نکته تفسیری صفحه ۵۸۹:
سفری پررنج برای ملاقات با پروردگار:
معمولاً سفرهای طولانی با خستگی و رنج همراه است؛ به ویژه افرادی که در گذشته و با وسایل ابتدایی آن زمان مسافرت می کردند، این سختی را کاملاً حس می کردند. از گذشته تاکنون امّا انسان ها برای رسیدن به مال و ثروت یا مقاصد مهم دیگر، سختی سفرهای طولانی را به جان می خریدند و مشکلات راه را تحمّل می کردند و می کنند. تک تک ما انسان ها، هم اکنون مسافرانی هستیم که در مسیری طولانی قرار گرفته ایم. نگاهی به زندگی انسان، به روشنی گویای این حقیقت است؛ مسافرتی که از عالم جنینی و تولد آغاز می شود و با گذر از دوران کودکی، نوجوانی، جوانی، میان سالی، کهن سالی، مرگ و سیر و سفر در عالم برزخ، به آخرین منزلگاه در قیامت میرسد. این مسافرت طولانی، با دردها و رنج های گوناگونی همراه است؛ امّا مقصدش چنان ارزشمند است که توجّه به آن، سختی های راه را آسان می کند و دردها و رنجهایش را شیرین می نماید. هدف از این سفر، «لقاءالله» است؛ روبه رو شدن و دیدار با آفریدگار جهانیان و پروردگار مهربانمان. البته این دیدار، دیداری مادّی نیست؛ چراکه خدا جسم نیست و نمی توان او را با چشم دید؛ بلکه دیداری معنویست که با دل و جانِ پاک و خالی از هر گونه شرک و گناه، امکان می پذیرد؛ ملاقاتی باشکوه و وصف ناشدنی که در بهشت جاودان با دریافت لطف و رحمت بیکران خدا صورت می پذیرد.
آری، انسانها در زمین پدید آمده اند و با انواع رنجها و سختی ها دست و پنجه نرم می کنند؛ ولی این زمینِ پررنج، مقصد زندگی آنها نیست؛ بلکه راهیست که برای رسیدن به لطف و عنایت الهی باید از آن عبور کنند، و البته هیچ راهی جز آن وجود ندارد. توصیههای بی شمار قرآن و معصومین علیهم السلام در مورد بی توجّهی به زرق و برق و تجمّلات دنیا و لزوم توجّه به آخرت و پاداشهای بی نظیر آن، همگی برای توجّه دادن ما به همین حقیقت است؛ به اینکه راه سفر را به جای مقصد اشتباه نگیریم و اسباب سفر را هدفِ زندگی حساب نکنیم؛ به اینکه رنجهای دنیا را جاودان نشماریم و آنها را با صبر و استقامت پشت سر گذاریم و سربلند و روسپید در پیشگاه پروردگارمان حاضر شویم. امیر مؤمنان علی در بارهی دنیا فرموده است: «در آن آزموده می شوید و برای غیر آن آفریده شده اید.»[1] همان امام آزاده فرموده است: «جان های شما، قیمتی جز بهشت ندارد؛ آن را به چیز دیگری جز آن نفروشید.»[2] در حدیثی از امام صادق علیه السلام می خوانیم: «برای انسانِ باایمان هیچ راحت و آسایش حقیقی وجود ندارد مگر در هنگام ملاقات با خدا.»[3] از این رو پیشوایان ما به ما آموخته اند که در میان درخواست های خود از خدا بخواهیم که «ما را مشتاق لحظهای فرماید که با او روبه رو خواهیم شد»[4] تا سختیهای زندگی در نظرمان کوچک شود و هدفِ بلند زندگی برایمان اهمیت یابد. یادآوری این نکته لازم است که منظور از «ملاقات با خدا»، ملاقات باطنی است که با چشمِ دل انجام می شود؛ نه ملاقات ظاهری که با چشمِ سر صورت میپذیرد. امام علی علیه السلام فرموده است: «چشمها، خدا را با دیدن درک نمیکنند؛ بلکه دلها با داشتن ایمان حقیقی می توانند او را درک کنند.»[5]
[1] - نهج البلاغه، خطبه203
[2] - همان، حکمت456
[3] - مصباح الشریعه، ص115
[4] - زیارت«امین الله»، فراز «مشتاقه الی فرحة لقائک»(مفاتیح الجنان)
[5] - نهج البلاغه، خطبة179
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
میلادی: Saturday - 13 March 2021
قمری: السبت، 29 رجب 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
💠 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (100 مرتبه)
- یا حی یا قیوم (1000 مرتبه)
- يا غني (1060 مرتبه) برای غنی گردیدن
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️4 روز تا ولادت امام حسین علیه السلام
▪️5 روز تا ولادت حضرت عباس علیه السلام
▪️6 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام
▪️12 روز تا ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام
▪️16 روز تا ولادت حضرت صاحب الزمان (عج)
✅ با ما همراه شوید
@quranekarim1398
[۳/۱۲، ۲۱:۵۹] مازیاران: #به_بهانه_بعثت
🔴 منطق پیامبر رحمت: سازش یا...؟‼️
🔻 رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود به بهانه عید مبعث به زیبایی یک درسنامه اسلام سیاسی ارائه فرموده و در تبیین این مفهوم در فرازهایی به استناد کلام امام علی (ع) به تبیین شخصیت پیامبر اعظم (ص) پرداختند. در این نوشتار در تبیین و تشریح فرمایشات معظم له به توصیف شخصیت پیامبر با دال جاذبه و دافعه خواهیم پرداخت:
🍀 بهترین توصیفها درباره حضرت خاتمالانبیا(ص) را امیرمومنان(ع) در خطبه ۱۰۸ نهج البلاغه فرموده است: "طَبِيبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ قَدْ أَحْكَمَ مَرَاهِمَهُ وَ أَحْمَى مَوَاسِمَهُ يَضَعُ ذَلِكَ حَيْثُ الْحَاجَةُ إِلَيْهِ ". طبیبی بود- نه در مطب نشسته- که دنبال دردمند میگشت برای علاج و تسکین درد. آنجا که درد با مرهم و مسکّن چاره میشد، مرهمهایی محکم میبست.
🍀 اما با همه جاذبه و مهربانی و عطوفتش، هر جا عفونت شدت گرفته بود، دریغ نداشت که بر موضع عفونت داغ بگذارد. آموخت که اصل دین جاذبه است اما حریم و حصار آن، همان دافعهها و نهی از منکر و جهاد و مجاهدت با پلیدیها و فساد و طغیان و استکبار است.
☘ کار از همینجا دشوار شد. پیامبر(ص) "رحمهًْ للعالمین" بود اما نمیتوانست #صلح_کل باشد. جهاد کبیر و عدم تبعیت از مستکبرین، اشراف و طواغیت را از همان روز اول آغاز کرد. این منطق باصلابت، دشمن فراوان داشت؛ از سران قریش و امپراتورهای جهان، تا همراهان زیادهطلب و ریاستطلب و خودبنیاد. تا پایان تاریخ نیز هر ملت و حاکمیتی به آن حضرت اقتدا کرد، نوع این دشمنان ستیزهجو و متعدی را پیش روی خود خواهد یافت و این دشمنی خبیثان عالم ، نشانه سلامت یک ملت و حکومت است.
☘ پیامبر در چنین جهاد طاقت فرسایی ، جلوتر از همه بود؛ چنان که امیر مومنان (ع) درحکمت ۲۶۰ نهج البلاغه فرمود "کُنَّا اِذَا احْمَرَّ الْبَاْسُ اتَّقَیْنَا بِرَسُولِ اللَّهِ (صلى الله علیه وآله) فَلَمْ یَکُنْ اَحَدٌ مِنَّا اَقْرَبَ اِلَى الْعَدُوِّ مِنْهُ. هر گاه آتش جنگ، سخت شعله ور مى شد، ما به رسول اللّه (ص) پناه مى بردیم و هیچ یک از ما به دشمن نزدیک تر از او نبود".
🔹 رهبر عزیز انقلاب امروز در تبیین اسلام سیاسی و راز دشمنی طواغیت با آن فرمودند: "انقلاب عظیم اسلامی در ایران مضمون بعثت را در دوره معاصر تجدید کرد. امام بزرگوار توانست همان خط بعثت را که در طول زمان کمرنگ بود، پررنگ کند و جامعیت اسلام را در عمل نشان بدهد و نشان بدهد که اسلام یک دین جامع است.... وقتی که این انقلاب تشکیل شد و نظام جمهوری اسلامی را به وجود آورد، همان حادثه ای که برای پیغمبران پیش می آمد، تکرار شد. یعنی اشرار عالم در مقابل این انقلاب صف کشیدند همچنانی که در مقابل پیغمبران صف میکشیدند."
(تهیه شده در دایره سیاسی عقیدتی سیاسی پایگاه شهید بابایی)
[۳/۱۲، ۲۲:۰۲] مازیاران: مازیار ایران:
🔴 بصیرت یعنی.....
🔻 رهبر معظم انقلاب:
🔹 #بصیرت یعنی:
🌱 شناخت زمان؛
🌱 شناخت نیاز؛
🌱 شناخت اولویت؛
🌱 شناخت دشمن؛
🌱 شناخت دوست؛
🌱 شناخت وسیله هائی که درمقابل دشمن باید بکار برد؛
✅ این شناخت ها "بصیرت" است
🖌 #سرخط| رهبرانقلاب (۹۹/۱۲/۲۱):
🔹 دو عنصر مهم برای مواجهه با دشمنان لازم است: بصیرت و «صبر و استقامت» ؛ اگر این دو عنصر وجود داشته باشد در مردم دشمن هیچ توفیقی با مواجهه با نظام اسلامی به دست نمی آورد.
(تهیه شده در دایره سیاسی عقیدتی سیاسی پایگاه شهید بابایی)
#وارونه_نمایی_حقیقت
🔴 #دروغ_قاطع‼️ | بیانیه جدید سه کشور اروپایی علیه یمن
🔻 #زمانه | کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان که طی سالهای اخیر چشم خود را بر روی تجاوزهای ائتلاف سعودی بستهاند، اکنون و همزمان با پیشروی نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن در استان مارب، طی بیانیه مشترکی این عملیات را محکوم کردهاند.
🖌 #سرخط_تحلیلے :
🔻رهبر معظم انقلاب (مبعث۹۹) :
🔹 کار دشمن وارونهنمایی حقیقت و دروغگویی در باب حقیقت است. آنقدر هم با جرئت و قاطعیت این دروغ را میگویند که هر کسی گوش کند خیال میکند که این راست میگوید. خیلی خونسرد و محکم و قاطع حقیقت را ۱۸۰درجه وارونه نشان میدهند!
🔹 الان شش سال است که همدست عرب آمریکا دارد مردم مظلوم یمن را در خانه و خیابان و بیمارستان و مدرسهشان بمباران میکند.... اما به مجرد اینکه از طرف یمنیها کاری انجام میگیرد فریاد تبلیغات اینها بلند میشود که آقا حمله شد ،ترور شد، همهشان میگویند!! ....عربستان را به خاطر شش سال بمباران محکوم نمیکنند این را بخاطر اینکه در مواقعی دفاعی از خودش کرده و این دفاع کارگر شده این را ملامت میکنند.
┄┅─✵💝✵─┅┄
خرد هرکجا گنجی آرد پدید
ز نام خدا سازد آن را کلید
به نام خداوند لوح و قلم
حقیقت نگار وجود و عدم
خدایی که داننده رازهاست
نخستین سرآغاز آغازهاست
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
الهی به امید تو💚
@quranekarim1398
┄┅─✵💝✵─┅┄
صفحه ۵۹۰ مصحف شریف
سوره مبارکه بروج
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_6034889660352694165.mp3
796.7K
🔸ترتیل صفحه ۵۹۰ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛
قرآن ترجمه المیزان
سوره 85
سوره مبارکه البروج
صفحه 590
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشنده مهربان
وَالسَّمَاءِ ذَاتِ الْبُرُوجِ (1)
قسم به آسمان داراى برج ها، (1)
وَالْيَوْمِ الْمَوْعُودِ (2)
و به روز موعود (قيامت)، (2)
وَشَاهِدٍ وَمَشْهُودٍ (3)
و به هر شاهدى و هر مشهودى [در آن روز]. (3)
قُتِلَ أَصْحَابُ الْأُخْدُودِ (4)
مرگ بر صاحبان آن خندق [آتش]; (4)
النَّارِ ذَاتِ الْوَقُودِ (5)
آن آتش داراى سوخت. (5)
إِذْ هُمْ عَلَيْهَا قُعُودٌ (6)
آن وقت که آنان بر [لبه] آن نشسته بودند; (6)
وَهُمْ عَلَىٰ مَا يَفْعَلُونَ بِالْمُؤْمِنِينَ شُهُودٌ (7)
در حالى که آنان ناظر عذابى بودند که بر مؤمنان وارد مى کردند. (7)
وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَنْ يُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ (8)
و چيزى را از آنان ناپسند نمى دانستند مگر اين که به خداى عزّتمند ستوده ايمان مى آوردند. (8)
الَّذِي لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ (9)
همان که فرمانروايى آسمان ها و زمين مختص او است، و خدا بر هر چيزى گواه است. (9)
إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِيقِ (10)
به يقين کسانى که مردان و زنان مؤمن را عذاب داده اند سپس توبه نکرده اند، عذاب جهنّم براى آنان است و عذاب سوزان براى آنان خواهد بود. (10)
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ۚ ذَٰلِكَ الْفَوْزُ الْكَبِيرُ (11)
بى گمان کسانى که ايمان آورده و کارهاى شايسته انجام داده اند، براى آنان بهشت هايى است که از پايين آنها نهرها جريان دارد; اين است آن کاميابى بزرگ. (11)
إِنَّ بَطْشَ رَبِّكَ لَشَدِيدٌ (12)
همانا مؤاخذه پروردگارت بسيار سخت است. (12)
إِنَّهُ هُوَ يُبْدِئُ وَيُعِيدُ (13)
بى ترديد فقط او است که پديد مى آورد و بازمى آفريند. (13)
وَهُوَ الْغَفُورُ الْوَدُودُ (14)
و او است آمرزگار و دوست دارِ [مؤمنان]. (14)
ذُو الْعَرْشِ الْمَجِيدُ (15)
صاحب عرش است و ارجمند. (15)
فَعَّالٌ لِمَا يُرِيدُ (16)
آنچه اراده کند حتماً انجام مى دهد. (16)
هَلْ أَتَاكَ حَدِيثُ الْجُنُودِ (17)
آيا داستان آن لشکرها به تو رسيده است; (17)
فِرْعَوْنَ وَثَمُودَ (18)
[لشکرهاى] فرعون و ثمود؟ (18)
بَلِ الَّذِينَ كَفَرُوا فِي تَكْذِيبٍ (19)
بلکه آنان که کفر ورزيده اند، در تکذيبى [ناموجّه ]فرورفته اند. (19)
وَاللَّهُ مِنْ وَرَائِهِمْ مُحِيطٌ (20)
و خداوند از هر سو بر آنان احاطه دارد. (20)
بَلْ هُوَ قُرْآنٌ مَجِيدٌ (21)
بلکه اين قرآنى است ارجمند. (21)
فِي لَوْحٍ مَحْفُوظٍ (22)
که در لوحى محفوظ ثبت است. (22)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛