💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_انفال آیه 53 تا 61
📄#صفحـہ_184
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_184
❇️#عوامل_حياتومرگ_ملتها
💠كَدَأْبِ آلِ فِرْعَوْنَ وَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ كَذَّبُوا بِآياتِ رَبِّهِمْ فَأَهْلَكْناهُمْ بِذُنُوبِهِمْ وَ أَغْرَقْنا آلَ فِرْعَوْنَ وَ كُلٌّ كانُوا ظالِمِينَ
🌱(راه و روش این کافران،) مانند راه و روش فرعونیان و پیشینیان آنان (است که) آیات و نشانههای پروردگارشان را دروغ شمردند، و ما (نیز) آنان را به سزای گناهانشان هلاک کردیم و فرعونیان را غرق کردیم. (آری،) همگی ستمکار بودند.
أنفال - ۵۴
🔷✨تاريخ، اقوام و ملتهای گوناگونی را به ما نشان میدهد: گروهی را كه آخرين مراحل ترقی را به سرعت طی كردند و گروهی را كه به پائينترين مرحله انحطاط رسيدند، گروه سومی كه يك روز پراكنده و وامانده و شكستخورده بودند، اما روز ديگر نيرومند و سربلند شدند، گروه چهارمی كه به عكس از عالیترين مرحله افتخار به قعر دره ذلت و خواری سقوط كردند.
🔷✨بسيارند كسانی كه از برابر صحنههای مختلف تاريخ به آسانی میگذرند بدون اينكه كمترين انديشهای در آن كنند، و نيز بسيارند كسانی كه به جای بررسی علل و عوامل اصلی و زيربنايی حيات و مرگ ملتها، گناه را به گردن عوامل كم اهميت كه نقش اساسی را به عهده ندارند و يا عوامل موهوم و خرافی و خيالی میاندازند.
بسياری تمام علت بدبختی خود را به بيگانگان و سياستهای مخرب آنها نسبت میدهند و عدهای همه اين حوادث را مولود گردش موافق و مخالف افلاك میپندارند سرانجام عدهای دست به دامن قضا و قدر- به مفهوم تحريف يافتهاش- و يا شانس و طالع و اقبال میزنند و همه حوادث تلخ و شيرين را از اين طريق توجيه میكنند.
👈همه اينها برای اين است كه از درك علل واقعی وحشت دارند.
👌قرآن در آيات فوق انگشت روی نقطه اصلی" دردها" و" درمانها" و عوامل پيروزی و شكست گذارده، و میگويد: برای يافتن عامل اصلی لازم نيست آسمانها و زمينها را جستجو كنيد و يا به دنبال عوامل موهوم و پنداری راه بيفتيد بلكه كافی است تنها در وجود، در فكر و روحيه و اخلاق خود، و در نظامات اجتماعی خودتان جستجو كنيد، هر چه هست در اينجا است!.
🔷✨ملتهايی كه فكر و انديشه خود را به كار انداختند، دست اتحاد و برادری بهم دادند، سعی و تلاش و اراده و تصميم نيرومند داشتند، و به هنگام لزوم، جانبازی و فداكاری كردند و قربانی دادند، به طور قطع پيروز شدند، اما هنگامی كه ركود و سستی و تنبلی جای سعی و كوشش را گرفت، غفلت و بيخبری به جای آگاهی و ترديد، و دودلی به جای تصميم، محافظه كاری به جای شهامت، نفاق و تفرقه به جای اتحاد، تنپروری و خودخواهی به جای فداكاری، و تظاهر و رياكاری به جای اخلاص و ايمان نشست، سقوط و نكبت آغاز شد.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_184
❇️#آیه56انفال
💠الَّذِينَ عاهَدْتَ مِنْهُمْ ثُمَّ يَنْقُضُونَ عَهْدَهُمْ فِي كُلِّ مَرَّةٍ وَ هُمْ لا يَتَّقُونَ (۵۶/انفال)
🌱(بدترين جنبندگان نزد خداوند،) آنانند كه از ايشان پيمان گرفتهای، سپس پيمان خود را در هر بار میشكنند و (در وفاداری وحفظ پيمان،) اهل تقوا و پروا نيستند.
🔹رهبر مسلمانان میتواند با كفّار پيمان ببندد. «عاهَدْتَ مِنْهُمْ» چنانكه پيامبر صلی الله عليه و آله پيمانهای متعدّدی با كفّار میبست، هرچند بعضی از آنان متعهّد نباشند.
«يَنْقُضُونَ عَهْدَهُمْ فِي كُلِّ مَرَّةٍ»
🔹پيمان شكنی دليل بر پيمان نبستن مجدّد نيست. «يَنْقُضُونَ عَهْدَهُمْ فِي كُلِّ مَرَّةٍ»
🔹پيمانشكنی، با انسانيّت سازگار نيست. شَرَّ الدَّوَابِ ... يَنْقُضُونَ عَهْدَهُمْ
🔹كفر، زمينهی پيمانشكنی است. الَّذِينَ كَفَرُوا ... يَنْقُضُونَ عَهْدَهُمْ
🔹پيمانشكنی، بیتقوايی است. يَنْقُضُونَ عَهْدَهُمْ ... وَ هُمْ لا يَتَّقُونَ
🔹بيشترين خطر از سوی كسانی است كه پيمان شكنی شيوه و خصلت آنان شده و از آن پروايی ندارند. يَنْقُضُونَ ... فِي كُلِّ مَرَّةٍ ... لا يَتَّقُونَ
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
4⃣7⃣ تدبر در سوره #اسراء
🔹 پیام های آیات ۷۷-۷۳ سوره اسراء از تفسیر نور
۱- کفّار برای جذب انبیا و رهبران نیز طرح و برنامه دارند. «کادُوا لَیَفْتِنُونَکَ»
۲- اگر دوستی و ارتباط با افراد و کشورها به قیمت چشم پوشی از مکتب و مقدّسات باشد،بی ارزش است. «إِذاً لاَتَّخَذُوکَ خَلِیلاً»
۳- اگر لطف و نگهداری الهی نباشد،برای مصونیّت و عصمت پیامبران هم ضمانتی نیست. «لَوْ لا أَنْ ثَبَّتْناکَ»
۴- خداوند،هم لطف دارد،هم قهر. «ثَبَّتْناکَ لَأَذَقْناکَ»
۵- رکون،(گرایش و اعتماد)به کفّار،از گناهان کبیره است،چون وعده ی عذاب درباره اش داده شده است. تَرْکَنُ إِلَیْهِمْ ... لَأَذَقْناکَ
۶- کیفر کمترین لغزش رهبران،دو برابر دیگران است.هرچه مقام علمی و موقعیّت اجتماعی و معنوی انسان بیشتر باشد،مسئولیّت و خطر هم بیشتر است. شَیْئاً قَلِیلاً ... ضِعْفَ الْحَیاهِ
۷- در برابر قهر الهی حتّی برای پیامبر نیز هیچ قدرت و مقامی نمی تواند مانع ایجاد کند. «لا تَجِدُ لَکَ عَلَیْنا نَصِیراً»
۸- پیامبر در معرض هرگونه خطر،توطئه،ترور،آوارگی وتبعید بود. کادُوا لَیَسْتَفِزُّونَکَ ...
۹- حضور پیامبر در میان مردم،مانع قهر الهی است و اگر آن حضرت را از خود دور و تبعید کنند،در فاصله کمی نابود می شوند. «لا یَلْبَثُونَ خِلافَکَ إِلاّ قَلِیلاً»
۱۰- قرآن کریم،هم از غیب خبر می دهد و هم با بیان ناکامی توطئه های دشمن به پیامبراکرم صلی الله علیه و آله تسلّی می دهد. کادُوا لَیَسْتَفِزُّونَکَ ... لا یَلْبَثُونَ خِلافَکَ إِلاّ قَلِیلاً
۱۱- سنّت های الهی چون براساس حکمت خداست،ثابت است و در طول تاریخ دگرگون نمی شود. «سُنَّهَ مَنْ قَدْ أَرْسَلْنا»
۱۲- تحوّلات تاریخی براساس سنّت های ثابت الهی است. «لا تَجِدُ لِسُنَّتِنا تَحْوِیلاً»
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛