#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_488
❇️#اجابت_دستورات خدا، سبب پرورش ماست
💠اسْتَجِيبُوا لِرَبِّكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لا مَرَدَّ لَهُ مِنَ اللَّهِ ما لَكُمْ مِنْ مَلْجَإٍ يَوْمَئِذٍ وَ ما لَكُمْ مِنْ نَكِيرٍ (۴۷/شوری)
🌱پيش از آنكه روزی فرا رسد كه از جانب خداوند بازگشتی برايش نباشد، پروردگارتان را اجابت كنيد. در آن روز برای شما هيچ پناهگاهی نيست و شما را هيچ قدرت انكار نيست.
🔹آنچه انسان را از خسارت حفظ میكند پيروی از انبياست. (در آيات قبل سخن از خاسرين بود، در اين آيه میفرمايد: درمانش اطاعت خداوند است.
«اسْتَجِيبُوا لِرَبِّكُمْ»
🔹اجابت دستورات خدا، سبب پرورش ماست پس سخن مربی را گوش كنيم.
«اسْتَجِيبُوا لِرَبِّكُمْ»
🔹ربوبيّت خداوند نسبت به انسان، مقتضی پاسخگويی به دعوت اوست.
«اسْتَجِيبُوا لِرَبِّكُمْ»
🔹علاج واقعه را قبل از وقوع بايد كرد. (فرصتها و امكانات را از دست ندهيم) «مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_488
❇️همه ریزه خوار #نعمت او هستند و نیازمندان #رحمتش
💠لِلَّـهِ مُلْكُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ يَخْلُقُ ما يَشاءُ يَهَبُ لِمَنْ يَشاءُ إِناثاً وَ يَهَبُ لِمَنْ يَشاءُ الذُّكُورَ (۴۹) أَوْ يُزَوِّجُهُمْ ذُكْراناً وَ إِناثاً وَ يَجْعَلُ مَنْ يَشاءُ عَقِيماً إِنَّهُ عَلِيمٌ قَدِيرٌ (۵۰/شوری)
🌱فرمانروایی آسمانها و زمین، تنها برای خداست. آنچه بخواهد، میآفریند. به هر کس که بخواهد، دختر میبخشد، و به هر کس که بخواهد، پسر عطا میکند؛ (۴۹) یا اینکه به برخی از مردم، هم پسر و هم دختر میدهد، و هر کس را که بخواهد، عقیم میکند. او بسیار دانا و تواناست. (۵۰)
شورى [۴۹-۵۰]
🔷سپس برای نشان دادن اين واقعيت كه هر گونه نعمت و رحمت در اين عالم از سوی خدا است، و كسی از خود چيزی ندارد، به يك مساله كلی و يك مصداق روشن آن اشاره كرده، میفرمايد" مالكيت و حاكميت آسمانها و زمين برای خدا است و هر چه بخواهد میآفريند" (لِلَّـهِ مُلْكُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ يَخْلُقُ ما يَشاءُ).
و به همين دليل همه ريزخوار خوان نعمت او هستند، و نيازمندان لطف و رحمت او، لذا نه غرور به هنگام نعمت منطقی است، و نه ياس به هنگام مصيبت! نمونه روشنی از اين واقعيت كه هيچكس از خود چيزی ندارد، و هر چه هست از ناحيه او است اينكه:" به هر كس اراده كند دختر میبخشد و به هر كس بخواهد پسر" (يَهَبُ لِمَنْ يَشاءُ إِناثاً وَ يَهَبُ لِمَنْ يَشاءُ الذُّكُورَ).
🔷يا اگر بخواهد پسر و دختر هر دو به آنها میدهد، و هر كس را بخواهد عقيم و بی فرزند میگذارد" (أَوْ يُزَوِّجُهُمْ ذُكْراناً وَ إِناثاً وَ يَجْعَلُ مَنْ يَشاءُ عَقِيماً).
و به اين ترتيب مردم به چهار گروه تقسيم میشوند: آنهايی كه تنها پسر دارند و در آرزوی دختری هستند، و آنها كه دختر دارند و در آرزوی پسری، و آنها كه هر دو را دارند، و گروهی كه فاقد هر گونه فرزندند و قلبشان در آرزوی آن پر میكشد.
👌و عجب اينكه هيچكس نه در زمانهای گذشته و نه امروز كه علوم و دانشها پيشرفت فراوان كرده قدرت انتخاب در اين مساله را ندارد، و علی رغم تمام تلاشها و كوششها هنوز كسی نتوانسته است عقيمان واقعی را فرزند ببخشد، و يا نوع فرزند را طبق تمايل انسان تعيين كند گر چه نقش بعضی از غذاها و داروها را در افزايش احتمال تولد پسر يا دختر نمیتوان انكار كرد، ولی بايد دانست كه اينها فقط احتمال را افزايش میدهد، و نتيجه هيچيك قطعی نيست.
👈و اين يك نمونه بارز از عدم توانايی انسان از يك سو، و نشانه روشن از مالكيت و حاكميت و خالقيت خداوند از سوی ديگر است، چه مثال زنده و آشكاری؟
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
❌اخرین هشدار پیامبر خطاب به حاکمان:
مردم را #فقیر و خوار نکنید. #بی_دینی مردم تقصیر شماست
امام جعفر صادق(ع) فرمود:
این آخرين سخنرانی پيامبر اکرمﷺ بر بالای منبر مسجدالنبی است.
چنين فرمود:
«أُذَكِّرُ اللَّهَ الْوَالِيَ مِنْ بَعْدِي عَلَي أُمَّتِي أَلَّا يَرْحَمَ عَلَي جَمَاعَةِ الْمُسْلِمِينَ فَأَجَلَّ كَبِيرَهُمْ وَ رَحِمَ ضَعِيفَهُمْ وَ وَقَّرَ عَالِمَهُمْ وَ لَمْ يُضِرَّ بِهِمْ فَيُذِلَّهُمْ وَ لَمْ يُفْقِرْهُمْ فَيُكْفِرَهُمْ وَ لَمْ يُغْلِقْ بَابَهُ دُونَهُمْ فَيَأْكُلَ قَوِيُّهُمْ ضَعِيفَهُمْ وَ لَمْ يَخْبِزْهُمْ فِي بُعُوثِهِمْ فَيَقْطَعَ نَسْلَ أُمَّتِي ثُمَّ قَالَ قَدْ بَلَّغْتُ وَ نَصَحْتُ فَاشْهَدُوا وَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع هَذَا آخِرُ كَلَامٍ تَكَلَّمَ بِهِ رَسُولُ اللَّهِﷺ عَلَي مِنْبَرِهِ»
(الکافی، ج۱، ص۴۰۶)
🔅پيامبر اکرمﷺ در حساسترين لحظۀ عمرشان بيشترين نگرانيش مربوط به حاكمان بعد از خودش است. تا مبادا با حكمراني ناشايست امت اسلامي را از دين و دنيا محروم كنند.
🔻آن حضرت معتقد بود اگر مردمی دنيا نداشته باشند دينشان نيز درست نخواهد بود.
: «كَادَ الْفَقْرُ أَنْ يَكُونَ كُفْراً» (الکافی، ج۲، ص۳۰۷)؛ و اين آخرين سفارش پيامبر اکرم(ص) به قدرتمندانِ به حکومت رسيدۀ بعد از خود است:
🔸قدرتمندان به عموم مردم مسلمان رحم کنند.
🔸بزرگان را احترام كنند، زيرا آنان سرمايههای يک ملت هستند و بايد علم و دانش و تجربۀ آنها را مورد استفاده قرار داد.
🔸به ضعيفان و ناتوانان رسيدگی کنند.
🔸دانشمندان را در جامعه تکريم کنند و به سراغ آنان بروند و از علمشان بهره بگيرند؛ يعنی علم و دانش در جامعه مورد تکريم قرار گيرد.
🔸مردم را تحت #فشار قرار ندهند و به خفت و #خواری نيفکنند.
🔸مردم را #فقير نکنند که در نتيجه، کافر و بیدين بشوند (فقر، کفر میآورد.
🔴پيامبر اکرمﷺ به حاکمان اسلامی که بعد از او به حکومت میرسند میفرمايد: اين شما هستيد که مردم را بیدين میکنيد. پس آن حضرت کفر را به حکومت دينی نسبت میدهد)
🔸درب را به روی مردم نبندند و مردم به حاکمان خود دسترسی داشته باشند، در غير اين صورت اغنياء ضعيفان را میخورند.
🔸زياد مردم را به جنگ و جبهه نفرستند و به نسل امت من آسيب نرسانند و نيروهای انسانی مسلمانان را در خطر قرار ندهند. برای آنان آرامش و آسايش فراهم کنند.
استاد نقویان
@quranpuyan
هدایت شده از کتاب باورها و رفتارهای قرآنی
7.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معرفی #کتاب باورها و رفتارهای قرآنی توسط مولف کتاب آقای سیدکاظم فرهنگ، در برنامه مصباح #شبکه_قرآن
اطلاعات بيشتر در :
https://t.me/raftarequrani
https://eitaa.com/raftarequrani
🔷 علاقمندان ميتوانند این کتاب را بصورت اينترنتي از درگاه زير سفارش داده و توسط پست دريافت نمايند.
https://idpay.ir/quranpuyan/shop/361454
هدایت شده از فرهنگ
💫کانال #زیست_قرآنی وارد #چهارمین سال فعالیت خود شد.
🍃﷽
قال الله تعالی:
" مَنْ عَمِلَ صلِحاً مِّن ذَکرٍ أَوْ أُنثی وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَوةً طیِّبَةً وَ لَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسنِ مَا کانُوا یَعْمَلُون َ"(97)نحل
🔸 هر کس عمل صالح انجام دهد در حالی که مومن است، خواه مرد باشد یا زن، به او #حیات_پاکیزه می بخشیم و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام دادند، خواهیم داد.
✅⚫️سال 99 در سالروز شهادت امام جعفر #صادق، که مذهب شیعه جعفری وامدار تلاشهای علمی ایشان است
آغاز بکار کانال #زیست_قرآنی در تلگرام را اعلام نمودیم .
بعد از آن، با استقبال مخاطبان علاقمند، در واتساپ و ایتا هم گروههای زیست قرآنی تشکیل
و بلطف خدا تا کنون بطور منظم، روزانه مطالبی در زمینه رفتارها و باورهای قرآنی ارسال نموده ایم.
👌برای حرکت در مسیر شناخت و تحقق #حیات_طیبه با عمل به فرامین الهی در کانال #زیست_قرآنی باما همراه باشید .🌸🙏
#برنامه ارسال پستهاي روزانه كانالِ 👇👇
1- ساعت 5 صبح : #صبحگاه_معنوی
2-ساعت 10 صبح:
( روزهای زوج) #نكات_آموزنده_قرآنی /رفتارها و باورهای قرآنی
(روزهای فرد) #حکمتهای_نهج_البلاغه
3 -ساعت 19: #گفتارهاي_حكيمانه
حضور کلیه علاقمندان به اشنایی با مفاهیم عملی و اعتقادی قران، مغتنم است.
💐 لطفا برای اطلاع سایر علاقه مندان، #فوروارد نمایید.
کانال زیست قرآنی
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
https://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
🔸🔸
https://chat.whatsapp.com/EcWfio5iuIq01Dy5YeT0Tt
🔸🔸
.https://t.me/zistequrani
#اشک بر امام یا اشک با امام؟
🛑قسمت اول
یکی از شاگردان خاص امام شخصیتی به نام «برید» است. که گاه صحنه های عجیب و یا گفته های استثنائی از امام بازگو می کند. وی گزارشی از یکی از این ملاقات ها ارائه کرده است.
#سقوط_نظام در درّه
در یکی از مجالس خصوصی که امام با او خلوت کرده بود، حضرت با اشاره به شیوه حکمرانی امیرالمؤمنین (ع) چنان متأثر و ناراحت شد که بی اختیار شروع به گریستن کرد و در حالی که اشک از دیدگانش سرازیر بود و فشار بغض و ناراحتی اجازه سخن گفتن به او نمی داد، پرده از روی حقایقی برداشت. آنچه امام می خواست آشکار کند این بود که در جامعه ما از حقیقت دین چه چیزی باقی مانده است؟
امام این جملات را نه فقط با گریه ادا می کرد، بلکه با قسم به اسم جلاله هم قرین ساخته بود و سوگند می خورد که چنین است:
🔸«والله ما بقیت لله حرمة الا انتهکت... و لا عُمل بشیء من الحق.»
این جملات بسیار سنگین و کوبنده بود و چونان پتکی «همه چیز» را نابود می کرد، از یک سو امام اهل اغراقگوئی و سیاه نمائی و گزافه سرائی نبود، و از سوی دیگر مگر می توان همه چیز را «سیاه» دید و برهمه افتخارات رژیم، مهر بطلان زد؟
این گونه قضاوت و داوری، دارای ملاک خاصّی است، ولی این ملاک، نه تقیّد به "مناسک" دینی مانند نماز جمعه و جماعت است، و نه "گسترش" مرزهای کشور اسلامی است، و نه رونق یافتن بازار "بحث های علمی" است، و نه از دیار" ثروت" و رشد اقتصادی. زیرا بر طبق این شاخص ها، جامعه اسلامی در آن دوره "پیشرفت" کرده و بر اساس آنها نمی توان به انحطاط و عقب گرد، نظر داد. به نظر میرسد امام صادق (ع) در داوری خود از شاخص دیگری استفاده میکرد و به نتیجه کاملاً معکوسی می رسید، از نظر امام «شاخص اسلامیّت» نظام، « #عدالت» است و «شاخص عدالت»، «رفتار انسانی» حکمرانان است، و شاخص رفتار انسانی، رعایت « #حقوق_مردم» و احترام به شخصیت آنان و پرهیز از زبان زور و عنف و دوری از جباریت است.
🔻 منصور زندگی کاملاً ساده و معمولی داشت، او نه تنها لباس فاخر به تن نمی کرد، بلکه معمولاً لباسش وصله دار بود، اگر در اطرافیانش کسی را می دید که به تجملات روی آورده، به شدت او را تنبیه می کرد
🌴امام صادق (ع) در داوری خود، مجذوب پرده های فریب کاری نمی شود، او میزان دینداری منصور را نه در مجالس موعظه، بلکه در #سیاه_چال های وحشتناکی می بیند که برای مخالفان ساخته است. امام (ع) او را از ماورای زهد فروشی ها می بیند و در خلوت خانه اش تماشا می کند. زیرا منصور در لایه درونی اش خلیفه سفّاکی بود که برای حفظ قدرت خود از هیچ جنایتی خود داری نمی کرد
💢 #شاخص_اسلامیت_نظام
امام صادق (ع) برای نشان دادن آن که جامعه امروز، چقدر از اسلام حقیقی فاصله دارد، مقیاس را «جامعه علوی» قرار می دهد و با یادآوری یک نمونه از دستور العمل های امیرالمؤمنین به راحتی آشکار می سازد که از اسلام چیزی باقی نمانده است.
👈نمونه ای که امام صادق (ع) انتخاب کرده است، همان دستورالعملی است که امام علی (ع) برای مأموران جمع آوری زکات صادر کردند، در آنجا حضرت توضیح دادند که مأموران چگونه باید با مردم برخورد کرده، چگونه به سخن آنان اعتماد نموده و نظر آنها را بپذیرند و چگونه باید رأی آنان را بر خواست خویش مقدّم دارند و چگونه باید در مقام استیفای حق حکومت، از درشت گویی پرهیز کنند و چگونه موظف اند که به عنوان مأمور حکومت، از زبان #زور و عنف دوری نمایند. حتی امام به آنان سفارش کرده اند در برخورد با حیوانات هم، رحم و عطوفت را در نظر گرفته، و رفتاری به دور از #ملاطفت در حق آنها نداشته باشند
🌴امام صادق (ع) با نقل این دستور العمل، حالش دگرگون شد و چنان قلبش به درد آمد، که شروع به گریستن کرد و در همین لحظات پر تأثّر و پر غصّه از یک سو گذشته در اوج افتخار را بازگو می کند و از سوی دیگر امروز را در حضیض انحطاط می بیند، با بیان چند جمله، از اندوه درونی اش پرده برمی دارد، بُرید ادامه ماجرا را چنین نقل می کند:
🔸«ثُمَّ بَكَى أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع ثُمَّ قَالَ يَا بُرَيْدُ لَا وَ اللَّهِ مَا بَقِيَتْ لِلَّهِ حُرْمَةٌ إِلَّا انْتُهِكَتْ وَ لَا عُمِلَ بِكِتَابِ اللَّهِ وَ لَا سُنَّةِ نَبِيِّهِ فِي هَذَا الْعَالَمِ وَ لَا أُقِيمَ فِي هَذَا الْخَلْقِ حَدٌّ مُنْذُ قَبَضَ اللَّهُ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ صَلَوَاتُ اللَّهِ وَ سَلَامُهُ عَلَيْهِ وَ لَا عُمِلَ بِشَيْءٍ مِنَ الْحَقِّ إِلَى يَوْمِ النَّاسِ هَذَا»
💫ادامه دارد
🖊استاد سروش محلاتی
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#آیههاینور
🌹 بسم الله الرحمن الرحیم 🌹
وَمَا أُوتِيتُمْ مِنْ شَیْءٍ فَمَتَاعُ الْحَيَاةِ
الدُّنْيَا وَزِينَتُهَا وَمَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ
وَأَبْقَى أَفَلَا تَعْقِلُونَ
آنچه به شما داده شده کالا و ابزار
زندگی دنیا و زینت آن است، و آنچه
نزد خداست بهتر و پایدارتر است؛
آیا نمی اندیشید؟
🍃 سوره قصص ، آیه ۶۰
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan