قرآن کتاب هدایت
مرگ فرشتگان به هنگام قیامت چگونه اتفاق می افتد؟ ✍️پاسخ (قسمت اول: حقیقت مرگ) 1️⃣قرآن می فرماید: «ک
آیا به هنگام قیامت، فرشتگان نیز می میرند؟ مرگ آنها به چه صورت است؟
✍️پاسخ
1️⃣یکی از اتفاقات قبل از قیامت، وقوع یک صاعقۀ عظیم است این صاعقه همه خلایق را در بر می گیرد. سپس در مرحلۀ دوم، همگان برمی خیزند که معمولاً گفته میشود در مرتبۀ اول، همگی می میرند و در مرتبۀ دوم، همه زنده می شوند.
2️⃣قرآن می فرماید: «وَ نُفِخَ فِي الصُّورِ فَصَعِقَ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ مَنْ فِي الْأَرْضِ إِلاَّ مَنْ شاءَ اللَّهُ ثُمَّ نُفِخَ فيهِ أُخْرى فَإِذا هُمْ قِيامٌ يَنْظُرُونَ؛ و در صور دميده مى شود، پس هر كه در آسمانها و هر كه در زمين است بيهوش درمى افتد، مگر كسى كه خدا بخواهد سپس بار ديگر در آن دميده مى شود و بناگاه آنان بر پاى ايستاده مى نگرند»(زمر، 68)
3️⃣این آیه، شامل همه مخلوقاتی که قابلیت مرگ و زندگی دارد می شود. حتی ارواحی که در دنیا مادی نیستند و فرشتگان را نیز در بر میگیرد.
4️⃣ این آیه گروهی را استثنا می کند که بر اساس برخی روایات که البته اعتبارشان محل تردید است، آنها برخی فرشتگان مقرب هستند (بحار الانوار، ج79، ص184)
5️⃣ «صَعِقَ» در اکثر کتب لغوی به معنای مدهوش شدن آمده است(العین، شمس العلوم و ... ) در آیات دیگری نیز این کلمه به همین معنا آمده است. (اعراف، 143)
6️⃣از مقایسه آیه «کل شیء هالک الا وجهه» (قصص، 88) با آیه 66 سورۀ زمر به دست می آید، که در پی این صاعقه یا بعد از آن، فرشتگان و دیگر ارواح نیز به هنگام قیامت، مدهوش می شوند و اگر گفته می شود که فرشتگان یا ارواح می میرند، به معنای نابودی و نیست شدن نمی باشد، بلکه به معنای مدهوشی، بیهوشی نسبت به جایگاهی که هستند، می باشد.
7️⃣در پی نفخۀ دوم، همگی از این حالت بیرون آمده و وارد مرحلۀ دیگری از زندگی می شوند.
#معاد
#مرگ
🔰بیانات استاد دکتر محمدحسین فاریاب
دکترای کلام اسلامی
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
💠 علم فطری
🔸 علم قبل از جهل است یعنی چه؟ ذات اقدس الهی قبل از اینکه جاهل را خلق بکند، #عالم را خلق کرد؛ زیرا آدم (سلام الله علیه) که #عالم به اسمای الهی بود ﴿وَ عَلَّمَ آدَمَ الأسْماءَ﴾،[1] قبل از دیگران خلق شده است و در درون ما قبل از اینکه ما فراموش بکنیم، جاهل بشویم و تجاهل بکنیم، علم را خلق کرده است: ﴿وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها ٭ فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها﴾،[2] انسان قبل از اینکه جاهل بشود، #عالم بود و #عالم به دنیا آمد. جهل یک سلسله غرایز و اغراضی است که روی علم را پوشانده است؛ لذا حضرت فرمود: «لِأَنَ الْعِلْمَ کَانَ قَبْلَ الْجَهْلِ»، ما قبل از اینکه جاهل بشویم، #عالم بودیم.
🔸 وظیفه علما این است که هم از آن سابقه خود پاسداری کنند و هم از سابقه #ساختار_خلقت حمایت کنند، نگذارند جهل پیدا شود، چون اگر ـ خدای ناکرده ـ جامعه ای جاهل بود، هم بی راهه می رود، هم راه دیگران را می بندد و اگر #عالم بود نه بی راهه می رود و نه راه دیگران را می بندد؛ لذا همه ما موظف هستیم که آن مهمان را در کنار میزبان حفظ بکنیم.
▫️ یک سلسله علومی است که مهمان ما هستند؛ یعنی ما آنچه که در حوزه ها می خوانیم یا در دانشگاه ها یاد می گیریم اینها مهمان هستند. میزبان و صاحبخانه آن #علم_فطری است که فرمود: ﴿وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها ٭ فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها﴾.
🔸 اگر ما در حوزه و دانشگاه، علمی تحصیل کردیم که با صاحبخانه بسازد، راحت زندگی می کنیم و هیچ غوغایی در درون ما نیست و هیچ چیزی هم ما را نمی فروشد و ما هم خود را به هیچ چیزی نمی فروشیم، زیرا صاحبخانه درِ این خانه را محکم بسته است و مزاحم را راه نمی دهد؛ ولی اگر ـ خدای ناکرده ـ مهمانی دعوت کردیم که با صاحبخانه نساخت، اولین ضرر را خود ما می کنیم.
🔸 یک بیان نورانی امیر مؤمنان (سلام الله علیه) دارد که فرمود: «رُبَّ عَالِمٍ قَدْ قَتَلَهُ جَهْلُهُ وَ عِلْمُهُ مَعَهُ [لَمْ ینْفَعْهُ] لَا ینْفَعُه»؛[3] چه بسا عالمان حوزه و یا دانشگاه اند که درس خوانده اند و عالم هستند، ولی #کشته_جهل هستند؛ در جهاد درون، جهل اینها بر اینها مسلط شد و آنها را از پا درآورد، «رُبَّ عَالِمٍ قَدْ قَتَلَهُ جَهْلُهُ وَ عِلْمُهُ مَعَهُ [لَمْ ینْفَعْهُ] لَا ینْفَعُه». در بخشی دیگر فرمود: «کَمْ مِنْ عَقْلٍ أَسِیر تَحْتَ هَوَی أَمِیر»؛[4] چه بسیار عقل هستند که در آن نبرد داخلی و جهاد درونی به اسارت نفس درمی آیند، به اسارت غرور و خواسته ها درمی آیند و آنچه را که می خواهند بر عقلشان حاکم است.
▫️ بنابراین وظیفه عالمان [عبارت است از] میزبان را شناختن، یک؛ مهمانی دعوت کردن که با میزبان بسازد، دو؛ وقتی حرم امن خود را پاسداری کردند به دیگران بپردازند و آن اینکه دیگران را #عالم بکنند.
[1]. سوره بقره، آیه31.
[2]. سوره شمس، آیه7 و 8.
[3]. نهج البلاغة(للصبحی صالح)، .حکمت107.
[4]. نهج البلاغة(للصبحی صالح), حکمت211.
#کشته_جهل
#اسارت_نفس
#وظیفه_علما
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
#سیر_الی_الله
✅ ياد دادن به ديگران
🔸گاهى انسان تصوّر مىكند كه اگر عمرش را تنها در يادگيرى از ديگران يا تحقيق در علوم و معارف آنها صرف كند، به واقعيات دسترسى پیدا مىکند، با اين كه تصوّرى خام است؛ زيرا تا انسان علومش را به ديگران عرضه نكند.
1️⃣اولاً: به نواقص خود در آگاهىهايش پى نمىبرد؛ چنان كه امام على عليهالسّلام مىفرمايد: «كتمان كنندهى علم، اطمينان ندارد كه در علمش به واقعيت رسيده است.»
2️⃣ثانيا: متوجه نمىشود كه علوم ديگرى وجود دارد كه او از آنها بىبهره است و اين توجه، در اثر تبادل معلومات به دست مىآيد، از اين جهت امام على عليهالسّلام مىفرمايد:«زكاة العلم نشره.» زكات [پالايش] علم، نشر آن است. و «من كتم علماً فكأنّه جاهل.» كسى كه علمى را كتمان كند، مانند اين است كه جاهل است.
🔸و چون علم نعمتى معنوى از جانب خداوند به انسان است، لذا براى #شكر_گزارى نسبت به آن، بايد آن را به طالبش رساند. حضرت على عليهالسّلام مىفرمايد: «شكر عالم بر علمش عمل به آن و ياد دادن آن به مستحقش مىباشد.» و با اين كار، زمينهى رشدش فراهم مىشود؛ چنان كه خداوند متعال به آن وعده
داده است: «لَـئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ» اگر واقعا سپاسگزارى كنيد، [نعمت] شما را افزون خواهم كرد.
🔸هر چيزى زيبايى، مناسب با خودش را دارد و به فرمودهى امير مؤمنان عليهالسّلام : «زيبايى علم، نشر آن است.»
🔰بیانات استاد تحریری
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
4_5870445649035528667.mp3
4.89M
🖤🍃😌
🍎ٵࢪٵݦـــــۺ ۺب انهٜٜ
طبق قࢪاࢪهࢪشب
.یه ساعت طلایی 🌟داࢪیم
🍎خلوت شبانہ باقࢪانمون....
🌱#حالـــــتوسادهخوبکن
قاری: امیرحسین ساجدی
#سوره_همزه
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
8.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠آیت الله معظم حاج شیخ حسین #وحیدخراسانی:
🔸مبادا روزی بر شما بگذرد و سوره یاسین را نخوانید! این آرزوی پیامبر (صلی الله علیه و آله) است.
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
04.Nisa.150-151.mp3
3.07M
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘
هر روز با تفسیر قرآن کریم
بصورت آیه به آیه ؛ mp3.
مفسر ؛ حجت الاسلام ، محسن قرائتی.
تفسیر آیات {١۵٠ و ١۵١} سوره نساء
----------------------------------
إِنَّ الَّذِينَ يَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ وَيُرِيدُونَ أَن يُفَرِّقُوا بَيْنَ اللَّهِ وَرُسُلِهِ وَيَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَنَكْفُرُ بِبَعْضٍ وَيُرِيدُونَ أَن يَتَّخِذُوا بَيْنَ ذَٰلِكَ سَبِيلًا{١۵٠}
أُولَٰئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ حَقًّا ۚ وَأَعْتَدْنَا لِلْكَافِرِينَ عَذَابًا مُّهِينًا{١۵١}
------------------------------------
⏰ ۹ دقیقه
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
7.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥جرعهای از زلال قرآن
📖سوره مبارکه نمل، آیه٢٢
💠 فَمَكَثَ غَيْرَ بَعِيدٍ فَقَالَ أَحَطْتُ بِمَا لَمْ تُحِطْ بِهِ وَجِئْتُكَ مِنْ سَبَإٍ بِنَبَإٍ يَقِينٍ
💠 پس ديرى نپاييد كه [هدهد آمد و] گفت: «از چيزى آگاهى يافتم كه از آن آگاهى نيافتهاى، و براى تو از «سبا» گزارشى درست آوردهام.
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
قرآن کتاب هدایت
🇮🇷🇵🇸 ﷽ 🎥 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۲۴ قرآن کریم شامل آیات ۲۵ تا ۳۵ سوره مبارک
13.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
﷽
🎥 روزمان را با #قرآن آغاز کنیم | تلاوت ترتیل صفحه ۳۲۵ قرآن کریم شامل آیات ۳۶ تا ۴۴ سوره مبارکه انبياء
🍃🌹🍃
🌺 پیامبر (ص) میفرمایند: «اَشرافُ اُمَّتی حَمَلةُ القُرآنِ» شریفان امت من حاملان قرآنند. (خصال صدوق ۱/۷)
🎙استاد: پرهیزگار
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
با یک سلام پَر زده قلبم به کربلا!
از راه دور شد حرمت آشیانه ام
دوری کربلا به خدا می کشد مرا
با لطفِ خود به سوی حرم کن روانه ام
#31_روز تا #اربعین🏴
#اللهم_ارزقنا_ڪربلا❤️
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
مداحی آنلاین - علي وياكم.mp3
7.76M
علي وياكم
یله شیلو الرایة
الکربله مشایة
#عربی🔊
#32_روز تا #اربعین🏴
#محمد_بوجبارة🎙
#محمود_السلطان🎙
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯