💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_نور آیات 11 تا 20
📄#صفحـہ_351
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_351
❇️#آیه15نور
💠إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَ تَقُولُونَ بِأَفْواهِكُمْ ما لَيْسَ لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ وَ تَحْسَبُونَهُ هَيِّناً وَ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ (۱۵/نور)
🌱آنگاه كه از زبان يكديگر (تهمت را) میگرفتيد و آنچه را به آن علم نداشتيد، دهان به دهان میگفتيد واين را ساده وكوچك میپنداشتيد، در حالی كه آن نزد خدا بزرگ است.
🔷زبان، تنها عضوی است كه در طول عمر انسان، از حرف زدن، نه درد میگيرد و نه خسته میشود. شكل و اندازهی آن كوچك، امّا جرم و گناه آن بزرگ است. چه بسيارند كافرانی كه با گفتن يك جمله (شهادت به يگانگی خداوند) مسلمان و پاك میشوند و مسلمانانی كه با گفتن كفر به خدا، يا انكار احكام دين، كافر و نجس میشوند. زبان، از يك سو میتواند با راستگويی، ذكر و دعا و نصيحت ديگران، صفا بيافريند و از سوی ديگر قادر است با نيش زدن به اين و آن، كدورت ايجاد كند. زبان، كليد عقل و چراغ علم و سادهترين و ارزانترين وسيله انتقال علوم و تجربيات است. علمای اخلاق دربارهی زبان مطالب بسياری نوشتهاند.
🔹پذيرش آنچه بر سرزبانهاست، بدون تحقيق محكوم است. «تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ»
🔹سخن بايد بر اساس علم باشد. «تَقُولُونَ بِأَفْواهِكُمْ ما لَيْسَ لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ»
🔹زير سؤال بردن آبروی مردم را ساده نگيريم. «وَ تَحْسَبُونَهُ هَيِّناً»
🔹نقل تهمتها و شايعات از گناهان كبيره است. «وَ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ»
🔹كوچكی يا بزرگی گناه را خداوند تعيين میكند. «عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ»
🔹همهی محاسبات انسان واقع بينانه نيست. «تَحْسَبُونَهُ هَيِّناً وَ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_351
❇️اشاعه #فحشاء ممنوع است
💠إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ
🌱کسانی که دوست دارند کارهای زشت در میان مؤمنان شیوع یابد، عذابی دردناک در دنیا و آخرت دارند. خدا (عواقب شوم تهمت و شایعهپراکنی را) میداند، و شما نمیدانید.
نور - ۱۹
🔷به مقتضای علم و آگاهيش از تمام جزئيات اعمال شما با خبر است، و به مقتضای حكمتش دستورات لازم را میدهد. يا به تعبير ديگر به مقتضای علمش از نيازهای شما و عوامل خير و شرتان آگاه است، و به مقتضای حكمتش دستورات و احكامش را با آن هماهنگ میسازد.
🔷باز برای محكم كاری، سخن را از شكل يك حادثه شخصی به صورت بيان يك قانون كلی و جامع تغيير داده و میگويد:" كسانی كه دوست میدارند زشتيها و گناهان قبيح در ميان افراد با ايمان اشاعه يابد عذاب دردناكی در دنيا و آخرت دارند (إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ).
🔷قابل توجه اينكه نمیگويد كسانی كه اشاعه فحشاء دهند، بلكه میگويد" دوست دارند كه چنين كاری را انجام دهند" و اين نهايت تاكيد در اين زمينه است.
🔷به تعبير ديگر مبادا تصور شود كه اين همه اصرار و تاكيد به خاطر اين بوده كه همسر پيامبر ص يا شخص ديگری در پايه او، متهم شده است، بلكه در مورد هر كس و هر فرد با ايمان چنين برنامهای پيش آيد تمام آن تاكيدات و اصرارها در مورد او صادق است، چرا كه جنبه شخصی و خصوصی ندارد، هر چند ممكن است بر حسب موارد جنبههای ديگری بر آن افزوده شود.
🔷ضمنا بايد توجه داشت كه" اشاعه فحشاء" منحصر به اين نيست كه انسان تهمت و دروغ بی اساسی را در مورد زن و مرد با ايمانی نشر دهد، و آنها را به عمل منافی عفت متهم سازد، اين يكی از مصاديق آن است، اما منحصر به آن نيست، اين تعبير مفهوم وسيعی دارد كه هر گونه نشر فساد و اشاعه زشتيها و قبائح و كمك به توسعه آن را شامل میشود.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣1⃣ تدبر در سوره #کهف
🔹پیام های آیات ۲۱-۲۰ سوره کهف از تفسیر نور
۱- در مواردی برای حفظ جان و ایمان،تقیه واجب است. لا یُشْعِرَنَّ ... یَرْجُمُوکُمْ أَوْ یُعِیدُوکُمْ ...
۲- منطقِ«خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو»با قرآن مخالف است.
«یُعِیدُوکُمْ فِی مِلَّتِهِمْ وَ لَنْ تُفْلِحُوا»
۳- قهر محیط و جبر جامعه و حکومت،غالباً نوع مردم را منحرف و بدبخت می کند،ولی باید در مقابل آن ایستاد. «یُعِیدُوکُمْ فِی مِلَّتِهِمْ وَ لَنْ تُفْلِحُوا إِذاً أَبَداً»
۴- سنگسار شدن در راه حق،عیب نیست،ولی انحراف و ارتداد عیب است.
«یَرْجُمُوکُمْ أَوْ یُعِیدُوکُمْ فِی مِلَّتِهِمْ وَ لَنْ تُفْلِحُوا إِذاً أَبَداً»
۵- هیچ یک از کارهای خدا عبث و بیهوده نیست. أَعْثَرْنا ... لِیَعْلَمُوا أَنَّ وَعْدَ اللّهِ حَقٌّ
3-عقاید باید بر اساس علم باشد. «لِیَعْلَمُوا أَنَّ وَعْدَ اللّهِ حَقٌّ»
۶- انسان از کنار بعضی حوادث تاریخی به سادگی می گذرد و از آثار تربیتی آن غافل است.اصحاب کهف،بعد از کشف ماجرا از دنیا رفتند،و مردم در فکر یادبود وساختن مقبره بودند،نه عبرت و درس آموزی. «ابْنُوا عَلَیْهِمْ بُنْیاناً»
۷- ساختن مسجد بر مزار اولیای خدا،ریشه ی قرآنی دارد. «لَنَتَّخِذَنَّ عَلَیْهِمْ مَسْجِداً»
۸- از هر فرصتی برای ترویج دین استفاده کنیم. «لَنَتَّخِذَنَّ عَلَیْهِمْ مَسْجِداً» (اگر بناست ساختمانی به عنوان یادبود ساخته شود،مسجد بسازیم که آثار معنوی و مادی زیادی دارد.)
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛