#پرسشوپاسخقرآنی .
🛑 قسمت چهارم :
❓ایا #شجره در داستان #ادم، به معنای درخت است؟❓ ایا ادم و حوا برهنه بودند؟ منظور از نمودار شدن زشتی ها چیست؟
💮🔶در آیات ابتدای سوره اعراف،داستان آدم و حوا در جنت و فریب آنها توسط شیطان بیان شده است.
💮🔶 اعراف:20
💮🛑خير و شر، خدمت و خيانت، نيك و بد و به طور كلي زيبايي و زشتي، يا جاذبه رحماني و شيطاني، در جان همه ما زمينه ظهور و بروز دارد. ما در واقع مجموعهاي از استعدادهاي متضاد هستيم كه بر حسب نوع زندگي خود، آنها را از قوه به فعليت ميرسانيم و صفاتي را كه در ضمير و نهادمان نهان است آشكار ميسازيم. خوب و بد براي موجودي مطرح است كه اختيار انتخاب و خود آگاهي داشته باشد و ارزش و ضد ارزش را بشناسد.
🔹بر هيچ حيواني نميتوان خرده گرفت كه چرا بر حيواني ديگر حمله كرده است! آنها جز به فرمان غريزه و تبعيت از ژنهاي خود عمل نميكنند. اما انسان با اختياري كه خدا به او عنايت کرد، براي اولين بار امكان اشتباه و آشكار شدن خودخواهيها (به جاي خداخواهيها) در زمينه جاودانگي و مالكيت مطلق را پيدا کرد. به اين ترتيب آدم با «نسيان» (فراموشي)، اولين تجربه ناموفق عزم و اراده را تحقق داد.
🔹از آنجائي كه ارزشهاي اخلاقي اموري ذهني و قراردادي هستند، درك و فهم آنان براي تودههاي مردم، به خصوص انسانهاي اوليه چندان آسان نبوده است. اما شكم و شهوت را كه قويترين غرايز اوليه به شمار ميروند، آدميان در هر سطح و سن و سوادي عميقاً احساس ميكنند . بنابراين در سناريوي سكونت آدم در بهشت، به گونه سمبليك، از «خوردن» و آشكار شدن «بدي ها» (سوآه) ياد شده است تا هر كسي در هر زمان و مكاني آن را به فراخور فهم و فراست خود دريابد.
🔹با چنين نگاهي، چه بسا معاني نمادهاي به كار رفته در اين قصه براي ما روشن تر شود . آيا نميتوان برگ بهشت را، كه بديها را ميپوشاند، همان تقواي اخلاقي دانست؟ مگر در قرآن نيامده است كه «لباس تقوا بهترين لباس هاست»: اعراف 26- اي فرزندان آدم، ما براي شما لباسي قرار داديم تا بديهايتان را بپوشاند و لباسي براي زيبايي و آرايش و لباس تقوا، كه اين بهترين است. اين از نشانههاي خداست، باشد تا يادآور شويد.
💮👈البته نميتوان ناديده گرفت كه در قرآن (بقره 121 (2:121) ) آمده است كه آدم و همسرش به محض چشيدن از
#شجره و آشكار شدن «سوآه»شان، اقدام به پوشاندن خود با برگهاي بهشت كردند. اگر معناي «سوآه» را شرمگاه يعني اندام جنسي بگيريم، اين برداشت با آياتي كه تصريح ميكند آنها در بهشت پوشيده بودند، و #ابليس درصدد برهنه ساختن آنها بود، تناقض پيدا ميكند. مگر آنكه بگوييم آشكار شدن اندامهاي جنسي يكي از موارد و مصاديق «سوآه» است و از آنجا كه غريزه جنسي قويترين و محسوسترين غرايز است، احساس شرم و گناه از خطاي در آن آشكارتر و قابل فهمتر بوده است. هيچ حيواني اندام جنسي خود را نميپوشاند، در عالم حيوانات كه تحت فرمان غريزه هدايت شده الهي هستند، خطا و خيانت و گناهي واقع نميشود. احساس «شرم» و «گناه» آنگاه آغاز شد كه اختيار و انتخاب بر #آدم_و_همسرش (نوع آدمي) عرضه گرديد. اتفاقا در تورات نيز خوردن از ميوه ممنوعه رمز آگاهي از #ارزشهاي_نيك_و_بد شمرده شده است.
💫ادامه دارد .
📚تفسیر عبدالعلی بازرگان
💫 موضوع را می توانید در لینک زیر مطالعه بفرمائید.
http://quranpuyan.com/yaf_postst5266_shtbh-dm-w-Hw-chh-bwd--mnZwr-z-nmyn-shdn-zshty-hyshn-chyst.aspx
@quranpuyan
لنگر حلم تو ای کشتی توفیق کجاست
که در این بحر کرم غرق گناه آمدهایم
آبرو میرود ای ابر خطاپوش ببار
که به دیوان عمل نامه سیاه آمدهایم
🌸 سلام و درود
روزتان سرشار از الطاف وبرکات الاهی
@quranpuan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
✅ جملات حکیمانه از قرآن کریم
🔹#تدبر_در_قرآن
كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِّيَدَّبَّرُوا آيَاتِهِ وَلِيَتَذَكَّرَ أُولُو الْأَلْبَابِ
كتابي فرخنده بر تو فرو فرستاديم، تا در آيات آن تدبير كنند و خردمندان از آن پند گيرند.
https://goo.gl/WAFpFk
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣ تدبر در سوره #رحمان
✅ نكات و پرسش های تفسيری سوره الرحمن
🔹پیش بینی هدایت ، قبل از آفرینش انسان
آیه های 3 و 4 از لحاظ توالی، منطقی است. یعنی اینکه منطقی است که انسان را آفریده و سپس بیان را به او آموخته باشد. اما چرا تعلیم قرآن را قبل از آفرینش انسان ذکر فرموده؟ شاید این ترتیب توالی به این معنی باشد که قرآن را آموخته، اما نه به انسان! بلکه به سیستم وحی رسانی، مثلاً به جبرئیل و عوامل زیر مجموعه او، قبل از اینکه انسان را آفریده باشد، در عین حال این هم صحیح هست که کتب انبیاءِ دیگر از لحاظ محورهای اصلی با قرآن یکی است، لذا، در اینجا کلمه «قرآن» می تواند «مفاهیم اصلی قرآنی» باشد که به سیستم وحی رسانی آموخته است.
خورشید و ماه به حساب اند
در اینجا به کنترلی که روی خورشید و ماه اعمال می شود اشاره شده و «حسبان» با «حساب» هم ریشه است و یعنی این که امور آنها مطابق یک حساب و کتاب معینی است.
البته امروز که بشر به این پایه از علوم رسیده، درستی این سخن واضح است زیرا لااقل در مورد خورشید و ماه می دانیم که خسوف و کسوفِ حتی ده هزار سال بعد نیز قابل پیش بینی است و درست سر دقیقه و ثانیه اش به وقوع می پیوندد.
اما در آن زمانی که این سوره داشت نازل می شد، این سخن خیلی از زمان خویش جلوتر بود و اینک از لحاظ «پیشگوئی های علمی تحقق یافته» جزء معجزات علمی قرآن است.
👈نعمت کجاست؟ وجهِ نعمتیِ آیه 5 چیست؟
آیا در شمس و قمر است یا این که در این است که آنها به شدت تحت حساب هستند؟
واضح است اگر آنها تحت حساب و کتاب و مقررات نبودند، زندگی ما نمی توانست به وجود بیاید زیرا اساس پیدایش حیات روی زمین، و پیرو آن حیات انسانی، در اثر ثبات و آرامش نسبیِ موجود در روی زمین به وجود آمده، و اگر خورشید و ماه رفتار ثابت نمی داشتند، ثبات و آرامش نسبیِ موجود در روی زمین پیدایش نمی یافت.
به عنوان اشاره به دو مورد خروج جزئیِ از ترتیب اشاره می کنیم:
سوراخ شدن قسمتی از لایه اوزون،
دو درجه گرم شدن یخبندان های قطبی.
ببینید فقط همین دو فقره که نسبت به کل جریانات حاکم بر زمین و آسمان ناچیز است چه مشکلاتی برای حیات بشری پیش آورده است.
در این جهت می توان خیلی سخن گفت اما همینقدر کافی است.
از تفسير آقای جمال گنجه اى
https://v.ht/alrahman
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
14.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ترجمه_وتوضیح_صفحه_412
#سوره_مبارکه_لقمان
هر روز یک صفحه از قرآن با ترجمه👇👇
🆔https://eitaa.com/quranpuyan
#پرسشوپاسخقرآنی .
🛑 قسمت پنجم :
❓ایا #شجره در داستان #ادم، به معنای درخت است؟❓ ایا ادم و حوا برهنه بودند؟ منظور از نمودار شدن زشتی ها چیست؟
💮🔶در آیات ابتدای سوره اعراف،داستان آدم و حوا در جنت و فریب آنها توسط شیطان بیان شده است.
💮🔶 اعراف:20
💮🛑سِفر پيدايش، فصل3 بند 4- ...خدا خوب مي داند زماني كه از ميوه آن درخت بخوريد چشمان شما باز مي شود و مانند خدا مي شويد و ميتوانيد خوب را از بد تشخيص دهيد ( همچنين در بند 20).
💮🔸نكتة فوق براي فهم مسئله است وگرنه در هيچ آيه قرآن، در ارتباط با داستان #آدم، مطلقاً ذكري از كلمه «عورات»، كه مفسرين بجاي كلمه «سوآه» به كار بردهاند، نشده است و معلوم نيست اين قصّه خيالي از كجا وارد ذهنيت مسلمانان شده است! چه بسا اين برداشت را هم مفسرين از تورات گرفته باشند.
🔸👈در قرآن همه جا از آشكار شدن «سوآه» ياد كرده است. سوآه كه از كلمه سوء (بدي) مشتق ميشود، به چيزي گفته ميشود كه ظاهر شدنش شرم آور باشد. گويا به اين خاطر، شارحين اين قصه سراغ اندامهاي جنسي رفتهاند كه شرم آشكار شدنشان بديهيتر است!؟
💮🔶معناي دقيق كلمه «سوآه» را، كه پنج بار در قرآن و تماماً در داستان آدم بكار رفته است، در داستان اختلاف دو فرزند آدم، كه تجربه پدر را تكرار كردند، به روشنترين وجه ميتوان دريافت. وقتي يكي از آن دو(قابيل) برادر خود (هابيل) را به قتل رساند، جنازه مقتول آشكاركننده جنايت و عداوت ناشي از حسادت در نفس قاتل گرديد. او كه نميدانست با مدرك جنايت چه كند، با مشاهده كلاغي كه چيزي را در خاك مخفي ميكرد، جنازه برادر را در خاك پنهان نمود! وصف جنازه مقتول در قرآن، با همان كلمه « #سوآه»، ميتواند راهنمايي باشد براي تبيين اين كلمه؛ وقتي جسم عزيزترين وابستگان هم بايد به سرعت در خاك پوشيده شود، وگرنه بوي منزجركنندهاش همگان را فراري ميدهد، فساد اخلاقي انسان و عصيان پروردگار بيشتر آشكار كننده #زشتيهاي_نفس ميگردد. اگر مفارقت روح حياتي از جسم انزجار ميآورد، مفارقت روح خدايي از آن چه مي كند؟
⭕️20- بزرگترين ترس و نگراني آدمي دو چيز است:
💢1- پير شدن و ترس از مرگ،
💢2- از دست دادن مالکيتهاي اعتباري و قدرت. اين که 14 بار در قرآن به مؤمنان وعده داده شده است که در بهشت نه ترسي خواهند داشت و نه حُزني (لا خوف عليهم و لاهم يحزنون)، عطف به همين نياز ذاتي آدمي است که تنها در بهشت تأمين ميگردد و اتفاقاً #شيطان #آدم_و_همسرش را در دنيا به چنين فريبي وسوسه کرد .
🛑🔸(فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَانُ...وَقَالَ مَا نَهَاكُمَا رَبُّكُمَا عَنْ هَذِهِ الشَّجَرَهِ إِلاَّ أَنْ تَكُونَا مَلَكَيْنِ أَوْ تَكُونَا مِنَ الْخَالِدِينَ- اعراف 20 (7:20) ).
🔹مَلک شدن آدمي، همان فرشته صفت شدن اکتسابي اوست که شايسته جايگاه بهشتياش ميکند، او بايد در بهشتي ساختن زمين مشارکت نمايد تا در رستاخيز، از ميراثبران بهشتي باشد که در بنايش سهيم بوده است.
📚از تفسیر اقای عبدالعلی بازرگان
💫 ادامه موضوع را می توانید در لینک زیر مطالعه بفرمائید.
http://quranpuyan.com/yaf_postst5266_shtbh-dm-w-Hw-chh-bwd--mnZwr-z-nmyn-shdn-zshty-hyshn-chyst.aspx
@quranpuyan
#دعاهای_روزانه
💫پروردگارا! از جانب خود به ما رحمتی بخش و کار ما را برای ما به سامان رسان.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
https://telegram.me/quranpuyan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
"و بَشِّرِ المُخبِتِینَ"
(و بشارت ده خاموش شدگان را!)
"اِخبات" نرمی و خاموشی است. خاموشیِ آتشِ خواهش ها و فروکش کردن نار طبیعت بشری و خلاص شدن از نفس اماره ی آتشین است. مُخبِت کسی است که در وادی تسلیم، آرام گرفته و خاموش و متواضع گشته و از بند ماسوای حق رها شده است. چنین کسی از قالب های سخت ذهنی، از عواطف و هیجانات کور مخرّب، و از رسومات بازدارنده ی بشری خلاص شده و اکنون در فطرت الهی خویش، ساکن و آرام و متواضع گشته است.
و بشارتِ مُخبِت، رهایی اوست. چه آن کس که بتواند از شبکه ی آتشین خواستن ها و داشتن ها به نیکی عبور کند و از اتاقک ذهنِ پر خواهشش "مُخلَص" به در آید، پاداشش همین است. نشانه ی بارز "مُخبِتِین"، بی خواهشی و بی آرزویی است. جز این باشد، یعنی هنوز خاموش نیست. بدان که مقام رهایی و حریّت، از آنِ "مُخبِتِین" و بشارت شادی بخش شان است.
🖌بر گرفته از مجموعه نکات قرآنی
مسعود ریاعی
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
6⃣ تدبر در سوره #رحمان
✅ نكات فراز آیات ۱۳-۱
بخش اول
1⃣ تکرار سه باره میزان ( از مجموع ۹ بار در قرآن) و یکبار وزن،این کلمات را در این فراز،کلیدی و مهم کرده است.
میزان در آیه ۷ به انواع معیارها و میزان های سنجش مادی و معنوی که خداوند برای قوام جهان هستی و انسان ها افریده و تشریع کرده،اشاره دارد. در آیه ۸ فی المیزان را میتوان به میزانکم برگداند. و با توجه به وجود کلمه الا در ابتدای ایه ،مجموع آیات ۷ و ۸ اینگونه معنا میشود که خدا همانگونه که میزان و وسیله سنجش استمرار حرکت جهان برحساب و نظم مورد انتظار قرار داد،با تعلیم قران و نزول کتب آسمانی،معیارهای و میزانهای مربوط به زندگی انسانها را هم تشریع کرد تا شما انسانها در معیار ها و میزان های زندگی خود طغیان و سرکشی نکنید و ازجمله در یکی از این میزان ها که ترازو و سنجش مادی اشیاست،کم نگذارید.
2⃣ در آیه ۶ نجم، را برخی به معنای ستارگان گرفته اند و برخی به معنای گیاهان و روییدنیها. هر دو حالت صحیح بنظر میرسد حالت اول با شمس و قمر در آیه ۵ تناسب داشته و مفهوم آیه ۶ اینگونه خواهد بود که هر آنچه در زمین و آسمان هست، خاضع نسبت به خدا هستند. اما حالت دوم ارجح است.چرا که در آیه ۵ به اجرام سماوی پرداخته و در آیه ۶ به موضوعات زمینی می پردازد. همچنین با توجه به معنای ریشه لغت نجم یعنی روییدن و شجر به معنای رشد و نمو کردن،ایه این مفهوم را میرساند که هر آنچه ظهور و تولد می کند و هر آنچه که رشد و نمو دارد، از تولد تا کمال،در برابر خدا خاضعند.
3⃣ آلاء : بمعني نعمت،نعمتهاي كثير،احسان و عطا ست . در سوره اعراف آيات ۶۹ و ۷۴ نيز فاذكروا آلاء الله با معناي نعمات خدا بكاررفته است.با توجه به آيه هل جزاء الاحسان الا الاحسان در آيه ۶۰، ميتوان معنای احسان را در اين سوره در نظر گرفت.
https://v.ht/alrahman
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
15.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ترجمه_وتوضیح_صفحه_413
#سوره_مبارکه_لقمان
هر روز یک صفحه از قرآن با ترجمه👇👇
🆔https://eitaa.com/quranpuyan
#پرسشوپاسخقرآنی .
🛑 قسمت ششم :
❓اشتباه ادم و حوا چه بود؟ منظور از نمایان شدن زشتی هایشان چیست؟ ایا ادم و حوا برهنه بودند؟ منظور از نمودار شدن زشتی ها چیست؟
💮🔶در آیات ابتدای سوره اعراف،داستان آدم و حوا در جنت و فریب آنها توسط شیطان بیان شده است.
💮🔶 اعراف:27
💮🛑يَبَنى ءَادَمَ لا يَفْتِنَنَّكمُ الشيْطنُ كَمَا أَخْرَجَ أَبَوَيْكُم مِّنَ الْجَنَّةِ...
🔹فرزندان آدم، مبادا شیطان شما را فریب دهد چنان که پدر و مادر شما را از بهشت بیرون کرد،........(27اعراف).
💮💢اين آيه گرچه با خطاب (( يا بنى آدم (( از آيات قبل جدا شده الا اينكه بر حسب معنا تتمه همان مفاد است ، به شهادت اينكه كلمه (( #سوآت (( دوباره ذكر شده است ، و بنابراين معناى آن چنين مى شود: (( اى بنى آدم ! بدانيد كه براى شما معايبى است كه جز لباس #تقوا چيزى آن را نمى پوشاند، و لباس تقوا همان لباسى است كه ما از راه فطرت به شما پوشانده ايم پس زنهار! كه #شيطان فريبتان دهد و اين جامه خدادادى را از تن شما بيرون نمايد، همانطورى كه در بهشت از تن پدر و مادرتان بيرون كرد. آرى ، ما شيطان ها را اولياى كسانى قرار داديم كه به آيات ما ايمان نياورده با پاى خود دنبال آنها به راه بيفتند(( .
🔺از اينجا معلوم مى شود آن كارى كه ابليس در بهشت با آدم و حوا كرده (كندن لباس براى نماياندن عورت هايشان ) تمثيلى است كه كندن #لباس_تقوا را از تن همه آدميان به سبب فريفتن ايشان نشان مى دهد و هر انسانى تا فريب #شيطان را نخورده در بهشت سعادت است و همين كه فريفته او شد خداوند او را از آن بيرون مى كند.
💮🔸كوتاه سخن ، در داستان بهشت #آدم اصل ثابتى بود، و آن اين كه باعث خروج #آدم_و_همسرش از #بهشت همانا بروز (( #سوآت (( بود، و از آن اصل ثابت نيز چنين استفاده شد كه خداى تعالى به هيچ وجه راضى نيست كه بنى آدم مرتكب فحشا و عمل زشت شوند.
📚ترجمه تفسير الميزان جلد 8
💫 ادامه موضوع را می توانید در لینک زیر مطالعه بفرمائید.
http://quranpuyan.com/yaf_postst5266_shtbh-dm-w-Hw-chh-bwd--mnZwr-z-nmyn-shdn-zshty-hyshn-chyst.aspx
@quranpuyan
#دعاهای_روزانه
💠اللَّهُمَّ اكْشِفْ هَذِهِ الْغُمَّةَ عَنْ هَذِهِ الْأُمَّةِ بِحُضُورِهِ
⭐️خدايا اين اندوه را از اين امت به حضور آن حضرت برطرف كن
@quranpuyan
4_5994797175731652764.mp3
14.47M
🔷سخنرانی
بمناسبت ولادت #عیسی #مسیح
⭕️موضوع :
#خدا_انگاری_انسان ، از الهیات به سیاست
🔹انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها فارس . ۵ دی ماه ۱۳۹۹
الوهیت انسانی یا الهی؟
فرعون ادعای خالقیت نداشت بلکه خود را ارباب مردم میدانست
نشانه های #حکومت_فرعونی از زبان حضرت علی ع
استاد سروش محلاتی
@quranpuyan
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
✨ۛ ּبــڛۣــمۭــﷲ ̨ﷻ ּا̍ڶــڕحۡــمۭــنۨ ۛ ּا̍ڸــڕحۡیــمۭ✨
🌸💠إِنَّهُ لَکتابٌ عَزِیزٌ * لا یأْتِیهِ الْباطِلُ مِنْ بَینِ یدَیهِ وَ لا مِنْ خَلْفِهِ تَنْزِیلٌ مِنْ حَکیمٍ حَمِیدٍ». (فصّلت، 41 و 42)
🌱این کتاب به حقیقت غیر قابل شکست است و هرگز حوادث گذشته و امروز و آینده عالم نمی تواند راه ورودِ باطل را در آن باز کند، زیرا از جانب خدای حکیم و ستوده صفات نازل شده است.
🍃🌸قرآن،بهترین فتح کننده قلّه بلند عزت است.قرآن در ظلمانیترین زندگی بشر، در عصر جاهلیت،همچون انفجاری،آسمان سکوت را شکافت و یکباره،دریایی از رحمت و برکت و نور،بر کویر زندگی جاری نمود .
🌸👈پس،بر ماست که مشعل فروزان الهی را،بر قلب و روح تاریکمان،بتابانیم و غبار غربت را،از قرآن برطرف نماییم؛زیرا:
✨خواندن قرآن،تمامش نیست بهر مردگان
قـلبهای مرده را باید به قرآن،زنده کـرد
آنکه ایاتش تلاوت،با دل خاضع،نمـود
قـلب ظلمانی خود را،اخـتر تابنده کـرد✨
🌸👈جهت مأنوس شدن با ڪلام حق هر روز یڪ صفحه از قرآن را ضمن استماع ترتیل ،با #ترجمه و گزیده نڪات تفسیری در گروه #تقرب همراهے کنید.
🔔انشالله از روز شنبه 27 دی سوره #فصلت را شروع خواهیم ڪرد.
🌸🙏لطفا برای سایر علاقه مندان و دوستان هم فوروارد نمایید.
💫ليـــنڪ گروه تقرب 1
https://chat.whatsapp.com/H9EQ5ECrovbKFTkpkNWunw
💫لیـــنڪ گروه تقرب 2
https://chat.whatsapp.com/FeOtJJuO3sX91IDVDaz7vh
💫لیـــنڪ گروه در تلگرام
https://t.me/taqarrob99
🌸🤲 پروردگارا!!قرآن را از ما راضے کن.
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
#پرسشوپاسخقرآنی
🛑قسمت هفتم ،:
❓اشتباه ادم و حوا چه بود؟ ❓علت سرزنش انها چيست؟
💮🔶در آیات ابتدای سوره اعراف،داستان آدم و حوا در جنت و فریب آنها توسط شیطان بیان شده است
🔶💮 #آدم_و_همسرش از لحاظ استعداد ذهنی در موقعیت بالاتری از آن زندگیی که داشتند بودند.
🔸آن زندگی جنگلی در حد حیوانات بود و آدم تصوری از قدرت، و ذهنیتی از مفهوم «جاودانگی» داشت که در حالت «نرم¬افزاری» در او قرار داده شده بود و نمی¬توانست راضی به آن زندگیِ جنگلیِ سادۀ بی¬تناسب با مقام انسانیت باشد و اگر اینطور نبود، وسوسه شیطان در او اثر نمی¬کرد.
حتماً شیطان درباره انسان اطلاعاتی جمع¬آوری کرده و او را شناخته و تمایل قوی او را به پادشاهی (= قدرت) و جاودانگی (= دوام نعمت¬ها) دریافته بود و این کاملاً ممکن است زیرا ابلیس نرم¬افزار او را دیده بود، گرچه بر آن سجده نکرده بود.
❓سرزنش آدم برای چیست؟: آیا آدم از این لحاظ که تمایل به قدرت و دوام نعمتها داشت مذموم است؟
واضح است که نه.
آیا آدم از این لحاظ که گوش به حرف #شیطان که برایش به خدا قسم خورده بوده، داد، مذموم است؟
نه.
زیرا نمی توانست تصور کند که ممکن است کسی به دروغ قسم هم بخورد.
❓پس سرزنش آدم مربوط به چیست؟
سرزنش آدم راجع به اشتباه محاسبه است.
او از طرفی در ذهن خویش این نهی را داشت که «به این درخت نزدیک هم نشوید» و از طرف دیگر کسی قسم به خدا خورد که من خیر شما را می خواهم و در این درخت این دو خاصیت مهم هست.
🔹آنها که بشدت تمایل به قدرت و جاودانگی داشتند مردد شدند که کدام سخن را باید جدی تر بگیرند. و بالاخره در قضاوت دچار اشتباه شدند و از آنچه دلشان می خواست پیروی کردند .
«شِبه حجت» (قول کسی که برایشان قسم خورد که من خیرخواه شما هستم) را بر «حجت» (قول صریح منسوب به خدا که نزدیک این درخت هم نشوید) ترجیح دادند. و نقطه ضعف آدم هم همین بود. یعنی ضعف در قدرت قضاوت.
❓آیا «هبوط» آدم «سقوط» او بود؟
با توجه به آیه¬های 24و25 آیا بیرون آمدن از آن باغ و وارد زندگی زمینی شدن سقوط بود؟
💮👈این سئوال دو جواب دارد:
💢1- برای آدم سقوط بود زیرا از یک زندگی ساده بی¬رنج به یک زندگی سخت پررنج داخل شد:
💢2- اما از لحاظ بشریت، این نه تنها #سقوط نبود بلکه آغاز «عصر انسانی» و شروع قدم زدن در جاده¬ای بود که به اینجا منتهی شده و هنوز هم در ابتدای راه راست و به جائی خواهد رسید که ما حتی تصورش را هم نمی¬توانیم بکنیم چنانکه انسان عصر حجر تصور زندگی امروزی را نمی توانست بکند.
📚از تفسير اقاي جمال گنجه اي
💫 ادامه موضوع را می توانید در لینک زیر مطالعه بفرمائید.
http://quranpuyan.com/yaf_postst5266_shtbh-dm-w-Hw-chh-bwd--mnZwr-z-nmyn-shdn-zshty-hyshn-chyst.aspx
@quranpuyan
═❁🍃❈🌸🍃🌸❈🍃❁═┄
✨ۛ ּبــڛۣــمۭــﷲ ﷻ ּاڶــڕحۡــمۭــنۨ ۛ ּاڸــڕحۡیــمۭ✨
🌸✨ " مَنْ عَمِلَ صلِحاً مِّن ذَکرٍ أَوْ أُنثی وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَوةً طیِّبَةً وَ لَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسنِ مَا کانُوا یَعْمَلُون َ"97/نحل"
🌱 هر کس عمل صالح انجام دهد در حالی که مومن است، خواه مرد باشد یا زن، به او #حیات_پاکیزه می بخشیم و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام دادند، خواهیم داد.
⁉️بهراستی زندگی پاک یا حیات طیبه چیست؟
آیا این تعبیر قرآنی ناظر به زندگی دنیاست یا به زندگی آخرت؟
و یا تلاش میکند مرزهای حیات و زندگی رامتحول سازد و جهانبینی نوینی را برای مخاطب خود ترسیم کند؟
👈 برای درک چیستی حیات طیبه و مفهوم آن
با #کانال زیست ِقرآنی همراه شوید.
🤲امیدست با شناخت بهتر باورها و رفتارهای مطلوب و نامطلوب در پیاده سازی #زیست_قرآنی گامهای بلندتر و صحیح تری را برداریم .
🌸👌 از حضور، همکاری و پیشنهادات همه علاقمندان استقبال میکنیم.
💫لینک گروه واتساپ
https://chat.whatsapp.com/EcWfio5iuIq01Dy5YeT0Tt
💫لینک کانال تلگرام
https://t.me/zistequrani
💫لینک ایتا
https://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
🙏🌸 لطفا برای اطلاع سایر علاقه مندان، #فوروارد نمایید.
┄═❁🍃❈🌸🍃🌸❈🍃❁═┄
آن کس که به دل، شوق رخ یار ندارد
راهی به سراپرده ی اسرار ندارد
ای سالک سیر و سفر از خویش، به در شو !
آن آینه صاف است که زنگار ندارد
#مشفق_کاشانی
سلام همراهان عزیز
صبحتون بخیر
ایام به کام
@quranpuyan
💐 " الحُرَّه "، لقب بزرگ فاطمه(ع) 💐
🍃🌸 کمتر کسی میداند که یکی از القاب مهم و ارزشمند حضرت فاطمه(ع)، " الحُرَّه " است. یعنی " آزاده"، یعنی یک "زن آزاد".
یک زن آزاد، زنی صاحب اختیار است، تصمیم گیرنده است و خود صاحب اذن است. کنیز و فرمانبر نیست. فرمانده است.
و شگفتا که تاریخ روی این لقب، تبلیغی در خور و شایسته نداشته است! چرا؟! از چه می ترسیده است؟!
هر چه باشد اکنون من این لقب بزرگ و نجات بخش را امروزه روز، به بانگ رسا می گویم تا تمامی زنان مسلمان عالم، به تاّسی از ایشان، شجاعانه آزادی و آزادگی شان را پاس دارند.
فاطمه(ع) کسی است که برخوردار از آزادی الهی خویش است، چه تجلّیِ اسم فاطر است، چه این خداوند است که او را "حُرَّه" نامیده و آزادش خوانده است. علی(ع) نیز که خود ابو الائمه است، او را " اَیَّتُها الحُرَّه" خطاب می کند. چه علی(ع) خوب می داند که با چه وجود بزرگی روبروست.
گاه کسانی که خواستار دیدار فاطمه(ع) می شدند، علی(ع) را واسطه قرار می دادند و علی(ع) در باره درخواست شان، اینگونه فاطمه (ع) را خطاب قرار می داد؛" ای آزاده، این کسان درخواست ملاقات کرده اند، چه اذن می دهی؟!" زیرا خوب می داند آنکه خدا آزاده اش نام نهاده، هموست که تصمیم گیرنده است. این اوست که صاحب اختیار است با که ملاقات داشته باشد و با که نداشته باشد.
خدا را شکر که این نکات ظریف و هوشمندانه در لابلای کتب احادیث و سِیَر حفظ شده اند.
زن مسلمان، یک زن آزاده است. زیرا نمونه ی بزرگ و بارزی چون فاطمه(ع) الحُرَّه را پیش رو دارد.
زن آزاده، هموست که خردمند است، هموست که مدیر و مدبر است. هموست که قابل اعتماد است.
چه یک زن آزاده، رها از تعلقات است، در بندِ این چیز و آن چیز نیست، جز این باشد آزاده نیست.
یک زن آزاده، پاک و مطهر است زیرا برده ی نفسانیات نیست، در اسارت خواهش ها و آرزوهای واهی قرار ندارد.
یک زن آزاده دارای نگاهی پر نفوذ، فهمی عمیق و وجودی قدرتمند است.
یک زن آزاده، مربی آزادگی است. نسل آزاده به بار می آورد. نسلی که حماقت ها و جهالت ها را پشت سر گذاشته و مملو از رحمت و خدمت به تمامی مخلوقات خدا گشته است.
ای زن فرهیخته که در هر کجای جهان هستی، "الحُرَّه" را دریاب. "آزاده" را دریاب. این آن چیزی است که فطرت الهی تو را شکوفا می کند.
نه تنها فاطمه(ع) که مریم(ع) نیز "آزاده" است همچنانکه قرآن می گوید "اِنّی نَذَرتُ لَکَ ما فِی بَطنِی مُحَرّرا"...
و بدان که "الحُرُّ حُرُّ و اِن مَسَّهُ الضُّرّ و العَبدُ عَبدُُ و اِن اَلبَسَتهُ الدُّرّ" ( آزاده، آزاده است اگرچه در سختی باشد، و برده، برده است اگرچه لباس مروارید نشان بر تن داشته باشد!)🌸🍃
مسعود ریاعی
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣ تدبر در سوره #رحمان
✅ نكات فراز آیات ۱۳-۱
بخش دوم
4⃣ معنای فبای آلائ ربکما تکذبان چیست؟
ترجمه مشهور ارایه شده از این آیه :پس کدامیک از نعمتهای خدا را تکذیب می کنید؟
اما با توجه به اینکه در ایات دیگر قران اشاره ای باین مطلب نشده که کافران و مخالفان زمان پیامبر،نعمتهای خدا را تکذیب میکردند و اصولا مراد از تکذیب نعمت چیست،ایا تکذیب وجود نعمت است یا وجود منعم؟ پذیرش این معنا کمی دشوار است. در اینجا دو احتمال میتوان مطرح کرد:
■ اول اینکه مراد از تکذیب،تکذیب عملی است نه لسانی. در سوره های قبلی نیز دیدیم که مکذبان معاد صرفا منحصر در منکران قیامت نیست بلکه کسانی هم که در زبان انرا باور دارند،اما در عمل انرا فراموش می کنند، جزو مکذبین قرار داشتند.در سوره رحمان هم با توجه به آیه ۶۰ که فرموده هل جزاء الاحسان الا الاحسان،در واقع عدم شکر گذاری انس و جن و غفلت از ادای وظیفه خود در برابر نعمات و احسان خدا که شاخص آن در مراعات میزان و معیارتشریع شده توسط خداوند است،نوعی تکذیب عملی نعمتها بشمار امده است.
■ احتمال دوم اینکه ب در فبای آلاء ربکما حرف جر برای مفعول به نباشد(چرا که فعل کذب اگر مفعولش غیر انسان باشد،معمولا با حرف اضافه ب میاید) بلکه مفعول به ،محذوف باشد و معنای ایه چنین باشد که پس بموجب و به پشتوانه کدام احسان و نعمت خدا،تکذیب می کنید؟ شروع سوره با صفت رحمان نشان میدهد که شاید منکران، عذاب و جهنم را بخاطر رحمانیت خدا تکذیب میکردند زیرا در آیه ۴۳ سوره به تکذیب جهنم اشاره شده است
هَذِهِ جَهَنَّمُ الَّتِي يُكَذِّبُ بِهَا الْمُجْرِمُونَ {43}اين است همان جهنمى كه تبهكاران آن را دروغ مى خواندند {43}
و در واقع سوره با برشمردن نعمات مختلف خدا، برپایی قیامت و وجود عذاب جهنمی را نیز لازمه رحمانیت خدا میداند. البته بلحاظ قواعد زبانی،اتخاذ بای الائ ربکما بعنوان مفعول به(یعنی همان ترجمه مشهور) ارجح است.
5⃣ نعمتهای بیان شده در این فراز:
▪تعلیم قرآن
▪خلقت انسان
▪وضع امکان قدرت بیان و انتقال مفاهیم توسط انسان
▪قابل محاسبه و پیش بینی بودن تحولات و حرکتهای خورشید و ماه
▪خاضع و فرمانبر بودن کل افرینش در برابر خدا
▪خلق و حفظ اسمان که محافظ زمینیان از خطرات جوی است
▪وضع میزان
▪خلق و گستراندن زمین و رویاندن میوه ها و زراعات که تامین کننده خوراک زمینیان است
https://v.ht/alrahman
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ترجمه_وتوضیح_صفحه_414
#سوره_مبارکه_لقمان
هر روز یک صفحه از قرآن با ترجمه👇👇
🆔https://eitaa.com/quranpuyan
هدایت شده از قران پویان
⬅️ برگی از نهج البلاغه؛
درددل سوزناک مولا علی ع با پیامبر بعد از فراق #فاطمه س😔😢
✅ ای پیامبر خدا (ص)، صبر و بردبارى من با از دست دادن دخترت فاطمه کم شده، و توان خویشتندارى ندارم، امّا براى من که سختى جدایى تو را دیده، و سنگینى مصیبت تو را کشیدم، شکیبایى ممکن است.
✅ این من بودم که با دست خود تو را در میان قبر نهادم، و هنگام رحلت، جان گرامى تو میان سینه و گردنم پرواز کرد «پس همه ما از خداییم و به خدا باز مى گردیم».
✅ پس امانتى که به من سپرده بودى برگردانده شد، و به صاحبش رسید، از این پس اندوه من جاودانه، و شبهایم، شب زنده دارى است، تا آن روز که خدا خانه زندگى تو را براى من برگزیند.
✅ به زودى دخترت تو را آگاه خواهد ساخت که امّت تو چگونه در ستمکارى بر او اجتماع کردند، از فاطمه علیها السّلام بپرس، و احوال اندوهناک ما را از او خبر گیر، که هنوز روزگارى سپرى نشده، و یاد تو فراموش نگشته است.
✅ سلام من به هر دوى شما، سلام وداع کننده اى که از روى خشنودى یا خسته دلى سلام نمى کند. اگر از خدمت تو باز مى گردم از روى خستگى نیست، و اگر در کنار قبرت مى نشینم از بدگمانى بدانچه خدا صابران را وعده داده نمى باشد
✅متن عربی خطبه ۲۰۲؛
وَ مِنْ کَلَامٍ لَهُ (علیه السلام) رُوِیَ عَنْهُ أَنَّهُ قَالَهُ عِنْدَ دَفْنِ سَیِّدَهِ النِّسَاءِ فَاطِمَهَ ( علیها السلام ) کَالْمُنَاجِی بِهِ رَسُولَ اللَّهِ (صلى الله علیه وآله) عِنْدَ قَبْرِهِ :
السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا رَسُولَ اللَّهِ عَنِّی وَ عَنِ ابْنَتِکَ النَّازِلَهِ فِی جِوَارِکَ وَ السَّرِیعَهِ اللَّحَاقِ بِکَ قَلَّ یَا رَسُولَ اللَّهِ عَنْ صَفِیَّتِکَ صَبْرِی وَ رَقَّ عَنْهَا تَجَلُّدِی إِلَّا أَنَّ فِی التَّأَسِّی لِی بِعَظِیمِ فُرْقَتِکَ وَ فَادِحِ مُصِیبَتِکَ مَوْضِعَ تَعَزٍّ فَلَقَدْ وَسَّدْتُکَ فِی مَلْحُودَهِ قَبْرِکَ وَ فَاضَتْ بَیْنَ نَحْرِی وَ صَدْرِی نَفْسُکَ فَ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ فَلَقَدِ اسْتُرْجِعَتِ الْوَدِیعَهُ وَ أُخِذَتِ الرَّهِینَهُ أَمَّا حُزْنِی فَسَرْمَدٌ وَ أَمَّا لَیْلِی فَمُسَهَّدٌ إِلَى أَنْ یَخْتَارَ اللَّهُ لِی دَارَکَ الَّتِی أَنْتَ بِهَا مُقِیمٌ وَ سَتُنَبِّئُکَ ابْنَتُکَ بِتَضَافُرِ أُمَّتِکَ عَلَى هَضْمِهَا فَأَحْفِهَا السُّؤَالَ وَ اسْتَخْبِرْهَا الْحَالَ هَذَا وَ لَمْ یَطُلِ الْعَهْدُ وَ لَمْ یَخْلُ مِنْکَ الذِّکْرُ وَ السَّلَامُ عَلَیْکُمَا سَلَامَ مُوَدِّعٍ لَا قَالٍ وَ لَا سَئِمٍ فَإِنْ أَنْصَرِفْ فَلَا عَنْ مَلَالَهٍ وَ إِنْ أُقِمْ فَلَا عَنْ سُوءِ ظَنٍّ بِمَا وَعَدَ اللَّهُ الصَّابِرِینَ .
https://telegram.me/quranpuyan