4_6012326792692502712.mp3
17.66M
♻️اصلاح #قانون_اساسی ،
ضرورت یا امتناع ؟
(تبیین فقهی - حقوقی)
بازنگری و #رفراندوم در قانون اساسی به سه دلیل ضروریست
1_جمعیت زیر 60 سال کشور که درصد بالایی هستند، باین قانون رای نداده اند
2_مشکلات و نارسایی هایی که در اجرای این قانون در این 4 دهه مشاهده شده و چاره ای جز بازنگری ندارد. الان شورای نگهبان با تفاسیر خود، بزرگترین مانع اجرای اصول و روح قانون اساسی است.
مثلا قانون ممنوعیت شکنجه مصوب مجلس را بخاطر نطرات فقهی خودشان علیرغم تصریح قانون اساسی، تایید نکردند.
3_شرایط خاص زمان تهیه و تصویب قانون اساسی که با الان متفاوت است
متاسفانه در بازنگری قانون اساسی هم محدودیتهای زیادی در اعمال خواست مردم در صورت نیاز به بازنگری، وضع شده است
🔹سخنرانی استاد سروش محلاتی در چهارمین کنگره مجمع ایثارگران
1401/۱۱/۲۷
@quranpuyan
هدایت شده از کتاب باورها و رفتارهای قرآنی
1فهرست و جزو اول.pdf
1.54M
✅✅ مقدمه، فهرست و فصل اول کتاب #باورهاورفتارهای_قرآنی :280 درس از 30جزء قرآن :
✅شما ميتوانيد ،در ماه مبارک #رمضان، ضمن تلاوت آيات هر جزء، برگزيده اي از ايات و مفاهيم آن را به همراه توضيح مختصر و تصاوير نيز مطالعه نماييد.
✅ اگر ميخواهيد خود يا عزيزانتان با مهمترين #بايدها و #نبايدهاي اعمال و عقايدزندگي فردي و اجتماعي از منظر قران آشنا شويد، مطالعه كتاب" #باورهاو_رفتارهايقرآني را به شما پيشنهاد ميكنيم.
🔶همچنين ميتوانيد با #نذركتاب به عنوان #باقيات_صالحات به دوستان و اشنايان تان و يا كتابخانه مسجد، مدرسه، هيات، شركت ،موسسه و ..موردنظرتان اهدا نماييد تا همواره در ثواب مطالعه و عمل به كتاب #شريك باشيد.
💢علاقمندان ميتوانند این کتاب را بصورت اينترنتي از درگاه زير سفارش داده و توسط پست دريافت نمايند.
https://idpay.ir/quranpuyan/shop/361454
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اسلام، خاص بودن #روحانی دین را قبول ندارد.
هرکس که مطالعات دینی دارد،میتواند اظهار نظر کند.
#عالم_مستبد و #حاکم_مستبد، همواره پشتیبان هم هستند.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
إِلَهِي إِنَّ مَنْ تَعَرَّفَ بِكَ غَيْرُ مَجْهُولٍ وَ مَنْ لاذَ بِكَ غَيْرُ مَخْذُولٍ
خدایا! آنكه به تو معروف گردد، ناشناخته نيست.
"فرازی از مناجات شعبانیه"
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_ص آیات 27 تا 42
📄#صفحه_455
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
455-sad-ar-afshar.mp3
4.15M
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_ص آیات 27 تا 42
📄#صفحه_455
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_455
❇️#آیه28ص
💠ام نجعل الذین امنوا و عملوا الصالحات کالمفسدین فی الارض ام نجعل المتقین کالفجار28/ص
🌱و یا پنداشتند که ما کسانی را که ایمان آورده و عمل صالح کردندمانند کسانی که در زمین فساد انگیزی کردند قرار داده ایم و یا با اهل تقوی و اهل فسق وفجور به یکسان معامله می کنیم ؟
🔷این آیه متضمن حجت دوم بر امر معاد است ، به این بیان که : بی تردید انسان هم مانندسایر موجودات کمالی دارد که عبارتست از اینکه در دو جانب علم و عمل از مرحله قوه و استعداد به مرحله فعلیت برسد، و به عقاید حقه معتقد گشته و اعمال صالحه بجا بیاورد.
🔷لذا فقط افراد مؤمن و صالح و با تقوی هستند که در انسانیت خود به کمال رسیده اند، امامفسدان در زمین و آنهایی که عقاید و اعمال فاسد دارند و اهل فسق و فجور هستند درانسانیت خود ناقصند و مقتضای کمال ، حیات سعید و عیش طیب و درمقابل ، مقتضای نقص ، حیات شقاوت بار و عیشی نکبت آور است و چون در دنیا هر دو گروه کامل وناقص به یک اندازه از نعمات مادی بهره می برند و تمایزی ندارند حتما باید حیات آخرتی باشد که در آن با هر کس به مقتضای استحقاقش رفتار شود و اگر معاد و حیات اخروی نباشد این امر با عدالت الهی و عنایتی که به رساندن هر حقی به صاحبش دارد،منافات خواهد داشت .
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_455
❇️اهمیت #قرآن و #تدبر در آن
💠كِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَيْكَ مُبارَكٌ لِيَدَّبَّرُوا آياتِهِ وَ لِيَتَذَكَّرَ أُولُوا الْأَلْبابِ (۲۹/ص)
🌱(اين) كتاب مباركی است كه به سوی تو فرو فرستاديم تا در آيات آن تدبّر كنند و خردمندان پند گيرند.
🔹قرآن، مبارك است. (تلاوت، تدّبر، تاريخ، استدلال، داستان، الگوهای، معارف، اخبار غيبی، تشبيهات، اوامر و نواهی آن، همه و همه پر از راز و رمز است). كِتابٌ ... مُبارَكٌ
🔹گرچه قرآن، مبارك است، امّا برای تدبّر است، نه فقط تبرّك جستن به ظاهر آن. (برای حفظ منزل، مسافر و عروس از خطرات) كِتابٌ ... مُبارَكٌ لِيَدَّبَّرُوا
🔹تدّبر در قرآن مقدّمهی تذكّر است وگرنه چه بسا انسان اسرار و لطايف علمی قرآن را درك كند ولی مايهی غرورش شود. «لِيَدَّبَّرُوا- لِيَتَذَكَّرَ»
🔹تدّبر بايد در همهی آيات قرآن باشد نه تنها در آيات الاحكام. «لِيَدَّبَّرُوا آياتِهِ»
🔹شرط تدبّر و بهرهگيری و پندپذيری، عقل و خرد است. لِيَدَّبَّرُوا ... وَ لِيَتَذَكَّرَ أُولُوا الْأَلْبابِ
🔹كسانی كه از قرآن متذكّر نمیشوند، بیخردند. «لِيَتَذَكَّرَ أُولُوا الْأَلْبابِ»
🔹قرآن، مطابق عقل و خرد است، لذا اهل خرد با تدبّر در آن به احكام و رموزش پیمیبرند. «لِيَتَذَكَّرَ أُولُوا الْأَلْبابِ» (در قرآن، امری مخالف عقل يافت نمیشود)
🔹معارف قرآن پايان ناپذير است. اين كه به همه دستور تدبّر میدهد نشان آن است كه هر كس تدبّر كند به نكتهی تازهای میرسد و اگر علما و دانشمندان گذشته همهی اسرار قرآن را فهميده باشند، تدّبر ما لغو است. «لِيَدَّبَّرُوا آياتِهِ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣3⃣ تدبر در سوره #یوسف
🔹نکات سوره یوسف از تفسیر عبدالعلی بازرگان
یوسف : ۴۳
وَقَالَ الْمَلِكُ إِنِّي أَرَى سَبْعَ بَقَرَاتٍ سِمَانٍ يَأْكُلُهُنَّ سَبْعٌ عِجَافٌ وَسَبْعَ سُنبُلَاتٍ خُضْرٍ وَأُخَرَ يَابِسَاتٍ يَاأَيُّهَا الْمَلَأُ أَفْتُونِي فِي رُؤْيَايَ إِن كُنتُمْ لِلرُّؤْيَا تَعْبُرُونَ
و [روزي] پادشاه گفت: من [در رؤيا] هفت گاو فربه ميبينم که هفت گاو لاغر آنها را ميخورند و هفت خوشه [گندم] سبز و هفت خوشه خشک. ۵۱
اي بزرگان [درباري و دولتي]، اگر تعبير خواب ميدانيد، ۵۲
مرا درباره خوابم نظر دهيد.
__
۵۱- عدد هفت [سَبْعَ] جمعاً ۲۴ بار در قرآن تکرار شده که يک سوم آن در سوره يوسف است. اين عدد در قرآن به صورت نمادين معناي کثرت دارد؛ مثل: هفت آسمان [که ۹ بار تکرار شده]، هفت خوشه گندم که در هر خوشه صد دانه است براي نمايش کثرت آثار انفاق [بقره ۲۶۱ (۲:۲۶۱) ]، هفت شب طولاني عذاب [حاقه ۷ (۶۹:۷) ]، هفت آيه سوره حمد- سبعاً من المثاني براي بيان کثرت معاني اين سوره [حجر ۸۷ (۱۵:۸۷) ]، هفت روز روزهداري به خاطر فديه حج [بقره ۱۹۶ (۲:۱۹۶) ]، تعداد اصحاب کهف [کهف ۲۲ (۱۸:۲۲) ] و بالاخره تعداد درهاي جهنم [حجر ۴۴ (۱۵:۴۴) ]. در سوره يوسف نيز علاوه بر هفت گاو فربه و هفت گاو لاغر و هفت خوشه سبز و هفت خوشه خشک، از هفت سال فراواني و هفت سال خشکسالي ياد شده است.
۵۲- تعبير با کلمات: عبرت، عبور و عبارت هم ريشه است. ريشة اين کلمه [عبر] گذشتن از حالتي به حالتي ديگر است، مثل عبور از جوي آب يا پل و امثال آن. عبرت گرفتن نيز معرفت پيدا کردن از تجربهاي محسوس، براي پرهيز از تکرار آن است و عبارت سخني است که فاصله ای را از زبان گوینده تا گوش شنونده طی میکند. اما تعبير خواب، عبور از ظاهر و رسيدن به باطن و معناي آن ميباشد.
ما سخن از «تعبير» خواب ميگوئيم و قرآن، از «تأويل» آن، و ميان اين دو تفاوتي آشکار است، تعبير خواب فقط يکبار از زبان پادشاه مصر در قرآن آمده است [يوسف ۴۳ (۱۲:۴۳) ]، اما تأويل خواب [رؤيا، احلام، احاديث] 9 بار تکرار شده است [يوسف ۶، ۲۱، ۳۶، ۳۷، ۴۴، ۴۵، ۱۰۰، و کهف ۷۸ (۱۸:۷۸) ، ۸۲ (۱۸:۸۲) ].
«تَأْوِيلِ» از ريشه «اَوْل»، برگشت دادن و رجوع به حقيقت مطلبي است که هنوز وقوع خارجي پيدا نکرده. خوابي که يوسف در کودکي از سجده خورشيد و ماه و يازده ستاره ديد، تحقق عيني و حقيقت آن، در دوران صدارتش در مصر براي ديگران روشن شد [يوسف ۶ و ۲۱ و ۱۰۰ و ۱۰۱].
مصاديق ديگر تأويل عبارتند از: دليل باطني و حقيقت پنهاني کارهایی که خضر انجام داد و براي موسي پوشيده بود [کهف ۷۸ (۱۸:۷۸) و ۸۲ (۱۸:۸۲) ]، سرانجام و نتيجه کار [نساء ۵۹ (۴:۵۹) و اسراء ۳۵ (۱۷:۳۵) - ... ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً]، حقيقت متشابهات قرآن [آلعمران ۷ (۳:۷) ]، تحقق وعده قيامت و حقيقت وحي [اعراف ۵۳ (۷:۵۳) ، يونس ۳۹ (۱۰:۳۹) ]. پادشاه مصر تعبير، به معناي عبور از رؤيا، به معناي آن را ميخواست و تأويل، عميقتر از آن، رسيدن به پيام اصلي و حقيقت مطلب است.
https://b2n.ir/b35440
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
مروري بر #وصيتنامه_امام_علي ع به امام #حسن ع
🛑قسمت شصت و ششم :
💢 تبعيت از #هواي_نفس #چشم_دل_راكور ميكند.
♦️ وَ الْهَوَى شَرِيكُ الْعَمَى.
. هواى نفس، شريك كور دلى است.
ترجمه انصاریان
در اين توصيه به نکته مهم ديگرى اشاره کرده و مى فرمايد: «هواپرستى شريک و همتاى نابينايى است»; (وَالْهَوَى شَرِيکُ الْعَمَى).
زيرا همان گونه که نابينايان اجسامى را که در اطراف آنهاست نمى بينند، هرچند نزديک و مجاور باشد، هواپرستان نيز از ديدن حقايق آشکار محرومند، چرا که حجاب #هواپرستى سخت ترين و تيره ترين حجاب است و در آفات شناخت، آفتى بدتر از آن يافت نمى شود.
👈قرآن مجيد مى گويد: «(أَ فَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواهُ وَأَضَلَّهُ اللهُ عَلى عِلْم وَخَتَمَ عَلى سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ وَجَعَلَ عَلى بَصَرِهِ غِشاوَةً فَمَنْ يَهْديهِ مِنْ بَعْدِ اللهِ أَ فَلا تَذَکَّرُونَ);
آيا ديدى کسى را که معبود خود را هواى نفس خويش قرار داده و خداوند او را با آگاهى (بر اينکه شايسته هدايت نيست) گمراه ساخته و بر گوش و قلبش مهر زده و بر چشمش پرده اى قرار داده است؟! با اين حال غير از خدا چه کسى مى تواند او را هدايت کند؟ آيا متذکر نمى شويد؟».
🌴امام(عليه السلام) در نامه اى نيز به يکى از اصحابش به اين حقيقت تصريح کرده مى فرمايد:
«فَارْفُضِ الدُّنْيَا فَإِنَّ حُبَّ الدُّنْيَا يُعْمِي وَيُصِمُّ وَيُبْکِمُ وَيُذِلُّ الرِّقَاب; محبّت دنيا (و هواى نفس) را رها کن که چشم را کور و گوش را کر و زبان را لال و گردن ها را به زير مى آورد».
✒️شرح آیت الله مکارم شیرازی
@quranpuyan
#دعاهای_روزانه
إِلَهِی هَبْ لِی کَمَالَ الِانْقِطَاعِ إِلَیْکَ
خدایا! کمال جدایى از مخلوقات را، براى رسیدن کامل به خودت به من ارزانى کن
"بخشی از مناجات شعبانیه"
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_ص آیات 43 تا 61
📄#صفحه_456
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_456
❇️#آیه43ص
💠وَ وَهَبْنا لَهُ أَهْلَهُ وَ مِثْلَهُمْ مَعَهُمْ رَحْمَةً مِنَّا وَ ذِكْری لِأُولِي الْأَلْبابِ (۴۳/ص)
🌱و ما بر اساس رحمت خويش خانوادهاش را (كه در اثر بيماری سخت و طولانی، از او جدا شده بودند) به او بخشيده و برگردانديم و همانند آنها را به آنان افزوديم (و بستگانش را توسعه داديم) تا برای خردمندان پندی باشد.
🔹در سختیها، هرگز از رحمت خدا مأيوس نشويد. وَهَبْنا لَهُ أَهْلَهُ ... رَحْمَةً مِنَّا
🔹خاندان گسترده يك نعمت الهی است. «وَ مِثْلَهُمْ مَعَهُمْ»
🔹گشايشها لطف الهی است نه امتياز و استحقاق ما. «رَحْمَةً مِنَّا»
🔹تنها خردمندان از فراز و نشيبها، درس عبرت میگيرند. «ذِكْری لِأُولِي الْأَلْبابِ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan