.
#آیههاینور
.
❤ بسم الله الرحمن الرحیم ❤
وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ
و هنگامی که بیمار می شوم
او شفایم می دهد.
🌸 سوره شعراء ، آیه ۸۰
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪہ_نساء آیہ 148 تا 154
📄#صفحـہ_102
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_102
❇️#مظلوم اجازه #غیبت از #ظالم را دارد .درمورد #ظلم او ..
💠لا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلَّا مَنْ ظُلِمَ وَ كانَ اللَّهُ سَمِيعاً عَلِيماً «148»نساء
🌱خداوند، آشكار كردن گفتار بد را دوست نمىدارد، مگر از كسى كه به او ستم شده باشد و خداوند، شنواى داناست.
💬پیام ها🔻
🔹قانون كلّى و اصلى، حرمت افشاگرى و بيان عيوب مردم است، مگر در موارد خاص. «لا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوء»
🔹تنها مظلوم، اجازهى غيبت از ظالم را دارد، آن هم در مورد ظلم او، نه عيوب ديگرش. «1» «إِلَّا مَنْ ظُلِمَ»
🔹ظالم، در جامعهى اسلامى احترام ندارد، بايد محكوم و به مردم معرفى شود. لا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ ... إِلَّا مَنْ ظُلِمَ
🔹در تزاحم ارزشهاى انسانى، بايد اهم و مهم رعايت شود. ارزش دفاع از مظلوم، بيش از ارزش حيا وسكوت است. لا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ ... إِلَّا مَنْ ظُلِمَ
🔹در موارد جواز افشاى عيوب، از مرز حقّ تجاوز نكنيد، چون خداوند شنوا و داناست. «سَمِيعاً عَلِيماً»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_102
❇️#تناسب #گناه و #كيفر
💠وَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّـهِ وَ رُسُلِهِ وَ لَمْ يُفَرِّقُوا بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ أُولئِكَ سَوْفَ يُؤْتِيهِمْ أُجُورَهُمْ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِيماً
🌱و کسانی که به خدا و پیامبرانش ایمان آوردند و میان هیچیک از آنان جدایی نیفکندند، آناناند که (خداوند) بهزودی پاداششان را خواهد داد. همواره خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.
نساء - ۱۵۲
🔷✨توضيح اينكه: مجازات گاهی" دردناك" است (عذاب اليم) مانند شلاق زدن و آزار بدنی و گاهی" توهين آميز" است (عذاب مهين) مانند پاشيدن لجن بر لباس كسی و مانند آن و گاهی پر سر و صدا است (عذاب عظيم) مانند مجازات در حضور جمعيت، و نيز گاهی اثر آن در وجود انسان عميق است و تا مدتی باقی میماند (عذاب شديد)، مانند زندانهای طويل المدة با اعمال شاقه ... و امثال آن.
🔷✨روشن است كه توصيف عذاب به يكی از صفات تناسبی با نوع" گناه" دارد و لذا در بسياری از آيات قرآن، مجازات ظالمان به عنوان عذاب اليم آمده است، زيرا متناسب با دردناك بودن ظلم نسبت به بندگان خدا است، و آنها كه گناهشان توهين آميز است و همچنين آنها كه دست به گناهان شديد و يا پر سر و صدا میزنند كيفری همانند آن دارند ولی منظور از ذكر مثالهای فوق نزديك ساختن مطلب بذهن است و گرنه مجازاتهای آن جهان قابل مقايسه با مجازاتهای اين عالم نيست. سپس به وضع مؤمنان و سرنوشت آنها اشاره كرده و میگويد:" كسانی كه ايمان به خدا و همه پيامبران او آوردهاند و در ميان هيچيك از آنها تفرقه نينداختند و با اين كار،" تسليم و اخلاص" خود در برابر حق، و مبارزه با هر گونه" تعصب" نابجا را اثبات نمودند.
🔷✨البته ايمان به پيامبران و به رسميت شناختن آنها منافات با اين ندارد كه بعضی را از بعضی برتر بدانيم، زيرا تفاوت در ميان آنها همانند تفاوت ماموريتهای آنان قطعی است، منظور اين است كه در ميان پيامبران راستين، تفرقهای از نظر ايمان و به رسميت شناختن نيندازيم.
و در پايان آيه به اين مطلب اشاره میشود كه اگر اين دسته از مومنان در گذشته مرتكب چنان تعصبها و تفرقهها و گناهان ديگر شدند اگر ايمان خود را خالص كرده و به سوی خدا باز گردند خداوند آنها را میبخشد.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan