فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعاهای_روزانه
#دعاىروزبیستمماهمبارکرمضان
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيم
🔹اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ الجِنانِ
🔹واغْلِقْ عَنّی فیهِ أبوابَ النّیرانِ
🔹وَ وَفّقْنی فیهِ لِتِلاوَةِ القرآنِ
🔹یا مُنَزّلِ السّکینةِ فی قُلوبِ المؤمِنین.
🔸خدایا بگشا برایم در این ماه درهاى بهشت را
🔸و ببند برایم درهاى آتش دوزخ را
🔸و توفیق ده مرا در این ماه تلاوت کردن قرآن را
🔸اى نازل کننده آرامش در دلهاى مؤمنان.
🆔 @quranpuyan
✍ #نکات و #پیامهایی از هر جزء قران كريم
روز بيستم: #جزء_بیستم
قسمتاول
جزء بیستم شامل آیات ۵۶ تا انتهای سوره #نمل، سوره #قصص و ۴۵ آیه ابتدای سوره #عنکبوت است.
✅ #اجابتمضطری که فقط خدا را بخواند
🌼أمَّن یجُیبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَ یَكْشِفُ السُّوءَ
(۶۲- نمل)
[آیا آن شریكان انتخابى شما بهترند] یا آنكه وقتى درمانده اى او را بخواند اجابت مى كند و آسیب و گرفتاریش را دفع مى نماید؟
"مراد از اجابت مضطر این است که خدا دعای دعاکنندگان را اجابت میکند و قید «اضطرار» براى این است كه در حال اضطرار، دعاى دعاکننده از حقیقت برخوردار است و دیگر گزاف و بیهوده نیست؛ زیرا تا آدمی درمانده و مضطر نشود، دعایش آن واقعیت و حقیقتی كه در حال اضطرار دارد را ندارد و این خیلى روشن است. قید دیگرى که براى دعا آورده این است كه فرموده: « إِذَا دَعَاهُ ؛ وقتى او (خدا) را بخواند»،
و این براى آن است كه بفهماند خداوند متعال وقتى دعا را مستجاب مى كند كه دعا کننده به راستى او را بخواند؛ نه اینكه در دعا رو به خدا كند و دل به اسباب ظاهرى داشته باشد و این وقتى صورت مى گیرد كه امید دعا کننده از همه اسباب ظاهرى قطع شده باشد."
از تفسیر المیزان
✅ نکات قابل توجه در داستان #سلیمان و #ملکه_سبا:
-ملکه سبا پس از دریافت نامه سلیمان مبنی بر تسلیم شدن و تحت حاکمیت سلیمان قرار گرفتن کشور سبا، با سران کشور و مشورت میکند و راسا تصمیم نمی گیرد. چرا که امری مهم در خصوص استقلال کشور و نیز وارد کردن مردم کشورش به جنگ است.
-سران کشور بجای مشورت دادن منطقی و دلسوزانه، احتمالا از روی چاپلوسی با طرح شوکت و هیمنه و برتری نظامی خود، ملکه را به سمت #جنگ تشویق می کنند. اما ملکه با درایت و دوراندیشی و دلسوزی برای کشور و مردمش، با یاداوری تبعات عمومی جنگها، از تصمیم احساسی و ورود یکباره به جنگ اجتناب کرده بلکه سعی میکند از طرق مسالمت امیز و دیپلماسی، ضمن تعویق انداختن واکنش عملی متقابل، اطلاعات بیشتری از شخصیت و رفتارهای سلیمان و نیز قدرت حکومتش بدست اورد. لذا هدیه ای برای سلیمان میفرستد.
-عدم حجیت #خبر_واحد: در ایه 22 هدهد که یکی از کارگزاران مهم و مورد توجه سلیمان است، خبری یقینی (که خودش دیده ) را برای سلیمان می اورد. اما سیلمان پذیرش آنرا منوط به تحقیق می کند. که کاملا عقلایی و منطقی است.و این برخلاف قاعده مشهور اصولی حجیت خبر واحد (خبر غیر متواتر) است. در سوره حجرات امده است اگر فاسقی برای شما خبری اورد حتما انرا بررسی کنید که بواسطه آن خبر، از روی جهالت و فقدان علم به بقیه ضرر نزنید. برخي فقها با مفهوم گیری معکوس از جمله بر این اصل باور پیدا کرده اند که پس اگر شخص غیر فاسق یا عادلی خبر اورد، لازم به تحقیق نیست و باید پذیرفت. ایه 27 سوره نمل و واکنش حضرت سلیمان دلیل قرانی محکمی در رد این اصل است. حضرت سلیمان فرمود: سننظر اصدقت ام کنت من الکاذبین. با توجه به اینکه ایشان افراد فاسق را جزو کارگزاران حکومتش قرار نمیدهد، و از نظر ایشان هدهد عادل و ثقه بوده است با این حال می پذیرند که یک شخص ثقه هم لزومی ندارد همه اخبار و روایاتش صادق و صحیح باشد. ممکن است عمدا یا سهوا دچار خطا در فهم یا انتقال موضوع شده باشد لذا هر خبری که می اورد (مخصوصا اخبار مهم) باید در بوته بررسی و تحقیق گذاشته شود.
✒سيدكاظم فرهنگ
-"درسي که از اين قصه، در مقابل هم نهادن يک ارتش منظم و نيرومند با تعدادی مورچه ضعيف ميتوان آموخت، «ضرورت مراقبت از جان و مال و حقوق #ضعفا» از ناحيه حاكميت و نیروهای مسلح است که ممکن است تکيه بر قدرت، آنان را مغرور و غافل سازد.
-«برترين قدرت: اسلحه #علم و ارتش عالمان». سليمان به جای #لشکرکشی و تهاجم نظامي، از علم و دانش خود و دولتمردانش استفاده کرده، در نمايش باشکوهی از برتری علمی و تکنولوژیک، ملکه سبا را مسحور و شيفته و تسليم قلبی به ربّالعامين کرد. اين است آن لشگری [از دانشمندان] که گفته بود، شما توان مقابله با آن را نداريد.
- «قدرت برای #خدمت، نه سلطه و سرکوب». اين بار دومی است که سليمان خود را در معرض امتحان الهی ميبيند؛ بار نخست وقتی پيام موران را شنيد و از اينکه با چنين دانشی ميتواند از پايمال کردن ضعفا پروا کند چنين احساسی کرد، و بار دوم هنگامی که ديد چه امکانات گسترده و چه کارگزاران دانشمند و مورد اعتمادی دارد، به جای غرور و تکبر متوجه عنايت حق شد. بيترديد سليمان الگوی شکر نعمت در قدرت و تسليم حق بود."
از تفسير عبدالعلي بازرگان
❇️آثار مختلف #نماز در ایه «45» عنکبوت
🌱كه همانا نماز (انسان را) از فحشا و منكر باز مىدارد
و البتّه ياد خدا بزرگتر است
و خداوند آنچه را انجام مىدهيد مىداند.
جهت مطالعه سایر نکات جزء بيستم به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze20
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
✍ #نکات و #پیامهایی ازهر جزء قران كريم
روز بيستم: #جزء_بیستم
قسمت_دوم
✅ #توانایی و #درستکاری دو شرط بکارگیری نیروی انسانی
حضرت موسی پس از اینکه به شهر مدین رسید و دختران شعیب (که البته آن زمان، آنها را نمی شناخت) را در کار آب کشیدن از چاه و آب دادن به گوسفندان یاری کرد، حضرت شعیب در صدد جبران خدمت او بر می آید. یکی از دخترانش پیشنهاد می کند که او را بکار گیریم.
قَالَتْ إِحْدَاهُمَا يَا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَيْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِيُّ الْأَمِينُ ﴿۲۶﴾
يكى از آن دو [دختر] گفت اى پدر او را استخدام كن چرا كه بهترين كسى است كه استخدام مى كنى هم #توانمند [و هم] #امين است
آیه در واقع دو شرط تخصص و تعهد را خیلی جامع بیان میکند. قوی و توانا در انجام کار یعنی هم توانایی جسمی و هم امادگی و مهارت فکری و علمی. امین هم که یعنی قابل اعتماد و درست کار باشد.
✅ برای امن بودن در صحنه محشر،کارهای خوبمان را ضایع نکنیم
مَن جَاء بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ خَيْرٌ مِّنْهَا وَهُم مِّن فَزَعٍ يَوْمَئِذٍ آمِنُونَ
هر كس نيكى به ميان آورد پاداشى بهتر از آن خواهد داشت و آنان از هراس آن روز ايمنند {89}نمل
"در هیچ جای قران نداریم که فرموده باشد: «من فعل الحسنه» بلکه فرمود :«من جاء بالحسنه» این یعنی انسان باید یک قدرتی داشته باشد که بتواند این اعمال حسنه را با خود «به سرای باقی» ببرد. یعنی اعمالش در دستش نقد باشد.این طور نباشد که در دستش کار خیر بگذارد بعد گناه کند، غیبت کند و... که با این کارها افعال خیرش بریزد."
آیت الله جوادی آملی
🔷كار نيك، مطلوب و پسنديده است، از هر كس و به هر مقدار كه باشد.
🔹مهمتر از انجام كار نيك، به سلامت رساندن آن به صحنهی قيامت است. «جاءَ بِالْحَسَنَةِ» (چه بسيارند كسانی كه كارهای خوبی انجام میدهند، ولی به واسطه گناه، منّت گذاشتن، عُجب و يا تحقير ديگران، آن را از بين میبرند و نمیتوانند كار خوب خود را به قيامت برسانند.)
🔹كار نيك ديگران را فراموش نكنيم، حتّی اگر يك عمل ساده باشد، «الحسنة» ولی بدكاران را وقتی جزا دهيم كه بركار بد خود اصرار داشته باشند. «ما كانُوا يَعْمَلُونَ»
🔹خداوند پاداش نيكیها را با فضل خود میدهد، ولی در كيفر بدكاران با عدل خويش رفتار میكند
تفسیر نور
✅ مجرم نبودن و #حمايت_نكردن_از_مجرمين، نشانه اي از حركت بر صراط مستقيم است.
: قَالَ رَبِّ بِمَآ أَنْعَمْتَ عَلَىَّ فَلَنْ أَكُونَ ظَهِيراً لِّلْمُجْرِمِينَ
17 قصص
(سپس موسى) گفت: پروردگارا! به خاطر (قدرت و) نعمتى كه بر من ارزانى داشتى، پس هرگز پشتیبان تبهکاران نخواهم بود.
"ما در شبانهروز در نماز عرض میکنیم «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقیمَ» میگوییم «صِراطَ الَّذینَ أَنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ». «مُنعم علیه» چه کسانی هستند؟ انبیا. راه اینها چیست؟ راه اینها را قرآن کریم مشخص کرد؛ موسای کلیم گفت خدایا به شکرانه نعمتِ توحید و دینی که به من دادی، من پشتوانه و پشتیبان ظالم نخواهم بود؛
👈این راه ماست. خدایا من نه خودم اهل جُرمم، نه برای مجرمین توصیه میکنم که فلان مجرم، فلان گنهکار، فلان تبهکار کاری کرده بخواهم او را از کیفر برهانم. اگر چنین باشد دیگر مجرم در کشور حاشیه امنی نخواهد داشت؛ اگر او کسی نداشته باشد، یک قاضی نداشته باشد که قانونتراش و قانوندرستکن باشد، که او را نجات دهد، او دیگر حاشیه امنی ندارد.
کسانی راهیِ صراط مستقیم هستند که نه اهل جُرم باشند و نه از مجرم حمایت کنند ."آیت الله جوادی آملی
" #پشتيبانی از #مجرمان از بزرگترين گناهان است
🔷در فقه اسلامی باب مفصلی پيرامون" اعانت بر اثم" و" معاونت ظلمه" با احاديث فراوانی داريم كه نشان میدهد يكی از زشتترين گناهان ياری ستمكاران و ظالمان و مجرمان است و سبب میشود كه انسان در سرنوشت شوم آنها شريك باشد.
🔷اصولا ظالمان و ستمگران و افرادی همچون فرعون در هر جامعهای افراد خاصی هستند، و اگر توده جمعيت با آنها همكاری نكنند فرعونها فرعون نمیشوند
📚تفسیر نمونه
جهت مطالعه سایر نکات جزء بيستم به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze20
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
✍ #نکات و #پیامهایی از هرجزء قران كريم
روز بيستم: #جزء_بیستم
قسمتسوم
✅ #خواب و #بیداری خود را باطبیعت هماهنگ کنیم
أَلَمْ يَرَوْا أَنَّا جَعَلْنَا اللَّيْلَ لِيَسْكُنُوا فِيهِ وَالنَّهَارَ مُبْصِرًا إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ ﴿۸۶﴾سوره نمل
آيا نديده اند كه ما شب را قرار داده ايم تا در آن بياسايند و روز را روشنى بخش [گردانيديم] قطعا در اين [امر] براى مردمى كه ايمان مى آورند مايه هاى عبرت است
💐"آرامشى که از تاریکى شب به وجود مى آید یک واقعیت مسلّم علمى است پرده هاى تاریک شب نه تنها یک وسیله اجبارى براى تعطیل فعالیت هاى روزانه است، بلکه اثر عمیقى روى سلسله اعصاب انسان و سایر جانداران مى گذارد، و آنها را در استراحت و خواب عمیق ـ و به تعبیر قرآن «سکون» ـ فرو مى برد.
🔶همچنین رابطه روشنائى روز، و تلاش، حرکت و جنبشى که خاصیت تابش نور است نیز، از نظر علمى جاى تردید نیست، نور آفتاب نه تنها، صحنه زندگى را روشن، و چشم انسان را فعال مى سازد، که تمام ذرات وجود انسان را بیدار کرده و به فعالیت وا مى دارد.
👈انسان باید خود را با این نظام هماهنگ سازد، #شب استراحت کند، و #روز به تلاش و کوشش بپردازد، تا همیشه #سالم و فعال باشد." تفسیر نمونه
"بر انسان لازم است در جايى و زمانى سكونت كند و آرام گيرد، كه براى همين آرامش و سكونت درست شده و آن شب است كه با پرده ظلمتش ديدگان را در حجاب مى كند و در مقابل در جايى و زمانى به جنب و جوش در آيد، كه براى جنب و جوش درست شده و آن روز است كه با روشناییش همه چيز را - مخصوصا آن چيزها را كه متضمن منافع حيات آدمى است - نشان آدمى مى دهد."تفسیر المیزان
✅ ﺑه ﺻﺮﻑ ﮔﻔﺘﻦ ﺍﻳﻨﻜﻪ: ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﻢ، ﻣﺆﻣﻨﻢ، ﻛﺎﺭ ﺗﻤﺎم ﻧﺨﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ، ﺑﻠﻜﻪ #امتحان ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﺷﺪ
أَ حَسِبَ النَّاسُ أَن یُترَْكُواْ أَن یَقُولُواْ ءَامَنَّا وَ هُمْ لَا یُفْتَنُونَ(۲) وَ لَقَدْ فَتَنَّا الَّذِینَ مِن قَبْلِهِمْ فَلَیَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِینَ صَدَقُواْ وَ لَیَعْلَمَنَّ الْكَاذِبِینَ(۳- عنکبوت)
آیا مردم گمان كرده اند، همین كه بگویند: ایمان آوردیم، رها مى شوند و آنان [به وسیله جان، مال، اولاد و حوادث] مورد آزمایش قرار نمى گیرند؟ در حالى كه یقیناً كسانى را كه پیش از آنان بودند، آزمایش كرده ایم [پس اینان هم بى تردید آزمایش مى شوند]، پس همانا خدا كسانى را كه [در ادعاى ایمان] راست گفته اند مى شناساند، و قطعاً دروغگویان را نیز مى شناساند.
🔹كلمهى «فتنة» به معناى گداختن طلا براى جدا كردن ناخالصىهاى آن است. و چون در حوادث و سختىها، جوهرهى انسان از شعارهاى دروغين جدا مىشود، حوادث و آزمايشها را « #فتنه» مىگويند.
🔹 ايمان، تنها با زبان و شعار نيست، بلكه همراه با آزمايش است. ادّعا كافى نيست، بايد عملكرد را ديد و قضاوت كرد.
🍃سعديا گرچه سخندان ونصحيتگويى
👈👈 زعمل كار برآيد به سخندانى نيست🍃
✅بخاطر #روزي، بنده و مطيع به ناحق ديگران نشويم
إِنَّ الَّذِينَ تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ لا يَمْلِكُونَ لَكُمْ رِزْقاً فَابْتَغُوا عِنْدَ اللَّهِ الرِّزْقَ وَ اعْبُدُوهُ وَ اشْكُرُوا لَهُ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
(۱۷/عنکبوت)
همانا كسانی كه به جای خدا پرستش میكنيد، مالك رزق شما نيستند، پس روزی را نزد خدا جستجو كنيد و او را بپرستيد و برای او شكر نماييد كه به سوی او بازگردانده میشويد.
🔹از انگيزههای پرستش غير خدا، رسيدن به نان و نواست. «لا يَمْلِكُونَ لَكُمْ رِزْقاً»
🔹خدا رازق است، ولی انسان نيز بايد تلاش كند. «فَابْتَغُوا»
🔹ابتدا بايد نيازهای مادّی و رفاهی را حل كرد، سپس مردم را ارشاد نمود.«فَابْتَغُوا عِنْدَ اللَّهِ الرِّزْقَ وَ اعْبُدُوهُ»
🔹سرچشمهی رزق، نزد خداست. «عِنْدَ اللَّهِ الرِّزْقَ»
📚تفسیر نور
✅ تكيهگاههای غير خدا، همچون لانه #عنكبوت است
مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّـهِ أَوْلِياءَ كَمَثَلِ الْعَنْكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتاً وَ إِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوتِ لَوْ كانُوا يَعْلَمُونَ (۴۱/عنکبوت)
مَثَلِ كسانی كه غير خدا را سرپرست خود برگزيدند، همانند مَثَل عنكبوت است كه (برای خود) خانهای ساخته؛ و البتّه سستترين خانهها خانهی عنكبوت است اگر میدانستند.
♦♦ "عدم اختصاص آيه 41 به بت پرستي
سخن از نفي ولايت است نه نفي الوهيّت ميفرمايد بسيار خوب شما مشرك نيستيد بت را نميپرستيديد اصل عبادت را قبول نداريد ولي بالأخره به جايي تكيه ميكنيد آن #تكيهگاه شما بيت عنكبوت است
سخن از اولياست نه آلهه
هيچ كسي و هيچ چيزي غير خدا سهمي در حفظ انسان ندارد اگر كسي به غير خدا تمسّك كرد مثل آن است كه به خانه عنكبوت رفت و سستترين خانه, خانه عنكبوت است."
تفسير تسنيم
جهت مطالعه سایر نکات جزء بيستم به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze20
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬#نکات_کلیدی از #جزء_20 قرآن کریم
برای مطالعه سایر نکات، به وبسایت یا کانال قران پویان درتلگرام یا گروههای تقرب در واتساپ مراجعه نمایید.
🆔 @quranpuyan
https://chat.whatsapp.com/Kbhf7Ywu2cw9Ry83l5oi2g
May 11
.
#نکته_تصویری
جزء بیستم
✅ ادب #دعا
فَسَقَى لَهُمَا ثُمَّ تَوَلىَّ إِلىَ الظِّلِّ فَقَالَ رَبِّ إِنىِّ لِمَا أَنزَلْتَ إِلىََّّ مِنْ خَیرٍْ فَقِیرٌ(۲۴- قصص)
پس موسى، دامهای آن دو را آب داد؛ سپس به سوى سایه برگشت و گفت: پروردگارا! به آنچه از خیر بر من نازل مى كنى، نیازمندم.
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای تحقق آرمانهای مردم در 12 فروردین سال 1358
‼️دو هشدار مهم شهید مطهری در فروردین ۱۳۵۸ برای تداوم #جمهوری_اسلامی :
🔹ادامه دادن مسیر #عدالتخواهی
دولتهای آینده باید واقعا و عملا در مسیر عدالت اسلامی گام بردارند و برای پر کردن #شکافهای_طبقاتی اقدام کنند.
🔸احترام به #آزادیها
ما باید به آزادیها به معنی واقعی احترام بگزاریم. اگر جمهوری اسلامی بخواهد زمینه اختناق را به وجود آورد قطعا شکست خواهد خورد.
@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#جمهوری_اسلامی_موعود
♈️ از مهمترین وعده های اول انقلاب که در بیانات امام خمینی کاملا آشکار است، لزوم تعیین سرنوشت کشور توسط اکثریت جامعه بود .
♈️ یعنی مردمی که انقلاب کرده بودند، با رهبر انقلابیون چنین عهد بسته بودند که هرچه اکثریت مردم بخواهند، همان باید اجرا شود و رهبر انقلاب هم این وعده و توافق را با شجاعت تکرار میکند و میفرمایند که حتی اگر #اکثریت_مردم متقاضی سلطنتی باشند (که خودشان آنرا به پایین کشیده اند) خواست مردم محترم است و باید همان شود .
♈️ در آن دوران، بزرگان انقلاب براین باور بودند که وقتی ملتی یک حاکمیت فرد محور و دارای اختیارات مطلقه چون شاه را برای رسیدن به جمهوری و آزادی و مبارزه با ویژه خواری ها و رفع استیلای اقلیت محدود بر اکثریت مطلق را سرنگون کرده است، پس به این حد از فهم و بلوغ اجتماعی هم رسیده است که مسیر آینده خودش را ترسیم کند و کسی یا کسانی حق ندارند تا برای مردم و بجای ملت تصمیم بگیرند.
@quranpuyan
💢اى مردم!
در روزگارى كينه توز، و پر از ناسپاسى و كفران نعمت ها، صبح كرده ايم،
كه نيكوكار، بدكار به شمار مى آيد،
و ستمگر بر تجاوز و سركشى خود مى افزايد.
نه از آن چه مى دانيم بهره مى گيريم
و نه از آن چه نمى دانيم، مى پرسيم،
و نه از حادثه مهمّى تا بر ما فرود نيايد، مى ترسيم.
📚نهج البلاغه، خطبه ۳۲
◾🚩شهادت مظلومانه امیر مؤمنان #علی (ع) بر همگان تسلیت باد.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✨ خصوصيت #شب_قدر چيست؟ ✨
✳✳ در #ليله_القدر چه اتفاقي مي افتد؟
🌱🖋 نظرات #امام_موسي صدر در خصوص #شب_قدر
↩️1-آنچه بهطور قطع از قرآن كريم استفاده ميشود و قدر متقین از آن است، اينكه شب قدر شب نزول قرآن است.
❓چرا اين شب شب بزرگي است؟ چون بشر از قرآن كريم بيشتر از هر چيز يا هر كتاب و يا هر تقدير ديگري بهره برده و سعادتمند شده است. بنابراين، شب قدر شب #نزول_قرآن و تفصيل و شرح همهچيز است، يعني به اصطلاح ما، شب قانون اساسي است.نزديك به تواتر است، دلالت دارد كه شب قدر در امت پيامبر ادامه دارد و بقاي قرآن به استمرار اين شب بستگي دارد.
↩️2-با توجه به اينكه قرآن بر پيامبر قبلاً نازل شده، پس معناي استمرار و بقاي شب قدر چيست؟
ما در قرآن ميخوانيم: «كُتِبَ عَلَيكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَي الَّذِينَ مِن قَبلِكُم.سپس، در آيه بعد ميفرمايد: «أَيّاماً مَعدُوداتٍ.»آية بعدي ميفرمايد: «شَهرُ رَمَضانَ الَّذِي أُنزِلَ فِيهِ القُرآنُ هَديً لِلّناسِ وَ بَيِّناتٍ مِن الهُدي وَ الفُرقانِ.»اين قسمت شاهد سخن ماست:
❓ آيا ارتباطي ميان روزه و نزول #قرآن در ماه رمضان وجود دارد؟
ما با روزه گرفتن ميخواهيم وابستگي خويش را به نيازها و تمايلهاي زميني كمتر كنيم و هر قدر كه وابستگي خود را كم و يا محدود كنيم و ملاكمان را رضای خدا قرار دهيم، به همان قدر اعتلا پيدا ميكنيم و به خدا تقرب ميجوييم. قرآن كريم تأكيد دارد كه ارتباطي قوي در زمينه هدايت و روشنگري، ميان
روزه و قرآن و نزول آن وجود دارد. ميان ادراك معاني قرآن و آمادگي نفس براي درك مفاهيم آن از يك طرف، و روزه از طرف ديگر، پيوند وجود دارد؛ ارتباطي محكم و قطعي. اين نكتۀ دوم است.
↩️3-ما در ماه رمضان آمادگي مييابيم تا قرآن و آموزههاي آن را بپذيريم،
در اين شب، ما، امت محمد، از اين مفاهيم الهام ميگيريم و ما، امت محمد، با بزرگداشت هرسالۀ #شب_قدر معاني آن را در مييابيم، تا شب قدر در زندگي ما، شب نزول قرآن بر قلب ما و جا گرفتن تعاليم قرآن در نفْس ما باشد، و تا قرآن و معاني آن سبب پويايي تن و روان ما باشد. بنابراين، شب قدر و نزول قرآن به اين معنا كه ذكر كردم، استمرار دارد
↩️4- شب قدر شب سرنوشت و مشخص شدن وضعيت عمر انسانها و روزي ايشان است. در اين شب خوشبختي و بدبختي انسانها مشخص ميشود. در منطق قرآن خوشبختي و بدبختي به دست انسان است و انسان مقهور و مجبور نيست.
ماه رمضان فرصتي براي پاكسازي نفْس است. در اين ماه ميتوانيم بر هواي نفْس خويش غلبه و آن را پاك كنيم. زمانيكه بر هواي نفْس خود مسلط شويم و آن را تزكيه كنيم، آنگاه ميتوانيم سرنوشت خويش را تعيين كنيم.
روزه راهي براي تقوا و #تزكيۀ_نفْس است. كسي كه نفْس خويش را پاك كرد، رستگار شده است. بنابراين سرنوشت آيندۀ انسان در ماه رمضان تعيين ميشود و اين حاصل تلاش و روزه و جهاد و تمرين اوست. البته، اگر روزة وي روزة كامل باشد، نه اينكه چون روزۀ افرادي باشد كه دربارۀ ايشان گفته شده: «رُبَّ صائِمٍ لَيسَ لَهُ مِن صِيامِهِ إلا الجُوعُ وَ العَطَشُ.» (بسيار روزهداراني كه از روزه جز گرسنگي و تشنگي بهره ندارند.)
↩️5-در آيات مربوط به ماه رمضان معناي سومي نيز ميتوان استنباط کرد: «كُتِبَ عَلَيكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَي الَّذينَ مِن قَبلِكُم لَعَلَكُم تَتَقُون.» آيه چهارم بعد از اين آيه اين است: «وَ إذا سأَلَکَ عِبادِي عَنَّي فَإِنّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعوَةَ الدّاعِ إذا دَعان.» آيا ذكر مسئلۀ دعا و استجابت آن ضمن آيات روزه تصادفي است؟ گمان نميكنم چنين باشد
سخن پيامبر نيز بر اين مطلب دلالت دارد. ايشان ميفرمايند: #رمضان ماه دعا و استجابت آن و ماه آمرزش است؛ ماهي است كه توبه در آن پذيرفته ميشود و حسابها تصفيه ميشود. بدون شك، انسان روزهدار كه در اين ماه به عبادت مشغول است، ميتواند به خداوند نزديك شود و از خداوند بخواهد كه امور وي را اصلاح كند.
👈 ما ميتوانيم شب قدر را اينگونه تفسير كنيم: شبي كه انسان با #دعا و نزديكي به خداوند ميتواند سعادت و شقاوت خويش را رقم زند. خداوند ميفرمايد: «من نزديكم و به دعاي کسي که مرا بخواند پاسخ ميدهم.»خداوند به صراحت وعده ميدهد كه دعا را در اين شب و در اين ماه مبارك اجابت ميكند.
💫براي مطالعه ساير آرا به لينك زير مراجعه نماييد:
https://b2n.ir/Shabeqadr
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
هدایت شده از قران پویان
💫شب #قدر شبی است که انسان باید هم تقدیر آفرینش را بفهمد و هم قدر خود را در این جهان دریابد.
برای این کار #الگو می خواهد، سرمشق و نمونه می خواهد تا براساس آن خود را بسازد
🌴 و #امیرالمؤمنین الگویی است که انسان، انسانی که می خواهد راه کمال را بپیماید بر طبق شخصیت و نسخه شخصیت او باید خود را بسازد.
@quranpuyan
﷽
#مناجات_شبانگاهی
فرازهايي از #دعای_جوشن_کبیر
🟢قسمت سیزدهم :
🤲٣٧﴾ يَا مَنْ كُلُّ شَىْءٍ خاضِعٌ لَهُ،
يَا مَنْ كُلُّ شَىْءٍ خاشِعٌ لَهُ،
يَا مَنْ كُلُّ شَىْءٍ كائِنٌ لَهُ،
يَا مَنْ كُلُّ شَىْءٍ مَوْجُودٌ بِهِ،
يَا مَنْ كُلُّ شَىْءٍ مُنِيبٌ إِلَيْهِ،
يَا مَنْ كُلُّ شَىْءٍ خائِفٌ مِنْهُ،
يَا مَنْ كُلُّ شَىْءٍ قائِمٌ بِهِ،
يَا مَنْ كُلُّ شَىْءٍ صائِرٌ إِلَيْهِ،
يَا مَنْ كُلُّ شَىْءٍ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ،
يَا مَنْ كُلُّ شَىْءٍ هالِكٌ إِلّا وَجْهَهُ.
﴿۳۸﴾ يَا مَنْ لَامَفَرَّ إِلّا إِلَيْهِ،
يَا مَنْ لَامَفْزَعَ إِلّا إِلَيْهِ،
يَا مَنْ لَامَقْصَدَ إِلّا إِلَيْهِ،
يَا مَنْ لَامَنْجٰا مِنْهُ إِلّا إِلَيْهِ،
يَا مَنْ لَايُرْغَبُ إِلّا إِلَيْهِ،
يَا مَنْ لَاحَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلّا بِهِ،
يَا مَنْ لَايُسْتَعانُ إِلّا بِهِ،
يَا مَنْ لَايُتَوَكَّلُ إِلّا عَلَيْهِ،
يَا مَنْ لَايُرْجىٰ إِلّا هُوَ،
يَا مَنْ لَايُعْبَدُ إِلّا هُوَ.
﴿۳۹﴾ يَا خَيْرَ الْمَرْهُوبِينَ،
يَا خَيْرَ الْمَرْغُوبِينَ،
يَا خَيْرَ الْمَطْلُوبِينَ،
يَا خَيْرَ الْمَسْؤُولِينَ،
يَا خَيْرَ الْمَقْصُودِينَ،
يَا خَيْرَ الْمَذْكُورِينَ،
يَا خَيْرَ الْمَشْكُورِينَ،
يَا خَيْرَ الْمَحْبُوبِينَ،
يَا خَيْرَ الْمَدْعُوِّينَ،
يَا خَيْرَ الْمُسْتَأْنِسِينَ.
💫٣٧) ای آنکه هر چیز برایش فروتن است،
ای آنکه هر چیز برای او خوار است، ای آنکه هستی هر چیز از او است
، ای آنکه هر چیز به او پدیدار است،
ای آنکه هر چیز بهسوی او بازگشت میکند،
ای آنکه هر چیز از او ترسان است،
ای آنکه هر چیز به او برپاست،
ای آنکه هر چیز بهسوی او دگرگون میشود،
ای آنکه هر چیز همراه با ستایش او تسبیحگو است،
ای آنکه هر چیز جز ذاتش نابود است.
💫٣٨) ای آنکه گریزگاهی نیست
جز به سویش،
ای آنکه پناهی
جز به سوی او نیست،
ای آنکه مقصدی
جز به جانب او نیست،
ای آنکه از خشمش رهایی نیست
جز به پناه به سویش،
ای آنکه جز بهسوی او شوقی نیست،
ای آنکه جنبش و نیرویی نیست
جز به او،
ای آنکه جز از او مدد نجویند،
ای آنکه جز بر او توکّل نشود،
ای آنکه جز به او امیدی نیست،
ای آنکه جز او پرستیده نشود.
💫(٣٩) ای بهترین هراسانگیزان،
ای بهترین شوق آفرینان،
ای بهترین جویا شدگان،
ای بهترین پاسخ دهندگان،
ای بهترین قصد شدگان،
ای بهترین یاد شدگان،
ای بهترین ستودگان،
ای بهترین محبوبان،
ای بهترین خوانده شده،
ای بهترین همدمان."
┄┅═🌹═┅┅───
@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعاهای_روزانه
#دعاىروزبیستویکمماهمبارکرمضان
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيم
🔹اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِکَ دلیلاً
🔹و لا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً
🔹و اجْعَلِ الجَنّةِ لی منْزِلاً و مَقیلاً
🔹یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین.
🔸 خدایا قرار بده برایم در این روز به سوی رضا و خوشنودیت، راهنمایی
🔸 و قرار مده برای شیطان در این روز بر من تسلطی
🔸 و قرار بده بهشت را برایم منزل و مقامی
🔸 اى برآورنده حاجتهاى جویندگان
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✍ #نکات و #پیامهایی از هر جزء قران
روز بیست ویکم: #جزء_بیست_و_یکم
قسمتاول
جزء 21 شامل ادامه سوره عنکبوت، سوره های روم، لقمان، سجده و 30 ایه از سوره احزاب است.
✅ #زندگی_واقعی شما در اخرت است نه دنیا
وَمَا هَٰذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ 64-عنکبوت
ﺍﻳﻦ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺩﻧﻴﺎ ﺟﺰ ﺳﺮﮔﺮﻣﻰ ﻭ ﺑﺎﺯﻳﭽﻪ ﻧﻴﺴﺖ ﻭ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺣﻘﻴﻘﻰ ﻫﻤﺎﻧﺎ [ﺩﺭ] ﺳﺮﺍﻯ ﺁﺧﺮﺕ ﺍﺳﺖ ﺍﻯ ﻛﺎﺵ ﻣﻰ ﺩﺍﻧﺴﺘﻨﺪ
♦"ﻛﻠﻤﻪ" ﻟﻬﻮ"، ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻯ ﻫﺮ ﭼﻴﺰ ﻭ ﻫﺮ ﻛﺎﺭ ﺑﻴﻬﻮﺩﻩ ﺍﻯ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻛﺎﺭ ﻣﻬﻢ ﻭ ﻣﻔﻴﺪﺵ ﺑﺎﺯ ﺑﺪﺍﺭﺩ، ﻭ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﺳﺎﺯﺩ، ﺑﻨﺎ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﻳﻜﻰ ﺍﺯ ﻣﺼﺎﺩﻳﻖ ﻟﻬﻮ، ﺯﻧﺪﮔﻰ ﻣﺎﺩﻯ ﺩﻧﻴﺎﺳﺖ، ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺁﺩﻣﻰ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺯﺭﻕ ﻭ ﺑﺮﻕ ﺧﻮﺩ ﻭ ﺁﺭﺍﻳﺶ ﻓﺎﻧﻰ ﻭ ﻓﺮﻳﺒﻨﺪﻩ ﺧﻮﺩ ﺍﺯ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺑﺎﻗﻰ ﻭ ﺩﺍﺋﻤﻰ ﺑﺎﺯﻣﻰ ﺩﺍﺭﺩ، ﻭ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﻭ ﺳﺮﮔﺮم ﻣﻰ ﻛﻨﺪ.
ﻭ ﻛﻠﻤﻪ" ﻟﻌﺐ"، ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻯ ﻛﺎﺭ ﻭ ﻳﺎ ﻛﺎﺭﻫﺎﻯ ﻣﻨﻈﻤﻰ ﺍﺳﺖ ﺑﺎ ﻧﻈﻢ ﺧﻴﺎﻟﻰ ﻭ ﺑﺮﺍﻯ ﻏﺮﺽ ﺧﻴﺎﻟﻰ ﻣﺜﻞ ﺑﺎﺯﻳﻬﺎﻯ ﺑﭽﻪ ﻫﺎ، ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺩﻧﻴﺎ ﻫﻤﺎﻥ ﻃﻮﺭ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺍﻋﺘﺒﺎﺭﻯ ﻟﻬﻮ ﺍﺳﺖ، ﻫﻤﻴﻦ ﻃﻮﺭ ﻟﻌﺐ ﻧﻴﺰ ﻫﺴﺖ، ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻓﺎﻧﻰ ﻭ ﺯﻭﺩﮔﺬﺭ ﺍﺳﺖ.
ﺯﻧﺪﮔﻰ ﺁﺧﺮﺕ، ﻛﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻋﺎﻟﻢ ﺑﺎ ﻛﻤﺎﻟﺎﺕ ﻭﺍﻗﻌﻰ ﻛﻪ ﺧﻮﺩ ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻭ ﻋﻤﻞ ﺻﺎﻟﺢ ﻛﺴﺐ ﻛﺮﺩﻩ ﺯﻧﺪﮔﻰ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ، ﺑﻘﺎﻳﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻓﻨﺎﻳﻰ ﺑﺎ ﺁﻥ ﻧﻴﺴﺖ، ﻟﺬﺗﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺍﻟﻢ ﺁﻣﻴﺨﺘﻪ ﻧﻴﺴﺖ، ﺳﻌﺎﺩﺗﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺷﻘﺎﻭﺗﻰ ﺩﺭ ﭘﻰ ﻧﺪﺍﺭﺩ، ﭘﺲ ﺁﺧﺮﺕ ﺣﻴﺎﺗﻰ ﺍﺳﺖ ﻭﺍﻗﻌﻰ ". تفسیر المیزان
❓سؤال: با اين كه قرآن، خود به كار و تلاش براى آباد كردن زمين و سير و سفر و بهرهمند شدن از طبيعت، همسر، زيبايىها، خوراكىها و كسب درآمد، سفارش نموده است، پس چگونه در اين آيه مىفرمايد: دنيا جز #لهو_و_لعب نيست؟
پاسخ: كاميابىهايى كه براى رسيدن به اهداف مقدّس و با روش و ابزار پسندیده و مشروع و در محدودهى قانون و با رعايت ساير شرايط باشد، همهى آنها مزرعهى #آخرت است و آنچه در اين آيه تحقير و مذمّت شده و #لهو_و_لعب معرّفى شده، #غفلت_از_آخرت، دنيا پرستى و غرق شدن در آن است
✅ چه #جهادى اعظم از مجاهدت در #فهم_كتاب_خدا؟
وَ الَّذِینَ جَاهَدُواْ فِینَا لَنهَْدِیَنهَُّمْ سُبُلَنَا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَ
(۶۹- عنکبوت)
كسانى كه در راه ما جهاد كنند ما آنها را به طرق خویش هدایت مى كنیم، و خداوند با نیكوكاران است.
"«مجاهدة» یعنى به كار بردن آخرین حد وسع و قدرت در دفع دشمن.
«جاهَدُوا فِینا؛ جهادشان همواره در راه ماست» کنایه از این است كه جهادو تلاششان چه در راه عقیده و چه در راه عمل در امورى است كه متعلق به خداوند متعال است.
« سُبُلَنَا؛ راههاى خدا» عبارت است از راه هایى كه آدمى را به سوى او هدایت و به او نزدیك مى كند.
👌قرآن به تمامى افرادى كه در راه خدا مجاهدت مى¬كنند مژده داده كه ايشان را به راههاى خود هدايت مى¬كند و فرموده: (و الذين جاهدوا فينا لنهدينهم سبلنا) آن¬وقت در مهم¬ترين جهادشان كه همانا #فهم كلام پروردگارشان است، ايشان را هدايت نكند؟
👈چه جهادى اعظم از مجاهدت در فهم كتاب خدا؟
و چه سبيلى بهتر از سبيل قرآن بشر را بسوى او هدايت مي¬كند؟! "
علامه طباطبایی، تفسیر المیزان
✅ عاقبت اصرار بر #بدکاری
ثُمَّ كاَنَ عَاقِبَةَ الَّذِینَ أَسَُواْ السُّوأَى أَن كَذَّبُواْ بَِایَاتِ اللَّهِ وَ كاَنُواْ بهَِا یَسْتَهْزِءُونَ(۱۰- روم)
سرانجام كسانى كه اعمال بد انجام دادند بجایى رسید كه آیات خدا را تكذیب كردند، و از آن بدتر به استهزاء و مسخره كردن آن برخاستند.
♦این آیه هشداری است به کسانی که بعد از لغزش و گناه به مسیر حق بر نگشته و توبه نمی کنند. کسانی که با توبه بعد از گناه، جانشان را شستشو نمی دهند در اثر تراکم گناه بر جانشان کم کم به مرحله ای می رسند که امیدی به بازگشتشان نیست و آن زمانی است که کارشان از کذب به تکذیب برسد. اینان کسانی اند که تا دیروز برخلاف دستور دین عمل می کردند و امروز منکر اصل دین اند.
جهت مطالعه سایر نکات جزء بيست ویک به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze21
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
✍ #نکات و #پیامهایی از هر جزء قران
روز بیست ویکم: #جزء_بیست_و_یکم
قسمت_دوم
✅ عادت به #تشکر و شکرگزاری
وَ لَقَدْ آتَيْنا لُقْمانَ الْحِكْمَةَ أَنِ اشْكُرْ لِلَّهِ وَ مَنْ يَشْكُرْ فَإِنَّما يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ وَ مَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ حَمِيدٌ «12»لقمان
و ما به لقمان حكمت داديم، كه شكرخدا را به جاى آور
🌸و هر كس شكر كند، همانا براى خويش شكر كرده؛
و هر كس #كفران كند (بداند به خدا زيان نمىرساند، زيرا) بىترديد خداوند بىنياز و ستوده است.
🔹نعمت ويژه، #شكر_ويژه مىطلبد. آتَيْنا لُقْمانَ الْحِكْمَةَ ... اشْكُرْ لِلَّهِ
🔹#شكر #نعمتهاى_خداوند، به سود خود انسان است. «وَ مَنْ يَشْكُرْ فَإِنَّما يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ» چنانكه در جاى ديگر مىخوانيم: «لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ»
♦وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلى وَهْنٍ وَ فِصالُهُ فِي عامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لِي وَ لِوالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصِيرُ «14»لقمان
"و ما انسان را دربارهى پدر و مادرش سفارش كرديم، #مادرش او را حمل كرد، در حالى كه هر روز ناتوانتر مىشد، (و شير دادن) و از شير گرفتنش در دو سال است، (به او سفارش كرديم كه) براى من و پدر و مادرت سپاس گزار، كه بازگشت (همه) فقط به سوى من است".
🔷به بهانه آن كه كارى، وظيفهى طبيعى فردى است، نبايد از سپاس و احسان او، شانه خالى كنيم. (باردارى ، امرى طبيعى است، ولى ما مسئوليّت داريم كه به #مادر احترام گذاريم و از زحمات او قدردانى كنيم).
✅ ظهور #فسادو بلاهای ناشی از عمل انسانها، هم #عذاب است و هم فرصتی برای تنبه و بازگشت
ظَهَرَ الْفَسَادُ فىِ الْبرَّ وَ الْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَیْدِى النَّاسِ لِیُذِیقَهُم بَعْضَ الَّذِى عَمِلُواْ لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ(41- روم)
به سبب اعمال زشتى كه مردم به دست خود مرتكب شدند، فساد و تباهى در خشكى و دریا نمودار شد تا خداوند كیفر برخى از آنچه را که انجام داده اند به آنان بچشاند؛ شاید از گناه و طغیان برگردند.
♦آیه می فرماید: این فساد ظاهر در زمین، بر اثر اعمال مردم است؛
ايه معنی وسيع و گستردهای را پيرامون ارتباط" فساد" و" گناه" با يكديگر بيان میكند كه نه مخصوص سرزمين مكه و حجاز است، و نه عصر و زمان پيامبر ص بلكه به اصطلاح از قبيل قضيه حقيقيه است كه پيوند" محمول" و" موضوع" را بيان میكند، به عبارت ديگر هر جا فسادی ظاهر شود بازتاب اعمال مردم است، و در ضمن يك هدف تربيتی دارد، تا مردم طعم تلخ نتيجه اعمالشان را بچشند، شايد به خود آيند.
👈هر كار نادرست چه در مقیاس محدود و چه گسترده، عكس العمل نامطلوبى دارد مانند اینکه دروغ، سلب اعتماد مى كند و خیانت در امانت، روابط اجتماعى را بر هم مى زند و این همان رابطه گناه و فساد است که این آیه به آن اشاره دارد.
ظهور و آشکار شدن فساد های ناشی از عملکرد انسانها،فرصتی برای تذکر و تنبه و باز گشت به صلاح است.اما اگر #فساد_مفسدین ادامه یابد و سایرین هم به #اخبار_فساد عادت کنند😔 و تلاشی برای اصلاح صورت نگیرد، فرصت بازگشت از دست میرود.و به تهدیدی برای تحقق عذاب تبدیل میشود.
این موضوع در آیات دیگر قران هم بیان شده است از جمله سوره سجده
وَلَنُذِيقَنَّهُمْ مِنَ الْعَذَابِ الْأَدْنَى دُونَ الْعَذَابِ الْأَكْبَرِ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ ﴿۲۱﴾
و قطعا غير از آن عذاب بزرگتر از عذاب اين دنيا [نيز] به آنان مىچشانيم اميد كه آنها باز گردند.
قبل از عذابهای بزرگ، خدا با گرفتار کردن مردم به عذابهای کوچکتر بدنبال فرصتی برای بازگشت انهاست.
✅ آمرزش #خطاهای_غیرعمد
وَلَيْسَ عَلَيْكُمْ جُنَاحٌ فِيمَا أَخْطَأْتُم بِهِ وَلَكِن مَّا تَعَمَّدَتْ قُلُوبُكُمْ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا {5} احزاب
و در آنچه اشتباها مرتكب آن شده ايد بر شما گناهى نيست ولى در آنچه دلهايتان عمد داشته است[مسؤوليد] و خداست كه همواره آمرزنده مهربان است {5}
🔷قصد، نيّت و آگاهی، در ارتكاب جرم مؤثّر است. «أَخْطَأْتُمْ- تَعَمَّدَتْ قُلُوبُكُمْ»
🔹به حساب نياوردن گناهان غير عمد و خطايی، برخاسته از آمرزندگی و مهربانی خداوند است.
جهت مطالعه سایر نکات جزء بيست ویک به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze21
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
✍ #نکات و #پیامهایی از هر جزء قران
روز بیست ویکم: #جزء_بیست_و_یکم
قسمت_سوم
✅ لجبازي و پافشاري در انكار #حقيقت، بزرگترين ظلم در قران
وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَى عَلَى اللَّهِ كَذِبًا أَوْ كَذَّبَ بِالْحَقِّ لَمَّا جَاءَهُ أَلَيْسَ فِي جَهَنَّمَ مَثْوًى لِلْكَافِرِينَ ﴿۶۸﴾سوره عنکبوت
"و کیست ستمکارتر از کسی که دروغی را بر خدا ببندد ( چيزي را كه خدا نفرموده باو نسبت دهد يا چيزي را كه خداوند فرموده،تكذيب و از خدا قطع انتساب نمايد) یا #حق را زمانی که به سویش آمد #تکذیب کند؟ آیا در دوزخ جایگاهی برای کافران نیست؟"
♦از منظر قرآن،تکذیب یا عدم واکنش به #حقیقت و اخبار صادق که مستحق تصدیق و تایید هستند ،هم #ظلم محسوب میشود.
#تکذیب وبي توجهي به #حقیقت (بسته به ماهیت ومحتوای ان) می تواند #ظلم به خدا،خود یا دیگران باشد.
👈👈 پس هر وقت متوجه شدید که خبری صدق است و یا به #حقیقت واقعه ای پی بردید ویا فهمیدید که نظر و قضاوت قبلی شما اشتباه بوده و
واقعیت چیز دیگری است ،انرا بپذیرید و پافشاری بر اشتباه نکنید که #ظالم خواهید بود و هر چه دیرتر انرا تصدیق کنید و واکنش مناسب نشان دهید ، #ظلمتان بیشتر خواهد بود. 😔
👈این مهم بویژه برای والدین، همسران، مربیان، علما، مسئولین فرهنگی، سیاسی و رسانه ها اهمیت بیشتری دارد.
✅ #نصرت و #یاری خداوند از #مومنان
فَانْتَقَمْنا مِنَ الَّذِينَ أَجْرَمُوا وَ كانَ حَقًّا عَلَيْنا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ «47»روم
پس، از كسانى كه مرتكب جرم شدند #انتقام گرفتيم، و (مؤمنان را يارى كرديم كه) يارى مؤمنان حقّى است بر عهدهى ما.
👈در اين آيه چهار برنامه و سنّت الهى مطرح شده است:
✔️سنّت فرستادن پيامبر.
✔️سنّت معجزه داشتن انبيا.
✔️كيفر مجرمان.
✔️نصرت مؤمنان
🔹انتقام از مجرم، يكى از مصاديق نصرت مؤمنان است. «فَانْتَقَمْنا مِنَ الَّذِينَ أَجْرَمُوا- نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ»
🔹پيروزى مؤمنان، وعدهى قطعى خداوند است. (گرچه در ظاهر شهيد شوند ولى به هدفشان مىرسند.) «كانَ حَقًّا عَلَيْنا»
📚تفسیر نور
♦♦با اطمینان به نصرت خدا و همراهی و همدلی با مظلومان #غزه، زمینه ساز قطع ظلم و فجایع انسانی باشیم.
✅ خلقت #همسران برای #آرامش گرفتن در کنار هم
وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ «21/روم»
🌱و از جمله نشانههای او این است که همسرانی از جنس خودتان برای شما آفريد تا در کنارشان آرام گيريد و بين شما دوستی و دلسوزی نهاد، بيترديد در اين [عشق و ايثار] بس نشانههاست برای مردمی که تفکر ميکنند.
🔹مودّت را دوستی ترجمه ميکنند، ولی دوستی ميان زن و شوهر را در زبان فارسی «عشق» مينامند، اما «رحمت»، مرحله بالاتری از #عشقِ ناشی از غرايز جنسی و دوستيهای دوطرفه است. رحمت نوعی دلسوزی و ايثار است که ذاتی و يکطرفه ميباشد.
🔹ما عادت کردهايم نشانههای خدا را در عالم کهکشانها و ابعاد نجومی دور از خود بيابيم، اما در اين آيه خدا را در پديده عشق و ايثار ميان همسران نشان ميدهد!
✅ نشانه های مومنان: #راز_ونیاز_شبانه با رب و انفاق روزانه
إِنَّمَا يُؤْمِنُ بِآيَاتِنَا الَّذِينَ إِذَا ذُكِّرُوا بِهَا خَرُّوا سُجَّدًا وَسَبَّحُوا بِحَمْدِ رَبِّهِمْ وَهُمْ لَا يَسْتَكْبِرُونَ ﴿۱۵﴾ سوره سجده
تنها كسانى به آيات ما مى گروند كه چون آن [آيات] را به ايشان يادآورى كنند سجده كنان به روى درمى افتند و به ستايش پروردگارشان تسبيح مى گويند و آنان بزرگى نمى فروشند (۱۵)
تَتَجَافَى جُنُوبُهُمْ عَنِ الْمَضَاجِعِ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ خَوْفًا وَطَمَعًا وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ ﴿۱۶﴾
پهلوهايشان از خوابگاهها جدا مى گردد [و] پروردگارشان را از روى بيم و طمع مى خوانند و از آنچه روزيشان داده ايم انفاق مى كنند (۱۶)
تَتَجَافَى جُنُوبُهُمْ عَنِ الْمَضَاجِعِ در بيشتر روايات و كلمات مفسران، به برخاستن از بستر برای اداء #نماز_شب تفسير شده است.
در این لیالی ارزشمند، التماس دعا🙏
جهت مطالعه سایر نکات جزء بيست ویک به لینک زیر مراجعه نمایید
https://b2n.ir/joze21
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫جزء 21، مروری بر سوره عنکبوت و نکات آن، سیدکاظم فرهنگ