4_6026057442360560926.mp3
40.05M
❇️پیوند عاشورا با ظهور و آخرالزمان
📆۱۹مرداد ماه، ۱۲محرم ۱۴۰۱
@quranpuyan
🎙حجت الاسلام زائری: سهم بشر قبل از ظهور تلاش ناکام است/ #روحانیت هم باید آزمون خود را پس می داد تا هیچ مدعی ای باقی نماند
🔻اگر بخواهیم حادثه کربلا را بفهیم باید بستر، ریشه ها و زمینه های آن را بشناسیم. مرحوم دکتر شهیدی در اثر ارزنده پس از پنجاه سال به این ریشه یابی پرداخته است.
▪️ وقتی زینب سلام الله علیها می گوید ما رایت الا جمیلا؛ باید ببینیم کجای این صحنه، زیباست؟
این همه جنایت و قتل و کشتار و شکنجه و اسارت و تحقیر اهل بیت، زیباست؟
▪️پاسخ حضرت زینب فقط محصور در یک بازه زمانی نیست بلکه به وسعت تاریخ است؛ یعنی اثر این حادثه در کل تاریخ و قرنهای بعد را هم دیده است که چه اثری بر بشریت گذاشته و خواهد گذاشت.
▪️ریشه عاشورا از سقیفه آغاز شد که جلوی احیا و رشد جامعه گرفته شد. در طول ۵۰ سال جامعه با ظلم، بی عدالتی، فساد و بدعت آکنده شد به نحوی که حتی حکومت علی را به اندازه پنج سال هم تحمل نکردند.
▪️وقتی مسیر اصلی رها شود و جامعه به انحراف برود، جز با خونی مثل خون حسین بن علی بیدار نمی شود.
▪️البته تکامل جامعه جز در دوره ظهور محقق نمی شود. امام صادق می فرماید: اگر مهدی موعود را درک می کردم تمام عمر به او خدمت می کردم یعنی این ماموریت امام زمان است و از هیچ فرد دیگری ساخته نیست.
▪️اینکه در روایات داریم قبل از ظهور همه مدعیان به حکومت می رسند، برای اینکه دیگر کسی نگوید اگر من بودم مشکلات را حل می کردم.
▪️اگر مارکسیست ها، لیبرال ها، فاشیستها، ناسیونالیستها برای آزمون بقدرت رسیدند این امتحان شامل روحانیت هم شد 👈و برای اینکه ثابت شود بدست ما #آخوندها هم حکومت ایده آل ایجاد نمی شود، دوره به ما هم رسید اما فهمیدیم که این از ما هم ساخته نیست.
▪️البته امام زمان هم به تنهایی موفق نمی شود بلکه جامعه را رشد می دهد.
▪️اگر جمهوری اسلامی الان بوجود نمی آمد باید حتما قبل از ظهور اتفاق می افتاد تا ثابت شود که انسان غیرمعصوم نمی تواند.
▪️سهم بشر قبل از ظهور فقط تلاش ناکام است، البته که ما موظف به تلاش هستیم.
▪️الان برخی در جمهوری اسلامی احساس نمی کنند به امام زمان نیاز داریم و جامعه مضطر است، می گویند حالا اگر امام زمان ظهور کرد خدمتشان میرسیم ولی الان هم خوب جامعه را اداره می کنیم.
سخنرانی در کانون توحید، محرم 1401
@quranpuyan
💎🌐تفاوت شرایط امام حسن و امام حسین در پذیرش و عدم پذیرش صلح
از نگاه استاد شهید مطهری
#انقلابی_گری و #مقاومت_نیابتی_از_مردم_ممنوع
لزوم توجه حاکم به حفظ جان و مال مردم
"امام حسن متصدی خلافت بود. خلافت پست است و قبول مسئولیت جان و مال و ناموس و ایمان و فرهنگ جامعه. یك مقام كاندیدا برای خلافت- و حتی منصوص- می تواند در شرایط نامساعد از قبول این پست امتناع ورزد، آنچنان كه علی بعد از پیغمبر برای خلافت قیام نكرد و خود را به كشتن نداد و بعد از قتل عثمان صریحاً فرمود: دعونی و التمسوا غیری.
امام حسن متصدی خلافت بود و #مسئول_جان و #مال و ناموس مردم از اقصی بلاد شرق تا غرب و شمال و جنوب اسلامی.
👈 ادامه ی #مقاومت در برابر معاویه یعنی جان صدها هزار سرباز و مردم عادی و غیرنظامی را در مقابل هجومها و شبیخونهای معاویه به خطر انداختن، آنچنان كه قبلاً بسر بن ارطاة را به یمن و سفیان غامدی را به انبار فرستاد. 👌 پس نهایت مقاومت امام حسن كشته شدن خودش نبود، بلكه تحلیل رفتن تدریجی یك دولت و فنای تدریجی سربازانش و [در] مخاطره قرار گرفتن جان و مال و ناموس مردم غیرنظامی بود. .
👈 اما امام حسین یك معترض و یك ثائر و آمر به معروف و ناهی از منكر بود در مقابل متصدیان و مسئولان امر. او فقط مسئول جان [خود] و فرزندان و اصحاب بیعت كننده ی خودش بود و به همین دلیل در شب عاشورا مسئولیت فرزندان و یاران را نیز از خود برداشت كه آنها به حساب او كشته نشوند، ولی آنها آمادگی خود را منهای بیعت اعلام كردند. اساساً معنی ندارد كه یك فرد به #نیابت دیگران #انقلاب كند،👈 و این تفاوت عظیم موقف امام حسن و موقف امام حسین است.
🌴امام حسن در موقف یك مقام مسئولِ حفظ جان و مال مردم است و امام حسین در موقف یك مقام منتقد و معترض كه قیام و مقاومتش برای دیگران هیچ گونه خطر ناخواسته ایجاد نمی كند. .
👈بعلاوه از #امام_حسین بیعت می خواستند و امضای صحت خلافت
ولی از امام حسن فقط كنار رفتن می خواستند، از امام حسین تسلیم می خواستند و از امام حسن قرارداد صلح."
🗂مجموعه یادداشتها،جلد نهم . ج9، ص: 322
@quranpuyan
.
#آیههاینور
❤ بسم الله الرحمن الرحیم ❤
قُلْ لِمَنْ فِی أَيْدِيكُمْ مِنَ الْأَسْرَى
إِنْ يَعْلَمِ اللهُ فِی قُلُوبِكُمْ خَيْرًا
يُؤْتِكُمْ خَيْرًا مِمَّا أُخِذَ مِنْكُمْ
وَيَغْفِرْ لَكُمْ وَاللهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ
اگر خدا در دل هاى شما خيرى سراغ
داشته باشد، بهتر از آنچه از شما گرفته
شده به شما مىدهد و شما را مىآمرزد،
و خدا بسيار آمرزنده و مهربان است.
🌹 سوره انفال ، آیه ۷۰
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_إسراء آیات 50 تا 58
📄#صفحـہ_287
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_287
❇️#برخورد_منطقی با همه #مخالفان
💠وَ قُلْ لِعِبادِي يَقُولُوا الَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ الشَّيْطانَ يَنْزَغُ بَيْنَهُمْ إِنَّ الشَّيْطانَ كانَ لِلْإِنْسانِ عَدُوًّا مُبِيناً (۵۳/إسراء)
🌱وبه بندگانم بگو: سخنی گويند كه نيكوتر است، چرا كه شيطان (با سخنان ناموزون) ميان آنان فتنه وفساد میكند. همانا شيطان همواره برای انسان، دشمنی آشكار بوده است.
🔷از آنجا که در آیات پیشین سخن از مبدأ و معاد و دلائلی بر این دو مسأله مهم اعتقادی در میان بود، در اینجا روش گفتگو و استدلال با مخالفان مخصوصا مشرکان را میآموزد چرا که مکتب هر قدر عالی باشد و منطق قوی و نیرومند ولی اگر با روش صحیح بحث و مجادله توأم نگردد و به جای لطف و محبت، خشونت بر آن حاکم گردد، بیاثر خواهد بود.
لذا آیه میگوید: «و به بندگان من بگو: سخنی را بگویند که بهترین باشد» (وَ قُلْ لِعِبادِی یَقُولُوا الَّتِی هِیَ أَحْسَنُ).
👈بهترین از نظر محتوی، بهترین از نظر طرز بیان، و بهترین از جهت توأم بودن با فضائل اخلاقی و روشهای انسانی.
«چرا که (اگر قول احسن را ترک گویند و به خشونت در کلام و مخاصمه و لجاج برخیزند) شیطان در میان آنها فساد و فتنه میکند» (إِنَّ الشَّیْطانَ یَنْزَغُ بَیْنَهُمْ).
و فراموش نکنید شیطان در کمین نشسته و بیکار نیست «زیرا شیطان از آغاز دشمن آشکاری برای انسان بوده است» (إِنَّ الشَّیْطانَ کانَ لِلْإِنْسانِ عَدُوًّا مُبِیناً).
🔷گاهی مؤمنان تازه کار طبق روشی که از پیش داشتند با هر کس که در عقیده با آنها مخالف بود به خشونت میپرداختند.
از این گذشته تعبیرات توهین آمیز مخالفان نسبت به پیامبر صلّی اللّه علیه و آله که بعضی از آنها در آیات پیشین گذشت مانند مسحور، مجنون، کاهن، شاعر، گاهی سبب میشد که مؤمنان عنان اختیار را از دست بدهند و به مقابله با آنها در یک مشاجره لفظی خشن برخیزند و هرچه میخواهند بگویند.
«قرآن» مؤمنان را از این کار باز میدارد و دعوت به نرمش و لطافت در بیان و انتخاب بهترین کلمات را میکند تا از فساد شیطان بپرهیزند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_287
❇️#آیه57إسراء
💠أُولئِكَ الَّذِينَ يَدْعُونَ يَبْتَغُونَ إِلی رَبِّهِمُ الْوَسِيلَةَ أَيُّهُمْ أَقْرَبُ وَ يَرْجُونَ رَحْمَتَهُ وَ يَخافُونَ عَذابَهُ إِنَّ عَذابَ رَبِّكَ كانَ مَحْذُوراً (۵۷/إسراء)
🌱آنان را كه (مشركان به جای خدا) میخوانند (مانند عيسی و فرشتگان) خودشان وسيلهای برای تقرّب به پروردگارشان میجويند، وسيلهای هر چه نزديكتر، و به رحمت او اميدوارند و از عذابش بيمناك. همانا عذاب پروردگارت در خور پرهيز و وحشت است.
👌آيه را چنين نيز ترجمه كردهاند: پيامبرانی كه مردم رابه حقّ دعوت میكنند، خودشان نيز (در حركت معنوی) به سوی پروردگارشان، به سراغ وسيله میروند، آن هم وسيلهای كه بيشتر و سريعتر آنان را به خدا نزديك كند. يا هر پيامبری مقرّبتر است، بيشتر سراغ خداوند میرود.
در روايات بسياری ذيل اين آيه آمده است كه دو كفّهی بيم و اميد در انسان بايد يكسان باشد، وگرنه يا مأيوس میشود، يا مغرور.
🔹بيم و اميد، نشان وابستگی و ضعف است، پس كسی كه خود در پی وسيله میرود، چگونه او را وسيله قرار میدهيد؟ «يَبْتَغُونَ إِلی رَبِّهِمُ الْوَسِيلَةَ»
🔹برای قرب به خدا، راهها و وسائلی وجود دارد. «يَبْتَغُونَ إِلی رَبِّهِمُ الْوَسِيلَةَ»
🔹سراغ وسيله رفتن و شفاعتطلبی، نبايد انسان را از عذاب غافل كند.
يَبْتَغُونَ ... يَخافُونَ عَذابَهُ
🔹در تقرّب به خدا، سبقت ومسابقه ارزش دارد. «أَيُّهُمْ أَقْرَبُ» (هر كه به خدا نزديكتر است، تلاشش برای توسّل بيشتر است.)
🔹بهترين وسيله آن است كه انسان را به خدا نزديكتر كند. «أَيُّهُمْ أَقْرَبُ»
🔹رحمت الهی بر غضبش سبقت دارد. (اميد به رحمت، پيش از خوف از عذاب آمده است.) يَرْجُونَ ... يَخافُونَ
🔹عذاب، از شئون ربوبيّت خداوند است، آن را شوخی نگيريم. عَذابَ رَبِّكَ ... مَحْذُوراً ...
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
9⃣3⃣ تدبر در سوره #فرقان
🔹پیام های آیات ۵۰-۴۷ سوره فرقان از تفسیر نور
۱- گردش شب و روز تصادف نیست،اهداف و برنامه های حکیمانه ای در آن نهفته است. «جَعَلَ لَکُمُ اللَّیْلَ لِباساً وَ النَّوْمَ سُباتاً»
۲- خواب و بیداری خود را با طبیعت هماهنگ کنیم. «اللَّیْلَ لِباساً وَ النَّوْمَ سُباتاً» تاریکی و سکوت،در ایجاد آرامش مؤثّرند،چنانکه وجود نور در تلاش و جنب و جوش انسان،مؤثّر است.
۳- شب،حافظ جسم وسلامتی است،چنانکه لباس،حافظ بدن است. «اللَّیْلَ لِباساً»
۴- نزول باران از ابر با اراده ی خداوند است. «أَنْزَلْنا»
۵- آب هم پاک است و هم پاک کننده،جسم آدمی و اشیای دیگر را پاک می کند و در وضو و غسل نیز مایه ی پاکی روح انسان است. «طَهُوراً»
۶- کارهای خدا از طریق اسباب طبیعی صورت می گیرد. «أَرْسَلَ الرِّیاحَ - أَنْزَلْنا - لِنُحْیِیَ»
۷- یادآوری باید مکرر و متنوّع باشد. «صَرَّفْناهُ»
۸- قرآن،کتاب هدایت است وتکرار و تذکّر لازمه ی هدایت. صَرَّفْناهُ ... لِیَذَّکَّرُوا
۹- یادآوری نعمت ها،شکر نعمت هاست و غفلت از آنها،کفران آنهاست.
لِیَذَّکَّرُوا ... کُفُوراً
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#قیام_حسینی از دو منظر
🛑قسمت اول:
🚩🌴قیام حسینی مؤثرترین مؤلفهی هویت شیعی از ابتدا تا کنون بوده است. شیعیان با بزرگداشت یاد و نام #امام_حسین (ع) در کربلا در محرم هر سال معارف و عواطف خود را با سرور آزادگان همسو میکنند.
📚قدیمی ترین و معتبرترین مقتلهای سیدالشهداء (ع) توسط دو نفر از شاگردان باسواد امام صادق (ع) به نامهای لوط بن یحیی ابومخنف و هشام بن محمد کلبی نوشته شد.
🖋محمد بن جریر طبری (۳۱۰-۲۲۴) در کتاب «تاریخ الامم والرسل والملوک» (تاریخ طبری) وقایع سال ۶۰ و ۶۱ هجری را به نقل از این دو نفر تدوین کرده که اکنون در اختیار ماست.
🖋شیخ مفید، سید مرتضی و شیخ طوسی نیز در آثار مختلف خود ابعادی از واقعهی کربلا را گزارش کردهاند. این چهار منبع (طبری، مفید، مرتضی و طوسی) در مجموع معتبرترین گزارش از قیام عاشوراست.
👈علی بن موسى بن جعفر بن محمد بن طاووس الحسینی (م ۶۶۴) در مقتل خود با عنوان «اللُهوُف فی قتلى الطفوف» بحث از قیام حسینی را به مسیری انداخت که در آن امام از آغاز با اطلاع کامل از سرانجام کار، به قصد انجام مأموریت شخصی و شهادت روانهی کربلا میشود.
🖋خط سید بن طاووس در کتابهای روضة الشهداء، اسرار الشهادة، نفَس المهموم و غیره به تفکر غالب در اندیشهی شیعی بدل میشود:
#امام_حسین حرکت کرد که خود و یارانش کشته شوند و زن و فرزندش به اسارت بروند.
🌴علم امام غیرمتناهی است.
برنامه کار و دستور العمل دوران امامت هر یک از امامان قبلا تعیین شده، و توسط پیغمبر(ص) به آنها سپرده شده،
و هر کدام در عصر خود مکلف بوظایفی بودند، و تعهداتی داشتند که طبق آن رفتار کردند،
و امروز هم حضرت ولی عصر (عج) بر حسب همان وظیفه در پشت پرده غیبت غائب میباشد
و تکلیف این بزرگواران علی التحقیق غیر از روش و تکلیف مردم عادی است.
🌴💢بر اساس روایت کافی امامی که نداند چه بر سرش میآید و سرنوشتش چیست حجت خدا نخواهد بود.
بر اساس نقل «ان الله شاء أن یراک قتیلا» تعبد به شهادت و کشته شدن است.
🚩🏴عزاداری برای مظلومیت اهل بیت (ع) بزرگداشت #قیام_حسینی به عنوان یک مأموریت الهی و دارای سِرّ و رمز ملکوتی و برای کسب اجر و مغفرت گناهان است.
👈تصویر فوق را می توان اندیشهی سنتی تشیع از قیام حسینی دانست. این یکی از دو منظر شیعیان به قیام سیدالشهداء است.
🎙دکتر محسن کدیور، سخنرانی تاسوعای ۱۴۳۶، ۱۰ آبان ۱۳۹۳
بنیاد اسلامی و فرهنگی ایرانیان،
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
💫خدایا؛ ایمانم را به کاملترین درجه ایمان برسان و یقینم را بهترین یقین قرار ده.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_إسراء آیات 59 تا 66
📄#صفحـہ_288
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_288
❇️#آیه61إسراء
💠وَ إِذْ قُلْنا لِلْمَلائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلاَّ إِبْلِيسَ قالَ أَ أَسْجُدُ لِمَنْ خَلَقْتَ طِيناً (۶۱/إسراء)
🌱وبه يادآور زمانی كه بهفرشتگان گفتيم: برای آدم سجده كنيد. پس سجده كردند، مگر ابليس كه گفت: آيا برای كسی سجده كنم كه از گل آفريدهای؟!
🔹در قرآن بارها به مسألهی سجود فرشتگان و سرپيچی ابليس اشاره شده است.
ابليس، از جنّ است، «كانَ مِنَ الْجِنِّ»ولشكريانی دارد، «وَ جُنُودُ إِبْلِيسَ أَجْمَعُونَ»و سپاه او پياده و سواره، «وَ أَجْلِبْ عَلَيْهِمْ بِخَيْلِكَ وَ رَجِلِكَ»و عامل انحراف و سجده نكردنش نيز قياس خاك و آتش بود. خَلَقْتَنِي مِنْ نارٍ وَ خَلَقْتَهُ مِنْ طِينٍ*
🔹سجده برای غير خدا، اما به فرمان خداوند، مانعی ندارد. قُلْنا ... اسْجُدُوا لِآدَمَ
🔹انسان گل سرسبد موجودات است، چرا كه فرشتگان معصوم در برابر او سجده كردند. «اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا»
🔹فرشتگان، تسليم فرمان خدايند. اسْجُدُوا ... فَسَجَدُوا
🔹اعتقاد به برتریهای موهوم، شيطانی است، زيرا شيطان، به برتری نوع خود عقيده داشت. «أَ أَسْجُدُ لِمَنْ خَلَقْتَ طِيناً»
🔹اعتراض به حكمت، عدل وامر خدا، بدتر از سجده نكردن است. أَ أَسْجُدُ ...
🔹ابليس موجودی سنجشگر و دارای اختيار است. إِلَّا إِبْلِيسَ أَ أَسْجُدُ ...
🔹اجتهاد در مقابل نصّ ممنوع است. (ابليس، در برابر نصّ خداوند، اجتهاد كرد) قُلْنا ... اسْجُدُوا ... أَ أَسْجُدُ لِمَنْ خَلَقْتَ طِيناً
🔹ريشهی معصيت گاهی خودبرتربينی است. «أَ أَسْجُدُ لِمَنْ خَلَقْتَ طِيناً»
🔹حسد ابليس، چشم حقيقت بين او را بست، خاك و گل بودن آدم را ديد، ولی روح الهی «نَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي»او را نديد. أَ أَسْجُدُ ... طِيناً
🔹ابليس ملاك ارزش را عناصر مادّی میپندارد. «طِيناً»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_288
❇️#دامهاى_ابلیس!
💠وَ اسْتَفْزِزْ مَنِ اسْتَطَعْتَ مِنْهُمْ بِصَوْتِكَ وَ أَجْلِبْ عَلَيْهِمْ بِخَيْلِكَ وَ رَجِلِكَ وَ شارِكْهُمْ فِي الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ وَ عِدْهُمْ وَ ما يَعِدُهُمُ الشَّيْطانُ إِلاَّ غُرُوراً (۶۴/إسراء)
🌱و (ای شيطان!) هر كس از مردم را میتوانی با صدای خود بلغزان و نيروهای سواره و پيادهات را بر ضدّ آنان گسيلدار و در اموال وفرزندان با آنان شريك شو و به آنان وعده بده، و شيطان جز فريب، وعدهای به آنان نمیدهد.
🔷در این آیه طرق نفوذ شیطان و اسباب و وسائلى را که در وسوسههاى خود به آن متوسل مىشود به شکل جالب و گویایى چنین شرح مىدهد: «و هر کدام از آنها را مىتوانى با صدایت تحریک کن» (وَ اسْتَفْزِزْ مَنِ اسْتَطَعْتَ مِنْهُمْ بِصَوْتِکَ).
«و لشکر سواره و پیادهات را بر آنها گسیل دار»! (وَ أَجْلِبْ عَلَیْهِمْ بِخَیْلِکَ وَ رَجِلِکَ).
🔷شیطان دستیاران فراوانى از جنس خود و از جنس آدمیان دارد که براى اغواى مردم به او کمک مىدهند، بعضى سریعتر و نیرومندتر همچون لشکر سوارهاند، و بعضى آرامتر و ضعیفتر همچون لشکر پیاده! «و در ثروت و فرزندانشان شرکت جوى»! (وَ شارِکْهُمْ فِی الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ).
«و آنها را با وعدهها سرگرم کن»! (وَ عِدْهُمْ).
سپس هشدار مىدهد که: «ولى شیطان جز فریب و دروغ وعدهاى به آنها نمىدهد» (وَ ما یَعِدُهُمُ الشَّیْطانُ إِلَّا غُرُوراً).
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan