هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
📣معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی علم و صنعت برگزار می نماید:
🌟 کارگاه #فصل_سخن 🌟
🔰 نقد و بررسی کتاب
🔶 عدالت: کار درست کدام است؟
✅ با حضور دکتر #حمید_رضا_مقصودی
🔸دکترای تخصصی علوم اقتصادی
🔸استادیار گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه قم
🕒 دوشنبه 16 اسفندماه، ساعت ۱۸ الی ۲۰
📎برای ثبت نام رایگان به آیدی زیر پیام بدید
🆔 @jdevsiust
#جهاد_دانشگاهی_علم_و_صنعت
@iso_iust
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙حجت الاسلام قنبریان درباره لایحه جبران خدمات:
🔹یک راهحل مکانیزمی است که با بازی کردن با ضرایب پرداخت و نحوه پرداخت میخواهد کار را حل کند. از اول هم مثل پزشکان و اینها استثنا هستند!
🔹راه اساسی، راه #انقلابی است؛ که به نظر میآید ۴ خصوصیت باید آن لایحه داشته باشد:
1️⃣ کفِ سطح کفاف معیشت همه کارکنان دولت را تامین کند. الان تعداد زیادی از کارکنان دولت زیر #خط_فقر ند!
2️⃣ از آن جاهایی که بالادستی است، #قله_تراشی کنیم، به خصوص قسمت مقامات و مسئولین.
3️⃣ جلوی درآمدهای اختصاصی برخی دستگاهها را بگیریم. درآمد اختصاصی، مقابل اصل ۵۳ قانون اساسی است. درآمد اختصاصی یعنی یک پولی اختصاصا میآید و به خزانه کل نمیرود که -دور از شأن #جمهوری_اسلامی- بدعت #معاویه است!
4️⃣ استثناپذیری از قانون حذف شود. در ماده ۱۱۷ قانونی که سال ۸۶ تصویب شده، یک دستگاههایی استثنا شده! یک شیطنتی هم به کار میبرند اولین دستگاهی که استثنا میکنند نهادهای تحت امر رهبری است!
خواهش بنده این است مقامات عالی نظام و رهبر عزیز انقلاب تاکید کنند این استثنائات حذف شود و همه زیر یک چتر حقوقی باشند.
#ثریا
☑️ @m_ghanbarian
💠 @QasdWay
📢 اندیشکده دولت و نظامسازی اقتصادی با همکاری اندیشکده حکمرانی انفال و منابع طبیعی دانشگاه امام صادق علیهالسلام برگزار میکند:
📌نشست علمی با موضوع: *سیاستهای نفت و گاز کشور در مواجهه با تحولات اخیر*
📅 دوشنبه، ۲۳ اسفند ۱۴۰۰، ساعت ۱۹:۳۰
🔹سخنران: *پروفسور مسعود درخشان*
🌐جهت شرکت در جلسه به صورت مجازی، از طریق پیوند زیر اقدام فرمایید:
https://vc.isu.ac.ir/ch/anfal
💠پخش زنده از اینستاگرام اندیشکده رهیافت:
@rahyaftt_ir
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چارهای نیست، خودمان باید بسازیم!
#استاد_درخشان
🆔 @QasdWay
رشد اقتصاد با نفت ۴.۱ و بدون نفت ۳.۴ درصد شد
🔹بانک مرکزی: تولید ناخالص داخلی کشور با احتساب نفت و بدون احتساب نفت در ۹ ماهه سال جاری به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب از افزایش ۴.۱ و ۳.۴ درصدی برخوردار بوده است.
tn.ai/2682019
@QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 ۱۵ تولید کننده برتر #کالای_استراتژیک_گندم از سال ۱۹۶۱ تا ۲۰۲۱ (بر حسب تن)
🔰 منبع: فائو
💠 @QasdWay
بعد از آشکار شدن و رسوایی طینت سیاسی و ایدئولوژیک نهادهای ورزشی بینالمللی، حال نوبت به دانشگاهها و آکادمیها رسیده. نهادهایی که در قرنهای اخیر همواره خود را غیرسیاسی و غیرایدئولوژیک مینامند. و حال یک بیانیه مشترک از سوی نهادهای علمی علیه روسیه. نهادهایی که در همه جنگهای ۷۰ سال اخیر در خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین لال شده بودند، گویا این روزها شفا پیدا کردهاند.
متن بیانیه کاملا علمی! غیرسیاسی! و غیرایدئولوژیک!
حمله بی دلیل به اوکراین، کشوری دموکراتیک و مستقل، نقض آشکار قوانین بین المللی و ارزش های اصلی بشریت است. تهاجم روسیه حمله به اصول اساسی آزادی، دموکراسی و خودمختاری است که زمینه را برای آزادی دانشگاهی و فرصت هایی برای تبادل علمی و همکاری فراهم می کند.
در این ساعت تاریک، افکار و عمیق ترین همدردی ما با مردم اوکراین است. ما مصمم به حمایت از آکادمی ملی علوم اوکراین هستیم. ما با جامعه علمی و دانشمندان در اوکراین همبستگی می کنیم.
ما دانشمندان و شهروندان روسی را که از این حمله خجالت می کشند و علیه جنگ صحبت می کنند، قدردانی می کنیم.
ما از رهبری روسیه می خواهیم که فورا تمام اقدامات نظامی علیه اوکراین را متوقف کند و به این جنگ پایان دهد.
پینوشت:
آیا میدانید که ما بیش از یک قرن است که جوانانمان را میفرستیم تا این نهادهای غیرایدئولوژیک! غیرسیاسی! و علمی! تربیت کنند؟
و آیا از تربیتشدگان این نهادها نتیجهای جزویرانی این زاد و بوم حاصل میشود؟آیا این نهادها روشهایی برای پیشرفت ما را در اختیار میگذارند؟
@hamidrezamaghsoodi
💠 @QasdWay
🌺 سال "تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین"🌺
❔چرا محور نامگذاری این سالها، تولید ملی بود؟
🔻 حضرت آیتالله خامنهای در پیام نوروزی ۱۴۰۱ بر حرکت کشور برای رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی تاکید کردند
💫 تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین
🔻 رهبر انقلاب در پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۱: در این چند ساله بنده برای شعار سال «تولید» را عمدتاً محور قرار دادم با یک قیدی، با یک خصوصیتی. علت هم این است که تولید کلید حل مشکلات اقتصادی کشور است. تولید ملّی در واقع راه اصلی عبور از سختیها و دشواریهای اقتصادی برای کشور است. یعنی مهمترین مسائل اقتصادی کشور را مسئلهی تولید، رواج تولید ملّی و رونق تولید ملّی، حل میکند. ۱۴۰۰/۱۲/۲۹
🔍 متن کامل پیام👇
https://farsi.khamenei.ir/message-content?id=49858
💠 @QasdWay
پروفسور درخشان_سیاست_های نفت و گاز کشور در مواجهه با تحولات اخیر،حجم پایین.mp3
37M
#جلسه_تخصصی
🎵 صوت | نشست علمی با موضوع: سیاستهای نفت و گاز کشور در مواجهه با تحولات اخیر
📌 سخنران: پروفسور مسعود درخشان
📅 تاریخ برگزاری نشست: دوشنبه 1400/12/23
🗂هسته #نفت_و_گاز
🆔 @RAHYAFTT_IR
💠 @profderakhshan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ "دنیای مدرن کجاست؟"
#پرفسور_مسعود_درخشان
یک و فقط یک صدا وجود دارد!
صدای مقام معظم رهبری...!
دنیا متشکل از دو دسته کشورهاست:
کشورهای سلطهگر استثمارکننده
کشورهای سلطهپذیر
💠 @QasdWay
✳️ اثرگذاری سیگنالهای مقامات نفتی ایران بر جلوگیری از افزایش قیمت نفت در روزهای پس از آغاز جنگ اوکراین
💠 @QasdWay
🔰معاونت سیاسی بسیج دانشجویی با همکاری معاونت امور دانشجویی دانشگاه و مدرسه عالی شهید مطهری (ره) برگزار می کند:
🔸 دوره صدر اندیشه «رهیافتی بر اندیشه شهید سید محمد باقر صدر (ره)»
💠 سرفصل ها و اساتید:
▫️آشنایی با وجوه کلی اندیشه شهید صدر
(آیه الله سید منذر حکیم، شاگرد شهید)
▫️ سیره سیاسی-اجتماعی شهید صدر
(خانم مریم برادران، صدر پژوه)
▫️اقتصاد از منظر شهید صدر
( دکتر علی سعیدی، پژوهشگر حوزه اقتصاد اسلامی )
▫️جامعه و حکومت اسلامی از منظر شهید صدر
( دکتر یحیی بوذری نژاد ، استاد محترم دانشگاه تهران )
▫️میراث فقهی شهید صدر
(حجتالاسلام محمد مادرشاهی، دبیر گروه فقه نظام اقتصادی پژوهشگاه فقه نظام)
💠 مکان: دانشگاه و مدرسه عالی شهید مطهری
💠 زمان: ۲۴ الی ۲۶ فروردین ۱۴۰۱، ساعت ۱۷ الی ۲۰
🔹همراه با اعطای گواهی معتبر
🔹حضوری و مجازی
🔻 جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به نشانی زیر مراجعه فرمایید:
https://tollab.motahari.ac.ir/fa/news
🆔 @QasdWay
اساتید اقتصاد اسلامی به رییس جمهور چه گفتند؟
بخش اول:
✅ دکتر محمد جواد توکلی: سیاست های اقتصاد اسلامی در سه بعد آسیبشناسی اقتصادی، تعیین اهداف اقتصادی مورد اولویت و تدابیر پیشنهادی از سایر مکاتب اقتصادی متمایز است. در این چارچوب استفاده از نسخههای عاریتی صندوق بینالمللی پول در خصوصیسازی بی ضابطه، افزایش نرخ ارز و عدم حفظ ارزش پول ملی، و یارانه زدایی با آموزههای اقتصاد اسلامی سازگار نیست.
✅ دکتر محمد جواد محقق نیا: بانکها عملا از تولید و دانشبنیانها حمایت نمیکنند. ۴۰ هزار میلیارد تومان پول بانک صرف ساختن ایران مال شد نه احداث پالایشگاه که میتوانست ما را در برابر تحریم ها آسیب ناپذیر کند. با استفاده از مدل مشارکت مردمی می توان آورده مردم را در کنار تسهیلات بانکی گذاشت و کلان پروژههایی را در کشور اجرایی کرد.
✅دکتر رسول بخشی: با پذیرش خلق پول بانکی و مشروعیت بخشی به سفتهبازی با ابزارهایی مثل مالیات نمی توان اوضاع اقتصادی کشور را بهبود داد.
✅حجه الاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی: مقابله با فقر تنها با سه اقدام عملیاتی است:دلارزدایی از اقتصاد کشور، تعطیلی بانکهای خصوصی و انحصار زدایی و ایجاد تعاونیهای فراگیر ملی. در سند تحول دولت به سیاستهای اقتصاد مقاومتی توجه نشده است.
✅دکتر ایرج توتونچیان: حتی اگر بگوییم بانکها ربوی عمل نمیکنند، تمام آثار نکبتبار اقتصاد ربوی را دارند. طرحی برای اجرای واقعی بانکداری بدون ربا تدوین کردیم که به صورت آزمایشی در یک بانک اجرایی شود. نظام بانکی ربوی کنونی به جای اینکه پول را در تولید ببرد و یا در مسیر دانشبنیانی قرار دهد، وارد سفته بازی می کند. باید از سفته بازی ۹۹ درصد مالیات گرفت. با از بین رفتن بهره روی پول، بهره روی کالاهای بادوام از جمله نرخ بهره مسکن از بین نمی رود، راه علاج ریشه کنی بهره و سفتهبازی است.
✅دکتر غلامعلی معصومی نیا: عناصر لیبرالی موجود در برنامههای توسعه قبلی در سند تحول دولت وجود دارد. در این سند برخی توصیه های صندوق بینالمللی پول از جمله خصوصیسازی را محور قرار دادند. عناصر لیبرالی در سند تحول دولت وجود دارد. دولت اتاق فکری از محققان اقتصاد اسلامی و نیروهای جهادی تشکیل دهد. شما می توانید به قهرمان ملی و شهید سلیمانی زنده تبدیل شوید.
✅دکتر سیدمحمد کاظم رجایی: سند تحول دولت با مشکلاتی همچون عدم توجه به اسلامی سازی علوم، نگاه حاشیهای به فرهنگ مواجه است. به جای فرهنگ به صنایع فرهنگی توجه شده است. تفکر نظام سرمایهداری در سند تحول وجود دارد. در این سند توصیه های صندوق بینالمللی پول از جمله رهاسازی نرخ ارز، دولت بی مسیولیت و یارانه زدایی وارد شده است. حتی در آموزش و پرورش نیز نوعی خصوصی سازی در قالب توصیه به گسترش مدارس هیات امنایی آمده است. متاسفانه این تحلیل سادهلوحانه تکرار می شود که افزایش نرخ ارز باعث افزایش صادرات می شود در حالیکه این اقدام اثری جز تورم ندارد. تقاضا می شود که اساتید اقتصاد اسلامی به صورت جدی در تدوین برنامه هفتم توسعه مشارکت داده شوند.
✅دکتر سعید فراهانی: بیش از ۱۰۰ پژوهشگر اقتصاد اسلامی در قم دارای تحصیلات دانشگاهی اقتصاد در سطح دکتری و تحصیلات حوزوی عالی میتوانند به دولت کمک کنند. متاسفانه از ظرفیت این اساتید و محققان در دستگاههای اجرایی استفاده نمی شود. ضمن تشکر از وزیر اقتصاد برای انتصاب مشاور اقتصاد اسلامی، تشکیل اتاق فکر اقتصاد اسلامی و تشکیل مرکز مطالعاتی اقتصاد اسلامی برای ایجاد هماهنگی بین مراکز فعال در زمینه اقتصاد اسلامی پیشنهاد می شود
✅ حجه الاسلام والمسلمین سید حسین میرمعزی: متاسفانه از سیاست های اقتصاد مقاومتی تفسیر غلط ارایه می شود و همان سیاست های سرمایه داری به اسم اقتصاد مقاومتی اجرا میشود. این خطر وجود دارد که دانشبنیانی هم به همین بلا دچار شود. در نظام سرمایهداری،دانشبنیانی در خدمت تمرکز و تکاثر ثروت و افزایش سهم سرمایه در اقتصاد است. اگر ما هم همین مسیر را طی کنیم با تناقض مواجه میشویم، آنگاه دانشبنیانی موجب کاهش اشتغال و استفاده بیشتر از سرمایه می شود
✅دکتر مجید حبیبیان: تاسیس نهاد قرض الحسنه مرکزی، اخذ مالیات تکافلی به عنوان جایگزین مالیات محلی و تشکیل تعاونیهای واقعی بخش کشاورزی به عنوان سخنگوی واقعی کشاورزان پیشنهاد می شود.
ادامه دارد...
🆔 @QasdWay
اساتید اقتصاد اسلامی به رییس جمهور چه گفتند؟
بخش دوم
✅حجه الاسلام والمسلمین مصباحیمقدم: اساتید اقتصاد اسلامی به صورت دسته جمعی برنامهای برای اصلاح ساختاری دولت در بخش های اقتصادی پیشنهاد دهند. در این برنامه ابعاد مختلف اقتصاد اسلامی و شاخصهای محوری آن از جمله محو ربا، محو کامل فقر، کنترل کامل تورم، ایجاد رقابت، محو اسراف و تبذیر، توزیع عادلانه فرصت ها، حاکمیت اخلاق و معنویت و استفاده حداکثری از ظرفیت ها مورد توجه قرار گیرد. ارایه برنامه اصلاح ساختاری با محوریت اصلاح نظام بانکی و مالیاتی در راستای حمایت از تولید در اولویت است.
🎋سخنان رئیس جمهور در جمع اساتید اقتصاد اسلامی
بنای دولت بر اجرای اقتصاد اسلامی است.
دین اسلام پاسخگوی نیاز انسان در همه عرصهها از جمله اقتصاد است.
با اجتهاد تمدنساز باید به سوالات مطرح در زمینه مسائل اقتصادی پاسخ داد.
مباحث نظری باید کاربردی شود
پیشنهادات کاربردی برای تحقق اهداف اقتصاد اسلامی و شاخصهای آن از جمله برای محو فقر مطلق و توزیع عادلانه فرصتها و منابع ارایه شود.
سازوکارهای توزیع عادلانه فرصتها و منابع ، کنترل تورم، مدیریت خلق پول به سمت تولید پیشنهاد شود.
سند تحول دولت محصول اندیشکده های مختلف است این سند ارایه شده که نقد و تقویت شود.
نشستی برای ارزیابی عملکرد نظام بانکی برگزار شود
مدیریت اقتصاد کشور باید علمی و بر اساس یک نظریه قابل دفاع و متقن باشد
جلسه نمادین کنونی باید به یک ارتباط مستمر و تنگاتنگ بین دولت و اساتید اقتصاد اسلامی شود. سازوکارهای این ارتباط بررسی شود
جلساتی در نقد سند تحول دولت و در زمینه برنامه هفتم توسعه با اساتید و محققان اقتصاد اسلامی با محوریت مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شود.
سعی شود با آسیب شناسی برنامه های توسعه قبلی و سند تحول دولت، برنامه هفتم به صورت سندی فاخر و عاری از مشکلات برنامههای قبلی تدوین شود
تقویت مشارکت مردم در اقتصاد و تقویت تعاونیها اولویت دولت است.
نظام مسایل اقتصادی و اولویت آنها تنظیم و برای آنها راهحل پیشنهاد شود
اصلاح نظام بانکی اولویت دولت است. باید رابطه بانکها با خودشان با بانک مرکزی، با دولت و مردم ترسیم شود.
قصد داشتم در زمان تصدی در آستان قدس رضوی یک بانک بدون ربا قرضالحسنه به نام امام رضا ایجاد کنم که دولت قبل مساعدت نکردند، الان زمینه برای اجرای چنین طرحهایی فراهم است.
ما نسبت به عملکرد بانکها نگرانیم و باید تدابیری اتخاذ کرد که از صوری شدن عقود جلوگیری شود.
🆔 @QasdWay
✨چرا نئولیبرالها درباره اثر تورمی نقدینگی دروغ میگویند؟!
پیرو انتشار آماری از نسبت بالای نقدینگی به تولید ناخالص داخلی در جهان (ژاپن: ۲۸۰٪؛ کانادا: ۱۲۲٪؛ انگلیس: ۱۶۰٪؛ کره جنوبی: ۱۶۵٪؛ سوئیس: ۱۸۲٪؛ استرالیا: ۱۳۷٪؛ چین: ۲۱۱٪؛ مالزی: ۱۳۷٪؛ میانگین جهانی: ۱۴۳٪)، و اشاره به پایین بودن نسبی این نرخ در ایران (۹۵ درصد) نئولیبرالهای کراواتی و ریشدار هجمه سنگینی علیه حقیر شروع کردهاند که عمدتا فحاشی است و استدلال و استنادی در میان ناسزاهایشان دیده نمیشود. هدف از انتشار این آمار، به چالش کشیدن تلاشهای بیوقفه و ایدئولوژیک این جریان برای تقلیل دادن مسئله تورم به نقدینگی و در نتیجه تجویز سیاستهای خسارتبار و تورمزایی چون افزایش نرخ ارز و قیمت سوخت بود.
هیچ کس منکر اثر نقدینگی روی تورم نیست. مسئله ما اولا اغراق درباره اثر نقدینگی و انکار اثر متغیرهای دیگر است؛ ثانیا نتایجی است که از این اغراق گرفته میشود و سیاستهای ویرانگری که در پی آن تجویز میشود.
آقایان مدعی هستند که نقدینگی در ایران تورم ایجاد میکند - و در جاهای دیگر خیر- چون رشد نقدینگی در ایران بیش از رشد تولید است. دوباره و پیش از ادامه تذکر دهم که خلق نقدینگی توسط شبکه بانکی خصوصی برای فعالیتهای سوداگرانه حتما باید متوقف شده و خلق پول صرفا باید توسط حاکمیت و صرفا برای تولید باشد. اما توجه بفرمایید؛
در سال ۹۲ نقدینگی حدود ۶۴۰ همت و تولید ناخالص داخلی ۱۰۵۵ همت بوده است. یعنی نسبت نقدینگی به تولید حدود ۶۱٪ بوده است. در سال ۹۶ این نسبت به حدود ۹۵ درصد میرسد (نقدینگی= ۱۵۳۰ همت و تولید ناخالص داخلی= ۱۶۲۰ همت). به عبارت دیگر، در این دوره نقدینگی نسبت به تولید، نجومی بالا رفت اما تورم پائین بود!
برعکس، طی سالهای ۹۶ تا ۱۴۰۰، ما شاهد کاهش نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی هستیم. در ۱۴۰۰ نقدینگی حدود ۴۹۰۰ همت برآورو میشود و تولید ناخالص ۵۷۰۰ همت؛ یعنی نسبت فوق با ۱۰ واحد درصد کاهش، به ۸۵٪ رسیده است. اما در همین دوره، تورم وحشتناکی را تجربه کردیم.
نئولیبرالهای تصمیمساز، تصمیمگیر و مجری رخنه کرده در دولت آقای رئیسی توضیح دهند که چگونه در دورهای که نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی فزاینده بوده، تورم پائین بوده، اما در دورهای که این نسبت کاهشی بوده، تورم نجومی داشتیم و اینک نیز داریم؟!
آقایان جوابی ندارند چون با چهار عمل اصلی نه میتوان اقتصاد را فهمید و نه میتوان مدیریتش کرد. پاسخ این معما را در ادامه بخوانید.
ساختار تولید در ایران معالاسف یک ساختاری است که حقیر آن را ساختار تولید استعماری مینامم. یعنی ساختار تولیدی است که تا حد زیادی وابسته به واردات است(مونتاژ خودرو تا مرغ و برّه). نتیجه این وابستگی آن است که اقتصاد به شدت از تلاطم نرخ ارز و قیمت جهانی اقلام وارداتی متاثر میشود.
علت اینکه در دوره ۹۲ (۲۰۱۳) تا ۹۵(۲۰۱۶) با وجود رشد وحشتناک نسبت نقدینگی به تولید، تورم بالا نداشتیم، تورم منفی در جهان و عدم افزایش نرخ ارز بود(بماند که از محل حراج ذخایر ارز و طلای کشور، نرخ ارز ثابت نگه داشته شد). در این دوره، قیمت جهانی مواد اولیه مرتبط با انرژی ۵۷٪، گندم حدود ۴۰٪، ذرت ۳۹٪، ماده اولیه لاستیک ۴۳٪، دانه سویا ۲۶٪، جو ۴۹٪ کاهش یافت.
بنابراین، علت تورم پائین سالهای ۹۲ تا ۹۶ نه هنرمندی آقای روحانی بود، نه اینکه نرخ رشد نقدینگی به تولید کم بود! مسئله، تورم منفی در جهان بود. با معکوس شدن این روند و افزایش وحشتناک قیمت مواد اولیه تولید و اقلام کشاورزی، قیمتها در ایران نیز سر به فلک کشید.
شاید برایتان جالب باشد که ما چون وارد کننده محصولات نفتی هستیم، با افزایش قیمت نفت، قیمت این محصولات نیز افزایش مییابد، لذا افزایش قیمت نفت اثر تورمی روی اقتصاد ما دارد.
نئولیبرالها - چه با محاسن و چه بیمحاسن- با چشم بستن بر اینهمه واقعیت، میخواهند با تقلیل همه ماجرا به نقدینگی، سیاستهای معیشتسوز خود را که عبارتست از بیتفاوتی نسبت به تولید داخلی، بیتفاوتی به مسئله هدایت نقدینگی، تجویز افزایش نرخ ارز و قیمت سوخت و... به دولت تحمیل کنند.
من واقعا برای آقای رئیسی نگرانم. البته هیچ کس جز خود ایشان نخواهد توانست آقای رئیسی را از دست نئولیبرالها نجات دهد. دعا کنیم بتواند. حرف آخر اینکه راهکار، تولید دانشبنیان است و آنچه من از تولید دانش بنیان میفهمم، رفع وابستگی تولید و مصرف کشور به اقلام وارداتی است.
@syjebraily
✳️انحصارات در قیمت گذاری
❎دکتر شاکری استاد اقتصاد، یکی از دلایل تورم در ایران را وجود انحصارگران در قیمت گذاری می داند
❇️نمونه بارز این مسأله را میتوان در نظام پزشکی دید
❎آقایان هم از قافله افزایش قیمت ها عقب نماندند و ویزیت ۱۸۴ هزار تومان برای پزشک عمومی و ویزیت ۲۴۵ هزارتومانی برای پزشک متخصص را پیشنهاد دادهاند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
💠 @QasdWay
🔴 گزارش ویژه «نود اقتصادی» از عملکرد اتاق بازرگانی؛ چرا اتاق بازرگانی نیازمند ورود فوری نهادهای نظارتی است؟/ از جوسازی برای تصویب FATF تا سواستفادههای مالی شدید و پرداخت حقوق نجومی به ۶۰ نفر
🔹مرور گفتمان اقتصاد سیاسی حاکم بر جریان اصلی فکری اتاقهای بازرگانی در طول سالهای گذشته نشان میدهد که گرایش غالب اعضای تاثیرگذار آن به تفکر بازار آزاد و اقتصاد لیبرالیستی نزدیک است و امکانات، اطلاعات رانتی و منابع مالی این اتاقها در خدمت بسط و تفسیر منطقهای از این پارادایم فکری بوده است و تلاش کردهاند تا قوانین و سیاستهای اقتصادی کشور را به سمت تسهیل و پیادهسازی نظریات اقتصادی خود سوق بدهند.
🔹این درحالی است که قوانین بالادستی ج.ا.ا مانند اقتصاد مقاومتی، چشمانداز بیست ساله، سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد دانشبنیان و همچنین مفهوم اقتصاد اسلامی (منبعث از منظومه فکری مقام معظم رهبری) در تضاد با مشی عملی و فکری اتاق بازرگانی در جهتدهی به برنامههای اجرایی اقتصادی ایران است.
🔹اتاق بازرگانی با اتکا بر حضور گسترده در نهادهای تصمیمساز (مجلس، شوراهای عالی، دولت و ...) و تدوین گزارشهای جهتدار، قوانین اجرایی کشور را به نفع اقتصاد لیبرالیستی هدایت میکند و این تفکر را با تصویب طرح های کلان پژوهشی در حوزه های بانک، بیمه، گمرک و... مبنای تصمیمسازی کلیه نهاد های حاکمیتی تبدیل کرده است و به محلی برای به انحراف کشاندن سیاستهای اقتصادی و تخریب چهرههای منتقد بده شده است.
🔹بهعنوان نمونه تأکید جمعی چهرههای کلیدی اتاق بازرگانی نسبت به لزوم پذیرفتن کنوانسیون FATF بهعنوان ضرورت بهبود تجارت خارجی و کاهش فشار معیشتی بر مردم و تلاش فراوان برای ادراکسازی برای سران مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصویرسازی منفی از آینده تاریک اقتصاد ایران در صورت عدم تصویب لوایح مربوطه، از بدترین کارکردهای اتاق بازرگانی بوده است. این رویه را میتوان در خصوص تفسیر اصل ۴۴، سیاستهای مالیاتی، تواقق ۲۵ ساله با چین و... هم قابل مشاهده است.
🔹از سوی دیگر، اتاق بازرگانی با تامین مالی بخش اعظم رسانههای اقتصادی (و حتی سیاسی) اصلاحطلب، تولیدات رسانهای علیه «اقتصاد مقاومتی» و «اقتصاد دانشبنیان» را هدایت میکند.
🔹برخی از اعضای هیئت رئیسه اتاق ایران با سوء استفاده از خلاء قانونی و نظارتی و با سوء استفاده از جایگاه شغلی خود، بدون ارائه فاکتور میلیاردها تومان از بودجه اتاق بازرگانی ایران را با مصوبه هیئت رئیسه دریافت نموده و در محل نامشخصی هزینه کردهاند. مانند بخشش تسهیلات ۳ میلیارد تومانی داده شده به اتاق بازرگانی لرستان به درخواست ح. س؛ پرداخت ۸ میلیارد تومان به اتاق بازرگانی کرمانشاه جهت تعدیل هزینه های پیمانکار ساختمان اتاق بازرگانی کرمانشاه به درخواست ک.ک؛ پرداخت ۱۲ میلیارد تومان به اتاق تهران جهت پرداخت هزینه های پژوهشی و ... به درخواست م.خ و..
🔹پرداخت تعداد زیادی سکه و بیش از ۸۵۰ میلیون تومان تحت عنوان هدیه که در صورتهای مالی سال ۱۳۹۹ اتاق احراز شده است.
🔹اتاق ایران دارای حدود ۲۶۰ پرسنل است که حدود ۶۰ نفر آنها مدیر و با دریافتی های نجومی هستند. پنهان کاری در دادن اطلاعات مالی اتاق به اعضای هیئت نمایندگان (به عنوان مجمع عمومی اتاق) دلالت بر وجود و وقوع اتفاقات نادرستی در آنجا دارد.
🔹بعضی از فعالیت های اقتصادی اتاق های بازرگانی مانند صدور دفترچه های «کارنه تیر» و صدور «گواهی مبدأ» و «گواهی امضا»، بر اساس اعلام صریح مدیر حقوقی اتاق بازرگانی ایران مشمول پرداخت مالیات بر عملکرد و نیز مالیات بر ارزش افزوده است که با به لابی اتاق ایران با نهادهای مسئول، به صورت بلاوجه و با استدلالهای سست از پرداخت مالیات معاف شدهاند. این در حالی است که کشور نیازمند افزایش در آمدهای مالیاتی است و این اقدامات شائبه تعارض منافع را ایجاد میکند.
🔹طبق ماده ۷۷ قانون برنامه پنجم (ضمیمه ۱ - الف) به اعضای اتاق های بازرگانی تکلیف شده که یک در هزار فروش کالا و خدمات خود را برای انجام وظایف و تکالیف مندرج در بند(د) ماده ۹۱ قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه، اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، ارائه خدمات بازاریابی، مشاوره ای و کارشناسی به اعضای اتاق، به اتاق بازرگانی ایران بپردازند. جمع مبالغ تحصیل شده از آن ماده قانونی متجاوز از چند صد میلیارد تومان است که هم اکنون و وفق صورتهای مالی سال ۱۳۹۶ ، متجاوز از ۸۰۰ میلیارد تومان آن در چند بانک با سود ۲۲ درصد به صورت سپرده بلند مدت سپردهگذاری شده است.
🔍 جزئیات کامل خبر را در سایت «نود اقتصادی» بخوانید 👇👇
🖇 b2n.ir/k46509
—————-
💠 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ما اقتصاددانان در اندیشههای لیبرالیسم و سرمایهداری لیبرال زندانی شدهایم.
✅ ذهن یک مسلمان را چنان شکل میدهند که کافر شده است اما نماز هم میخواند.
✅ شیطان بر اساس علم عمل میکند.
✅ غرب و شرق، یعنی کسانی که ما را در چارچوب اندیشههای خود زندانی کردند.
✅ زندان را تحت عنوان آزادی به ما فروختند!
✅ مارکس یک نابغه نادان بود.
💠 @profderakhshan
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از دستمان در رفت که ژاپن، ژاپن شد
🔹صحبت جالبی از دکتر مسعود درخشان درباره روح استعماری غرب
@TasnimNews
🆔 @QasdWay
✅جهش نرخ ارز عامل اصلی سه موج تورمی در اقتصاد ایران
✅ جهش تورم در سال های ۷۴, ۹۲ و ۱۴۰۰ به بالای ۳۰ درصد عمدتا ناشی از فشار هزینه تولید و آن هم متاثر از افزایش نرخ ارز است (شوک ارزی)
❎ در دوره اول نرخ ارز ۲ برابر شده، در دوره دوم ۳ برابر و در دوره سوم ۶ برابر، این یعنی هزینه تولیدات ما که به شدت وابسته به واردات است به شدت افزایش یافته است(بیش ۸۰ درصد واردات ما کالای واسطه و سرمایه ای است)
❎ حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حمایت از تولید و رساندن نرخ آن به حدود ۲۴۰۰۰ تومان (افزایش ۶ برابری) یعنی افزایش شدید هزینه تولید که در دولت قبل با برخی اقلام شروع شد و در دولت جدید به کالاهای اساسی مثل گوشت، روغن و دارو رسید.
❎متاسفانه در سه دهه اخیر تورم را عمدتا به افزایش نقدینگی نسبت داده اند و آن را هم به گردن کسری بودجه دولت انداختهاند و حرفی از عملکرد نظام بانکی به ویژه بانکهای خصوصی هم نمیزنند. این در حالی است که نقدینگی متاثر از افزایش هزینه تولید افزایش یافته است.
✳️با توجه به کاهش شدید قدرت خرید مردم، نمی توان تورم را ناشی از فشار تقاضای ناشی از افزایش نقدینگی دانست(بالای ۷۰ درصد نقدینگی-شبه پول-به یک درصد سپردهگذاران تعلق دارد، یعنی عمده مردم نقدینگی ندارند که فشارش بخواهد تورم ایجاد کند)
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🆔 @QasdWay