🏴 راه و رسم زندگی در کلام امام سجاد(علیه السلام)
@qoranardakan
#محرم
#امام_حسین
┈┈┈•✾🍃🌸🍃✾•┈┈┈•
کانال خانواده قرآنی اردکان
@mobinardakan
💠https://eitaa.com/qoranardakan
38.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 قرآن وامام حسین علیه السلام
🎥 سخنان حاج آقا قرائتی
◾️کربلا، چراغ هدایت و پرچم دفاع از مظلوم!!!
#درسهایی_از_قرآن
@qoranardakan
#محرم
#امام_حسین
┈┈┈•✾🍃🌸🍃✾•┈┈┈•
کانال خانواده قرآنی اردکان
@mobinardakan
💠https://eitaa.com/qoranardakan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 فیلم مستند اسد
قسمت اول
مستندی از شرح زندگانی مداح و ذاکر روشندل اردکانی ، اسدالله سرافراز
@qoranardakan
#محرم
#امام_حسین
#اردکان
┈┈┈•✾🍃🌸🍃✾•┈┈┈•
کانال خانواده قرآنی اردکان
@mobinardakan
💠https://eitaa.com/qoranardakan
💢 سبک زندگی قرآنی :
🔹 مثل انبیا وصیت کنید.
🔶 ووَصَّي بِهَا إِبْرَاهِيمُ بَنِيهِ وَيَعْقُوبُ يَا بَنِيَّ إِنَّ اللّهَ اصْطَفَي لَكُمُ الدِّينَ فَلاَ تَمُوتُنَّ إَلاَّ وَأَنتُم مُّسْلِمُونَ
(بقره /132)
⚡️ترجمه :
و ابراهيم و يعقوب، فرزندان خود را به همان آئين سفارش نمودند (وگفتند:) فرزندان من! خداوند براى شما اين دين (توحيدى) را برگزيده است. پس (تا پايان عمر بر آن باشيد و) جز در حال تسليم (و فرمانبردارى) نميريد.
🔴 وصیت فقط مخصوص امور مالی نیست.
🔹 انبیاء الهی فرزندانشون رو وصیت می کردند به این که:
همیشه در حال بندگی خدا باشید که هروقت مرگ به سراغ تون اومد در حال تسليم و بندگی خدا بمیرید تا عاقبت بخیر بشید.
❌ یعنی:
مراقب باشید هرگز گناه نکنید، چون ممکنه در حال گناه، مرگتون فرا برسه!!
✨📖✨ يقُولُ أَهْلَكْتُ مَالًا لُبَدًا (6 - بلد)
⚡️میگوید: من مال بسیاری تلف کردم.
🎞پدر منصور، پیرمردی بسیار خسیس و صاحب ثروت زیادی است ولی همین خساست برای نزدیکی شیطان به او کافی است. محمود (پدر منصور) بر اثر تصادف از دنیا میرود. میگویند: هر انسان یک کفن بیشتر از این دنیا از داراییاش با خود نمیتواند ببرد. جالب است در کفنی که پدر منصور را خاک کردند و از این دنیا برد آن هم از دارایی خودش قسمتش نبود و آن کفنی بود که باجناقش سالها قبل از کربلا آورده بود و پول آن را از محمود نگرفته و به او هدیه داده بود (برای همین بهتر است انسان پول کفن خود را حتما بپردازد که حداقل از مال خودش به او بهرهای اندازۀ سرسوزن رسیده باشد)
🍀نبی مکرم اسلام (ص) از مراتب معرفت الهی بر مؤمن را، تأسف خوردن بر حال اغنیاء و ثروت و روزیشان معرفی میکنند.
🔹یعنی انسان از حسرت خوردن بر حال و روز اغنیاء به حالشان در مرحلۀ یقین که رسید تأسف میخورد چون واقعاً میبیند آنان علیرغم ثروتشان توفیق هیچ کار نیکی برای آخرت خود ندارند. از دنیای خود هم لذتی به عمق معنی نمیبرند. همیشه در حال و هوای تغییر لذتهای زندگی خود هستند و از این لذت به آن لذت در حسرت بوده و بیقرار هستند و جزء بازندگان دنیا و آخرت هستند.
🌍ذات دنیا بر این است کسانی که دنبال دنیا هستند رنجورند و کسانی هم که به دنبال آخرتاند، آنان هم رنجورند؛ اما رنجوران طالب دنیا در دنیا آرامشی ندارند چون میدانند برای آخرت خود چیزی نمیاندوزند ولی رنجوران آخرت، از رنجی که برای آخرت خود میکشند هرگز خسته نمیشوند و بیقرار نمیگردند.
⏪نکته قرآنی
موضوع: طلب آمرزش برای اهل ایمان
بسم الله الرحمن الرحیم
رَبِّ اغْفِرْ لِي وَ لِوَالِدَيَّ وَ لِمَنْ دَخَلَ بَيْتِيَ مُؤْمِناً وَ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ
پروردگارا! مرا، و پدر و مادرم و تمام کسانی را که با ایمان وارد خانه من شدند، و جمیع مردان و زنان باایمان را بیامرز.
﴿نوح(۷۱)، آیهٔ ۲۸﴾
🔹سئِلَ الاْمامُ الْحُسَینُ علیه السلام عَنِ الاْدَبِ، فَقالَ:
هُوَ اَنْ تَخْرُجَ مِنْ بَیتِک، فَلا تُلْقِی اَحَداً اِلاّ رَأَیتَ لَهُ الْفَضْلَ عَلَیک
از امام حسین علیه السلام معنای ادب را پرسیدند؟ امام علیه السلام فرمود:
(ادب) آن است که از خانه که خارج می شوی به هرکسی برخورد می کنی او را برتر از خود بینی (یعنی همیشه دیگران را از خود بهتر بینی و احترام آنها را نگهداری)
📚موسوعة کلمات الامام الحسین علیه السلام، ص 910
🌸کلام امیر
🔴شيطان بنيانگذار اساس تعصب!
◽️اعْتَرَضَتْهُ الْحَمِيَّةُ فَافْتَخَرَ عَلَى آدَمَ بِخَلْقِهِ، وَ تَعَصَّبَ عَلَيْهِ لاَِصْلِهِ. فَعَدُوُّ اللّهِ إِمَامُ الْمُتَعَصِّبِينَ، وَ سَلَفُ الْمُسْتَکْبِرِينَ، الَّذِي وَضَعَ أَسَاسَ الْعَصَبِيَّةِ، وَ نَازَعَ اللّهَ رِدَاءَ الْجَبْرِيَّةِ، وَ ادَّرَعَ لِبَاسَ التَّعَزُّزِ، وَ خَلَعَ قِنَاعَ التَّذَلُّلِ
💠(شیطان)تعصب و نخوت او را فرا گرفت و به جهت خلقتش (از آتش) بر آدم افتخار کرد و به سبب اصل و ريشه اش نسبت به آدم تعصب ورزيد، از اين رو اين دشمن خدا، پيشواى متعصبان و سر سلسله مستکبران شد که اساس تعصب را بنا نهاد و با خداوند در رداى جبروتيش به ستيز برخاست و لباس بزرگى و تکبّر بر تن نمود، و پوشش تواضع و فروتنى را در آورد»
📚نهج البلاغه،خطبه ۱۹۲
✨قالَ الإمامُ الصّادقُ علیه السَّلام:
✍️إمْتَحِنُوا شیعتَنا عِنْدَ ثَلاث: عِنْدَ مَواقیتِ الصَّلاةِ کَیْفَ مُحافَظَتُهُمْ عَلَیْها، وَ عِنْدَ أسْرارِهِمْ کَیْفَ حِفْظُهُمْ لَها عِنْدَ عَدُوِّنا، وَ إلی أمْوالِهِمْ کَیْفَ مُواساتُهُمْ لاِخْوانِهِمْ فیها
🍀شیعیان و دوستان ما را در سه مورد آزمایش نمائید:
🍃1) مواقع نماز، چگونه رعایت آن را مینمایند.
🍂2) اسرار یکدیگر را چگونه فاش و یا نگهداری میکنند.
🍃3) نسبت به اموال و ثروتشان چگونه به دیگران رسیدگی میکنند و حقوق خود را میپردازند.
📚وسائل الشیعة، ج 4، ص 112
🌸 كلام امير
◽️اِنَّ مَنْ صَرَّحَتْ لَهُ الْعِبَرُ عَمّا بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ الْمَثُلاتِ حَجَزَتْهُ التَّقْوى عَنْ تَقَحُّمِ الشُّبُهاتِ
💎کسى که عبرتهاى حاصل از سرگذشت پيشينيان، پرده را از مقابل چشم او نسبت به عقوبتهايى که در انتظارش مى باشد بردارد (روح تقوا در او زنده مى شود و) تقواى الهى او را از فرو رفتن در آن گونه بدبختيها و شبهات حفظ مى کند»
🖋اشاره به اين که بياييد به گذشته تاريخ باز گرديد، سرنوشت اقوامى را که بر اثر انحراف از حق و آلوده شدن به انواع هوسها و شهوات و گناهان، گرفتار مجازاتهاى دردناک الهى شدند، بنگريد!
📘نهج البلاغه،خطبه 16
#امام_زمان_شناسی (عج)
✨📖✨ قلْ فَلِلَّهِ الْحُجَّةُ الْبَالِغَةُ ۖ فَلَوْ شَاءَ لَهَدَاكُمْ أَجْمَعِينَ (149 - انعام)
⚡️بگو: برای خدا حجّت بالغه و رساست، اگر میخواست همۀ شما را هدایت میکرد.
✍️در تفسیر این آیه از امام صادق (ع) در بحار الأنوار آمده است: خداوند در روز قیامت از بنده میپرسد: آیا میدانستی که گناه میکردی؟ اگر پاسخ دهد خیر، میپرسد: چرا نیاموختی؟! در هر حال بشر محکوم است و حجت و دلیل قاطع با خداست و این همان معنای حجت قاطع خداوند است. بعد از شنیدن کلام امام این حجت را میشود به تمام موارد دیگر تعمیم داد، وقتی میپرسد:
🍃الف: ای بشر چرا حرام خوردی؟ میگوید: نیازم وادارم کرد و دعا کردم تو اجابت نکردی! خداوند میگوید: مگر نگفته بودم حرام نخور و از من بخواه دعای تو را اجابت کنم در حالی که تو حرام خوردی و از من طلب حاجت کردی و من چگونه حاجت کسی را بدهم که خود از راهی که من او را نهی کردهام دنبال حاجت خویش است؟
🍂ب: خدا میپرسد: بنده چرا گمراه شدی؟ میگوید: مرا هدایت نکردی. خدا میگوید: مگر من نگفته بودم کسانی که در راه من تلاش کنند هدایتشان خواهم کرد، تو چه تلاشی در راه من کردی که هدایت شوی؟
🍃پ: خدا میپرسد: چرا گناه کردی؟ میگوید: حریف نفس خویش نشدم. میگوید: من که در توبه و استغفار را به روی تو بعد از هیچ گناهی نبسته بودم چرا وارد نشدی؟
🍂ت: میگوید چرا زنا کردی؟ میگوید: شرایط ازدواج نداشتم. خدا میگوید: اگر قدری از توقعات و مطالبات خود میکاستی بندگانی هم آفریده بودم که مانند تو فقیر بودند و میتوانستی با آنان بدون رنج ازدواج کنی.
🍃ج: خداوند میپرسد: چرا انفاق نکردی؟ میگوید: چیزی نداشتم که در راه تو ببخشم. خدا میگوید: به اندازۀ یک خرما هم نداشتی؟ من که گفته بودم اگر در راه من ببخشی جای آن را پر و آن را بیشتر میکنم پس فقرت برای انفاق نکردنت بود، نه انفاق نکردنت برای فقرت.
🍂چ: میفرماید: چرا والدین خویش خدمت نکردی؟ میگوید: شرایط مالی نداشتم و از همسرم ترسیدم. میگوید: یک زبان خوش و محبت در کلام و نگاه من خواسته بودم آن هم نداشتی؟ تو رضایت همسرت را بر من در اجرای دستورم پیشی دادی و قدرت مرا از او کمتر گرفتی. تو جلو رفتی و یاری مرا ندیدی؟ مگر نگفته بودم در راه من پیش برو یاری مرا خواهیدید؟
🍃د: میپرسد: چرا تسلیم وسوسۀ شیطان شدی؟ میگوید: حریف قدرتش نشدم. میگوید: مگر نگفته بودم تابع هوای نفس خویش نباش و زمان حملۀ شیطان به خویش بر من پناه ببر؟ چرا زمان حملۀ شیطان بر خویش سمت دوستان شیطان و دعانویس و رمال رفتی؟!!!
🍂ه: خداوند میگوید: من وقتی گفته بودم هوالرزاق هستم و همۀ روزی تو در دستان من است، چرا آن روزی که من میدادم دیگران را در آن شریک من میکردی؟