.
#دعاهای_روزانه
#دعاىروزچهارمماهمبارکرمضان
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ
🔸 خدایا نیرومندم نما در آن روز به پا داشتن دستور فرمانت
🔸 و بچشان در آن شیرینى یادت را
🔸 و مهیا کن مرا در آنروز راى انجام سپاس گذاریت به کرم خودت
🔸 نگهدار مرا در این روز به نگاه داریت و پرده پوشى خودت اى بیناترین بینایان.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
به نام خدا
💢 #نکات و #پیام هایی از هر جزء قرآن کریم
✅ روز چهارم رمضان: جزء #چهارم
(قسمت اول )
جزء چهارم از آیه ۹۳ تا انتهای سوره آل عمران و ۲۳ ایه نخست از سوره نسا را در برمیگیرد.
ایات 93 تا ۱۲۰ و ۱۸۱ تا انتهای آل عمران،هم چنان به محاجه با اهل کتاب اختصاص دارد. آیات 120 تا 180 هم به جنگ احد پرداخته است.
🕋 #حج_خانه_خدا بر #توانمندان واجب است.
وَ لِلَّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطاعَ إِلَيْهِ سَبِيلًا وَ مَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ عَنِ الْعالَمِينَ ال عمران 97
وبراى خدا بر عهدهى مردم است كه قصد حج آن خانه را نمايند، (البتّه) هركه توانايى اين راه را دارد. وهركس كفر ورزد (وبا داشتن توانايى به حج نرود، بداند كه) همانا خداوند از همهى جهانيان بىنياز است.
♦ #امت_برگزيده، به #سرنوشت #اجتماع حساس است
كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ ال عمران/110
🌱شما گزيده اُمتي بوديد كه [در بستر تحوّلات جوامع بشري] براي مردم [از متن تاريخ] برآورده شديد؛ [با اين امتياز كه] مردم را به معروف [=ارزشهاي شناخته شده] فرا ميخوانيد و از منكر [=ناپسند] باز ميداريد و به خدا همي ايمان ميآوريد.
🔷✨«لِلنَّاس» به جاي عَلَي النّاسِ، نشان ميدهد اين گزينش به سود مردم، نه مسلط شدن بر آنهاست. نشانة اين برتري و امتياز بايد در برتر آمدن از منافع شخصي و دفاع از حقوق جمعي با ايفاي فريضه امر به معروف و نهي از منكر باشد.
🔷✨برگزيدگي و خير امه بودن شما ناشي از استعدادي جديد در بشر و مشروط بر تحقق آن ميباشد. افعال مضارع: تَأْمُرُون، تَنْهَوْن و تُؤْمِنُونَ نيز دلالت بر همين استمرار و شرط عملي ميكند و علت آن را نشان ميدهد.
💢👌 #دعوت_به_خير_و_بازداشتن_از_بديها بايد در جامعه زنده باشد.
وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ ال عمران/104
🌱و [براي مقابله با اين انحرافات] بايد از ميان شما گروهي [هم انديش] باشند كه پيوسته به خير دعوت كنند و به پسنديدهها فرمان دهند و از ناپسندها باز دارند و اين ها همان رستگارانند.
🔷✨«خَيْر» به هر چيز مرغوب و مطلوب گفته ميشود كه دلپسند همگان باشد. منظور از دعوت مردم به خير [يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْر]، فرا خواندن آنها به سوي بهترينها در: اخلاق و رفتار، فرهنگ، علم، سياست، صنعت و غيره است.
از آنجايي كه تشخيص بهترينها در زمينههاي مختلف كار هر كسي نيست، و اصولا اكثريت مردم به زندگي شخصي خويش مشغول هستند، لازم است گروه آگاه و اهل نظري كه هنر و قدرت قلم و بيان داشته باشند، از يكطرف بهترين راه حلها را برگزينند و در رسانههاي جمعي به اطلاع مردم برسانند، و از طرف ديگر به وسيلة امر به معروف [آنچه مورد پذيرش عُرف جامعه و مصوّب نمايندگان ملت است] و نهي از منكر [آنچه ناپسند اكثريت است] با مفاسد مبارزه كنند.
✅ #خدا_بهترين_ياور و سرپرست است
بَلِ اللَّهُ مَوْلَاكُمْ وَهُوَ خَيْرُ النَّاصِرِينَ (150ال عمران)
🔷- [آنها يار و ياور شما نيستند] بلكه مولاي شما [=دوست و كارسازتان] خداست و او بهترين ياريكنندگان است.
خدا یاوری است که هرگز مغلوب نمیشود و هیچ قدرتی با قدرت او برابری
ندارد در حالی که یاوران دیگر ممکن است گرفتار شکست و نابودی شوند.
«مَولي» از ريشة «وَلي» [نزديكي]، به كسي گفته ميشود كه به دليل نزديكتر بودن به شخص امور او را #سرپرستي ميكند. به دوست نزديك و كارساز هم ولي گفته ميشود.
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst214_nkht-khlydy-z-jz-chhrm-qrn-khrym.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💢 #نکات و #پیام هایی از هر جزء قرآن کریم
✅ روز چهارم رمضان: جزء #چهارم
(قسمت دوم )
🔶فرو بردن #خشم و #گذشت از مردم: دو صفت افراد خویشتندار
الَّذِينَ يُنفِقُونَ فِي السَّرَّاءِ وَالضَّرَّاءِ وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ وَالْعَافِينَ عَنِ النَّاسِ وَاللَّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ« ال عمران:134»
- [پرهیزگاران] كساني هستند كه در توانگري و تنگدستي [=راحت و رفاه، رنج و تلخي] انفاق ميكنند و فرو خورندگان خشم و در گذرندگان از [خطاي] مردم. و خدا نيكوكاران را دوست دارد.
👈در این آیه پرهیزگاران را معرفى مى کند و پنج صفت از اوصاف عالى و انسانى آنها را ذکر مى نماید:
🌸 نخست مى فرماید: آنها در همه حال #انفاق مى کنند چه موقعى که در راحتى و وسعتند و چه زمانى که در پریشانى و محرومیتند . سرَّاء و ضرَّاء بيانگر راحت و رفاه يا ناخوشي در زندگي است.
🛍💫 انفاق، سخاوت مىخواهد نه ثروت.
- #کاظمين از ريشة «کَظْم»، وصف حال کسي است که غضب يا غم و غصه خود را در درون حبس ميکند و مانع بروز آن ميشود. احساسي است از انفجار دروني و مهار آن به نيروي تقوا.
#غَیْظ به معنى شدت غضب، حالت برافروختگى و هیجان فوق العاده روحى است، که بعد از مشاهده ناملایمات به انسان دست مى دهد.
پیغمبر اکرم مى فرماید:
♦️ مَنْ کَظَمَ غَیْظاً وَ هُوَ قادِرٌ عَلى إِنْفاذِهِ مَلاَ َهُ اللّهُ أَمْناً وَ اِیْماناً: آن کس که خشم خود را فرو ببرد با این که قدرت بر اِعمال آن دارد، خداوند دل او را از آرامش و ایمان پر مى کند .
🌹امام صادق عليه السلام فرمود: هيچ بندهاى نيست كه #خشم خود را فرو برد، مگر آنكه خداوند #عزّت او را در دنيا و آخرت فزونى بخشد.
💫💮از #خطاي_مردم_بگذريد
به دنبال صفت عالى فرو بردن خشم، مسأله عفو و گذشت را بیان نموده، البته منظور گذشت و عفو از کسانى است که شایسته آنند نه دشمنان خون آشامى که گذشت و عفو باعث جرأت و جسارت بیشتر آنها مى شود.
- در عفو خطاكار، ايمان او شرط نيست. «وَ الْعافِينَ عَنِ النَّاسِ»
👈#عفو از «ناس»، شامل همة مردم، اعم از مؤمن و غيرمؤمن، ميباشد. آنها از هر ناملايمتي كريمانه كنارهگيري ميكنند و به راحتي ميگذرند.
- انفاق به محرومان و گذشت از خطاى مردم، از مصاديق احسان و نيكوكارى است. «يُنْفِقُونَ، الْكاظِمِينَ، الْعافِينَ، الْمُحْسِنِينَ»
📚تفاسیر: نمونه /بازرگان/ و نور
🔶 #رباخوار_آتش را براي خود ذخيره ميكند
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَأْكُلُوا الرِّبَوا أَضْعافاً مُضاعَفَةً وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ «130» وَ اتَّقُوا النَّارَ الَّتِي أُعِدَّتْ لِلْكافِرِينَ »131« ال عمران
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! ربا (و بهرهى پول) را با افزودنهاى مكرّر نخوريد، از خدا پروا كنيد تا شايد رستگار شويد. و از آتشى كه براى كافران آماده شده است، بپرهيزيد.
💢♦️قران در هيچ حكمي حتي #زنا، باندازه #ربا شدت و سختگيري نكرده است.
خداى سبحان در اين آيات در امر #ربا_خوارى شدتى به كار برده كه درباره هيچ يك از فروع دين اين شدت را به كار نبرده است مگر يك مورد كه سخت گيرى در آن نظير سخت گيرى در امر ربا است ، وآن اين است كه : مسلمانان ، #دشمنان_دين را بر خود حاكم سازند، و اما بقيه گناهان كبيره هر چند قرآن كريم مخالفت خود را با آنها اعلام نموده و در امر آنها سخت گيرى هم كرده ، و ليكن لحن كلام خدا ملايم تر از مسأله ربا و حكومت دادن دشمنان خدا بر جامعه اسلامى است و حتى لحن قرآن در مورد ((زنا)) و ((شرب )) ((خمر)) و ((قمار)) و ((ظلم )) و گناهانى بزرگتر از اين ، چون كشتن افراد بى گناه ، ملايمتر از اين دو گناه است و اين نيست مگر براى اينكه فساد آن گناهان از يك نفر و يا چند نفر تجاوز نمى كند، و آثار شومش تنها بعضى از ابعاد زندگانى را در بر مى گيرد و آن عبارت است از فساد ظاهر اجتماع ، و اعمال ظاهرى افراد، به خلاف ربا و حكومت بى دينان كه آثار سوئش بنيان دين را منهدم مى سازد، و آثارش را به كلى از بين مى برد و نظام حيات را تباه مى سازد،
تفسیر المیزان
🌹امام صادق فرمود: #رباخوارى از گناهانى است كه موجب مىشود رباخوار به هنگام مرگ ايمان خود را از دست بدهد و در #زمره_كافران قرار گيرد.
جهت مطالعه سایر نکات جزء چهارم به سایت قران پویان مراجعه نمایید
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst214_nkht-khlydy-z-jz-chhrm-qrn-khrym.aspx
به نام خدا
💢 #نکات و #پیام هایی از هر جزء قرآن کریم
✅ روز چهارم رمضان: جزء #چهارم
(قسمت سوم )
🔸سوره نساء از سوره های مدنی است و شامل احکام خانوادگی و اجتماعی و بیان روابط مسلمانان با کفار، اهل کتاب و منافقین و نيز رابطه فرد مسلمان با خدا و رسول میباشد.
✅#اهمیت_صله_رحم :
وَ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي تَسائَلُونَ بِهِ وَ الْأَرْحامَ إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلَيْكُمْ رَقِيباً «1»نساء
🔹 واز خدايى كه (با سوگند) به او از يكديگر درخواست مىكنيد، پروا كنيد. و (نسبت) به ارحام نيز تقوا پيشه كنيد (وقطع رحم نكنيد) كه خداوند همواره مراقب شماست.
اميرالمؤمنين على عليه السلام فرمودند: #صلهى_رحم كنيد، گرچه با سلام دادن باشد،
↩️- رعايت حقوق خانواده و خويشاوندان، لازمهى تقواست. اتَّقُوا اللَّهَ ... وَ الْأَرْحامَ
امام باقر عليه السلام فرمود: قرابت دلبستگان پيامبر صلى الله عليه و آله را بايد با موّدت مراعات كرد.
✅ بیان شرایط #توبه:
توبه نزد خداوند تنها براى كسانى(پذیرفته) است كه از روى نادانى مرتكب گناه مىشوند سپس به زودى توبه مىكنند اينانند كه خدا توبهشان را مى پذيرد و خداوند داناى حكيم است آیه 17
و توبه كسانى كه گناه مى كنند تا وقتى كه مرگ شان فرا برسد و مى گويد اكنون توبه كردم پذيرفته نيست و [نيز توبه] كسانى كه در حال كفر مى ميرند پذيرفته نخواهد بود آنانند كه برايشان عذابى دردناك آماده كرده ايم .آیه 18
-از شرایط توبه، جهالت یا غفلت و پشیمانی به موقع است.همان طور که خداوند توبه این افراد را میپذیرد، مومنان نیز باید این چنین باشند.
✅ #مهريه_زنان را از روي عشق، پيش از #ازدواج و در حد توان بدهيد
وَآتُوا النِّسَاءَ صَدُقَاتِهِنَّ نِحْلَةً (نساء:4)
مَهر زنان را به شيريني و صدق و صفا [=عسل وار] بدهيد،
🐝🌼- نَحل زنبور عسل است كه شهد هزاران گل را به شربتي شيرين و خالص تبديل و تقديم مصرفكنندگان ميكند. در قرآن فقط يكبار كلمة نحل و يكبار كلمة نِحلَه آمده است. گويي مهريه تقديم دسته گلي از شيريني عشق و محبت به همسري است كه براي زندگي مشترك برگزيده ميشود. دسته گل را پيش از ازدواج بايد داد، نه پس از طلاق و به زور قانون! و نيز تهيه دسته گل بايد در توان تهيه كننده باشد و اگر به آفت چشم هم چشمي گرفتار شد، به ضرر دو طرف تمام ميشود.
1⃣- پرداخت مهريّه به زن حقّ او و الزامى است. وَ آتُوا النِّساءَ ...
2⃣- #مهريّه، نرخ زن نيست، بلكه نشانهى صداقت مرد در علاقه و دوستى به همسراست. «صَدُقاتِهِنَّ»
3⃣- زن، مالك مهريهى خود است و با وجود زن پدر و بستگان زن، حقّ گرفتن مهريهى او را براى خود ندارند. «آتُوا النِّساءَ صَدُقاتِهِنَّ»
📚تفسير نور و بازرگان
جهت مطالعه سایر نکات جزء چهارم به سایت قران پویان مراجعه نمایید
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst214_nkht-khlydy-z-jz-chhrm-qrn-khrym.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
AUD-20220406-WA0011.
7.02M
نکته ای از جزو #چهارم و جنگ احد، نکوهش از خانه نشینانی که فعالین را ملامت میکنند.
سید کاظم فرهنگ
💬#نکات_کلیدی از #جزء_۴ قرآن کریم
برای مطالعه سایر نکات، به کانال قران پویان مراجعه نمایید.
🆔 @quranpuyan
#نكته_تصويری جزء ۴
#بخل_از_انچه_خدا به شما #بخشيده، چرا؟
وَلَا يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ يَبْخَلُونَ بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ هُوَ خَيْرًا لَّهُم بَلْ هُوَ شَرٌّ لَّهُمْ سَيُطَوَّقُونَ مَا بَخِلُوا بِهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۱۸۰ ال عمران
كسانی كه در [راه انفاق] آنچه خدا از فضل خويش به آنان داده بُخل ميورزند، مبادا چنين حساب كنند كه اين [جمع كردنها] خيري است براي آنها، بلكه [وابسته و اسير مال شدن] شرّي است براي آنان. به زودي در روز قيامت آنچه به [انفاق و آزاد شدن از] آن بُخل ورزيدهاند، طوق گردنشان خواهد شد؛ .
#بخلورزی در بخشيدن آنچه خدا داده، وابستگي و اسارت مال را تقويت و تحكيم ميكند و در قيامت كه روز ظهور و بروز و تحقّق نتايج اعمال است، اين بخل گردنگيرش ميشود.
اگر بدانيم خدا مالكالملك و موهبت كننده مال و مكنت به بندگان براي عمري كوتاه و زودگذر است، خود را مالك چيزي نميدانيم كه از بخشيدنش #بخل بورزيم.
آزاد كردن گردن از بند اسارت مال، عاليترين و حكمتآموزترين درسي است كه از اين آيه می توان گرفت.
آنچه را در دنيا به آن دل بستهايم و بخل ورزيدهايم، همان مايهى عذاب ما مىشود.
@quranpuan
@sokhanranihaa - @sokhanranihaa.mp3
20.39M
#صبح_مقاومت در #غزه دور نیست
چرا در برابر نسل کشی و جنایات سبعانه اسراییل و حذف کامل شهروندان غزه، مردم ایران و کشورهای اسلامی، واکنش مناسبی ندارند؟
💢وزیر دفاع اسراییل با حمایت امریکا، میگوید :"در غزه، هیچ غیرنظامی بیگناهی نداریم.! چرا با حماس همراهی کردند؟!اینها حیوانات ادم نما هستند! غزه را به جهنمی برای ساکنانش تبدیل می کنیم. اینجا سرزمین مقدس ماست و انها را اخراج می کنیم"
💢در امریکا هم اجازه اظهارنظر علیه این فجایع حتی در دانشگاهها نمیدهند.
یک پزشک یهودی:اجداد من در کورههای ادم سوزی هیتلر قربانی شده اند، اما فجایع اینجا بدتر است.
عبدالعلی بازرگان
@quranpuyan