✍ #نکات و #پیامهایی از هر جزء قرآن کریم
روزدوازدهم : #جزء_دوازدهم
قسمت دوم
✳وظيفه #نخبگان_سالم در جلوگيري و مبارزه با #مفاسد
فَلَوْ لا كانَ مِنَ الْقُرُونِ مِنْ قَبْلِكُمْ أُولُوا بَقِيَّةٍ يَنْهَوْنَ عَنِ الْفَسادِ فِي الْأَرْضِ إِلَّا قَلِيلًا مِمَّنْ أَنْجَيْنا مِنْهُمْ وَ اتَّبَعَ الَّذِينَ ظَلَمُوا ما أُتْرِفُوا فِيهِ وَ كانُوا مُجْرِمِينَ «116» هود
پس چرا در قرون قبل از شما، صاحبان علم و قدرتى نبودند تا مردم را از #فساد در زمين باز دارند، مگر گروه كمى از كسانى كه از ميان آنان نجاتشان داديم، و #ستمگران دنبالهرو و دلبستهى مال و مقامى شدند كه در آن مست و سركش شده بودند و آنان مردمى مجرم و #گناهكار بودند.
نكات:
1⃣-منظور از "اولو بقیه" صاحبان تشخیص و نخبگان و اگاهان جامعه است که باید از فساد نهی کنند.
2⃣-ایه به فساد های بزرگ که کل جامعه را خراب می کند ،اشاره دارد.افساد فی الارض با توجه به سایر ایات مشابه قران و نیز معرفی فرعون بعنوان مفسد فی الارض، این نکته را تایید میکند که مراد این آیه مفاسد کوچک و افراد مفسد خرده پا نیست.بلکه #مفسدین_صاحب_نفوذ و قدرت است که فساد انها،بقیه را هم به #فساد می کشاند.
3⃣-برای اینکه #خواص و #نخبگان بتوانند مفسد را شناسایی و نسبت به ان هشدار دهند،باید دسترسی به اطلاعات و آزادی گفتار در بیان و نهی از مفاسد باشند.لذا جوامع برای مصون ماندن از شیوع فساد،باید به این دو امر(مخفی نکردن #اطلاعات فساد، #ازادی بیان مخالفین و نهی کنندگان از فساد) همت گمارند.
4⃣-نخبگانی میتوانند با مفاسد مبارزه کنند که خودشان #پاک باشند و از #مفسدان تبعیت نکنند و الوده به #فساد نباشند.
✳ بسوی خدا #بازگردید تا از #زندگی_نیکو بهره مند شوید.
وَ أَنِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ يُمَتِّعْكُمْ مَتاعاً حَسَناً إِلی أَجَلٍ مُسَمًّی وَ يُؤْتِ كُلَّ ذِي فَضْلٍ فَضْلَهُ وَ إِنْ تَوَلَّوْا فَإِنِّي أَخافُ عَلَيْكُمْ عَذابَ يَوْمٍ كَبِيرٍ (۳/هود)
و از پروردگارتان طلب مغفرت كنيد و بسوی او بازگرديد تا شما را به بهرهای نيكو تا مدّتی معيّن (كه عمر داريد) كامياب كند و به هر صاحب فضيلتی فزونی بخشد و اگر (از بندگیخدا) روی بگردانيد، همانا مناز عذاب روزی بزرگ بر شما بيمناكم.
🔹تا انسان خود را از گناه پاك نكند وسبكبال نشود، نمیتواند به سوی حقّ پرواز كند.
🔹توبه از گناه، سبب بازگشت الطاف مادّی خدا نيز میشود. فَتُوبُوا ... يُمَتِّعْكُمْ
🔹زندگی خوب، مورد توجّه اسلام است. «مَتاعاً حَسَناً»
♦♦بنابراین این دیدگاه که #دین فقط کارکرد اخروی داشته برای اصلاح زندگی سرای اخرت نازل شده، صحیح نیست. دین هم زندگی دنیوی بهتر مردم و هم زندگی اخروی انها را مدنظر دارد.
مشابه این مفهوم در همین سوره از زبان حضرت نوح هم بیان شده است:
🍃ِ وَيَا قَوْمِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُمْ مِدْرَارًا وَيَزِدْكُمْ قُوَّةً إِلَى قُوَّتِكُمْ وَلَا تَتَوَلَّوْا مُجْرِمِينَ ﴿۵۲﴾ هود
ای قوم من! از پروردگارتان آمرزش بخواهید، آن گاه به سوی او بازگردید، [تا] برای شما باران فراوان و پی در پی فرستد و نیرویی بر نیرویتان بیفزاید، و مجرمانه روی [از حق] برمگردانید. :
"اعمال صالح باعث ازدياد خيرات و نعمتها است و اعمال زشت، بلا و محنت و بدبختى در پى دارد
👈ارتباطى كامل بين اعمال انسانها با حوادث عالم برقرار است ، حوادثى كه با زندگى انسانها تماس دارد، اعمال صالح باعث مى شود كه خيرات عالم زياد شود و بركات نازل گردد، و اعمال زشت باعث مى شود بلاها و محنتها پشت سر هم بر سر انسانها فرود آيد و نقمت و بدبختى و هلاكت به سوى او جلب شود،
و اين نكته از آيات ديگر قرآنى نيز استفاده مى شود از آن جمله آيه زير همين مطلب را بطور صريح خاطرنشان نموده ،مى فرمايد: ((و لو ان اهل القرى امنوا و اتقوا لفتحنا عليهم بركات من السماء و الارض ))"
تفسير الميزان
جهت مطالعه نکات بیشتری از جزء 12 به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze12
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
✍ #نکات و #پیامهایی از هر جزء قرآن کریم
روزدوازدهم : #جزء_دوازدهم
قسمت سوم
✅ #تابع چه کسی هستید؟ سران گمراهی پیشاپیش پیروان خود وارد جهنم میشوند.
فَاتَّبَعُواْ أَمْرَ فِرْعَوْنَ وَ مَا أَمْرُ فِرْعَوْنَ بِرَشِیدٍ(۹۷) یَقْدُمُ قَوْمَهُ یَوْمَ الْقِیَمَةِ فَأَوْرَدَهُمُ (۹۸- هود)
آیه اول میگوید عدهای برای حفظ دنیایشان، موسی علیهالسلام را رها کرده و از فرعون و برنامه و سیاست او پیروی کردند. در آیه بعد، وضعیت قیامت آنها را به تصویر کشیده و میفرماید: فرعون، پیشاپیش قومش وارد صحنه قیامت میشود. اما به جای آنکه این پیشوا، پیروان خود را در آن گرمای سوزان به سوی چشمه گوارایی از آب زلال ببرد؛ آنها را به آتش دوزخ وارد میکند.
👈 با توجه به تکرار زیاد افعال #تبعیت و نیز کلمه اهل به معنای پیروان در سوره هود، و بیان تقابل گفتار و رفتار پیروان رسولان با اکثریت تابع مخالفان رسولان و نهایتا سرانجام هلاکت یا نجاتشان ، یکی از محورهای سوره تنبه دادن انسانها به این نکته است که از چه کسانی #تبعیت می کنند.
✅ خدا #غالبی است که امر خود را محقق میکند.
وَاللّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَـكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لاَ يَعْلَمُونَ {21}یوسف
و خدا بر كار خويش چيره است ولى بيشتر مردم نمىدانند {21}
جمله "والله غالب علی امره" تنها در سوره یوسف بیان شده است. در سوره کهف محور سوره بر اعمال ولایت مطلق خداوند بر امور و غالب بودن اراده و تدبیر او بر عوامل و اسباب مادی است که در قالب 4 داستان بیان میشود. در سوره یوسف نیز همین موضوع در داستان طولانی و سرگذشت پرنشیب و فراز یوسف مشاهده میشود که چگونه خداوند خواست خود را با تمام مخالفتها و کید های اطرافیان یوسف محقق میکند.
✅ برای #ترک_گناه هم از خدا کمک بخواهید.
و آن [بانو، زلیخا] كه وى در خانه اش بود خواست از او كام گيرد و درها را [پياپى] چفت كرد و گفت بيا كه از آن توام [يوسف] گفت #پناه_برخدا او آقاى من است به من جاى نيكو داده است قطعا ستمكاران رستگار نمىشوند {23}
[يوسف] گفت پروردگارا زندان براى من دوست داشتنى تر است از آنچه مرا به آن مىخوانند و اگر نيرنگ آنان را از من بازنگردانى به سوى آنان خواهم گراييد و از [جمله] نادانان خواهم شد {33}
پس پروردگارش [دعاى] او را اجابت كرد و نيرنگ آنان را از او بگردانيد آرى او شنواى داناست {34}
👈 داستان یوسف و زلیخا نشان میدهد که دوری و اجتناب از گناه نیز نیازمند تایید و یاری خداوند است که در صورت دعا و خواست قلبی فرد، اجابت میشود.
✒سیدکاظم فرهنگ
جهت مطالعه نکات بیشتری از جزء 12 به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze12
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
مروری بر سوره هود، جزء #دوازدهم
🎙سیدکاظم فرهنگ
💬#نکات_کلیدی از #جزء_۱۲ قرآن کریم
برای مطالعه سایر نکات، به وبسایت یا کانال قران پویان درتلگرام و ایتا یا گروههای تقرب در تلگرام، ایتا و واتساپ مراجعه نمایید.
🆔 @quranpuyan
💫گروه تقرب
@taqarrob99
http://eitaa.com/joinchat/616562802Cf7d0a91ea0
https://chat.whatsapp.com/Kbhf7Ywu2cw9Ry83l5oi2g
May 11
#نکته_تصویری
جزء دوازدهم
✅ #حسناتی که آثار گناه و معصیت را از دل میبرند
إِنَّ الحَْسَنَاتِ یُذْهِبنَْ السَّیَِّاتِ (۱۱۴- هود)
همانا خوبيها بديها را از ميان مىبرد
عبادتها، حسناتی هستند که آثارشان در دلهای مؤمنین وارد شده و آثار معصیت و تیرگیهایی که دلهایشان از ناحیه سیئات کسب کرده از بین میبرد.
حضرت علی فرمودند از رسول خدا شنيدم كه مي فرمود اميد دهنده ترين آيه قرآن اين آيه است " اقم الصلوة طرفي النهار و زلفا من الليل ان الحسنات يذهبن السيئات ".(آيه ۱۱۴ سوره هود , و بپاي دار نماز را در دو طرف روز و در اوايل شب , زيرا نيكوئيها بديها را از بين مي برد)
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#بلوغ از منظر قرآن:
⁉ايا در قران اعداد 9 و15 سال براي #بلوغ_دختران و #پسران ذكر شده است؟ قران چه مراحلی از بلوغ را اشاره کرده است؟
🛑قسمت اول:
بلوغهای مختلف برای امور مختلف
در ایات قرآن به ابعاد مختلفی از بلوغ انسان اشاره شده است. از جمله فقهایی که ابعاد مختلفی برای #سن_تکلیف تعریف کرده است، مرحوم آیت الله صادقی تهرانی است که در رساله نوین خود و تفسیر فرقان این گونه آورده است:
-🌱 "بلوغ و رسايى از نظر روحى و جسمى مراحلى گوناگون دارد:
مسأله ی 25- مرحله ى نخستين احكام بلوغ، رسايى و پذيرش الزامى عقلى براى #نماز و مانند آن است، كه زيربناى تمامى عبادات و ارتباطاتِ بندگى در برابر حضرت اقدس الهى است. و همان رشد عقلى شناخت خداى تعالى و دين براى انجام نقطه ى نخستين احكام اسلامى كافى است.
مسأله ی 26- ميانگين بلوغ در مورد نماز و مانندش- از تكاليف عقلانى- براى پسر و دختر نوعاً از آغاز ده سالگى است، زيرا به گونه اى همسان و همپايه در جو ايمانى عقيده ى ايمانى را آغاز مى كنند، چنان كه رواياتى هم در اين زمينه وارد شده است.
مسأله ی 27- مرحله ى دوّم بلوغ، بلوغِ براى #روزه_دارى است كه معيار آن توانايى جسمى، و ميانگينش براى هر دوى پسر و دختر، سيزده سالگى است، و توانايى جسمى دختر اگر كم تر از پسر نباشد، بيشتر هم نيست، و دست بالا برابرند. و در رواياتى هم سن معمولى بلوغ هر دو را- براى روزه- سيزده سالگى ذكر فرموده اند بنابراين اين خود تحميلى ناروا بر دختران است كه شش سال پيش تر از پسران روزه بگيرند! بنابراين نظرات و فتاوا نه سال براى دختران و پانزده سال براى پسران هيچ گونه پايه و اساسى ندارند.
مسأله ی 28- سومين مرحله ى تكليف، بلوغ براى #ازدواج است كه ميزان آن، توان زناشويى است. و در اين مرحله نوعاً دختران زودتر از پسران بالغ مى شوند. و بلوغِ جسمى و جنسى در دختران تقريباً يكسان است.
مسأله ی 29- مرحله ى چهارم، بلوغ #اقتصادى است كه نوعاً پسران از دختران جلوترند، زيرا رشد و زمينه ى تلاش اقتصاديشان قهراً بيشتر است، به ويژه براى پرداخت حقوق شرعيه، حجّ، عمره و ساير عباداتى كه نياز مالى دارند.
مسأله ی 32- معيار نشيب و فراز بلوغ در تمامى مراحل آن، #توان عقلى سپس بدنى يا جنسى يا مالى و يا اجتماعى است."
⭕ "بلوغ نخستين ـ كه #عقلانى است ـ در پسر و دختر يكسان و در حد معمولى سن ده سالگى است كه عباداتى عقلانى را بر آنان واجب مى كند، مانند نماز كه بر پسر و دختر در اين سِنّ واجب است كه نه اين وجوب از سن نه سالگى دختر است و نه پانزده سالگى پسر، البته مواردى استثنائى هم وجود دارد
⭕سپس نوبت به بلوغ بنيه #جسمانى مى رسد كه اينجا روزه مطرح است و بايد پرسيد كه آيا بنيه دختر در نه سالگى با بنيه پسر در پانزده سالگى برابر است؟ هرگز! و اگر دختر ناتوانتر از پسر نباشد دست كم با او برابر است، پس چرا دختر بايد شش سال زودتر از پسر روزه بگيرد؟! بلكه چنانكه در رواياتى نيز آمده ـ و وضع عادى هم اكثراً چنين است ـ روزه هر دو در سن #سيزده سالگى آغاز مى گردد، مگر
🌱دختر يا پسرى كه پيش از اين توان روزه را داشته باشند و يا به عكس كه حتى در اين سن هم توان روزه را نداشته باشند. كه در صورت اول واجب و در صورت دوم اگر روزه حَرَجى باشد واجب نيست و اگر عُسرآور و زيان بار باشد حرام است"
💫ادامه دارد
http://quranpuyan.com/yaf_postst5144_zmynhhy-mkhtlf-blwG-nsn-dr-qrn-y-dr-qrn-dd-9-w13-sl-bry-blwG-dkhtrn-w-psrn-dhkr-shdh-st.aspx
@quranpuyan
✨﷽✨
#مناحات_شبانگاهی
فرازهای #دعای_ابوحمزه_ثمالی
🟢فراز اول.
🤲إِلَهِی لا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِکَ وَ لا تَمْکُرْ بِی فِی حِیلَتِکَ مِنْ أَیْنَ لِیَ الْخَیْرُ
یَا رَبِّ وَ لا یُوجَدُ إِلّا مِنْ عِنْدِکَ وَ مِنْ أَیْنَ لِیَ النَّجَاةُ وَ لا تُسْتَطَاعُ إِلّا بِکَ لا الَّذِی أَحْسَنَ اسْتَغْنَى عَنْ عَوْنِکَ وَ رَحْمَتِکَ وَ لا الَّذِی أَسَاءَ وَ اجْتَرَأَ عَلَیْکَ وَ لَمْ یُرْضِکَ خَرَجَ عَنْ قُدْرَتِکَ
🌸 یَا رَبِّ یَا رَبِّ یَا رَبِّ
بِکَ عَرَفْتُکَ وَ أَنْتَ دَلَلْتَنِی عَلَیْکَ
وَ دَعَوْتَنِی إِلَیْکَ
وَ لَوْ لا أَنْتَ لَمْ أَدْرِ مَا أَنْت
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی أَدْعُوهُ فَیُجِیبُنِی
وَ إِنْ کُنْتُ بَطِیئاً حِینَ یَدْعُونِی
وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی أَسْأَلُهُ فَیُعْطِینِی
وَ إِنْ کُنْتُ بَخِیلاً حِینَ یَسْتَقْرِضُنِی
وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی أُنَادِیهِ کُلَّمَا شِئْتُ لِحَاجَتِی وَ أَخْلُو بِهِ حَیْثُ شِئْتُ لِسِرِّی بِغَیْرِ شَفِیعٍ فَیَقْضِی لِی حَاجَتِی
وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لا أَدْعُو غَیْرَهُ
وَ لَوْ دَعَوْتُ غَیْرَهُ لَمْ یَسْتَجِبْ لِی دُعَائِی ،
💫-خدایا مرا به کیفرت ادب منما،
و با نقشه ات با من نیرنگ مکن،
💫 پروردگارا از کجا برایم خیرى هست، درحالی که جز نزد تو یافت نمى شود
، و از کجا برایم نجاتى است، درحالیکه جز به تو فراهم نمیگردد،
نه آن که نیکى کرد، از کمک و رحمتت بی نیاز شد،
و نه آن که بدى کرد و بر تو گستاخى روا داشت، و تو را خشنود نساخت
از عرصه قدرتت بیرون رفت.
💕پروردگارا،
پروردگارا،
پروردگارا.
💫تو را به تو شناختم،
و تو مرا بر هستى خود
راهنمایى فرمودى،
و به سوى خود خواندى،
و اگر راهنمایى تو نبود،
من نمیدانستم تو که هستى؟ ،
💫 سپاس خداى را که
می خوانمش
و او جوابم را می دهد،
گرچه سستی مى کنم گاهى که او مرا مى خواند،
💫و سپاس خداى را
که از او درخواست مى کنم
و او به من عطا مى نماید،
گرچه بخل می ورزم هنگامى
که از من قرض بخواهد،
💫و سپاس خداى را
که هرگاه خواهم
براى رفع حاجتم صدایش کنم،
و هرجا که خواهم
براى رازونیاز با او
بی پرده خلوت کنم
و او حاجتم را برآورد،
💫 سپاس خداى را که
غیر او را نمی خوانم،
که اگر غیر او را می خواندم
دعایم را مستجاب نمی کرد،
┄┅═🌹═┅┅───
@quranpuyan
#دعاهای_روزانه
#دعاىروزسیزدهمماهمبارکرمضان
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيم
🔹اللهمّ طَهّرنی فیهِ من الدَنَسِ والأقْذارِ
🔹وصَبّرنی فیهِ على کائِناتِ الأقْدارِ
🔹ووَفّقْنی فیهِ للتّقى وصُحْبةِ الأبْرارِ بِعَوْنِکَ یا قُرّةَ عیْنِ المَساکین.
🔸 خدایا پاکیزه ام کن در این روز از چرک وکثافت
🔸 وشکیبائیم ده در آن به آنچه مقدر است شدنى ها
🔸 وتوفیقم ده در آن براى تقوى وهم نشینى با نیکان به یاریت اى روشنى چشم مستمندان.
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✍ #نکات و #پیامهایی از هر جزء قران کریم
روز سیزدهم: #جزء_سیزدهم
قسمت اول
جزء سیزدهم شامل ادامه آیات سوره یوسف از آیه 53 و سوره های رعد و ابراهیم میباشد.
✅ خداوند بهترین #حافظ است
این عبارت معروف را زیاد شنیده اید:
🌸فالله خیر حافظا...
👈این جمله در قران از زبان حضرت یعقوب ،وقتی بیان شده است که پسرانش نخستین بار به مصر رفتند و گندم آوردند.
برای بار دوم که خواستند بروند از پدر اجازه خواستند که بنیامین را هم با خود ببرند .یعقوب این گونه جواب داد:
قالَ هَلْ آمَنُكُمْ عَلَيْهِ إِلَّا كَما أَمِنْتُكُمْ عَلى أَخِيهِ مِنْ قَبْلُ فَاللَّهُ خَيْرٌ حافِظاً وَ هُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ «64یوسف»
گفت آيا من نسبت به او به شما اطمينان كنم همانگونه كه نسبت به برادرش (يوسف) اطمينان كردم (و ديديد چه شد؟!) و (در هر حال) خداوند بهترين حافظ و ارحم الراحمين است.
💢«در آيه 12، که يعقوب در مورد بیرون رفتن يوسف با برادران، به حافظ بودن برادرانش اعتماد كرد، به فراق يوسف و نابينايى گرفتار شد، ولى در مورد بنيامين به خدا تكيه كرد و گفت:
💞 «فَاللَّهُ خَيْرٌ حافِظاً» هم توانا شد، هم بينا و هم فراق و جدائى پايان يافت
✅#اراده_خداوند #مافوق_همه_اراده هاست.
وَقَالَ يَا بَنِيَّ لَا تَدْخُلُوا مِن بَابٍ وَاحِدٍ وَادْخُلُوا مِنْ أَبْوَابٍ مُّتَفَرِّقَةٍ ۖ وَمَا أُغْنِي عَنكُم مِّنَ اللَّهِ مِن شَيْءٍ ۖ إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ ۖ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ ۖ وَعَلَيْهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُتَوَكِّلُونَ«67»
و (به هنگام حرکت، یعقوب) گفت: «پسران من. همگى از یک در وارد نشوید. بلکه از درهاى مختلف وارد گردید (تا توجّه مردم به سوى شما جلب نشود). و (من با این دستور،) نمى توانم تقدیر حتمى الهى را از شما دفع کنم. حکم و فرمان، تنها از آن خداست. بر او توکّل کرده ام. و توکل کنندگان باید تنها بر او توکّل کنند.»
(یوسف/67)
👈اشاره به اینکه بسیارى از مردم چنان در عالم #اسباب گم مى شوند که #خدا را فراموش مى کنند و خیال مى کنند مثلاً #چشم_زخم، اثر اجتناب ناپذیر بعضى از چشم هاست، و به همین جهت خدا و توکّل بر او را فراموش کرده، به دامن این و آن مى چسبند، ولى یعقوب(علیه السلام) چون مى دانست تا خداوند چیزى را نخواهد انجام نمى پذیرد، لذا در درجه اوّل، توکّل و اعتماد او بر خدا بود و سپس به سراغ عالم اسباب مى رفت و در عین حال مى دانست که پشت سر این اسباب، ذات پاک مسبّب الاسباب است. همان گونه که قرآن در سوره بقره آیه ۱٠۲ درباره ساحران شهر بابل مى گوید: وَ مَا هُمْ بِضَارِّینَ بِهِ مِنْ أَحَد إِلاَّ بِإِذْنِ اللهِ: آنها نمى توانستند از طریق سحر به کسى زیان برسانند، مگر اینکه خدا بخواهد .
💮👈اشاره به اینکه مافوق همه اینها #اراده_خداست، باید دل به او بست و از او کمک خواست.
📚تفسیر نمونه.
✅ #آرامش اینجاست: آدرس مهمی که همه به دنبال آنند
الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ تَطْمَئنُِّ قُلُوبُهُم بِذِكْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئنُِّ الْقُلُوبُ(۲۸- رعد)
کسانی اند که ایمان آورده اند و دلهایشان به یاد خدا آرام مى گیرد. آگاه باشید! که دلها فقط به یاد خدا آرام مى گیرد.
آیه در وصف کسانی است که در آیه قبل آنها را «مَنْ أَنَابَ» نامید یعنی کسی که به سوی خدا بازگردد و رو به او کند. #آرامش و آسایش دو عنوان جدای از هم هستند. آسایش مفهومی مرتبط با جسم و تن دارد برخلاف آرامش که با روح و جان در ارتباط است. قرآن کریم به این سوال مهم انسان پاسخ می دهد که هر کس به خدا رو کرد و به او ایمان آورد و برنامه او را در زندگی خود پیاده کرد یقین بداند که به آرامش واقعی خواهد رسید؛ آرامشی که محال است آن را بتوان در غیر این آدرس پیدا کرد.
جهت مطالعه سایر نکات این جزء روی لینک زیر کلیک کنید
https://b2n.ir/joze13
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
✍ #نکات و #پیامهایی از هرجزء قران کریم
روزسیزدهم: #جزء_سیزدهم
قسمت دوم
✅ نگاه کلی به همه ایات سوره زیبای #یوسف ( با #تدبر و استفاده از روش ساده فهم قران) :
عصاره فراز آیات ۳-۱ : ایات روشنگر و واضح قران و نیز داستانهای آن وحی خداوند و برای تعقل انسانهاست.
عصاره فراز آیات ۲۲-۴ : علیرغم اینکه یوسف در اثر کید برادرانش به چاه انداخته شد،اما بدلیل غلبه اراده و مشیت خدا ، مهمان گرامی عزیز مصر شد و خداوند باو مکنت و علم و حکمت عطا کرد. چرا که از محسنین بود.
عصاره فراز آیات ۳۴-۲۳ : یوسف با توکل بر خدا و برخورداری از توجه خدا،از کید زن عزیز مصر و دوستانش نجات یافت و دامان خود را نیالود.چرا که از مخلصین بود.
عصاره فراز آیات ۵۷-۳۵ : خداوند یوسف را که بخاطر کید زن عزیز مصر زندانی شده بود ، با اثبات بی گناهی او ازاد کرده و با احترام و شکوه و مکنت، بر مصدر امور مصر نشاند.تا بدانید که حکم تنها از ان خداست و خدا رحمت خود را به هرکه بخواهد به هر طریقی میرساند. (علیرغم کیدها ) و اجر دنیوی و اخروی نیکوکاران را ضایع نمی کند.
عصاره فراز آیات ۹۲-۵۸ : تدبیر و ترتیب دادن اقدامات متعدد خدا بمنظور تحقق مواجهه دوباره برادران با یوسف در حالت شکوه و برتری یوسف و اعتراف انها به خطایشان .چرا که خدا پاداش اهل تقوا و صبر را ضایع نمی کند.
عصاره فراز آیات ۱۰۲-۹۳ : اعمال ولایت مستمر خدا برای تحقق اراده اش در لطف و احسان به یوسف: رساندن یوسف و ابوین و برادرانش به همدیگر پس از مدت طولانی و حوادث متعدد، تحقق رویای خضوع انها در برابر یوسف، اعطای ملک و حکمت به یوسف
عصاره فراز آیات ۱۱۱-۱۰۳ : ای پیامبر علیرغم تلاش و رغبت شدید تو، اینها ایمان نیاورده بلکه از همه ایات اعراض کرده و بر شرک خود استوارند. تو به دعوتت به خدای یکتا ادامه بده و بدانید که سنت نصرت اهل ایمان و تقوا و عذاب مجرمین حتمی است و در زمان مدنظر خداوند وقوع میبابد.
✅✅ درس (محور) سوره یوسف : #حکمرانی و سرپرستی بر جهان تنها از ان خداست. لذا مشیتها و سنت های خود ازجمله رحمت رسانی و حفاظت از بندگان، عطای پاداش دنیوی و اخروی به نیکوکاران و اهل تقوا و صبر و بی اثر کردن کید خاینین و شیطان در حق انها، نصرت اهل ایمان و عذاب مجرمین را محقق میکند .پس ای پیامبر علیرغم اعراض اکثریت مردم، با ایات روشن قران و صبر و امید و توکل به خدا، به دعوت خود به توحید و نفی شرک ادامه بده .
✒سیدکاظم فرهنگ
جهت مطالعه نکات تفسیری و تدبری سوره یوسف به لینک زیر مراجعه نمایید
http://quranpuyan.com/yaf_postst5142_tdbr-w-fhm-swrh-ywsf-drs-dstn-hy-ywsf-w-zlykh-w-brdrnsh-chyst-tbyyn-mny-twHyd-dr-swrh.aspx
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
✍ #نکات و #پیامهایی از هرجزء قران کریم
روز سیزدهم:#جزء_سیزدهم
قسمت سوم
✅ #صبر، #انفاق و #صله_رحم از ویژگیهای تعقل کنندگان حق پذیر
إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ ﴿۱۹﴾ الَّذِینَ یُوفُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَ لَا یَنقُضُونَ الْمِیثَاقَ (۲۰)وَ الَّذِینَ یَصِلُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَن یُوصَلَ وَ یخَْشَوْنَ رَبهَّمْ وَ یخََافُونَ سُوءَ الحِْسَابِ(۲۱) رعد
در این آیات به چند ویژگی مهم و برجسته کسانی که حق پذیر و اهل تفکر هستند اشاره کرده است:
۱. به عهد الهى وفا مى كنند و آن عهد را نمى شكنند.این عهد و میثاق دایره وسیعی دارد که تمام عهدهای فطری، عقلی و نقلی را در بر می گیرد.
۲. پیوندهایى را كه خداوند امر به حفظ آن كرده برقرار مى دارند. که مهم تریت ان صله ارحام است.
۳ و ۴. نسبت به پروردگارشان، خشیت دارند و از بدى حساب در دادگاه قیامت مى ترسند.
۵. در برابر تمام مشكلاتى كه در مسیر اطاعت، ترك گناه، جهاد با دشمن و مبارزه با ظلم و فساد وجود دارد براى جلب خشنودى پروردگار صبر و استقامت می ورزند.
۶. نماز را بر پا مى دارند.
۷. از آنچه به آنان روزى داده ایم در پنهان و آشكار انفاق مى كنند.
۸. بوسیله حسنات، سیئات را از میان مى برند.
✅ خدا از #ظالمان غافل نیست. بلکه #مهلتشان میدهد.
وَ لا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غافِلًا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ إِنَّما يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الْأَبْصارُ «42» ابراهیم
خداوند را از آنچه ستمگران انجام مىدهند غافل مپندار، همانا او (كيفر و حساب) آنان را براى روزى به تأخير مىاندازد كه چشمها (از حيرت و وحشت) آن روز خيره مىماند.
👈این سخن در حقیقت پاسخی است به سؤال کسانی که میگویند اگر این عالم خدایی دارد، خدایی عادل و دادگر،⁉ پس چرا ظالمان را به حال خود رها کرده است؟
قرآن در برابر این سؤال میگوید: خدا هرگز غافل نیست، اگر به فوریت آنها را مجازات نمیکند به خاطر آن است که این جهان میدان و محل آزمایش و پرورش انسانهاست، و این هدف بدون آزادی ممکن نیست. سپس میگوید: «خدا مجازات آنها را به روزی تأخیر میاندازد که در آن روز، چشمها (از شدت ترس و وحشت) از حرکت میایستد و به یک نقطه دوخته شده، بیحرکت میمانند»
تفسیر نمونه
✅ خدا نعمتهایش را از شما نمی گیرد تا زمانیکه شما خود را ازشایستگی نیندازید
لَهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ
♦♦ إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّی يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ
وَ إِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلا مَرَدَّ لَهُ وَ ما لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ والٍ (۱۱/رعد)
برای انسان فرشتگانی است كه پیدرپی او را از پيشرو و از پشت سر از فرمان خداوند حفاظت میكنند. همانا خداوند حال قومی را تغيير نمیدهد تا آنكه آنان حال خود را تغيير دهند و هرگاه خداوند برای قومی آسيبی بخواهد پس هيچ برگشتی برای آن نيست و در برابر او هيچ دوست و كارساز و حمايت كنندهای برای آنان نيست.
" خداوند چنين حكم رانده و حكمش را حتمى كرده كه :نعمتها و موهبت هايى كه به انسان مى دهد مربوط به حالات نفسانى خود انسان باشد، كه اگر آن حالات موافق با فطرتش جريان يافت آن نعمت ها و موهبتها هم جريان داشته باشد، و مادامى كه آن حالت در دلهاى ايشان دوام داشته باشد اين وضع هم از ناحيه خدا دوام يابد، و هر وقت كه ايشان حال خود را تغيير دادند خداوند هم وضع رفتار خود را عوض كند و نعمت را به نقمت مبدّل سازد." تفسیر المیزان
🔹خداوند انسان را از حوادث غير مترقّبه حفظ میكند، «لَهُ مُعَقِّباتٌ ... يَحْفَظُونَهُ» نه از حوادثی كه با علم وعمد برای خود بوجود میآورند. «إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ»
🔹خداوند نعمتی را كه عطا فرمايد پس نمیگيرد، مگر آنكه مردم، آن نعمت را ناسپاسی كنند. «إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ»
🔹به سراغ شانس و بخت اقبال و فال و نجوم نرويد، سرنوشت شما به دست خودتان است. «حَتَّی يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ»
🔹حفاظت خداوند تا زمانی است كه انسان، كفران نعمت نكند وگرنه از لطف الهی محروم و به حال خود رها خواهد شد. «إِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً»
🔹برخورداری از نعمتهای ظاهری و بيرونی، وابسته به كمالات نفسانی و حالات درونی است. «حَتَّی يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ»
🔹ارادهی خداوند بالاتر از همهی ارادههاست. «إِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلا مَرَدَّ لَهُ»
تفسیر نور
جهت مطالعه سایر نکات جزء سیزدهم به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze13
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
💬#نکات_کلیدی از #جزء_13 قرآن کریم
برای مطالعه سایر نکات، به وبسایت یا کانال قران پویان درتلگرام یا گروههای تقرب در واتساپ مراجعه نمایید.
🆔 @quranpuyan
https://chat.whatsapp.com/Kbhf7Ywu2cw9Ry83l5oi2g
May 11
#نکته_تصویری
جزء سیزدهم
✅ از #رحمت خدا #مایوس نشوید.
يا بَنِيَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ يُوسُفَ وَ أَخِيهِ وَ لا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لا يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْكافِرُونَ «۸۷»
اى پسرانم! (بار ديگر به مصر) برويد و از يوسف و برادرش جستجو كنيد و از رحمت خداوند مأيوس نشويد، حقّ اين است كه جز گروه كافران، از رحمت خداوندى مأيوس نمىشوند.
"كلمه ((روح )) - به فتح راء و سكون واو - به معناى نفس و يا نفس خوش است ، هر جا استعمال شود كنايه است از راحتى ، پس روحى كه منسوب به خداست همان فرج بعد از شدتى است كه به اذن خدا و مشيت او صورت مى گیرد. و هيچ صاحب ايمانى نمى تواند و نبايد از روح خدا مأيوس و از رحمتش نااميد شود زيرا ياس از روح خدا و نوميدى از رحمتش در حقيقت محدود كردن قدرت او، در معنا كفر به احاطه و سعه رحمت اوست." تفسير الميزان
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#بلوغ از منظر قرآن:
⁉ايا در قران اعداد 9 و15 سال براي #بلوغ_دختران و #پسران ذكر شده است؟ قران چه مراحلی از بلوغ را اشاره کرده است؟
🛑قسمت دوم :
✳ با مرور ایات مختلف و ابعاد مختلف بلوغ انسانها در قرآن کریم، میتوان نکات زیر را نتیجه گرفت:
1⃣-قرآن، به مراحل رشد انسان، بین طفولیت تا 40 سالگی به ترتیب رشد باعبارتهای زیر اشاره کرده است:
حدتمیز جنسی(یظهروا علی عورات النساء)
بلوغ جنسی (بلغ الحلم)
بلوغ ازدواج (بلغواالنکاح)
اوج بلوغ (بلوغ اشد)
2⃣-همانطور که مشاهده شد،قرآن،برای هر یک از دوران ها و مراحل فوق، انتظارات و تکالیف و مسئولیتها و حقوق خاصی در نظر گرفته است.و این موید این معناست که انسانها فقط یک بلوغ ندارند و اینگونه نیست که در یک مرحله امکان پذیرش همه تکالیف و مسئولیتها را دارا باشند.
3⃣- در #بلوغ_اشد که بلوغ همه جانبه جسمی و روحی است، فرد قابلیت پذیرفتن همه مسئولیتها از جمله مسئولیت اداره و تدبیر اموال خود و حفظ و حراست انها را پیدا میکند .
همين مرحله نيز در افراد مختلف ممكن است متفاوت باشد و لذا قران بدون اینکه عددی برای سن این مرحله یا سایر مراحل، ذکر کند شرط #ازمودن انها براي رسيدن به #رشد لازم ،را ذكر كرده است.
بر این مبنا، #تکالیف_مالی اسلام مثل خمس و زکات و دیه و ...نیز بعد از رسیدن فرد باین مرحله (بلوغ اشد:بلوغ جسمی و فکری کامل) قابلیت انجام پیدا می کنند.
⭕"اسلام مسأله بلوغ را در همه جا به يك معنا نگرفته است در امر عبادات و امثال حدود و ديات، بلوغ را عبارت دانسته است از: رسيدن به سن شرعى يعنى سن ازدواج و بس ، و اما نسبت به تصرفات مالى و اقرار و امثال آن شرط ديگرى را هم اضافه كرده و آن رسيدن به حد رشد است" تفسیر المیزان
4⃣-در مسایل مرتبط با امور جنسی مثل حجاب و پوشش و ازدواج و..
⬅️قران در این زمینه از سه حد یا سه عبارت
↩️ ◄حد #تمیز (اطلاع از عورات زنان)
↩️ ◄ب- #بلوغ جنسی (بلغ الحلم=احتلام)
↩️ ◄ج- #بلوغ ازدواج (بلغواالنکاح) استفاده کرده است.
5⃣ ◄در زمینه عبادات مثل #نماز و #روزه و ... قران، حد خاصی ذکر نکرده است اما با توجه به اینکه این تکالیف و اعمال، خطاب به مومنین و "الذین امنوا"بیان شده، پیش نیاز این خطاب و این تکالیف، توان جسمي و وجود حداقلی از شناخت و آگاهي و ایمان به خداوند، قران، معاد و رسالت پیامبر بعنوان زیر بنای فکری یک فرد مسلمان و مکلف است تا بفهمد که چه ميكند و این اعمال را بدستور چه کسی و برای که انجام میدهد.
6⃣ ◄علاوه بر ایاتي که مستقیما به مراحل رشد انسان ها اشاره داشت، ایات دیگری نیز وجود دارند که ملاکهایی را برای کلیه اعمال و رفتارها تعیین کرده است که در تشخيص فرد مكلف براي انجام تكاليف كمك ميكند ازجمله:
↩️◄الف-تکلیف بر اساس #توانایی افراد : لَا نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا
ب-به مشقت و #حرج نیفتادن در اعمال دینی :وَمَا جَعَلَ عَلَيْكُمْ فِي الدِّينِ مِنْ حَرَجٍ
همانطور که مشاهده شد قران با بیان عباراتی خاص که دلالت بر تغییر وضعیت رشد اطفال تا بلوغ کامل دارد، تکالیف و مسئولیتهای مخاطبان را در ابعاد جنسی و مالی منوط به رسیدن به مراحل مربوطه کرده بود. اما عددی را به عنوان سن تکلیف و بلوغ که همه اطفال با گذر از ان به بلوغ برسند، تعریف نکرده است. بلکه با اشاره به آن وضعیت جسمی یا فکری، تشخیص آنرا بر عهده خود افراد و اطرافیان و سرپرستانشان واگذار نموده است تا فرد نیز به مشقت و حرج نیفتد.
✒سيدكاظم فرهنگ.
💫ادامه دارد
http://quranpuyan.com/yaf_postst5144_zmynhhy-mkhtlf-blwG-nsn-dr-qrn-y-dr-qrn-dd-9-w13-sl-bry-blwG-dkhtrn-w-psrn-dhkr-shdh-st.aspx
@quranpuyan
﷽
#مناجات_شبانگاهی
فرازهايي از #دعای_جوشن_کبیر
🟢قسمت دهم:
🔸٢٨﴾ يَا عِمادَ مَنْ لَاعِمادَ لَهُ، يَا سَنَدَ مَنْ لَاسَنَدَ لَهُ، يَا ذُخْرَ مَنْ لَا ذُخْرَ لَهُ، يَا حِرْزَ مَنْ لَاحِرْزَ لَهُ، يَا غِياثَ مَنْ لَاغِياثَ لَهُ، يَا فَخْرَ مَنْ لَافَخْرَ لَهُ، يَا عِزَّ مَنْ لَاعِزَّ لَهُ، يَا مُعِينَ مَنْ لَامُعِينَ لَهُ، يَا أَنِيسَ مَنْ لَاأَنِيسَ لَهُ، يَا أَمانَ مَنْ لَاأَمانَ لَهُ.
🔸.﴿۲۹﴾ اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ يَا عَاصِمُ، يَا قائِمُ، يَا دائِمُ، يَا راحِمُ، يَا سالِمُ، يَا حاكِمُ، يَا عالِمُ، يَا قاسِمُ، يَا قابِضُ، يَا باسِطُ.
🔸﴿۳۰﴾ يَا عاصِمَ مَنِ اسْتَعْصَمَهُ، يَا راحِمَ مَنِ اسْتَرْحَمَهُ، يَا غافِرَ مَنِ اسْتَغْفَرَهُ، يَا ناصِرَ مَنِ اسْتَنْصَرَهُ، يَا حافِظَ مَنِ اسْتَحْفَظَهُ، يَا مُكْرِمَ مَنِ اسْتَكْرَمَهُ، يَا مُرْشِدَ مَنِ اسْتَرْشَدَهُ، يَا صَرِيخَ مَنِ اسْتَصْرَخَهُ، يَا مُعِينَ مَنِ اسْتَعانَهُ، يَا مُغِيثَ مَنِ اسْتَغاثَهُ.
💫(٢٨) ای تکیهگاه آنکه تکیهگاه ندارد،
ای پشتیبان
آنکه پشتیبان ندارد
، ای اندوخته آنکه اندوختهای ندارد،
ای پناه آنکه پناهی ندارد،
ای فریادرس آنکه فریادرسی ندارد،
ای افتخار آنکه افتخاری ندارد،
ای توانمندی آنکه توان ندارد،
ای مدد رسان آنکه یاوری ندارد،
ای همدم آنکه همدمی ندارد،
ای ایمنیبخش آنکه ایمنی ندارد
💫٢٩) خدایا! از تو میخواهم به نامت ای نگهدار،
ای پایدار،
ای پاینده،
ای مهرورز،
ای سلامتی بخش،
ای داور،
ای دانا،
ای بخشکننده
، ای بازگیر،
ای فراخی بخش
💫٣٠) ای نگهدار آنکه از او نگهداری خواهد،
ای مهربان بر آنکه از او مهر جوید،
ای آمرزنده آنکه از او آمرزش خواهد، ای یاور آنکه از او یاری طلبد،
ای حافظ آنکه از او حفاظت خواهد، ای نیکی کننده آنکه از او نیکی خواهد،
ای راهنمای آنکه از او راهنمایی جوید،
ای دادرس آنکه از او دادرسی خواهد،
ای مددیار آنکه از او مدد جوید،
ای فریادرس آنکه از او فریادرسی خواهد.
┄┅═🌹═┅┅───
@quranpuyan
.
#دعاهای_روزانه
#دعاىروزچهاردهمماهمبارکرمضان
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيم
🔸 خدایا مؤاخذه نکن مرا در این روز به لغزشها
🔸 و درگذر از من در آن از خطاها وبیهودگیها
🔸 و قرار مده مرا در آن نشانه تیر بلاها وآفات اى عزت دهنده مسلمانان
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✍ #نکات و #پیامهایی از هر جزء قران کریم
روزچهاردهم: #جزء_چهاردهم
قسمت اول
جزء چهاردهم شامل سوره های حجر و نحل میباشد.
✅ وعده خدا بر #محفوظ بودن #قرآن از هرگونه دستکاری
إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ ﴿۹﴾حجر
بى ترديد ما اين قرآن را نازل كرده ايم و قطعا حافظ و نگهبان آن خواهيم بود.
سئوال: منظور از عدم #تحریف قران چیست؟
"قرآنى كه خداى تعالى بر پيغمبر گراميش نازل كرده و آن را به وصف ذكر توصيف نموده به همان نحو كه نازل شده ، محفوظ به حفظ الهى خواهد بود و خدا نخواهد گذاشت كه دستخوش زياده و نقص و تغيير شود. خدا در آيات زيادى قرآن را به اوصاف مخصوصى توصيف نموده ، اگر بخواهد محفوظ نباشد و در يكى از آن اوصاف دچار دگرگونى و زياده و نقصان گردد آن وصف ديگر باقى نخواهد ماند و حال آنكه مامى بينيم قرآن موجود در عصر ما تمامى آن اوصاف را به كامل ترين و بهترين طرز ممكن داراست . از همين جا مى فهميم كه دستخوش #تحريفى كه يكى از آن اوصاف را از بين برد نگشته است ، و قرآنى كه اكنون دست ما است همان است كه به رسول خدا (ص) نازل شده است . پس اگر فرض شود كه چيزى از آن ساقط شده و يا از نظر اعراب و زير و زبر كلمات و يا ترتيب آيات دچار دگرگونى شده باشد، بايد قبول كرد كه دگرگوني اش به نحوى است كه كمترين اثرى در اوصاف آن از قبيل اعجاز، رفع اختلاف ، هدايت ، نوريت ، ذكريت ، هيمنه و قهاريت بر ساير كتب آسمانى و ... ندارد." تفسیر المیزان
✅به بندگان من خبر ده كه منم #آمرزنده_مهربان
نَبِّئْ عِبادِي أَنِّي أَنَا الْغَفُورُ الرَّحِيمُ «49»حجر
🌱(اى پيامبر!) به بندگانم خبر ده كه همانا من خودم بسيار بخشنده و مهربانم.
🔹رحمت الهى، بزرگترين و بهترين پيام است. «نبىء» «نبأ» به خبر مهم گفته مىشود)
🔹گنهكاران نيز بنده خدا هستند. «عِبادِی»
🔹#بخشندگى او همراه با لطف و مهربانى است، نه تنها مىبخشد لطف هم مىكند. «الْغَفُورُ الرَّحِيمُ»
📚تفسیر نور
✅ کسانی که #شیطان کاری با آنها ندارد و کسانی که زیر سلطه اویند
قَالَ رَبِّ بمَِا أَغْوَیْتَنیِ لَأُزَیِّنَنَّ لَهُمْ فیِ الْأَرْضِ وَ لَأُغْوِیَنهَّمْ أَجْمَعِینَ(۳۹)إِلَّا عِبَادَکَ مِنهُْمُ الْمُخْلَصِینَ (۴۰)قَالَ هذَا صِرَاطٌ عَلیََّ مُسْتَقِیمٌ(۴۱)إِنَّ عِبَادِی لَیْسَ لَکَ عَلَیهِْمْ سُلْطَنٌ إِلَّا مَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الْغَاوِینَ (۴۲- حجر)
ابلیس به خدا عرض کرد: پروردگارا حال که مرا [به دلیل سجده نکردنم بر آدم از رحمتت دور و] به کیفر گمراهی محکوم کردی من نیز برای آنکه بشر را گمراه کنم فساد را در نظرش زیبا جلوه داده و سرانجام همه را گمراه خواهم ساخت؛ مگر آن بندگانی که #خالص_شده تو هستند. خدا فرمود: این سنت و راه راستی است بر عهدهی من که تو هیچگونه #تسلط و قدرتی بر بندگان من نداری مگر گمراهانی که شخصاً بخواهند از تو پیروی کنند.
از این آیات چند مطلب فهمیده میشود:
اول اینکه تمام انسانها بندگان خدا و تحت حمایت او از گزند شیطان در امانند هر چند دچار وسوسههای اغواگرانه شیطان میشوند اما اینطور نیست که او کاملاً دستش باز باشد و هر کاری که خواست بکند؛ نهایت کاری که او میتواند بکند #وسوسه و دعوت است
دوم اینکه اگر کسی شخصاً و به سوء اختیار خود به دنبال شیطان افتاد و از او پیروی کرد شیطان به او افسار زده و بر او تسلط مییابد.
🔹راه نفوذ شيطان، جلوه دادن و زينت دادن زشتیها و توجيه انحرافات است.
«فَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطانُ أَعْمالَهُمْ»(ایه 63 نحل)
🔹پذيرفتن جلوههای شيطان، مقدّمه سلطهی اوست. فَزَيَّنَ ... فَهُوَ وَلِيُّهُمُ
👈برای مطالعه سایر نکات جزء چهاردهم به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze14
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan