⭕️ اولین صحبت رسمی و مهم حجتالله عبدالملکی بعد از استعفا:
مسولان دولت قبل به دروغ گفتند اگر دستمزدها ۵۷ درصد افزایش یابد، ۵ میلیون کارگر ایرانی بیکار خواهد شد/ افزایش ۵۷ درصدی دستمزد، سرمایه اجتماعی نظام را بشدت بالا برد/ افراد مغرض، ضد رفاه و جریانات سرمایهداری مخالف افزایش دستمزد کارگران بودند
🔹به گزارش خبرنگار «نود اقتصادی»، حجتالله عبدالملکی، وزیر سابق کار در جلسه تودیع و معارفه صولت مرتضوی، وزیر جدید تعاون گفت: تصمیم بنده در وزارت کار مبنی بر افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران تا امروز اثرات بسیار مثبتی بر اقتصاد کشور داشته و قدرت خرید ۶۵ درصد از مردم ایران را نسبت به ۹ ماه گذشته ۵۰ درصد افزایش داده است. همین یک تصمیم ما به تنهایی ضریب جینی کشور را یک صدم کاهش داد و شکاف طبقاتی را به وضوح کم کرد. پس از افزایش ۵۷ درصدی دستمزد، نشاط و بهرهوری کارگران در محیط کار ارتقا پیدا کرد و در نهایت سرمایه اجتماعی نظام را بطور کاملا مشهودی بالا برد.
🔹افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کارگران اقدامی بسیار بزرگ و به نفع اقتصاد ملی کشور بود اما دولت سیزدهم در خلال اتخاذ این تصمیم بسیار مظلوم واقع شد و عدهای از سر بیاطلاعی یا غرضورزی هجمههای شدیدی را یه دولت و وزارت کار وارد کردند. سخنان بی پایه و اساسی گفتند و مدعی شدند این تصمیم منجر به اخراج ۵ میلیون کارگر خواهد شد.
🔹تعدادی از مقامات دولت قبل نامه نوشتند و گفتند نرخ بیکاری به ۵۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد! در حالی که پس از گذشت چند ماه از اتخاذ آن تصمیم رکورد پایینترین نرخ بیکاری در تابستان امسال شکسته شد و میزان تعدیل نیرو کمتر از سال گذشته بود. سال گذشته ۲۴۹ هزار نفر در کشور بیمه بیکاری دریافت میکردند که در شش ماهه اول امسال با یک کاهش ۲۹ درصدی به ۱۷۶ هزار نفر رسیدهاند. میگفتند افزایش ۵۷ درصدی دستمزد تورم بیسابقه ایجاد میکند، درحالی که تمام تورم ناشی از این تصمیم در دو ماه ابتدای سال تخلیه و تمام شد.
🔹به گزارش خبرنگار «نود اقتصادی»، متاسفانه مسئولان سازمان برنامه و بودجه هم گفتند این تصمیم دولت را دچار یک کسری بودجه ۲۵ هزار میلیارد تومانی خواهد کرد که ما هیچگاه نفهمیدیم مبنای ارائه این عدد توسط سازمان برنامه و بودجه چه بود و به هیچ وجه نیز سند و مبنای دقیقی برای محاسبه این عدد اعلام نکردند.
🔹اخیرا نیز دولت طی لایحهای ترمیم حقوق کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشکری را در دستور کار مجلس قرار داده است که نیاز به ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید دارد و این مسئله نشان میدهد ۲۵ هزار میلیادر تومان کسری بودجه اعلامی توسط سازمان برنامه و بودجه به هیچ وجه صحت نداشت.
🔹هرآنچه در مذمت افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کرگران گفته شد تا امروز غلط از آب درآمده است. افرادی مغرض و ضد رفاه مردم با این تصمیم به دشمنی برخاستند و جریانهای حامی سرمایهداری در کشور با این تصمیم مخالفت کردند.
@afra_eco
🆔 @QasdWay
⭕️ چه کسی معترضین را به خیابان میکشاند؟!
🔹 این روزها رفتار رادیکال برخی از #معترضین در ایران، بعضیها را دچار بُهت و حیرت میکند. اما تعجبی ندارد؛ همهی این رفتارها طبیعیست! طبیعت #انسان_نئولیبرال این است!
🔸 در نئولیبرالیسم #بازار_آزاد میداندار است، و #رقابت هم قاعده بازی و شرط حیات در این بازار است!
🔹 اگر میبینید برای بوسیدن و رقصیدن و بغل کردن میخواند، یا برای همسفره شدن با جنس مخالف در دانشگاه حالت جنگی میگیرد، او دارد طبق قاعده بازار عمل میکند!
♦️ دکتر یوسفعلی اباذری استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران توضیح میدهد که چطور میل به آزادی جنسی هم رقابتی میشود.
🔸 او میگوید #مصرفگرایی، لذتجویی و #منفعتطلبی جزئی از شخصیت و لازمهی انسان نئولیبرال است برای اینکه در رقابت کم نیاورد!
🔹 حالا آزادی جنسی هم یکی از این عرصههای رقابت برای انسان نئولیبرال است. بهخاطر همین یک روز دغدغهاش حضور زنان در ورزشگاه است، روز دیگر آزادی پوشش میخواهد؛ و روزی دیگر آغوش رایگان میدهد.
🔸 سوژه نئولیبرال حتی #اعتراض را عرصه رقابت میبیند و سعی میکند با قدرت رسانه مطالبات اصلی معترضین را به نفع خودش تحریف کند.
🔹 او در این رقابت نه تنها نسبت به آرمانهای اجتماعی مثل مبارزه با #فقر_و_تبعیض حساسیتی ندارد که حتی دغدغه استقلال وطن هم ندارد و به طور کاملاً طبیعی از بیگانه مطالبه #تحریم و جنگ علیه کشورش میکند.
🔸 و اگر از #گفتوگو گریزان است چون پرسشی ندارد که دنبال پاسخ باشد. آرمانش لذتجویی و منفعتطلبی فردی است و این آرمانها اساساً قابل گفتوگو نیستند. در بهترین حالت، مذاکره میکند برای تحقق آرمانهایش.
🔹 با این همه او فقط یک سوژه است. بخش عمدهای از این سوژه مخلوق و محصول سیاستهای نئولیبرالی در کشور است. وقتی عرصههای مختلف حکمرانی از اقتصاد گرفته تا آموزش و سلامت تقدیم ایدههای نئولیبرالی شود، میتوان انتظاری جز خلق انسان نئولیبرال داشت؟! آنگاه اوست که تو را مجبور میکند در فرهنگ و سیاستخارجی هم در زمین نئولیبرالیسم بازی کنی! و گرنه در اقتصاد و معیشت و امنیتت دچار بحران میشوی!
🔸 تا حکمرانی را از دست نئولیبرالیسم آزاد نکنی او همینطور پیش میآید و تو باز میرسی بر سر دو راهی. و اینبار معیشت و امنیتت را به آزادی جنسی میخواهد گره بزند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
از پول حرام بنیاد HAND و راکفلر
از جیب نوشین هاشمی و USAID
طرفدار نظام جمهوری اسلامی بیرون نمیاد.
وقتی از مهاجرفرستی شریفی ها
توسط این بنیادهای خارجی
حرف میزدیم و تکفیر میشدیم
این روزها را هم میدیدیم.
شبکه اقتصاددانان فارسی زبان
همزمان با بیانیه ۵اقتصاددان فعال شد!
بعد از آن هم تعطیل سازی اجباری بازار تهران و روانه کردن آشوبگران به اماکن تجاری این شهر..
مراقبشان باشیم..
بهتر است بگویم آمریکا مغز خر نخورده است
پول بی زبانی که میتواند
جاسوس و نفوذی و آدمکش
و سرپل و لیدر تربیت کند را
خرج اقتصاد خواندن
چند دانشجوی مهندسی شریف کند
تا علیهش جفتک بزنند
و حافظ منافع جمهوری اسلامی باشند...
می داند چه پولی را برای چه کسی و چه کاری و چه هدفی خرج کند..
همه ماجرای گستاخی های شریف را از همین دریچه نگاه کنید
مساله برایتان روشن میشود!
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اباذری یکی آدمهایی است که با ما حزب اللهی ها نیست اما نگران توسعه بازار وحشی است همه ما را ناگزیر از مصرف و خرید و رقابت جنسی میکند.
او یکی از اولین کسانی است که در ایران به فرایند تبدیل جامعه ایران به یک جامعه بازار لیبرال، آن به خشن ترین نوع ان یعنی جامعه بازارنئولیبرال حساس شد و برای ان دست به تولید مقاله و کتاب و ستنرانی پرداخت.
ما طرفداران انقلاب، حتما باید زودتر از او این نکته را میفهمیدیم، اما نفهمیدیم و نتوانستیم در این تغییر، موقعیت خود را به درسته تحلیل کنیم.
@social_theory
@hamidrezamaghsoodi
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌐 ۵ اقتصاددانی که اخیرا نامه نوشتند، خودشان در شرایط اقتصادی امروز شریکند/ حامیان مکتب نیاوران دنبال تسری بنبست فکری خود به جامعه هستند
🔸دکتر عبدالمجید شیخی، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی: معلوم نیست پنج اقتصاددانی که نامه نوشتند کدام تحولات اجتماعی و فرهنگی را میبینند و چرا تحولات اقتصادی دولتهای سازندگی، اصلاحات و تدبیر و امید که اقتصاد را متوقف و رشد اقتصادی را منفی کردهاند را نمیبینند.
🔸این افراد در دولت هایی که اقتصاد را با توافق دروغین برجام گره زده و شرطی کرده بودند، حضور داشتهاند و مصداق نوشدارو بعد از مرگ سهراب هستند و الان ضرورت دیدن توامان تحولات اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی را فهمیدهاند؟ این افراد در بیان اینکه چقدر در وضع موجود سهیم هستند، دچار لکنت زبان شده و به دنبال مقصر میگردند.
🔸پاسخ مشخص است؛ این ۵ نفر خود را به تجاهل زده و بدون توجه به شاخص های اقتصاد ملی، تحولات اقتصادی کشور را ندیده و چون خودشان به بن بست رسیده بودند، فکر می کنند که مملکت به بن بست رسیده است.
🔸آقایان با استناد به آمار از تحولات در کمّ و کیف جمعیت تحصیل کرده و بخصوص زنان اشاره می کنند؛ ولی از خود نمی پرسند که این ارقام خود نشان از تحوّل در وضعیت همه آحاد جامعه دارد. این ۵ اقتصاددان به دنبال تسری بن بست فکری خود به کل جامعه هستند تا بتوانند بازهم در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور رخنه کنند.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
🆔 https://telegram.me/joinchat/EZnefD9kO8xINJK_Z5xVqQ
تروریسم رسانه ای اقتصادی دنیای اقتصاد.pdf
1.67M
این یادداشت و اسنادش در مورد تروریسم رسانهای اقتصادی دنیای اقتصاد است!
فقط اشاره کوتاهی کردهام... ان شاءالله در آینده نزدیک در این باره بیشتر خواهم نوشت.
💠 @h_abasifar
(در میانه یک جنگ تمام عیار ترکیبی)
🔅 چرا حماسه #اربعین خشم دشمن را برانگیخت؟
#مایکل_سندل فیلسوف معاصر آمریکایی کتابی به نام «عدالت» دارد که در آن به مرور و نقد نظریههای رایج درباره عدالت پرداخته است. او به زیبایی تمام، کاستیهای نظریههای فایدهگرایانه و آزادیمحور درباره عدالت را به تصویر میکشد و ضمن تاکید بر برتری نظریه «فضیلت محور» عدالت، جامعه عادل را جامعهای توصیف میکند که در آن «تعقل جمعی در باره مفهوم زندگی خوب» جریان دارد. سندل در صفحات پایانی کتابش این سوال را پیش میکشد که «چه نوع گفتمان سیاسی می تواند ما را در آن جهت پیش ببرد؟» اما پاسخش این است: «پاسخ حاضر و آمادهای برای این سوال ندارم» و با چند پیشنهاد پیرامون ایثارگری و خدمتگزاری، کتابش را به پایان میرساند.
در چنین جهانی که فردگرایی و سودمحوری، حتی امکان «تعقل جمعی» درباره زندگی خوب و برپایی یک جامعه عادل را از مردمان غرب سلب کرده، در این سو، یک امت با تعهد به گفتمان سیاسی مهدوی، نه تنها تصویر روشنی از «مفهوم زندگی خوب» در ذهن دارد، بلکه با تمام توان در حال تمرین این زندگی است؛ و تجلی بزرگ این تمرین را میشود در #پیادهروی_اربعین مشاهده کرد که در مناسکی چند ده میلیونی، «سودجویی»، از آن تخت پادشاهی که #جرمی_بنتام برایش ساخت و زنجیر علت و معلول ها را به پای آن بست، به زیر کشیده می شود و پایه های تمدن متکی بر این مکتب را می لرزاند.
✅ فهم این پدیده ها، بلاتردید از عهده مغزهای سبکی که از فرمان دادن به چشم برای نگریستن به #تاریخ_استعمار و #غارتگری_غرب عاجزند و تحریم را به «سیاست کلی معارضه با آمریکا و غرب» نسبت میدهند، برنمیآید؛ اما همه اینها برای غرب غارتگری که امید بسته بود این ملت از هم گسسته شود، از حرکت بایستد، از اهدافش دست شوید و به آغوش غرب پناه ببرد، کاملا معنی دار است. کاملا طبیعی است که همه کفر، نقشه چهل ساله خود را بر آب دیده و با همه توان، برای انتقام از این ملت به میدان بیاید تا بلکه با آشوب و اغتشاش و منازعه خیابانی، این ملت را زمین زند.
✨متن کامل را در وب سایت مجمع تشخیص مصلحت نظام مطالعه فرمایید.
http://maslahat.ir/index.jsp?siteid=3&fkeyid=&siteid=3&pageid=383&newsview=1775
@syjebraily
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اتاق بازرگانی جولانگاه لیبرالیسم اقتصادی در ایران
📺 فیلم/ ارقام بودجه اتاق بازرگانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ درصد جا به جا شده است
👤 نادر طیبی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران: فروش اموال در بودجه اتاق ۱۰۰ میلیون تومان تصویب شده در حالی که فقط در یک قلم اتاق ۴۹ برابر این میزان فروش اموال داشته است!/ آقای سلاح ورزی آیا یک بار یک کارشناسی را فرستادید که بررسی کند که کمکهایی که برای پیشرفت ساخت ساختمانهای اتاق کردید، چه میزان موثر بوده است؟
#اتاقـلیبرالیسم
#اتاقـخصوصیخواری
#اتاقـسرمایهـخوار
#اتاقـضدتولید
#اتاقـرانت
#اتاقـواردات
#اتاقـخودتحقیری
🆔 @QasdWay
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
محصول ۵۰۰ سال استعمار طلای دنیا، این نمودار است.
دنیای طلاکاری شده، یک دنیای به غایت استعماری است.
طلا، آن طلا نیست. کما این که پول آن پول نیست.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⚫️ وفات#حضرت_فاطمه_معصومه سلاماللهعلیها تسلیت باد
امام صادق علیه السلام می فرمایند:
«إِذَا أَصَابَتْكُمْ بَلِيَّةٌ وَ عَنَاءٌ فَعَلَيْكُمْ بِقُمَّ، فَإِنَّهُ مَأْوَى الْفَاطِمِيِّين»
«زمانى که رنج و زحمت و گرفتارى به شما رو آورد، به قم روى آورید، زیرا قم پناهگاه فاطمیها و محل آسایش مؤمنان است.»(بحارالانوار، جلد 57، صفحه 214)
🆔 @QasdWay
افزایش ارزش دلار تنها در هشت ماه در برابر سقوط پول همپیمانان آمریکا از اروپا ، بریتانیای کبییییرررر، کانادا ، استرالیا و ژاپن!
آمریکا همه همپیمانان خود را قربانی میکند تا آقای جهان بماند.
در بحران کرونا چندین بار نوشتم که کرونا قمار اقتصادی ترامپ بود و یکی از کارکردهای آن افزایش ارزش دلار است. حال دومینوی قدرت بخشی دلار در ماجرای جنگ اوکراین نیز ادامه دار شده است.
یکی از روش های شکست این هیمنه این است که کشورهای حاشیه خلیج فارس و نیز خود ایران، میلی به خرید دلار نداشته باشند و این ارز کثیف را از مبادلات شان حذف کنند.
اما چگونه؟
پاسخ ما نفت است.
@hamidrezamaghsoodi
🆔 @QasdWay
هدایت شده از حسین زمانی میقان
مردم عزیز ایران
سلام
یکی از دلائل گرانی و حتی تورم در ایران فعالیتهای سفتهبازانه صاحبان سرمایههای پولی و مالی است.
این گروهها در زمانهای خاص به بازارهایی مثل مسکن، ارز، طلا، بورس و ... ورود میکنند.
به علت حجم بسیار زیادِ پولی که وارد این بازارها میکنند به سرعت قیمت را بالا میبرند.
برخی از مردم (عموما طبقات متوسط به بالا) نیز به دنبال آنها راه افتاده و سرمایههایشان را به این بازارها سرازیر میکنند.
با سرازیر شدن حجم عظیم سرمایههای این افراد قیمت به صورت صعودی بالامیرود.
با مشاهده سود سرشاری که نصیب این عده اندک شده، مردم عادی که سرمایههای خرد دارند وارد این بازی میشوند.
حالا وقت فروش است!
از همان بالا شروع میکنند به این پایینیها میفروشند و از بازار خارج میشوند!
قیمت هم همان بالا ثابت میماند و در برخی مواقع سقوط هم میکند.
اگر کار به همینجا ختم میشد عیبی نداشت!
اما به واسطه افزایش قیمت در این کالاهای سرمایهای (دلار و طلا و زمین و مسکن و ...) قیمت بقیه کالاها بالا میرود.
دومینوی قیمتی شکل میگیرد و چرخه تورم شروع میشود.
فلذا در همه دنیا برای جلوگیری از تورم فعالیتهای سفتهبازانه به اشکال مختلف ممنوع میشود. از مالیاتهای ٩۵ درصدی CGT (مالیات بر عایدی سرمایه) تا مالیاتهای بالا بر مسکن و سکه و ...
اما در ایران نه تنها این بازارها که هیچ نفعی برای اقتصاد کشور ندارند جمع نشدهاند بلکه مالیاتی هم از این افراد گرفته نمیشود. (حتی مثلا سکه بهترین وسیله شده است برای رشوه دادن و ...)
فلذا از همه شما مردم تقاضا داریم اگر به فکر نفع خودتان و جامعهتان در بلندمدت هستید، به پویش تعطیل کردن بازار سکه بپیوندید.
از نظر اقتصاددانان بزرگ کشور نه تنها این تعطیلی به اقتصاد و زندگی مردم آسیب نمیرساند بلکه باعث تقویت ارزش پول ملی و جلوگیری از فساد و تورم میشود.
پویش💥
((خرید و فروش سکه از بازار آزاد حذف شود))
برای شرکت در پویش اینجا رو بزنید👇
https://www.farsnews.ir/my/c/170499
ایده کوچک سازی دولت را نولیبرال ها به مدیران ما قبولاندند تا جایی که دولت ایران را به یکی از کوچکترین و ضعیف ترین دولتهای دنیا (از نظر قدرت اقتصادی) تبدیل کردند.
زمان بازنگری فرارسیده است.
@hamidrezamaghsoodi
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پویش💥
((خرید و فروش سکه از بازار آزاد حذف شود))
برای شرکت در پویش اینجا رو بزنید👇
https://www.farsnews.ir/my/c/170499
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
May 11
📸 راز زیاندهی ۲ هزار میلیارد تومانی مخابرات! + سند
🔅به گزارش «نود اقتصادی» اخیرا مجید سلطانی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفته است ثابت ماندن تعرفه خدمات شرکت مخابرات ایران موجب شده در سال مالی ۱۴۰۰ زیان مخابرات از ۲ هزار میلیارد تومان عبور کند. اما نگاهی به صورت مالی مخابرات نشان میدهد در سال مالی ۱۴۰۰ سود خالص گروه (سود تلفیقی) مخابرات ۲ هزار و ۷۸۳ میلیارد تومان بوده که نسبت به سود سال مالی ۱۳۹۹ حدود ۵۰۹ میلیارد تومان کم شده است.
🔅اما نگاهی به سود و زیان شرکت نیز نشان میدهد سود خالص مخابرات در سال مالی ۱۴۰۰ نزدیک به ۳۴ میلیارد تومان بوده که نسبت به سود ۱۷۲۸ میلیارد تومانی سال ۱۳۹۹ کاهش ۱۶۹۴ میلیارد تومانی داشته است.
🔅قابل ذکر است گرچه مدیرعامل شرکت مخابرات صرفا ثابت ماندن تعرفه خدمات این شرکت را عامل کاهش سود شرکت معرفی کرده؛ اما نگاهی به صورت مالی این گروه نشان میدهد هزینههای گروه نیز بسیار چشمگیر است. برای مثال؛ شرکت مخابرات در سال گذشته نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان بابت آگهی تبلیغاتی و اطلاعرسانی هزینه کرده که بخش عمده تبلیغات تلویزیونی و محیطی شده است. مشخص نیست چرا باید مخابرات که در یک فضای نسبتا انحصاری فعالیت میکند، ۷۰۰ میلیارد تومان صرف تبلیغات کند! براین اساس اگر سایر هزینههای این شرکت نیز بررسی شود، شاید دلایل بیشتری برای زیاندهی بتوان ردیف کرد.
منبع: نود اقتصادی
🆔 @QasdWay
برگی از تاريخ: شیکاگو زدگی
بعد از اینکه در دهه ۵۰ برخی کشورهای آمریکای لاتین با اجرای سیاست های توسعه گرا و مخالفت با سیاست های بازارگرا به توفیق بسیاری رسیده بودند، تئودور دبلیو شولتز رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه شیکاگو به یکی از همکارانش چنین گفت: کاری که لازم است انجام دهیم تاثیرگذاری بر امر آموزش است.
او هم چنین تاکید کرد: ایالات متحده باید برنامه اقتصادی اش در خارج را بازبینی کند...ما میخواهیم این کشورها فقط از طریق رابطه با ما و پی گرفتن راه مورد توصیه ما برای رسیدن به توسعه اقتصادی، برنامه های نجات اقتصادی خود را طرح ریزی کنند....
پ ن ۱: خدابیامرز نفسش حق بود، ۷۰ سال بعد، شاگردانش در ایران برای دولت انقلابی تازه استقرار یافته بسته نجات اقتصاد ایران نوشتند؛ از همان قماش برنامه هایی که کنترل زدایی و رهاسازی، خصوصی سازی، مالی سازی اقتصاد و... محور آن است. البته از تجربه شیلی هم درس گرفته و امر آموزش اقتصاد را هم همین شاگردان خلف در دست گرفتند...
پ ن ۲: اگر تجربه کشورهای آمریکای لاتین (آزمایشگاه فریدمن و دیگر بچه های شیکاگو) را مرور کنید، درمیابید که می گویند بسته نجات اقتصاد اما باید بخوانید بسته قتل عام اقتصادی...
پ ن۳: عکس العمل دولت محترم در مقابل این هشدارها: من گوش استماع ندارم لِمَن تَقول...
#بچههای_شیکاگو
#قتل_عام_اقتصادی
🆔 @QasdWay رسانهاقتصادیقصد
مافئو پانتالئونی یک اقتصاددان ایتالیایی بود که دارای نفوذ بسیار زیادی در جامعه دانشگاهی به ویژه اقتصادی غرب داشت. تا آنجا که با یک تماس میتوانست به بزرگترین اقتصاددانان تاریخ مثل کینز و والراس، بدون مدرک مرتبط در دانشگاههایی مثل کیمبریج و لوزان به عنوان پرفسور اقتصاد، کرسی تدریس بدهد. از شاگردانش میتوان به ولفردو پارتو (خالق مفهوم کارایی پارتو) اشاره کرد. اصطلاح «نخبگان» در تحلیلهای اجتماعی نیز توسط پارتو رواج پیدا کرد.
پانتالئونی و پیروانش (مانند دی مارکو و پارتو ) را می توان اجداد فکری نظریه انتخاب عمومی مدرن در نظر گرفت. در تعریف نظریه انتخاب عمومی آمده:
the use of economic tools to deal with traditional problems of political science
استفاده از ابزارهای اقتصادی برای مقابله با مشکلات رایج و سنتی علوم سیاسی.
اندیشمندان غربی به صراحت میگویند: تحلیل انتخاب عمومی ریشه در تحلیل تجربی و اثباتی (آنچه هست) دارد اما اغلب برای اهداف هنجاری (آنچه باید باشد) استفاده میشود.
در حقیقت این اعتراف بزرگی است مبنی بر اینکه اقتصاد سیاسی اصل است و علم اقتصاد (عموما با رویکرد ریاضی) ابزاری است برای رسیدن به اهداف سیاسی از پیش تعیین شده که طبعا بر مبنای ایدئولوژی خاصی نوشته میشود.
بنابراین ادعایی که گاهی شنیده شده و توسط برخی از استادان دانشگاه تکرار میشود مبنی بر ایدئولوژیک نبودن علم اقتصاد سخنی غلط است و حقیقت آن است که واژه علم برای پنهان کردن ایدئولوژی لیبرالسرمایهداری و جلوگیری از ورود ایدئولوژیهای دیگر به این عرصه است.
🖋 @h_abasifar
🆔 @QasdWay رسانهاقتصادیقصد
#قیچی انحصار!
فوتبال را طبق معمول نمیبینم!
نهایت قصه این است که چون برخی از هموطنانم از پیروزی تیم ملی خوشحال میشوند من هم خوشحال میشوم
و طبیعتا از باخت ایران به خاطر ناراحتی هموطنانم ناراحت می شوم
کنش سیاسی چند بازیکن فوتبال یا چند بازیگر سینما هم ارزشی ندارد؛ نه تاییدشان و نه تکذیبشان برایم مهم نیست.
اما به بهانه جام جهانی میخواهم رابطه فوتبال، نظام اقتصاد سرمایهداری و استعمار نو را کمی شرح بدهم.
برای تبیین این مساله به پدیده فوتبال و بررسی جایگاه این پدیده ذیل یک «سیستم» میپردازم:
بازیکنان فوتبال دو شخصیت دارند.
١. بیلبورد تبلیغاتی
٢. فوتبالیست
در حقیقت شخصیت اول بازیکنان فوتبال هیچ تفاوتی (تاکید میکنم هیچ تفاوتی) با یک بیلبورد تبلیغاتی ندارد.
اگر بهترین بازیکن دنیا هم باشید امکان ندارد اجازه بدهند آن تبلیغات را روی پیراهن و کفش و پشت سرت موقع مصاحبه را برداری. یعنی اگر بازیکنی بگوید این تبلیغ روی پیراهنم نباشد میگویند: مشرف! خوش آمدی!
در حقیقت فوتبال ابزاری است برای دیده شدن صفحه تلویزیون (و سایر رسانههایی که آن را پخش میکنند)
یعنی ابزارِ جذابیتِ رسانه است. چه پدیدهای میتواند چشم چند میلیارد نفر را به صفحه تلویزیون بدوزد؟
فلذا اینجاست که شاخهای در اقتصاد باز میشود با نام «اقتصاد توجه»
اینجاست که نگاه شما را دیگران میفروشند. بدون اینکه شما خبر داشته باشید این نگاه که مال شماست فروخته میشود!
متن کامل یادداشت: https://eitaa.com/h_abasifar/2200
🖋 @h_abasifar
🆔 @QasdWay رسانهاقتصادیقصد
💢کارگاه آموزشی مغالطات آزادی و عدالت!
⭕️راستش توییت علی کریمی را که دیدم (میگویند اکانت خودش است) از دوستانم پرسیدم که آیا یک یادداشت در مورد این توییت بنویسم یا خیر؟ امر کردند بنویسم. این هم اطاعت امر!
♨️اول تصمیم گرفتم بر اساس روال معمول بروم سراغ پیشینه تحقیق و حرفهایی که از زمان آدم ابوالبشر علیه السلام تا امروز در مورد این مساله زده شده، بعد پشیمان شدم. چون حتی اسامی و فهرست مطالبشان مثنوی هفتاد من است! چه برسد به اینکه نظرات مختلف در رابطه با عدالت و برابری و آزادی، آزادگی، لیبرتی و ... را در این مجال اندک بیاورم. فلذا تعمدا از هیچ نظریهپردازی در حوزه عدالت (از متفکران یونان باستان گرفته تا اندیشمندان اسلامی و غربی و شرقی معاصر) نام نمیبرم.
🛑علی کریمی یک متن که [طبق معمول] یک جمله سرقت شده از یک نویسنده غربی است را توییت کرده است:
👈مطالعه متن کامل یادداشت: https://eitaa.com/h_abasifar/2195
✍️ @h_abasifar
🆔 @QasdWay رسانهاقتصادیقصد