تو کز سرای طبیعت نمی روی بیرون
کجا به کوی طریقت گذر توانی کرد ؟
#حافظ
دوستان سلام
صبح پاییزی تان بخیر و سلامتی
@quranpuyan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
#نطفهی_ناچیز
بسم الله الرحمن الرحیم
أَوَلَمْ یَرَ الْإِنْسَانُ أَنَّا خَلَقْنَاهُ مِنْ نُطْفَهٍ فَإِذَا هُوَ خَصِیمٌ مُبِینٌ
مگر آدمى ندانسته است که ما او را از نطفهاى آفریدهایم، پس بناگاه وى ستیزهجویى آشکار شده است.
سوره یس ، آیه ۷۷
قطعا اگر انسان بیاندیشد که از عدم و از پست ترین چیزها خلق شده هرگز بخودش اجازه نمیدهد که مغرور شود، همه از خاکیم و به خاک برمیگردیم، از نطفه ای ناچیز خلق شده ایم و در مقابل کوچک ترین چیزها جان ما در خطر است، اگر خداوند لحظه ای ما را به حال خود رها کند توانایی دفاع کردن از خویش را نخواهیم داشت، جان ما نیز به سادگی میتواند از ما گرفته شود، آیا صاحب چنین ویژگی هایی سزاوار است که مغرور باشد؟
🆔 @quranpuyan
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
✅ گزيدهاي از نظرات قرآن آموزان ده دوره حضوري و مجازي
بخش دوم
✅یکی از فواید تفکیک پاراگراف ها، کمک به حفظ سوره های قرآن است. شاید یکی از مشکلات حفظ قرآن همین تغییر ناگهانی موضوع پاراگراف هاست
برداشت من از این دوره این هست که مدرسین محترم، ماهیگیری را به دانشجویان یاد دادند. تا حالا با مراجعه به تفاسیر و کتب دیگه به صورت منفعلانه و لقمه آماده، قرآن را مطالعه میکردیم ولی از این پس فعالانه آنرا میخوانیم
✅ من بارها و بارها سوره مزمل رو خونده بودم حتی با معنی ولی الان که با این روش آشنا شدم تازه متوجه شدم که تا الان متوجه مفهوم این سوره نشده بودم و انگار درهای جدیدی از این سوره به روم باز شده
✅ از وقتی این کلاس مجازی شروع شده من با اشتیاق وصف نشدنی به سراغ این گروه میام و با اینکه چندین ساله هر روز آیاتی از قرآن رو تلاوت می کنم و در ختم قرآن روزانه شرکت می کنم تا الان قرآن رو به این دقت و با جزئیات نگاه نکرده بودم
✅ بررسی سوره ها به ترتیب نزول بسیار بحث زیبا ، شیرین و قابل تأملی هست و تا من به حال به این شکل راجع به این مسئله مطلبی نشنیده بودم ، خیلی مفید و قابل استفاده بود .
✅در کلاس تدبر باتوجه به داشتن تمرین عملی نکات خوبی را یاد گرفتم.تمرين عملي سطح یادگیری رو بسیار بالا میبره. این تمرین و بطور کلی این کلاس کمک بزرگی در نوع نگاهم میکنه و واقعا موهبت خدا بوده.
✅ باورم نمیشد این کلاس انقدر برام جذاب و شیرین باشه و انقدر ذهنم را مشغول کنه. مهم ترین امتیاز تدبر در قرآن، تلاش شخص برای درک ارتباط آیات براساس موضوع واحد هست؛ که هر چند آیه در یک موضوع باهم در ارتباطند. هر سوره حول موضوعی طراحی شده ،و با ظرافت و دقت میشه اون را کشف کرد و دست یافتی است.
✅ خیلی خوب و عالی بود. فراز بندی سوره باعث میشه حالت داستانی پیدا کنه که گوینده از قسمتهای مختلف داستان میگه و ما منتظر هستیم در آخر چه نتیجه ای حاصل میشه و این قرآن رو دلنشین تر میکنه.
✅ این روش باعث میشه که انسان یک درک کلی از سوره داشته باشه و فهم سوره بهتر و حتی باعث میشه که اسانتر در حافظه کوتاه مدت و بلند مدت قرار بگیره. به نظرم می توان گفت این روش برای حفظ بهتر وحتی تفسیر مفیده. روش کاربردی است که انس ادمی را با کلام حق بیشتر میکنه و قران رو از یکنواختی وسنگینی و نامفهوم بودن برای قرائت کننده آن خارج میکند
✅ احساس میکنم الان دارم یك نفس راحتی میکشم چون قبلا فقط سوره هارو میخوندم و این مراتب رو نمیدونستم
به قدری لذت بخش هست که گریه ام گرفت از شادی.
این دوره برا هر کسی واقعا لازمه. ای کاش این دوره رو در مدارس از دبیرستان آموزش میدادن. یادگیری این دوره مثل داشتن یه کارت طلاییه برای ارتباط با قران .
روش شما مانند یادگرفتن حروف الفبا ست برای با سواد شدن.
✅ با اینکه چند سال است روی مفاهیم کار میکنم. چیزی در این درس فهمیدم و درک کردم که قاصرم از بیانش .
ولی تازه مسیرم را پیدا کردم كه چگونه باید قرآن بفهمم
✅ حس فوق العاده ای بود. انگار تونستم بالاخره برای برقراری ارتباط با قران ناطق، به یك فن ارتباطی ساده و کاربردی پناه ببرم.
انگار این ((روش جدید مطالعه)) یه معجزه ی جدید برای نسل جدید هست تا دیگه بهانه ای نباشه برای اینکه بگویند قران عربی هست و ما نمیتونیم بفهمیم....
♦♦♦ شروع دوره جديد از شنبه 24 ابان
جهت اطلاعات بيشتر و ثبت نام دوره جديد به كانال زير مراجعه نماييد
ايتا و تلگرام
@tadabbor_quranpuyan
https://chat.whatsapp.com/KmJSRCcMZvWDzIFaS7lv8T
در واتساپ
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣2⃣ تدبر در سوره #قمر
🔹نکات فراز آیات ۵۵-۴۷
1- بررسی ارتباط بین مجرمین و مکذبین
بررسی سوره های سالهای اول نزول نشان میدهد که در همه سوره هایی که از مجرمین و الذین اجرموا سخن رفته(مدثر،مرسلات،معارج، مطففین،قلم،صافات ،قمر،ذاریات ورحمان) تکذیب معاد و یوم الدین نیز بعنوان یکی از صفات انها مطرح شده است. اما برعکس آن اینگونه نیست. یعنی سوره هایی هستند که اشاره به تکذیب دارند اما عنوان مجرم استفاده نشده است.لذا میتوان نتیجه گرفت یکی از شاخصه های رفتاری مجرمین ،تکذیب است.
در این سوره هم با توجه به آیات ابتدایی سوره، مجرمین هم مکذب قیامت بودند و هم بجای رسول،از هوا و هوس خود تبعیت میکردند.
2- متقین در مقابل مجرمین مطرح شده است لذا متقین علاوه بر تصدیق و باور معاد و رسول، تبعیت عملی از رسول نیز دارند.
3- در آیه ۳ بیان شد : وکل امر مستقر : یعنی هر امری در نظام افرینش به محل و موضع استقرار نهایی خود میرسد. در آیه ۵۰ نیز بیان شد که امر خدا در کمتر از چشم برهم زدنی محقق میشود.که با توجه به سیاق ایات ،منظور امر هلاکت و عذاب دنیوی و اخروی مجرمین است. لذا مفهوم آیه ۳ نیز چنین میشود که علیرغم تکذیب عذاب و جزا توسط مکذبین؛اما اراده خداوند در این زمینه به موضع نهایی خود خوهد رسید و استقرارخواهد یافت.
🖌سیدکاظم فرهنگ
https://v.ht/ghamar
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#زندگی_قرآنی.#عمل به یک دستور قرآنی .
✳️ تمرین: #چهل_ونهم .
🔻 از #مجرمان پشتيباني نكنيد. با #ظالمان همكاري نكنيد -
🛑قسمت چهارم:
◀️خداوند در آیه 17 سوره قصص می فرمایند:
🔶قَالَ رَبِّ بِمَآ أَنْعَمْتَ عَلَىَّ فَلَنْ أَكُونَ ظَهِيراً لِّلْمُجْرِمِينَ(17)
(سپس موسى) گفت: پروردگارا! به خاطر (قدرت و) نعمتى كه بر من ارزانى داشتى، پس هرگز پشتیبان تبهکاران نخواهم بود
🔶 مجرم نبودن و حمايت نكردن از #مجرمين،نشانه اي از حركت بر صراط مستقيم است
:ما در شبانهروز در نماز عرض میکنیم «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقیمَ»
🔶:حالا راه «أَنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ» چیست؟ میگوییم «صِراطَ الَّذینَ أَنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ».
:«مُنعم علیه» چه کسانی هستند؟ آن را مشخص کرد؛ راهشان هم چیست؟ ... آن را در سوره «نساء» فرمود «مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ» یا خدا یا رسولِ او «فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقاً» که اینها «منعم علیهم» هستند.
🔶ما شبانه روز در نمازها عرض میکنیم خدایا! راه موسای کلیم، راه عیسای مسیح، راه ابراهیم خلیل، راه نوح (علیهم السلام) را به ما نشان بده!، «صِراطَ الَّذینَ أَنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ» این خواسته شب و روز ماست.
👈:راه اینها چیست؟ راه اینها را قرآن کریم مشخص کرد؛ وجود مبارک موسای کلیم گفت «رَبِّ بِما أَنْعَمْتَ عَلَیَّ فَلَنْ أَکُونَ ظَهیراً لِلْمُجْرِمینَ»؛ خدایا به شکرانه نعمتِ توحید و دینی که به من دادی، من پشتوانه و پشتیبان #ظالم نخواهم بود؛ این راه ماست ...
👌خدایا من نه خودم اهل جُرمم، نه برای مجرمین توصیه میکنم که فلان مجرم، فلان گنهکار، فلان تبهکار کاری کرده بخواهم او را از کیفر برهانم، من این کار را نمیکنم؛ من از اسرائیل حمایت نمیکنم، من از فلان شخص و فلان گروه حمایت نمیکنم، من اینطور هستم؛ این حرف موسای کلیم است.
آیت الله جوادی آملی
💫ادامه موضوع را در لینک زیر می توانید مطالعه بفرمایید .
http://quranpuyan.com/yaf_postst5232_z-mjrmn-pshtybny-nknyd--b-Zlmn-hmkry-nknyd.aspx
@quranpuyan
◾️◾️ ضايعه فقدان تلخ و ناباورانه استاد حوزه و دانشگاه، فقیه نواندیش و محقق برجسته، دکتر داود فيرحی را به همه مخاطبان گرامی تسلیت گفته، ضمن درخواست مغفرت و رحمت واسعة إلهي برای ایشان، امیدواریم با ایجاد بسترهای لازم در نظام آموزشی حوزه و دانشگاه، خلا وجودی آن عزیز سفرکرده، جبران گردد.
قرآن پویان مفتخر است که در این سالها، آرا و نظرات و سخنرانی های دینی و قرآنی ایشان را تاحدامکان، برای مخاطبان گرامی نشر داده است.
عکس فوق،مربوط به سخنرانی استاد در سومین نشست قرآن پويان در سال ۹۶ میباشد.
🆔 @quranpuyan
هدایت شده از قران پویان
#دعاهای_روزانه
💫پروردگارا! از جانب خود به ما رحمتی بخش و کار ما را برای ما به سامان رسان.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
https://telegram.me/quranpuyan