🔴 کاهش ارزش ۵ برابری «لیر ترکیه» در برابر «دلار آمریکا» بدون هیچگونه تنشی با غرب!
🔹 طی ده سال ارزش لیر ترکیه در برابر دلار آمریکا بیش از ۵ برابر کاهش داشته است. آن هم در کشوری که نه در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی است و نه روابط بدی با آمریکا و اسرائیل دارد.
🔹قیمت دلار در سال ۱۳۹۰ معادل ۱/۶ لیر ترکیه بود و ارزش هر دلار در سال ۱۴۰۰ معادل ۸/۸ لیر ترکیه است.
🔹در فضای بینالمللی باید این فرهنگ اقتصادی جا بیفتد که مشکل اصلی همهی ملتها، #هژمونی_دلار است که باعث کاهش ارزش دسترنجِ مردم میشود؛ زمینهی پیروزی بر دشمن در این جنگ، آن است که #جادوی_پولی_و_مالی طرف مقابل برای همگان روشن شود.
🆔 @QasdWay
🏴 ۷ تیر سالروز شهادت مظلومانه آیت الله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران وفادار امام خمینی (ره) گرامی باد.
🆔 @QasdWay
هدایت شده از محسن قنبریان
💠 بهشت ی 7⃣
تز اقتصادی انقلاب
شهید بهشتی:
《پرسیده اید، طرح اقتصادی شورای انقلاب و رهبری انقلاب، طرح اقتصادی اسلامی برای مبارزه با فقر و محرومیت چیست؟...
تز اقتصادی ما برای بیرون بردن جامعه مان از بن بست فقر و محرومیت، خلاصه می شود در این بیان که دولت اسلامی جمهوری ما در برابر هر انسانی که می خواهد کار مولّد انجام بدهد، چه کار کشاورزی باشد، چه کار صنعتی باشد، چه کار خدماتی، وظیفه دارد برای هرکس که می خواهد کار کند سرمایه و ابزار کاری را فراهم کند که در اختیار خود او باشد. کشاورزان ما در جمهوری اسلامی باید روی زمینی کار کنند که متعلق به خود آنها باشد. کارگران ما در جمهوری اسلامی باید با ابزار کار و سرمایه ای کار کنند که متعلق به خود آنها باشد.》(ولایت،رهبری،روحانیت ص۲۴۳)
#اصل۴۳_قانون_اساسی
#سرمایه_کارگری
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دکتر داود منظور، اقتصاددان و معاون وزیر اسبق اقتصاد:
🔰در حالی که سالانه ورودی به بازار کار ما حدود ۵۰۰ هزار نفر است، در ۸ سال گذشته مجموعا فقط ۱ میلیون شغل در کشور ایجاد شده است، یعنی سالی ۱۲۵ هزار شغل!
🆔 @QasdWay
تهران، همین پنجاه سال پیش، در اوج درآمدهای نفتی و پادشاهی که از دروازه تمدن حرف میزد!
🆔 @QasdWay
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
⚖️جلوهای از عدالت اسلامی
❇️يکی از لشکرهای اسلامی، منطقهای را محاصره کرد، اما نتوانست آن را فتح کند. مدتی محاصره را ادامه داد تا اينکه آذوقه و غذايشان تمام شد. فرماندۀ لشکر پس از اين مشکل، با اهل منطقه بهشرط اينکه نيازهايش را تأمين کنند و سپس لشکر از آنجا برود، صلــح کرد.
❇️فرماندۀ لشکر پس از آنکه برای تأمين آذوقه وارد شهر شد، دستور اشغال نظامی داد و مردم را غافلگير کرد. مردم منطقه هيئتی تشکيل دادند و نزد خليفه «عمربنعبدالعزيز» فرستادند. هئيت اعزامی به خليفه گفت: لشکر تو منطقه ما را پس از اينکه با هم صلح کرديم، اشــغال کرد. عمربنعبدالعزيز کار آنها را به يکی از فقها سپرد و گفت برويد و هر دو نزد قاضی دعوايتان را طرح کنيد.
❇️قاضی از هيئت اعزامی میخواهد که شاهدانی برای وجود عقد صلح بیاورند. اين فقيه عادل پس از آنکه ثابت میشود عقد صلح با همه شرايط لازم، اتفاق افتاده، حکم میکند که بايد به اين عقد وفا کرد و بايد لشکر فاتــح از منطقه بیرون برود و غرامت هرچه را در منطقه از بین برده، پرداخت کند و آن منطقه را به اهلش بسپارد.
📚 کتاب بارقهها، صفحه ۲۵۱
🆔 @shahidsadr
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
🇮🇷استقلال در سایهی نظام اسلامی
🔰گردن نهادن امت، به نظام اسلامی - که به اعتقاد و تاریخ او پیوند خورده است - بهجای تبعیت از نظامها و مکاتب اجتماعی دیگر، میتواند در نبردی که امت از لحظه یورش لشکر نظامی و فکری کافران استعمارگر به جهان اسلام، وارد آن شده است، نقش بسیار مؤثری ایفا کند؛
زیرا پذیرش نظام اسلامی، امت را از تبعیت فکری مکاتب همان استعمارگران میرهاند و شخصیت اعتقادی خاص و وجود متمایز مسلمانان را تثبیت کرده، همه اندیشهها و افکاری را که استعمارگران کافر برای جلوگیری از جنبشهای آزادیبخش در جهان اسلام، نشر و ترویج کردهاند، از بین میبرد.
📚کتاب بارقهها، صفحه ۱۱۵
🆔 @shahidsadr
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
آمریکاییها از نردبان حمایت از تولید داخلی بالا رفتند و چون به بام پیشرفت رسیدند، پرچم تجارت آزاد برافراشته و نردبان حمایتگرایی را برای دیگران واژگون کردند. چه، وقتی در نتیجه حمایتگرایی به مزیت رقابتی رسیده بودند و دیگران توان رقابت با آنها را نداشتند، بهترین سیاست این بود که همه مرزهای بینالمللی برای تجارت باز شود و تولیدکنندگان آمریکایی آزادانه بازارهای جهانی را تصرف کنند. با این دلیل بود که مبلغ و مروج آزادی تجارت شدند و حمایتگرایی را تکفیر کردند.
اما همین آمریکاییها در عین ترویج و تجویز تجارت آزاد به عنوان شاهکلید پیشرفت، هرجا دیدند تولید داخلیشان از ناحیه واردات تهدید میشود، در بستن جاده واردات تعارف نکردند؛ هرچند نام حمایتگرایی از تولید ملی را حمایت از حقوق حیوانات گذاشتند.
در رابطه با غرب، ما با دو پدیده مواجهیم: یکی تجربه غرب و دیگری تجویز غرب. تجربه غرب همچون تجربه هر تمدن دیگر ارزشمند است و باید خوبیهایش را آموخت و از بدیهایش اجتناب کرد. اما تجویزهای غرب، برای تداوم استعمار ملتهاست. جریان لیبرال در ایران، چشم بر تجربه غرب بسته و گوش برای تجویزش تیز کرده است. به همین دلیل است که کارکرد طبیعیاش در کشور ما، تامین منافع غرب است.
@syjebraily
❇️ اولین کنفرانس ملی علوم شناختی
از دیدگاه حکما و اندیشمندان اسلامی
🔻 تبیین مفاهیم شناختی در آراء و اندیشه حکمای اسلامی
► ظرفیت منابع اسلامی در حفظ و ارتقاء قابلیت های شناختی فردی و اجتماعی
🔺 ظرفیت های منابع اسلامی در مدیریت سوگیری ها و خطاهای شناختی
🔻جنگ شناختی
► سنت های الهی و شناخت
🔺 حکمرانی و شناخت
► زبان شناسی شناختی و مفهوم سازی
👈 اطلاعات بیشتر: http://csc2022.ir/
🆔 @QasdWay
🔸ایران، چهاردهمین کشور ثروتمند جهان
💢به نوشته فوربس بیش از ۲۵۰ هزار ثروتمند در ایران زندگی می کنند.
🔻نشریه فوربس در گزارشی نوشت که با وجود تشدید تحریم های آمریکا و شیوع گسترده کرونا، تعداد میلیونرها (کسانی که یک میلیون دلار و بیشتر ثروت دارند) به طرز قابل توجهی بیشتر شده است. تعداد ایرانیان ثروتمند در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۱ درصد نسبت به سال قبل آن بیشتر شده؛ در حالی که متوسط جهانی ۶.۳ درصد بوده است. ثروت این افراد نیز طی همین سال بر حسب دلار ۲۴.۳ درصد افزایش داشته است.
🔺از جمله دلایل اصلی افزایش ثروت برخی افراد، رشد بی سابقه ۶۲۵ درصدی شاخص بورس تهران در سال ۲۰۲۰ بود. ( در مقام مقایسه، رشد شاخص اس اند پی ۵۰۰ بورس نیویورک تنها ۱۶ درصد بود.) دولت ایران حمایت زیادی از رشد بورس کرد و یک درصد از ذخایر صندوق ثروت ملی را به این بازار تزریق کرد.
🔻اکنون حدود ۲۵۰ هزار میلیونر در ایران وجود دارد. بخش دیگری از این میلیونرها ثروت خود را مانند دیگر نقاط جهان از ارزهای دیجیتالی به دست آورده اند. به نوشته این نشریه، دولت ایران تسهیلاتی برای استخراج ارزهای دیجیتالی فراهم کرده که این فعالیت را برای بسیاری سودآور کرده است.
🔺اکنون ایران چهاردهمین کشور ثروتمند جهان است و تعداد میلیونرها در آن حتی از عربستان نیز بیشتر است؛ کشوری که با حدود ۲۱۰ هزار میلیونر در رده هفدهم جهان قرار دارد. به ادعای این نشریه، با این حال توزیع درآمد در ایران چندان عادلانه نیست و بین ثروت دهک های بالا و پایین جامعه تضاد آشکاری وجود دارد. منبع: ایسنا
🆔 @QasdWay
🔹 #حس_فساد در اذهان مردم ایران بیشتر از اصل مفاسد موجود در کشور است.
🔸برمبنای شاخصهای جهانی دو شاخص فساد اندازه گیری میشود. شاخص #فساد و شاخص #حس_فساد
🔸به گزارش #اسپوتنیک، #آمریکا و #سوییس اولین و دومین کشورهای دارای فساد مالی سیستماتیک در جهان هستند.
🔸این در حالیست که در اذهان عمومی ایران جزو کشورهایی است که از نظر فساد در جایگاه نخست این کشورها است..
#فساد_سیستماتیک
#جریان_تحریف
🆔 @Qiam_ir
🔸 شکست راهبرد «برونزایی» در دولت روحانی و لزوم اتخاذ راهبرد «درونزای برونگرا» در دولت جدید
✍️ دکتر علی سعیدی
🔹درونزایی و برونگرایی از ویژگیهای بارز اقتصاد مقاومتی است. بر این اساس باید به ظرفیت درون کشور تکیه کرد و درعینحال با دنیا تعامل داشت. اما این تعامل محدود به کشورهای غربی نمیشود و باید از ظرفیت تمامی کشورهای دنیا استفاده کرد.
🔹 در دهه ۸۰ اقتصاد کشورحرکت به سمت جهش اقتصادی را آغاز کرد. اگر شیب افزایش GDP را با کشورهایی مثل چین، هند و کره که دوره جهش خود را پشت سر گذاشتند مقایسه کنید، ملاحظه خواهید کرد که ما هم میتوانستیم چنین شیبی را در اقتصاد کشور شاهد باشیم. اگر ما در دهه ۹۰ با همان سرعت اقتصاد خود را رشد میدادیم باید تولید ناخالص داخلی بهجای ۴۲۰ میلیارد دلار به ۱۲۰۰ میلیارد دلار میرسید و با آن حجم اقتصادی در رتبه ۱۲ دنیا قرار میگرفتیم....
🔹 یک دهه طلایی را در اقتصاد کشور از دست دادیم‼️...
🔹 مهمترین کاری که در دولت جدید باید انجام شود بازنگری در اقتصاد و تغییر دیدگاه نسبت به ظرفیت داخلی است. باید به نیروهای جوان، پتانسیل و فرصتها توجه کنیم و از فرصتهای جدیدی که در عرصه بینالملل برای ما ایجاد میشود نهایت استفاده را داشته باشیم تا تولید ملی را جهش دهیم.
🔹همچنین باید علاوه بر درونزایی به برونگرایی نیز توجه داشته باشیم و این یکی از اصول اقتصاد مقاومتی است.
⚜️برونگرایی با طراحی چرخههای خارجی تجارت ممکن خواهد بود. این ایده شامل...
🔰 برای مشاهده ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید:
📌http://saeedi.qasd.ir/articles/580#start
🆔 @QasdWay
📚۴٢ مین نشست تخصصی #اقتصادنا
🔰پلینِکسیا: #سرمایه_داری_مالی، مناقشهای دیرپا
🎤احسان ولدان (پژوهشگر مؤسسه قصد)
📆دوشنبه ١۴ تیر ماه ١۴٠٠ ساعت ١٧-١٩
📡شرکت در نشست از طریق:
1️⃣ تی وی حوزه به نشانی http://tv.hozehkh.com/eco-tv
2️⃣سامانه آموزش مجازی هیئت اقتصاد به نشانی https://eqtesad.lms2.hozehkh.com/ws/eqtesadona42
3️⃣صفحه اینستاگرام هیئت به نشانی https://www.instagram.com/eghtesadhozehkh
@eghtesadhozehkh
#هیئت_اندیشه_ورز_اقتصاد_و_الگوی_پیشرفت_اسلامی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان
🆔 @QasdWay
🔸 واردات ۲ هزار تن زغال قلیان در سال ۱۳۹۹
🔹در سال ۱۳۹۹ با وجود محدودیتهای ارزی، حدود ۱۹۸۲ تن زغال چوب برای مصرف قلیانها و کباب و ... وارد کشور شده است.
⭕️ این میزان واردات زغال ارزبری ۲ میلیون و ۲۷۰ هزار دلار معادل ۵۷ میلیارد تومان برای کشور داشته است.
🆔 @QasdWay
✳️ بانکداری دولتی مفهومی نسبتاً ناشناخته در ایالات متحده است. تنها در یک ایالت - داکوتای شمالی - بانک دولتی وجود دارد.
🔸داکوتای شمالی همچنین تنها ایالتی است که از بحران اعتباری 2008 نجات یافته است و از سال 2008 هر ساله مازاد بودجه را تجربه می کند.
✅این ایالت کمترین نرخ بیکاری در این کشور ، کمترین نرخ نکول کارت های اعتباری را داشته و دولت ایالتی هیچگونه بدهی ندارد.
🔰منبع:
The Public Bank Solution: From Austerity to Prosperity
🔰 نویسنده: Ellen Hodgson Brown
🆔 @QasdWay
🌾💧کشاورزی ناپایدار عامل نابودی منابع آبی کشور
🔸ایران با برداشت ۸۶ میلیارد متر مکعب آب در سال، بالاترین حجم برداشت آب برای مصارف کشاورزی را نسبت به ارزش صادرات کشاورزیاش در جهان دارد.
🔸این درحالی است که برزیل بعنوان چهارمین صادرکننده بزرگ محصولات کشاورزی جهان تنها ۳۹ میلیارد مترمکعب آب در سال مصرف میکند. حجم صادرات کشاورزی برزیل ۵۵ میلیارد دلار و حجم صادرات محصولات کشاورزی ایران تنها ۶ میلیارد دلار. این یعنی ایران ۲ برابر برزیل آب مصرف میکند، اما صادرات کشاورزیاش یک نهم برزیل هم نیست!
✳️ آمریکا برترین صادرکننده محصولات کشاورزی جهان است که سالانه ۱۷۶ میلیارد مترمکعب آب برداشت میکند و حدود ۱۲۰ میلیارد دلار صادرات کشاورزی دارد. این یعنی آمریکا تقریبا ۲ برابر ایران آب مصرف میکند، اما ۳۰ برابر ایران ارزش صادرات محصولات کشاورزیاش است./اندیشکده آرمان
✅ پ.ن: فروکاستن مشکل آب کشور تنها به بخش کشاورزی یک مغلطه و خطای راهبردی است. مدیریت ناکارآمد و رقابت شدید تمام بخشها بر سر منابع آبی بدون توجه به ملاحظات توسعه پایدار عامل اصلی نابودی منابع آبی است.
💢کانال شفافیت برای آب💢
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜️ طبق آمارهای رسمی ۱۸ میلیون هکتار زمین کشاورزی آماده کشت داریم ولی در آن زمینها کشت صورت نمیگیرد و رها شده است‼️
🎤 دکتر روحالله ایزدخواه
🔸 هم آب به اندازه کافی داریم و هم زمین و هم سرمایه، اما وضع کشاورزی ما این است که میبینیم! لذا محدودیتی در منابع کشاورزی نداریم و وضعیت بد اقتصاد کشاورزی ما، به مسائل دیگری مرتبط است.
✅ مسئله کشور ما در حوزه کشاورزی محدودیت منابع نیست، بلکه عدم مدیریت صحیح منابع است.
🆔 @QasdWay
⚜️ نقشه هوایی اقتصاد اسلامی (۳)؛ بخشهای اصلی اقتصاد
✍️ دکتر سید مهدی زریباف
🔸 اقتصاد بهطور کلی سه بخش دارد که شامل بخشهای تخصیص و تنظیم و توازن است.
🔹تخصیص در قول شهیدصدر (ره) به تخصیص منابع، مالی، انسانی و فرصتها و … است. تنظیم هم همان چارچوبهای حقوقی است. سومین بخش هم توازن در حوزه عملیات است. ...
🔹 اگر فقهای ما میخواهند فقه را گسترش دهند نباید بیایند تقسیمبندی را براساس موضوعشناسی غربی مثل فقه پول و امثال آن انجام دهند بلکه باید تقسیمبندی فقه را براساس دستگاه خودمان انجام دهند و بهجای فقه پول بگویند فقه التخصیص. همینطور اگر بخواهند فقه را بهمعنای اعم آن، توسعه مفهومی دهند باید گفته شود فقه التنظیم و فقه التوازن نه مثلاً فقه بانک و امثالهم.
🔹به عبارت دیگر شان فقه باید حفظ شود. بهعنوان نمونه بحثهای شهیدصدر (ره)، فقه التوازن است و میگویند که سازوکار ایجاد توازن در نظام اجتماعی اینگونه است.
🔹در رویکرد عدالت محور آنچه که اهمیت دارد توزیع است نه تولید. به عبارت دیگر توزیع اصالت دارد و تولید محور نیست. لذا امروز باید ابتدا روی فقه التخصیص منابع کار کرد و بعد به زیرشاخهها پرداخت.
🔹 متفکر اقتصاد اسلامی باید گام دومی را نیز بردارد که علاوهبر داشتن سه مورد قبل، عنصر جدید یعنی نگاه به آینده را باید مد نظر خود قرار دهد. به عنوان نمونه...
🔰 برای مشاهده ادامه این مطلب (کوتاه و مفید) به لینک زیر مراجعه نمایید:
📌http://zaribaf.qasd.ir/articles/579#start
🆔@QasdWay
هدایت شده از پرفسور مسعود درخشان
به گزارش روابط عمومی رادیو اقتصاد؛ در مسیر توسعه اقتصاد ایران چالشها و ابرچالشهای بسیاری وجود دارد؛ مشكلاتی كه به واسطه سالهای مستمر سوءمدیریت روی هم انباشته شدهاند و حالا دیگر حل كردن آنها انگار نیاز به یك عمل جراحی دردناك دارد. اقتصاد بزرگ و پر از پتانسیلی كه از رشد و توسعه جا مانده و مدتهاست كه درگیر تحریم، تورم و حكمرانی ناكارآمد است.
برنامه رهیافت سه شنبه ۱۵ تیر ساعت ۲۱:۰۵ روی موج اف ام ردیف ۹۸ مگاهرتز میزبان پروفسور مسعود درخشان است، كه در این برنامه اولویت های اقتصادی دولت سیزدهم بررسی می كند.
💠 @profderakhshan
کرسی علمیترویجی
بههمت دانشگاه قم، دانشگاه یاسوج و شورای عالی انقلاب فرهنگی
با موضوع «تحلیل تطبیقی عدالت اجتماعی»
در رویکرد اسلامی و نئولیبرال با تأکید بر رویکرد شهید صدر (ره) و فردریش فون هایک بهصورت آنلاین برگزار میشود.
ارائهدهنده: دکتر سید عقیل حسینی، عضو هیئتعلمی گروه اقتصاد دانشگاه یاسوج
ناقد: دکتر علی سعیدی، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه قم
زمان: سهشنبه ١۵ تیرماه ١۴٠٠، ساعت ١٠:٠٠ تا ١٢:٠٠
لینک ادوبی کانکت:
https://webinar1.yu.ac.ir/a142020201
🆔 @QasdWay
🔸 خلق پول بانکها مهمترین نیروی افزایشدهنده تورم
🎤 حسین درودیان
🔹نظام بانکی ما نیروی اصلی در رشد نقدینگی است و این نظام بانکی میزان حساسیت و وابستگی اش به نسبت دهه های قبل کمتر شده است. اینطور نیست که به آسانی قادر باشیم کسری بودجه را مهار کنیم یا جلوی ارتباط کسری بودجه با پایه پولی را بگیریم. در این صورت ترازنامه های بانک ها از حرکت باز نمیایستد. این را یک بار در ابتدای دولت دوزادهم تا سال ۹۷ و برگشت تحریم ها تجربه کرده و آزموده ایم. در این سال ها دولت تلاش کرد به میزان زیادی برداشت خود را از بانک مرکزی کم کند؛ ولی نقدینگی به همان سیاق گذشته رشد کرد.
🔹در مورد رابطه تورم و کسری بودجه جزییات زیادی وجود دارد و ماجرا به سادگی که در تعاریف متعارف، نیست. مسئله اصلی اینجاست که در خصوص رابطه کسری بودجه و تورم، زنجیره علّی وجود دارد که در آن کسری بودجه باعث رشد پایه پولی می شود و رشد پایه پولی باعث رشد نقدینگی و رشد نقدینگی باعث تورم می شود که به صورت خلاصه اول و آخر این زنجیره میشود.
🔹 در شرایطی که تورم بالایی در کشور وجود دارد، می بایست مصارف پول در اقتصاد افزایش پیدا کند و برای این افزایش محاسبه کمی و دقیقی هم وجود دارد که حدود ۲۰ ٪ رشد نقدینگی و پایه پولی ما از این جنس است.
🔹لذا اگر رشد پایه پولی در اثر کسری بودجه از حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد فراتر رفت، میتوانیم از این کسری به عنوان کسری بودجهای یاد کنیم که رشد نقدینگی را تشدید می کند. درنتیجه کسری بودجهای که رشد پایه پولی را تشدید میکند و از محل آن رشد نقدینگی افزایش مییابد، کسری بودجه بیش از ۲۰ درصد است./منبع:فارس
🆔@QasdWay
اندیشکده قصد
🔸 خلق پول بانکها مهمترین نیروی افزایشدهنده تورم 🎤 حسین درودیان 🔹نظام بانکی ما نیروی اصلی در رشد
⚜️تورم نتيجه عملكرد بانكها يا دولت؟
دكتر حسين دروديان
✳️ نظام بانکی ما نیروی اصلی در رشد نقدینگی است و این نظام بانکی میزان حساسیت و وابستگی اش به نسبت دهه های قبل کمتر شده است. اینطور نیست که فرضا بتوانیم بگوییم و قادر باشیم کسری بودجه را مهار کنیم یا جلوی ارتباط کسری بودجه با پایه پولی را بگیریم. در این صورت ترازنامه های بانک ها از حرکت باز نمی ایستد. این را یک بار در ابتدای دولت دوزادهم تا سال ۹۷ و برگشت تحریم ها تجربه کرده و آزموده ایم. در این سال ها دولت تلاش کرد به میزان زیادی برداشت خود را از بانک مرکزی کم کند؛ ولی نقدینگی به همان سیاق گذشته رشد کرد.
✳️ دو مدل رشد نقدینگی و پایه پولی را باید از هم جدا کرد. یکی رشد درونزا است و تابع شرایط بانک ها و پرداخت های بانک ها و وضعیتی که نظام بانکی دارد و سرمایه گذاری های نیمه کاره ای که بانک ها دارند و دارایی های منجمد بانک ها که نقد نمی شود و تجدید و تمدید می شود و با اعداد جدید و تابع سودهایی که بانک ها به سپرده ها می دهند، استمهال می شود.
✳️ این ها همه عوامل و نیروهایی است که ترازنامه بانک ها را منبسط می کند. ربطی به کسری بودجه دولت هم ندارد. کسری بودجه هم نباشد این ها بزرگ می شوند و رشد می کند. لذا پایه پولی را دنبال خودش بزرگ می کند. ولی به نظرم الان وضعیت کسری بودجه ای که داریم اعداد و ارقام به وضوح فراتر از این مقتضای رشد درونزا است. به خاطر همین می توانیم بگوییم و تایید کنیم در مقطع فعلی، ارقام فعلی کسری در سطحی است که رشد نقدینگی و رشد پایه پولی را تشدید کند نه اینکه آن را بوجود بیاورد. اندازه ای از آن که معادل ۲۰ درصد است در پایه پولی تاثیری ندارد ولی در اثر این عوامل، پایه پولی و نقدینگی و در نتیجه تورم بیشتر و بدتر می شود.
http://fna.ir/2gqwz
هدایت شده از حرکت قرن
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست دهم:
♦️جامعهشناسی مشارکت و مفهوم مردم در انتخابات ١۴٠٠
ارائه دهنده:
✅ دکتر محمدرضا قائمینیک
(عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی)
زمان:
🗓 پنجشنبه ١٧ تیر ١۴٠٠
⏰ ساعت ١۵ الی ١٧
لینک جلسه:
👉 http://Vc.isu.ac.ir/ch/latifi
🆔 @harekate_qarn