت شخصی و حق تصرف در منابع طبیعی به واسطه حیازت و کار به دست میآید.
📍چند نکته مهم اقتصادی پیرامون انفال
📍نفل به معنای زیادی مثل نمازهای نافله؛ مالی که اضافه بر مخارج مرسوم است.
📍صاحب جواهر: بدون شک انفال ملک رسول خدا و جانشین اوست. ثم إنه لا كلام في كون الأنفال ملكا للنبي ص كما يدل عليه الكتاب و السنة و الإجماع، ثم من بعده للقائم مقامه (جواهر الکلام ج ۱۶ ص ۱۳۳)
📍مجموع روایات انفال را مخصوص پیامبر ص و جانشین او دانستند. (مقاله ولی امر و مالکیت انفال)
📍بنابر نظر مشهور فقها در زمان غیبت انفال برای عموم شیعیان حتی مسلمانان مباح است و به و واسطه کار و حیازت میشود تصرف کرد.
📍انفال در غیبت امام برای عموم مردم است
صاحب حدائق: ظاهر المشهور هنا هو تحليل ما يتعلق من الأنفال بالمناكح و المساكن و المتاجر خاصة و أن ما عدا ذلك يجري فيه الخلاف على نحو ما تقدم في الخمس. و ظاهر جملة من متأخري المتأخرين القول بالتحليل في الأنفال مطلقا و هو الظاهر من الأخبار. (الحدائق الناضرة :الشيخ يوسف بحرانی،ج12 ص 481)
📍انفال برای غیر شیعیان هم هست.
امام خمینی: الأقوى حصول الملك #لغير_الشيعي أيضا بحيازة ما في الأنفال من العشب و الحشيش و الحطب و غيرها، بل و حصول الملك لهم أيضا للموات بسبب الاحياء كالشيعي. (تحرير الوسيلة، سید روح الله الخميني، ج۱ص369)
در نتیجه بنابر نظر مشهور انفال در زمان غیبت برای عموم مردم است. علاوه بر انفال مباحات عامه و اموال عمومی که بخش قابل توجهی از ثروت در جامعه اسلامی را شامل میشود هم برای عموم مردم است.
📍مصادیق انفال:
زمینهای موات؛ زمینهای بیمالکه مثل جنگل و دریا و کوه و...
معادن (ظاهری) بعضی همه معادن را میگویند.
و.....
📍عدالت بنیادین در دو ساحت
۱- منابع مثل انفال و...
۲- درآمدهاست که طبیعتا اولی مهمتر است. اصل ۴۵ قانون اساسی انفال را در اختیار حاکمیت برای مصالح عمومی مردم معرفی کرده است.
📍مساله مسکن که یکی از بزرگترین مشکلات کشور است بنا بر گزارش ها %۵۰ تا ۷۰% قیمت آن برای زمین است که با تقسیم عادلانه زمینهای موات که بخشی از انفال است تا حد زیادی قابل حل است. امروز انفال در اختیار بعضی سازمانها و ادارات دولتی است و تبدیل به کالای سرمایهداری شده و فئودالیسم باز تولید شده در حالی که اگر به قواعد فقهی عمل میشد زمین از سرمایهای بودن خارج و عدالت اجتماعی محقق میشد.
✍محمدامین رضایی
#انفال
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
7.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌در جنگ صفین یکی از کارهای مهم جناب عمار یاسر تببین حقیقت بود!
📍کلیپ بسیار ارزشمند درمورد نقش بصیرت در شرایط دشوار و جنگ همه جانبه کنونی
🎙مقام معظم رهبری
#بصیرت #انقلاب #تبیین
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📌 خاورمیانه یا آمریکا؟!
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 روایتی دستِ اول از آتشسوزی در لسآنجلس
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📌تحلیلی بر اقتصاد آرژانتین
«...آیا اقتصاد آرژانتین ، روبه بهبودی است...؟
آیا تورم کنترل شده است...؟!
آیا رونق اقتصادی آغاز شده است...؟!
آیا نسخه های مکتب نئوکلاسیک در آرژانتین به پاسخ مثبت رسیده است...؟!
مطلب زیر تحلیلی بر اقتصاد آرژانتین پس از روی کار آمدن خاویر میلی، رئیس جمهور غربگرا در این کشور است»
📍خاویر میلی و اساس اصلاح نئولیبرال
اساس اصلاح نئولیبرال بر تنظیم تقاضا با مکانیسم قیمت است.
در این نگاه، علت تورم، مازاد تقاضاست و زمانی که این مازاد ازبین برود، اقتصاد وارد لوپ توسعه می شود.
علت مازاد تقاضا، سطح پایین قیمتهاست. یعنی جایی که افرادی که صلاحیت مصرف ندارند در حال مصرف هستند یا مقداری بیش از آنچه صلاحیتش را دارند مصرف می کنند.
لذا افزایش قیمتها باید تا جایی ادامه پیدا کند، که سطح تقاضای بازار با سطح عرضه موجود برابر شود.
سوی دوم نظریه نئولیبرالیسم، دستمزد نیروی کار است. در این نگاه، مازاد دستمزد، خود عامل مازاد تقاضاست. پس از یک سو باید قیمت را افزایش داد و از سوی دیگر دستمزد نسبی باید کاهش پیدا کند تا قدرت خرید نیروی کار تا سرحد از بین رفتن مازاد تقاضا کاهش پیدا کند.
فرایند اصلاح نئولیبرال، فرایندی دردناک است. چرا که عده ای دیگر نمی توانند تقاضا کنند و عده ای هم دیگر نمی توانند شغل داشته باشند.
لذا در طول این فرایند،گریزی از تورم های بالا و بیکاری سرسام آور نیست.
نئولیبرال ها، این فرایند را سم زدایی از بدن اقتصاد می دانند. سمومی که دولت، اتحادیه ها و انجمن های کار یا بنگاه های خیریه به بدن اقتصاد تزریق کرده اند.
پایان دوران سم زدایی، مصادف می شود با آغاز دوران رونق بهره ور. از این لحظه شگفت انگیز، دیگر قیمتها، طبیعی ترین و دقیق ترین سیگنال های اقتصادی را صادر می کنند. سیگنال های اقتصادی توام با بهره وری کامل و به سوی اشتعال کامل. دکترین نئولیبرال، شفافیت، رقابت و اشتغال کامل را نتیجه اصلاحات اقتصادی می داند. در میانه این اصلاحات، ناکارایی ها، محرومیت ها، فقرا و مستمندان، سمومی هستند که از بدن بیمار اقتصاد دفع می شوند.
خاویر میلی، در حال اجرای دوران سم زدایی از اقتصاد آرژانتین است. پس از اتمام این دوران، تنها افرادی مصرف می کنند که بتوانند سیگنال قیمت های طبیعی را تحمل کنند. تنها کسانی اشتعال دارند که دستمزدهای طبیعی بتواند آنها را اقناع کند.
و تا این لحظه از تاریخ، هیچ اقتصادی نتوانسته این لحظه تاریخی را بدون به وجود آوردن میلیون ها بی سرپناه، صدها هزار مرگ از نابرابری و گرسنگی و سرما و گرما و افزایش شدید افسردگی و خودکشی و مشکلات روانی ادراک کند.
بله در دکترین نئولیبرال، میلیون ها انسان باید دفع شوند تا قیمت به متغیر طبیعی تعیین کننده تبدیل شود. و روی زمین هیچ گاه این اتفاق نیفتاده.
زمانی که پس از اصلاحات نئولیبرال، رشد قیمتها متوقف می شود، زمانی است که میلیون ها انسان از مصرف اخراج شده اند. و خاویر میلی در حال نزدیک شدن به این لحظه از اقتصاد نئولیبرال آرژانتینی است. قیمت ها آنقدر بالا می روند که دیگر جای رشد نداشته باشند. و این کاهش تورم، مثل متوقف شدن جریان خون در اقصی نقاط بدن اقتصاد است.
پس در مطالعه متغیرها، اگر فرایند را نبینیم دچار فریب بزرگ می شویم.
✍حمیدرضا مقصودی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📌 میلاد با سعادت مظهر علم و عزت و عدالت و سخاوت و شجاعت اسد الله الغالب، حیدر کرار، علی بن ابیطالب(ع)، بر عاشقانش مبارک باد.
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
دکتر شهنازی_تازههای اقتصاد.pdf
724.6K
📌یادداشت بررسی مسائل ریشه دار در اقتصاد ایران
📍دکتر شهنازی (استاد اقتصاد دانشگاه شیراز) در گفتگویی که با "تازههای اقتصاد" داشته، به بررسی تحلیل مسائل ریشهدار اقتصاد ایران از جمله تورم مزمن و ناترازی شبکه بانکی پرداخته است. وی معتقد است حل معضل تورم مستلزم هماهنگی کامل میان سیاستهای پولی و مالی، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و مدیریت رشد نقدینگی است. دکتر شهنازی بر اهمیت اعتبار بانک مرکزی در موفقیت سیاستهای ضد تورمی تاکید کرده و کاهش انتظارات تورمی را مستلزم شفافیت و اعتمادسازی در سیاستگذاری میداند.
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📌گزارشی از وضعیت فعلی اولین تعاونی پلتفرمی ایران
📍هفته گذشته برای امور کاری به شهر ساوه رفتم و در آنجا به واسطه یک دوست قدیمی با یک جوان ساوجی آشنا شدم و به غیرت جوانان این استان غبطه خوردم و همزمان افسوس !
با هم بسیار گفتگو کردیم
و آنقدر جذب این صحبت ها شدم که جلسه بعدی را کنسل کردم و چندین ساعت پای درد و دلش نشستم.
او بنیانگذار اولین تعاونی پلتفرم کشور بود
تا به حال اسم این مدل تعاونی را نشنیده بودم و وقتی سند توسعه بخش تعاون را نشانم داد ، تازه متوجه اهمیت موضوع شدم .
این یک پروژه فناورانه اقتصادِ اجتماعی دیجیتال بود که یک بخشش مربوط به هوشمندسازی بازار کشاورزی با اسم دهقان شو می شد .
که با ابتکاری خلاقانه و عضويت رایگان ، برای کشاورزان ایران خلق ثروت کند و در فقرزدایی این جامعه محروم خیلی کمک حال باشد و اکثر خبرگزاری ها و چندین برنامه تلویزیونی خبرهاش کار کرده بودند ، اما برای اجرای این پروژه ملی اقتصادِ دانش بنیانِ مردم محور بیش از ۵ سال در وزارتخانه های مختلف پاسکاری شده بودند و با اندوه فراوان بهم گفت ، از تیم با انگیزه ۲۰ نفره ی ما ، متأسفانه ۸ نفرشون مهاجرت کردن ، علتش مشخص بود ،چون مدیران نا آگاه و مغرور ما آنها را ناامید و پریشان کرده بودند .
📍ادامه در سامانه مسیرکار
📎https://www.masirkar.ir/blog/1403/10/26/2739/
#تعاونی #پلتفرم #اقتصاددیجیتال
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
▪️ جناب آقای دکتر سید مهدی زریباف
عضو هیات علمی گروه اقتصاد و سرپرست دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشکده اصولالدین
▪️با کمال اندوه و تأثر از درگذشت برادر گرامیتان، این مصیبت را به شما و خانواده محترمتان تسلیت عرض می نماییم و در این ایام سالروز ارتحال امالمصائب حضرت زینب(سلام الله علیها) برای آن مرحوم از درگاه خداوند متعال علو درجات و برای شما صبر و شکیبایی مسئلت داریم.
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📌رشد صنعتی چگونه اهداف اقتصاد مقاومتی را محقق میکند؟
📍رشد صنعتی با افزایش تولید داخلی، ایجاد اشتغال، افزایش صادرات غیرنفتی و ارتقای فناوری، نقش مهمی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ایفا میکند. رشد صنعتی چگونه اهداف اقتصاد مقاومتی را محقق میکند؟ در دهههای اخیر، مفهوم اقتصاد مقاومتی به عنوان یک رویکرد استراتژیک برای مقابله با چالشهای اقتصادی و تحریمهای بینالمللی مطرح شده است. این رویکرد بر تقویت بنیانهای داخلی اقتصاد و کاهش آسیبپذیری در برابر شوکهای خارجی تأکید دارد.[1] در این میان، رشد صنعتی به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی، نقش مهمی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ایفا میکند. این نقش را میتوان در چند محور اصلی بررسی کرد : افزایش تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات یکی از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی افزایش تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات است که در راستای تقویت بنیه ملی و استحکام نظام اقتصادی کشور قرار دارد. این هدف با تأکیدات رهبر معظم انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای، همسو است. ایشان در بیانات خود، میفرمایند : «پیشرفتها نشانهی ساخت محکم و مستحکم بنیهی ملّت ایران و نظام اسلامی است. این پیشرفتها در سایهی ایمان به وجود آمده است، در سایهی احساس عزّت ملّی، در سایهی احساس نیاز به توان داخلی.
📍ادامه در سامانه مسیرکار:
https://www.masirkar.ir/blog/1403/10/29/رشد-صنعتی-چگونه-اهداف-اقتصاد-مقاومتی-ر/
✍زهرا دلاوری
#اقتصادمقاومتی #اقتصاد #رشداقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📌رشد بورس واقعی نیست!
📍روند معکوس تولید شرکتهای صنعتی بورسی و رشد قیمت سهام آنها بیانگر اثرات افزایش نرخ ارز نیمایی بر بورس است. در واقع رشد اخیر بورس، بهخاطر رونق تولید در کشور نیست و در اثر گرانسازیهای ناشی از افزایش قیمت ارز بوده.
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir