صبح می خندد و باغ از نفس گرم بهار
می گشاید مژه و میشکند مستی خواب
آسمان تافته در برکه و زین تابش گرم
آتش انگیخته در سینه افسرده آب...
هوشنگ ابتهاج
سلام
صبح بهاری تان با طراوت و پرنشاط
@quranpuyan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
✅ "یاد خدا " شیوه #پرهیزکاران برای غلبه و پیروزى بر وسوسه هاى شیطان
در آیه ۲۰۱ سوره #اعراف راه گریز از #وسوسه_شیطان و #ترک_گناه ، بیان شده است.
إِنَّ الَّذِينَ اتَّقَوْا إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِّنَ الشَّيْطَانِ تَذَكَّرُوا فَإِذَا هُم مُّبْصِرُونَ
مکارم شیرازی :
پرهیزگاران هنگامی که گرفتار وسوسههای شیطان شوند،
به یاد (خدا و پاداش و کیفر او) میافتند؛
و (در پرتو یاد او، راه حق را میبینند)
و ناگهان بینا میگردند.
https://cutt.ly/ctih9i9
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#احادیث
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
💮🌸عادات خردمندان
🌹 الإمامُ الكاظمُ عليه السلام :
🔶 إنَّ العاقِلَ لا يُحَدِّثُ مَن يَخافُ تَكذيبَهُ ، ولا يَسألُ مَن يَخافُ مَنعَهُ ،ولا يَعِدُ ما لا يَقدِرُ عَلَيهِ ، ولا يَرجو ما يُعَنَّفُ بِرَجائهِ ، ولا يَتَقَدَّمُ عَلى ما يَخافُ العَجزَ عَنهُ .
*⃣ #خردمند به كسى كه مى ترسد تكذيبش كند، سخنى نمى گويد
*⃣ و از كسى كه مى ترسد مضايقه كند، چيزى نمى خواهد
*⃣ و وعده اى را كه از عهده انجامش برنمى آيد، نمى دهد
*⃣ و به آنچه كه در اميدواريش سرزنش شود، اميد نمى بندد
*⃣ و به كارى كه مى ترسد در آن درماند اقدام نمى ورزد.
📚 تحف العقول : ۳۹۰
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
https://telegram.me/quranpuyan
#فضایل شب نیمه شعبان 🌷🌷🌷
✅رسول خدا (ص) فرمودند: خداوند در شب نیمه شعبان، اعمال بندگانش را ملاحظه می کند و همه خلقش را می آمرزد، جز شخص مشرک یا کینه توز. (المعجم الکبیر: 20/ 109)
✅پیامبر خدا (ص) در شب نیمه شعبان، در سجده دعا می کرد و می گفت: «از کیفرِ تو، به عفو تو پناه مىبرم و از ناخشنودىات به خشنودى ات پناه می برم و از تو، به خودت پناه می برم، اى ذاتت پُرشکوه!» (تاریخ دمشق: ج 36 ص 195)
✅رسول خدا (ص) فرمودند: پنج شب است که دعا در آنها رد نمی شود: نخستین شب از ماه رجب، شب نیمه شعبان، شب جمعه، شب عید فطر و شب عید قربان. (تاریخ دمشق: ج 10 ص 408)
✅رسول خدا (ص) فرمودند: هر گاه شب نیمه شعبان رسید، آن شب را به عبادت بگذارنید و روزش را روزه بگیرید؛ زیرا خداوند متعال می فرماید: «آیا آمرزش خواهى هست تا او را بیامرزم؟ آیا روزى خواهى هست تا او را روزى دهم؟ آیا درخواست کننده اى هست تا به او عطا کنم؟ آیا چنین، آیا چنان؟»، تا آن گاه که سپیده بزند. (الإقبال: ج 3 ص 323
https://t.me/quranpuyan
محمد بن مسلم گويد: «از امام باقر (ع) درباره قائم (ع) پرسيدم كه چون قيام نمايد، به كدام سيرت در ميان مردم عمل مىكند؟» حضرت فرمود :
«بِسيرَةٍ مَا سَارَ بِهَا رَسُولُ اللهِ (ص) حَتَّى يُظْهِرَ الاِْسْلاَمَ.»
به سيرتى عمل مىكند كه رسول خدا (ص) عمل كرد تا اسلام را آشكار ساخت.
گفتم: «سيرت رسول خدا (ص) چه بود؟» فرمود :
«أَبْطَلَ مَا كَانَ فِي الْجَاهِلِيَّةِ وَ اسْتَقْبَلَ النَّاسَ بِالْعَدْلِ؛ وَ كَذلِکَ الْقَائِمُ (ع) إِذَا قَامَ يُبْطِلُ مَا كَانَ فِي الْهُدْنَةِ مِمَّا كَانَ فِي أَيْدِي النَّاسِ وَ يَسْتَقْبِلُ بِهِمُ الْعَدْلَ.»
آنچه را كه در جاهليت بود، از بين برد و با مردم به عدالت رفتار كرد؛ و همينگونه است قائم (ع) كه چون قيام كند آنچه را كه از روابط ناعادلانه در مردم است از بين ببَرَد و با ايشان به عدالت رفتار كند.
تهذیب الاحکام ، طوسی ، ج ۶ ، ص ۱۵۴
@quranpuyan
💠 شب #احیاء نیمه شعبان
🔸 دستوری كه به ما در شب نیمه شعبان دادند چیست؟ دعای امشب برای این است كه گوش ما باز باشد، چشم ما باز باشد. این دعا از وجود مبارك پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیة والثناء) است دعای شب نیمه شعبان، مستحضرید كه احیای امشب نظیر احیای شب های ماه مبارك رمضان فضیلت دارد! اگر كسی توفیقی پیدا كرد لااقل سحر برخیزد، مناجات و زمزمه ای داشته باشد، با دوستش سخن بگوید، این سخن در فرصتی كه دیگران درهایشان بسته است، طبق بیان نورانی امام سجاد تمام درها بسته است، مگر درِ رحمت خدا همیشه مخصوصاً در سحرها با او زمزمه می كند، یكی از لیالی كه در ایام سال احیای آن مستحب است همین شب نیمه شعبان است. قبل از اینكه وجود مبارك حضرت حجّت (سلام الله علیه) به دنیا بیاید وجود مبارك پیغمبر این دعا را می خواند، چقدر اینها میخواهند انسان با كرامت زندگی كند! دعاهای اینها هم كریم است، عرض كرد «اللَّهُمَّ اقسِم لَنَا مَن خَشیتِكَ مَا یحُولُ بَینَنَا وَ بَینَ مَعصِیتِك»[1] خدایا آن خشیت را به ما بده كه حجاب و مانع باشد تا نگذارد كه ما بیراهه برویم یا راه كسی را ببندیم، می توانی این كار را بكنی!
🔸 گناه واقعاً سم است، یك و بدبوست، دو؛ نه تنها سم است بلکه یك سمّ بدبویی هم هست. آدم یك شامّه پیدا كند كه بوی بد گناه را استشمام كند راحت است این شامّه را خدا به ما داد كه وقتی از كنار سطل زباله گذشتیم زود فاصله می گیریم. این بیان نورانی پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) است که فرمود خودتان را با استغفار معطّر كنید «تَعَطَّرُوا بِالإِستِغفَار لا تَفضَحَنَّكُم رَوَائِحُ الذُّنُوب»[2] گناه بدبوست یك بار، دو بار، سه بار، بالأخره آبروی آدم را می برد، گناه مثل سطل زباله است چقدر این پیغمبر سعی می كند ما كریمانه زندگی كنیم! فرمود: «طَهِّرُوا أَفوَاهَكُم بِالسِّوَاکِ فَإِنَّهَا طُرُق القُرآن»[3] فرمود، این دهن ها را پاك كنیم، یك سلسله دستوراتی است آن هم دستورات دینی است آن را هم دین دستور داد که ثواب هم دارد آن مسواك كردن است، بله مسواك كردن چیز خوبی است كسی به قصد دستور دینی انجام بدهد ثواب هم دارد، اما این روایت نورانی ندارد دندان را پاك كنید نفرمود «طهّروا أسنانكم» دندانهایتان را پاك كنید آن یك روایت مسواك است، الآن فرمود دهن را پاك كنید «طَهِّرُوا أَفوَاهَکُم»، چرا دهن را پاك كنیم؟ طهارت دهن چیست؟ حرف بد واقعاً آلوده است دروغ، غیبت، تهمت، طنز بی جا، این كریمانه زندگی كردن همین است.
🔸 دهن با چه چیزی پاك میشود؟ از غیبت و دروغ و تهمت، اینها از دهن خارج می شود اینها فضای دهن را آلوده می كند غذای شبهه ناك و حرام ـ معاذ الله ـ این دهن را آلوده می كند فرمود نه حرف های بد، نه غذاهای شبهه ناك این دهن را پاك نگه دار، چرا؟ «فَإِنَّهَا طُرُق القُرآن» مگر نمی خواهید قرآن از این جا عبور كند. بهترین آب چشمه و زلال اگر از یك كانال آلوده عبور كند بی اثر است، چرا سخنرانی بعضی بی اثر است؟ چرا موعظه ها كم اثر است؟ این دهن اگر آلوده باشد خب آن طیب و طاهر وقتی آلوده باشد اثر ندارد.
🔸 این جملههای نورانی را وجود مبارك رسول خدا (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) شب نیمه شعبان خواندند كه «اللَّهُمَّ اقسِم لَنَا مَن خَشیتِكَ مَا یحُولُ بَینَنَا وَ بَینَ مَعصِیتِك» كه آلوده نشویم «وَ مِن طَاعَتِك» آن مقداری از اطاعت را به ما بده كه ما را به رضوانت برساند این مضمون آن است، «فَمِنَ الیقِینِ مَا یحُولُ بِهِ عَلینَا مَصائِب الدُّنیا» فرمود بالأخره حوادث روزگار زیاد است آزمون است ما از پا در نیاییم و این جمله چهارم و «ما أدرك هذه الجملة» این دعا، دعای كریمانه است «و أَمتِعنَا بِأَبصَارِنَا وَ أَبصَارِنَا وَ قُوَّتِنَا مَا أَحییتِنَا وَ اجعَله وَارِث مِنّا»[4] این دعا، دعای كریمانه است!
[1] . اقبال الاعمال، ج3، ص321.
[2] . وسائل الشیعه، ج16، ص70.
[3] . مجموعه ورام، ج1، ص7.
[4] . اقبال الاعمال، ج3، ص321.
🎙 آیت الله جوادی آملی
@quranpuyan