🔰 #احکام_شرعی 🔰
💎 #احکام_لباس_نمازگزار (۵)
💎 لباس نمازگزار از اجزای مردار نباشد.
✅مسأله: لباس نمازگزار باید از اجزای حیوان مردهای که دارای خون جهنده است نباشد و احتیاط واجب آن است که از اجزای مرداری که دارای خون جهنده نیست، نیز نباشد.
✅ مسأله: هرگاه قسمتی از اجزای مردار همراه نمازگزار باشد، بنابر احتیاط واجب نمازش باطل است ولی اگر اجزای بی روح حیوان حلال گوشت مانند مو، پشم، شاخ و استخوان همراه او باشد، نمازش باطل نیست.
✅ مسأله: پوست و چرم حیوان حلال گوشتی که از کشورهای غیر مسلمان تهیه شده و تذکیه۱ آن مشکوک است، از نظر طهارت و نجاست حکم مردار را ندارد و پاک است، ولی نمیتوان در آن نماز خواند. البته اگر به خاطر جهل به حکم با چنین لباسی قبلا نماز خوانده، نمازش صحیح است. و اگر وارد کننده آن مسلمان باشد و احتمال بررسی و تفحص در مورد تذکیه آن توسط او داده شود، نماز با آن اشکال ندارد.
♻️ احکام برگرفته از رساله نماز و روزه مقام معظم رهبری (دام ظله) است.
♻️ ۱۴۰۲/۰۴/۱۱
♻️ @qometka
🔰 #حدیث_مناسبتی 🔰
#یوم_الغدیر
🌸قال رسول الله صلى الله عليه واله:
♦️«إن الله قد فرض عليكم طاعتي ونهاكم عن معصيتي، وفرض عليكم طاعة علي بعدي و نهاكم عن معصيته، وهو وصيي ووارثي، وهو مني وأنا منه، حبه إيمان وبغضه كفر، محبه محبي ومبغضه مبغضي، وهو مولى من أنا مولاه، وأنا مولى كل مسلم ومسلمة، وأنا وهو أبوا هذه الأمة.»
🌼خداوند اطاعت از من را بر شما واجب و از نافرماني من بازداشته است و نيز بر شما اطاعت از علي را بعد از من واجب كرده و از نافرماني او بازداشته است. علي وصيّ و وارث من است. او از من و من از اويم. دوستي با او ايمان و دشمني با او كفر است. دوستدار او دوستدار من و نفرت از او نفرت از من است. او مولاي هر كسي است كه من مولاي او هستم و من مولاي هر مرد و زن مسلمانم. من و علي پدران اين امت هستيم.
📚ينابيع المودة: ص146
#حدیث
#پیامبر_اکرم_صلیاللهعلیهوآله
#عیدالله_الاکبر
♻️ ۱۴۰۲/۰۴/۱۲
♻️ @qometka
شناسنامه معنوی اهل بیت علیهم السلام.mp3
1.1M
✅ #فرازهایی_از_خطبه_غدیر ✅
#تعیین_ولی_وصی_و_خلیفه_پیامبر
ایهاالنَّاسُ، مَنْ اَوْلی بِکمْ مِنْ اَنْفُسِکمْ ؟ قالوا: الله و رَسُولُهُ. فَقالَ: اَلا من کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلی مَوْلاهُ، اللهمَّ والِ مَنْ والاهُ و عادِ مَنْ عاداهُ وَانْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ واخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ .
سپس پیامبر فرمود: مردمان! کیست سزاوارتر از شما به شما ؟ گفتند خداوند و پیامبر او! سپس فرمود آگاه باشید! آن که من سرپرست اویم، پس این علی سرپرست اوست! خداوندا دوست بدار آن را که سرپرستی او را بپذیرد و دشمن بدار هر آن که او را دشمن دارد و یاری کن یار او را؛ و تنها گذار آن را که او را تنها بگذارد .
مَعاشِرَالنّاسِ، هذا عَلِی أخی وَ وَصیی وَ واعی عِلْمی، وَ خَلیفَتی فی اُمَّتی عَلی مَنْ آمَنَ بی وَعَلی تَفْسیرِ کتابِ الله عَزَّوَجَلَّ وَالدّاعی إِلَیهِ وَالْعامِلُ بِمایرْضاهُ وَالُْمحارِبُ لاَِعْدائهِ وَالْمُوالی عَلی طاعَتِهِ وَالنّاهی عَنْ مَعْصِیتِهِ .
هان مردمان! این علی است برادر و وصی و نگاهبان دانش من. و هموست جانشین من در میان امّت و بر گروندگان به من و بر تفسیر کتاب خدا که مردمان را به سوی او بخواند و به آن چه موجب خشنودی اوست عمل کند و با دشمنانش ستیز نماید. او پشتیبان فرمانبرداری خداوند و بازدارنده از نافرمانی او باشد.
إِنَّهُ خَلیفَةُ رَسُولِ الله وَ أَمیرُالْمُؤْمِنینَ وَالْإمامُ الْهادی مِنَ الله، وَ قاتِلُ النّاکثینَ وَالْقاسِطینَ وَالْمارِقینَ بِأَمْرِالله. یقُولُ الله: (مایبَدَّلُ الْقَوْلُ لَدَیّ). بِأَمْرِک یارَبِّ أَقولُ: اَلَّلهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَعادِ مَنْ عاداهُ وَانْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَاخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ وَالْعَنْ مَنْ أَنْکرَهُ وَاغْضِبْ عَلی مَنْ جَحَدَ حَقَّهُ .
همانا اوست جانشین رسول الله و فرمانروای ایمانیان و پیشوای هدایتگر از سوی خدا و کسی که به فرمان خدا با پیمان شکنان، رویگردانان از راستی و درستی و به دررفتگان از دین پیکار کند. خداوند فرماید: «فرمان من دگرگون نخواهد شد .» پروردگارا! اکنون به فرمان تو چنین می گویم: خداوندا! دوستداران او را دوست دار. و دشمنان او را دشمن دار. پشتیبانان او را پشتیبانی کن. یارانش را یاری نما. خودداری کنندگان از یاری اش را به خود رها کن. ناباورانش را از مهرت بران و بر آنان خشم خود را فرود آور .
اللهمَّ إِنَّک أَنْزَلْتَ الْآیةَ فی عَلِی وَلِیک عِنْدَ تَبْیینِ ذالِک وَنَصْبِک إِیاهُ لِهذَا الْیوْمِ: (الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دیناً)، (وَ مَنْ یبْتَغِ غَیرَالْإِسْلامِ دیناً فَلَنْ یقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِی الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرینَ). اللهمَّ إِنِّی أُشْهِدُک أَنِّی قَدْ بَلَّغْتُ.
معبودا! تو خود در هنگام برپاداشتن او و بیان ولایتش نازل فرمودی که: «امروز آیین شما را به کمال، و نعمت خود را بر شما به اتمام رساندم، و اسلام را به عنوان دین شما پسندیدم .» «و آن که به جز اسلام دینی را بجوید، از او پذیرفته نبوده، در جهان دیگر در شمار زیانکاران خواهد بود .» خداوندا، تو را گواه می گیرم که پیام تو را به مردمان رساندم.
♻️ ۱۴۰۲/۰۴/۱۴
♻️ @qometka
غدیر.mp3
157.6K
✴️ روز عید غدیر و ثوابی معادل هفتاد سال عبادت!
🔸حضرت آیت الله مصباح(ره):
✅ [اگر شما]یک روز #عید_غدیر، یک دوست علی را مهمان کنید ثواب آن از هفتاد سال عبادت بیشتر است؛ چطور می شود؟! به خاطر این است که آن دریای رحمت و نور و عظمت، به قدری وسعت دارد که همین که شما به او اتصال پیدا کنید کثافتها رفع می شود.
💎[این] صرف یک قرارداد نیست که خدا گفته من اینگونه می کنم. خدا بی جهت[کاری نمی کند]، کار خدا حکیمانه است؛ اینها واقعیت دارد منتهی ما نمی فهمیم.
♻️ ۱۴۰۲/۰۴/۱۵
♻️ @qometka
🛑📸 اعمال روز مباهله
🔹۲۴ ذیالحجه روز مباهله است. روز آشکار شدن فضایل بی مثل اهل بیت علیهم السلام در جریان مباهله
@qometka
🍃🌸﷽🍃
🌸🍃🌸🍃
🍃🌸🍃
🌸🍃
🍃
🔰 #درمحضرقرآن 🔰
═✧❁🌸❁🌸❁🌸❁✧═
#صفحه_نهم_قرآن
برخی از پیامهای آیات ۵۸ تا ۶۱ سوره بقره
═✧❁🌸❁🌸❁🌸❁✧═
آیه ۵۸:
❁ تأمین معاش مردم، مقدمهای برای فرمان آنها به عبادت است. «کُلوا… اُدخلوا الباب سُجَّدا»
❁ استغفار، مایه آمرزش برای گناهکار و اعتلای درجه برای نیکوکار است. «نغفر لکم خطایاکم و سنزید المحسنین»
═✧❁🌸❁🌸❁🌸❁✧═
آیه ۶۰:
❁ انبیا علیهمالسلام، در فکر تامین نیازهای مادی مردم نیز هستند. «اِذ استَسقى موسى لقومه»
❁ همه نیازهای خود -حتی آب خوردن- را از خدا بخواهیم. «اِستسقى»
❁ توزیع عادلانه و حسابشده امکانات، سبب امنیت و مانع اختلاف است. «قد عَلِمَ کلُّ اُناس مشربهم»
═✧❁🌸❁🌸❁🌸❁✧═
آیه ۶۱:
❁ شکمپرستی و رفاهطلبی عامل سقوط انسانهاست. «لن نصبر على طعام واحد… اِهبطوا… ضُرِبَت علیهم الذلهُ والمَسکَنه»
❁ رضایت به خواسته خداوند و صبر بر آن، تأمینکننده خیر و مصلحت واقعی انسان است. «أتَستَبدِلونَ الّذى هو أدنى بالّذى هو خیر»
❁ گاهی سرانجام بهرهمندی از امکانات و زندگی مرفه، سقوط انسان و خشم و غضب الهی است. «اِهبِطوا مصراً فَاِنَّ لکم ما سَألتم»
❁ ذلت و بدبختی، مربوط به نژاد نیست؛ بلکه مربوط به خصوصیات و عقاید و اعمال آنهاست. «ذلک بأنهم کانوا یکفرون»
═✧❁🌸❁🌸❁✧═
♻️ ۱۴۰۲/۰۴/۲۴
♻️ @qometka
🔰 #احکام_شرعی 🔰
💎 #واجبات_نماز
✅ مسأله: واجبات نماز یازده چیز است:
۱. نیّت ۲. قیام ۳. تکبیرة الاحرام ۴. قرائت ۵. رکوع ۶. سجود ۷. ذکر ۸. تشهد ۹. سلام ۱۰. ترتیب ۱۱. موالات.
تفصیل این واجبات و احکام آن در مسائل بعدی بیان می شود.
✅ مسأله: بعضی از واجبات نماز «رکن» است؛ یعنی اگر در نماز انجام نشود یا بیش از مقدار واجب به جا آورده شود، حتی اگر از روی سهو و فراموشی هم باشد، نماز باطل می شود و بعضی «غیر رکن» است؛ یعنی اگر عمداً کم یا زیاد شود، نماز باطل است اما کم و زیاد شدن سهوی آن، نماز را باطل نمی کند.
✅ مسأله: ارکان نماز عبارت اند از:
۱. نیّت ۲. تکبیرة الاحرام ۳. قیام هنگام تکبیرة الاحرام و قبل از رکوع (قیام متصل به رکوع) ۴. رکوع ۵. دو سجده.
♻️ ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
♻️ @qometka