💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪہ_نساء آیہ 128 تا 132
📄#صفحـہ_99
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
❇️صلح و #گذشت در خانواده،راهكار غلبه بر بخل ها
💠وَ إِنِ امْرَأَةٌ خافَتْ مِنْ بَعْلِها نُشُوزاً أَوْ إِعْراضاً فَلا جُناحَ عَلَيْهِما أَنْ يُصْلِحا بَيْنَهُما صُلْحاً وَ الصُّلْحُ خَيْرٌ وَ أُحْضِرَتِ الْأَنْفُسُ الشُّحَّ وَ إِنْ تُحْسِنُوا وَ تَتَّقُوا فَإِنَّ اللَّهَ كانَ بِما تَعْمَلُونَ خَبِيراً «128» نساء
🌱و اگر زنى از شوهرش بيم ناسازگارى يا اعراض داشته باشد بر آن دو باكى نيست كه به گونهاى با يكديگر صلح كنند (گرچه با چشمپوشى بعضى از حقوقش باشد) و صلح بهتر است، ولى بخل وتنگنظرى، در نفْسها حاضر شده (ومانع صلح) است، واگر نيكى كنيد و تقوا ورزيد، پس بدانيد كه همانا خداوند به آنچه مىكنيد آگاه است.
🔹«نُشوز»، از ريشهى «نشز»- زمين بلند- و معناى آن طغيان است. در آيهى 34 سخن از نشوز زن بود «تَخافُونَ نُشُوزَهُنَّ» و اينجا كلام از نشوز وسركشى مرد است.
🔹«شح» در زن، نپوشيدن لباس خوب و ترك آرايش است. و در مرد، نپرداختن مهريّه و نفقه و نشان ندادن علاقه.
🔹امام صادق عليه السلام در ذيل آيه فرمود: اين آيه مربوط به كسى است كه از همسرش لذّتى نمىبرد و بناى طلاقش را دارد، زن مىگويد: مرا طلاق نده، اگر خواستى همسر ديگرى بگير و مرا هم داشته باش.
🔹علاج واقعه قبل از وقوع بايد كرد. در مسائل خانوادگى قبل از آنكه كار به طلاق بكشد بايد چاره اى انديشيد. «خافَتْ»
🔹گذشت از حقّى براى رسيدن به مصلحت بالاتر وحفظ خانواده، مانعى ندارد و بهتر از پافشارى براى گرفتن حقّ است. «فَلا جُناحَ»
🔹در مسائل خانواده، مرحلهى اوّل اصلاح خود زوجين، بدون دخالت ديگران است. اگر نشد، ديگران دخالت كنند. «أَنْ يُصْلِحا بَيْنَهُما»
🔹بهرهى همسر از همسر، حقّى قابل گذشت است. حكمى نيست كه قابل تغيير نباشد. «فَلا جُناحَ عَلَيْهِما أَنْ يُصْلِحا»
🔹حقّ خانواده بيش از حقّ شخصى زن يا مرد است. به خاطر حفظ خانواده، بايد از حقّ شخصى گذشت. «وَ الصُّلْحُ خَيْرٌ»
🔹صلح، هميشه با پرداخت مال نيست. گاهى گذشت از حقّ، زمينهساز مصالحه و آشتى است. و بخل مانع آن است. «وَ أُحْضِرَتِ الْأَنْفُسُ الشُّحَّ»
🔹رمز تزلزل بسيارى از خانوادهها، #تنگ_نظرى و #بخل و حرصى است كه انسان را احاطه كرده است. «وَ أُحْضِرَتِ الْأَنْفُسُ الشُّحَّ»
📚تفسير نور
🔹اختلافات زناشويي عمدتاً ريشه و زمينة مادّي دارد و راه حل آن به توصيه اين آيه دو چيز است:
1- احسان، كه عمدتاً در انفاق و اهداء مال تحقق مييابد،
2- تقوا (تسلط بر نفس در مهار خشم و غضب و بخل و برتري طلبي). آيات 14 تا 17 سورة تغابن (64:14) نيز كه ناظر به آزمون آدمي در ارتباط با ازواج و اولاد است، با همين توصيه ختم ميشود. تغابن 16 (64:16) - «...وَمَنْ يُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُون.» (...هركس بخل شديد نفس خود را مهار كند، چنين كساني رستگار شدهاند).
📚تفسير بازرگان
┏━━🍃═🌸━━┓
@zistequrani
┗━━🌸═🍃━━┛
🌱❇️رعايت #تقوا در روابط خانوادگي و اجتماعي، شرط ايمان است
🔹وَلِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَلَقَدْ وَصَّيْنَا الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِن قَبْلِكُمْ وَإِيَّاكُمْ أَنِ اتَّقُوا اللَّهَ وَإِن تَكْفُرُوا فَإِنَّ لِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَكَانَ اللَّهُ غَنِيًّا حَمِيدًا (نساء:131)
و از آنِ خداست هرآنچه در آسمانها و هرآنچه در زمين است، و ما به كساني [از يهوديان و مسيحيان] كه پيش از شما كتاب [آسماني] داده شدهاند و [نيز] به شما سفارش كرديم كه از خدا پروا گيريد، [=نفس سركش خود را مهار كنيد] و اگر كفر ورزيد [=فرمان خدا در تسلط بر نفس را ناديده بگيريد]، پس [بدانيد] مسلماً از آنِ خداست هرآنچه در آسمانها و هرآنچه در زمين است و خدا بينياز و ستوده است [و نيازي به تقواي شما ندارد]. __
🔹- آيات قبل تماماً در موضوع اختلافات زناشويي، سركشي، اعراض، بيعدالتي ميان همسران و توصيه به صلح و آشتي و رعايت احسان و تقوا براي پيشگيري از جدايي و طلاق ميباشد. در اين آيه رعايت تقوا را محوريترين پيام همة پيامبران در طول تاريخ و نيز مهمترين توصية قرآني ميشمارد.
⭕#تقوا پيش نياز و شرط اولية ايمان است؛ تا تقوي به معناي #ترمز تحريكات شيطاني و مهار منيّتهاي نفس سركش نباشد، نه ايماني حاصل ميگردد و نه احسان و انفاق و اخلاقي در ارتباط با خلق خدا پديد ميآيد. پيامبران الهي همواره پس از ابلاغ رسالت، مردم را به «تقوا» توصيه ميكردند. جملة «إِنِّي لَكُمْ رَسُولٌ أَمِينٌ فَاتَّقُوا اللهَ وَأَطِيعُونِ» كه 7 بار در سورة شعراء به شكل ترجيعبند تكرار شده است، نشانه همين اولويت تقوا ميباشد (آيات 108، 110، 126، 144، 150، 163 و 179).
💫تفسير بازرگان
🔻"اين آيه شريفه دعوت قبلى مردم به مراعات تقوا در همه مراحل معاشرت بين زن و شوهر را تاكيد مى كند و مى فرمايد، كه : تقوا را در هر حال بايد رعايت كرد، چون ترك تقوا كفران نعمت خداى تعالى است ،
👈سپس مى فرمايد: اگر شما وصيت ما را حفظ نكنيد آن وصيتى را كه به پدران شما و اقوام قبل از شما كرديم و آن وصيت را ضايع گذارده ، ترك #تقوا كنيد، ترك تقوائى كه يا خودش كفر به خدا است و يا ناشى از كفر به خدا است ، در اين صورت بدانيد كه هيچ ضررى به خداى سبحان نمى زنيد، چون خداى سبحان احتياجى به شما ندارد نه به شما و نه به تقواى شما و چگونه چنين چيزى تصور دارد با اينكه آنچه در آسمانها و زمين است از آن او است و او بى نياز و ستوده است ."
📚 ترجمه تفسير الميزان جلد 5 صفحه : 167
┏━━━🍃=🌸━━━┓
@quranpuyan
┗━━━🌸=🍃━━━
ص99.mp3
3.19M
📖تفسیر صفحہ 98 سوره #نساء
🎙️آقاے بازرگان
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
🆔@quranpuyan
با سلام و تبریک میلاد زاد روز میلاد حضرت علی ع
عزیزانی که داوطلب به همکاری در ارسال پستهای کانال میباشند
به ایدی زیر پیام دهند
@farpuy
4_5841333935501481017.mp3
12.43M
✅جامع ترین، بافضیلت ترین و در عین حال سخت ترین فرمول #بهشتی_شدن: هرچه برای خود نمی پسندی، برای دیگران هم نپسند.
✅فردی از رسول الله پرسید یک عمل به من بیاموز که به بهشت بروم. ایشان فرمودند هرکارکه دوست داری مردم برای تو انجام دهند، تو برای انها انجام بده
لذا دین امری پیچیده نیست و نباید از این کتاب به ان کتاب و از این منبر به ان منبر انرا جست
💢این دستور زیبای اخلاقی در روایات ما با تعابیر مختلف بیان شده است. ازجمله
📃حضرت #علی در نامه ۳۱ به حضرت مجتبی(ع) فرمودند
🔹 یا بنی اجعل نفسک میزان فیما بینک و بین غیرک
خودت را بین خودت و دیگران میزان قراربده.
به دیگران #ظلم نکن همانطور که نمیخواهی برتو ظلم شود
👌آنچه برخودنمیپسندی بردیگران مپسند
به دیگران احسان کن همانطور که دوست داری به تو احسان شود
این اصل فقط برای مردم نیست بلکه باید توسط #حاکمان هم رعایت شود
استادسروش محلاتی
@quranpuyan
💠💎پيرو #علي (ع) باشيم.
💢هشدارهاي حضرت علي (ع) به #حاكمان_ومديران_وقدرتمداران
در #ظلم نكردن و #سخت_نگرفتن_به_مردم
🌹خَيْرُ الْمُلوكِ مَنْ اَماتَ الْجَوْرَ وَ اَحْيَى الْعَدْلَ؛
👈بهترين فرمانروا كسى است كه ظلم را از بين ببرد و عدل را زنده كند.
شرح بر غررالحکم و دررالکلم ج3، ص 431، ح 5005
♦️🔶"قالَ اللهُ تَعالی: و عِزَّتی وجَلالی، لا یَجُوزُنی ظُلمُ ظالِمٍ ولَو کَفٌّ بِکَفٍّ ولَو مَسحَةٌ بِکَفٍّ، ... فّیّقتَصُّ اللهُ لِلعبادِ بَعضِهِم مِن بَعضٍ، حتّی لا یَبقی لِأحَدٍ عِندَ أحَدٍ مَظلِمَةٌ، ثُمّ یَبعَثُهُمُ اللهُ إلیَ الحِسابِ. "
🔹♦️خدای تعالی فرمود: به عزّت و جلالم سوگند، که از #ظلم هیچ #ظالمی نگذرم گر چه فشردن دستی یا لمس کردن دستی باشد، ... خداوند تقاص بندگان را از یکدیگر می گیرد، تا جایی که هیچ کس نزد دیگری مظلمه ای نداشته باشد، آن گاه ایشان را برای حسابرسی می فرستد.
📚المحاسن ، ج1,ص7
🌹استعمِل العدل، واحذر العسف و الحَيف، فان العسف يعود بالجلاء، والحيف يدعو الى السيف.
👈وقتى زياد بن ابيه را به جاى عبدالله بن عباس كارگزار فارس كرد، در ضمن سخنرانى مفصل او را از گرفتن خراج اضافى منع كرد و فرمود: عدل و داد را به كار بند و از #سختگيرى و #بيداد بپرهيز؛ زيرا سختگيرى ناروا مردم را آواره مى كند و ستمگرى مايه شورش و خونريزى مى شود.
📚حكمت 476.نهج البلاغه
🌹.عنه عليه السلام :إذا حَدَتكَ القُدرَةُ على ظُلمِ الناسِ، فَاذكُرْ قُدرَةَ اللّه ِ سبحانَهُ على عُقُوبَتِكَ. و ذَهابَ ما أتَيتَ إلَيهِم عَنهُم و بَقاءَهُ علَيكَ.
👈.امام على عليه السلام :هرگاه قدرتْ تو را به ستم كردن بر مردم برانگيخت. به ياد آر كه خداوند سبحان بر #كيفر دادن تو تواناست و ستمى كه به مردم روا مى دارى. مى گذرد.ولی گناه وکیفرش برای تو می ماند .
📚.غرر الحكم : ۴۱۰۹.
♦ مَن ظَلَمَ عِبادَ اللّه ِ كانَ اللّه ُ خَصمَهُ دُونَ عِبادِهِ .
هر كه به بندگان خدا #ستم كند، خداوند به جاى بندگانش خصم و مدّعى او باشد .
📚( غرر الحكم : ۸۲۵۰)
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛